Djupa politiska och filosofiska tankar - helt gratis - på Sveriges äldsta dagliga blogg
  Sven tycker till. Färdiga åsikter - helt gratis   Sven Ohlsson
Till presumtiva arbetsgivare:
Jag har rakat mig sedan bilden togs!

 
Alla har vi åsikter. En del skriver insändare, andra dagbok eller dagens trend - en blogg. Här passar jag på att uttrycka mig fritt. Jag skriver om stort och smått, om allmänna frågor eller privata frågor. Jag hoppas att du tycker det är lika roligt att läsa, som jag har tyckt det är att skriva. Och ha överinseende med att trots att det är en av Sveriges äldsta "bloggar" så är detta nog också en av Sveriges fulaste "bloggar"!

Sjutton år i mänsklighetens tjänst
SVERIGES ÄLDSTA OCH FULASTE DAGLIGA "BLOGG"?

Glöm inte att bokmärka Sven Tycker så att du snabbt kan återvända

Rör inte min kompis

söndag 2014-09-21
Slut på helgen
tyckeri nummer 6338

» Om att skämmas på jobbet: Samtidigt som hela 13% av svenskarna röstat på ett politiskt parti som tycker att vi låter alldeles för många "utlänningar" flytta till vårt underbara och privilegierade Sverige så träffar jag i jobbet dom som inte får stanna. Och jag blir regelbundet så förbannad över den omänsklighet som styr regler och avvisande av flyktingar. Sverige bryter regelbundet mot FN:s Barnkonvention som säger att alla beslut som fattas av myndigheter ska först och främst ha barnens bästa i åtanke. Och det är inte enlighet med detta som vi till exempel regelbundet utvisar föräldrar till små barn för att reglerna säger att om man ska söka uppehållstillstånd som anknytning så måste man göra detta från sitt hemland. Alltså straffar vi regelbundet små barn för att deras föräldrar inte följt de byråkratiska reglerna till punkt och pricka. Det är INTE i enlighet med FN:s Barnkonvention. Det är däremot en skam för ett rikt välfärdssamhälle som Sverige. Den som vill söka asyl i Sverige får däremot inte söka från sitt hemland utan måste först ta sig till Sverige på något sätt - ofta illegalt. Det är en skam och jag skäms!

» Vad skapar lycka: Ja, det är väl en bra fråga. Gallup har presenterat en "Lyckoliga" över världens länder. Och det är intressant att studera den listan. Lyckligast är dom i Panama med 61% lyckliga följt av Costa Rica med 44%, Danmark 40%, Österrike 39%, Brasilien 39%, Uruguay 37%, El Salvador 37% och sedan på 8:e plats Sverige med 36% följt av Guatemala 34% och Kanada 34%. Dvs 6 av de 10 länderna i topp ligger i Latinamerika. För övrigt alltså två Skandinaviska länder, Österrike och Kanada. Vad är det som gör människor i Latinamerika lyckliga? I Aftonbladet spekulerar man: - "Det hör till sättet att leva att vara livsbejakande, glad, positiv, utåtriktad och social. Vi vet att utåtriktade personer är lyckligare än inåtvända." Jaha!

» Var ska jag göra av alla pengar: Har du för mycket slantar? Tycker du att Facebook är alldeles för simpelt? Då är Netropolitan något för dig. Det är en Facebook-variant för rikt folk med för mycket pengar. Inträdesavgiften är satt till 9.000 dollar så att man slipper beblanda sig med vanligt simpelt folk som visar sina nya maträtter eller tar Selfies dag ut och dag in. Frågan är vad James Touchi-Peters, som ligger bakom satsning, tycker att man istället ska syssla med på Netropolitan. Diskutera dom senaste aktieaffärerna, ta Selfies inne i den nya Porschen eller vad vi nu kan komma på?

» Bedragare del 18: Kan dom inte i varje fall skriva korrekt engelska när dom ska försöka lura mig. Det här försöket att få mig att ge dom mitt användarnamn och lösenord till Apple-ID kom för några dagar sedan. Men till och med jag skulle klarat av att skriva bättre engelska.

Dear Client,

We inform you that your account is about to expire in less 48 hours, it's imperative to update your information with our audit forms, otherwise your session and/or account will be a limited access.

just click the link below and follow the steps our request form

Update now...

This is an automatically generated message. Thank you not to answer. If you need help, please visit the Apple Support.

Apple Client Support.

Jag blir så trött...


Rör inte min kompis

lördag 2014-09-20
Nu är det helg
tyckeri nummer 6337

» Sluträknat: Jag ser att Riksdagsvalet nu är färdigräknat helt och hållet. Och vi kan se vilka som är vinnare och förlorare. Moderaterna tappar 23 mandat och får 84 mandat. Folkpartiet tappar 5 mandat och får 19 mandat. På annat håll ser jag att detta innebär att Folkpartiet har den sämsta kvinnorepresentationen av alla riksdagspartierna. Ja, förutom Sverigedumokraterna förstås, men dom räknar jag inte. Kristdemokraterna tappar 3 mandat och får 16 mandat och slutligen tappar Centern 1 mandat och får 22 mandat. Totalt tappar alltså ALLA Högerallianspartierna totalt 32 mandat ner till 141 mandat. Det är drygt 18% ner. Miljöpartiet får oförändrat 25 mandat. Vänsterpartiet ökar 2 mandat till 21 mandat och är alltså numera större än Folkpartiet och Kristdemokraterna. Socialdemokraterna ökar 1 mandat till 113 mandat. Slutligen ökar Sverigedumokraterna 29 mandat till 49 mandat. Vad har vi gjort för att straffas på detta viset? För övrigt är ännu inte Kommunval och Landstingsval färdigräknade.

» Hotet från ryssen: Återigen har utländskt militärflyg kränkt svenskt territorium. Denna gången var det ryska plan. Förra gången var det väl polska och gången innan amerikanskt flyg. Men enligt vår avgående Utrikesminister Calle Str... f'låt Bildt var - "kränkningen den allvarligaste under hans åtta år som utrikesminister". Och det låter ju allvarligt. Om jag förstått det hela rätt så var det två ryska Su-24 plan som kränkte svenskt luftrum söder om Öland. Om jag förstod det hela rätt så var dom 1000 meter in på svenskt territorium under sammanlagt 30 sekunder. Om detta var den allvarligaste kränkningen under hans åtta år så kan det inte ha inträffat så mycket allvarligt under dom åtta åren. Ska vi se det hela främst som ett sista inlägg i debatten om svenskt NATO-medlemskap? Ju mer man kan få oss att tro att vi är hotade desto större är sannolikheten, tror man, att få ett folkligt stöd för den formella anslutningen till NATO. Själv är jag mest övertygad om att ju närmare vi ansluter oss till NATO, desto mer hotade känner sig Ryssland och desto mer hotade blir vi eftersom vi blir en part i "konflikten". En "konflikt" som "tvingar" Ryssland att rusta eftersom landet nu är helt omringat av NATO-baser. Och diktaturer kan man inte lita på. Aftonbladet och Svenska Dagbladet. 1000 meter in under 30 sekunder. Usch så allvarligt!

» Hur löser vi problemet med dom där korkade Sverigedumokraterna: Eftersom jag ännu inte kommit på det bästa sättet för att bekämpa Sverigedemokraterna tänker jag fortsätta på den inslagna vägen tills vidare. Dvs att skratta år dårfinkarna. Detta intressanta samtal hittar jag i Svenska Dagbladet i en liten "seriestripp", Stockholmsnatt:

- "Om det finns tretton procent rasister i Sverige, borde inte det motsvara typ ett landskap i storlek? Skulle man inte kunna ge dom ett sån't och sen bygga jättehöga murar runt omkring? Så skulle dom kunna sitta därinne, bilda lite etniskt rensad stat, lyssna på Snoddas, kolla på repriser av Gäst hos Hagge och käka pölsa ifred."

- "Dom slipper Sharialagar, provocerande konst och dumplings. Medan vi slipper stöveltramp och näthat. En win-win situation som ingen kan klaga på. Eller ja, förutom dom som kanske råkade bo där innan då kanske."

- "Fast hur länge tror du det skulle dröja innan nån Järnrörsminister därinne har fuckat upp ekonomin totalt så dom får äta skorpor och starta inbördeskrig över nå't fornminne?"

- "Och gissa var dom skulle söka asyl då? Men vi bara nänä, det har vi inte råd med... Inte för att jag är rasist, men muren var ju skitdyr att bygga."

- "Det är bättre om ni får hjälp på plats."

Som sagt, det här är inte alls menat som elakt mot Sverigedumokraterna. Ju mer vi är dumma mot dom, desto mer synd är det om dom stackarna. Jag hoppas för övrigt att jag inte stäms av Svenskan för copyright brott.

» Bedrägeri del 17: Dom ger sig aldrig. Men jag tycker faktiskt att om man vill ge sken av att vara seriösa så får man faktiskt ha råd med en professionell översättning och inte en gratisöversättning via Google Translate. Hur som helst hoppas tydligen Sheffield Credit Union att jag behöver låna pengar, och att jag då vill vända mig till dom. Fast jag tror att jag föredrar seriösa långivare i så fall som har råd med något annat än dataöversättningar som ju faktiskt blir ganska komiska. Det här mejlet fick jag för ett par dagar sedan

hallå

Hälsning jag är Maria bulk från Sheffield Credit Union, är vi väl etablerade och godkända brittiska lån företag, under årens lopp har vi utvecklat en god förståelse för dina behov och individuella behov. Vi åtar oss att behandla våra kunder rättvist och erbjuda en tjänst som är professionell och vänlig, vi är i en unik position för att erbjuda alla typer av lån till alla personer så låga som 3% ränta, så om du har några ekonomiska svårigheter och du behöver lånet, vänligen kontakta oss även om vår e-post med dig rätt information (sheffield-cu@admin.in.th) ..

* Ditt fullständiga namn:
* ditt land och hemadress:
* Telefonnummer:
* Lånebelopp behövs och längd:
* Ändamål:
* Kön och ålder:
* Yrke:

Vi väntar på ditt svar angående fyllda formen även om vår e-post.
Tack för ditt svar
Maria bulk

Låna på annat håll!


Rör inte min kompis

fredag 2014-09-19
Vart blåser vinden?
tyckeri nummer 6336

» Vilken vind är det som blåser: Tidningarnas ledarsidor blir alltid lite extra partitrogna i valrörelsetider. Och när vi nu är i en situation där valresultatet ska tolkas och osäkerheten är ganska stor om hur en kommande regering ska se ut - och vilken politik den ska föra, så fortsätter denna partitrogna era ett tag till. Ganska komisk är dagens ledare i Svenska Dagbladet författad av Per Gudmundsson. Vilken vänstervåg? har han satt som rubrik. Och i en lång ledarartikel lyckas han komma fram till att ökningen i stöd för de Rödgröna partierna till vänster är så liten att det inte går att prata om någon vänstervind. Alltså kan vi förstå mellan raderna, så är det ju inte rätt att Socialdemokraterna ska få bilda regering heller. Själv vill jag kalla det hela ett exempel på dåliga förlorare. För den gode Per lyckas inte få fram vad det istället är för vind som blåser. Högervind? Nja, de samlade högerpartierna (och jag räknar då in Sverigedemokraterna i det samlade högerblocket) har ju trots allt tappat i stöd från 54,98% till 52,29%. Vad vi kan se är att mitten inom högern tappat och den extrema höger vunnit. Men sammanlagt minskar den totala högern. Medan den samlade vänstern vunnit, men marginellt från 44,00% till 46,74%. Alltså kan man konstatera att den enda riktigt märkbara vinden är den vi kan kalla "Anti - Högeralliansvind", från 49,28% till 39,43%. Men sådana slutsatser kan ju inte Per Gudmundsson komma fram till.
Tack och farväl

Stefan Löfven funderar
» Vilken regering ska vi ha: Ja, den frågan är en spännande fråga. Jag ser att Expressen låtit Demoskop fråga vilken regeringskonstellation vi egentligen helst vill ha nu. Och det finns många alternativ. Störst stöd har den av Stefan Löfven helt avfärdade lösningen S+Mp+V som förespråkas av 21% av svenskarna. Tvåa kommer S+Mp+C+Fp som får 16% och S+M som får 12%. En riktig högerregering M+C+Fp+Kd+SD får 11% och en Högeralliansregering M+C+Fp+Kd får 10%. Den, enligt min gissning, mest troliga dvs S+Mp får 8%. Andra konstellationer får ännu färre röster. Vi kan konstatera att 68% tycker att Socialdemokraterna ska ingå, 57% vill att Miljöpartiet ska ingå, 52% vill att C + Fp ska ingå. 45% vill att Moderaterna ska ingå. 27% vill att Vänsterpartiet eller Kristdemokraterna ska ingå. Och till slut vill 11% av Sverigedemokraterna ska ingå.

De sanna Sverigedemokraterna
» Med SD mot demokratin: Sverigedemokraterna har regelbundet lite problem med den andra delen i sitt namn, alltså Demokrati. Under partiets valvaka var man ganska unika. Man släppte helt enkelt inte in vem som helst. En reporter från Sveriges Radio slängdes ut. Expressen släpptes inte ens in. Och även Aftonbladet hade problem. Enligt SD är demokrati inte demokrati utan något annat, som man själv tolkar det som. Men andra kufar fick komma in. En man som kallar sig Babak-Avner Hejazi släpptes däremot in. Han kallar sig jude men är främst en muslimhatare som vill döda muslimer och atombomba Gaza. Han är helt enkelt så extrem att inte ens judiska organisationer och Israel vill ha med honom att göra. Utan man påpekar i intervjun i den kristna tidningen Dagen att han inte är jude utan från Iran och har så extrema åsikter att han inte är välkommen hos de judiska organisationerna. Men hos Sverigedemokraterna var han uppenbarligen välkommen.

» Bedragare del 16 - eller vad tror han: Visst vore det intressant att få träffa den amerikanska generalen David Petraeus. Men jag tvivlar trots allt på det meningsfulla i att svara på hans mejl som jag fick i går. Läs det noga och försök att låta bli att skratta.

Hello Dear,

It is my pleasure to write to you. I understand that it is not appropriate to contact somebody in this manner without being acquainted. I am Gen David Petraeus a retired five-star General of the United States Army served as Director of the Central Intelligence Agency, Chief of the Central Security Service and Commander of the United States Cyber Command of the U.S Army and currently on a Peace keeping in Kabul Afghanistan. I am very happy to contact you after going through your profile, I am in search of a good and understanding woman for a relationship.

Make love not war
I do understand that Love is not for sale, neither is it a commodity to be placed on advert board, but this has become my easy way of correspondence to reach you. Even if my courage fails me, It is my duty to tell that special person that I care in any way possible. I am looking for a woman who will be able to help me get lost Joy and Happiness to complete me a real man again.

Love is not a matter of counting the years, it's making the years count. Love grows by giving. The love we give away is the only love we keep. The only way to retain love is to give it away.

True love is visible not to the eyes but to the heart, for eyes may be deceived....

Love creates an "us" without destroying a "me". Love is Love in any Language.

please dear, I will like you to reply me through my email id gen.usaf1@rescueteam.com and I believe we can move from here. I will send you all you need to know about me upon receipt of your affirmative response.

Hoping to hear from you soonest.

In God We Trust.

Yours,

Gen David Petraeus
U.S Army
Kabul Military Base,
Afghanistan
Email: gen.usaf1@rescueteam.com

Det var i princip ganska spännande ända tills jag kom till meningen: - "a good and understanding woman". Jag kan beskyllas för mycket, kanske till och med god och förstående, men kvinna! Som vanligt så ställer man sig frågan om det verkligen finns någon som tror på ett sådant här mejl. Som inte inser att det hela är en rejäl bluff. Släng det i papperskorgen!


Rör inte min kompis

torsdag 2014-09-18
Tankar en vanlig dag
tyckeri nummer 6335

Allt för kärleken
» Meningslös fakta: En gång i tiden var det meningen att jag skulle läst Statistik vid Lunds Universitet. Troligtvis är det detta som gör att jag alltid har varit fascinerad av just statistik. Nu blev det inga sådana studier eftersom de militära myndigheterna tyckte att det var viktigare att jag tillbringade ett år på Karlsborgs fästning. Jag var väl inte helt enig med militären om detta val, men det var dom som bestämde. Alltså blev det inga statistikstudier och ekonomistudierna fick avbrytas. Men fascinationen över statistik och opinionsundersökningar och liknande är fortfarande stor. I allmänhet kan man bevisa precis vad som helst med siffror, det är bara att välja de siffror som passar ens syfte och utelämna de andra. Och sedan finns det alltså de siffror som inte betyder ett dyft. Men trots detta har någon bemödat sig om att få fram dom. En sådan undersökning läser jag om i en liten notis i Aftonbladet i går. Ett företag som roar sig med att sälja diverse sexleksaker har tydligen undersökt preferenserna baserat på vilka politiska partier som köparna sympatiserar med. Deras undersökning visar att Kristdemokratiska köpare vill ha de största dildosarna, med en omkrets på 13 cm. Minst sådana väljer folkpartister, bara 9 cm i omkrets! Någon kan väl upplysa mig om vad detta innebär? Kan man utläsa något av undersökningen? Själv förundrar jag mig över att det finns Kristdemokrater som köper lössnoppar... Trots ihärdigt sökande på nätet och på företagets (Oliver & Eva) hemsida så hittar jag inte mer om undersökningen. Det hade ju varit jättespännande att jämföra valen för t.ex. Moderater och Sverigedemokrater!

Läget för de nya Moderaterna
» Vem tar över: Det gick snabbare än vad jag trodde. Efter Moderaternas katastrofval valde både Fredrik Reinfeldt och Anders Borg att mycket snabbt slänga in handduken. För valet var en katastrof för Moderaterna. Både på riksplanet och på många håll lokalt runt om i landet. Bland annat här hemma i Åstorp där man blev degraderade till tredje största parti och fick se sig passerade av Sverigedemokraterna. Fast här verkar inte den starkaste mannen, Pontus Pålsson, inse att han har stor personlig skuld i katastrofen. Även inbitna gamla Moderater uppges ha röstat på andra partier. Men det finns faktiskt dom som tycker att det Moderata valresultatet inte alls var dåligt. En sådan är Johan Norberg som i Metro i dag har som rubrik Ett strålande val av Moderaterna på sin krönika. Nu har ju denna marknadsliberala taliban lite annan syn på verkligheten i många frågor än vad jag har. Och det ska påpekas att i Internetversionen av Johan Norbergs krönika är rubriken en annan än i den tryckta tidningen. Hur som helst så ska nu Moderaterna vaska fram en ny ordförande. Och denna utveckling kan nog bli ganska kul att följa för oss som är glada för att vi inte är Moderater. Om jag följt debatten rätt så verkar det finnas två favoriter till posten. Den ena är nuvarande Infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd och den andra gruppledaren i Riksdagen, Anna Kinberg Batra. Dvs den ena är den som i dag har ansvar för det katastrofala läget för den svenska järnvägen och den andra mest känd för det väl genomtänkta yttrandet: - "Stockholmare är smartare än lantisar". Kolla in här och fundera på om hon verkligen är lämpad som ordförande för en organisation som har medlemmar över hela landet. Men för oss icke-Moderater så vore ju valet kul! En annan faktor som måste tas i beaktande är det missnöje som finns i konservativa kretsar med att hr Reinfeldt drivit partiet alldeles för långt i liberal riktning och bort från den äkta konservativa läran. Framtiden kan bli spännande.

Förstöra skolan med Folkpartiet
» Vem står på tur: Ingen ska få mig att tro att det bara är Moderaterna som kommer att byta partiledning efter Högeralliansens dåliga val. Det har ju blivit en del byten på partisekreterarposten men jag tror att vi i sinom tid får se ytterligare partiordföranden lämna in. Min personliga gissning är att närmast på tur står Skoltalibanen Jan Björklund. Mannen som av Annie Lööf en gång kallades "Pekpinnefascist" gjorde ju faktiskt ett uselt val. I valrörelsens slutskede passerade ju till och med Centerpartiet i storlek. Skoltalibanen Jan Björklunds fixering vid en plugg- och betygsskola har inte haft så stort stöd ens från Folkpartiets kärntrupper som ju faktiskt är lärare. Inom lärarkåren finns ett stort missnöje med att man inte har fått någon arbetsro inom skolan. Det har varit reformer efter reformer. Reformer som genomförts utan att man fått konsekvenser utredda och fått idéerna förankrade bland skolans personal. Annie Lööfs uttryck "Pekpinnefascist" är riktigt bra. Nu skrev hon det på sin blogg innan hon blev partiledare och hennes parti hamnade i samma regering som denna "Pekpinnefascist" så sedan dess har bloggen raderats och i dag använder Annie Lööf andra ord. Men, min gissning är att Jan Björklund blir nästa partiledare som avgår eller får gå på annat sätt.

Fjollträsk - the capital of Scandinavia
» Dåliga förlorare: Även runt om i landet får valförlusterna konsekvenser. I Stockholms stad förlorade Högeralliansen makten och de Rödgröna tar över. Detta fick till resultat att Moderaternas starke man Sten Nordin valde att avgå. Något som fick Dagens Nyheter att "stjäla" Moderaternas idé och skapa en framsida på tidningen med texten "Bye bye Sten Nordin". En idé man stal från Stockholmsmoderaternas ganska uppmärksammade och kritiserade kampanj på liknande tema. Typ "Bye bye förbifarten", "R.I.P. Rut" och "Boom! Där rök försvaret!" Men det skulle tydligen inte DN ha gjort. Om man läser läsarkommentarer så verkar många Moderatsupportrar se det hela som ett fult påhopp på Moderaterna och tydligt bevis på att Dagens Nyheter inte är opartisk utan stödjer de Rödgröna. Det är många som säger att dom ska säga upp prenumerationen. Själv tycker jag att DN är en ganska lydig Högeralliansmegafon, men jag har väl fel. Alla de Moderater som återstår i Fjollträsk har alltid rätt - även om dom har fel så har dom ändå rätt eftersom dom är Moderater från Stockholm. Stockholmare är ju smartare än lantisar...
Rör inte min kompis

onsdag 2014-09-17
Klavertramp
tyckeri nummer 6334

Tobias Billström med en konkurrent om titeln
» Klavertrampens mästare: Så har han då slagit till igen, klavertrampens mästare - Tobias Billström. Han är min högsta chef, och en av de verkligen positiva effekterna av valet är att det är han inte så mycket länge till. I besvikelse över valresultatet, som ju innebar en Moderat katastrof, så likställde vår Moderata Migrationsminister Tobias Billström Feministiskt Initiativ med Sverigedemokraterna. - "SD och Fi representerar bägge mörka, dystra och destruktiva krafter som delar upp och delar in vår befolkning. De måste bekämpas..." I sedvanlig ordning bevisar denne moderat att han ingenting begriper. Om han med sitt Facebook-inlägg vill säga att SD är inte så farliga, inte värre än Fi? Eller om han vill säga att Fi är lika vidriga som SD vet jag inte. Men eftersom han använder begreppen "mörka, dystra och destruktiva" som vill "dela upp och dela in" så gissar jag på det senare alternativet. Och det visar att han som vanligt har missförstått det hela. Om han nu ens bemödat sig att sätta sig in i frågan. Jag är ingen anhängare av Fi, dom är inte ett alternativ för mig att rösta på. Jag tycker att man överdriver problemen och ofta har fel lösningar. Men att kalla dom "mörka, dystra och destruktiva" tyder på att Tobias missförstått en hel del., Men det förvånar inte mig! Hur som helst tycker jag att M och SD har mer gemensamt än Fi och SD. Däremot tycker jag trots allt att det är en rejäl skillnad. Läs i Aftonbladet, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Resume.

» Bedragare del 15: Vad tycker ni? Ska jag ställa upp? Jag har fått mejl från Thaung Lin Yan som uppger att han är en canadensare bosatt i HongKong där han driver en metallindustri. Och nu vill han ha hjälp med att flytta ut 250 miljoner dollar. Fast det framgår inte riktigt varför. Mejlet är både på engelska och på den sedvanligt Google-översatta ganska komiska svenskan. Hur som helst, vad tycker ni? Ska jag tjäna 50 miljoner dollar på en 150% (!?) riskfri insats?

Good day,

My Names are Thaung Lin Yan a Canadian citizen based in Asia and an account officer Manager for Wei Gu Steel Company for 23 years. Wei Gu Steel deals on Manufacturing of various steel in Hong Kong and we also have a sales office in China. I am in need of a trust worthy person that can help me move funds in the tune of $250,000,000.00 (Two Hundred and Fifty Million USD).

Our company will be folding up very soon and I need to move the above mentioned funds out of the companies account to a secured bank. This is 150% risk free and you will be entitled to 20% of the total funds upon completion. If interested please get back to me stating so for more details. Also provide me with the details below asap.

Sätt stott för skiten
1. Full Names
2. Address
3. Country
4. Age
5. Telephone Numbers
6. Occupation

Please note only serious individuals needed.

Yours Sincerely.
Thaung Lin Yan
*********************************************************

God dag,

Mina namn är Thaung Lin Yan en kanadensisk medborgare i Asien och ett konto ansvarig chef för Wei Gu Steel Company i 23 år. Wei Gu Stål handlar om tillverkning av olika stål i Hong Kong och vi har även ett säljkontor i Kina. Jag är i behov av en förtroende värda personen som kan hjälpa mig att flytta medel i storleksordningen $ 250,000,000.00 (tvåhundrafemtio miljoner USD).

Vårt företag kommer att vika upp väldigt snart och jag behöver flytta de ovan nämnda medlen ur företagen svarar för en säker bank. Det är 150% riskfria och du kommer att ha rätt till 20% av de totala medlen efter avslutad. Vid intresse vänligen komma tillbaka till mig att säga så för mer information. Också ge mig detaljerna nedan asap.

1. Full Names
2 Adress
3 Land
4. Ålder
5. Telefonnummer
6. yrke

Observera att endast seriösa individer som behövs.

Med vänlig hälsning.
Thaung Lin Yan

Som sagt, dom är komiska. Finns det verkligen någon som går på de här bluffarna?

» Våra skolungdomar är intelligenta: Det har även hållits skolval på en mängd skolor runt om i landet. Totalt har mer än 350.000 ungdomar på Högstadiet och Gymnasiet fått lägga sina röster på sina politiska partier. Och jag läser hos Fria Tidningen hur det gick. Och faktum är att det verkar som om våra skolungdomar är lite intelligentare än vi vanliga svenskar. I varje fall när det gäller att rösta på Sverigedemokraterna. SD kom först på fjärde plats i skolvalet och det med ett lägre stöd än i "det riktiga valet". Socialdemokraterna vann före Moderaterna och Miljöpartiet och med Sverigedemokraterna på fjärde plats. Det bådar inte SÅ illa för framtiden!

Stoppa privatiseringen
» Stoppa privatiseringsraseriet: En intressant fråga är om valresultatet innebär ett stopp eller i varje fall en inbromsning när det gäller den privatiseringsiver som präglat Sverige under det blå styret de senaste åren. Det är en utveckling som inte riktigt har haft svenska folket med sig. Ett sådant "spännande" område är utförsäljningen av de svenska apoteken. En utveckling som resulterat i apotek som är grannar på de stora affärsgatorna i städerna men ingen annan förändring för oss på mindre orter än att det oftast är en privat ägare till det apotek som har monopol och att sortimentet av skönhetspreparat ökat medan tillgången på mindre vanliga receptbelagda mediciner minskat. I senaste numret av Dagens Media läser jag om den Varumärkesundersökning som gjorts när det gäller de olika apotekskedjorna. Vilket apotek som bedöms som mest "Tillgängligt" är Apoteket AB (dvs de apotek som fortfarande är kvar i statlig ägo). De apotek som bedöms som mest "Pålitliga" tillhör kedjan Apoteket AB (dvs de apotek som fortfarande är kvar i statlig ägo). Lyckligtvis åkte Näringslivsminister Anne Lööf ut, hon ville sälja de sista kvarvarande statliga apoteken. Det finns en anledning till att vi litar mest just på statliga Apoteket AB. Tyvärr är det apotek vi har i Åstorp inte hörande till den statliga Apoteket AB kedjan. Här är det ett privat apotek som har monopol.
Rör inte min kompis

tisdag 2014-09-16
En dag senare
tyckeri nummer 6333

» Vad Stefan Löfven är ute efter: Kanske är det något sådant här som Stefan Löfven är ute efter. Det "moderatvykort" som jag lade ut i går och som välkomnade en arbetarregering kanske trots allt var falskt. Att så tydligt med bara någon timmes skillnad kasta ut Vänsterpartiet och bjuda in Centern och Folkpartiet tyder på något som jag inte vill se. Men som tyvärr inte förvånar mig. Lyckligtvis tror jag inte att Stefan Löfven har så stort stöd ute i kommunerna för denna strategi. Ute i kommunerna samarbetar man hellre vänsterut än högerut. Men Stefan Löfven tillhör tydligt den Socialdemokratiska högerfalangen. Så kanske är ett namnbyte att vänta?
Socialliberalerna

» Vad kostar ett mandat: Så här när den värsta uppståndelsen över valresultatet lagt sig så kan man börja analysera valrörelsen lite mer nära. Lönar sig valkampanjandet? Jag har roat mig med att ta fram en miniräknare. Och sedan tittat på de olika partiernas valbudgetar och dividerat miljonerna med det antal procent av stödet som kampanjandet resulterat i. I en liten notis på Svenska Dagbladets Näringslivssidor ser jag att Socialdemokraterna och Centern haft en budget på 70 miljoner vardera. Moderaterna 65 miljoner. Sverigedemokraterna 45 miljoner. Folkpartiet 30 miljoner, Kristdemokraterna 28 miljoner, Miljöpartiet 20 miljoner och Vänsterpartiet 10 miljoner. Jämför man detta med hur stort stöd partierna fått så visar det sig att Vänsterpartiet kommit billigast undan. Varje procent i stöd kostade partiet 1,8 miljoner. För Socialdemokraterna gäller 2,3 miljoner per procent. Moderaterna 2,8 miljoner. Miljöpartiet 2,9 miljoner. Sverigedemokraterna 3,5 miljoner per procent. Folkpartiet 5,6 miljoner och Kristdemokraterna 6,1 miljoner per procent. Men det parti som verkligen fått betala är Centerpartiet som betalat 11,3 miljoner kronor per procent i stöd. Det är rejäla summor. Och intressant att forska i vore om tillgången på pengar fäller avgörande i valresultatet?

Stoppa privatiseringen
Vad som inte finns med i denna beräkning är alla politiska kampanjer från olika organisationer och företag. Exempelvis Krog- och Restaurangbranschens Visita som satsat många sköna miljoner på kampanjer för att rädda en Högeralliansregering. Ett annat exempel är den 20-sidiga bilaga till Svenska Dagbladet på valdagen som berättade om allt det underbara med privat sjukvård. Den privatiserade apoteksmarknaden fanns dock inte med i bilagan. Men jag var i går på vårt apotek i Åstorp och skulle köpa vanliga värktabletter till min mamma. Och dom var inte lätta att hitta. Däremot var det gott om ställ med artiklar för hårvård, hudvård och rent allmänt skönhetsvård. Men till slut, allra längst in i ett hörn i butiken hittade jag ett litet ställ med värktabletter. Den fria konkurrensen på apoteksmarknaden har alltså inte gett oss någon apotekskonkurrens. Från att ha haft ett statligt Apotek här i Åstorp har vi nu istället ett utsålt privat apotek som istället har monopol. Men det har blivit bättre konkurrens på marknaden för skönhetspreparat i varje fall. Ett annat sätt att använda pengar i kampanjandet är att som Fredrik Reinfeldt låta skattebetalarna stå för en del av fiolerna. Ett ihärdigt flygande runt om i landet har varit en viktig del i moderatkampanjandet - i regeringens flygplan för skattebetalarnas pengar.

Amerikansk vardagsklädsel
» Rapport från USA: Jag ser att en lågstadielärare i Utah i USA gjorde ett litet misstag när han blev tvungen att gå på toa på jobbet. Han sköt sig själv i benet. Fast lyckligtvis skadades ingen annan så skolarbetet kunde fortsätta efter olyckan. Själv undrar jag vad f-n som får en lågstadielärare till att ha ett skarpladdat vapen med sig på jobbet?
Rör inte min kompis

måndag 2014-09-15
En svensk skam i all glädje
tyckeri nummer 6332

Stoppa Sverigedemokraterna
» Jag skäms: Vad är det som får 13% av svenskarna till att ge sin röst till ett rasistiskt missnöjesparti? Ett parti som domineras av gamla rasister, halvnassar och pajasar i allmänhet? Handlar det om rent missnöje och protest? Eller handlar det om att 13% av svenskarna är rasister? Vi får väl börja med att trösta oss med att 87% INTE är detta. Men jag SKÄMS! I mitt eget Åstorp är nu Sverigedemokraterna näst största parti. Detta efter fiasko för Moderaterna. Styrande av Åstorp kommer att fortsätta bli ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Centern. Precis som de två tidigare mandatperioderna.

» Som väntat: Fredrik Reinfeldt avgår som partiledare, och det var väl inget annat att vänta efter fiaskot. Anders Borg lämnar partipolitiken, och det var nog också väntat. Stora framgångar för Sverigedemokraterna var nog också väntat - tyvärr. Vi får trösta oss med att i ett europeiskt perspektiv så är faktiskt SD:s 13% inte så mycket att komma med. Det är ännu värre i många andra länder. Feministiskt Initiativ kom inte över spärren - som väntat. Vänsterpartiet blev direkt avspisade, precis som jag gissat. Stefan Löfven gör allt vad han kan för att vrida Socialdemokratin mot mitten. Lyckligtvis har han inte en majoritet av sina väljare med sig. Men nu är det intensiva förhandlingar som gäller och då bestämmer den Socialdemokratiska högerledningen. Men det är skamligt att redan första dagen avfärda Vänsterpartiet, men inte avfärda övriga partier - förutom Sverigedemokraterna. Vidare noterar jag att runt om i landet öppnar förlorande Moderater för olika former av samarbeten med Sverigedemokrater lokalt - precis som man kunde vänta sig. För övrigt noterar jag att en av de verkligt positiva effekterna av Moderaternas valförlust är att Calle Stropps, ja Bildt alltså, privata utrikeskampanj nu är över. Skönt!

Äntligen en arbetarregering
» Det bidde inget svar: Under valrörelsen skickade jag en förfrågan till Moderaterna där jag undrade om ordet Massarbetslöshet. Det var nämligen ett vanligt använt ord i den Moderata kampanjen inför valet 2006. En kampanj som till slut resulterade i en moderatledd regering. I dag är arbetslösheten större än vad den var då. Men i årets kampanj använde inte Moderaterna ordet Massarbetslöshet. Dom har i stort sett vägrat tala om arbetslöshet. Däremot har man påpekat hur många som fått jobb. Och varje gång Fredrik Reinfeldt yttrat sig har den siffran ökat. I början av kampanjen var det 250.000 och de sista dagarna var det 350.000. Jag undrar om jag inte till och med den sista dagen hörde 360.000. Och eftersom befolkningen ökat så har också antalet som jobbar ökat. Fast en ännu större andel står utan arbete. Men som sagt. Moderaterna uppmanade till att skicka mejl med frågor. Så jag frågade om ordet Massarbetslöshet. Och jag undrade vilket ord som skulle användas nu när arbetslösheten var ännu högre. Och surprise, surprise. Jag fick inget svar alls.
Rör inte min kompis

söndag 2014-09-14
I dag gäller det
tyckeri nummer 6331

» I dag smäller det: I dag är jag helt upptagen med valet, som ordförande för ett av valdistrikten. Och att jobba som valförrättare är både spännande och trevligt. Men det blir en lång dag. Det börjar klockan 0700 på morgonen med att hämta ut alla handlingar som behövs. Och sedan är det full rulle från att vallokalerna öppnar 0800, stänger 2000 och sedan med räknande, sprättande, räknande och ännu mer räknande. Har man tur är allt redovisat och färdigt innan midnatt. Just nu känns det som om det är ett högt valdeltagande. Ganska gott om Förtidsröster och periodvis rejäl ruljans i vallokalen. Sedan är det bara att hoppas att det går åt rätt håll. En viss oro känner jag.

