Djupa politiska och filosofiska tankar - helt gratis - på Sveriges äldsta dagliga blogg
  Sven tycker till. Färdiga åsikter - helt gratis   Sven Ohlsson
Till presumtiva arbetsgivare:
Jag har rakat mig sedan bilden togs!

 
Alla har vi åsikter. En del skriver insändare, andra dagbok eller dagens trend - en blogg. Här passar jag på att uttrycka mig fritt. Jag skriver om stort och smått, om allmänna frågor eller privata frågor. Jag hoppas att du tycker det är lika roligt att läsa, som jag har tyckt det är att skriva. Och ha överinseende med att trots att detta kanske är Sveriges äldsta "blogg" så är detta nog också en av Sveriges fulaste "bloggar"!

Snart arton år i mänsklighetens tjänst
SVERIGES ÄLDSTA OCH FULASTE DAGLIGA "BLOGG"?

Glöm inte att bokmärka Sven Tycker så att du snabbt kan återvända

Rör inte min kompis

onsdag 2015-03-04
Privilegiet att vara pappa
tyckeri nummer 6502

Idealpappan
» Att vara pappa är ett privilegium: Förra året fyllde den svenska Föräldraförsäkringen 40 år. Och även om det är en bit kvar till ett jämlikt uttag mellan mamman och pappan så har vi ju faktiskt kommit en bra bit fram till dags datum. I en artikel i Fackförbundet ST:s tidning Publikt läser jag att om papporna 1974 tog ut 0,5% av föräldrapenningen så hade detta 1984 ökat till 4,8%, 1994 var det 10,8%, 2004 var det 18,7% och 2013, som är sista året med siffror, så var vi uppe i 24,2%. Det går alltså framåt. Själv förstår jag inte de pappor som inte utnyttjar möjligheten så mycket som möjligt att umgås med sina barn, att lära känna dessa och låta dom lära känna dig. Däremot tror jag aldrig att vi kommer att komma till en situation där fördelningen är 50-50. Det är ganska naturligt att mamman utnyttjar dagar i början. Visst går det att lösa amning osv på annat sätt, men vi kommer nog aldrig ifrån att mamman utnyttjar mer än pappan. Den ideala föräldrapenningen anser jag vara utformad som att en tredjedelen är mammans, en tredjedel är pappans och den sista tredjedelen kan man fördela fritt. I ett förhållande kanske det är mamman som är lämpligast att stanna hemma mest och i ett annat förhållande är det pappan. Det kan beror på hälsotillstånd, det kan bero på arbetsförhållande och det kan helt enkelt bero på intresse. Men det är inget som säger att det ska vara mamman som tar den sista tredjedelen. Det kan lika gärna vara pappan. Men förhållandena i olika förhållanden kan vara olika så att olika lösningar passar olika. Alltså är jag inte mogen till någon radikal 50/50 fördelning i lagen. Men de pappor som missar chansen gör ett stort misstag. Jag jobbade bland annat 75% under många år. Och om jag nu inte fattat så många kloka beslut i mitt liv så tillhör detta i varje fall de kloka besluten. Så, stå på er pappor! Kräv er rätt till föräldraledigheten! Ni ångrar er inte!

Revolver
» Ännu en terrorattack: Nä, det var det faktiskt inte. Bara normalt mördande. Hur som helst läser jag i en liten notis i Expressen att två personer sköts ihjäl och ytterligare 5 skottskadades på en nattklubb utanför Los Angeles. Kan ni tänka er mediabevakningen om den "skyldige" varit en islamistisk IS-sympatisör som skjutit ihjäl två personer i USA? Men nu var det inte detta utan "bara" en gänguppgörelse. Alltså en liten notis istället bara. Sån't är ju helt normalt!

Barack Obama
» Underliga vänner: Israels premiärminister riskerar att förlora nyvalet i Israel så han har flyttat valrörelsen till Washington i USA. Alltså höll Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ett tal i den amerikanska kongressen. Ett tal som hölls på inbjudan av det Republikanska partiet. USA:s president, Demokraten Barack Obama, har hela tiden varit motståndare till att Benjamin Netanyahu flyttat in den israeliska valrörelsen i USA:s kongress. Och dessutom ett tal som var mycket kritisk till USA:s politik. Vad det mycket enkelt handlar om är att Israel inte litar på USA:s förhandlingar med Iran. Israel hävdar att Iran är långt komna i sin strävan att skaffa sig kärnvapen. Och man har inget som helst förtroende för USA:s förhandlingar. Vad Benjamin Netanyahu glömmer att berätta är om Israels egna kärnvapen. De flesta experter har också litet förtroende för de israeliska slutsatserna som nog mer handlar om den israeliska valrörelsen. Läs vad Aftonbladet och Wolfgang Hansson skriver. Eller vad Svenska Dagbladet skriver och även här. Även Helsingborgs Dagblad skriver flera gånger om konflikten. Jag tror jag håller med Anders Lindberg i Aftonbladet, vad Israel verkligen behöver är en ny regering.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 4: Hur många läser bloggar? Varför läser man bloggar? Jag har försökt att titta på besöksstatistiken och försöka få ett svar på dessa frågor. Men jag kan inte riktigt komma fram till ett enkelt svar. Nu fuskar jag ju lite som lägger upp Sven Tycker på flera plattformar. En del läser här en del där osv. Totalt säger statistiken att det kanske är 100 eller 200 läsare varje dag, det varierar ju. Hur många läser aktivt och hur många konstaterar helt enkelt direkt att det här var inte för mig? Det är en spännande fundering. Min dröm hade varit att en dag fått prata med ALLA som besökt Sven Tycker och fått veta vad dom egentligen tyckte. Varför dom besökt Sven Tycker? Hur som helst är detta en ny fundering i #blogg100 utmaningen. som går ut på att blogga dagligen i 100 dagar.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-03-03
Feminism som förebild
tyckeri nummer 6501

Feminism
» Säg Nej till dödsstraff: Jag är en mycket stark motståndare till dödsstraffet. Ingen människa, och jag upprepar INGEN, har rätt att ta någon annans liv. Men, det finns tillfällen när jag får tvivel på om min åsikt är ovillkorlig. Jag har dock lyckats stå emot än så länge. Fast, det är jobbigt ibland. Ett sådant tillfälle är den händelse i Indien som egentligen inträffade för cirka två år sedan. En ung kvinna, Jyoti Singh, våldtogs och misshandlades av fem män och en 17-åring. Flickan dog efter några veckor på sjukhus av sina skador, och händelsen fick stor uppmärksamhet. Till slut dömdes fyra av de inblandade till döden genom hängning. En av männen, Mukesh Singh, som var chaufför i den buss där våldtäkten ägde rum, nekar till att han deltog i våldtäkten. Men han berättar i en intervju att han tycker att kvinnor som ger sig ut på nätterna bara har sig själva att skylla om dom drar till sig uppmärksamhet. - "En tjej är mycket mer ansvarig för våldtäkten än en kille" säger han i en intervju med BBC. Man kan ju faktiskt som snart 63-årig gubbe bli rabiat feminist för mindre. Och, som sagt, mina tvivel på dödsstraffets välsignelser får sig verkligen en törn när jag läser det här. Jag skäms över mänskligheten, jag skäms över manligheten, jag skäms! Läs här vad India Today skriver.

Min mamma med Håkan Juholt
Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 3: Varför väljer man att blogga? Varför har jag börjat blogga? Ja, jag har redan innan förklarat mer praktiskt varför jag började. Men vad är det hos mig som har gjort att jag under så här lång tid har trivts med att tycka till om allt möjligt. Det är naturligtvis ett politiskt intresse som ligger bakom. Bloggen Sven Tycker är ju ett klart politiskt ställningstagande. Det går inte att förneka. Det här är ett politiskt intresse som jag ärvt av min mamma. Det har varit helt naturligt för mig sedan jag var barn att hon varit på politiska möten. Och hon i sin tur har ärvt sitt intresse från min morfar som var fackligt mycket engagerad. Min i dag 94-åriga mamma har naturligtvis avvecklat det mesta. Men hon följer fortfarande med, har sina åsikter klara och lägger ner en del av sin fritid på Hembygdsföreningen. När jag var barn var hon bland annat ordförande i det som då hette Barnavårdsnämnd, hon var många år ordförande i Skolstyrelsen här i Åstorp och får väl sägas vara en av de kvinnliga pionjärerna genom många års arbete i Kommunstyrelsen. Ett arv som jag känner stolthet över. Även om jag aldrig kommit längre än Kommunfullmäktigeuppdrag på bakre stolar och uppdrag i Fritidsnämnd och Skolstyrelse. Men jag har lärt mig att det är viktigt att bry sig politiskt. Att ju fler som engagerar sig politiskt desto bättre fungerar demokratin. Det är därför jag bloggar! Just nu som en del i #blogg100 utmaningen. På bilden ses mamma i samspråk med Håkan Juholt för ett par år sedan.

» Bedragare del 123: Dagens mejl kom för ett par dagar sedan från en Luna Holmgren som berättar att jag kan få ett presentkort värt €50 bara genom att svara på en snabbundersökning. Tänk så generöst!

Få ett Coop-presentkort värt €50 från din favoritbutik
Slutför vår snabbundersökning för att se om du kvalificerar dig

Coop-presentkort
Coop Presentkort

Presentkortet är en av flera belöningar.
BÖRJA HÄR
Avanmälan från detta nyhetsbrev | Se online versionen | Rapportera problem
Trots den noggranna sammansättningen av detta e-mail, är "Online Customer Service" under inga omständigheter ansvarig för eventuella skador orsakade, direkt eller indirekt som en konsekvens av eventuelle misstag eller missförstånd angående utskicket. Detta gäller allt innehåll skrivet av "Online Customer Service" eller annat innehåll som tillhandahållits från tredje part som ett resultat av detta utskick.

Vi bearbetar med högsta omsorg alla dina uppgifter för genomförandet av ditt (företags) abonnemangsavtal. Vi vill hålla dig informerad om nya uppdateringar gällande "Online Customer Service" och annan information gällande utvalda företag.

Ytterligare information avseende de platser där dina personliga detaljer utnyttjas och bearbetas kan hittas i vår sekretesspolicy. Våra leveransvillkor gäller för alla våra Villkor. Klagomål angående innehållet i vårt nyhetsbrev, frågor gällande ditt abonnemang eller andra allmänna förfrågningar kan skicka till luna@mailing-base.com

Du får detta e-postmeddelande för att du registrerade dig på med e-postadress: xxxx@swl.nu

Fast jag kan inte förstå varför dom inte betalar ut i svenska kronor? Och sedan är där så mycket reservationer, för att inte tala om att det kan bli andra ersättningar också. Det är ju bra att dom reserverar sig för alla skador som kan uppstår pga missförstånd!? Jag kan också klart deklarera att jag har sannerligen inte registrerat mig hos dom här. Observera att på bilden är presentkortet på 350 kronor. I texten är det på €50 - vilket är mer än 450 kronor. Undrar vem som stjäl den mellanskillnaden? Släng skiten!