» När nästa pollett trillar ner: För några dagar sedan konstaterade jag att det faktum att Public Service reportern Lars Adaktusson plötsligt kommit ut som Kristdemokrat ju faktiskt förklarade en hel del. På den högra planhalvan brukar det ju påpekas att i stort sett alla journalister är Miljöpartister eller Vänsterpartister. Men Lars Adaktusson är inte den enda ledande Public Service reportern som visat sig inte vara så där väldigt opartisk. Jag läser nu att en annan Public Service profil, Kjell Albin Abrahamsson, skrivit en bok om Vänsterpartiet - Låt mig få städa klart. En bok som är så fylld av hat mot Vänsterpartiet och så många lögner och felaktigheter för att bevisa partiets ondska att en journalist med den typen av syn på världen inte kan behandla den politiska scenen opartiskt. Så hans syn på världen förklarar ju en hel del också.

» Bedragare del 14 eller Har jag gått upp i vikt: Jag har fått ett antal mejl i går som försöker insinuera att jag ökat i vikt och tydligen borde banta. Och dom har den helt självklara metoden att sälja. Så här lät ett av mejlen:

Enjoy life!

hello torget! You probably will not believe me, but I lost almost 20pounds-overweight for only 1 month.
What do you think, how I did it? everything is very simple and free.
Answer is here

Ja, och så tycker dom naturligtvis att jag ska klicka på en länk. Och nyfikenheten är naturligtvis stor hos mig för att få veta. Men faktum är att min feghet är så stor att jag avstår från att pröva. Torget var en avdelning i Sveriges DX_Förbunds medlemstidning Eter-Aktuellt som jag skrev under många år. Det hela som skrevs 1997-2005 finns att läsa fortfarande som nostalgitripp för kortvågslyssnare.


Rör inte min kompis

lördag 2014-09-13
I morgon gäller det
tyckeri nummer 6330

» Dagens insändare: Nä, det är inte er bloggare som skrivit dagens insändare. Undertecknare är istället förre arbetsmarknadsministern Börje Hörnlund. Minns ni honom? Han var Centerpartistisk minister i Carl Bildts moderatledda regering 1991-1994. Nu skriver han så här i Aftonbladet:

Se till historien - rösta rödgrönt

Reinfeldt talar föraktfullt om DDR-metoder när Löfven vill ordna arbetslivserfarenhet åt tusentals arbetslösa unga. Vi som är uppväxta under små förhållanden och dessutom har många unga utan jobb i vår bekantskapskrets, känner däremot glädje över förslaget. Reinfeldt bör komma ihåg att inte alla är födda med silversked i munnen.
Reinfeldt och hela Alliansen angriper också Socialdemokraterna för att inte sköta ekonomin vid en valseger. Har Reinfeldt förträngt vilken enorm ekonomisk sanering Göran Persson och Socialdemokraterna stod för 1995 och framåt? Det DÅ ansvarstagande Centerpartiet hjälpte till 1995-1997. Sedan vill jag påminna om att Vänsterpartiet därefter hjälpte till med saneringen.
Herr statsminister, politiken blir bättre med hederliga tag.

Undertecknat: Börje Hörnlund, arbetsmarknadsminister (C) under krisåren 1991-1994.

Kanske är de så att Fredrik Reinfeldt har haft fel uppväxt för att kunna sätta sig in i situationen för sjuka och arbetslösa. Det är därför han behandlar dom så föraktfullt. Uppväxt i fina Täby, pappa konsult för oljebolaget Shell och moderatpolitiker medan mamma var managementkonsult. MUF-medlem från 18-års ålder och har nu varit heltidspolitiker för Moderaterna i 25 år. Kanske är det så att lite kontakt med verkliga livet och sådana som inte fötts med silversked i munnen skulle göra susen?

Moderaterna
» Panik i Moderatleden: Det är uppenbart att paniken har spritt sig rejält i de Moderata leden. Ska man tolka den moderata valkampanjen rätt så har man inte så mycket att komma med. Istället sätter man rekord i negativ kampanj. Den moderata valrörelsen handlar i stort sett bara om att visa en trygg och leende Fredrik Reinfeldt eller Anders Borg eller också att med en ganska lögnaktig kampanj hota med all förskräckelse som skulle inträffa om vi gör Fredrik och Anders arbetslösa. Det brukar inte löna sig med denna typen av negativt kampanjande och det är bara att hoppas att det inte gör det denna gången heller.

Sven Tycker
» Man är inte bättre än att man kan ändra sig: Den här bloggen har ju funnits i mer än 17 år. Det första inlägget skrevs fredagen den 4 april 1997 och handlade om skånska invandringsfientliga partier som gjorde att jag skämdes som skåning. Sedan juli 1997 har jag dagligen skrivit ett eller flera inlägg. Och naturligtvis finns det om jag läser det i dag inlägg där jag i dag kanske 17 år senare kan ha justerat min åsikt lite. Det är en naturlig utveckling, och ingen är bättre än att hen inte kan ändra sig. Jag tänker på detta när jag läser hur centerledaren Annie Lööf för 8 år sedan benämnde sin kollega Skoltalibanen Jan Björklund. På sin blogg skrev nämligen Annie Lööf 2006 med anledning av Jan Björklunds krav på ordningsbetyg: - "Det märks att vi haft pekpinnefascisten Björklund som ordförande i gruppen och som tur är har han inte fått igenom allt. Förslaget om att återinföra ordningsbetyg (som varit borta i 40 år) gick inte igenom, tack vare centerpartiet och moderaterna." Nu åtta år senare har Annie Lööf stängt ner sin blogg och i Högeralliansens valmanifest finns ett krav på införande av ordningsomdömen... Så kan det gå när haspen inte är på!

De sanna Moderaterna
» Om det går vägen: Om det går vägen i morgon så är det en enskild fråga som troligen fällt avgörandet. Det handlar om Högerregeringens behandling av sjuka och arbetslösa och i viss mån gamla. Fredrik Reinfeldts ideologi att arbetslösa egentligen bara är arbetsslöa, att sjukskrivna egentligen bara är simulanter och att gamla bara är lata har resulterat i en avskalad A-kassa, en behandling av arbetslösa som är skamlig och en utförsäkring av närmare 100.000 sjuka människor. Och alla som känner någon, eller själva drabbats, vill inte att det fortsätter. Fredrik Reinfeldts Arbetslinjen, som innebär att den som inte kan omfattas av denna arbetslinje ska bestraffas med straffbeskattning, indragna försäkringar och orimliga krav är inte populär hos alla de som drabbas eller som känner någon som drabbas. Sedan har han köpt röster hos de som kommit undan genom Jobbskatteavdrag. Han har helt enkelt köpt röster för sjuka och arbetslösas försäkringspengar. Läs om Maria Karlsson som trots att hon i varje fall jobbar 75% efter sin cancer tvingas ta ledigt från jobbet för att komma till Arbetsförmedlingen och diskutera vad som ska hända efter att hon slängs ut ur sjukförsäkringen. Lyssna på Emelie Holmquist. som slängts ut och fått sin ekonomi i spillror. Totalt har nu 86.000 sjuka människor slängts ut ur sjukförsäkringen. Inte för att dom blivit friska, inte för att läkaren inte ville sjukskriva längre utan helt enkelt därför att Fredrik Reinfeldt och Anders Borg bestämt att dom nu inte längre får vara sjuka. Att med ett penndrag göra sjuka människor friska är inte värdigt ett välfärdssamhälle. Även om det finns vissa som faktiskt tycker att det fungerar bra. Men det hela bottnar i det faktum att Fredrik Reinfeldt lever efter ideologin att samhällets välfärdssamhälle inte har mer ansvar än att se till att människor inte svälter ihjäl. Att leva värdigt är inte samhällets ansvar. Blir du sjuk eller arbetslös får du faktiskt skylla dig själv! Läs Fredrik Reinfeldts bok Det sovande folket. Gå och rösta i morgon - och rösta rätt/rött.
Rör inte min kompis

fredag 2014-09-12
Smått och Stort
tyckeri nummer 6329

» Lokala kommentarer: Det känns som om det inte blir något bra val för Moderaterna här i Åstorp det här året. Helsingborgs Dagblad spekulerar i hur det kan se ut efter valet med styrandet av Åstorps kommun. De två senaste perioderna har kommunen styrts av ett samarbete mellan Socialdemokraterna + Centern. Och där i huvudsak Moderaterna utgjort opposition. Men det är uppenbart att Moderaternas starke man Pontus Pålsson inte är något dragplåster. Tvärtom! Läs gärna Sven Tycker den 14-15 juni. Mannens framfart har fått flera Moderater att hoppa av. Och av kommentarerna till artikeln så finns det fler som hoppar av det moderata tåget. Den intressanta frågan är vilka som gynnas av protesterna? Själv känner jag en viss ånger att jag inte var villig att sätta upp mig på en lista i kommunvalet. Slutresultatet blev ju tyvärr att det inte finns någon lista för Vänsterpartiet i Åstorp. Och hade det bara funnits en lista att rösta på så hade det kanske kunnat resultera i ett mandat. Och det mandatet hade nog behövts som en spark från vänster på Socialdemokratin. Men gjort är gjort!

Åstorp från ovan

Mitt älskade Åstorp från ovan

De sanna Moderaterna
» Anders Borgs bluff: Ett av vår moderata finansminister Anders Borgs svar är att den svenska tillväxten är så unik, och att det är denna tillväxten som betalar för allt. Och han brukar skryta med hur bra tillväxt den svenska ekonomin har. Men, en granskning av verkligheten visar på något annat. Det är riktigt att den svenska BNP:n stigit. Men, om man tar hänsyn till inflation och till att Sverige fått fler innevånare så visar det sig att vi inte alls har haft någon tillväxt. Den svenska BNP:n per capita, och med hänsyn till inflationen, har helt enkelt inte förändrats sedan Anders Borg fick makten. Tittar man på en statistikkurva så kan man se att vi haft en stadig ökning varje år av BNP per capita från ca 250.000 år 1993 till 375.00 år 2007. Sedan hade Anders Borgs inflytande börjat få effekt. År 2009 sjönk beloppet till under 350.00 för att sedan återvände upp 2010 och där ligger den kvar sedan dess. Då är beloppen omräknade till 2013 års värde. Det är alltså alla invandrare och barn som växer upp och som konsumerar och producerar som får BNP att växa. Inte att vi blir effektivare eller något sådant. Anders Borg kan alltså tacka invandringen för att han har en siffra att skryta med. Och faktum är att den andra siffran han skryter med, dvs att det är 300.000 fler som jobbar i dag beror på samma sak. Det beror alltså också på att vi helt enkelt blivit fler innevånare som konsumerar och producerar. Däremot är det en större andel av befolkningen som saknar jobb. Det som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt i valrörelsen 2006 kallade "Massarbetslöshet" har blivit "Ännu mer massarbetslöshet" tills i dag. Men det ordet vill man från Moderaterna inte diskutera i dag. Jag har fortfarande inte fått något svar från Moderaterna på min förfrågan om vad vi ska kalla det i dag. Eftersom "Massarbetslösheten" blivit ännu högre. Men jag förstår om Moderaterna inte vill svara. Alla former av frågor pratas bort med undanflykter. Ge Anders och Fredrik respass på söndag så att vi kan få fart på den svenska ekonomin igen!

De sanna Sverigedemokraterna
» Speldjävulen: Ekoredaktionen avslöjar i dag att Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson är spelberoende. Bara i år har han tillsammans med sin sambo spelat bort en halv miljon kronor på olika nätkasinon. Och naturligtvis kan man tycka, som en hel del upprörda Sverigedemokrater, att detta är en privatsak. Men det är också en fråga om vilket förtroende man kan ha för någon som söker makt och inflytande över svenska folkets väl och ve. Har han den moral och den kraft som krävs eller är han helt enkelt för svag för att kunna axla den typen av förtroende. Kan man spela bort flera normala månadslöner på en halvtimme så spelar man inte bara för att det är kul och som ett tidsfördriv. Då är man spelberoende. Man har helt enkelt ett missbruksproblem som kräver någon form av åtgärd eller vård. Jag tycker att Jimmie Åkesson snarast efter valrörelsen ska söka kontakt med vården och få hjälp med sitt spelberoende. Det är ett svårt missbruksproblem som man inte lätt tar sig ur. Till slut tar slantarna att spela för slut, men spelbegäret finns faktiskt kvar. Och det är många som hittat på både den ena och den andra dumheten för att finansiera missbruket och hamnat i en katastrofal situation när det avslöjats. Sök vård Jimmie! Dessutom sätter det strålkastaren på att Jimmie Åkesson är en av vårt lands bäst betalda politiker. I motsats till övriga partier så får han dubbelt betalt. Dvs både skattebetalarna som betalar honom en bra lön för ett heltidsarbete som Riksdagspolitiker. Men DESSUTOM plockar han ut en till rejäl heltidslön som partiledare. DET gör inte dom andra partiledarna. Ta kontakt med Spelberoendes Riksförbund, det finns lokalavdelningar på olika håll.

» Vi måste ändra: En av de frågor som man från Moderaterna i Stockholm kör hårt med i sin kampanj är att rädda Bromma flygplats. Svenska Dagbladets ledarskribent tycker att valet är enkelt och väljer ut lämpliga frågor som han tycker vi ska diskutera, och utelämnar andra som borde diskuteras. T.ex. tycker han att den ryska "aggressionen" mot Ukraina är ett argument för rejält med mer pengar till militären. Fast han säger inget om vår utrikesministers stöd till en regim med starka fascistiska inslag. Och han vill gärna diskutera att flera fått jobb, men inte vad vi ska kalla arbetslösheten som ökat sedan den var Massarbetslöshet. Vi kan alltså lätt avfärda hans tankar som en partsinlaga för dom som betalar hans lön. Men han tog faktiskt inte upp Bromma flygplats framtid. Så det tänkte jag göra. Min morfar levde de sista åren i Sundbyberg. Och han berättade flera gånger när jag besökte honom på Lötsjögården att man lovat att Bromma stängdes när Arlanda var igång. Så har det inte blivit. Istället görs allt för att underlätta för flyget och ytterligare öka flygandet. Det är vansinne med en flygplats mitt inne i bebyggelsen! Stäng Bromma och öka intresset för ett mer miljövänligt sätt att resa. Här under ser ni hur mycket utsläpp som olika resor förorsakar. Kan du fortsätta flyga om det inte är absolut nödvändigt med gott samvete?

Utsläpp från resor

Stäng Bromma flygplats

» Det är farligt med för mycket slantar: Jag läser att två välbetalda "finansvalpar" i Stockholm med rejäla inkomster kört ihjäl sig sedan dom vrålat fram på motorvägen i mer än 200 km/tim i deras exklusiva och dyra sportbil. Det hade nog varit säkrare att inte haft så extrema inkomster i finansvärlden som man sedan måste visa bevis för, så hade dom kanske levt i dag.


Rör inte min kompis

torsdag 2014-09-11
Om prioriteringar och annat
tyckeri nummer 6328

» Om prioriteringar: I en intervju i Veckans Affärer gör Skoltalibanen och Folkpartiledaren Jan Björklund en prioritering: - "Borttagen värnskatt har högsta prioritet"! Och detta har ju viss betydelse för oss väljare att veta. För skoltalibanen Jan Björklund som har huvudansvar för utbildningen i vår Högerregering så är alltså INTE utbildningen högsta prioritet. Det har istället att sänka skatten för de med högre inkomster. Det är bra att vi får det så tydligt deklarerat. Fast Jan Björklund har inte ens lyckats få med det i Högeralliansens valmanifest. Men där är det ju Moderaterna som bestämmer vad där ska stå, och Fredrik Reinfeldt inser att det inte är det lämpligaste att skylta med inför valrörelsen.

» Tio små Sverigedumokrater: Signaturen Körsvennen har läst Agatha Christies "Ten little niggers" och har försvenskat denna lite. Och det blev så bra att jag inte kan låta bli att utan tillstånd citera.

Stoppa Sverigedemokraterna
Tio små politiker skulle gå på bio, en misshandla busschauffören, och så blev de bara nio
Nio små politiker svingade järnrör utan måtta, en drog sen till Ungern, och så blev de bara åtta
Åtta små politiker sa ”ryggsäcken min stals av invandrare tu!” – men det var bara lögn, och så blev de bara sju
Sju små politiker hade svåra komplex, förtalade på blogg, och så blev de bara sex
Sex små politiker ville invandrare skicka hem, en önskade ihjälsvultna barn, och så blev de bara fem
Fem små politiker sa kvinnoförbund var dyra, sökte statliga pengar i förskott, och så blev det bara fyra
Fyra små politiker ville andras vandel se, men en av dem var dömd för stöld i kassaskåp, och så blev de bara tre
Tre små politiker tog hakkorsbindel på, det hamnade i tidningen, och så blev det bara två
Två små politiker satt i datorskärmens sken, en skrev hat och hets, och så blev det bara en
En liten politiker så ensammen han var, ty när han sade nolltolerans, så blev det ingen kvar.

Fast egentligen är det styggt mot Sverigedumokraterna. Man ska inte sparka på den som ligger.

» Ibland finns det slantar: Jag läser att den Nederländska regeringen hade motsvarande 4,6 miljoner kronor över. Det är nämligen vad man från den Nederländska staten spenderat på att få rätt att bygga ett nytt staket runt kung Willem-Alexanders semesterhus i Grekland, inne på grannens tomt. Och det är ju väl använda pengar, annars hade dom ju fått använda den egna tomten för att bygga staket, och då hade den ju krympt. Tidigare i år spenderades det 10 miljoner på att renovera ett av de kungliga palatsen hemma i Nederländerna. Det är ju viktigt att våra fina kungligheter bor ståndsmässigt, både här och där. Gå med i Republikanska Föreningen. Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Sluta svansa för de blåblodiga
Sluta svansa för de blåblodiga

Rör inte min kompis

onsdag 2014-09-10
Om utbildning, arbetslöshet och Sverigedemokraterna
tyckeri nummer 6327

» Den svenska skolan: Den internationella organisationen OECD har offentliggjort sin rapport "Education at a glance". Och Sverige får beröm på ett par punkter. Sverige är ett av de få länder där Högskoleutbildningen är avgiftsfri. Bra Sverige! Sverige får också beröm för att vara bäst på att införa och utnyttja IT i undervisningen. Bra Sverige! Sverige har vidare en ganska hög lärartäthet. Bra Sverige! Sverige är dock sämst på matematikutbildning. Ruttet Sverige! Lärarkåren är ålderstigen och det behövs fler yngre lärare. Ruttet Sverige! Sveriges PISA-resultat har sjunkit mest av alla länder. Ruttet Sverige! Kanske är det dags att byta ut Utbildningsministern? Det löser inte problemen med att ständigt införa nya reformer utan att tänka, utreda och förankra. Byt ut Skoltalibanen Jan Björklund!

Anders Borg
» Jämviktsarbetslöshet: Jag ser att Uppdrag Granskning i dag ska granska begreppet "Jämviktsarbetslöshet". Eller som man själva kallar det, "Jobb-bluffen". Men det här är inget nytt. Som utbildad Nationalekonom vet jag att detta är ett gammalt fenomen. Och egentligen ganska naturligt. Om arbetslösheten var 0%, skulle vi få problem. En arbetsgivare som ville rekrytera personal skulle ju inte ha någon annan utväg än att "stjäla" arbetskraft från någon annan. Arbetslöshet Noll är helt självklart orealistiskt. Det är ofrånkomligt att det alltid kommer att finnas människor som befinner sig mellan flera olika jobb. Det kommer alltid att finnas människor som har problem med att få ett rimligt jobb med rimliga villkor. Det kommer alltid att finna människor som egentligen inte vill jobba. Alltså är en viss arbetslöshet ofrånkomlig och också "nyttig". Blir denna arbetslöshetssiffra för låg ökar inflationen helt enkelt. Men vad är rimligt? DET är en fråga om ideologi. När Socialdemokraterna styrde kallade Fredrik Reinfeldt 2006 arbetslösheten på 6,7% för "Massarbetslöshet". Sedan dess har den stigit till 7.7%. Troligtvis är det så att de styrande Moderaterna tycker att den siffran är en lämplig siffra - "Jämviktsarbetslöshet". Man har ju fått ner inflationen till nästan exakt Noll och är nöjda. Jag har skickat en förfrågan till Moderaterna om detta. Dvs om 6,7% 2006 var "Massarbetslöshet", vad är då 7,7% i dag? Men som ni förstår så svarar inte Moderaterna. Som sagt. Hur hög en rimlig arbetslöshet är, det är en fråga om ekonomisk ideologi. Vänster vill ha så låg som möjligt. Höger vill gärna ha en relativt hög arbetslöshet eftersom detta håller löner och inflation nere. Troligtvis är dagens 7,7% "Jämviktsarbetslöshet". Byt ut dom som accepterar en så hög siffra.

» Dagens Sverigedemokrat: Utmärkelsen i dag går till Pär Ove Jonsson i Värmland som ska öppna ett flyktingboende för nykomna flyktingar. - "Det är ju business. Det är för pengarna jag gör det, inget annat". Kan man tjäna en hacka så får man väl blunda för ideologin. I korthet. Vi ska inte ta emot några flyktingar, bara dom som ska bo på mitt flyktingboende! Det är ett liknande resonemang som Arbetsförmedlingens sparkade moderata generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist har när hon i sitt tidigare jobb sett hur lätt det är att tjäna en hacka på arbetslösa i FAS 3 när hon nu satsar pengar i ett av dessa tvivelaktiga bolagen. Ty FAS 3 är ju en framgång... En granskning visar nämligen att det faktiskt finns folk som får jobb. Och den siffran ökar. I mars 2014 var det 0,7%, 2013, 2012 och 2011 var det 0,6% och 2010 var det 0,3%. Siffran stiger...

» Dagens visdomsord: Dagens intelligentaste yttrande kommer nog från förre socialdemokratiska finansministern Kjell-Olof Feldt: - "Det var fel att införa fritt skolval". Du är min hjälte!


Rör inte min kompis

tisdag 2014-09-09
Angeles Bermudez Svankvist
tyckeri nummer 6326

De nya Moderaterna
» Fantastiskt bra rekrytering: Det var den dåvarande Moderata Arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorins omdöme när han 2008 presenterade Angeles Bermudez Svankvist som ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Det tog några år innan man insåg att rekryteringen var ett fiasko - precis som Sven Otto Littorin själv också visade sig vara. För ett drygt år sedan fick hon sparken och placerades på departementet i ett år med full lön. - "Ingen vann, alla förlorade. Jag vann! För jag är på Sturebadet och tränar med full lön" var hennes kommentar till att ha fått sparken och kunde sitta av tiden i ett år - på Sturebadet. Angeles Bermudez Svankvist har varit en snäll, trogen och populär Moderat långt innan hon hamnade på Arbetsförmedlingen för att administrera den Moderata utslagningen med FAS3-terapi. Hur som helst har tydligen året nu gått och damen ska försörja sig på något annat än skattebetalarna. Så då fick det tydligen bli skattebetalarna ändå. HD berättar att Angeles Bermudez Svankvist nu gått in som delägare i företaget Öresundsbemanning här i Åstorp. Ett av dessa tveksamma bolag som tjänar slantar på att sysselsätta FAS3-deltagare med att t.ex. sortera godis. HD visar på bild hur Angeles Bermudez Svankvist lämnar Öresundsbemannings lokaler här på Storgatan i Åstorp. Ett företag som inte gör oss Åstorpare stolta. - "Fantastiskt bra rekrytering" är väl antagligen kommentaren från Öresundsbemanning också. Hon har uppenbarligen hjälpt företaget en tid som konsult - något som dom verkar vilja förneka. Byt ut den här Högerregeringen! Läs om bakgrunden hos Aftonbladet.

De sanna Sverigedemokraterna
» Nästa SD-klavertramp: Egentligen känns det taskigt att påpeka varje gång någon Sverigedemokrat visar sig ha trampat i klaveret. Men partiet är fyllt av klantaschlen med vidriga åsikter och snuskig syn på andra människor. Ett av de senare exemplen är SD:s starke man i Stockholm, Christoffer Dulny, som visar sig ha spritt sina vidriga SD-åsikter anonymt under många år på den Sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat, en kloak på nätet, som SD:s höjdaren Kent Ekeroth bland annat ansvarar för finansieringen av. Att titta på intervjun i SVT där han ska försöka bortförklara varför han i åravis anonymt spritt skiten är faktiskt pinsamt för Sverigedemokraterna i synnerhet och för mänskligheten i allmänhet. Nu har han, precis som många andra, tvingats avgå när han avslöjats. Skulle man tvinga alla Sverigedemokrater med rasistiska eller andra vidriga åsikter att avgå så blir ju partiet tomt! Men som någon expert uttalade sig. Det påverkar inte stödet för partiet. Och det beror ju på att den grupp på cirka 10% som röstar på SD har ju dom här ljusskygga åsikterna. Och dom lämnar ju inte partiet för att det avslöjas att andra i partiet har samma åsikter.

Vänster för framtiden
» Väljarna tycker som Vänsterpartiet: Enligt en undersökning som Dagens Nyheter redovisar så är det Vänsterpartiet som har väljarnas förtroende när det gäller vinsterna i skolan. Sverige är ju unika i hela världen som tillåter privata skolor som finansieras med skattemedel att plocka ut vinster ur bolaget. Det är bara Chile som tillåter detta också. Och Chile är på väg att avskaffa systemet som infördes under Högerjuntans diktatur under Pinochet. Enligt undersökningen är det till och med inom Högeralliansens väljare bara en liten minoritet som kan acceptera att vinsterna plockas ut ur bolaget. Det varierar mellan 14% hos Folkpartiets väljare till 26% hos Centerns väljare. Observera att det alltså är dagens marknadsliberala Centern som går längst. Mellan 10-21% vill helt förbjuda vinsterna medan en majoritet av alla Högeralliansväljare anser att eventuella vinster ska återinvesteras i skolan. Bland de Rödgröna väljarna är det i stort sett ingen som kan acceptera utdelning av vinsterna utan istället är stödet mycket starkt för Vänsterpartiets Stopp! Hör du det Stefan Löfven?
Rör inte min kompis

måndag 2014-09-08
Miljömärkt
tyckeri nummer 6325

Från opartisk reporter till KD-politiker
» När poletten trillar ner: Som bilaga till gårdagens Svenska Dagbladet fanns en 12-sidig bilaga från Kristdemokraterna. Och varje gång jag ser material från KD där man kör med bilder på numera KD-politikern Lars Adaktusson (f.d. TV-reportern Lars Adaktusson) så är det liksom att man känner att det förklarar ju en hel del. Att gå direkt från att vara reporter och politisk kommentator i Public Service till att bli partipolitiker är ju något som förklarar en hel del. Men på den Högra politiska planhalvan brukar man ju mest klaga på att alla journalister är miljöpartister eller vänsterpartister. Är man kristdemokrat så gör det tydligen ingenting. Men som sagt, det förklarar ju en hel del. Vägen är kanske inte så lång från opartisk reporter till KD-politiker?

» Veckans försvunna svar: I en utfrågning i Svenska Dagbladet i förra veckan fick vår Moderata Arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson den intressanta frågan: - "I september 2006 var arbetslösheten 6,7%. Fredrik Reinfeldt kallade det då för massarbetslöshet. Nu är arbetslösheten högre, 7,7%. Vad kallar du det?" Och som ni förstår svarade inte Moderaten Elisabeth Svantesson på frågan utan svamlade om annat. Så jag upprepar frågan. Om 6,7% är massarbetslöshet, vad är då 7,7%? Kan du svara på det?

Nyord i Moderaterna
Ord får ny betydelse i Nya Moderaterna

Stridshingsten
» Om att utelämna fakta: Gårdagens Svenska Dagbladet innehöll en hyllningsintervju med Fredrik Reinfeldt. Artikeln var skriven av nyliberalen Cecilia Stegö Chilò. Hon presenteras som: - "Styrelseproffs och analytiker. Hon har tidigare varit bl.a. medarbetare i SvD, politisk kommentator i Sveriges Radio och chef för Timbro." Men man glömmer en sak, som ju kan ha viss betydelse att veta när hon intervjuar och hyllar Fredrik Reinfeldt. Hon satt i Fredrik Reinfeldts första regering i 10 dagar innan hon tvingades avgå. Som Kulturminister var det ganska olämpligt att ha fuskat sig från TV-licensen i 16 år. Och fuskat med svart städhjälp. Cecilia Stegö Chilò tvingades avgå innan hon hunnit sitta in sin stol i Rosenbad! Men att hon varit en av hans ministrar fanns det ingen anledning att berätta tyckte Svenska Dagbladet.

» Miljömärkt kandidat: Jag har nu fått diplom på att jag är miljömärkt av Naturskyddsföreningen. Jag finns ju uppsatt som kandidat på Vänsterpartiets valsedel för landstingsvalet i Skåne i den nordvästskånska kretsen. Om ni kan så tycker jag att ni ska kryssa mig. Så här ser mitt diplom ut.

Miljömärkt kandidat

» Järnvägsgatan i Helsingborg: Er bloggare har fått en ny insändare publicerad i Helsingborgs Dagblad i dag. Den handlar om Järnvägsgatan i Helsingborg. För de som inte känner till debatten så vill många politiker begränsa biltrafiken och bland annat skapa separata bussfiler. Detta medan den sedvanliga bilmaffian som inte kan förflytta sig 5 meter utan bilen får panik om biltillgången begränsas. Hur som helst, så här låter det i dagens tidning:

Helsingborgarna diskuterar sedan en tid hur Järnvägsgatan och Drottninggatan i Helsingborg ska utformas. Som icke-helsingborgare är denna debatt fascinerande.
Varje gång jag kommer till Helsingborg med tåget och kliver ut ur Knutpunkten förundras jag över hur en modern stad i dag kan dra, vad som för en ny besökare upplevs som, en 3-filig motorväg rakt igenom centrum.
Det är något fel på stadsplaneringen och människans mentalitet när något sådant kan fortsätta år efter år. Det är med lättnad man tar sig till Kullagatan där man slipper alla bilarna eller Södergatan och Söder. Där dock stadsplaneringen verkar gå ut på att verksamheten ska dö ut.
Se till att skapa ett attraktivt centrum även för icke-bilister. Det går alldeles utmärkt att klara sig utan. Järnvägsgatans utformning rakt igenom Helsingborgs centrum är ett levande bevis för att stadsplanerarna tidigare inte verkar ha trott att detta är möjligt.

Sven Ohlsson
Åstorp


Rör inte min kompis

söndag 2014-09-07
Moderater, Folkpartister och Centerpartister
tyckeri nummer 6324

» Om elefanter i porslinsbutiker: Ibland undrar man var politiker får sin tankeförmåga från. Nu läser jag om Centerpartiets starke man i Uppsala, Stefan Hanna, som kommit fram till att ett bra sätt att öka integrationen vore att koppla rätten till Försörjningsstöd till ett språktest. Kan du inte prata tillräckligt bra svenska så kan du lika så gott svälta ihjäl verkar vara tanken! Eller om du är analfabet - sätt dig i rännstenen och tigg istället. Själv är jag pappa till en autistisk son som är helt utan talspråk. Skulle han, bevare mig för det, någonsin hamna i Uppsala och, bevare mig från det också, hamna i behov av den typen av hjälp från samhället, så hoppas jag att Stefan Hanna redan har hamnat där han borde hamna, nämligen i arbetslöshetskön. Jag hoppas han får besöka Socialkontoret för att söka Försörjningsstöd och då får börja med att göra ett språktest. Kanske borde man lägga till ett test i Medmänsklighet också? Jag har jobbat som Socialsekreterare med just Försörjningsstöd. Och det är uppenbart att Centerpartiets Stefan Hanna har Noll Koll på verkligheten.

» Förstöra skolan med Folkpartiet: I åtta år har nu Folkpartiets skoltaliban Jan Björklund haft ansvar för den svenska skolan. Och skolan har översköljts med reformer. Den ena efter den andra. Men alla påhitten från Jan Björklunds sida hjälper inte skolan, dom stjälper skolan. Antalet elever som går ut 9:an utan behörighet att fortsätta till gymnasiet sätter i år rekord berättar både Svenska Dagbladet och SVT. I år är siffran 13,2%. Samtidigt som skillnaderna mellan skolor och orter ökar blir det alltså allt färre elever som klarar skolan. Och det är skillnaderna som ökar. Det är bara 5% av barnen till föräldrar med Högskoleutbildning som inte klarar av att gå ut Högstadiet med godkända betyg. Bland barn till föräldrar med Gymnasieutbildning har siffran ökat till 15% och bland föräldrar med bara Grundskoleutbildning är siffran uppe i 42% som saknar gymnasiebehörighet. Och dessa skillnader ökar i rask takt. Etnicitet har betydelse, men det är klasskillnaderna som är den stora faktorn. Och det här är en utveckling som hela tiden ökar genom de beslut som Skoltalibanen Jan Björklund och Högeralliansen fattar. Ge Jan Björklund respass NU, innan det är för sent.

Förstöra skolan med Folkpartiet

» För dumma för Moderaterna: Dagens skratt fick jag när jag läste den här lilla artikeln i Sydsvenskan. Den handlar om en liten träff arrangerad av Internationella Kvinnoföreningen i Malmö. Där också de politiska partierna var representerade i vardera ett rum. Mycket folk hos Socialdemokraterna och nästan tomt hos Moderaterna. Vilket förklaras av den närvarande moderaten med: "De vet inte bättre. Det kan vara för att man har kontakt med socialsekreterare och socialbyrå och så förknippar man det med Socialdemokraterna". Dom verkar inte ha så höga tankar om invandrare inom Högerpartiet. Många av invandrarna har en mycket hög utbildning, men "De vet inte bättre"! Haha!

De nya moderaterna
Vad är egentligen nytt med nya moderaterna?

» M + Sd = sant: Ja, jag vet att jag dragit lite på sanningen i rubriken. Fredrik Reinfeldt har ju lovat att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna. Och det löftet har han nog i princip hållit. Däremot är ju verkligheten den att Högeralliansregeringen inte har majoritet i Riksdagen. För att få igenom sina förslag måste man ha aktivt eller passivt stöd av något annat parti. Och en utvärdering har visat att i 90% av de blockskiljande frågorna har Sd röstat med Högeralliansen. Men ute på det lokala planet har det nog varit lite sämre. Här finns en sammanställning över lokala avsteg från Fredrik Reinfeldts princip. Och en uppräkning av moderata politiker som gått över till Sverigedemokraterna. Fast rekordet tar nog Elisabeth Uddeberg i Trosa. Hon står på valsedeln för både Moderaterna och Sverigedemokraterna samtidigt...