Rör inte min kompis

måndag 2015-03-02
Älska din nästa
tyckeri nummer 6500

Skapa fred
» Terrorister slår till igen: I en liten notis i Sydsvenskan läser jag att tre personer dödats på en pizzeria nära Jyväskylä. Ungefär samtidigt läser jag att i Tyrone i Missouri i USA har 6 personer skjutits ihjäl av en man som sedan tagit sitt eget liv. De här små notiserna är vad jag hittat i svensk media, CNN berättar lite mer. Nu var det uppenbarligen mer normala knäppgökar, inte islamistiska terroristknäppgökar som utförde morden. För hade det varit detta hade rubrikerna och mediabevakningen blivit något helt annat. Kommentatorer och Experter hade uttalat sig om vad som måste göras och vad som gått fel i samhället. Den "stora planen" hade sökts. Vi hade fått kommentarer från politiker, händelsen hade bevakats i flera dagar i media. Men nu var det som sagt bara "vanliga" knäppgökar så nu behövs inga experter för att uttala sig om vad som måste göras. Men, det hade kanske varit mycket viktigare för den allmänna säkerheten att göra något åt alla dessa "knäppgökar" som mår så dåligt att den här typen av katastrofer inträffar om och om och om igen utan att andra än de närmast sörjande känner upprördhet. Terrorister (islamister, högerextremister eller vad dom nu är) är ett hot och ett bekymmer. Men människor som mår dåligt är ett ännu större hot och bekymmer.

Sveriges flagga
» Myter om invandringen - del 2: Enligt myten pågår det en massinvandring till Sverige som innebär att om några årtionden kommer svenskar att vara i minoritet i vårt land. Hur sant är då detta? Först ska vi kanske konstatera att det är omöjligt att säga vem som är "svensk". Vad krävs för att vara "svensk"? Är man svensk om man är född i Sverige? Eller måste båda föräldrarna också vara födda i Sverige? Hur många generationer bakåt måste man ha bott i Sverige för att vara svensk? Måste man vara blond? Är samer svenskar? Är vi skåningar svenskar - vi bodde ju i Danmark till 1658? Räcker det att man "känner sig svensk"? Jag härstammar från Valloner från Belgien som invandrade till Sverige i början på 1600-talet. Dom blev alltså "svenskar" innan skåningarna blev det! Hur som helst har en rapport från SCB visat att Sveriges befolkning beräknas uppgå till drygt 11,6 miljoner år 2060. Av dom räknar man med att 18 procent eller drygt två miljoner antas vara födda utanför Sverige. Det innebär att 82% är födda i Sverige. I dag är den siffran cirka 15 procent födda i utlandet och 85% födda i Sverige. Vem är svensk? Blond? Talar svenska? Känner sig som svensk? Härstammar från "svenskar" i minst 5 generation bakåt?

» Bedragare del 122: Dagens mejl från Gloria Mackkenzie är föredömligt kort. Min donation är redo, jag behöver bara kontakta Gloria!

Your donation is ready for processing for further information contact gloriamackenzie098@gmail.com

Fast jag vet inte riktigt vad Recyourself har med det hela att göra. Det är nämligen därifrån hon påstår att hon skickar sitt mejl. Nå'n form av musiktjänst. Nätet är stort! Jag tror tyvärr att jag kastar mejlet i papperskorgen. Hon kanske inte vill donera pengar till mig utan tycker att jag ska donera pengar till henne?

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 2: Som jag sade i går så deltar jag från 1 mars i #blogg100 utmaningen på Facebook. Blogga dagligen i 100 dagar! Och det är kanske ingen större utmaning för Sven Tycker som snart varit daglig i 18 år. Men min tanke är att så långt som möjligt försöka förklara varför jag (och många andra) bloggar. Det är nämligen inte, om ni nu trodde det, bara för att vi är exhibitionister. I går förklarade jag ju varför jag började med bloggandet. I april 1997 skrev jag det första inlägget i det som skulle bli bloggen Sven Tycker. Men uttrycket "Blogg" var inte uppfunnit. Enligt Wikipedia skapades uttrycket "weblog" i december samma år. Och någon gång 1999 började man använda den förkortade formen "Blog". Men, då hade jag alltså hållit på i flera år under epitetet "Dagbok på nätet". Och sedan har det alltså fortsatt.


Rör inte min kompis

söndag 2015-03-01
#blogg100
tyckeri nummer 6499

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 1: I dag hoppar Sven Tycker på ett nytt tåg. Det är dags för en ny utmaning i form av #blogg100. En utmaning på Facebook som i princip går ut på att blogga varje dag i 100 dagar. Och egentligen är det ju ingen större utmaning för Sven Tycker eftersom den varit daglig i snart 18 år. I morgon är det tyckeri nummer 6500. Men det är ju faktiskt lite missvisande. Det allra första blogginlägget på Sven Tycker skrevs den 4 april 1997. Begreppet "Blogg" fanns inte, i varje fall hade jag inte hört talas om det. Jag behövde lära mig att skapa en hemsida. Jag behövde helt enkelt träna på html-kodning eftersom jag skulle lägga ut information om kortvågslyssning / DX-ing på nätet. Och jag hade hört talas om något som kallades "Dagbok på nätet". Alltså skev jag några rader om vad jag tyckte under en rubrik "Sven Tycker". I början var det inte dagligt. Och i maj hände det också att jag lade upp flera "tyckerier" samma dag. Och det kunde vara långa perioder av inaktivitet. Men från juli 1997 började det hela finna sin form med dagliga inlägg och ibland flera olika ämnen samma dag. Sedan dess har det mest växt. Lite ändringar i layout och längre inlägg. Och det som gäller är också att tyckerierna publiceras på mer professionella bloggplattformar parallellt. Ursprungligen var tanken att jag vill ha lite olika ämnen på de olika plattformarna. Aftonbladet hade bland annat under en tid ett Bloggverktyg som jag använde. I dag fungerar bloggandet i praktiken så att hos Wordpress får varje ämne sitt eget inlägg och publiceras oftast kontinuerligt under dagen. Här på "orginalet" publiceras det hela när det är klart för dagen. Men det är ju egentligen inte en "äkta" bloggpublicering. Allt är en enda enkel html-kodad sida. Inga möjligheter till kommentarer osv. Av den anledningen läggs för enkelheten en kopia av dagens tyckeri ut på bloggverktyget Blogger också. Där det ju då också finns möjligheter till kommentarer osv. Egentligen skulle jag ju ha slopat allt utom kanske Wordpress. Men av nostalgiskäl vill jag behålla det gamla orginalet. Och det blir ju faktiskt fler läsare när det finns på fler ställen. Det verkar som vissa hittar Blogger enklast och andra hittar Wordpress enklast. Och det finns ju inga "lagar och föreskrifter" om vad som är tillåtet. Alltså gör jag som jag vill. Välkomna att läsa!