Stolta svenskar
» Trygga och opålitliga: Hos Dagens Media läser jag om MK Rapporten. Eller för att förklara det lite annorlunda, vilket omdömen symboliserar vi med de politiska partierna? 3.000 svenskar har tillfrågats vilka partier dom tycker hör ihop med olika omdömen. Mest gammaldags är Kristdemokraterna och minst gammaldags är Feministiskt Initiativ. Mest orealistiska är Sverigedemokraterna och minst orealistiska är Socialdemokraterna. Mest omtänksamma är Socialdemokraterna och minst omtänksamma är Sverigedemokraterna. Mest tråkiga är Kristdemokraterna och minst tråkiga Sverigedemokraterna. Mest trygga är Socialdemokraterna och minst Feministiskt Initiativ. Mest trångsynta är Sverigedemokraterna och minst trångsynta är Socialdemokraterna. Mest färglösa är Centerpartiet och minst färglösa är Miljöpartiet. Mest miljömedvetna är Miljöpartiet och minst miljömedvetna är Folkpartiet. Mest opålitliga är Sverigedemokraterna och minst opålitliga är Kristdemokraterna. Mest energiska är Feministiskt Initiativ och minst energiska är Kristdemokraterna. Mest egoistiska är Sverigedemokraterna och minst egoistiska är Socialdemokraterna. Mest anonyma är Centerpartiet och minst anonyma är Miljöpartiet. Det hela är spännande läsning, och ganska talande.

Sedan kan man vända på det. Vilka omdömen ligger de olika partierna högt eller lågt för. Socialdemokraterna upplevs som omtänksamma och trygga samt minst egoistiska. Miljöpartiet upplevs som miljömedvetna och energiska samt minst anonyma. Vänsterpartiet upplevs opålitliga och miljömedvetna samt minst färglösa. Moderaterna upplevs som opålitliga och egoistiska samt minst omtänksamma. Folkpartiet upplevs som tråkiga och färglösa samt minst miljömedvetna. Centern upplevs som miljömedvetna och färglösa samt minst energiska. Kristdemokraterna upplevs som gammaldags och tråkiga samt minst energiska. Sverigedemokraterna upplevs som trångsynta och opålitliga samt minst omtänksamma. Slutligen Feministiska Initiativ upplevs som energiska och orealistiska samt minst gammaldags. När man läser den här undersökningen förundras man över att inte de Rödgröna partierna vinner en brakseger i valet. Eller vill vi styras av opålitliga egoister utan omtänksamhet med stöd av tråkiga, färglösa och gammaldags partier?


Rör inte min kompis

lördag 2014-09-06
Tankar på min födelsedag
tyckeri nummer 6323

» Bästa regeringen pengar kan köpa: Vi har återigen blivit påminda om de täta kontakterna mellan Högeralliansens regeringsledamöter och övriga politiker inom Högeralliansen och de grupper som tjänat stora slantar på Högeralliansens politik. Det senaste avslöjandet handlar om vår Moderata finansmarknadsminister Peter Normans goda förbindelser med lobbyisterna. Nu aktualiserat av hans SMS till LRF:s lobbyist efter det att budgeten spikats som innebar ett rekordstort paket för lantbruket: "You owe me big time" som ungefär betyder "Du är skyldig mig en stor gentjänst". Kanske inte det mest lämpliga meddelandet av en regeringsledamot till någon som fått vad han ville. Peter Normans kommentar: - "Jag inser att det var dumt att skicka sms:et. Jag ångrar det" finns det väl inte så mycket att säga om. Han kunde väl inte svara på annat sätt. Men chefen, partikamraten och statsminister Fredrik Reinfeldts svar: - "Jag noterar att han svarat på dom frågorna" på alla frågor om skandalen hur man än omformulerar frågan är riktigt komisk. Man kan riktigt se hur skammen och viljan att helst bara sjunka genom jorden lyser ur ögonen på honom. Och det är välförtjänt. Det här är ju bara ett i raden av exempel på hur Högeralliansregeringens goda vänner tjänat rejält med slantar på de beslut som vännerna i Regering, Landsting och Kommuner fattar. Utförsäljning av kommunala verksamheter till underpriser till partivänner är ju inte helt ovanligt. Och vi kan ta exemplet med krogsubventionerna, eller som det heter sänkt moms för restaurangnäringen och sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar. Intensiv lobbying för detta gjordes av Krog- och Restaurangnäringens organisation Visita innan Näringsdepartementets Annie Lööf tände på idén. VD på Visita var då moderatpolitikern Eva Östling Ollén. I dag spenderar samma Visita mångmiljonbelopp för att får behålla subventionerna. Ordförande i dag är f.d. Centerordföranden Maud Olofsson. Ivrigaste argumentationen inom högerregeringen för att behålla bidragen kommer från nuvarande centerledaren Annie Lööf. Någon som missar sambanden? Som sagt, vi har Bästa regeringen pengar kan köpa.

Fram för mer socialism
» Fram för mer socialism: I onsdags skrev jag om att Moderattidningen Svenska Dagbladets Näringslivsanalytiker Per Lindvall kommit fram till att det faktiskt är dags att förstatliga mobiltelenäten. Det är en ekonomiskt dålig strategi att de olika teleoperatörerna bygger upp vardera ett parallellt nät istället för att Samhället bygger upp ett rejält och robust nät som sedan mobiloperatörerna får konkurrera om kunder på. Fast alla tyckte naturligtvis inte så. Det blev en hel del upprörda reaktioner hos "marknadsfanatikerna" på högerkanten. Kanske skulle en sådan åtgärd också göra att vi fick lite större förtroende för teleoperatörerna. Ett experiment som gjordes i Stockholm nyligen där en representant för ett mobilföretag gav sig ut på stan och erbjöd förbipasserande en hundralapp resulterade i att i stort sett ingen tog emot slanten. Vi är så övertygade om att vi ska bli lurade så att vi inte ens tar emot sedeln. Var tredje konsument upplever att hen blivit lurad av ett telebolag. Mindre än var tredje litar på telebolagen. Och vi är nog många som faktiskt upplever påträngande teleförsäljare som ett mycket värre problem än en tiggare som sitter i en hörna. Vad som behövs är helt enkelt lite mer "Socialism". Fast det är i dag ingen som vågar ta ordet i sin mun. Men "Förstatligande" kör ju till och med Folkpartiet och Kristdemokraterna med!

Kryssa Sven Ohlsson
» Väljarundersökningarna fortsätter välla över oss: I dag hittar jag minst två olika undersökningar. Aftonbladet sätter som rubrik Nu växer avståndet medan Svenska Dagbladet har rubriken Skräcksiffror för S. Medan SvD:s undersökning gjord av Sifo visar att avståndet mellan blocken halverats så berättar Aftonbladets undersökning gjord av United Minds att avståndet mellan blocken ökar. Till min glädje kan jag konstatera att Aftonbladets undersökning i varje fall bygger på fler (1733) tillfrågade än Svenskans (1252). Och dessutom är ju Aftonbladets resultat roligare. Så jag väljer att kommentera detta först och främst. De tre Rödgröna partierna får ihop 46,7%, Socialdemokraterna 30,5%, Miljöpartiet 8,8% och Vänsterpartiet 7,3%. Högeralliansen får ihop sammanlagt 37,7%, Moderaterna 21,1%, Folkpartiet 6,5%, Kristdemokraterna 5,4% och Centern 4,6%. Eftersom Sverigedemokraterna får 11,4% och Feministiskt Initiativ bara 2,8% skulle de Rödgröna bli klart störst, men inte få majoritet i Riksdagen eftersom jag räknar SD till Högerblocket. Det ska påpekas att även Svenska Dagbladets undersökning ger de Rödgröna ett klart försprång med 45,0% mot Högeralliansens 40,5%. Sverigedemokraterna får 10,4%. I Aftonbladets undersökning är S + Mp ensamma större än hela Högeralliansen. Det är alltså fortfarande lika spännande. Så gå och rösta! Och om ni kan, rösta på er bloggare och kryssa mig.

Rösta inte på Sverigedumokraterna
» Dagens Sverigedumokrat slår till: Den som jobbar med att samla in Sverigedumokrater som trampar i klaveren har fullt upp. Varje dag dyker det på olika håll upp en nya Sverigedumokrat som visat sin omogenhet. Det är SD-representanter som dyker upp med armbindlar med hakkors. Det är andra sådana som fäller rasistiska kommentarer. Och det är Sverigedumokrater som på Facebook och liknande ställer sprider vidare den ena dumheten efter den andra utan att tänka först. I dag har jag valt Victoria Turunen i Fagersta som tyckte att Abeba Aregawi efter framgångarna i Moskva-VM trots detta borde ta sin "bananbåt" och åka hem. Hon var ju ännu en "muslim som nästlat sig in". Ilskan kom sig av att Abeba Aregawi inte hade målat sina naglar i regnbågens färger som många andra svenska deltagare för att visa sitt stöd för HBTQ-frågor. Nu hamnade vår kära Victoria inte riktigt rätt. Dels är Abeba Aregawi kristen och inte muslim och dels var det Sverigedumokraterna själva som var mest upprörda över HBTQ-protesterna. Victoria tillhör de som fått sparken efter sitt klavertramp. Andra klarar sig, och det hade varit spännande att veta hur det går till.

Fast hela Sverigedumokraterna har ju trampat i klaveret. Partiets egna bolag Blåsippan AB har ju avslöjats för skattefifflande.

» Skammen: Vad Skammen handlar om är vår behandling av sjuka. Den s.k. Ättestupan i sjukförsäkringen är en skam för Sverige. Nu berättar bland annat Dagens Nyheter att snart blir tusentals sjuka människor ännu en gång utförsäkrade. Fredrik Reinfeldt och hans kumpaner trodde nämligen att om man inte fick lov att vara sjukskriven längre så skulle man bli frisk. Men efter att ha valsat runt i systemen är snart 10.000 sjuka människor på väg att vid årsskiftet bli utförsäkrade för andra gången. Istället för att inse att dom är sjuka har dom tvingats valsa runt i olika system (och utanför system) istället för att få koncentrera sig på att kanske bli friskare eller i varje fall överleva utan allt för stora problem. Det är en skam! Det här citatet från någon som verkligen begriper säger mycket: - "Årets nobelpris i fysik eller medicin borde naturligtvis ha gått till Fredrik Reinfeldt för hans upptäckt att inga sjukdomar behöver vara längre än ett år - en upptäckt som saknar motstycke i medicinens historia." Sagt av läkaren Gunnar Nordenstam med anledning av införandet av "Ättestupan" i sjukförsäkringen. Ett mycket intelligent yttrande som dock vida överskrider Fredrik Reinfeldts fattningsförmåga. Läs på Solrosupproret. I själva verket är det så att sjukskrivningarna har sjunkit sedan 2004 och fram till 2010. Fredrik Reinfeldts Ättestupa infördes 2008. Men införandet gav inga tydliga resultat i antalet sjukskrivningar. Men det drabbade enskilda sjuka svårt. Sedan 2010 har däremot sjukskrivningarna åter ökat. Och dom är nu uppe i samma siffror som gällde när "Ättestupan" infördes. Och det fortsätter uppåt. Det är främst kvinnor som har drabbats av ökade sjukskrivningar. Och detta beror på allt sämre arbetsmiljö inom typiska kvinnoyrken som vård och omsorg. Vem har ansvar för det?

Försämringskassan

Rör inte min kompis

fredag 2014-09-05
Mer glädje och saknade pengar
tyckeri nummer 6322

Fredrik Reinfeldt sover
» Ser fortsatt bra ut: Som sagt tidigare så väller väljarundersökningarna över oss. Alla tidningar med självaktning har sitt eget opinionsinstitut som så här nära valet gör en ny undersökning varje vecka. Och det går naturligtvis inte att blogga om allt. Men när det ser någorlunda trevligt ut så kan man ju skriva i varje fall. I dag är det Expressen som låter Demoskop göra undersökningen som presenterar sin undersökning. Denna ger de tre Rödgröna partierna egen majoritet i Riksdagen, och detta dessutom med ökad marginal mot Högeralliansen jämfört med förra veckan. Jämfört med senaste valet så får Socialdemokraterna oförändrat 30,7% (+-0), Miljöpartiet 10,6% (+3,3) och Vänsterpartiet 7,2% (+1,6). Totalt ger detta de tre Rödgröna partierna 48,5% (+4,9). Feministiskt Initiativ hamnar utanför med 2,5%. Men Högeralliansens alla fyra partier tappar sedan valet. Moderaterna får 22,2% (-7,9), Folkpartiet 5,1% (-2,0), Centerpartiet 4,6% (-2,0) och Kristdemokraterna 5,0% (-0,6). Totalt 36,9% (-12,4). Man har förenklat tappat drygt var fjärde väljare sedan valet. Inte ens med fortsatt stöd från Sverigedemokraterna 10,8% (+5,1), dit uppskattningsvis en tredjedel av förlusterna gått, blir man större än de tre Rödgröna partierna. Ett valresultat med dessa siffror skulle alltså ge oss en regering ledd av Stefan Löfven, men jag är inte lika övertygad om vilka partier som kommer att ingå i denna. Siffrorna är en katastrof för Högerallianspartierna. Och allra främst för röstboskapen i Centern och Folkpartiet som ju nästan förlorat en tredjedel av sina väljare sedan senaste valet även om förlusterna för Moderaterna i siffror räknat är större.

» Vad läser jag egentligen? I ett nyhetsbrev jag får hittar jag en liten notis där det står: - "Strukton Rail AB varslar om övertalighet på cirka 50 tjänster". Och vad handlar det om? Jo, Strukton Rail är ett av de företag som sköter underhållet och nyinvesteringar osv av järnvägsspåren i Sverige på upphandling från Trafikverket. Och det som förvånar mig är förklaringen till att företaget tvingas dra ner: - "...en anpassning till den vikande marknaden och till de nedskärningar på 1,5 miljarder kronor i Trafikverkets budget som har meddelats för år 2015/2016"! Va? Har Trafikverket fått en nedskärning av sitt anslag med 1,5 miljarder kronor? Var det inte satsning på järnvägsunderhåll som vår Moderata Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd pratat om? Är det detta som kallas "kreativ bokföring" och "valfläsk". Byt ut ministären Reinfeldt!

Övervuxen järnväg
Järnvägsunderhållet växer igen

» Så kan det gå: Den ökade tillgängligheten av Alvedon och liknande piller har gjort att antalet förgiftningsfall och missbruksfall har stigit i höjden. Läkemedelsverket vill därför att tabletter med paracetamol (Alvedon, Panodil osv) i fortsättningen bara ska få säljas på Apotek. Så kan det gå! Bara för att tabletterna säljs i livsmedelsbutiker så är dom inte ofarliga.

Pengar
» Anders Borg ute och reser: Jag läser att Anders Borg och Fredrik Reinfeldt kommit i konflikt med sin egen myndighet. KI, Konjunkturinstitutet, tycker inte alls att de svenska finanserna är i så gott skick som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt försöker sprida myter om. Enligt KI:s beräkningar så krävs det skattehöjningar på omkring 100 miljarder kronor för att trygga den svenska välfärden. Vi har helt enkelt sänkt skatterna för mycket så nu räcker inte pengarna. Och eftersom Fredrik och Anders anser att det är deras styrka just de goda finanserna så är det ju ingen bra reklam om Konjunkturinstitutet inte håller med. 100 miljarder är en hel del slantar. Att erkänna att skatterna sänkts med mer än vi hade råd kan man ju inte erkänna.
Rör inte min kompis

torsdag 2014-09-04
Väljarundersökningar och klavertramp
tyckeri nummer 6321

Stefan Löfven funderar
» Opinionsinstitutens guldålder: Väljarundersökningarna väller över oss med nästan samma intensitet som partiernas valpropaganda. Och det gäller för de olika instituten (och de tidningar som köper tjänsten) att komma med något spännande i undersökningen . Dvs inte bara att opinionen står stilla! I dag är det Dagens Nyheter som presenterar sin undersökning som görs av Ipsos. Och det dom kan läsa ut av undersökningen för att få en bra rubrik är att Feministiskt Initiativ precis lyckas knapra sig över 4%-spärren och kommer in i Riksdagen. Undersökningens stora vinnare är just FI som får 4,0% (+1,0), Miljöpartiet som får 11,0% (+0,9) och Vänsterpartiet som får 7,4% (+0,8). Det hela går dock ut över den stora förloraren Socialdemokraterna som bara får 29,7% (-2,4). Om vi nu ska förenkla det hela så får de fyra partierna på den Rödgröna planhalvan totalt 52,1%, dvs en klar egen majoritet. På den Högra planhalvan är det inga stora förändringar. Moderaterna är som vanligt helt dominerande med sina 21,7% (-0,4), Folkpartiet störst av stödpartierna i Högeralliansen med 6,3% (-0,1), Centern är den största förloraren på 4,4% (-0,7) medan Kristdemokraterna precis som FI lyckas kravla sig över spärren med 4,0% (+0,5). Slutligen så ligger Sverigedemokraterna stilla på 9,7% (+0,1). Detta ger Högeralliansen 36,9% och hela Högerblocket 46,6%. Ett valresultat som nog ger Stefan Löfven blandade känslor. Dåligt för Socialdemokratin men han blir ju trots allt den naturliga regeringsbildaren. Fredrik Reinfeldt kan förbereda sig på att gå till Arbetsförmedlingen. Men marginalerna är små. Klarar sig inte FI i verkligheten över spärren är det ju omedelbart inte lika självklart. Klarar sig Kd inte över blir det ännu mer självklart. Och faktum är ju att om Centerns utveckling fortsätter är det rejäl kris även där. Stefan Löfven kan dock börja fundera på om hans satsning mot mitten är så bra för Socialdemokraterna. Det är hans "partners" som är klart tydligare i sina profiler som klarar sig mycket bättre. Stefan Löfvens utsuddade profil med fjäsk för det han vill kalla Mittenpartierna är för Socialdemokraterna ingen bra strategi.

» Skattepengar ska gå till dem som behöver: Följande debattartikel finns publicerad i dagens Aftonbladet:

REPLIK från Sven Ohlsson om rutavdraget

Tre lokalvårdare beklagade sig över att vi som är motståndare till rutavdraget inte tycker att de har ett riktigt jobb som ”stolta lokalvårdare”. Och de tror att vi vill ta jobbet ifrån dem. Men så är det inte. Vi som är motståndare till rutavdraget menar inte att era jobb är mindre värda. Vi vill inte att ni ska bli arbetslösa. Däremot menar vi att våra skattepengar ska användas till annat än att betala städning och liknande för dem som har råd att betala. Vill någon betala för att någon annan ska sköta städningen så är det upp till dem. Men mina skattepengar ska inte användas för att skapa ett bidragssamhälle där de som har råd att betala för service får bidrag för att få den utförd – detta samtidigt som det inte finns resurser för att ge städning åt den som inte klarar utföra den själv.

Så använd gärna rutmiljarderna till att betala städningen åt människor. Men betala det för dem som inte själva kan utföra den och låt de som har råd att betala den själva, utan bidrag från oss andra skattebetalare. Eller för ett förenkla det: jag betalar gärna städningen åt 92-åriga tant Agda. Men direktör Krusenhjielm kan faktiskt betala sin städning själv utan att jag som skattebetalare ska subventionera den för honom.

Det jobb ni som lokalvårdare utför är inte mindre värt än vad många andra gör. Snarare kanske ännu viktigare och mer värt än många andra yrken. Men mina skattepengar ska ge bidrag till dem som behöver, inte till dem som har råd.

Sven Ohlsson
Åstorp

» Om att trampa i klaveret 1: Jag läser i Metro om mannen i skånska Sjöbo som ringde polisen och anmälde en tiggande kvinna för att ha stulit en surfplatta ur en bil. När polisen sökte upp tiggerskan visade det sig mycket riktigt att hon hade en surfplatta som var stulen. Men hon hävdade att hon fått den av en man med ett barn. Och närmare utredning via övervakningskameror visade mycket riktigt att kvinnan får surfplattan av en man med ett barn. Ytterligare utredning visar att surfplattan stulits från mannens sons förskola och sedan har mannen lämnat över den till den tiggande kvinnan för att efter det ringa polisen och anmäla henne. Låt mig säga det något förenklat, som Skåning skäms jag! Det skulle vara spännande att se på när mannen nästa gång lämnar sin son på förskolan...

» Om att trampa i klaveret 2: Jag läser i Aftonbladet om dokusåpakändisen Paulina ”Paow” Danielsson. Efter att ha råkat ut för en SL-kontrollant i Stockholms tunnelbana brast det, och hon skrev följande rader på Facebook: - "Hoppas någon lägger en stor jävla atombomb så att alla äckelkontrollanter, SL-folk, dör". Hon uppger att hon haft en mobilbiljett, men denna kunde tydligen inte läsas av eftersom skärmen på mobilen var trasig. Men det framkommer också att hon själv erkänner att hon plankar från avgiften 9 fall av 10. Just denna gången när mobilen var trasig var tydligen den 10:e gången då? Själv skulle jag vilja skriva följande rader: - "Hoppas någon lägger en stor jävla atombomb så att alla dokusåpaäckel, Paradise Hotel-folk, dör". Fast egentligen inte. Jag hoppas snarare att hon får en lämplig vård!

» Om att trampa i klaveret 3: Jag läser också i Aftonbladet att någon som presenteras som "Matorakel", Edward Blom, tycker att man borde göra idrotten frivillig på gymnasiet istället för att utöka idrotten som ju många i dag tycker. Han menar att eftersom skolan är frivillig så borde idrotten också vara det. Jag gissar att han tycker att matte, svenska, biologi eller teknik osv också ska vara frivilligt? Edward Blom som tydligen blivit kändis genom ett av alla dessa vidriga matprogram som överöser oss på TV:n (och som får er bloggare att slänga sig över fjärrkontrollen för att byta kanal) tycker att eleverna istället borde: "Som ungdom ska man dricka punsch, röka cigarrer, läsa poesi och lösa världens alla problem över på tok för mycket rödvin!" Jag har en liten känsla av att det blivit alldeles för mycket punsch och rödvin hos den där mannen. Jag tycker han borde ut och jogga lite ett par gånger i veckan istället.


Rör inte min kompis

onsdag 2014-09-03
Folkpartiet, skatter och socialism
tyckeri nummer 6320

» Förstöra skolan med Folkpartiet: Jag läser att det är många sökande till de svenska högskolorna och universiteten som inte har kommit in. Antalet sökande till de högre utbildningarna har ökat till 390.000. Men samtidigt har antalet platser minskat till 241.000. Mycket förenklat har alltså 38% inte fått någon plats. Min kära dotter som började på Högskolan i måndags tillhör alltså en privilegierad grupp. Jag kan förstå om det inte finns platser till alla som vill. Men jag kan inte förstå varför man drar ner på antalet platser samtidigt som antalet som vill fortsätta studera ökar. Antalet innevånare ökar. Men då drar man alltså ner på antalet platser. Vad sysslar den där Skoltalibanen egentligen med? Har han inte tid med den högre utbildningen för att istället jobba med att gradera och slå ut de små telningarna redan på lågstadiet i hans nya plugg- och betygsskola? Antagligen är tanken att på så sätt på sikt få ner antalet sökande så kan man dra ner på antalet platser ytterligare. Det är ju inte bra för de som har en Högskoleutbildning om allt för många har detta och kan konkurrera om deras jobb. Som sagt tidigare, av "Rösta för" kan man skapa anagramet "Förstöra". Vi får verkligen hoppas att Skoltalibanen Jan Björklund får börja söka sig ett nytt jobb om ett par veckor.
Förstöra skolan med Folkpartiet

Säg Nej till EU
» Ibland finns det slantar: EU:s kamp till stöd för den Ukrainska staten (med sina fascister i regeringen) tar sig många underliga vägar. Den ryska aggressionen mot Ukraina har ju fått EU att införa sanktioner mot Ryssland. Och det får Ryssland till att införa egna sanktioner mot EU som svar. Bland annat stopp för import av frukt från EU. Detta får till följd att det blir överskott på frukt inom EU och priserna på frukt då sjunker (ni vet det där med tillgång och efterfrågan). Vad gör då EU? Jo, EU-kommissionen har beslutat att betala ut 1,2 miljarder kronor till fruktodlare för att förstöra sina skördar så att inte priserna går ner. Väl använda pengar?

Socialism är inte alltid fel
» Socialisera med Svenska Dagbladet: Jag läser i Svenska Dagbladets Näringslivsdel att skribenten Per Lindvall i en analys kommit fram till att det vore bra för kunderna om Staten tog hand om de digitala näten. Han använder rubriken "Kunderna tjänar på att 4G-näten förstatligas". I den heliga fria konkurrensen namn så ska ju alla telebolagen bygga upp sina egna konkurrerande nät. Telia ett nät, Tele 2 ett nät osv. Det är ju ungefär som om olika bolag skulle bygga egna motorvägar för att konkurrera bredvid varandra. Eller SAS ha en flygplats, Ryanair en och Lufthansa sin egen konkurrerande flygplats. Alltså har Per Lindvall räknat fram att det hade varit mycket mer praktiskt och rationellt om Staten byggde upp ett stabilt 4G-nät som sedan konkurrerande telebolag får använda sig av. Det skulle bli mycket billigare för oss telefonerare om vi förstatliga det hela är hans radikala idé. Det där med att staten äger saker och ting är tydligen inte alltid helt fel kan man uttrycka det som! Fast i det heliga privatiserandet och fria konkurrensens namn så är det naturligtvis inte möjligt. Principen är viktigare än verkligheten.

Det sovande folket
» Undrar vilket som är tråkigast: Jag läser hos Expressen en "recension" av Fredrik Reinfeldts bok Det sovande folket. Boken, som Fredrik Reinfeldt skrev som 28-årig Riksdagsledamot, ordförande för MUF och medlem i Moderaternas partiledning innehåller citat som: - "Välfärdsstaten en omöjlig konstruktion" eller "Förutom skydd så att människor inte svälter ihjäl så ska ingen annan hjälp fås från det offentliga" eller "Inga bidrag ska skattefinansieras". Vi kan förstå att Fredrik Reinfeldt och Moderaterna gjort allt man kunnat för att förneka bokens existens och gjort allt man kunnat för att sudda bort den från historien. Bland annat har den "försvunnit" från de bibliotek som tidigare hade tillgång till den. Och som sagt, när man läser den så förstår man detta. Den innehåller en vidrig syn på svaga människor i samhället och är dessutom fruktansvärt tråkig. Tyvärr är Daniel Sjölins rader på Expressen Kultur lika tråkiga i sitt försök att skriva något annorlunda. Vi kan dock förstå vad det är för tankar som ligger bakom de "nya" Moderaternas generösa politik mot de starka och privilegierade samtidigt som sjuka, arbetslösa, gamla osv ska sättas åt genom straffbeskattning och tvingande lagar som gör sjuka friska med ett pennstreck. Allt i ett försök att förklara för de som inte omfattas av "Arbetsplikten.. f'låt Arbetslinjen" att dom är värdelösa och bara tärande och till besvär. Vi förstår varför Fredrik Reinfeldt och Moderaterna gjort allt dom kunnat för att sudda ut boken ur historien. Fredrik Reinfeldt förnekade till och med under lång tid att han skrivit någon bok. Den förklarar tankarna bakom den moderata politiken.

» Det fanns slantar: Sedan 2010 har det trillat in 1,8 miljarder kronor till Skatteverket genom s.k. självrättelser. Det handlar om svenskar med stora kapitalinkomster i utlandet som inte skattats tidigare men som nu fått kalla fötter i samband med att Sverige tecknat avtal om informationsutbyte med flertalet skatteparadis. Stackare! Tvingats betala skatt på slantarna.


Rör inte min kompis

tisdag 2014-09-02
Om Fred och Pengar
tyckeri nummer 6319

Israels flagga
Palestinas flagga
» Mer om Israeliska brott mot internationella lagar: I går kommenterade jag det faktum att den Israeliska staten beslutat att expropriera motsvarande 400 hektar mark från de palestinska byarna Surif, Jaba, Nahalin, Wadi Fuqin och Husan på Västbanken. För att där istället bygga en stor israelisk bosättning. Enligt uppgifter det största bosättarbygget på ockuperad mark på 30 år. De Israeliska bosättningarna på ockuperade Västbanken är ett brott mot internationella lagar som förbjuder att man flyttar in sin egen befolkning på ockuperad mark och samtidigt driver bort den befolkning som redan bor där. I dag bor ungefär en halv miljon israeler i bosättningar på ockuperad mark i Västbanken. På mark som alltså stulits av de rättmätiga ägarna. Jag förutsåg i går också att resten av världen kommer att fortsätta att stillatigande acceptera krigsbrotten utan några nämnvärda protester eller kritik. Jag har roat mig med att på morgonen kontrollera hur frågan har behandlats av de större tidningarna och SVT och SR. Och det är ganska tyst måste jag säga. Alla ha nämnt det israeliska beslutet i form av längre eller kortare notiser. Och jag ser att USA kallat beslutet "kontraproduktivt" och "uppmanat Israel att ompröva beslutet". Från Mister Besserwisser, Calle Str... f'låt Bildt har jag ännu inte hört så mycket. Han är främst upptagen av inbördeskriget i Ukraina mellan Putins stödtrupper och den officiella fascistinspirerade regimen. Men så här säger han på Twitter: - "Israel decision to expropriate almost 990 acres of privately owned Palestinian land near Bethlehem risks further undermining peace efforts." Inga krav på sanktioner eller andra åtgärder. Bara ett konstaterande att det riskerar att inte underlätta att få till stånd en långvarig fred. Israel hävdar att åtgärden är en bestraffning för mordet på 3 israeliska ungdomar. Ett brott som man redan tidigare använts sig av kollektiv bestraffning för. Bland annat har de ungdomar som var skyldiga till morden fått sina hem sprängda i luften. Eller rättare sagt deras familjer har straffats med att få sina hem sprängda i luften. En typ av kollektiv bestraffning som Israel regelbundet använder sig av. En intressant fråga är hur många familjers hem i Israel som Palestinierna borde spränga i luften som bestraffning för alla barn, sjuka, gamla osv som mördats av de Israeliska terrorbombningar av Gaza? Och om man kan beslagta 400 hektar för tre mord, då skulle alla morden i Gaza räcka för Palestinierna att beslagta i stort sett hela ockuperade Västbanken. Det är dags för världen att på allvar ställa krav på Israel att aktivt arbeta för att få till stånd en fred. En fred som innebär att det finns två stater, Palestina (Västbanken och Gaza) och Israel som lever sida vid sida i fred. Och där BÅDA respekterar den andra statens rätt att existera. Och om Israel vägrar är det dags för sanktioner istället för ännu fler vapenleveranser. Aftonbladet har en lite längre notis. Expressen har kanske en lite längre artikel. Dagens Nyheters artikel är ungefär den samma. Svenska Dagbladet har faktiskt två artiklar om dels det ursprungliga beslutet och dels om att det kommit lite kritik. På SVT finns en kort notis. Slutligen Sveriges Radio har samlat några kortare notiser.

Älska alla
» Arrangera en kippa- och burkavandring: En uppblossad antisemitism har aktualiserat problemet med vår syn på andra. Bland annat har det på flera håll arrangerats s.k. kippavandringar. Dvs där mer eller mindre kända människor ställt upp och markerat mot terror och förföljelse av judar genom att genomföra vandringar i samhällena iklädda en judisk s.k. kippa. Och det är ett föredöme. Jag är mycket starkt kritisk mot den politik som staten Israel för. Men det är mycket viktigt att poängtera att detta inte har ett dugg med min syn på judendom att göra. Lika lite som kritik av grupper som IS, Talibaner, Al-Qaida, Hamas osv har med synen på muslimer att göra. Eller kritik mot USA:s eller Rysslands översittarpolitik mot de som inte lyder har att göra med synen på kristendomen att göra. En mycket intressant artikel, som jag rekommenderar er att läsa, publiceras i dag i Helsingborgs Dagblad. Under rubriken Hatets proportioner skriver Bernt Hermele, som uppenbarligen själv är jude, om att vi dock inte får överdriva antisemitismen. Rent statistiskt ökar inte de antisemitiska brotten i Sverige. Och jämfört med andra länder klarar vi oss bra. Men det som förekommer är tillräckligt för att man ska bli illa berörd. Ingen människa ska behöva känna sig hotad pga sin tro eller sitt ursprung. Eller riskera våldsattacker bara för att man är klädd på ett visst sätt. De kippavandringar som genomförts är alltså värda vårt stöd. Men judar är inte den enda grupp som utsätts för liknande attacker. Det är t.ex. inte bara synagogor som attackeras. Situationen är den samma för t.ex. moskéer. Det är därför jag inledde med förslaget om en kombinerad kippa- och burkavandring. Hur skulle det vara om judiska organisationer och muslimska organisationer gemensamt arrangerade något sådant. För att markera att båda religionerna ju faktiskt handlar om människokärlek. För att visa att båda grupper respekterar den andra gruppen. För att markera att precis som man har rätt att gå klädd i en judisk klädsel utan att attackeras så har man rätt att gå klädd i muslimsk klädsel utan att attackeras. Eller gå klädd på annat sätt. Sätt fart, en kippa- och burkavandring NU!

Pengar växer på träd
» Ibland finns det slantar: Jag ser att fotbollslaget Manchester United har fått några kronor över. Den Colombianska fotbollsspelaren Radamel Falcao har värvats till laget. Och hans lön för ett år uppges vara motsvarande 211 miljoner kronor. Det innebär en dagslön på cirka 580.000 kronor. Speldag, träningsdag eller vilodag - 7 dagar i veckan. Så mycket kan jag inte ens drömma om att få ihop - på ett helår. Jag hade lite problem med att räkna fram det hela eftersom den första räknaren jag fick tag i inte kunde hantera så många siffror! Det hela är ett klart argument för kraftigt ökade marginalskatter, främst på riktigt höga inkomster. Både i Storbritannien och på andra håll, som t.ex. i Sverige. Hade jag varit en av de som hjälper Manchester United att skramla ihop pengar så hade jag känt mig lurad om det är på detta sätt som slantarna används. För det är faktiskt inte som det ser ut på bilden. Pengar växer inte på träd.

Du får en slant
» Skattetrixande multiföretag: En som inte tjänade riktigt lika mycket som Radamel Falcao är Daniel Schwartz, som är Burger Kings blott 33-årige VD. Men hans 33 miljoner kronor om året (det är drygt 125.000 kronor per arbetsdag) är väl inte så illa det heller. Han har blivit lite omskriven sedan hans amerikanska bolag Burger King vill köpa kanadensiska Tim Horton. Burger King är lite större, men inte överlägset. Men det handlar inte om att samordna verksamheterna eller göra andra samordningsvinster. Det hela handlar om skattetrixande. Det handlar nämligen om att bolagsskatten är lägre i Canada än i USA. Och om man köper upp ett bolag i Canada kan man flytta över skattandet från USA till Canada. Känner ni igen upplägget? Amerikanska Pfizer ville ju köpa Astra Zeneca för att kunna flytta skattandet från USA till Storbritannien. På den här nivån finns inget ansvar. Eller snarare, på den här nivån finns bara ansvar för de egna bonusarna och ägarens aktieutdelning.