Försäkringskassans skam
» På tiden: Tydligen är det dags för ett av Reinfeldt-regimens större klavertramp att avskaffas. Ättestupan i sjukförsäkringen är på väg att avskaffas. Den Moderata tron att sjuka människor egentligen bara är lata var det som präglade införandet av det som kallades "den bortre tidsgränsen". Teorin var att om människor var långtidssjuka så blev dom plötsligt arbetsföra om man drog in sjukpenningen. Tyvärr var det ju inte så. Långtidssjuka var helt enkelt "Lång Tids Sjuka"! Och istället för att plötsligt bli arbetsföra och börja jobba när sjukpenningen drogs in så ställdes dom utan inkomst. Fick leva på sin partner, sina barn eller socialbidrag. Nu verkar den stora utredningen av Socialförsäkringen ha kommit överens om att dumheterna som infördes 1 juli 2008 ska avskaffas. Den som är sjuk och oförmögen att jobba ska naturligtvis ha rätt till sjukpenning. Även om det tar mer än 2,5 år att bli frisk!

De Rödgröna partierna
» Det politiska läget: Det går inte att tycka till om varenda väljarundersökning som görs i vårt fosterland. Man får välja ut de som innehåller glada budskap och de som har lite större tillförlitlighet. För som jag sagt upprepade gånger så är siffror och statistik alltid lika spännande. Hur som helst så låter SR:s Ekoredaktion Novus Opinion varje månad göra en sammanvägning av ett antal olika väljarundersökningar från olika tidningar. Och nu har man alltså presenterat Svensk Väljaropinion för februari. Och det går att hitta en hel del glädjeämnen även här. Läget mellan blocken är i princip oförändrat, de Rödgröna har ökat till 44,3% (+0,1) medan Högeralliansen ligger oförändrat på 38,5%. Däremot sker det förändringar inom blocken. Sverigedemokraternas uppgång är också över och det vänder ner till 13,9% (-0,2). Inom det Rödgröna blocket tappar Socialdemokraterna till 30,3% (-1,2) medan främst Vänsterpartiet ökar till 6,9% (+0,9) men även Miljöpartiet ökar till 7,1% (+0,4). Båda partierna är nu var för sig större än alla de Borgerliga stödpartierna och tillsammans är man större än Sverigedemokraterna. Inom Högeralliansen tappar två av partierna, Moderaterna får 23,1% (-0,7) och Folkpartiet får rekordlåga 4,7% (-0,2). Kristdemokraterna har en mindre uppgång till 4,4% (+0,4) medan Centern får 6,3% (+0,5) och allt mer placerar sig i en grupp för sig medan Folkpartiet halkar ner mot strecket tillsammans med Kristdemokraterna. Det kan slutligen sägas att Feministiskt Initiativ har en smärre uppgång till 2,3% (+0,1), vilket dock får betecknas som inom felmarginalen. Partiet är dock helt beroende av att det får publicitet, och mellan valen får man inte det. Vi kan alltså dra slutsatsen att den Rödgröna minoritetsregeringen håller sina ställningar, men supportrarna vill ha en lite radikalare politik än vad Stefan Löfven tycker sig vilja föra. En spännande sak är att både Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter valt exakt samma rubrik till sina kommentarer: "V drar iväg och FP tappar väljarstöd"! Har dom också börjat samordna det redaktionella?

» Bedragare del 121: Fler Nigeria-brev! Om jag förstått det hela rätt så har man fått 5,2 miljoner dollar över som Peter Olu vill skicka till mig via kurirpost. Fast jag får inte berätta för kurirerna vad det är i paketet - som är väl förseglat. Vidare framgår det inte riktigt varför man ska skicka pengarna till just mig. Kom dom inte på något bra skäl?

OFFICE OF THE NATIONAL SECURITY ADVISER
TO THE PRESIDENT FEDERAL REPUBLIC OF NIGERIA
GET BACK TO ME AT YOUR EARLIEST CONVINIENCE
Attention,
I am Lt. Gen. Peter Olu, National Security Adviser to the New President Dr Goodluck E. Jonathan Federal Republic of Nigeria. I decided to contact you because of the prevailing security report reaching my office and the intense nature of policy in Nigeria. This is to inform you about our plan to send your fund to you via cash delivery. This system will be easier for you and for us. We are going to send your contract part payment of US5.2 Million to you via diplomatic courier service.
Note: The money is coming on two security proof boxes. The boxes are sealed with synthetic nylon seal and padded with machine. This fund was brought to us from America; it was meant for our Local AFEM market. But since the money was not used, I will use my position as the National Security Adviser to the President to send this fund to you. The boxes are coming with a Diplomatic agent who will accompany the boxes to your house address. All you need to do now is to send to me

Nigerias flagga
1. Full Name: .........
2. Telephone Numbers: ...........
3. Your Age: ........
4. Your Sex: ...........
5. Your Occupation: ............
6. Your Country: ............
7. City: ...........
8. Your Home Address: ................
9. Marital Status: ................
10.Your identity such as, international passport or driver license........................
The Diplomatic attached will travel with it. He will call you immediately he arrives your airport. I hope you understand me.
I will let you know by the special grace of God when the boxes are airlifted. Note: The diplomatic does not know the original contents of the boxes. What l declared to them as the contents is Sensitive Photographic Film Material. I did not declare money to them please. If they call you and ask you the contents please tell them the same thing Ok, I will let you know how far I have gone with the arrangement. I will secure the Diplomatic immunity clearance certificate that will be tagged on the boxes to make it stand as a diplomatic consignment.
This clearance will make it pass every custom checkpoint all over the world without hitch. Confirm the receipt of this message and send the requirements to me immediately you receive this message. If you need more information about this, I will give you the details how to contact the diplomat for more information on how to carry out the plan. I need you response because the boxes are schedule to leave as soon as we hear from you. Reply me immediately you receive this message via Email (pete.olu@aol.com ) Call me on my direct PH/FAX: ( 234-7011830698:Fax:234-12270511) Best Regards,
Lt. Gen. Peter Olu

Det skulle vara spännande att veta om det verkligen kommer några mystiska figurer och vill lämna över ett par lådor som jag måste betala pengar för att lösa ut till exempel. Eller det bara kommer ett telefonsamtal där jag måste betala deras biljett så att dom kan ta sig till mig. Eller något annat. Vi slänger det här också tycker jag.


Rör inte min kompis

lördag 2015-02-28
Kd flyger
tyckeri nummer 6498

Bli en av oss
» KD-krisen: Först blev dom allt fler, kandidaterna som vill bli partiledare för Kristdemokraterna. Nu har vi kommit till nästa stadie, dvs när dom hoppar av en efter en för att göra plats för någon annan. Acko Ankarberg Johansson blev först att hoppa av, och nu är det Pernilla Gunther som hoppar av. Hon rekommenderar istället stöd till Jakob Forssmed. Det innebär att det bara är två kandidater kvar, förutom Jakob Forssmed även Ebba Busch Thor som väl är den som bedöms ligger bäst till. Jag hoppas att man väljer den sistnämnda så slipper vi Kristdemokraterna i fortsättningen! Jag tror att Kd skulle må dåligt av att ha en partiledare som inte sitter i Riksdagen. Dom kommer att försvinna totalt som småparti. I det fallet är Jakob Forssmed lämpligare. Men jag tror att det blir Lars Adaktusson. Han håller sig i bakgrunden och kommer att poppa fram som superkandidaten dagen före omröstningen. Han vet hur media ska tas. Han har vetat hur väljarna ska tas långt innan han blev officiell kristdemokrat medan han fortfarande jobbade under-cover som journalist på SVT.

Begränsa flyget
» Våra utsläpp: I en debattartikel hos Dagens Nyheter konstaterar en stor grupp vetenskapsmän från Chalmers och Göteborgs Universitet att medan våra utsläpp inom Sverige minskar, så ökar utsläppen som vi svenskar förorsakar i andra länder. Under rubriken: - "Nu krävs kraftfulla åtgärder mot nötkött och flygresor" föreslår man tydliga styrmedel, som skatter, inom dessa områden. Allra helst när det gäller flygresor håller jag fullständigt med. Flyget är i konkurrensen med andra transportmedel subventionerade eftersom t.ex. flygbränslet är skattebefriat. Att flyga är miljömässigt det värsta sättet att förflytta sig. Det är dags att inse detta! En genomsnittlig svensks utsläpp av koldioxid utanför Sverige pga mat och flygresor är 3 ton. Våra totala utsläpp inom Sverige är 6 ton. Medan vi minskar våra utsläpp här hemma för att rädda vår miljö så ökar vi alltså våra utsläpp i andra länder med mer än vi minskar dom i Sverige. Det ÄR dags att göra något! För att återgå till flyget så har flera länder, som Tyskland och Storbritannien, infört passagerarskatter - men inte Sverige. Vad väntar vi på?

Migrationsverket
» Myter om invandringen - del 1: Enligt myten så innebär invandringen en stor belastning på statsbudgeten. Men, enligt forskningen är de statsfinansiella effekterna av invandring mycket små. Om det går med plus eller minus beror främst på hur vi tar emot de nya svenskarna, först och främst på arbetsmarknaden. Det är inte bara svensk forskning som visar detta utan även analyser gjorda av OECD. Tar vi emot invandrarna på rätt sätt och ser till att dom kommer i arbete går dom med plus mycket snabbt. Vi tjänar på dom!

» Bedragare del 120: Så vill då Nigerias president Goodluck Ebele Jonathan ha hjälp av mig. Tydligen har han fått för sig att jag inte fått mina pengar pga bluffmakare så han vill ha min hjälp att arrestera bedragarna. Ja, i varje fall något förenklat.

FEDERAL REPUBLIC OF NIGERIA
FROM:” THE HONORABLE OFFICE OF THE PRESIDENCY"
AND DEBT RECONCILIATION PAYMENT REPORT AND IMMEDIATE FUND REMITTANCE. ADDRESS: ASO-ROCK VILLA "PRESIDENTIAL GUEST HOUSE, WUSA ZONE II ABUJA- NIGERIA.
OUR REF: FGN/PRE/VP/XNX/2015

Nigerias flagga
Attention: Beneficiary

I Was Surprised That You Have Not Received Your Fund Up Till Date, I Am The President Of Federal Republic Of Nigeria, I Believe Your Payment Will Be Concluded Immediately I Hear From You And You Are Advise To Call Me Immediately You Receive This Important Email.

Based On My Investigation In My Office I Noticed That You Have Wasted A Lot Of Money In The Hands Of Fraudster as Regards Your Fund. Now I Am Advising You To Stop Any Communication With Any Person Or Bank Until You Receive Your Fund From Bank Which I Will Direct You.

Meanwhile Try And Reconfirm To Me All Your Personal Information By Email And Call Me On This Number +234-708-307-7085 Immediately.

Congratulation in Advanced Once More. Remember Your Transaction With Me Is Confidential, Due To A Lot Of Impersonators, I Want Us To Use A Code Which Is “What Is The Code” And Answer Is “In God We Trust”.

You Are Advised To Call Me As Soon As You Receive This Mail On +234-708-307-7085.