Sluta slänga ut pengar
» Tänkvärt: I går skrev Peter Fällmar Andersson i Helsingborgs Dagblad en ledarartikel som jag undrar om han hade fått lov att skriva efter att Sydsvenskan tagit över HD / NST / LP och ändrat tidningens politiska inriktning längre högerut. De tänkvärda raderna har rubriken Sluta skynda och fynda i välfärden. Det hela handlar om att våra styrande politiker inte kan fortsätta med att sälja ut och handla upp våra offentliga tjänster till lägstbjudande och sedan spela förvånade när det inte fungerar. När privata, vinstmaximerande företag med kortsiktiga ägare, lämnar låga anbud så beror det inte på att man vill sköta ett bra jobb mer rationellt. Det handlar om att man vill spara in på så många utgifter som möjligt för att kunna plocka ut så stor vinst som möjligt. Och man förundrar sig över att politiker fortsätter att trampa i samma klaver om och om igen. Och det finns fortfarande många politiker på den högra planhalvan som vill fortsätta och utvidga utförsäljningarna och upphandlingarna, dvs privatisera ännu mer. Det är dags att sätta ner stoppfoten. Upphandlingsraseriet inom offentlig sektor har i dag gått så långt att kommuner, myndigheter och landsting tvingas betala mycket mer än nödvändigt för produkter bara för att det måste upphandlas istället för att gå ner på närmsta lokalbutik och handla. Sätt stopp! NU!
Rör inte min kompis

måndag 2014-09-01
Krigsförbrytare
tyckeri nummer 6318

Karta över Västbanken
» Den israeliska apartheidpolitiken: Det kommer både goda och vidriga nyheter från Israel. Vi börjar med de dåliga nyheterna. Den Israeliska regeringen har nämligen meddelat att man kommer att beslagta 400 hektar palestinsk mark på ockuperat område väster om Betlehem. Marken tillhör i dag de fem palestinska byarna Surif, Jaba, Nahalin, Wadi Fuqin och Husan. Men nu ska istället en stor israelisk bosättning byggas på de stulna 4 kvadratkilometrarna. Den nya bosättningen, Gvaot, kommer att bli den största bosättningen på 30 år som byggs på stulen mark. Västbanken ockuperades av Israel 1967 och i dag bor det en halv miljon israeler på stulen mark. Dvs det har begåtts en halv miljon brott mot internationella lagar som ju förbjuder att man flyttar in sin egen befolkning på ockuperad mark. Men naturligtvis kommer det inte att komma några protester från den demokratiska världen. Vi fortsätter att hålla tyst. Inga bojkotter, inga sanktioner. Israel tillåts att fortsätta göra som dom vill. Läs hos Omni, hos Dagens Nyheter och hos SVT.

Men det har faktiskt kommit positiva nyheter också. En dom har nämligen beslutat att den Israeliska staten måste lämna tillbaka skeppet Estelle till Ship to Gaza. Skeppet användes ju för att försöka att på fredlig väg bryta den illegala blockad mot Gaza som Israel upprätthåller. En blockad som förhindrar in- och utförsel av nödvändiga varor till Gaza. En blockad som är ett brott mot alla internationella lagar. Men som vanligt när det gäller Israel så tillåts krigsförbrytarna att fortsätta bryta mot internationella lagar utan att det får några efterverkningar. Istället fortsätter den "stora demokratin i väster" att vräka in mer vapen så att krigsbrotten kan fortsätta.

Förtidsrösta på Sverigedemokraterna
» Förtidsrösta på Sverigedemokraterna.: DET GÅR UTMÄRKT ATT FÖRTIDSRÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA. Valurnor finns utplacerade på många strategiska ställen.

Säg Nej till Sverigedemokraterna
» Jag skäms över mig själv: Jag fick i dag i brevlådan valpropagandan från Sverigedemokraterna. Och jag ska direkt erkänna att jag skäms över min första, förhastade tanke. Den gick nämligen ut på att jag skulle se vilka namn dom hade på listorna nu så att jag visste vilka man skulle säga upp bekantskapen med! Och jag vet, det är inte en värdig tanke. Man får inte ha förutfattade meningar om människor. Man får inte döma ut människor bara för att dom tillhör en viss grupp. Vi lever i en demokrati och har rätt till vår egen åsikt. Vi är alla värda exakt lika mycket. Jag föraktar däremot många av de Sverigedemokratiska idéerna som går på just något annat. Att döma ut människor i förväg bara för att dom tillhör en viss grupp. Att gradera människor som mer eller mindre värda. Som sagt, jag skäms för min första spontana tanke. Däremot står jag alltså fast vid att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti och jag föraktar partiets politik.

» Jag skäms över mänskligheten: I går började vidrigheterna på nytt. Det är en skam att det uppenbarligen finns människor som vill förnedra sig. Men det är en ännu större skam att det finns en svensk TV-kanal som vill producera och sända skiten. Har man ingen skam på de kommersiella kanalerna? När man läser intervjuer med deltagarna där dom berättar varför dom vill vara med och vad dom hoppas på blir man ännu mer övertygad om de kommersiella kanalernas totala brist på anständighet. Jag talar naturligtvis om Big Brother. Det finns två saker jag gläds över. Dels att det ju faktiskt inte är så många som tittar på skiten. Och dels att det finns dom som tar avstånd, all heder åt Mårten Andersson. Jag uppmanar till totalbojkott av de företag som sponsrar och sänder reklam i skiten och alltså gör det möjligt. Berätta gärna vilka företag det är. Bojkotta sponsorerna!


Rör inte min kompis

söndag 2014-08-31
Privatisering och bidragssamhälle
tyckeri nummer 6317

Girigheten styr
» Det är groteskt mycket pengar: Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan har låtit göra en opinionsundersökning om vad skåningarna tycker om den allt mer privatiserade sjukvården i Skåne. Något som ju är helt i linje med vad de styrande Moderaterna vill. Och det är klart att åsikterna är splittrade. Men av undersökningen kan vi utläsa att det är fler som tycker det är dåligt med den ökade privatiseringen än som är positiva till denna. 18% av skåningarna tycker att det är mycket dåligt och 21% att det är ganska dåligt. Dvs 39% är negativa. Färre, 31% är positiva. Av dessa är det 24% som tycker att det är ganska bra och 7% som tycker det är mycket bra. Det är nog så att det är dags för ett maktskifte i Skåne trots allt. Rubriken är tagen från ett citat av en av grundarna till en av dessa Riskkapitalfonder som tjänar just det, groteskt mycket pengar, på den ökade privatiseringen. Conni Jonsson, som är grundare av och ordförande i Riskkapitalfonden EQT, kommenterar alla de 100-tals miljoner i vinster som plockas ut ur bolagen med: - "Det är skitmycket pengar. Det är groteskt mycket pengar". Citatet är från boken De svenska riskkapitalisterna. Riskkapitalbolag som tjänar "groteskt" med miljoner på utförsäljningen av den svenska vården, skolan och omsorgen. Pengar som via olika trixande med bokföringen förs ut till skattesmitarparadis som Jersey och Guernsey. En av fonderna har på tre år plockat ut 312 miljoner vinstkronor till ägarna, ett annat 189 miljoner och ett tredje 144 miljoner kronor. Det här är skattesmitande och anonyma mångmiljonärer som tjänar "groteskt mycket pengar" på våra skattepengar. Utan att själva bidra. Det är dags för att sätta stopp för den utvecklingen!

» Högeralliansens kampanjtrupper: Regelbundna läsare av Sven Tycker har väl knappast missat att jag är mycket kritiskt till de subventioner av främst krog- och restaurangbranschen som den sänkta krogmomsen och de sänkta arbetsgivaravgifterna för ungdomar är. Och detta förklarar ju varför Visita (som är just krog- och restaurangbranschens företrädare) satsar tiotals miljoner på en kampanj för att trygga Fredrik Reinfeldt (och Annie Lööf) kvar vid makten. Kanske finns det en annan förklaring i att det är förre centerledaren Maud Olofsson som är ordförande för Visita. Och nuvarande centerledaren Annie Lööf är den ihärdigaste försvararen av subventionerna. Centerns och Visitas argument för subventionerna är att dom skapar jobb bland ungdomar. Oberoende utvärderingar har kommit fram till att ökningen är marginell och att de nya jobb som eventuellt skapats är mycket dyra jobb för skattebetalarna. Får restaurangbranschen bestämma har det däremot blivit tusentals nya jobb. Och för varje gång man yttrar sig så har antalet nya jobb ökat. Men när man granskat ett antal restaurangägare som gått ut offentligt och hotat med att dom kommer att bli tvungna att säga upp personal om momsen och arbetsgivaravgiften återställs så visar det sig att dom mycket ofta faktiskt inte har fler anställda nu än tidigare, snarare tvärtom. Antalet anställda har minskat samtidigt som bolagens vinster har ökat rejält. Vilket är precis vad kritikerna hävdat. Dvs att de sänkta arbetsgivaravgifterna och den sänkta krogmomsen inte har använts för att sänka priserna och anställa mer personal utan till att öka vinsterna. Läs här, här och här. Dra in subventionerna av restaurangnäringen och använd slantarna till att anställa folk där dom behövs, i vård, skola, omsorg och allmän samhällsservice. Miljarderna till restaurangbranschen ger många fler jobb där.

Svenska flaggan
» En stolt svensk: Som äkta svensk känner jag en enorm stolthet över att våra pojkar och flickor gett dessa blåvita finnar på moppen ordentligt under helgens Finnkamp. Pojkarna vann med 216 - 193, vilket var mer än förväntat. Och flickorna vann med 206 - 204, vilket inte ens var väntat. Mitt blågula hjärta bultar extra mycket efter denna utklassning av dessa halvryssar som ju inte ens kan prata begripligt. Heja Sverige! Vi är bäst i världen - på allt. (OBS detta är ironi...)

» En del har slantar: Jag ser att Knugen köpt sig en ny Ferrari, en 599GTB. Troligtvis ett inlägg i miljödebatten. De 620 hästkrafterna är troligtvis ytterst bränslesnåla sådana och bilen har minimala utsläpp. Det är väl skönt att vi har en officiell företrädare som inte behöver köra sån't banalt som en Volvo, eller ännu värre tvingas ta tåget. Det är skönt att karln har tid över för att leka med leksaksbilar.

- "Kring konungen med Guds nåde och hans anförvanter har i alla tider uppblommat en rik flora av servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk." Kloka ord från Vilhelm Moberg. Gå med i Republikanska Föreningen. Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Så här utses en statschef
Välj ett annat sätt att utse statschef - demokrati!

» Bedragare del 13: Dagens bedrägeriförsök är faktiskt mer patetiskt än vanligt. Finns det verkligen någon som blir lurad av detta brev på en blandning av svenska, franska och något annat.

Betala din faktura på nätet telie ; 31/08/2014
Telia N-402FSFD [municazioni@staff.aruba.it]
Skickat: den 31 augusti 2014 03:23
Till:
sven@swl.nu

Hej, kära kund telia

din bank provtagning avvisades av din bank.
För réguiariser din stuation vänligen refferez nedan:

Klicka här för att lösa detta problem
då underlåtenhet att reglera din situation .vi vidare till upphävandet av telefon liege. invevention detta debiteras

Tack för ditt för
©Telia 556430-0142

Hur f-n vill dom ens lägga ner arbete på något så uselt?


Rör inte min kompis

lördag 2014-08-30
Välfärden är viktig
tyckeri nummer 6316

» Vi är villiga att ställa upp: SKPF, Svenska KommunalPensionärernas Förbund, har låtit SIFO fråga ett urval av svenskarna frågan om vi är villiga att betala högre skatt för att bevara vår välfärd. Och denna undersökning visar att svenska folket tror på en solidarisk välfärd. I genomsnitt är två tredjedel, dvs 67% av väljarna villiga att betala mer i skatt om detta går till att bevara vår välfärd. Även Högeralliansväljare är villiga till detta. 50% av Högeralliansväljarna ställer upp och 82% av de Rödgröna väljarna. Högst är siffran bland Vänsterpartiets väljare, 93%. 78% av de Socialdemokratiska väljarna och 84% av Miljöpartiets väljare svarar Ja. Av de Sverigedemokratiska väljarna ställer 63% upp. Bland Högeralliansväljarna ställer 58% av Kristdemokraterna upp, 55% av Folkpartisterna och 51% av Moderaterna. Det enda parti som inte längre har någon solidaritet kvar är det nyliberala Högerpartiet Centern där bara 35% ställer upp för Välfärden. Hela 55% av Centerpartisterna svarar Nej på frågan. Det är uppenbart att Centern under Annie Lööf nu tydligen helt har tagits över av de fundamentalistiska nyliberalerna kring Stureplanscentern medan de gamla traditionella Centerpartisterna övergett partiet och gått åt annat håll. Läs även här.

» Om falsk stolthet: Nyligen lanserade Sverigedemokraternas Ungdomsförbund (SDU) en kampanj på temat "Stolt svensk". Det hela byggde på en blond "svensk" tjej framför typiska svenska bakgrunder. Fast, som allt annat från Sverigedemokraterna, så var det hela just falskt. En granskning som gjorts visar att den "stolta blonda svenskan" i själva verket är en köpt bild från en amerikansk bildbyrå och är tagen i Santa Monica Beach i USA och har alltså inte ett dugg med Sverige att göra. När jag i dag hälsar på hos SDU på deras hemsida så pryder fortfarande denna amerikanska deras startsida. Vi får se hur länge det gäller. Vi andra kan ju i varje fall få oss ett gott skratt på SDU:s bekostnad. Fast om man tänker efter så är hela företeelsen inget att skratta åt - man vill helst gråta. Jag undrar hur denna "stolta blondin" känner för att användas av ett rasistiskt parti i deras kampanj?

En falsk stolt svensk

» Terrorismparanojan slår till: Under några timmar drabbades København av terrorismparanoja. En skäggig 21-åring på pendeltåget betedde sig underligt tyckte medpassagerare och ringde polisen. Han satt och läste boken "War on Terror" och var mycket nervös. Han hade dessutom en svart väska med sig (med sin bärbara dator och skrivare). Fast han var nervös eftersom han var på väg till en tenta vid universitetet. Men polisen drog igång fullt pådrag. Den stackars skäggige 21-åringen möttes av det fulla pådraget i sin mobiltelefon med övervakningsbilder och hela köret när han kom ut från tentan. Han blev så nervös när han förstod vilket pådrag han förorsakat att han låste in sig på handikapptoaletten och ringde till polisen... Polisen i København har beklagat pådraget! Ibland är vår terrorismparanoja lite överdriven.

Stoppa rasismen
» Man skäms lite smått som skåning: Eleverna på lågstadiet på Kviingeskolan och Västerskolan i Östra Göinge kom på att dom ville lära sig lite arabiska så att dom bättre kunde prata med sina klasskamrater som kommit som flyktingar. De små telningarna ville få lov att delta i hemspråksundervisningen, men detta är inte möjligt enligt skollagen. Istället föreslog skolledningen att dom kunde erbjudas att under Fritt valt arbete lära sig lite arabiska. Men det skulle dom inte gjort. Rasismen och Islamofobin visade sitt rätta ansikte. Kritiken från en del håll blev intensiv och ansvariga utsattes till och med för hot. Vad dom inte begriper är att den som lär sig arabiska har en stor fördel i framtiden. I en allt mer internationell värld är språkkunskaper guld värda. Arabiska är världens femte största språk. Det finns 295 miljoner människor som har arabiska som modersmål. De språk som är större är kinesiska, spanska, engelska och hindi i nämnd ordning. Tyskan kommer på 12:e plats, franskan på 10:e, ryskan på 8:e. Bra gjort i Östra Göinge! Låt barnen lära sig världsspråken. Läst i Kristianstadsbladet och hos Sveriges Radio. Fast man kan ju naturligtvis gå in och läsa hos våra rasister som verkar tro att om man lär sig ett främmande språk så har vi omedelbart blivit invaderade. Enligt dessa intelligensbefriade tombollar så ska vi inte lära oss främmande språk. Vi fortsätter prata svenska så får resten av världen anpassa sig till oss. Svenska kommer förresten på ungefär 90:e plats bland världsspråken. Att lära sig engelska innebär naturligtvis en invasion av t.ex. NATO för att inte tala om tyska som ju innebär en tysk invasion osv. Läs kommentarerna hos Avpixlat och Nationell Nu om du vill bli illamående och samtidigt styrkas i din uppfattning att rasister är intelligensbefriade.
Rör inte min kompis

fredag 2014-08-29
Det är bara två veckor kvar
tyckeri nummer 6315

» Undersökningsinstitutens paradis: Just nu har nog de olika opinionsinstituten extra personal anställda. Tidningar med självaktning har sina egna väljarundersökningar, och nu när det hela närmar sig valet så sker dessa undersökningar varje vecka. Och det positiva med alla dessa undersökningar, som ofta ger lite olika resultat, är att alla parter (nästan) alltid kan hitta en undersökning som gläder just dom. De senaste dagarnas undersökningar har alla visat på att de tre Rödgröna partierna faktiskt fortfarande ligger på ett stöd som skulle gett dom egen majoritet i Riksdagen. I dag tänkte jag koncentrera mig på Dagens Nyheters senaste undersökning, som görs av Ipsos. I denna undersökning får de Rödgröna 48,8% medan Högeralliansen får 37,7%. Om man lägger till Sverigedemokraterna får hela Högerblocket 47,3%. De Rödgröna skulle alltså fått egen majoritet i Riksdagen. Socialdemokraterna får 32,1%, Moderaterna 22,1%, Miljöpartiet 10,1%, Sverigedemokraterna 9,6%, Vänsterpartiet 6,6%, Folkpartiet 6,4%, Centerpartiet 5,1%, Kristdemokraterna 4,0% och Feministiskt Initiativ 3,0%. FI skulle alltså inte kommit in medan Kd precis balanserar på gränsen. Det kan alltså bli spännande om 14 dagar...

Kryssa Sven Ohlsson
» Katastrofen i Skåne: Jag har tidigare berättat att i den utvärdering av kvaliteten inom de svenska landstingens sjukvård som görs av SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, så har det senaste årets utvärdering visat att Skåne har rasat ner till den absoluta bottenplatsen. Sjukvården i Skåne är alltså den sämsta i hela Sverige. Nu läser jag att Region Skånes revisorer kommit med en för den styrande femklövern mindre glad läsning. - "Patienter med akuta cancertumörer befinner sig i en allvarlig situation". Redan 2012 påpekade revisorerna att man inte nådde upp till målsättningarna. Och det har sedan dess inte blivit bättre. Jan Frick som är ordförande för Patientföreningen påpekar om rapporten: - "Den är närmast chockartad" och fortsätter med "Skrämmande är det ord jag kan komma på om detta att det inte skett något trots att man haft tre år på sig. Nu kommer man med vallöften, men varför har man inte gjort detta under mandatperioden." Läs mer här. Region Skåne styrs i dag av Moderaterna med stöd av fyra andra partier, Folkpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet. Men Skåne är i behov av en förändring och ett maktskifte. Jag vill därför påminna om min personvalskampanj. Rösta Vänsterpartiet och kryssa Sven Ohlsson till Regionfullmäktige. Målsättningen är 10 personkryss - inklusive mitt eget... Jag läser att Sverigedemokraterna vill förbättra vården, förbättra kommunikationerna och sänka skatten! Det framgår dock inte riktigt hur dom ska få ihop det hela.

Vi gillar nästan alla olika
» Förmodligen det sämsta jag har läst: Det är inte jag som har sagt detta, det är sagt av Kristdemokraternas tidigare förbundsordförande Ella Bohlin. Och den hon skriver om är sin efterträdare som KDU-ordförande, Sara Skyttedal. Hon (Sara alltså) har skrivit en debattartikel i Dagens Nyheter med rubriken: Vi måste börja diskutera gräns för antalet flyktingar. Fast hon verkar inte få så mycket stöd från resten av KDU eller Kristdemokraterna. Utan det får nog betecknas som ett av de grövre klavertrampen. - "Förmodligen det sämsta jag läst. Jag skäms. Vad hände med mitt gamla ungdomsförbund?" säger alltså hennes företrädare Ella Bohlin. - "Krigen i världen ser inte ut så att vi på förhand kan bestämma ett lämpligt antal" säger Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg Johansson. - "Jag delar överhuvudtaget inte de här åsikterna. Jag upplever inte att de här åsikterna finns inom KD." säger Kristdemokraten Caroline Szyber. Och Kd ledaren Göran Hägglund får avsluta med: - "Slutsatsen kan för mig aldrig bli att stänga dörrarna".

» Skoltalibanen har slagit till: Jag läser att antalet elever som går ut Grundskolan utan gymnasiebehörighet fortsätter att öka. Efter i stort sett 8 år med Skoltalibanen Jan Björklund som ansvarig för den svenska skolan så har det senaste året antalet elever som lämnar grundskolan utan behörighet att gå vidare till Gymnasiet ökat från 12,5% till 13,1% på ett år. Lyckligtvis inser de flesta att Skoltalibanen Jan Björklunds taktik att snacka och förändra i oändlighet utan tanke inte löser skolans problem. Dom gör problemen ännu större. Och dom kan ju inte ens stava internt inom Folkpartiet!


Rör inte min kompis

torsdag 2014-08-28
Moderata Högerpartiet
tyckeri nummer 6314

De nya Moderaterna älskar dom med pengar
» Avskaffa RUT-bidragen: För ett par dagar sedan berättade Aftonbladet lite om var alla pengarna som betalas ut i RUT-bidrag i slutändan hamnar. En av de personer som lade stor energi på att lobba för införandet av RUT-bidragen var Monica Lindstedt. Hon är ordförande för Företagarna och också största ägare av företaget Hemfrid som är Sveriges största företag inom RUT-marknaden. RUT-bidragen infördes för sju år sedan av den nytillträdda Högeralliansregeringen och har växt sedan dess. Allra helst i Moderatghetton som Danderyd där i genomsnitt varje Danderydsbo får nästan 3.500 kronor i månaden av oss andra skattebetalare i bidrag för att få sina villor städade. I fattigare kommuner där kanske behoven är större ligger summorna på någon eller några hundralappar. Nu visar det sig att företaget Hemfrid under de senaste fem åren plockat ut närmare en halv miljard i statliga subventioner via RUT. Och bara huvudägaren Monica Lindstedt har under de tre senaste åren plockat ut 31,2 miljoner kronor i vinst från företaget. Men det är inget problem tycker Högeralliansens förespråkare och vänner till Monica Lindstedt. Jag tycker annorlunda!

De nya Moderaterna
» Politiker dom bara lovar och lovar: Det här är en fördom som ofta sprids. Men det är inte sant. När politiker ger vallöften så tror jag faktiskt att dom i allmänhet har för avsikt att infria det här löftet också. Se'n kan det hända att löftet inte blir uppfyllt trots "goda" ambitioner. Det kan bero på att förhållandena totalt förändrats. Det kan bero på att det helt enkelt inte är möjligt rent politiskt att fatta beslut. Och det kan bero på total inkompetens. Låt mig ta ett exempel. Inför valet 2010 lovade Moderaterna i Stockholm att det skulle byggas 4.100 nya studentbostäder. Och det var väl inte ett helt orealistiskt löfte. Men det har inte blivit så, det har blivit 162 stycken. Dvs knappt 4% av vad man lovat! Vad beror då detta på? Har förhållandena totalt förändrats? Är det så att det kanske inte längre behövs studentbostäder! Kanske finns det inte byggmaterial och byggnadsarbetare att få tag på så att det inte går att bygga hus! Nja? Eller har det varit så att det inte gått att politiskt genomföra? Kanske är det så att Moderaterna inte haft tillräcklig majoritet i de politiska församlingarna för att kunna fatta besluten! Nja? Eller kan det beror på total politisk inkompetens? Ja, kanske är det så? Men som sagt, i allmänhet menar faktiskt politiker allvar med sina vallöften.

Moderata vallöften
» Dagens skratt: När jag nu i dag specialiserat mig på Moderaterna så kan jag inte låta bli att citera några rader i den Moderata valbroschyr jag fått från Moderaterna här i Åstorp. Som extra intresserad av infrastruktur, kommunikationer och järnvägar så läste jag naturligtvis detta avsnitt extra noga. Med en pappa, en farfar, en farfars far, en morfar, en kusin mm som jobbat och jobbar inom järnvägen är detta kanske ganska naturligt. Hur som helst så skriver Moderaterna i Åstorp så här: - "I superbussarnas och pågatågens spår är det viktigt att alla kommuner får tillgång till de kollektivtrafikstråk som byggs. Västkustbanan måste igenom Helsingborg." För Moderaterna vill jag berätta att 1991 byggdes Knutpunkten i Helsingborg. Denna järnvägsstation ersatte då de båda "säckstationer", Färjestationen och Centralstationen, som innebar att tågen inte kunde köra igenom Helsingborg. Men sedan Knutpunkten byggts leds numera Västkustbanan (Oslo -) Göteborg - Helsingborg - Malmö (- København) alltså genom Helsingborg. Innan dess gick genomgående tåg på Västkustbanan istället via Åstorp. Men som sagt sedan 1991 är detta ändrat. Jag undrar verkligen vad Moderaterna menar med sina rader i valbroschyren. Är det för att sedan kunna säga att löftet har infriats?

» Om folk och Folk: Jag hade ju i går funderingar om Silvia och Maddes beslut att bojkotta utdelningen av Polarpriset till rockfarfar Chuck Berry. Skälet skulle visst vara att Chucken för 55 år sedan dömdes för trafficking. En ung mexikanska som fått jobb i en av hans krogar prostituerade sig också. Det är mer än 50 år sedan han har avtjänat sitt straff, och det har varit stora frågetecken under alla år hur stor roll rasismen spelade i den domen. Men Silvia och Madde tycker att det hela 55 år senare ska fortsätta spela roll i behandlingen av Chuck Berry. Däremot verkar hon aldrig ha varit intresserad av att pappas nazistkopplingar ska spela roll. Dom är glömda och sonade - fast det aldrig sonats något brott. Och det finns ganska gott om artister som under åren hittat på både det ena och det andra. Tänker hon fortsätta bojkotta alla dessa? Jag tar för givet att personer i bekantskapskretsen som gjort sig skyldiga till brottslighet mycket senare nu slängs ut ur bekantskapskretsen. Inga skattebrottslingar, bedrägeridömda osv i den Kungliga bekantskapskretsen längre? Inga blodsbesudlade diktatorer? Silvia och Madde gör naturligtvis som deras moral säger. Men det är mycket känsligt när officiella företrädare för svenska folket beter sig på det här viset. Avskaffa Knugahuset så kan Silvia och Madde göra som dom vill utan att svenska folket lägger sig i.

Fast andra brottslingar passar

Andra med blod på fingrarna passar

Rör inte min kompis

onsdag 2014-08-27
Sven bedriver personvalskampanj
tyckeri nummer 6313

Kryssa Sven Ohlsson
» Personvalskampanjen inledd: När ni går och röstar är det viktigt att rösta rätt. Och eftersom er bloggare nu, efter ett antal års frånvaro, åter står uppsatt på en valsedel så gör jag bedömningen att det är viktigt att föra en personvalskampanj. Om ni har rösträtt i Skåne och i Nordvästkretsen skulle er bloggare bli mycket stolt om ni ville kryssa mitt namn. Jag kommer nu att föra en intensiv personvalskampanj fram till valdagen och har som mål att uppnå 10 (tio) personkryss. Och med lite tur och skicklighet så ska jag nog lyckas. Jag har ju i varje fall ett kryss redan utlovat - min egen! Men faktum är att jag har många års erfarenhet som valförrättare. Dvs som tar emot röster, prickar av, kontrollerar och räknar röster. Och som rösträknare kan jag berätta att det var mycket roligare förr i tiden när man kunde stryka namn istället för numera när man kryssar namn. Det var mycket roligare att se vilka som ströks jämfört med i dag med vilka som kryssas. Faktum är att vi rösträknare i princip inte har någon koll på vem som kryssas. Vi räknar inte detta, och det är som sagt inte alls lika spännande att notera som när man förr fick stryka över namn. DET kunde vara riktigt kul! Som sagt, Kryssa Sven Ohlsson! Och rösta på Vänsterpartiet förstås.

PPM-fiaskot
» Känn er lurade: Jag läser ny statistik över hur det gått för vårt PPM-sparande. Det här pensionssparandet som skulle göra oss alla till aktiespekulanter - trodde man. Nu visar det sig att PPM-tankarna i stort sett är ett enda stort fiasko. De, som likt er bloggare, gjorde ett mer eller mindre aktivt val att inte välja någon fondförmedlare utan lät pengarna stanna i "Icke-vals fonden" kan känna sig lyckliga. Men cirka 700.000 svenskar kan känna sig lurade. AP7 Aktiefond, som icke-vals fonden heter, har under de två senaste åren haft en utveckling på 67% upp. Den bästa fonden av alla de fonder som olika aktieförmedlare erbjuder har under samma tid haft en utveckling på 40%. Dvs, inte en enda av dessa valbara fonder har klarat sig bättre än den fond som alla vi andra har våra pengar i. En del fonder har gått acceptabelt, andra har gått uselt. Känn er lurade! Dom enda som jublar är alla dessa slipsnissar på fondbyråer och banker som tjänat bra med pengar på att lura er andra på slantar. Och de politiker som lurat oss att införa systemet.

» Knugafamiljen som föredöme: Jag ser att Drottning Silvia och Prinsessan Madeleine hyllas för att vägra ställa upp vid utdelningen av Polarpriset till en brottsling. Det handlar om Chuck Berry som för 55 år sedan gett en 14-årig mexikansk flicka jobb på en av sina klubbar som sedan också prostituerade sig. Och han dömdes till fängelse för trafficking. Och det är bra Silvia och Madde att ni inte vill stötta brottslingar. Fast när ni nu valde ett lämpligt objekt att markera mot så kanske ni kunde valt ett lite mer aktuellt exempel än något som hände för 55 år sedan. Och dessutom handlade om en färgad man som dömdes i tidiga 60-talets USA av en vit domare. Men jag tar för givet att Knugafamiljen i fortsättningen vägrar all kontakt med personer som någon gång dömts för skattebrott, bedrägerier och annat under de senaste 55 åren.

» Folkpatriet stavrar: Jakten på Folkpartistiska stavningsmisstag fortsätter intensivt. Effekterna av Skoltalibanen Jan Björklunds skola (eller den Socialdemokratiska Flumskolan) ger spännande effekter. Nu senast är det en affisch från Folkpartisten Margaretha Furustrand som infört den nya hashtaggen #därföfolkpartiet. Elaka tungor gör gällande att man från Folkpartiet nu medvetet skriver fel för att få publicitet. Och det lyckas ju. Den goda Margaretha skulle ju inte fått sin affisch känd lika mycket om hon inte hade skrivit fel! - "Våffö gör di på detta viset".


Rör inte min kompis

tisdag 2014-08-26
Fredrik, Carl och Ramin
tyckeri nummer 6312

Svenska Freds
» Fredrik Reinfeldt på krigarstråt: Jag ser att Moderatledaren Fredrik Reinfeldt är inne på en lag som skulle göra det olagligt att ge sig ut och kriga i andra länder. Och det är naturligtvis föranlett av de unga pågar som lurats / indoktrinerats att ge sig iväg och slåss för terrorgruppen IS. Men det är inte så lätt som Fredrik Reinfeldt verkar vilja göra det. Ska lagen även gälla de som slåss med mer "demokratiskt sinnade" grupper som bekämpar diktaturen i Syrien? Ska lagen även gälla de svenska nazister som i dag är och krigar för den Ukrainska staten i sitt krig mot rysktalande grupper som vill frigöra sig från Ukraina? Ska den gälla retroaktivt för de svenskar som slogs i Finska Vinterkriget? För de svenskar som var och slogs mot Franco i Spanska inbördeskriget? För svenskar som slagits i den Franska Främlingslegionen? För svenskar som krigade för de Allierade under Andra Världskriget? Svenska judar som åker till Israel och tjänstgör i den Israeliska armén. Eller det ska bara gäller muslimer som slåss för extrema muslimska rörelser? I sedvanlig ordning tycker jag att Fredrik Reinfeldt skulle ta och tänka först. Jag håller med om att de lagar vi har mot krigsbrott är fullt tillräckliga. Men se till så att "Västvärlden" slutar finansiera och bygga upp arméer runt om i världen. ISIS och Talibanerna är sådana som vi i väst börjat med att pumpa in pengar och vapen till från början.

Skåne
» Jag skäms: Som skåning skäms jag i dag. Jag fick ett kuvert från Skånepartiet inför valet. Det är så löjligt, men samtidigt skrämmande, att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Men skäms gör jag! Att försöka kidnappa Skånes identitet är vidrigt. De båda herrarna bakom projektet Skånepartiet, Carl P Herslow och Harry Franzén, är direkt skrämmande. Ett besök på hemsidan ger samma känsla, ska jag skratta eller gråta. Jag vill inte hävda att Sven Tyckers hemsida är vacker eller proffsig. Snarare brukar jag säga att orginalet på www.swl.nu/tycker är Sveriges fulaste blogg. Men Skånepartiets hemsida är patetisk. Precis som åsikterna. Det kuvert som kommit har texten: - "Endast ett fritt Skåne kan stoppa invandringen". Och som ättling till invandrare (Valloner) blir jag naturligtvis förolämpad. - "Förstörelse av naturen med denna pågående och tvingande invandring". Eller vad sägs om: - "Vi äter fläsk och dricker brännvin i Skåne". Något säger mig att dom druckit för mycket brännvin innan valkuvertet och hemsidan skapats. Jag avslutar med det här citatet: - "Alla andra partiers röster inklusive Sverigedemokraterna räknas som att vi accepterar invandringen. Ger helt enkelt upp. Sverigedemokraterna blir utfrysta panelhönor i både Riksdag och i Skåne". Släng skiten i pappersinsamlingen och läs här!