Regards

Dr. Good Luck E. Jonathan (GCFR)
President Federal Republic Of Nigeria

Note: You Are Also Advise To Send To Me All Information Of Any Person Or Bank You Have Sent Money So Far Regarding This Your Fund, So That I Will Send The Authority For Immediate Arrest

Fast det är en sak jag undrar över. Om jag läser på Wikipedia eller på alla andra ställen så referar man till Nigeris president som Goodluck. Fast i sitt mejl till mig så kallar han sig Good Luck. Vet han inte själv vad han heter? Hur som helst så känns det lite skumt. Tror jag skiter i det! Dessutom har jag ju inga affärer med Nigeria mer än att jag under många år hade en eller två brevvänner i landet. Undrar om jag ska försöka kontakta Jacob? Kontaktar jag Goodluck / Good Luck ska jag tydligen vara försiktig eftersom det finns så många bedragare. Så glöm inte koden när ni ringer!

Jag kan förresten berätta att den 30 januari skrev jag (Bedragare 98) om mejlet från Ester Williams som hellre ville donera sina slantar till välgörenhet via mig än att hennes släktingar skulle få dom. Helt plötsligt en månad senare dyker exakt samma mejl upp igen. Har hon inte hittat någon som ville hjälpa henne med att sprida sina slantar till välgörenhet så att hon gör ett nytt försök med mig?


Rör inte min kompis

fredag 2015-02-27
Flyktingar och Girighet
tyckeri nummer 6497

Förenta Nationerna
» Myter om invandringen: Jag har läst en av de bästa texterna om den svenska invandringspolitiken på mycket länge i dag i Helsingborgs Dagblad. Det är Petter Larsson som under rubriken Myterna om invandringen sprids bland politiker skriver många tänkvärda rader. Petter Larsson börjar sin krönika med: - "Det finns en punkt där jag håller med Sverigedemokraterna: politikerna borde lära sig mer om invandringspolitiken. För bara när vi är någorlunda överens om fakta, så att vi talar om samma sak, kan en vettig politisk diskussion ta sin början." Sedan tar Petter upp ett par exempel på hur dåligt informerade många politiker är om de regler som gäller. Den 4 februari föreslog en grupp folkpartistiska kommunalråd i Dagens Nyheter att Sverige skulle införa ett "tak" för hur många flyktingar Sverige skulle ta emot. Eftersom Sverige enligt FN:s och EU:s regler inte kan göra detta så utgår jag ifrån att samma folkpartiklar nu håller på att fila på en ny debattartikel med syftet att gå ur FN och EU. Själv gläds jag i och för sig enormt av folkpartister som slutat vara EU-kramare. I veckan rapporterades från Kristdemokraternas partidagar i Örebro där en ledamot i KD:s styrelse tyckte att flyktingar får ta till sig som anhöriga alldeles för många. Enligt reglerna har man rätt att ta hit sin partner och minderåriga barn. För övriga handlar det om undantag. Men våra aktuella Folkpartistiska och Kristdemokratiska politiker verkar inte ta reda på fakta innan dom yttrar vad dom tror ska vara populistiska synpunkter. Läs Petter Larssons rader en gång till, och fundera sedan lite mer. Själv tänkte jag under de kommande dagarna försöka presentera en del av de falska myter som sprids och som många tror på när det gäller svensk Flyktingpolitik och svensk Invandring.

Svensk bankdirektör
» Giriga banker: SVT har under kvällen sänt flera inslag om hur de svenska bankerna i mycket stor utsträckning håller på att avskaffa sin kontantservice. På 3 år har 40% av bankerna slopat sin kontanthantering. Naturligtvis finns det genomtänkta motiv från bankerna för denna utveckling. Banken tjänar mer pengar på att vi betalar med kort än om vi betalar med kontanter. Alltså ska det göras svårt att använda kontanter medan det ska bli lätt att använda kort. - "Vi tjänar mer på detta" är helt enkelt den enkla tanken hos våra giriga bankdirektörer. De som drabbas värst är äldre, fattiga, invandrare, föreningar, boende i glesbygd osv. I motsats till våra Nordiska grannar som har lagar och regler som "tvingar" bankerna ha ge service till sina kunder så är det fritt fram för svenska banker att strunta i de kunder det inte går att tjäna tillräckligt mycket pengar på. Svenska storbanker är urtypen på en girig kapitalist. Låt mig ta ett exempel. För några månader sedan ville jag sätta in ett antal rör med mynt på mitt konto i min bank. Jag uppsökte alltså Nordeas stora kontor i Helsingborg. Men nä, dom tar inte emot kontanter. På min fråga hur dom tyckte jag skulle göra för att sätta in pengarna på mitt konto i deras bank så fick jag ett skamset svar från en bankkassörska som verkade skämmas öronen av sig att jag ju kunde gå till Handelsbanken. Fast det skulle nog kosta en avgift eftersom det inte var min egen bank och ett konto hos dom! Det är dags för våra svenska politiker att kräva av bankerna att dom ger service till sina kunder. Eller som en äldre man sade på Rapport: - "Vad ska vi annars ha bankerna till"? Läs gärna återigen gårdagens rader om bankdirrarnas löner!

» Bedragare del 119: Dagens bluffmakare har jag valt ur en lite annorlunda grupp. Det handlar om en anonym idiot som skrivit en "kommentar" till gårdagens blogginlägg via Blogger. Att man kommenterar en svenskspråkig blogg på engelska är kanske lite misstänksamt. Och berömmet gör det ju ännu mer misstänksamt!

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Klassklyftor, Järnvägar och Romantik":

Hello everyone, it's my first pay a quick visit at this site, and paragraph is genuinely fruitful designed for me, keep upp powting such articles or reviews.

Also visit my homepage: dfsdf erwer

Och riktigt misstänksam blir jag det när jag tycker att engelskan är så konstig. Och den slutliga spiken i kistan måste vara när man tittar på vad det är för hemsida man tycker att jag ska besöka. "dfsdf erwer" heter den och webbadressen är: www.3e65f0964c3aa8073eae5fea36dde5ba.com. Inte riktigt trovärdigt om jag ska vara ärlig. Fast jag ska ge beröm för att man får ut lurendrejeriet bara några timmar efter det att blogginlägget publicerats.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-02-26
Klassklyftor, Järnvägar och Romantik
tyckeri nummer 6496

Klassklyftorna
» Klassklyftor: För några dagar sedan var Svenska Dagbladet upprörda över de fantasilöner som våra Fackpampar får ut. Metalls ordförande får 77.082 kr i månaden, min egen ST-ordförande Britta Lejon får 81.300 kronor och t.ex. LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson får hela 95.730 kronor. Saco:s ordförande Göran Arrius ligger på topplönen 122.000 kronor i månaden. Svenska Dagbladet konstaterar också att "Fackpamparna" fått större ökningar än sina medlemmar under de senaste åren. Men, jag tycker att Svenska Dagbladet glömmer en del av artikelserien! Eller den kanske kommer om några dagar? Det handlar om vilka löner som "Fackpamparnas" motparter vid förhandlingsbordet har? Dvs vilka löner har högsta hönset för Svenska Arbetsgivarföreningen, de olika branschförbunden och motsvarande organisationer? Vilka löner har "Arbetsgivarpamparna"? Eller det vill inte Svenska Dagbladet berätta? Eller är siffrorna hemliga? Det är en spännande fundering. I en liten notis i Fria Tidningen läser jag apropå detta att Swedbanks VD Michael Wolf fått sin lön höjd från 8 till 13 miljoner. Totalt får de fyra toppcheferna för Sveriges fyra storbanker, Nordea, SEB, SHB och Swedbank sammanlagt 40 miljoner kronor. Det är något förenklat ungefär den totala summan av alla "Fackpamparna" som Svenska Dagbladet presenterar topplönerna för. En månadslön på snitt 100.000, för att göra det enkelt, gör plats för 33 pampar i dom här 40 miljonerna. Något att skriva om för Svenska Dagbladet? I en annan liten notis i Dagens ETC läser jag att VD:n för den schweiziska skandalbanken HSBC, Stuart Gulliver, i fjol hade en lön på motsvarande 99 miljoner kronor. Jag skrev senast om skandalbanken HSBC den 13 februari. Det har ju avslöjats hur man hjälpt tusentals välbetalda snubbar runt om i världen att gömma undan sina pengar på anonyma nummerkonton. Så man kan ju förstå om VD:n kräver bra betalt för att nu stå med skammen... Våra svenska bankdirrar, som ju ligger långt efter i löner, får kräva höjningar så att dom kommer upp i nivå med sina utländska konkurrenter! De svenska samhällsklyftorna finns det en hel del att göra åt. Att min fackboss tjänar tre-fyra gånger mer än mig gör mig dock mindre upprörd.

Skånska järnvägsnätet 1930
» Det är fullt: Jag läser i Helsingborgs Dagblad att det är fullt på många av de skånska järnvägarna. Sammanslagningen (dvs att Bonniers Sydsvenskan köpte upp lokalt ägda Helsingborgs Dagblad) innebär att samma artikel också finns i Sydsvenskan. Och vill man ha ungefär samma information kan man kolla in Sveriges Radio också. Vad det hela handlar om är det tragiska faktum att utbyggnaden av järnvägsnätet i Skåne inte hinner med. Vi ligger ju inte kring Stockholm som man kan läsa mellan raderna. Fyra av de tio mest trafikerade enkelspåriga järnvägslinjerna i Sverige ligger här i Skåne. Det är Hässleholm-Kristianstad, Ängelholm-Helsingborg, min egen Helsingborg-Åstorp och Fosieby-Ystad. Fyra av de sju mest trafikerade dubbelspåriga sträckorna ligger samtidigt i Skåne. Men utbyggnaden hänger inte med. På min egen linje Åstorp-Helsingborg (ja, egentligen till Ramlösa) går det 94 tåg om dagen som ska samsas på den enkelspåriga linjen. Det går pendeltåg varje halvtimme i båda riktningar och till detta ska det plockas in alla godstågen från Helsingborg och resten av Sverige. Och ännu fler tåg går det på enkelspåret Helsingborg-Ängelholm (bara persontåg) och allra flest går det på Hässleholm-Kristianstad med 114 tåg på ett dygn. Det är ett tåg var 12:e minut dygnet runt (dvs i praktiken tätare på dagen). Söderåsbanan från Åstorp och ner mot Malmö via Billesholm, Svalöv, Teckomatorp osv via Lomma skulle rustats upp för länge sedan och enligt de ursprungliga planerna fått persontrafik för flera år sedan. Just nu sker äntligen en upprustning för godstrafiken i varje fall, men persontrafiken varar flera år till. Godstrafiken mot Göteborg / Norge går denna vägen. Men löftet om persontrafiken vill jag se innan jag tror på det. Det är verkligen dags att på allvar sätta igång med investeringarna i det skånska (och resten av det svenska) järnvägsnätet. Det är nu det ska göras när räntor är låga och behoven av stimulans till ekonomin är stort. Men det är väl viktigare att bygga några mil motorvägstunnel i Stockholm. Man skulle fått rejäla investeringar i järnvägsnätet runt om i Sverige för alla dom miljarderna. Den här kartan visar det Skånska järnvägsnätet 1930. Det skulle vara spännande att veta vilka av de nedlagda linjerna som rivits upp som man i dag ångrar bittert.

» Bedragare del 118: Jag har fått mejl från en Tracy Williams. Hon har råkat hitta min e-postadress på nätet och tycker tydligen att vi passar bra ihop. Det är bara att mejla henne så ska jag få en bild på denna amerikanska bosatt i England.