Vargen - ett rovdjur
» Funderingar om veganism: Jag läser en debattartikel i Skånes Fria Tidning om djurrätt och veganism. Debattartikeln, som skrivits av en Ramin Winroth, går i princip ut på att allt från animalierna, från att dricka mjölk till att äta kött, är ett brott mot djurrätten. - "Att som icke-vegan efterfråga ömsesidig respekt från en vegan för sitt ”val” att äta kött eller dricka komjölk, är lika absurt som att en barnmisshandlare efterfrågar ömsesidig respekt från de som ”väljer” att inte misshandla barn. Det är lika lite ett val att inte att slå ett barn, som att ta djurs rättigheter på allvar; det är ej ett val, utan ett moraliskt ansvar." Jag har full respekt för den som väljer att inte äta kött t.ex. Eller att inte dricka komjölk. Vill någon välja detta så är det upp till personen. Men jag anser fortfarande att hen måste respektera oss som inte väljer detta. Det är inget nytt påhitt i modern tid att människan blivit ett rovdjur. Människan har "alltid" varit ett rovdjur. Det är därför vi överlevt. Min undran är hur extrema veganer som Ramin Winroth resonerar när det gäller andra rovdjur än människan. Myggan som sätter sig på armen och suger blod? Det är ett brott i så fall. Försöker Ramin hindra myggan? För han slår väl inte ihjäl den? Fågeln som sedan fångar myggan och äter denna? Katten som fångar fågeln? Vargen som river katten och äter denna? Naturen är grym, människan är ett rovdjur bland många rovdjur. Jag respekterar att människor jagar. Men jag skulle inte kunna tänka mig att skjuta på ett djur för att döda det. Men kanske om jag måste för att överleva och inte svälta ihjäl. Djur ska respekteras och behandlas på ett acceptabelt sätt. Men vi har hållit husdjur i "evigheter", husdjur som vi utnyttjat för att föda oss. Hur resonerar en extrem vegan i sådana frågor?
Rör inte min kompis

måndag 2014-08-25
Om transporter och miljö
tyckeri nummer 6311

» Bra Stefan Löfven: Socialdemokraterna har i dag gått ut med ett löfte om ytterligare 10 miljarder till järnvägsunderhåll. Och, kanske ännu viktigare, att järnvägsunderhållet ska förstatligas. Pengarna till järnvägsunderhållet ska tas från att Sverige, likt snart de flesta andra länder, inför en kilometerskatt. Vilket i praktiken innebär att inte bara svenska lastbilar betalar för att dom sliter på de svenska vägarna utan även utländska lastbilar som kör i Sverige får betala för sig. Fast det passar naturligtvis inte vår Moderata Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Men hon har inte begripit så mycket tidigare, så varför ska hon begripa det fina i kråksången denna gången? Att äntligen återförstatliga järnvägsunderhållet är en riktig pärla. I dag görs ständiga upphandlingar så att ingen har något ansvar. Bra Stefan! Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Expressen och Expressen.
F 1200

SJ:s F 1200 - världens vackraste ånglok

» Bra Fredrik Reinfeldt: Sedan ser jag att Högeralliansen nu enats om att höja bilskatten för bilar med mer utsläpp och minska skatten för bilar med mindre utsläpp. Ett förslag som jag inte tror kommer att ha något större problem att gå igenom Riksdagen - om dom inte ångrar sig när BMW och Mercedes protesterar. Expressen, Aftonbladet och Dagens Nyheter.

» Dumt Fredrik Reinfeldt: Vi kan notera att Fredrik Reinfeldt gett efter för Skoltalibanen Jan Björklunds krav på ett införande av betyg i ordning och uppförande. Det ryktas om att Jan Björklund hotade med att hungerstrejka om han inte fick med kravet i Högeralliansens vallöften. Egentligen vill dom andra partierna inte ha dumheterna, men som sagt, Jan Björklund hotade med att hungerstrejka. Egentligen är det i stort sett ingen annan som vill ha betyget. Inte lärarna, inte eleverna. Men som sagt Jan Björklund... Han räknar sin framgång som Utbildningsminister i hur många nya regler och förordningar han kan införa. Och då får vi sån't här.

Bilismen har kört fast
» Veckans skratt: I tider av valrörelse är konkurrensen hård om komiken i media och debatt. Men frågan är om inte insändaren jag läste i gårdagens Aftonbladet från Lennart Bengtsson i Bilfront trots allt vinner. Om ni inte visste det redan så är alltså Bilfront en lobbyorganisation som startades 1979: - "som en motvikt mot det bilhat som växt fram". Fast det hela känns lite som ett enmansprojekt. Hur som helst har Lennart Bengtsson lyckats få in en rolig insändare. Det hela handlar om beröm för förslaget om möjlighet till att få ekonomiskt bistånd via CSN för att ta körkort. Fast Lennart tycker inte att det räcker. Låt mig citera: - "När fler har körkort minskar dessutom kraven på landstingen att tillhandahålla dyr kollektivtrafik överallt. Med körkort behöver unga inte ligga samhället till last som ... kollektivtrafikberoende". Lennart argumenterar också för att kraven för att kunna ta körkort ska sänkas så att fler får råd. Det känns lite som om Bilfront / Lennart Bengtsson lider av någon form av hat mot kollektivtrafik i allmänhet och allra helst mot järnvägstransporter. Jag tror att Lennart Bengtsson ska vara glad för att inte alla resor skedde på våra vägar med privatbilar. Då skulle Lennart fastna i köerna omedelbums.

Vänster för framtiden
» En av dagens: Just nu väller väljarundersökningarna över oss med nästan samma intensitet som regnet i Halland. Alla tidningar med lite stolthet har sin egen väljarundersökning. Och nu när det närmar sig så verkar dom dessutom oftast göra nya undersökningar varje vecka. Och det fascinerande är att dom är inte speciellt eniga. Det går upp och det går ner, och enigheten är inte mycket att skryta om. Jag väljer att i dag presentera den undersökning som Aftonbladet i dag trycker i sin tidning och som görs av United Minds. Och den stora vinnaren sedan förra undersökningen är Feministiskt Initiativ som med 3,4% fått +1,1 och möjligen Moderaterna som med 21,5% gått +0,7. De tre stora förlorarna är Centerpartiet på 4,4% som fått -1,2, Folkpartiet på 6,8% med -1,1 och kanske Miljöpartiet med 9,0% som gått -0,9. I övrigt ligger Socialdemokraterna på 30,0%, Vänsterpartiet på 7,0%, Kristdemokraterna på 4,8% och Sverigedemokraterna på 11,5%. Detta ger de tre Rödgröna en ledning med 46,0% mot Högeralliansens 37,5%. Socialdemokraterna + Miljöpartiet med 39,0% är ensamma större än Högeralliansens 37,5%. Däremot är alla de fem högerpartierna, Högeralliansen + Sverigedemokraterna med 49% större än de tre Rödgröna partiernas 46,0%. Andra undersökningar visar andra siffror...
Rör inte min kompis

söndag 2014-08-24
Avregleringssjukan och Polisen
tyckeri nummer 6310

Avreglerad järnväg
» Privatiserings- och Upphandlingsvansinnet: En rejäl konflikt är på gång mellan Skånetrafiken och Trafikverket. Skånetrafiken tycker att Trafikverkets underhåll av järnvägsspåren i Skåne är otillräckligt. Allt för ofta är det problem som gör att tågen blir försenade eller till och med måste ställas in. Något som är dyrt för Skånetrafiken eftersom man dels tvingas betala ut ersättningar och dels litar inte resenärerna på tåget utan tar istället bilen. Nu är Skånetrafiken inne på att hålla inne de avgifter (130 miljoner kronor på ett år) som man betalar till Trafikverket för rätten att få köra på spåren. Fast man undrar om utspelet från Skånetrafiken (läs dess ordförande Mats Persson, folkpartistiskt regionråd) bara är ett spel för galleriet. Utspelet görs nämligen utan samråd med oppositionen, eller beslut i en församling där även oppositionen ingår. Troligtvis hade nästan fullständig enighet kunnat uppnås. Fast då hade kanske debatten istället kommit att handla om VARFÖR underhållet inte är tillräckligt. Förvirrande taktikspel kallar HD:s ledarskribent det helt korrekt för. Vad är det då som är anledning till problemen. Skånetrafikens Magnus Andersson hävdar att det finns fyra intressenter. 1/ Skånetrafiken, 2/ Veolia, 3/ Arriva och 4/ Trafikverket. Men det stämmer inte. Skånetrafiken ansvarar för kollektivtrafiken i Skåne. Och man har gjort upphandlingar där lägstbjudande har vunnit. Det innebär att Pågatågen körs av det tyska företaget Arriva. Øresundstågen körs av det franska Veolia. Ursprungligen vanns upphandlingen av det danska DSB First, men det blev fiasko så upphandlingen fick göras om och då vann Veolia. Nu är vi igång igen med att det inte fungerar. Samtidigt som Veolia vill säga upp personal pga arbetsbrist tvingas man köra tåg utan personal pga personalbrist. Allt för att spara pengar så att det kan bli vinst. Men att säga att Trafikverket är ensam intressent är naivt. Trafikverket styrs av Regeringen och Moderata Infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd. Det är där det bestäms hur mycket pengar Trafikverket har att röra sig med. Men sedan är det inte Trafikverket som utför jobbet. Även här är det upphandlingar som gäller. Olika företag vinner upphandlingen för olika sträckor. Och sedan kan det vara en tredje intressent som i praktiken ska göra jobbet. Pga det Upphandlings- och Privatiseringsraseri som pågår så räcker det inte med 4 intressenter. Det är många fler. Där alla skyller på någon annan. En gång i tiden var det SJ som körde tågen, skötte spåren, bemannade järnvägsstationer osv. Skötte dom inte spåret fick dom själva ta konsekvenserna. I dag är det fyra led bort som konsekvenserna märks. Det är alltså dags att sätta stopp för Upphandlings- och Privatiseringsraseriet - NU! Och ge tills dess Trafikverket tillräckligt med pengar. Och skapa ett Verk som ansvarar får tågen, inte ett verk där alla sorters trafik är samlad och där vägarna är den stora delen och spåren en bisak. Men det är denna diskussionen folkpartiets regionråd Mats Persson INTE vill diskutera. Han vill bara bedriva valkampanj genom att ge intryck av att han tar i med hårdhandskarna.

Plugar inte om hon inte får betyg
» Jan Björklund vs lärarkåren: Skoltalibanen Jan Björklunds senaste utspel att kort efter att betygssystemet ändrades nu åter ändra det igen och införa betyg från 10 års ålder har inte mottagits speciellt väl från någon insatt. Ja, förutom Jan Björklunds egna fan-club förstås. Båda de fackliga lärarförbunden, Lärarförbundet och Lärarnas riksförbund, har protesterat. Och även t.ex. friskolekoncernen Academedia, för att inte tala om politiska partier osv. Men för Jan Björklund finns inga andra utvägar än att betyg och disciplin löser alla problem. Och han känner sig tydligen till och med så trängd att han beskyller den ena fackliga organisationen för att vara vänstervriden eftersom dom inte håller med honom. Så här sade han i en TV-debatt i veckan: - "Lärarförbundet är det mer vänsterorienterade förbundet och de skäller alltid så fort alliansen gör någonting". Något som naturligtvis inte uppskattades av Lärarförbundet. Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén tycker att Jan Björklund borde be lärarna om ursäkt. En ursäkt vi nog kan se i himmelen efter. En gång i tiden var nästan alla lärare folkpartister. Men se'n kom Jan Björklund till Makten över skolan och sedan dess har det gått utför för det folkpartistiska stödet bland lärarkåren. Lärare är dock en yrkesgrupp som alltid varit överrepresenterade inom politiken. Jag ser att Lärarnas tidning granskat hur mycket lärare det finns på kommunfullmäktigelistorna för de olika partierna. Och som sagt, dom är överrepresenterade. På Vänsterpartiets listor är 11,8% lärare. Miljöpartiet har 11,6%. Sedan kommer Feministiskt Initiativ med 10,6% och numera först på fjärde plats Folkpartiet med 9,1%, samma som Kristdemokraterna. När jag för en hel del år sedan satt i Kommunfullmäktige tror jag att siffran för Folkpartiet här i Åstorp var 100%. Men som sagt, sedan kom Jan Björklund! Hur som helst för Socialdemokraterna är siffran 5,6% och för Centern 5,5%. Moderaterna ligger på 4,1% och sedan ser jag att det faktiskt finns Sverigedemokratiska lärare, 1,3% av kommunfullmäktigekandidaterna enligt undersökningen.

Sääg Nej till Nassarna
» Polisen och Demonstrationsrätten: Nazistiska Svenskarna Parti är ute på kampanjresa och håller möten på olika håll. Och som vanligt när dessa sjuka idéer ska spridas så finns det fler som vill säga vad dom tycker om deras sjuka idéer. Motdemonstranterna är alltså många fler. Tyvärr finns det bland dessa ibland en liten grupp som mest är ute efter bråk istället för att utnyttja sin demokratiska demonstrationsrätt. Bråk som bara gynnar Högerextremisterna. Men, man kan också undra över polisens reaktioner. I samband med gårdagens demonstration i Malmö gjorde polisen chockattack. Flera personer fick mycket svåra skador när dom blev nedridna av "attackhästar" eller överkörd av pansarfordon. Den allmänna reaktionen var nog att Polisen tog till övervåld. Men det är inte första gången som Polisen använder övervåld för att skydda högerextremister. Ibland tror jag att Polisen gör detta för att skrämma bort fredliga motdemonstranter. De som gillar att slåss bryr sig inte och stannar inte hemma, dom triggas bara. Men fredliga motdemonstranter blir rädda och väljer att stanna hemma. Jag läser att i Göteborg använde man "min" metod. Nazisterna möttes av äktsvensk surströmmingsparty. Själv har jag ju förespråkat en gemensam middag på Bruna bönor innan demonstrationen och sedan bara låta naturen ha sin gång.

» Om demokrati och fullmäktige:

Insändare publicerad i gårdagens Helsingborgs Dagblad / Nordvästra Skånes Tidningar / Landskrona Posten

Svar till Bror Collin, SPI Välfärden, som den 20/7 undrar om det verkligen krävs 65 ledamöter i Helsingborgs kommunfullmäktige.

Bror Collin tycker att kanadensiska Thunder Bay som bara har tolv ledamöter i en stad av Helsingborgs storlek är ett föredöme. Ska man bara tänka på "effektiviteten" skulle det ju räcka med en enda ledamot.

Och för att göra det ännu effektivare kan man ju avskaffa valen också och låta den gamla "ledamoten" utse sin efterträdare. Effektivt, men knappast demokratiskt. Anledningen till att man i politiska församlingar i allmänhet har fler ledamöter än vad som skulle varit "effektivt" är just demokrati. I den demokratiska församling som fattar besluten ska så många som möjligt vara representerade. Det ska finnas representanter för olika geografiska områden. Mörarp, Påarp, Hasslarp, Kattarp, Råå, Ramlösa, Ödåkra och så vidare ska alla om möjligt kunna vara representerade. Olika politiska inriktningar, inklusive SPI, ska kunna vara representerade. Och olika åldrar, även pensionärer. Och det är möjligt att det är mindre effektivt, men det är mer demokratiskt.

Allra mest demokratiskt hade ju varit om alla invånare deltog, men det är ju orimligt. Se det som positivt att även mindre grupper kan vara representerade i en församling som fattar kommunens beslut.

Sven Ohlsson
Åstorp

Insändaren återges här i den av HD redigerade utformningen, även om det dröjde ett litet tag.


Rör inte min kompis

lördag 2014-08-23
Om Moderater och medmänsklighet
tyckeri nummer 6309

Arbete ger frihet
» Om att hata arbetslöshet: Alla tycker illa om arbetslöshet. Nåja, nästan alla i varje fall. Men när man lyssnar på vår statsminister Fredrik Reinfeldt (och läser hans gamla bok Det sovande folket) så förstår man varför han inte tycker om arbetslöshet. Han tycker illa om arbetslöshet eftersom människor då inte producerar, för att dom försoffas och blir improduktiva. Dom kostar pengar. Borgerliga politiker, företagsledare och i synnerhet Moderater tycker illa om arbetslöshet för att det inte är bra för ekonomin. Men en liten arbetslöshet är bra, för om det råder brist på arbetskraft så stiger lönerna för fort. Det ska alltid finnas en liten grupp "reservarbetskraft" att ta till. Vänsterpolitiker däremot hatar arbetslöshet för vad den gör med människor. Den gör människor sjuka. Och det är här vi hittar argumenten för eller emot en generös och mänsklig Arbetslöshetsersättning. Högern vill ha ersättningen så låg som möjligt i tron att det får arbetslösa att börja jobba istället. Ersättningen behöver bara vara hög tillräckligt så att människor inte svälter ihjäl. Eller som Fredrik Reinfeldt skriver i sin bok Det sovande folket: - "Välfärdsstaten en omöjlig konstruktion" eller "Förutom skydd så att människor inte svälter ihjäl så ska ingen annan hjälp fås från det offentliga" eller "Inga bidrag ska skattefinansieras". Vänsterpolitiker däremot vill ha en generös A-kassa så att den som drabbas av arbetslöshet i varje fall inte behöver må dåligt för att pengarna inte räcker till mat och bostad under den övergångsperiod då man tvingas vara arbetslös. Politiker som Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Annie Lööf osv tror att människor rent allmänt väljer arbetslöshet. Dom är övertygad om att människor inom den s.k. "Arbetarklassen" egentligen är arbetsslöa, lata och fifflande (i motsats till företagare och kapitalägare som alltid är energiska och ärliga). Vänsterpolitiker som Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt osv däremot tror på människan och vill därför bygga upp ett samhälle som fångar upp de som trillar mellan maskorna och t.ex. blir sjuka eller förlorar sitt jobb. Det är därför det går så här. Läs i Aftonbladet.

Rut jobbar inom RUT
» Det Moderata Bidragsghettot Danderyd: Vad som egentligen är "bidrag" är ju en intressant definitionsfråga. Är arbetslöshetsersättningen ett bidrag eller en försäkring? Är sjukpenningen ett bidrag eller en försäkring? Är föräldraförsäkringen ett bidrag eller en försäkring. Är ålderspensionen en form av försäkring eller ett bidrag? Är utbetald brandförsäkring på villan en försäkring eller ett bidrag? Det är många former av ersättningar som betalas ut på olika sätt. Arbetslöshetsersättningen och brandersättningen är båda en försäkring som man själv bestämmer om man ska teckna, som man betalar in en avgift till och så får man ut pengar om något händer. Sjukpenningen är också en form av försäkring. Deltagandet är obligatoriskt men avgiften betalas genom en sjukförsäkringsavgift som är pengar man avstått i löneförhandlingar och istället betalas in av arbetsgivaren till Staten. Men i den Moderata världen är Sjukpenning och A-kassa ett bidrag, men däremot inte Brandförsäkringen t.ex. Läs i Dagens Nyheter hur Fredrik Reinfeldt definierar vad som är ett bidrag: - "Jag tycker att ersättningar som man kan styra med riksdagsbeslut hur mycket som ska utbetalas, har karaktären av bidrag." I den Moderata världen är alltså A-kassa, Sjukpenning, Föräldrapenning, Vårdbidrag för handikappade barn, Brottsofferersättningar, Fredrik Reinfeldts egen lön, Kungafamiljens apanage osv bidrag. Alla dessa ersättningars storlek styrs ju av beslut i Riksdagen. Och detta innebär ju helt självklart att också RUT- och ROT-bidrag är just Bidrag. I Moderatghettot Danderyd är ROT- och RUT-bidragen högst i hela Sverige. Där har det totala genomsnittliga bidraget ökat från 2.603 kronor i månaden till 3.448 kronor i månaden på bara ett år. Dvs varje Danderydsbo får i genomsnitt drygt 40.000 kronor i bidrag från Staten (= alla andra skattebetalare). Finns det någon som har något att invända om vi kallar Danderyd för ett Bidragsghetto? Eller?

» Om vår varierande solidaritet: För några dagar sedan gjorde ju vår Moderata Statsminister Fredrik Reinfeldt ett utspel i valrörelsen där han berättade om hur dyrt för samhället den ökade flyktingströmmen blir. Motivet har det diskuterats en hel del om. Elaka debattörer menar att han gjorde utspelet för att skrämma väljare till Sverigedemokraterna och på så sätt förhindra de tre Rödgröna partierna från att få egen majoritet i valet. För faktum är att flyktingmottagandet skiljer sig en hel del mellan olika kommuner. I genomsnitt tar svenska kommuner emot 18 flyktingar per 1000 innevånare. Men det skiljer sig som sagt. Medan borgerligt styrda kommuner tar emot i snitt 13 flyktingar per 1000 innevånare tar vänsterstyrda kommuner emot i snitt 25 flyktingar per 1000 innevånare. Moderata skyltfönstret Danderyd utanför Stockholm tar emot 3,9 flyktingar per 1000 innevånare. Detta medan S-styrda Södertälje, också utanför Stockholm, tar emot 77,3 flyktingar per 1000 innevånare. Om ALLA tog sitt ansvar skulle problemet inte vara så stort. Men uppenbart är att vår Moderata Utvisningsminister Tobias "klavertrampet" Billström inte är villig att ta i med lite mer brösttoner mot sina kommunala partivänner. Tittar man i en tabell över kommunstatistik så kan vi se att det t.ex. finns 7 kommuner som ligger på ett flyktingmottagande under 2,0 per 1000 innevånare - alla med borgerligt styre. Bland de 50 kommunerna på bottenlistan hittar vi 2 (två) med vänsterstyre, på 28:e och 45:e plats. Läs hur Dagens Nyheter och Aftonbladet ser på saken. Och liva gärna upp dig med att läsa en intervju med Jimmie Åkesson, fast där blir man väl främst deprimerad. Han påstår att jag är Sverigeovänlig. Jag som är stolt över att vara svensk, stolt över att få leva i ett land där egoismen trots allt inte dominerar alltid. Stolt över att bo i ett land där ALLA är välkomna. En del nya invandrare, och andra likt de flesta i vårt land ättlingar till invandrare, som er bloggare.

Visa solidaritet

Rör inte min kompis

fredag 2014-08-22
Om att göra bort sig
tyckeri nummer 6308

» CUF räddade från att göra bort sig (mer än vanligt): Jag läser att Centerstudenterna i Stockholm planerat att i dag lansera en ny "falsk" Socialdemokratisk hemsida med rubriken "Stoppa invandringen". Sidan skulle se ut som en Socialdemokratisk sida, men skulle innehålla "främlingsfientliga" citat från Socialdemokratin. Allt från gamla citat från början av 1900-talet till moderna citat tagna ur sitt sammanhang. - T.ex. som "okunniga och förslöade stackare" beskrevs tydligen invandrare för 100 år sedan. Men när Centerstudenterna blev påminda om några citat från gamla Bondeförbundets partiprogram från 1933 så bestämde man sig för att lägga ner hela projektet. ALLA partier och grupper har en historia som innehåller värderingar och synpunkter som inte hör hemma i ett modernt samhälle. De politiska partierna har däremot varit mer eller mindre villiga att radera dessa värderingar och har även lyckats mer eller mindre bra. Vad var det då i gamla Centerns partiprogram som fick Centerstudenterna att blåsa av kampanjen? Jo, där stod det att det var en nationell uppgift att bevara "den svenska folkstammen" mot "inblandning av mindervärdiga utländska raselement" och att man skulle motverka invandring till Sverige av "icke önskvärda främlingar". Ridån ner!
Centerstudenter

Girig slipsnisse i bankpalatset
» Någon som är förvånad? När man läser tidningen på morgonen så händer det ibland att man blir förvånad över vad man läser. Men ibland blir man inte alls förvånad! Jag ser i dag att Svenska Dagbladets Näringslivsredaktion granskat vilka rekommendationer som de svenska bankerna gett för de aktier som man varit rådgivare till när aktien skulle lanseras. Och det slår inte fel, har banken deltagit i lanseringen av aktien så råder banken automatiskt sina kunder att köpa aktien. Och uppriktigt sagt kan jag inte förstå hur detta kan få en stor tidning som Svenska Dagbladet att ägna nästan ett helt uppslag åt att berätta detta. Det är väl helt självklart? - "Man biter inte den hand som föder en" som Aktiespararna kommenterar det med. Finns det verkligen någon som trodde att bankernas "råd" var opartiska råd? Bankernas "råd" har som syfte att banken ska få "råd" med högre utdelning till sina ägare - inget annat. Bankernas syfte är att vara giriga och slipsnissarna som sitter i bankpalatsen har bara en uppdragsgivare - bankens aktieägare.

» Vem ska bilda regering? Det har uppstått en infekterad debatt om vem som egentligen ska få försöka bilda en regering efter valet, och vem man ska släppa fram som regeringsbildare. Fredrik Reinfeldt verkar bli allt mer desperat och börjar inse att Högeralliansen troligen kommer att förlora valet. Men han vill inte förlora makten, och allt mer tyder på att han trots tidigare (uppriktiga?) löften om att inte göra sig beroende av Sverigedemokraterna så verkar han nu vara beredd till detta för att slippa tappa makten. Men egentligen är det hela en ganska självklar och enkel fråga. Jag tycker att det självklara är att det parti som vinner valet och blir störst ska först och främst få uppdrag att bilda en regering. Skulle detta parti inse att man inte har en möjlighet går budet till tvåan osv. Som t.ex. efter förra valet när Högeralliansen tillsammans (alltså Moderaterna + röstboskap) var större än de Rödgröna så fick partiledaren för Moderaterna bilda en regering. En Högeralliansregering som fungerat tack vare mer eller mindre aktivt och passivt stöd från Sverigedemokraterna. Skulle Socialdemokraterna bli största parti så är det också Stefan Löfvens uppgift att bilda en regering. Skulle Stefan Löfven anse att Socialdemokraterna tillsammans med de partier som kan tänkas stödja honom som regeringsbildare vara större än det alternativ som finns (dvs Högeralliansen) så är det också hans uppdrag. Skulle däremot Fredrik Reinfeldt och Högeralliansen anse att även Sverigedemokraterna ingår i detta block och att det innebär att Högerblocket är större än de Rödgröna så är det också dags att istället låta uppdraget gå till Fredrik Reinfeldt som tvåa. Det behöver inte vara svårare. Anser Fredrik Reinfeldt att SD ingår i hans underlag och detta underlag blir störst så är det hans uppdrag. Anser han inte att SD ingår i hans uppdrag utan Högeralliansen är mindre än det underlag som Stefan Löfven vill försöka använda så ska han hålla tyst!

Tack och Farväl hoppas vi snart

Rör inte min kompis

torsdag 2014-08-21
Girighet hos bankerna
tyckeri nummer 6307

Giriga banker
» Våra giriga banker: Mediekompaniet och Yougov gör regelbundet en undersökning kallad "MK Rapporten" där de som svarat på enkäten fått lämna sina synpunkter på vilka banker man ser som mest "giriga", mest "trygga" och mest "tillgängliga". Och det är onekligen spännande läsning. Om jag säger att Andreas Winther på GE Money Bank kommenterar det hela så här: - "Tycker att jämförelsen haltar" så kan ni kanske gissa vem som vinner eller förlorar - hur vi nu ska kalla det. I undersökningen gör man skillnad på "Storstad" och "Landsbygd". Och uppenbart är att svenskarna på landsorten tycker rent allmänt att bankerna är girigare än vad storstadsbor tycker. Eller ska vi tolka det som att storstadsborna är så vana vid girighet? Däremot skiljer det inte på samma sätt när det gäller tryggheten och tillgängligheten. 42-51% av svenskarna tycker att GE Money Bank är girigast. Sedan följer Nordea, Swedbank, Danske Bank, SEB, Skandiabanken, Handelsbanken, Ikanobanken, Länsförsäkringar Bank och på en hedrande sista plats ICA Bank. Vilken bank tycker vi då är tryggast? Här vinner Handelsbanken före Swedbank, Länsförsäkringar Bank, SEB, Nordea, ICA, Ikano, Skandiabanken, Danske Bank och på en mindre hedrande sista plats GE Money Bank. Men 3-4% av svenskar upplever faktiskt GE Money Bank som tryggast! Och det är ju onekligen förvånande höga siffror för mig! Den tredje frågan avsåg vilken bank vi upplevde som mest tillgänglig. Här Vinner Ica före Swedbank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, Ikano Banken, Skandiabanken, SEB, Danske Bank och på ännu en mindre hedrande sista plats GE Money Bank. Intressant att notera är att ICA Bank klår våra fyra storbanker med hästlängder. Och ännu mer uppseendeväckande, "statliga" banken Nordea upplever svenskarna som den mest giriga av alla banker med undantag för GE Money Bank. Nordea kommer sist av de fyra storbankerna i alla tre jämförelserna med undantag för att man faktiskt lyckas klå SEB när det gäller tillgängligheten. Det är en SKAM!

» Spelmissbruk: I tidningen Dagens Media läser jag en artikel som handlar om den kraftigt ökade satsningen på marknadsföring av spelbolagen i landet. Och Dagens Media ser naturligtvis detta som direkt positivt. Vilket ju är något man kan fundera över. Själv blir jag något oroad av all spelreklam som vi överöses med på nätet, i TV osv. Det är uppenbart att det är mycket pengar att tjäna på att sparka ner människor i ekonomiska problem pga spelmissbruk. Jag vill inte hävda att spelandet är skadligt för alla. För mig får ni gärna lämna in några stryktipsrader, satsa några tior på V65 eller köpa en penninglott eller vad det nu handlar om. Men allra helst Internet har skapat en marknad för oseriösa spelbolag som inte tar någon som helst hänsyn. Och ökande marknadsföringsinsatser visar på att det är många slantar att tjäna. På bara ett år har t.ex. Bet365 ökat sina reklamköp med 252%, Betsson med 175% och även Svenska Spel med 56%. ATG + Svenska Spel har på ett år, från 2013 - 2014, ökat sina reklamkostnader från 274 miljoner kronor till 365 miljoner kronor. Utländska spelbolag har ökat från 786 miljoner till 1,282 miljarder kronor. Det är många slantar som vi överöses med för att få oss att tro att lyckan ligger bara några timmar framför oss. Men den enda som blir lycklig är ägaren till spelbolaget. Intressant är att på frågan: - "Om du i dag skulle satsa pengar på sportsbetting online, vilket företag skulle du vända dig till i första hand?" så vinner Svenska Spel - överlägset! Och det är med uppåtgående siffror. De utländska helt kommersiella bolagen ligger långt efter och har i allmänhet sjunkande siffror. Kanske ett litet friskhetstecken. "Minskat TV-tittande" upplevs som ett stort problem. Vi kan inte översköljas med reklam på samma sätt?

Nej till kärnkraft
» Apropå den eniga Högeralliansen: Jag såg att en genomgång av vad de Centerpartistiska riksdagskandidaterna tycker om kärnkraftens framtid så överensstämmer denna inte med vad Annie Lööf redan har gått med på. Dvs ska dagens kärnkraftsaggregat få lov att ersättas med nya moderna aggregat. Det gamla motståndarpartiet till kärnkraften, Centerpartiet, har ju under Annie Lööfs ledning gjort en hel del saltomortaler. Allt för att rädda enigheten inom Högeralliansen (läses som att lyda Moderaterna). Men detta ställer uppenbarligen inte partiet riktigt upp på. Nu är frågan aktuell igen. Och än så länge är man inom Högeralliansen inte eniga om hur man ska ställa sig till önskan om att få starta upp en forskningsreaktor för nästa generation av atomreaktorer. Och eftersom Moderaterna ännu inte satt ner foten och bestämt sig finns det ju rättighet bland röstboskapen att ha olika åsikt. Folkpartiet säger Ja till allt och Annie Lööf försöker än så länge att följa partiets traditionella linje. Hur länge det nu varar?
Rör inte min kompis

onsdag 2014-08-20
Media och Slantar
tyckeri nummer 6306

Helsingborgs Dagblad
» Helsingborgs Dagblad som lokalupplaga: Det är turbulent i den skånska pressen. Tidningen Norra Skåne i Hässleholm har ju under en tid gjort upprepade rejäla tramp i klaveren. Chefredaktören Mimmi Karlsson-Bernfalk konstaterade att det var säkrast att hålla sig god vän med lokalpolitikerna istället för journalisten Berit Önell som inte gick i ledbanden utan omplacerades och är väl numera helt avpolletterad. När de lokala Allianspolitikerna inte gillade pressbevakningen så hamnar ju en tidning i ett bekymmer. Ska politikerna bestämma dagordningen eller journalistiken? Norra Skåne valde att låta lokalpolitikerna vara uppdragsgivare, inte läsarna. Frågan är vart vi är på väg här i Nordväst. Nyligen stod det klart att Sydsvenskan i Malmö köpte Helsingborgs Dagblad (Med Nordvästra Skånes Tidningar i Ängelholm och Landskrona Posten). Formellt säger man att tidningarna går ihop. Nu börjar det så smått klarna hur det hela ska gå till. Bland annat tar ledarredaktionen i Malmö under Heidi Avellan över och HD ska inte längre kallas "Oavhängig" utan ska kallas "Oberoende liberal" precis som Sydsvenskan. Eller "Beroende liberal" som HD:s kulturskribent Gunnar Bergdahl kallar det i dagens HD. Även Kulturredaktionerna ska slås ihop så att man från Folkpartistiska Sydsvenskan får kontroll över de ibland radikalt spretande Gunnar Bergdahl, Sören Sommelius osv. Totalt försvinner 200 tjänster på de båda tidningarna när det ska sparas och samordnas, det är en tredjedel av personalen. Det hela låter illavarslande. Jag upplever HD som ganska frisk medan Sydsvenskan av mig upplevs som tråkig. Och ska HD / NST / LP förvandlas till en lokalupplaga av Sydsvenskan så finns det ju viss risk för att man tvingas tacka Nej Tack. Läs vad Dagens Media och Resumé skriver.

» Pengarna styr: Det visar sig att Moderaterna hittat 23 nya miljoner att spendera på årets valkampanj. Sedan vi nyligen, trots Moderaternas passiva motstånd, fick nya lagregler om offentliggörande av partiernas finansiering så hade Moderaterna plötsligt dåligt med slantar att spendera. Men, som sagt, nu har man hittat 23 miljoner. Fast Aftonbladets Anders Lindberg litar inte riktigt på var pengarna kommer från. Å andra sidan så behöver inte Moderaterna och de andra Högerallianspartierna så mycket pengar. Det finns andra som bedriver kampanjer åt dom. Just nu slänger t.ex. de svenska krog- och restaurangföretagen via sin branschorganisation Visita (under ledning av Maud Olofsson...) ut många sköna miljoner på kampanjen Dubbelstöten för att få behålla de skattesubventioner som krog- och restaurangnäringen har fått genom sänkt krogmoms och sänkt arbetsgivaravgift för ungdomar. Dom bidragen betyder mycket för näringens vinster, så det är väl värt alla miljonerna att få behålla dom. Fast alla miljarder som subventionerna har kostat har kanske inte betytt så mycket för nya jobb. Beräkningarna om hur utfallet varit spretar lite. Men lite förenklat verkar varje nytt jobb ha kostat oss andra skattebetalare någon miljon. Det kan mycket väl vara värt 1 miljon att en arbetslös ungdom får en vettig försörjning. Men om vi nu ska subventionera jobben med dyra slantar så tycker jag trots allt att det är bättre att man då jobbar inom t.ex. vård, skola, omsorg, kommun osv än att det blir lite mer jobb på krogen. Men som sagt, det är alltid bra att veta vilket knä olika partier sitter. För det är många organisationer som vill påverka oss. Företagare, Fackliga, Miljö för att bara nämna några. Det är inte fel, men det ska ske öppet och ärligt.

Jonas Sjöstedt- poppis som granne
» Favoritgranne: I lördags berättade jag om en av våra reklamfinansierade villablad som undersökt vem av partiledarna vi helst ville ha som granne. Uppenbarligen bland just villaägare. Nu läser jag i Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra om samma undersökning, tydligen bland hyresgäster istället. Detta eftersom resultatet inte är riktigt detsamma. Det är Skop som gjort undersökningen på Hem & Hyras uppdrag. Och något förenklat så kan vi säga att det finns 3 divisioner. I överlägsen topp hittar vi Stefan Löfven som hela 35% av de svenska hyresgästerna föredrar som granne. I Division två hittar vi tre politiker, Fredrik Reinfeldt med 16%, Gustav Fridolin med 15% och Jonas Sjöstedt med 14%. Och sedan har vi en lägstadivision också med Jimmie Åkesson 6%, Annie Lööf 5%, Göran Hägglund 4%, Åsa Romson 3% och i den absoluta botten Jan Björklund med 2%. Vi kan konstatera att Stefan Löfven gärna ställt upp på en kommenterande intervju medan Jan Björklund genom sin pressekreterare har avböjt att kommentera fiaskot. Den stora framgången måste vara för Jonas Sjöstedt som ligger långt över sitt partis siffror medan Stefan Löfven och Gustav Fridolin bara ligger lite över. Fredrik Reinfeldt ligger en bit under Moderaternas siffror, men hans favoritgrannar bor väl i villaghettona i Danderyd, Djursholm, Vellinge osv. Och vem folkpartiklarna vill ha som granne vet jag inte. Men inte partiledaren i varje fall tydligen. Intressant i undersökningarna är Jonas Sjöstedts goda siffror både bland hyresgäster och villaägare. Och Jan Björklunds fiasko både bland villaägare och hyresgäster. Heja Jonas!

» Bedragare del 12: Det här mejlet som dök upp för någon dag sedan är så komiskt att jag inte kan låta bli att citera. Finns det verkligen någon som går på "Google översättningar", påhittade namn och allt. Läs och skratta:

Åtkomst till ditt konto är begränsat till följande nästa
Telia [sevrice@sevrice.com]
Skickat: den 19 augusti 2014 14:36
Till: sven@swl.nu

Hej

Åtkomst till ditt konto är begränsat till följande nästa

Vi märkte att du har betalat din faktura två gånger
För att bekräfta din återbetalning

Logga in nu »

Tack för ditt förtroende,

Teamet Telia

Man kan ställa sig en del frågor. "begränsat till följande nästa", vad betyder det? Epostadressen: "sevrice@sevrice.com"? Snälla låt mig slippa skiten någon gång!


Rör inte min kompis

tisdag 2014-08-19
Om växande klyftor som medveten politik
tyckeri nummer 6305

Om att fördela slantarna
» Vårt klassamhälle: De flesta utvärderingar som gjorts av de snart åtta åren med Anders Borg och Fredrik "Det sovande folket" Reinfeldt vid rodret berättar att klyftorna vuxit. De som hade det riktigt bra har fått det ännu mer riktigt bra medan de som legat längst ner på skalan nu ofta halkat ner under strecket. Arbetslösa och Sjuka halkar allt mer efter med hjälp av straffbeskattning och maximala nivåer i försäkringarna som legat stilla sedan stenåldern. I det heliga mantrat "Arbetslinjens" namn ska dom sättas åt. Antalet utslagna har ökat, klyftorna växer helt enkelt. Ett exempel på detta hittar jag när jag läser om Eniros nyss sparkade VD Johan Lindgren i dagens Svenska Dagbladets Näringslivsdel. Förra året fick Johan från Eniro 8,9 miljoner kronor, varav 4 miljoner var bonus för väl utfört arbete. Nu har han fått sparken, och lämnar Eniro med en fallskärm på 20 miljoner kronor. Förra årets lön på 8,9 miljoner tar det mig 27 år att tjäna ihop, om jag räknar på min månadsinkomst (inkl OB) som betalas ut nästa vecka. Årets fallskärm till Johan Lindgren skulle det ta en vanlig arbetslös med maximal A-kassa 113 år att få ihop till. Dvs man skulle hinna dö ett antal gånger för att inte tala om hur många gånger man skulle hinna bli utförsäkrad. Och så finns det dom som inte håller med när vi "vanligt folk" pratar om klassklyftor?

» Dagens citatsamling: När jag redan har passat på att tycka till lite om våra växande klyftor så kanske ett antal citat ur en artikel om en ny bok kan vara spännande att läsa. Jag ska efteråt berätta vem det är som skriver.
- "Kritiserar han svensk politik."
- "Varnar för ökande klyftor."
- "Ger en rejäl känga till näringslivets ledarskikt som han upplever är allt för konservativt och girigt."
- "Han vill att monarkin slopas."
- "Att kvinnor kvoteras till börsbolagens styrelserum."
- "EU:s politiker anklagas för att sakna visioner och för att ha tappat kompassriktningen."
- "I dag har Jan Björklunds parti tappat bort sina rötter."
- "Folkpartiets fatala misstag var när de blev bara skola, vård och omsorg."
- "Saknar gamla S-ledare som Olof Palme och Göran Persson."
- "Jag är ledsen över att Volvo Personvagnar först blev amerikanskt och sedan kinesiskt. Det hade skett över min döda kropp."

Kanske det sista citatet ger en liten vägledning. Det är gamla Folkpartisten och Volvo-chefen Pehr G Gyllenhammar som 80 år gammal skrivit en bok - Oberoende är stark. Och han verkar djupt oroad. Frågan är hur välkommen han är i Näringslivets innersta kretsar numera?

» Earth Overshoot Day: I dag inträffar den dag på året då vi har förbrukat de resurser som egentligen finns på vårt jordklot. Förbrukningen under resten av året lånar vi upp från något som egentligen inte finns. Det är i dag som Global Footprint Network räknat fram att vi förbrukat så mycket resurser som jorden under ett år förmår att producera och släppt ut den mängd avfall och föroreningar som vår jord klarar av att svälja. Under resten av året konsumerar och förorenar vi över den nivån. Det går, kort sagt, åt skogen. Det går sakta allt mer åt fel håll. Kanske något att tänka på...

» En effekt av privatiseringen: Nya avslöjanden om hur det franska bolaget Veolia kör Øresundstågen utan personal har kommit. Lokal- och Regionaltågen i Skåne består av två olika tågsystem. Pågatågen som främst är lokaltåg och i stort sett bara kör i Skåne körs av det tyska bolaget Arriva på uppdrag av länstrafikbolaget Skånetrafiken. Dessutom finns det Øresundstågen som är mer av regionaltåg och som bland annat trafikerar upp till Göteborg, till Karlskrona i Blekinge, till København och Helsingør i Danmark och upp i Småland. För inte så länge sedan utsattes Øresundstågen för en strejk i protest mot att Veolia hade för avsikt att säga upp personal eftersom man sade sig ha överskott på personal. Till slut blev det en överenskommelse som Facket till en början betecknade som en seger. Men senare har det framkommit en hel del tvivel. Men det intressanta är alltså att Veolia i stor utsträckning kör Øresundstågen utan tågvärdar eftersom man har brist på personal. Samtidigt som man alltså har brist på personal så att man inte kan sätta in den personal man skrivit avtal om så ska man alltså säga upp personal pga personalöverskott. Vad det handlar om är helt enkelt att vinsten inte räcker till för aktieägarna i Frankrike. Det är dags att ta hem arbetet i egen regi för Skånetrafiken. Då kan man samtidigt samordna personalen mellan de båda olika tågsystemen istället för dagens situation. Samtidigt ser jag att de danska myndigheterna börjar tröttna på försenade tåg från Sverige. Hålla tiderna är man inte heller så bra med. Men det kanske inte helt ska skyllas på Øresundstågen och Pågatågen. Det är nog så att spåren och signalerna har viss skuld. Men det händer faktiskt att tågen kommer och går i tid också. Jag har varit med om det flera gånger...

Øresundstågen

Rör inte min kompis

måndag 2014-08-18
Rättstavning och Världspolitik
tyckeri nummer 6304

» Folkpatriet stavrar: Jakten på effekter av den Folkpartistiska pluggskolan eller den socialdemokratiska flumskolan (välj det som passar) är intensiv. Och jag pratar alltså om stavfel hos Folkpartiets material. Jag har redan den 12 augusti berättat om Fp i Bräcke som trodde man stavade "ungdommarna" och Fp på Gotland som bjöd in till "Val upptakt". Och den 15:e var vi på besök här i Skåne där Fp i Landskrona ville locka med "Kunskapskola". Men jakten på folkpartistiska klavertramp fortsätter nu intensivt. Nu senast har jag blivit påmind om ytterligare tre smärre fadäser. Fp i Hylte tycker att det kommande "Rikstadsvalet" ska bli spännande. FP kandidaten Mikael T. Eriksson vill gärna hissa "flagan" och på Twitter kör Fp med "Skiljsmässa". Ni kan vara beredda på att jakten på folkpartistiska stavfel och grammatiska klavertramp kommer att vara intensiv under en period. Fast konstigt nog har jag inte sett att Folkpartiet har skyllt något av missarna på den gamla Flumskolan utan det är alltid reklambyåer och tidningsredaktioner som har skulden. Men det är väl bara att jobba på. För de som inte varit med från början så är alltså "Förstöra" ett anagram för "Rösta för". Anagram innebär att man kastar om bokstävernas ordning och får ett helt annat ord. Min stora förhoppning är nu bara att inte någon putt folkpartikel lusläser Sven Tycker och hittar missar som har slunkit igenom både rättstavningsprogram och korrekturläsning.

Förstöra skolan med Folkpartiet

Förstöra skolan med Folkpartiet

Läs och lär
» Apropå rättskrivning: Jag blev överlycklig i dag när jag läste Svenska Dagbladet. SvD Kvalitetsredaktör Per Söderström skriver om Mumintrollen och om orden "Vart" och "Var". Och han poängterar den stora skillnaden mellan dessa båda ord. Något som en mycket stor del av svenskarna inte verkar veta. Och jag citerar: - "För den som till äventyrs undrar är regeln att VAR avser befintlighet och VART riktning". Jag blir nämligen alltid så arg när jag ser: - "Vart bor du?" och liknande uttryck. En sådan fråga innebär att man förutsätter att man är på resande fot... Ordet VART ska användas när någon eller något förflyttar sig. "Vart ska du resa?" till exempel. Eller "Vart skickade du brevet?" för att ta ett annat exempel. "Var bor du?" handlar om en fråga om var (inte vart...) man bor. "Var postade du brevet?" handlar om var man lade brevet på lådan. Medan "Vart postade du brevet?" handlar om vart man skickade brevet. Tänk om alla kunde läsa detta påpekande. Tyvärr hittar jag inte Per Söderströms rader på nätet. Så ni får nöja er med detta. Men lär er skillnaden mellan VAR och VART!

» Vems är skulden? I en debattartikel på Svenska Dagbladets Brännpunkt i lördags skrev professor emeritus i nordamerikastudier, Erik Åsard, vid Uppsala universitet under rubriken: - "USA har bidragit till kaoset i Irak" och pekar på vilket ansvar för situationen i området som den amerikanska invasionen av Irak har. Hur denna invasion motiverades med lögner, hur den amerikanska krigsmakten upplöste den irakiska armén, och hur det fortsatta agerandet har gett underlag för den terror som nu förekommer. På annan plats har jag läst om hur de ursprungliga IS-styrkorna en gång i tiden fick vapen inpumpade till sig från NATO-landet Turkiet för att dom skulle användas för att bekämpa diktaturen i Syrien. Vapen levererades bland annat från Kroatien, betalda av USA-allierade Saudiarabien. Det hela grundas helt enkelt på ett klassiskt misstag. Utomstående beväpnar och finansierar mängder av grupper för att dom bekämpar en gemensam fiende, men utan en tanke på vad dom egentligen står för. Låt oss ta Talibanerna i Afghanistan. Ursprungligen uppbyggda och beväpnade av USA för att bekämpa ryssarna i Afghanistan. Vapenleveranser leder nästan alltid till slut till negativa konsekvenser. Att pumpa in vapen till "vem som helst" bara dom bekämpar en gemensam fiende leder i allmänhet till slut till en ännu värre situation. För övrigt är jag i dag fascinerad över allt stöd som den "Kurdiska staten" just nu får. Dom har inte passat tidigare under alla år när dom velat skapa en egen Kurdisk stat i området. Men nu passar dom när dom ställer upp och tar emot flyktingar. Vi ska skämmas!


Rör inte min kompis

söndag 2014-08-17
Farväl Fredrik
tyckeri nummer 6303

» Farväl Fredrik: I går presenterades Sifos senaste väljarundersökning i Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten. Och den var nog ingen kul läsning för Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf och Göran Hägglund. Både Centern (3,8%) och Kristdemokraterna (3,4%) skulle åkt ur Riksdagen. Folkpartiet (6,7%) först på sjätte plats klarar sig dock fortfarande, men blir minsta parti i Riksdagen. Och faktum är att Moderaterna (24,6%) tillsammans med Folkpartiet (dvs hela Högeralliansen) skulle blivit obetydligt större än Socialdemokraterna (30,3%) ensamma. Till detta kommer Miljöpartiet (11,1%) på tredje plats och Vänsterpartiet (7,9%) på femte plats som ger de tre Rödgröna partierna en rejäl egen majoritet i Riksdagen. Sverigedemokraterna (10,1%) kommer på fjärde plats medan Feministiskt Initiativ (2,0%) inte heller klarar spärren. Intressant att notera är att S + Mp ensamma är lika stora som hela Högeralliansen + Sd. Den intressanta frågan är hur stödröstare (ska vi kalla dom kamrat-4% också) som vill rädda Kd / C kommer att reagera. Kommer dom att rädda båda partierna, eller blir det bara ett parti som räddas över 4%-spärren? Kan man hoppas att dagens rubrik blir uppfylld. Jag vill påminna om att läsa Fredrik Reinfeldts bok Det sovande folket. Den förklarar ganska mycket av varför Moderaterna bedriver den politik som dom bedriver. Boken är tråkig, men avslöjar en hel del om Fredrik Reinfeldts ideologi.

Heja Sverige
» Vårt unika och älskade fosterland 2: Tänk vad det är härligt att bo i ett unikt land. Vi är det enda land i världen (förutom Chile) som tillåter kommersiella vinstmaximerande skolor att finansieras med våra skattepengar och sedan dela ut överskottet till ägarna. Tänk vad skönt det är att bo i ett land som styrs av politiker som har den framsynthet som krävs för att komma på sådana unika tankar.

Svenska Freds
» Försvarsindustriskandal: 2012 avslöjade Sveriges Radios Ekoredaktion att den svenska regeringen hjälpt till med att försöka bygga en vapenfabrik i Saudiarabien. Hela skandalen ledde bland annat till att Moderata Försvarsministern Sten Tolgfors tvingades avgå sedan han fått kraftig kritik från Konstitutionsutskottet. Nu avslöjas det i en ny bok att den Svenska Högeralliansregeringen redan 2008 avbröt samarbetet med Saudiarabien. Detta sedan flera högre tjänstemän på Exportkontrollmyndigheten fastslagit att vapenfabriksbygget stred mot de svenska vapenexportlagarna. Men då skrev Marcus Wallenberg (som ju har visst intresse i svensk vapenindustri) till Försvarsminister Sten Tolgfors: - "Bäste Sten". Brevet hölls hemligt, men regeringens beslut ändrades och man fortsatte med det Saudiarabiska samarbetet. Marcus Wallenberg kom precis hem från Saudiarabien när han skrev brevet och berättade att hans Saudiarabiska vänner tog illa vid sig. Och då ändrade man sig alltså... Ekoredaktionen.
Rör inte min kompis

lördag 2014-08-16
Sänkta skatter får effekter
tyckeri nummer 6302

Det sovande folket
» Om Moderaternas rekord: Jag såg att Högeralliansregeringen innehar ett par rekord inom OECD-länderna. Dels har man sänkt skatterna mest av alla OECD:s medlemsländer. Samtidigt har den svenska A-kassan haft den sämsta utvecklingen och sjunkit mest inom alla OECD-länderna. För några dagar sedan berättade jag att den svenska sjukvården rasat i en Europeisk jämförelse. Den är nu sämst i Norden. Vi kunde också för några dagar sedan läsa att priserna i den svenska kollektivtrafiken ökat fyra gånger så mycket som den allmänna prisutvecklingen. Men SJ går trots allt bättre och vinsten ökar. Problemen inom skolan ökar med allt sämre resultat vid internationella jämförelser. Vårt förtroende för sjukvården minskar. Sjukskrivningarna pga främst psykologiska diagnoser inom offentlig sektor ökar. Man kan undra om det finns något samband med allt detta och Anders Borgs rekord i skattesänkningar? Många har fått fler slantar i sina plånböcker, men det har kostat på. Läs vad Aftonbladet ledarskribent tycker. Faktum är dock att allt detta är en medveten politik från Fredrik Reinfeldt. En förklaring finns i boken Det sovande folket. Han skrev boken 1993, 28 år gammal, och den gavs ut av Moderata Ungdomsförbundet. Fredrik Reinfeldt var då ordförande i MUF, satt sedan flera år i Riksdagen och satt i partiets styrelse. Boken är mycket bra att läsa för att förstå vilken ideologi det är som präglar Fredrik Reinfeldts politik. Citatet: – ”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras” förklarar en hel del av vad som hänt under de åtta åren med Fredrik Reinfeldt i ledningen. Men Fredrik Reinfeldt och Moderaterna har gjort allt dom kunnat för att sudda bort boken ur historien. Under en period förnekade Fredrik Reinfeldt att boken ens existerade. I de bibliotek som tidigare haft boken har den plötsligt bara försvunnit. Men, den är värd att läsa som förklaring till vad ”De Nya Moderaterna” egentligen handlar om. En piratutgåva av boken i PDF-format finns att ladda ner. Det är en usel bok, jobbig att läsa, men den förklarar mycket av det som sedan hänt. Det är alltså INTE en 16-årig MUF:are som skrivit boken. Det är en 28 år gammal Riksdagsledamot som skrivit boken.

» Ett gott skratt förlänger livet: Jag ser i ett av dessa reklammagasin om villalivets fröjder som regelbundet trillar ner i brevlådan att nämnda magasin frågat vilken partiledare som man helst vill ha som granne. Och det är faktiskt spännande resultat i den här lite udda opinionsundersökningen. Nästan hälften vill inte ha någon partiledare alls som granne. Fast det framgår inte om detta beror på att man tror att dom alla är otrevliga grannar eller om det beror på att man inte vill ha en kändis som ständigt bevakas som granne. Hur som helst så har i varje fall en majoritet trots allt valt någon som granne. I toppen på popularitetsligan ligger Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt med vardera 11%. Följd av Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin med 10% vardera. Dessa 4 ligger i en klass för sig. Dom följs av en ny grupp bestående av Göran Hägglund, Annie Lööf och Jimmie Åkesson med vardera 6%. Och i den absoluta botten hittar vi Jan Björklund. Bara 3% vill ha honom som granne. Mer än tre gånger så många svenskar vill ha Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt som granne jämfört med Folkpartiets Jan Björklund! Kan det vara så att dom gissar att Jonas är solidarisk och delar med sig medan Jan ska betygsätta allt. Från gräsklippning till ansning av fruktträd och putsning av fönster?

» Rösthjälp: På många håll publiceras det olika s.k. Valkompasser. Dvs genom att svara på vad man tycker i olika frågor så får man veta vilket parti som man står närmast. Själv har jag just fyllt i den Valkompass som Aftonbladet har. Och resultatet blev att jag borde rösta på Vänsterpartiet eller Feministiskt Initiativ. Och i den absoluta botten hamnade Sverigedemokraterna.


Rör inte min kompis

fredag 2014-08-15
Moderata och Folkpartistiska klavertramp
tyckeri nummer 6301

» Om Moderata lögner: Jag ser att Reklambranschens Resumé uppmärksammat att Moderaterna har lite problem med sanningen. - "Bluffarna på M:s valaffischer" sätter Resumé som rubrik på sin artikel. Medan Metro skriver: - "Här är bluffarna på M:s nya valaffischer" om samma reklamkampanj som jag berättade om igår. Den affisch man främst siktar in sig på är påståendet om "Ajöken nio nya tunnelbanestationer". Sanningen är den att inget av partierna Socialdemokraterna, Miljöpartiet eller Vänsterpartiet har några krav på minskning av utbyggnaden av tunnelbanan - tvärtom dom vill bygga ut den ännu mer! Även flera andra av de Moderata affischerna är mer eller mindre rena lögner. Moderaternas kommunikationschef i Stockholm, Elisabeth Somp: - " menar att man snarare ska se affischerna som en frågeställning eller debatt, snarare än som fakta". Jag har därför några tips på socialdemokratiska affischer att sätta upp:
Den uppblåsta Moderata ballongen
"A-kassan rök".
"Statsfinanserna i konkurs".
"Sjukvården dog sotdöden".

Visst är dom bra som "en frågeställning eller debatt". Uppenbart är att Moderaterna är desperata - mycket desperata. Undersökningar visar att Högeralliansen är på väg att förlora makten i Stockholm. Affischen "Boom! Där rök försvaret" är egentligen riktigt komisk. Verkligheten är ju att det svenska försvaret håller på att dö just sotdöden. Den tidigare moderata Försvarsministern Mikael Odenberg avgick också i protest mot nedskärningarna. Läs hur kampanjen i går presterades av Expressen. Jag har ett litet tips till Fredrik Reinfeldt och hans kampanjansvariga i Stockholm, berätta vad ni själva vill istället för att ljuga om vad era politiska motståndare inte ens vill. Förhoppningsvis blir kampanjen istället den slutliga dödsstöten för det Moderata styret i Huvudstaden.

» Folkpartister och stavning: Jag ser att den Folkpartistiska kadaverdisciplinskolan fortsätter att skörda sina offer. I Landskrona och Svalöv tänker man satsa på kola i skolan. I varje fall skriver man: "Kunskapskola. Med ordning och reda." Jag tycker det verkar lite segt om jag ska vara ärlig. Samtidigt ser jag att man vill försöka likna skolan med hunduppfostran. - "Lär unga hundar sitta" skriver man på en affisch. Och det ska tydligen innebära att skolelever ska sitta still precis som väluppfostrade hundar. Hur som helst är det i varje fall tur att man inte stavat fel på ordet "sitta". En snuskhummer hade ju kunnat associera till både det ena och det andra... Läs Dagens Media.

Förstöra skolan med Folkpartiet

Förstöra skolan med Folkpartiet

» Om att tjäna skattepengar utan att betala skatt: I dag kan Aftonbladet avslöja att det privata vårdbolaget Attendo tjänar många sköna tiotals miljoner på att driva flyktingboenden åt Migrationsverket. Under de senaste tre åren har Attendo Individ och familj AB gjort en vinst på 200 miljoner kronor. Fast det har inte blivit någon skatt på den vinsten. Genom komplicerade manövrer och ägarkaruseller så flyttas pengarna runt tills dom hamnar i något skatteparadis där man slipper skatta för slantarna. Men man tar som sagt gärna emot skattepengarna. Den här ägarkarusellen är så komplicerad att jag inte orkar skriva ner den. Jag kopierar Aftonbladet rakt av: - "Vinsten från Attendo Individ och familj AB går i form av koncernbidrag till moderbolaget Attendo Sverige AB med säte i Danderyd utanför Stockholm. Bolaget lämnade i fjol i sin tur 281 miljoner i koncernbidrag till ägaren Attendo Holding AB som i sin tur ägs av Attendo Group AB, som ägs av Attendo Intressenter AB, som ägs av Attendo AB. Attendo AB omsatte i fjol 8,5 miljarder kronor, och har ökat sin vinst med 32 procent mellan 2011 och 2013 till 738 miljoner kronor. Attendo AB ägs av Luxemburgbaserade bolaget Augustus International SRAL som i sin tur till 77 procent ägs av riskkapitalfonden IK 2004 med säte i Jersey, som drivs av riskkapitalbolaget IK Investment partners, grundat av miljardären Björn Savén". Hängde ni med? Jag gjorde det knappast i varje fall, trots min utbildning i Företagsekonomi och Nationalekonomi.

Välfärden ÄR till salu
Välfärden är till salu

Ett annat intressant faktum är att delägare och styrelseledamot i Attendo AB är Henrik Borelius, bror till förre moderatministern Maria Borelius. Henrik Borelius satt under åren 2010-2012 som regeringens rådgivare i Välfärdsutvecklingsrådet, för att "förbättra förutsättningarna för valfrihet, mångfald och tillgänglighet inom hälso- och sjukvården, handikapp- och äldreomsorgen, apoteksmarknaden och hushållsnära tjänster genom ökat entreprenörskap och innovativt företagande". Dvs just det han nu tjänar multum på att genomföra. Fast Attendo tycker inte att det är något konstigt: - "Det är inget märkligt med det", säger Mårten Lewander som är kommunikationsdirektör på Attendo. Till och med Fredrik Reinfeldt är upprörd över kompisarnas upplägg, som han själv varit med om att göra möjligt.

» Försök att vidga synfältet:

Insändare publicerad i dagens Helsingborgs Dagblad / Nordvästra Skånes Tidningar / Landskrona Posten

Svar till Agnetha Estberger, Onyanserat om allmän visstid 3/8-2014

Agnetha Estberger tycker i sin insändare att fackförbundet Handels kritik av visstidsanställningar är onyanserad. Hon tycker att Facket vägrar se det ur arbetsgivarnas synvinkel. Men i Agnetha Estbergers rader kan jag inte se en enda mening som tyder på att hon vill se det hela ur den anställdes synvinkel. Hur vill t.ex. Agnetha Estberger att den anställde ska få mat på bordet och betala hyran när Agneta inte anser sig ha behov av någon anställd och inte betalar ut någon lön? Ska "någon annan" försörja din tillfälligt anställda personal då?

Visst finns det perioder när tillfälliga anställningar är ett måste. Men målet måste vara att minska dessa till ett absolut minimum och endast använda denna anställningsform tillfälligt - inte regelmässigt. Problemet minskar ju inte heller av att de högerpolitiker som styr vårt land numera inte ser arbetslösa som just arbetslösa, utan bara som arbetsslöa. Man verkar från politiskt håll tro att människor väljer att vara arbetslösa.

Alltså ska dom sättas åt, till exempel med regeln om att den som är deltidsarbetslös bara har rätt till 75 dagar med A-kassa. Dessa 75 dagar är snabbt slut med inhopp som timanställd. Och när de 75 dagarna är slut har den deltidsarbetslösa att välja mellan att ta jobb och kanske förlora pengar på att jobba eller tacka nej till jobb och ta ut hel a-kassa.

Den s.k. Arbetslinjen bygger på tron att Arbetslösa i själva verket är arbetsslöa. Och visstidsanställningar gör det inte enklare för den som vill ha ett jobb. Alltså bör denna typ av anställning begränsas till ett minimum och endast användas just tillfälligt. Straffbeskattningen av arbetslösa (och sjuka och gamla) är ett annat bevis på högeralliansens jakt på de som inte omfattas av Arbetslinjen.

Så kära Agnetha, försök se problemet inte bara ur din egen synvinkel utan även ur den anställdes synvinkel, som vill äta hela året.

Sven Ohlsson
f.d. timanställd

Insändaren återges här i den av HD redigerade utformningen.


Rör inte min kompis

torsdag 2014-08-14
Om Moderater och Centerpartister
tyckeri nummer 6300

» Om moderata kampanjbudskap: Det händer att jag känner att jag här i bloggen klagar för mycket och kommer med konstruktiva förslag för lite. Men det är ju så att för en amatör är det alltid mycket enklare att klaga än att konstruera konstruktiva förslag. Nu kan jag dock konstatera att jag får stryk av vårt ledande Regeringsparti så det ryker om det. Moderaterna har nu bestämt sig för att slänga ut 24 miljoner kronor på en rejäl kampanj utan att komma med något eget konstruktivt förslag. Det handlar uteslutande om att varna för det helvete som ska bryta ut om Fredrik Reinfeldt blir av med jobbet i september. Det här är Moderaternas 9 viktiga budskap:
Den uppblåsta Moderata ballongen
140.000 nya bostäder kan hälsa hem.
Sänkt krogmoms Snipp Snapp Slut.
Tack å hej Fritt skolval.
Ett Tu Tre så fanns inte Bromma flygplats mer.
R.I.P. RUT.
Bye bye Förbifarten.
Ajöken nio nya tunnelbanestationer.
The end of Ungdomsjobb.
Boom där rök Försvaret.

Som ni förstår handlar detta om Moderaternas desperata kampanj i Stockholm sedan undersökningar visat att Högeralliansen är på väg att förlora makten i Fjollträsk. Och en del budskap är ju faktiskt egentligen inte exempel på "negativt kampanjande". Att slopa subventionerna av krogar och använda dom pengar till bättre välfärd tycker jag är en bra idé. Att avskaffa subventioner av städningen till de som har råd att betala för städning och istället använda dom pengarna till förbättrad hemhjälp till de som verkligen behöver den hjälpen men inte har råd är inte heller någon dum idé. Att slopa Sveriges största vägprojekt någonsin (Förbifarten) och använda alla dessa många tiotals miljarder till förbättrad kollektivtrafik tycker jag verkar vara en bra idé. Att slopa Bromma flygplats som det utlovats i många tiotals år och bygga bostäder på den marken verkar vara en alldeles utmärkt idé. Och nedrustningen av Försvaret tycker jag det verkar som om Moderaterna har klarat av själva utan någon hjälp från de Rödgröna partierna. Över huvud taget så tycker jag det verkar som om Moderaterna är desperata. Läs mer hos Svenska Dagbladet och Expressen och hur andra reagerar.

» Vänt i häcken tillbaka: Jag vet inte hur jag ska tolka det, men jag ser att Aller Media ska återuppliva tidningen "Hänt i Veckan", eller "Vänt i Häcken" som jag föredrar att kalla det hela. För er som gillar skvaller (sant eller ej har ingen betydelse) så är det kanske en god nyhet. Det här är en genre av tidningar som aldrig blir inaktuella. Det kvittar hur gammal blaskan är, det som står i den är fortfarande lika aktuellt (= inaktuellt). Jag tror att jag inte bryr mig alls. Men det är ju skönt att kunna använda "Vänt i Häcken" igen. Det har ju under en tid känts lika inaktuellt som tidningarnas innehåll. Finns Svensk Gamtidning kvar?

Heja Sverige
» Vårt unika och älskade fosterland 1: Tänk vad det är härligt att bo i ett unikt land. Vi är troligtvis det enda land i världen där pensionärer, sjuka och arbetslösa betalar högre skatt än de som har förmånen av ett jobb. Tänk vad skönt det är att bo i ett land som styrs av politiker som har den framsynthet som krävs för att komma på sådana unika tankar.

» Med Centern för ökade klyftor: Centerpartiet har tydligen under dagen gjort ett utspel som går ut på att berätta om hur populärt RUT-bidraget är. Dvs den reform som gör att den som har råd att betala någon för att få städat där hemma får halva kostnaden för detta i bidrag av oss andra skattebetalare. Centerns utspel i dag har berättat att allt fler svenskar utnyttjar bidraget. Och man påpekar att 2/3-delar av de som använder RUT-bidrag tjänar mindre än 32.000. Dvs 1/3-del tjänar mer än 32.000 kronor. Hur många av svenskarna som tjänar under 32.000 eller mer än 32.000 glömmer man att berätta. Men beloppet är en rejäl bit över genomsnittet. Man är också ganska försiktig med att berätta hur stora bidrag som betalas ut. Lägst RUT-bidrag i Sverige betalas ut i Dorotea där Doroteabon i snitt får 13 kronor i bidrag. Störst är bidragen i Danderyd där bidraget i snitt är 1.547 kronor. Det är 119 gånger så mycket. Vad är den stora skillnaden mellan Dorotea och Danderyd? Rätt gissat, dom har mycket högre inkomster i Danderyd. Dvs dom har råd att få sin städning subventionerad av resten av svenska folket. Det har dom inte i Dorotea. Det är dags att säga Nej till det fortsatta Bidragssamhället. Medborgarna måste tvingas att själva ta ansvar för sina liv. Vi kan inte fortsätta på en linje där vi förväntas få bidrag från Staten för allt. Statens kassa är inte oändlig. Skattepengar ska användas till nödvändiga saker, inte till fortsatt utbyggnad av Bidragssamhället. Läs vad SVT och Dagens Nyheter.

Bekämpa bidragssamhället

Rör inte min kompis

onsdag 2014-08-13
Om ett medmänskligt samhälle
tyckeri nummer 6299

» Moderater och medmänsklighet: Allt eftersom tiden går sedan Högeralliansen började köra sin tramsiga tårtreklam i TV så står det allt mer klart att reklamen inte bara är löjlig utan också grovt falsk. Reklamen går ju ut på att om man ger en röst åt något av partierna inom Högeralliansen så vet man vad man får. Medan en röst på ett av de Rödgröna oppositionspartierna innebär att man faktiskt inte vet vad som blir regeringspolitik. Men den senaste tiden har präglats av mängder med "solokrav" från olika Högerallianspartier. Det är Folkpartiet som publicerar sina särkrav för att positionera sig, Centerpartiet som kräver annat och Kristdemokraterna som kräver det tredje. Nu börjar även enskilda Moderater köra sina solorace. Frågan är vad som blir officiell Moderat... f'låt Högerallianspolitik, ska det heta. Senast ut är den Moderata riksdagsledamoten Cecilia Magnusson som i en debattartikel i Dagens Nyheter i dag går ut och kräver ett förbud mot gatutiggeri. Något som hon menar ska motverka fattigdom. Fast jag har läst förtvivlat i hennes artikel utan att hitta hur detta ska ske. Ett förbud mot gatutiggeri är att förhindra att vi blir påminda om vårt dåliga samvete. Men ett förbud löser ju inte problemet för de människor som ser som en mindre dålig utväg att förnedra sig genom att tigga på våra gator än att leva i extrem fattigdom i sina hemländer. Att förbjuda dom att tigga gör ju inte deras situation i Rumänien (eller var dom nu kommer från) bättre. Deras chans till arbete där ökar inte. Deras möjlighet att deras barn får gå i skolan ökar inte. Det enda det gör är att sudda bort "problemet" framför vår dörr. Men problemet finns kvar - ännu värre på annat håll. Men Cecilia Magnusson slipper ju se det. Till detta kommer det praktiska problemet, hur ska ett förbud utformas? Är det bara romer från Rumänien som ska förbjudas att tigga? Ska även Lars Andersson som tappat sin biljett förbjudas att tigga pengar till en biljett hem? Ska Röda Korset och Rädda Barnen förbjudas att tigga pengar med en insamlingsbössa? Lutherhjälpen? Eller ska en nystartad hjälporganisation med namnet "Hjälp Romer från Rumänien" förbjudas att samla pengar? På sedvanligt Moderat maner har Cecilia Magnusson nog inte tänkt färdigt! Själv är jag mycket mer irriterad på försäljare som står och antastar mig än tiggande romer som mest är skadliga för mitt dåliga samvete och får mig att skämmas över mänskligheten. Förbjud försäljare att antasta oskyldiga på offentlig plats! Senast jag var i Helsingborg dök en ung man från "ett visst elbolag" fram och frågade: - "Får jag fråga vilket elbolag du har?". Mitt svar: - "Det har ingen betydelse, för jag ska inte byta elbolag!" var dock tydligen inte tillräckligt. Jag fick en ny fråga: - "Det var inte det jag frågade om, jag undrade vilket elbolag du använder?". Hur blir man av med sådana? Nä, kära Cecilia Magnusson, kräv ett förbud mot antastande försäljare på allmän plats istället för tiggare som inte gör något annat än sitter på gatan och skäms.

Hur nya är de nya Moderaterna
Det ska till Moderaternas heder göras klart att Beatrice Ask gjort klart att förslaget inte har stöd från Moderaternas partiledning. Än så länge vill man inte ha något förbud. Men enigheten är inte total. Ett antal partiföreträdare har gått ut med stöd för kravet och är uppenbart besvikna på partiledningen: - "Det dröjde inte många sekunder efter det att Cecilia Magnusson publicerat sin artikel på DN debatt innan partiets infoavdelning skickade ut avståndstagande och förklarade den rätta läran. Cecilia hade uppenbarligen gjort misstaget att lyssna på sina väljare. Ytterst ovanligt att en riksdagsledamot går ut på det sättet. Jag tycker det är starkt. Skall vi vara ett stort parti måste olika åsikter få rymmas. Risken är väl nu att Cecilia har påbörjat sin ökenvandring. Men vi kanske blir rätt många där" skriver det Moderata kommunalrådet Bo Frank i Växjö (efter att jag rättat lite stavfel). Stödet för dumheterna är inte obefintliga. Framtiden blir spännande.

» Bortslösade pengar: Högeralliansens propagandamaskin Visita (under ledning av Maud Olofsson, f.d. Centerledare och Näringsminister) bedriver just nu en dyr och kostsam kampanj kallad Dubbelstöten för att få behålla krognäringens subventioner genom den sänkta krogmomsen och sänkta arbetsgivaravgifterna för ungdomar. Visita är alltså Krognäringens egen intresseorganisation. Nu ser jag att man från Visita har räknat fram att den sänkta krogmomsen skapat 7.500 nya jobb. Det skulle innebära att varje jobb kostar skattebetalarna 400.000 kronor. För inte så länge sedan hade det något mer neutrala statliga Konjunkturinstitutet räknat fram att det skapats drygt hälften så många jobb, 4.000. Vilket alltså skulle innebära att varje jobb kostat nästan dubbelt så mycket, nästan 1 miljon kronor. Med tanke på lönekostnaden för dessa nyanställda ungdomar så skulle jag gärna vilja att Visita och Maud Olofsson berättar var resten av de statliga subventionerna har hamnat? Har dom hamnat i krogägarens fickor? Eller har dom används som kampanjbidrag för att trygga en Högeralliansregering? Utvärderingar har nämligen visat att några märkbart sänkta priser på krogar och restauranger har vi inte fått trots att krogarna alltså fått sänkta kostnader. Det hade varit spännande att se vad alla dessa miljarderna som använts till sänkt krogmoms hade kunna göra om man satsat dom på vården, i barnomsorg, i skolan eller på något annat inom den gemensamma sektorn. Hur många nya jobb hade det då kunnat bli? Hur hade det påverkat vår välfärd? Fast jag tror inte att Maud Olofsson så gärna vill besvara dom frågorna.

» Inför republik: Jag läser till min stora glädje att en majoritet av de yngre riksdagskandidater som har en chans att bli invalda i Riksdagen faktiskt vill avskaffa Monarkin. Enligt en enkät som Aftonbladet gjort bland 600 riksdagskandidater med chans att bli invalda så svarar 40% av alla kandidater Nej på frågan: - "Ska vi behålla Kungahuset". Bland de kandidater som är under 40 år så röstar 50,5% Nej på samma fråga. Alla FI:s och Vänsterpartiets kandidater är republikaner. Bland de yngre kandidaterna från Folkpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna finns också en majoritet för Republik. Hos Centern och Moderaterna är en majoritet fortfarande Monarkister. Hos Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna finns inga Republikaner alls. - "Statschefen ska tillsättas via lag, inte samlag" säger Vänsterpartiets Freddy Grip. Och det går ju inte att annat göra än instämma. - "Det är omodernt att ärva ämbeten" påpekar Folkpartiets Birgitta Ohlsson. Fast så här säger Hovets informationschef Margareta Thorgren - betald med dina och mina skattepengar: - "Kungafamiljen känner ett starkt stöd från svenska folket. Vi får helt enkelt bättre kommunicera den nytta och det fantastiska arbete som det svenska kungahuset gör för Sverige". Haha! Gå med i Republikanska Föreningen. Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Inför republik

Statschefen ska tillsättas via lag, inte samlag

Rör inte min kompis

tisdag 2014-08-12
Folkpartister och Sverigedemokrater
tyckeri nummer 6298

» Folkpartiets skolklavertramp: Den f.d. Majoren men numera Skoltalibanen Jan Björklund har ju förvandlat Folkpartiet till ett enfrågeparti. Förvandlat skolan till en plugg- och disciplinanstalt! Alla problem med skolan skylls på Socialdemokraterna (trots att folkpartister under långa perioder haft ansvar för skolan i borgerliga regeringar och många av tidigare skolreformer genomfördes under Carl Bildts era). Däremot tar det alltid ytterligare några år innan hans egna reformer får någon effekt. Får han sitta kvar (måtte högre makter förhindra detta) kommer han fortfarande år 2020 säga att det tar några år till innan reformerna får effekt. Senaste utspelet från Skoltalibanen är att återinföra betyg i Ordning och uppförande. Kanske något som också skulle införas inom Högeralliansen eftersom utspelet inte har så stort stöd inom resten av den "eniga" Högeralliansen. Men uppenbart är att den svenska skolan har problem. Låt mig ta ett par exempel från Folkpartistiska kampanjer. I Bräcke kommun gick Folkpartiet ut med: - "Barnen och ungdommarna ger oss framtidstro". Fast det var förstås reklambyrån som inte kunde stava till ungdomar! På Gotland bjöd Folkpartiet in till: - "Val upptakt". Fast vi kan väl gissa att det egentligen handlar om "Valupptakt". Det där med särskrivning är ett vanligt problem för många -- inte bara folkpartister som utbildats i den socialdemokratiska Flumskolan. För övrigt har ni väl inte missat Folkpartiets kampanj: - "Rösta för skolan". Detta är bara ett anagram för: - "Förstöra skolan". För de som inte gått i den socialdemokratiska flumskolan utan utbildats på annat sätt så kan jag berätta att anagram innebär att kasta om bokstäverna i en annan följd och skapa ett annat ord. Det är alltså exakt samma bokstäver som används i "rösta för" som i "förstöra". Fast det finns dom som varje fall delvis gillar Skoltalibanen. - "En skolpolitik för verkligheten" sätter Svenska Dagbladet som rubrik. Och det är ju också ett sätt att beskriva verkligheten. Hipp Hurra för Skoltalibanen Jan Björklunds Pluggskola!

Förstöra skolan med Folkpartiet

Förstöra skolan med Folkpartiet

» Mer gränskränkningar: Dom har lite svårt för det där med territorialgränser dom där militärerna. Vi har ju nyligen haft ett antal kränkningar av de svenska gränserna av militär från olika länder. Ett amerikanskt spionplan flyg rakt över Gotland nyligen, men det berodde visst främst på missförstånd. Polska stridsflygplan kränkte de svenska gränserna nyligen. Men det var inget att bry sig om sade Carl Bildt, det var rent misstag. Och sedan har vi ju när ryska militärer kränker svenska gränser. Då är det alltid medvetet och en provokation. Antagligen ska det tolkas som att ryssar vet vad dom gör men det gör inte amerikaner eller polacker? Det senaste vi läser om är att en amerikansk U-båt kom in på ryskt vatten innan den jagades bort av ryssarna. Fast det framgår inte om det var medvetet eller av misstag. Men troligtvis var det inte medvetet eftersom det var en amerikansk U-båt. Dom gör ju misstag vilket inte ryssar gör. Vi kan ju dra paralleller till alla ryska ubåtar som var inne och spionerade i svenska vatten - eller om det nu var pruttande fiskstim...

SD = Rasister
» Sverigedemokraterna = Rasister: Detta var tydligen ett budskap som framfördes tryckt på T-tröjor av gruppen Teddybears under deras framträdande i TV4:s program Sommarkrysset i helgen. Och detta triggade verkligen igång SD:s ilskna svans av sympatiserande rasister. Genom att läsa ett litet urval av alla ilskna kommentarer på olika håll till gruppens tilltag så finns det gott om bevis för att Teddybears hade helt rätt. Så fort en Sverigedemokrat öppnar munnen så dröjer det inte många sekunder innan favoritämnet och den gemensamma nämnaren dyker fram. Det är alldeles för många "icke-svenskar" i Sverige. Vi kan inte ta emot fler invandrare. Dom förstör vårt samhälle. Dom är farliga. Den vita svensken är helt enkelt överlägsen alla dom andra. Eftersom jag själv härstammar från invandrare blir jag naturligtvis förolämpad. Det vi kallar "svenskt" är i själva verket i allmänhet importerat. Att folk flyttar runt i världen är inget nytt. Det har alltid hänt, och kommer att fortsätta. Att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti är alltså inget annat än sanningen. Läs här för att bara ta ett exempel. Och läs hur världen beskrivs på den Sverigedemokraterna mycket närstående sajten Avpixlat. Denna handlar i stort sett inte om annat än hur hemska invandrare (dvs icke-svenskar) är. Bakom sajten ligger Kent Ekeroth (mannen med järnstången) som sitter i SD:s partistyrelse. Han ser till att finansiera sajten och han "äger namnet". Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti. Och som ättling till invandrare (Valloner på 1600-talet) så ser jag partiet som ett hot mot medmänsklighet och mig själv.
Rör inte min kompis

måndag 2014-08-11
Väljarundersökningar och mobiler
tyckeri nummer 6297

» Dagens väljarundersökning: I dag är det Aftonbladet som presenterar sin väljarundersökning. Denna görs av United Minds. Och som vanligt förtjänar det att påpekas att väljarundersökningar är långt ifrån sanningen. Det kan man se bland annat i det faktum att undersökningar som görs nästan exakt samtidigt kan visa helt olika trender. I Aftonbladets undersökning är Folkpartiet (+2,5), Socialdemokraterna (+1,6) och Sverigedemokraterna (+1,1) de stora vinnarna. Medan Moderaterna (-3,0) och Miljöpartiet (-2,1) är de stora förlorarna. Sammanlagt ger detta det Rödgröna blocket 46,6% (-0,8) medan Högeralliansen får 36,8% (-0,2). Aftonbladets rubrik är: - "Nu minskar blockgapet". Ett gap på nästan 10 procentenheter har minskat med 0,6 procentenheter. Med den takten är man i kapp någon gång till nästa val, alltså inte valet i år... SvD:s Sifo för någon dag sedan gav Moderaterna en rejäl ökning, i denna undersökningen rasar Moderaterna. Kom alltså ihåg att ta undersökningarna med en rejäl nypa salt. Men dom är spännande... Vi kan ju spekulera i det faktum att Högeralliansen + Sverigedemokraterna är större än de tre Rödgröna partierna. Gäller Fredrik Reinfeldts löfte om att inte ta i SD med tång fortfarande efter valet?

Säg Nej till Sverigedemokraterna
» Till SD:s försvar: I dagens Svenska Dagbladet går högerdebattören Paulina Neuding från högermagasinet Neo ut och tycker att den svenska politiska debatten är stygga mot Sverigedemokraterna. Hon skriver: - "Det finns ett till problem. Det har uppstått en klyfta i det svenska samhället som inte funnits där tidigare. Det kaos som har följt i spåren av Jimmie Åkessons resa genom landet är ett nytt fenomen. Vi brukade vara ett land som höll ihop. Inte ens när VPK fjärrstyrdes från Sovjet mötte dess medlemmar en sådan fientlighet som möter Sverigedemokrater. Människor som sympatiserar med ett svenskt tioprocentsparti får dagligen veta att de inte har en plats i gemenskapen eller i det civiliserade politiska samtalet. Och bland SD:s sympatisörer finns det samtidigt en djupt rotad uppfattning att etablerade partier och medier ljuger." Så oj, vad det är synd om Sverigedemokraterna - i varje fall i Paulina Neudings värld. Är detta ett litet steg i riktningen att Sverigedemokraterna ska släppas in i gemenskapen? En förberedelse från Borgerlighetens tänkare om att vi kanske ska acceptera en Högeralliansregering som inte är i minoritet längre utan har ett etablerat samarbete med Sverigedemokraterna istället för dagens Högeralliansregering i minoritet men beroende av Sverigedemokraternas passiva stöd? Vem vet vad framtiden har i sin kappsäck!

Mobilstopp
» Det är typiskt Sverige: Jag ser att polisen tycker att alldeles för få har dömts för mobilpratande under bilkörning. Sedan lagen skärptes i december handlar det inte om många som har fällts för mobilsnackandet. Och polisen är övertygade om att det beror på hur lagen är formulerad. - "Det är en väldig luddig lag men det är typiskt Sverige" säger man. De flesta länder har lagstiftat om att det är förbjudet att prata i mobiltelefon medan man kör. Punkt! När våra lagstiftare skulle formulera sin lag så skulle man naturligtvis lägga till att det bara var förbjudet om det på ett "menligt sätt" påverkade bilkörningen. Och hur bevisar vi detta? Utan att det redan har förorsakat en olycka. Jag har under en tid gjort en ytterst ovetenskaplig undersökning över vilka det är som inte kan låta bli att hålla mobiltelefonen för örat medan dom kör och bara ha en hand ledig för ratt och annat. Och här i Åstorp har det nästan uteslutande handlat om unga kvinnor eller lite mer medelålders kvinnor som tydligen inte kan låta bli att snacka med sina väninnor medan dom kör (jo, jag vet, det är förutfattade könsdiskriminerande åsikter). Kommer man istället in till stan, dvs i mitt fall Helsingborg så är istället den största gruppen manliga hantverkare som kör omkring med mobilen - gissningsvis mellan olika uppdrag. Varför kan vi inte bara säga att det är förbjudet att ha en mobiltelefon för örat medan man kör - punkt! Och så kan vi lägga till att det ska vara förbjudet med katter som travar omkring uppe på instrumentbrädan. Jag mötte i helgen en bilist som hade märkbart problem med att se vägbanan för katten som spatserade runt innanför vindrutan. Men uppenbart var det bråttom så det fanns inte tid för att ta ner katten. För idioten höll inte ens hastighetsbegränsningarna!

» Ännu en väljarundersökning: Även Metro publicerar i dag sin väljarundersökning, som görs av Yougov. Här är det Moderaterna som är den stora vinnaren med +1,6. De stora förlorarna är Vänsterpartiet med -1,2 och Folkpartiet och Miljöpartiet med -1,0. Vi kan alltså se att det är spridda skurar mellan undersökningarna. I Yougovs undersökning är gapet mellan blocken mindre än i de andra. De Rödgröna får 46,3% och Högeralliansen 39,5%. Den sammanfattning vi kan göra är att det är spridda skurar mellan undersökningarna. Förenklat kan vi säga att de Rödgröna fortfarande leder ganska bra, men att gapet minskar. Men för Fredrik Reinfeldt är återhämtningen inte tillräcklig.


Rör inte min kompis

söndag 2014-08-10
Krigsbrott och annat smått och gott
tyckeri nummer 6296

Säg Nej till Sverigedemokraterna
» Om början till undergången: Svenska Dagbladet besöker i en serie artiklar de olika partiernas starkaste fästen i landet. I går besökte man därför min egen grannkommun Bjuv, som i förra valet var Sverigedemokraternas starkaste fäste. Och det blev komiskt! Dels är det ju så att det kan ifrågasättas om Bjuv längre är Sverigedemokraternas starkaste fäste. I förra valet fick SD nästan 20% i Bjuv. I det kommande valet ställer SD inte ens upp i kommunvalet i Bjuv. Det handlar om att SD:s tidigare starke man i Bjuv, Allan Jönsson, har lämnat SD pga missnöje med den interna toppstyrningen i partiet. Han har "återstartat" sitt lokala Framstegspartiet. Och i stort sett alla de andra SD:arna i Bjuv har följt med. Och det återstående Sverigedemokraterna får inte ihop någon villig att ställa upp på en lokal lista. Frågan är om detta är en trend som kommer att fortsätta? Faktum är att det finns ett mycket stark missnöje med toppstyrningen inom Sverigedemokraterna. I Bjuv (och i resten av Skåne) finns en lång tradition av lokala partier, så det förklarar att det börjar i Bjuv. Men fortsätter det? Men mitt stora skratt gav jag upp när jag läste den allra första meningen i artikeln: - "Här brukar man säga att det tar tre generationer att bli Bjuving, säger Allan Jönsson." Och redan här har artikelförfattaren missförstått något. Det finns inget som heter "Bjuving"! Det heter "Bjuvsing"! Det är mycket viktigt. Låt mig ta ett par andra citat: - "Jag tror inte att det finns en enda medlem i ett enda parti som kan ställa sig bakom partiet i alla frågor, då är ju den personen helt hjärntvättad. Man måste ju få säga sin mening utan att varenda diskussion blir kväst". Den förklarar nog en hel del om varför Allan Jönsson hoppat av det toppstyrda Sverigedemokraterna, som han faktiskt varit med om att bygga upp en gång. Så här beskriver han sitt första möte med Jimmie Åkesson. När Sverigedemokraterna ville få igång ett samarbete med den partibildning, Skånes Väl, som var ett samarbete mellan många olika lokala skånska partier som Allan var aktiv i. - "Där möttes de lokala partiledarna i valalliansen, di gamla gubbarna, av tre osnutna telningar som kom cyklandes till mötet. Det var SD:s delegation. De kom in och hade en massa visioner men det tog inte 20 minuter innan vi kastade ut dem". En av de "osnutna telningarna" var Jimmie Åkesson.

Det är många som behöver sjukhusvård
» Det går utför: Den 21 juli skrev jag om en utvärdering av hur Sjukvården i Sverige utvecklats. Och denna visade t.ex. att Sjukvården i Skåne rasat från en mittplacering i Sverige för några år sedan till att ligga i absoluta botten av de svenska landstingen i dag. Men det finns naturligtvis inget samband mellan denna utveckling och det faktum att Skåne styrs av Moderaterna med röstunderstöd i Regionfullmäktige från kollegorna i Femklövern, Centern, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet. Vi kan i dagens Helsingborgs Dagblad t.ex. läsa om uselt förtroende för vården i Nordvästskåne. Det är långa köer, minskat antal sjukhussängar, överbeläggning och utarbetad personal som går in i väggen. Och nu läser jag hos SVT om en utvärdering som gjorts av sjukvården i 35 Europeiska länder. Och denna visar att Sverige rasat 5 placeringar det sista året och vi är nu sämst av de Nordiska länderna. Alla våra Nordiska kollegor ligger på 10-i-topp medan vi själva nu rasat ner till 11:e plats. Men vi har ju fått Jobbskatteavdrag, RUT-avdrag, ROT-avdrag och allt det andra. Tyvärr räckte sedan inte pengarna till vården!

Make Love - Not War
» Rapport från Gaza: I sedvanlig ordning så har svensk media bara plats för en fråga. Under en period var det bara Gaza som gällde. Andra konflikter och problem i världen glömdes bort. Nu har det vänt. Efter några dagar med Bergslagens brandkatastrof är det nu katastrofen i Irak som gäller. Katastrof efter katastrof med krig, mördande och massakrer avlöser varandra. Och egentligen är den stora skurken att andra stater lägger sig i. Mördandet i Afghanistan började med att först Sovjet och sedan USA lade sig i interna konflikter och pumpade in vapen. Och det har fortsatt. Utan någon större urskiljning säljer man vapen till kreti och pleti som säger sig vilja bekämpa någon. I Irak störtade man en diktator och har sedan dess skapat kaos. I Libyen störtade man en annan diktator och har sedan skapat kaos. Och allt bottnar i stormakters oförmåga att låta bli att lägga sig i militärt. I Mellan Östern finns det alltid någon som är villig att skicka pengar och vapen bara man säger sig vilja bekämpa någon som man inte tycker om. Det må vara Iran eller shiamuslimer eller sunnimuslimer eller kurder eller... Det som nu sker i främst norra Irak är troligtvis en av de värre exemplen på krigsbrott på länge. Men det mesta hade kunnat undvikas om andra låtit bli att stötta upp allsköns lycksökare eller fanatiker med pengar och vapen. Att inte ens s.k. "civiliserade demokratier" kan uppföra sig anständigt kan vi läsa här. Egentligen är den stora skurken världens vapenindustri som aldrig missar att förse en ny marknad med deras mordvapen.

» Bedragare del 11: Jag vet att jag lovade att inte publicera fler bedrägerier. Men det här mejlet har jag fått dryga 10-talet exemplar av under dagen. Och eftersom det kombinerar tre företeelser som jag totalt saknar förtroende för så kan jag inte undvika det hela.

BREAKING NEWS: Slender body is just a few weeks away!
torget140d@t-mobile.pl [torget140d@t-mobile.pl]
Skickat: den 10 augusti 2014 14:23
Till: sven@swl.nu

How many times have you tried to get fit but failed?
No wonder you are sure you have lost the battle of the bulge!
You probably have if we stick to traditional 'workout plus diet' scheme.
You certainly haven?t if you take a brand new formula.
It splits fat cells and suppresses your appetite and you lose 20 lbs a month!

Find out more >>>

For more news, please go to FoxNews.com and watch Fox News Channel.

More Newsletters | Unsubscribe | Privacy Policy
©2014 Fox News Network, LLC. All Rights Reserved.

Fox News never sends unsolicited email. You received this email because you requested a subscription to Breaking Alerts from FoxNews.com.

För det första har jag inget förtroende alls för Fox News, denna högervridna propagandakanal. Se'n har dom naturligtvis inget med mejlet att göra. För det andra saknar jag totalt förtroende för den bantningshysteri som så många försöker tjäna en hacka på. Och för det tredje så är det hela naturligtvis bluff allt ihop. Riktigt komiskt blir det på slutet när man påpekar att Fox News aldrig skickar oönskad e-post utan endast om man bett om den. Och så skickar man mer än 10-talet likadana mejl från olika påhittade adress som har visst samband med mig. Haha!


Rör inte min kompis

lördag 2014-08-09
Djupa politiska funderingar mm
tyckeri nummer 6295

Jonas Sjöstedt
» Väljarundersökningar på gång igen: Så är då väljarundersökningarna igång igen. Och som statistiknörd är det, som sagt tidigare, alltid spännande. Vad man ska komma ihåg är uttrycket att det finns ingen sann statistik, bara utvald statistik som passar någons syften. I dag publicerar Svenska Dagbladet sin undersökning som görs av Sifo. Och i denna kan vi se att de stora vinnarna sedan förra mätningen är de båda stora, Moderaterna +2,7 och Socialdemokraterna +1,3. Förlorarna är de med grön profil, Miljöpartiet -1,6 och Centern -0,9. Totalt får de tre Rödgröna ihop 48,7% (vilket är -0,1) medan Högeralliansen knaprar ihop 38,9% (+1,9). Vilket förklaras av att både Fi och "Övriga" tappar en hel del. Sverigedemokraterna står helt stilla på 9,0%. S med 30,7%, Mp med 11,4% och V med 6,6% skulle tillsammans få 176 mandat och därmed precis egen majoritet. M med 23,9%, Fp med 6,1%, C med 4,6% och Kd med 4,3% ligger 35 mandat efter. Svenska Dagbladet spekulerar i att marginalen är mycket liten för att vi kommer att få ett mycket komplicerat parlamentariskt läge efter valet eftersom man gissar att de Rödgröna ska tappa lite till och därmed förlora sin egna majoritet. Och att alltså inget block skulle få egen majoritet. Att Högeralliansen skulle hinna ikapp eller, ännu mindre troligt, vinna och få egen majoritet är uppenbarligen inte aktuellt i Svenska Dagbladets tankevärld. Utan tidningen spekulerar i ett mycket komplicerat parlamentariskt läge. Dvs precis som nu eftersom Högeralliansen inte heller har egen majoritet, utan är beroende av Sverigedemokraterna som lydigt stödparti. Och det är dom ju, lydiga, i nästan alla frågor. Det är i de få frågor där Sverigedemokraterna röstar emot Högerregeringen som det uppstår problem för Fredrik Reinfeldt. Och helt klart gäller att SD är ett Högerparti och att de tre Rödgröna partier skulle få mycket större problem med att baxa sina förslag igenom om man inte har egen majoritet. Om du skulle ha problem med hur du ska rösta, så har Bonniers kvällstidning Expressen samlat argument till varför du ska rösta på Högerallianspartierna. - "Därför ska du rösta på alliansen" skriver Jenny Madestam. Och i korthet går det ut på att de fyra partierna redan innan valet är överens om att genomföra Moderaternas politik. Om man röstar på de tre Rödgröna partierna så ska dessa efter valet kompromissa ihop en gemensam politik.

F.d. svensk Vertol-helokopter
» Förutseende besparingar: Vi har ju visserligen kommit överens om (efter order från Annie Lööf och Fredrik Reinfeldt) att inte utnyttja katastrofbranden i Västmanland för politiska vinster. Detta i motsats till Tsunamikatastrofen alltså. Det är väl en av de saker vi lärde oss då, dvs att det är olämpligt att skylla alla katastrofer på regeringen. Men lite klagomål kan vi väl ändå få komma med. Att vattenbomba stora bränder med enorma mängder vatten från luften är tydligen en effektiv metod. Och Sverige har ju några helikoptrar som kan användas för detta. Men det framkommer nu att Svenska försvaret för ett par år sedan sålde de 10 stora Vertol-helikoptrar vi hade och som var lämpliga för denna typ av insatser. Men tydligen har försvaret i varje fall kvar 3 mindre helikoptrar som också kan användas. Fast å andra sidan så hade man nog ändå inte kunnat använda dom. Motiveringen till att man från ansvarigt håll tackade Nej till erbjudande från Ryssland om hjälp var att det inte fanns plats i luften för det ryska planet eftersom det var fullt med de mindre inlånade planen från Spanien och Italien. Och var det fullt med några mindre svenska helikoptrar och några mindre flygplan så hade det ju inte varit plats för större helikoptrar. Att dom såldes var nog motiverat av att dom ändå inte hade kunnat användas. För Nejet till hjälp från Ryssland kan väl inte ha motiverats av att det var just Ryssland som erbjöd hjälp? Och egentligen är det ju bra att Moderaterna prioriterat skattesänkningar framför mer pengar till militären.

Avskaffa monarkin
» Det saknas inte slantar: Och så ser jag i skvallerpressen, dvs Expressen, att Madde, Chris och Leonore-pyret är på badsemester igen. Den här gången är det den italienska rivieran som besöks. Och dom har säkert trevligt och det är säkert viktigt att vänja Leonore vid den här typen av liv så att det inte kommer som en chock den dag hon är mer medveten om vad som händer runt omkring henne. Hon verkar i varje fall ha det riktigt trevligt där hon ligger i solen i sin barnvagn. Och det är visst ingen billig resa. Bara hyran av den lilla stugan kostar tydligen motsvarande 35.000 kronor - per natt! Och där ligger också min semesterbudget - på så där 20 år. Jag tar för givet att det är Chris som hostar fram slantarna, Han saknar ju inte sådana. För jag hoppas verkligen att det inte är mina skattepengar som används till det här. Jag tycker faktiskt att Madde borde klippa trådarna till den svenska monarkin och istället för att försörjas av de svenska skattebetalarna bli försörjd av sin förmögna make. Hans slantar räcker till både henne och Leonore - och blir över. Det hela visar med önskvärd tydlighet det otidsenliga med Monarkin. Gå med i Republikanska Föreningen. Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

» En järnvägsnörd njuter: I år är det 100 år sedan ett av världens vackraste ånglok, SJ:s littera F, togs i bruk. Och för att fira detta, och samtidigt passa på sista chansen att köra med ångtåg över Hallandsåsen så har Järnvägsmuséet i Ängelholm i dag kört med ånglok i Nordvästskåne och upp i Halland med Ängelholm som utgångspunkt. Och bland annat har det blivit en rundtur Ängelholm - Åstorp - Kattarp - Ängelholm. Ängelholms järnvägsmuséeum är lyckligt lottade som har tillgång till en så'n här runda att köra på. Hur som helst kunde inte er bloggare låta bli att vara redo på järnvägsstationen här i Åstorp när det hela ångade in. Ånglok littera F 1200 från 1914 tillsammans med ånglok littera B 1316 från 1917 gjorde ett välbesökt besök på Åstorps centralstation. Det är uppenbart att dessa ångloksklenoder sköts bättre än det svenska järnvägsnätet. Ett kortare besök i Helsingborg på förmiddagen innebar försenat Pågatåg i båda riktningarna pga "signal- och spårproblem"!

Ånglok F och B

Rör inte min kompis

fredag 2014-08-08
Se upp för ryssen
tyckeri nummer 6294

Vi måste akta oss för den ryska björnen
» Nej tack Ryssland: I samband med den stora skogsbranden i Västmanland visar det sig nu att även kommunisterna i Ryssland erbjudit sig att skicka ett brandsläckningsflygplan för att hjälpa till. Lyckligtvis tackade de framsynta svenska myndigheterna Nej till erbjudandet. Dom insåg att orsaken till att detta plan uppges ha en ännu större kapacitet än de spanska och italienska plan som vi tackade Ja till är att planet naturligtvis är utrustat med mycket avancerad spionutrustning. Avsikten med det ryska erbjudandet var naturligtvis att man vill få en möjlighet till avancerat spionage på svenska militära installationer i närheten av brandområdet. Troligtvis hade ryssarna också utnyttjat möjligheten att landsätta professionella terroristförband med syfte att sabotera hela den svenska Räddningstjänsten som en förberedelse för en invasion som är planerad till att genomföras inom kort. Ryssar har man aldrig kunnat lita på. Och det enda sättet att behandla dom är att hålla dom kort. Ända sedan Sverige senaste var i krig med Ryssland (det var 1788-1790 när Gustav III attackerade Ryssland för att frita det ryska folket) har vi varit fullt medvetna om att ryssar kan man aldrig lita på. Så tack svenska myndigheter för att ni insåg den ryska baktanken med att erbjuda hjälp med brandbekämpning. Sådant klarar vi bäst själva! Det finns även uppgifter om att man från rysk sida hade planerat att bomba med bensin istället för vatten för att ytterligare förstöra den unika svenska skogsnäringen.

» Om att lära av misstagen: Katastrofbranden i Västmanland kommer att få konsekvenser. Inte bara för skogsnäringen i området och för boende i området. För naturligtvis finns det mycket att lära av vad som gick fel och vad som gick rätt. Vilka resurser vi har och vilka resurser som vi saknar. Det har t.ex. ifrågasatts varför det varningssystem med SMS-meddelande som finns beslutat om ännu inte kommit igång. Varför har Sverige inte tillgång till brandsläckningsflygplan? Hur fungerade samordningen av resurser? Vilken stöd och vilken hjälp fick de drabbade av kommunen med att t.ex. ordna nytt boende sedan man tvingats utrymma sina hem? Det finns mycket att lära, av denna katastrof precis som andra katastrofer. Men det är naturligtvis viktigt att inte göra partipolitik av katastrofen. Och det känns skönt att både Annie Lööf och Fredrik Reinfeldt gått ut med det självklara att det inte är läge att göra partipolitik av det hela. Att katastrofen inte får användas för att ta politiska poänger. Och här har vi ju verkligen lärt oss något sedan senast Sverige drabbades av en fruktansvärd katastrof, Tsunamin i Thailand 2004. Där mer än 500 svenskar förlorade livet. Och det tog inte många dagar förrän det då stod klart att hela katastrofen var statsminister Göran Perssons fel. Då utnyttjades katastrofen i klart politiska syften. Och det känns alltså skönt att så inte är fallet denna gången. T.ex. ska statsminister Fredrik Reinfeldt ha all heder av att han inte omedelbart rusade till katastrofområdet för att informera sig och alltså ta resurser i anspråk som kunde användas till viktigare saker. Som Lena Hennel i Svenska Dagbladet påpekar. T.o.m. Knugen var snabbare till området än vad statsminister var. Men han har ju inget annat att göra än att åka runt och visa upp sig och vinka. Statsminister Fredrik Reinfeldt har mycket viktigare saker att ta tag i. Som att t.ex. hans Allianskollegor så här i valrörelsen inledning är på väg att helt sabotera hela valstrategin som ju går ut på att Högerallianspartierna alla tycker samma i alla frågor så väljarna vet precis vad som ska hände, i motsats till den Rödgröna röran. Och så går Centerpartiet ut och kräver sänkta skatter när Anders Borg lovat att det inte ska ske. Folkpartiet går ut och kräver fler pappadagar i föräldraförsäkringen och NATO-medlemskap samtidigt som Kristdemokraterna tycker tvärtom i Föräldraförsäkringen och Fredrik Reinfeldt lovat att det inte är aktuellt med något NATO nu. Att dom inte kan lyda! Han måste få sina lydpartier att göra just det, Lyda! Och inte komma med egna utspel som inte är godkända av Fredrik och Anders. Läs t.ex. Aftonbladet.

» Vi kan känna oss trygga: Förra torsdagen skrev jag om hur ett amerikanskt spionplan flugit rakt över Gotland innan svenskt flyg tvingade planet att flyga tillbaka ut över internationellt luftrum igen. Och det framkom då att det var en ren felsägning från ansvariga på utrikesdepartementet som avslöjade att det var ett amerikanska flygplan och inte ett ryskt som väl nästan alla trodde när det först avslöjades. Nu har det avslöjats att bara några dagar senare flög två utländska stridsflygplan in över svenskt luftrum. Den här gången avslöjades dock inte nationaliteten av misstag. Eftersom svensk utrikespolitik förs av Carl Bildt via hans Twitter- och Bloggflöde så var det här som den officiella förklaringen kom. - "Planen var från Polen och det var av allt att döma ett rent misstag. Ingenting att göra sak av". Och det känns ju skönt att veta att vi inte behöver oroa oss. Det var bara polacker och inte ryssar. Polackerna gör det bara av misstag, aldrig medvetet. Ryssar gör det alltid medvetet, aldrig av misstag. Bra Calle. Det känns skönt med en utrikesminister som sköter sitt jobb. Dagens Nyheter och Dagens Nyheter.


Rör inte min kompis

torsdag 2014-08-07
Spel-, Vapen- och Bedrägeridjävulen
tyckeri nummer 6293

» Spelmissbruk: Spelmissbruket är ett dolt, men mycket stort problem i vårt samhälle. Samtidigt som vi i TV, på nätet och på andra håll översköljs av reklam för den uppsjö av spelbolag som huserar på nätet drabbas allt fler familjer av svåra ekonomiska problem pga speldjävulen. Kvällstidningarnas webbsidor är fulla med förrädiska annonser för spelbolagen, annonser som är utformade så att dom ska se ut som nyhetsartiklar men med ett litet "Annons" i en hörna som man knappt ser. Och kändisar säljer sin moral för slantar genom att ställa upp i reklamfilmer på TV. Nu senast tydligen Frank Andersson. Reklamen för "bedragarna" är mycket mer framträdande än informationen om effekterna av spelraseriet. Men nu läser jag en liten kort notis i Svenska Dagbladet som berättar om en bankanställd och samtidigt ordförande i en bostadsrättsförening i Skåne som spelat bort 12,7 miljoner kronor från bostadsrättsföreningen genom att utnyttja sin ställning på banken för att komma åt pengarna. Bankens andra kunder har nu fått kompensera Bostadsrättsföreningen, mannen har fått sparken och spelbolagen har gnuggat händerna av förtjusning för alla slantar som trillat in till dess ägare.

Familjesamlingen
» Dessa amerikaner: Förra söndagen, den 27 juli, berättade jag om senaste utspelet från vapenlobbyn i NRA på andra sidan Atlanten. Senaste kraven därifrån var bland annat att vapenkunskap och skjutning skulle vara obligatoriska ämnen i skolan och att vapen och ammunition borde subventioneras av staten. Någonstans i min hjärna finns en liten misstanke att uppgifterna är ironi. Men man kan ju faktiskt inte veta. Från den sidan är (nästan) allt möjligt. Hur som helst läser jag att det i varje fall är någon som tagit vara på kraven på vapenträning i låg ålder. Jag läser nämligen att en femåring skjutit ihjäl en treåring i Denver, USA. Det var en nioårig pojke som lånat pappans revolver och satt och lekte med denna i trädgården. Han lämnade över den till en femåring som då sköt ihjäl en treårig flicka. Visst är det skönt när det finns tillgång till vapen överallt!

» Dagens bedragare del 10: Till dagens bedragare har jag valt det här mejlet som jag inte begriper något av. Ingen adress att vända sig till (förutom en knäpp epostadress som avsändare), ingen bilaga, inte ens någon text, bara en rubrik. Som ju dessutom är felstavad. En teori är att virusfilter / spamfilter redan raderat "innehållet". Och att felstavningen ska vara ett naivt försök att komma förbi den typen av filter. Kanske tror den "stackars" bedragaren att om man skriver Cilais istället för Cialis och Viigara / Viigarra istället för Viagra så ska det slippa igenom. Vilket det alltså inte gjorde eftersom det hamnade i Skräppostmappen hos mig. Ja, det är mycket man inte begriper i dessa bedragarkretsar.

Cilais + Viigara - SALE!
Geet-Cilais-Viigarra N0w [duxfwzxugq@zrfya.net]
Skickat: den 7 augusti 2014 10:03
Till:
sven@swl.nu

"Geet-Cilais-Viigarra N0w" är ju faktiskt riktigt komiskt. Hur som helst så är detta del 10 i min serie om bedragare, och samtidigt den sista. I varje fall för denna gången. Kanske återkommer jag om det dyker upp något riktigt komiskt.


Rör inte min kompis

onsdag 2014-08-06
Lite hackande på Moderaterna
tyckeri nummer 6292

» Om svensk arbetsmarknad: Den 28 juli kommenterade jag under rubriken "Klavertrampen vaknar" Filippa Reinfeldt och Tobias Billströms debattartikel om sjuksköterskor. Dom tyckte att bristen på sjuksköterskor i Sverige skulle avhjälpas delvis genom att det skulle bli enklare för invandrare att få sin utbildning verifierad i Sverige och därmed snabbare komma ut i arbete. Och det är en bra idé för ansvarig minister Tobias Billström att snarast genomföra. Men dom tyckte också att vi skulle locka sjuksköterskor i andra länder att flytta till Sverige. Och det tycker jag inte är en lika god idé. En god idé däremot hade varit att se till så att arbetsförhållanden, löner osv är så pass bra för sjuksköterskor att dom stannar i Sverige. Men så långt verkar inte Filippa Reinfeldt tänka. I varje fall stod det inget om något sådant i hennes debattartikel. Nu ser jag att det under förra året var 1.300 svenska sjuksköterskor som fick sin svenska sjuksköterskeutbildning verifierad i Norge och utrustades med en norsk sjuksköterskelegitimation. Det är en tredjedel av det totala antal sjuksköterskor som fick sin legitimation i Sverige. Jag vill upprepa mitt tips till Filippa Reinfeldt. Om du såg till att arbetsförhållanden och löner för svenska sjuksköterskor var tillfredsställande så skulle kanske en stor del av bristen på sjuksköterskor snabbt kunna avhjälpas. Men troligtvis kan inte en Moderat tänka så långt!

Helsingborg
» Om eftergifter till vissa: Sverige tar emot många flyktingar, och det ska vi vara stolta över. Ett av de stora problemen med detta är att ordna fram boende för de som kommer till oss. Och Migrationsverket försöker därför skriva avtal med Sveriges kommuner för att gemensamt lösa problemen. Ansvarig minister är Moderaten Tobias Billström. Och han påpekar ofta hur viktigt det är att alla kommuner skriver avtal. Därför är det egentligen tragiskt att det är just Moderatstyrda kommuner som utmärker sig med att vägra skriva några avtal med Migrationsverket. Men uppenbart är att Moderaten Tobias inte verkar villig att ta sina partikamrater i öronen. En av de Moderatstyrda kommuner som vägrar skriva något avtal är min grannkommun Helsingborg. Enligt den undersökning som Helsingborgs Dagblad gjort har inte kommunledningen stöd från innevånarna i Helsingborg. Istället visar undersökningen att nästan 60% av Helsingborgarna vill ha ett avtal medan bara 35% säger Nej. Så Moderaterna i Helsingborgs motstånd kan inte handla om att man vill följa något krav från medborgarna - tvärtom. Istället handlar det väl om en eftergift till Sverigedemokraterna och ett eget motstånd inom partiet. Ta ett snack med Tobias Billström...

Region Skåne
» Om Moderat önsketänkande: För två år sedan satte Sveriges Kommuner och Landsting som mål att halvera kostnaderna för bemanningsföretag inom vården. Man ska alltså halvera antalet inhyrd personal från bemanningsföretag och istället ha egen personal anställd - vilket är billigare. Hur har det då gått? Ja, i Skåne har det inte alls gått bra. Inom Region Skåne, som leds av en femklöver som styrs av Moderaterna och får röstbistånd från Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Miljöpartiet, har istället kostnaderna för bemanningsföretag ÖKAT. Nu har man flyttat fram målet om en halvering med två år, men inte heller detta kommer att klaras. Kostnaderna ökar! Men man kan ju alltid sätta upp nya mål? Det kan påpekas att i SKL:s rankning av länens sjukvård så har Skåne på några år rasat ner till sista plats.

» Dagens bedragare del 9: Skiten fortsätter att strömma in i mejllådan. I dagens skörd har jag valt ut det här mycket korta mejlet. Ett mejl jag inte riktigt begriper. Pga skuld ska man sluta leverera 14 augusti? Men vilka är man? Vad ska man sluta leverera? Tanken är väl att jag ska bli så nyfiken på vad det handlar om så att jag klickar på den bifogade zip-filen. Och vad denna fil innehåller vill jag helst inte tänka på. Jag tror att jag låter det hela gå i papperskorgen utan att passera Gå!

Change in percent.
Donni [kmatsen@daykimball.org]
Skickat: den 6 augusti 2014 05:47
Till:
sven@swl.nu
Bifogade filer:
Information.zip? (13 kB?)

HEY

Because of debt we stop delivery 14.08.2014. Detailed information is in the attached file.

Twitchell Lauren
Tel./Fax.: +44 171 3515966

Får ni ett mejl med en bilaga där ni inte vet vem avsändaren är eller vad det är i bilagan så släng skiten. Klicka inte på okända bilagor. Allra helst om det är .zip filer.


Rör inte min kompis

tisdag 2014-08-05
Banker, Folkpartiet och MMA
tyckeri nummer 6291

Girigheten har ett ansikte - Bankerna
» Fifflande banker: Att jag inte gillar våra giriga banker speciellt mycket är det väl ingen som har missat. I varje fall inte de som läst Sven Tycker en tid. Det här är en verksamhet som ibland tillåts göra nästan vad som helst. Vi är beroende av dom. Men samtidigt vågar vi egentligen inte på allvar kritisera dom. Men det händer att dom går lite för långt. Jag har samlat lite bankskandaler under de senaste veckorna. Förra året fick jätten JP Morgan betala 13 miljarder dollar i "skadestånd" till amerikanska staten för att man fifflat med bostadslån. Och nu är det dags för en annan amerikansk jätte, Bank of America att få göra samma sak. Och ännu en annan bankjätte i USA, Citigroup, fick punga ut med i stort sett ett kvartals vinst i ersättning för sitt fiffel med bostadslån. Och den Schweiziska bankjätten Crédit Suisses ska punga ut med 1,6 miljarder schweizerfranc till den amerikanska staten för att man hjälpt amerikaner med att smita från skatten i USA. Resultatet blev att Crédit Suisses gjorde brakförlust istället för jättevinst. Och banken är inte ensamma om att ha avslöjats med att ha hjälpt skattefifflare med att smita från skatten. I Portugal har Banco Espirito Santo problem pga usla affärer. Banken räddas av Portugals Centralbank med ett stödprogram på motsvarande 45 miljarder kronor. - "Aktieägare, underordnade obligationsinnehavare liksom styrelseledamöter och tidigare styrelseledamöter direkt inblandade i de senaste händelserna kommer att avkrävas ansvar för de förluster som uppstått i en bankverksamhet som de misslyckades med att bevaka" säger Portugals finansdepartement. Och i Indien har ordföranden för Syndicate banks, Sudhir Kumar, häktats för grovt mutbrott. Fast även svenska banker har ibland problem med omdömet, men inte problem med tillgång på slantar. Undrar hur rubrikerna hade sett ut om Försäkringskassan eller Migrationsverket hade invigt nya lokaler med partaj och inbjudna artister som Petra Marklund, Oskar Linnros, Ace Wilder och Timbuktu? Och varit så högljudda att grannarna ringde polisen. Men det var vad som hände när Swedbank invigde nya lokaler. Det fattas inte slantar - våra slantar! Och den här listan är inte komplett.

Folkpartiet
» Bra Folkpartiet: Det känns lite ovant att skriva så på Sven Tycker. Det är väl inte så ofta som man får anledning till detta. Men nu har Jan Björklund gjort ett utspel om utökning av den s.k. pappamånaden. Folkpartiet går nu helt enkelt ut med ett krav på en tredje pappamånad. Dvs att 90 av de 390 dagarna med Föräldrapenning som betalas ut enligt sjukpenningnivån ska reserveras till den av föräldrarna som tar ut minst andel av dagarna. Och det är ett alldeles utmärkt förslag. Målet borde egentligen vara att 1/3-del av dagarna reserveras till mamman, 1/3-del av dagarna reserveras till pappan och att den tredje 1/3-delen är valfria att fördela till den förälder som det är lämpligast för. Fast med tanke på den där tårtan om den eniga Högeralliansen och den Rödgröna oppositionen som man inte vet vad dom är eniga om så ska vi konstatera att det här är en fråga där man är totalt oeniga inom Högeralliansen. Inom Högeralliansen finns krav på allt från att helt avskaffa de reserverade "pappadagarna" till en ytterligare utökning. Röstar du på Högeralliansen vet du alltså inte vad du får. En annan fråga där man är totalt oeniga inom Högeralliansen är skatterna. Fredrik Reinfeldt och Anders Borg har gjort klart att det inte finns utrymme för några skattesänkningar. I dag gick Annie Lööf ut och krävde just sänkta skatter. Den där tårtreklamen från Högeralliansen är inte bara irriterande och dålig - den är dessutom en ren lögn.

» MMA är inte sport: Så får vi åter läsa lite om MMA / UFC i Aftonbladets Sportbladet. Och återigen gör man allt från detta kommersiella våldsspektakel för att visa att det inte är något seriöst. Nu läser jag att när de båda slagskämparna Jon Jones och Daniel Cormier träffats inför "matchen" om UFC-titeln för att traditionsenligt förolämpa varandra så utbröt slagsmål. Allmänna förolämpningar och sedan vilt slagsmål. Jag tycker det är en skam att Aftonbladet (och en del andra tidningar) behandlar detta spektakel under rubriken "Sport". Det är inte sport. Vad det är vet jag inte, men det är inget seriöst i varje fall.

» Dagens bedragare del 8: Jag fick problem när jag skulle välja ut dagens bedragare. Först har jag fått fyra mejl som berättar att mitt Swedbank kreditkort har spärrats. Men eftersom jag inte har något Swedbank-kort och dessutom citerade detta mejl redan den 2 augusti, så tror jag att jag glömmer dessa och låter dom gå till Skräpposten direkt. Jag har nämligen dessutom under dagen fått mejl från Telia om att kontot har begränsats eftersom jag betalt en faktura två gånger. Fast jag kan inte riktigt förstå varför dom ska begränsa min tillgång till kontot när jag betalt för mycket? Är dom dumma eller? Så istället valde jag detta upplyftande mejl:

---------------------------------------------------
Skatteåterbäring för år 2013
Skattebetalare id: 388jwra93 ( sven@swl.nu )
---------------------------------------------------

Efter de senaste årliga beräkningarna av din skattemässiga verksamhet har vi bestämt oss för att du är berättigad att erhålla en skatteåterbäring på:

6770,00 SEK

Var vänlig och skicka in begäran om skatteåterbäring.
Det kommer att ta oss 3-4 dagar att bearbeta den.

Klicka här för att få åtkomst till formuläret för din skatteåterbäring.

Följ länken och fyll i formuläret och skicka in det innan den 07 08 2014 för att vara säker på att din återbäring kommer att bearbetas så snart som möjligt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Svara inte på det här meddelandet.
Kontakta oss inte direkt då detta ärende i huvudsak behandlas av online-systemet.

Upphovsrätt © 2014 Skatteverket Sverige. Alla rättigheter förbehålles.

För detta är ju riktigt positiva nyheter. Eftersom jag trodde att jag hade en restskatt på drygt 18.000 som jag precis gjort en fyllnadsinbetalning på så blir jag ju riktigt lyckligt över att istället få nästan 7.000 tillbaka istället. Undrar om jag får mina 18.000 tillbaka också? Fast jag tror jag skiter i det. Jag blir lite misstänksam när man skriver datum i det formatet. Det gör inte Skatteverket! Bluffmakare igen som sagt.


Rör inte min kompis

måndag 2014-08-04
Flyg och demokrati
tyckeri nummer 6290

Minska flyget
» Ibland blir det komiskt: I tisdags berättade jag att lobbyorganisationen Svenskt Flyg hävdade att en flygskatt (som bland annat Miljöpartiet och Vänsterpartiet kräver) skulle innebära en katastrof för sysselsättningen eftersom vi inte skulle kunna flyga lika mycket, samtidigt som det inte skulle innebära något för miljön eftersom det skulle gå lika många flygplan. Hur dom nu fick ihop det? I dag säger en av de politiker som sitter i flygbolagens knän, Moderaten Sten Bergheden, ungefär samma sak. På uppdrag av Svenskt Flyg? I ett debattinlägg hos Svenska Dagbladet hävdar han att Flygskatt hot mot 10 000 jobb. Och det skulle ändå inte göra något för miljön eftersom vi bara skulle flytta vårt flygande utomlands. Antagligen skulle den som skulle flugit mellan Göteborg och Stockholm istället först åka till Oslo för att därifrån flyga till Helsingfors och sedan åka över till Stockholm! Detta istället för att ta tåget däremellan. Eller hur han nu får ihop det. Några ord om att flyget redan är subventionerat eftersom man slipper betala skatt på bränslet t.ex. hittar jag inte i hans uppdragsartikel. Ska vi rädda vår miljö måste vi faktiskt vara villiga att göra uppoffringar. Än så länge går utvecklingen inte åt rätt håll. Energieffektivare flyg äts upp av en kraftigt ökad flygtrafik. Det går helt enkelt åt skogen.

Den sanna Sverigedemokraten
» Dagens Sverigedemokrat: Till vår "hedersutmärkelse" för dagen har jag utsett gotländskan Marianne Danfjorden. Från hennes Twitter väljer jag några citat:

- "Alla vidriga invandrare, dra åt helvete med er".
- "Men de är negrer och borde inte vara i vårt land".
- "Inget muslimskt i vårt land".
- "Ni jävla muslimer ska ut från vårt fina land".
- "Vi behöver starta motståndskriget nu".
- "Våldtäkt är normalt för muslimer"
- "Islam är ju den vidrigaste religionen"
- "Det krävs ett maktövertagande av gigantisk storlek för att stoppa denna vansinnes väg"

Visst säger det en hel del om Sverigedemokraterna när det dyker upp den här typen av kandidater hela tiden. Sedan kvittar det om SD hela tiden tvingas rensa ut alla rasister, nazister och fascister i partiet som inte har vett att låta bli att sprida sina sjuka åsikter offentligt.

» Var hotet kommer från: Men det är inte högerextremister, nazister, fascister och rasister som är det stora hotet mot vår demokrati. Nä, hotet kommer från vänsterextremister som Gerhard Olsson skriver i de här raderna i Dalabygden som syrran tipsat mig om. Att nästan alla politiska mord som skett gjorts av högerextremister har ingen betydelse. Att det enda terrorattentatet i Norden på överskådlig tid utförts av en högerextremist (Anders Behring Breivik i Norge) har ingen betydelse. Det är vänsterextremister som är hotet enligt SÄPO och Gerhard Olsson. Fast det säger nog mer om var SÄPO:s gubbar själva står än om det verkliga hotet. Hotet mot demokratin kommer från ALLA extremister. Till höger eller till vänster, gröna, röda eller blå, muslimer eller kristna. Alla extremister är farliga. Men det stora hotet mot demokratin kommer från höger!

Israels flagga
» Lita inte på vännerna: Det är inte bara CIA som spionerar på USA:s allierade. Nu har det avslöjats att den israeliska säkerhetstjänsten avlyssnat USA:s utrikesminister John Kerry när han reste till Israel för att förbereda försök att få till stånd fredsförhandlingar. Uppgifter som israelerna fick genom avlyssningen användes sedan av Israel vid förhandlingarna. Upprördheten i Washington är något jag gärna skulle velat lyssna av. Men det kommer trots allt ändå bara att sluta med att USA levererar nya vapen till den israeliska mördarmaskinen så att dessa kan bomba fler FN-skolor i Gaza eller mörda några hundra andra palestinier i Gaza.

» Ännu fler bedragare del 7: Dagens val blir ett äkta Nigeriabrev, som dök upp i mejllådan i går på kvällen. Fast det påminner starkt om andra brev. Dom börjar bli lite enformiga. Trafikolycka och samma efternamn.

Hello,

We have a foreign customer that share the same surname with you and he made fix deposit of 50,000,000 USD in our custody and he died along with his family in auto-crash and all efforts to locate his relative yielded no result and the bank want to seize the deceased fund since his fund is unclaimed.
In view of the above,I have gone through your profile and I proposing to present you as the next of kin to the depositor, “bank deceased customer” since I have all the documents and ability to transfer the aforesaid fund to you without any problem.
Please upon your satisfactory on the above stated, send your detail as thus;
(1) Full name and (2) Address and (3) identity card (4) direct telephone number and I will do the necessary and transfer the fund to any bank account of your choice.
Percentage ratios: you will take 50%, i.e. $25 million and I will take 50%, i.e. $25 million I assure you the business is 100% risk free.
If you are interest reply immediately and or if you have any question ask and I guide you for way forward.
Yours sincerely,
Bola Adesola
CEO, Standard Chartered Bank Plc
Victory Island, Lagos

Egentligen är dom komiska om man inte hade tänkt på att det är allvarliga bedrägerier där det slutar med att man själv pungar ut med slantar för att kunna få slantarna. Som naturligtvis aldrig betalas ut.


Rör inte min kompis

söndag 2014-08-03
Vi ska skämmas
tyckeri nummer 6289

Bild skapad av Jörgen Carlberg
» Jag skäms: Återigen möts vi av rubriker om hur det antisemitiska trynet sticker upp. Detta fula tryne har två ansikten. Dels en traditionell antisemitisk "tradition" inom högerextremismen. Nazister och Fascister som alltid ogillat olika och där antisemitismen är inpyrd i hela ideologin. Det var denna antisemitismen som gav upphov till Förintelsen i Tyskland under Nazitiden då judar, romer och andra som inte passade in systematiskt avrättades. Men den var inte ny och den var inte begränsad. Den fanns på många håll, och finns tyvärr fortfarande kvar på många håll. Denna grupp är inte stor i dag, men den finns där och vägrar försvinna. Men antisemitismen har ett annat nyare ansikte. Där grupper och individer inte kan skilja på kritik av den Israeliska politiken och Judar som grupp. Det är en skam, och gör att jag skäms, när människor inte kan skilja på vad vissa personer gör utan gör hela grupper kollektivt ansvariga. Det är inte judar som grupp som är ansvariga för den Israeliska ockupationspolitiken. Det är inte judar som grupp som är ansvariga för den apartheidliknande politik som förs av staten Israel gentemot sina palestinska grannar. Det är inte judar som grupp som är ansvariga för den Israeliska militärens mördande i Gaza. Det är alltså helt rätt att demonstrera utanför Israeliska ambassader mot den israeliska politiken. Det är INTE rätt att demonstrera utanför en judisk synagoga med anledning av den israeliska politiken. Många av de judar som besöker synagogan är med stor sannolikhet motståndare till den Israeliska politiken. Judar som grupp är INTE ansvariga för staten Israels politik. Lika lite som Muslimer som grupp är ansvariga för vad extrema islamister gör. Något som Jimmie Åkesson och hans Sverigedemokraterna inte vill begripa. Jag skäms!

Romernas flagga
» Dagens vidriga jubileum: Natten mellan 2-3 augusti 1944 gasades i det nazistiska koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau 3.000 romer ihjäl. Det är alltså 70 år sedan denna vidriga händelse. Minnesceremonier har hållits i bland annat Stockholm och Malmö. Och i Auschwitz-Birkenau, där bland att FI:s EU-parlamentariker Soraya Post deltog. Mänskligheten har mycket att skämmas över.

» Kampen mellan företagare och arbetstagare: Jag såg en insändare i dagens Helsingborgs Dagblad som fick mig att fundera. Det var en företagare som var kritisk till Fackets kritik av tillfälliga anställningar, Allmän visstid. Facket vägrar se det ur arbetsgivarens ögon, att man bara behöver personal ibland, skriver hon. Fast hon gjorde själv samma misstag. Inte en enda mening med försök att se det ur arbetstagarens synvinkel. Att hen kanske vill ha mat på bordet hela året, kanske vill betala hyran alla 12 månaderna. Inget svar på frågan hur den anställde ska finansiera sitt liv de perioder då hon inte vill anställa. Och med Högeralliansens Arbetslinje, som ju utgår ifrån att arbetslösa helt enkelt bara är arbetsslöa, så blir det inte enklare. Och för att hålla oss inom samma ämne så berättade Helsingborgs Dagblad för någon dag sedan om situationen på Øresundstågen som ju körs av det franska företaget Veolia. Det är inte så länge sedan som personalen gick ut i strejk för att få bättre villkor. En strejk som Facket efter att det skrivits ett avtal bedömdes som en framgång. Nu tvivlar man! Veolia säger upp anställda, och vill istället anställa en del som timanställda. Anledningen till uppsägningen är "arbetsbrist". Samtidigt tvingas man ställa in tåg pga personalbrist. Andra tåg körs utan personal på tågen. Man har helt enkelt inte tillräckligt med personal anställda - samtidigt som man vill säga upp personal pga arbetsbrist. Och det är inte bara Veolia och Øresundstågen som har liknande problem. De andra lokaltågen i Skåne, Pågatågen, körs av det tyska bolaget Arriva. Och dom tvingas också ställa in tåg pga personalbrist. Min hustru har blivit stående på stationen på väg hem från jobbet och fått vänta på nästa tåg eftersom det tåg hon skulle åkt med ställts in - pga personalbrist. Det handlar alltså om bolag som uppenbarligen lämnat anbud så låga att pengarna inte räcker för att utföra uppdraget. Upphandlingsraseriet skapar stora problem. Och på tal om privatiseringsraseriet och upphandlingssystemet så berättar HD i dagarnas också om situationen hos det privata Attendo som sköter delar av Omsorgen i Helsingborg. Det handlar om personal som ger upp, säger upp sig, blir sjukskrivna eftersom man inte hinner sköta sitt jobb på ett tillfredsställande sätt. Attendo har helt enkelt inte tillräckligt med personal. Anbudets summa räcker väl helt enkelt inte. Men personalen skräms till tystnad av arbetsgivaren: - "Går ni till tidningarna blir ni svartlistade i hela vårdbranschen" hotas man med. Vilket gör att alla vittnesmålen är anonyma. Privatiseringsraseriet har nått världs ände. Och kampen mellan Facket och Arbetsgivaren är fortsatt lika aktuell.

Försenat tåg

Tåg försenat 615 minuter!

» Dagens bedragare del 6: Ur morgonens mejlskörd har jag valt ut denna kortfattade "påminnelse". Det är ju tråkigt att en Ohlsson har gått och dött, men det gör det lite var som helst hela tiden. Och jag har en känsla av att den här advokaten har ett intensivt jobb framför sig om nu alla Ohlsson hade hört av sig. Förhoppningsvis är det ingen Ohlsson alls som hör av sig. Dessutom har jag en känsla att mejlet har gått ut till folk med en massa andra efternamn också. Så här skriver han i varje fall.

My name is Lewis Baach, Attorney at law. Sequel to your non response to my previous email, I am re-sending this to you again thus; A deceased client of mine, that shares the same last name as yours, who died as the result of a heart-related condition on January 28th 2009. I have contacted you to assist in distributing the money left behind by my client which is lodged in the bank.

Regards,
Lewis Baach

Vi får alltså hoppas att ingen går på bluffen utan att allt arbete är förgäves för dessa bedragare.


Rör inte min kompis

lördag 2014-08-02
Sverigedemokraterna = Rasism
tyckeri nummer 6288

Sverigedemokraterna och deras bakgrund
» Dagens Sverigedemokrat: Dagens utmärkelse går till Tommy Granfelt i Uppvidinge som representerar SD i kommunens Barn och utbildningsnämnd. Under ett kort ögonblick av uppriktighet lade han ut följande text på sin Facebook: - "Köpte nyss en AK-47:a, utifall att en svarting anfaller mig när jag inte är förberedd. Detta KAN hända med Migrationsverkets skyddslingar i närheten... Dessutom har jag i förrådet terroristernas bästa vapen, ett härligt midjebälte med Nitro Nobels underbara dynamit. Tar på mig detta varje kväll, som ett försvar mot regering, terrorister, islamister, FI-anhängare, moderater, vänsterpartister och liknande ohyra...". Fast sedan insåg den gode Tommy Granfelt att allt för stor uppriktighet offentligt inte uppskattas av partiledningen så inlägget togs bort. Men det fanns dom som hunnit ta en Print Screen innan dess... Och om man läser andra inlägg på mannens Facebook blir man nästan lika mörkrädd. Den mannen har helt förlorat kontakten med verkligheten och är direkt farlig. Men en äkta Sverigedemokrat får man ändå klassificera honom som!

» Jimmie Åkesson: Egentligen skulle jag kommenterat Jimmie Åkessons sommartal. Men jag blev så illamående och ilsk när jag hörde hans sjuka människohat att jag förmår inte skriva mer. Jag vill glömma det hela. Jag skäms över att han är svensk!

» Dagens citat: I dag har jag valt ett riktigt gammalt citat. År 1858 beslutade den svenska Riksdagen att avskaffa den s.k. "Husagan", dvs arbetsgivarens rätt att prygla sitt tjänstefolk. Och det var inte alls något självklart beslut, motståndet var stort. Så här sade Riksdagsmannen och Greven Carl Gustaf Löwenhjelm: - "Ett förståndigt appliceradt käpprapp öfver ryggen på en dräng, som ligger och sofver i stallet om morgonen när bonden kommer dit ner, uträttar mer än alla kristliga förmaningar". Citatet är tagit ur Aftonbladet den 8 januari 1858. Det är Kungliga Biblioteket som digitaliserat och gjort Aftonbladet och Svenska Dagbladet sedan 1830 och framåt tillgängliga.

Byt ut MMA mot kärlek
» Det är inte sport: Jag råkade tyvärr läsa en artikel i Aftonbladet Sport om senaste utspelen inom UFC / MMA. Låt mig citera en parts yttrande från en slagsmålsälskare (Alexander Gustafsson) till en annan (Jon Jones) med anledning av att den andra har ett sår över ena ögonbrynet. - "Jon, jag är hemskt ledsen för det djupa såret jag gav dig i vår första fajt. Du kommer att minnas mig varje gång någon öppnar upp det åt dig" och han fortsätter med: "För att inte göra ditt andra öga avundsjukt lovar jag att lämna dig med ett minne efter nästa match också". Det är INTE sport om man är stolt över att ha skadat sin motståndare och att man önskar skada honom mer. Sedan vet jag att detta är ett ordkrig som hör till. Men det gör det ju inte bättre. Det är INTE sport om denna typ av "ordkrig" hör till. Och det är en skam att Aftonbladet behandlar det som en sport bland andra. Det är inget annat än ett kommersiellt jippo som går ut på att locka folk som vill se blod.

» Dagens bedragare del 5: Ur det senaste dygnets mejlskörd har jag valt följande patetiska lilla varningsmejl. Som vanligt är svenskan inte helt perfekt så den som skapat det hela är antingen en slarver eller också är det "Google-översatt". Fast dom översättningarna brukar vara ännu mer komiska.

Gällande ditt Swedbank kreditkort * - 1195216401
Swedbank Internetbanken [progress@ditt.com]

Kära kund,

Ditt kreditkort har spärrats då ett fel upptäcktes i din faktureringsinformation. Anledningen till felet är osäkert men för säkerheten har vi tillfälligt blockerat ditt kreditkort. Du behöver uppdatera din information om för att fortsätta använda ditt kort.

Vad ska jag göra?

För att lyfta spärren (begränsningen):

* Klicka här och följ stegen på skärmen.

NOTERA:
Om detta inte åtgärdas inom 72 timmar måste vi permanent spärra ditt Kreditkort då det kan användas bedrägligt. Syftet med denna bekräftelse är att säkerställa att ditt kreditkortskonto inte använts bedrägligt.

Det ska i sedvanlig ordning påpekas att jag inte har något Swedbank-kort alls. Men risken finns ju att någon mindre lyckligt lottad går på bluffen. Jag tycker att alla nu borde ha hört om alla bedrägeriförsök och inte går på bluffen. Men eftersom företeelsen fortsätter så verkar det ju fungera. Tyvärr!


Rör inte min kompis

fredag 2014-08-01
Bra sagt Calle
tyckeri nummer 6287

Palestinas flagga
» Bra Calle: - "Varje lösning måste utgå från att blockaden hävs" skriver Carl Bildt i ett debattinlägg på Dagens Nyheter om en lösning på dagens mördande i Gaza. Och han sätter upp fyra principer för att det ska kunna bli en varaktig fred:
Blockaden av Gaza måste hävas.
Israels legitima säkerhetsintressen måste tas till vara.
Gaza måste klart och tydligt bli del av den palestinska administrationen.
Gaza måste tillåtas bli en kommande palestinsk stats port mot världen.
Och det är väl egentligen bara en viktig princip som saknas, nämligen att den Israeliska ockupationen och bosättningarna på ockuperad mark måste upphöra. Men det är väl bara en ren lapsus Calle? Men i stort ska du ha beröm Calle!

» Dagens citat: - "Stop calling Gaza an open prison. A prison offers food, security and health care. Gaza gets none of that".

» Dagens hycklare: Ingen har väl missat USA:s och dess lakejer inom västvärldens våldsamma protester mot att Ryssland förser "rebellerna" i Ukraina med vapen. Något som dom ju inte ska göra - och jag håller med. Det är ju verkligen förkastligt att förse krigande med vapen! Det första ord jag därför kommer att tänka på när jag läser om hur USA fyller på den Israeliska mördarmaskinens vapenlager är "hyckleri". Hur kommer det sig att västvärlden är så eniga om kritiken och bojkotten av Ryssland med inte säger ett dugg om USA:s vapenleveranser?

CIA_ en stat i staten
» En stat i staten: Efter den nyligen briserade skandalen där det visat sig att CIA spionerat på Tyskland och tydligen bland annat avlyssnat Angela Merkels mobiltelefon så fick CIA det lite svårt. Det var en skandal som verkligen inte underlättade det tysk - amerikanska samarbetsklimatet. Nu läser jag om en ny CIA-skandal. Det visar sig att CIA ska ha avlyssnat och övervakat en kommitté i den amerikanska senaten, som har som uppdrag att förbereda en kritisk rapport om CIA:s förhörstaktik och hemliga fängelser för terrormisstänkta efter det som hände 11 september 2001. - "Inget kan vara längre från sanningen" sade först CIA-chefen John Brennan. Fast numera låter det lite annorlunda. Spionorganisationer är farliga - mycket farliga. Dom blir mycket lätt en stat i staten som gör som dom vill. Och eftersom dom har så mycket makt och vet så många hemligheter vågar ingen ta i med hårdhandskarna.

» Dagens bedragare, del 4: I min tragiskt nog dagliga serie över bedragare som skickar mejl till mig har jag i dag valt ut detta trevliga mejl som dök upp någon gång i går på kvällen.

My Dear Friend

I am Mrs Justina Ivan Mark, A US citizen, 57 years Old,who reside here in New Braunfels Texas. My residential address is as follows.108 Crockett Court. Apt 303, New Braunfels Texas, United States, I am one of those that took part in the Compensation in Nigeria many years ago and they refused to pay me,

I am glad to send you this email to notify you concerning the fund which has been in the custody of the (NMF) NIGERIAN MINISTRY OF FINANCE for the past few months.

NOTE: I had paid over $5,000.00 USD while in the US, trying to get my payment all to no avail before I was directed to meet Barrister Dave Moon, who is the member of COMPENSATION AWARD COMMITTEE, and I contacted him and he explained everything to me. He said whoever is contacting us through emails without this code (0060) from Federal Republic Of Nigeria are fake.

The only money I paid after I met Barrister Dave Moon was just $300 USD for the paper works, take note of that so that he can help you to Transfer your fund into your account, instead of dealing with those liars that will be turning you around asking for different kind of money to complete your transaction

Well i don't have much to say than to advice you to contact him with your information so he can help you out too. Below is the Barrister Contact Address to get intouch with the Barrister.

Name: Barrister Dave Moon
Email: davemoonn@gmail.com
Cell#: +2347036802665

You really have to stop dealing with those people that are contacting you please they are not in any way with your fund, they are only taking advantage of you and they will dry you up until you have nothing.

So if really you want your compensated fund release to you, you then have to contact Barrister Dave Moon so that he will help you out as he did to me.

Thank You and Be Blessed.
Mrs Justina Ivan Mark.

Vad tycker ni vore ett lämpligt straff för den som ligger bakom dessa naiva försök att skinna någon lättlurad stackare? Upphängd i ett träd i lillfingrarna under några dagar i 35 graders värme? Ska vi lägga till att hen ska dränkas in i sirap?

Det fullständiga arkivet över Svens tyckerier sedan 1997

Besök gärna Sven Tycker på Wordpress

Besök görna Sven Tycker på Blogger
Dagens Måne
Anmäl dig till Efterarbetet
Läs Dagens ETC
Byt till ETC-el
Skånes Fria
Fria Tidningen
Expo
Stöd Arbetarrörelsens Internationella arbete
Autism & Asperger Förbundet
Sveriges DX-Förbund, om du vill veta mer om kortvågsradio
Netroots - Socialdemokraterna
Infoo.se-Svenska webbkatalogen

bloggtopplista
BloggRegistret.se
Blogglista.se
Bloggparaden
Politik
Politik bloggar
Reggad på Commo.se
Hör gärna av dig till:
tycker@swl.nu.
eXTReMe Tracker

Lokala länkar:

Åstorps kommun

Åstorps Hembygdsförening

Nyvångs Gruvmuseum

Kvidinge Sockens Hembygdsförening

Åstorps Fotoklubb

Söderåsens Natur

IS Skanne

Åstorpsortens Ryttarförening

Åstorps Cykelklubb

Björnekulla Brottarklubb

Smaker från Söderåsen

Spettkaksbageriet i Åstorp

Skånehill Gård

Dymöllans Ålrökeri

Söderåsens Forsgård

Tomarps Kungsgård

Sånnagården

Tingvalla

Galleri Hultman

Hotell & Restaurang Rosenberg

Skåneleden

Björnekulla Fruktindustri

Godbiten Konditori

Kroglyckans

-


Fåglarna kvittrar

Vill du läsa gamla återanvända åsikter?

Sven tycker juli 2014 Sven tycker - Arkivet    

Sven Ohlsson den 21 april 2007
Och dom fortsätter att kvittra