Hi Dear,

Hjärtan
How are you today I hope that everything is OK with you as it is my great pleasure to Contact you in having communication with you starting from today, I was just surfing Through the Internet search when i found your email address, I want to make a very new And special friend, so I decided to contact you to see how we can make it work if we can. Please I wish you will have the desire with me so that we can get to know each other better and see what happens in future. My name is Tracy Williams, I am from the United States of America but presently I live And work in England, I will be very happy if you can write me through my private email Address (w_tracy46@yahoo.com ) for easy communication so that we can know each other,

I will give you my pictures and details about me

Bye

Tracy williams

Hur som helst känner jag mig lite tveksam trots allt. Bland annat har hon skickat exakt samma mejl till mig flera gånger med en minuts mellanrum. Sedan tycker jag faktiskt att hon kunde berättat hur gammal hon är i varje fall. Som 62-åring, lyckligt gift sedan snart 30 år, så är jag tveksam över seriositeten hos Mrs Tracy Williams. Jag tror jag slänger skiten...


Rör inte min kompis

onsdag 2015-02-25
Terrorism
tyckeri nummer 6495

Julian Assange
» Inaktiv åklagare: Senast den 16 februari i år kommenterade jag Julian Assange och det faktum att han suttit på Ecuadors ambassad i London sedan 3 år tillbaka. En vistelse som kostat den brittiska polisen motsvarande 126 miljoner kronor. Och allt detta för att en svensk åklagare vill förhöra Julian Assange misstänkt för sexuellt ofredande. Julian Assange har begärt garantier för att han inte utvisas till USA för att åka till Sverige för att förhöras. Men några sådana garantier får han inte. Alltså sitter Julian Assange på Ecuadors ambassad medan brittisk polis bevakar ambassaden för motsvarande 40 miljoner kronor om året. Däremot gör den svenska åklagaren inte ett dugg. Hon kunde t.ex. börja med att förhöra via telefon, eller kanske åka till London (det hade kostat mindre än 126 miljoner). Men det sker ingenting. Nu läser jag att Julian Assanges svenska advokat överklagat häktningsbeslutet eftersom: - "Åklagaren har bokstavligen talat inte gjort ett dugg sedan hösten 2010. Det strider inte bara mot svensk rätt utan också mot Europarätten. Det har lett till ett dödläge, där Julian Assange i praktiken varit frihetsberövad. Hur upphäver man det dödläget? Jo, genom att upphäva häktningen". Hans advokater har också begärt att få tillgång till de SMS som ligger till grund för misstankarna. Men detta har man vägrats mer än att snabbt få se dom utan rätt att göra anteckningar. Enligt advokaterna innehåller SMS:en bevis för att det inte gått till så som åklagaren hävdar. Själv blir jag allt mer övertygad om att det finns något i den här historien som inte blivit offentligt. I annat fall hade åklagaren kommit längre i sin utredning.

Skapa fred
» Terrorismskräcken: Jag läser i Metro om Sarah Ericsson i Karlskrona som fyllde 21 år. Detta firade hon bland annat med att sätta upp två stora ballonger i fönstret, en Tvåa och en Etta. Det var väl ett utmärkt sätt att uppmärksamma 21-årsdagen. Men, det skulle hon tydligen inte ha gjort. Någon som passerade utanför och såg "21" bakifrån tyckte att där stod "IS" så hen ringde till polisen och anmälde Sarah för terrorismpropaganda. Efter ett tag ringde polisen på och Sarah fick plocka ner sina ballonger i fönstret. Är det mer än jag som tycker att vår skräck för terrorister har gått lite till överdrift. Det finns en hel del i vårt samhälle som är mycket farligare än islamistiska terrorister. Bilismen t.ex.! Och det finns också större risk att mördas av andra. Vi har t.ex. högerextremisten Anders Behring Breivik i Norge som mördade sammanlagt 77 personer 2011. Och nu läser jag en liten notis i Metro om knäppgöken i Uherský Brod i Tjeckien som sköt ihjäl 8 personer på en restaurang. Nu var det bara en "knäppgök", men om det hade varit t.ex. bara två döda men en islamistisk terrorist hade rubrikerna och artiklarna blivit mycket större. Terrorismen är ett problem, det är ett stort problem i t.ex. Syrien men ett mindre problem hos oss. Vi ska kanske vara realister lite grann. I måndags skrev jag om vår moderata EU-parlamentariker Anna Maria Corazza Bildt som vill aktualisera reglerna att registrera alla flygpassagerare i kampen mot terrorismen. Men varken Breivik, det som nu hände i Tjeckien, det som hände i Paris och København nyligen hade kunnat förhindras med dom åtgärderna.

Afghanistans flagga
» En afghansk vädjan: Jag läser att Afghanistans Migrationsminister Seid Hossein Alami Balkhi vädjar till Sverige att inte tvångsutvisa afghaner till Afghanistan. Det finns helt enkelt inget säkert område i landet för dom att resa till. Enligt den afghanska regering så har Sverige och Norge brutit mot det avtal som finns och genomfört flera utvisningar av ensamkommande barn, ensamma kvinnor och flyktingar från provinser som inte bedöms säkra. Det finns en hel del flyktingar från Afghanistan i Sverige som ska utvisas. Jag visade Metro-artikeln på jobbet i dag för några av dessa. Som gav dom lite mer hopp om att få stanna. Tyvärr tror jag Migrationsverket struntar i det!

» Bedragare del 117: Jag har blivit miljonär, dvs dollarmiljonär. Och inte bara en utan dubbelt upp! Jag har nämligen vunnit 1 miljon från Facebook. Och jag blir så lycklig. Tänk att det kan vara så lätt att tjäna slantar.

Kära Facebook-användare,

Facebook teamet vill informera er och gratulera er för fram som vår 2015 Facebook Rewards vinnare.

Facebook Rewards-programmet görs vartannat år. Du har valts ut slumpmässigt av Facebook-internet oavgjort administratör. Dragningen Administratören är en automatiserad program, som väljer Facebook-användare slumpmässigt.

Du har godkänts för att hävda en total prissumma på $ 1.000.000 (en miljon dollar) Se nedan för dina vinnande information:

Facebook
Vinnande belopp: $ 1.000.000 USD (en miljon dollar)
Partinummer: TFB 12329317635197437-Feb / 2015
Ref Nummer: TFB 29501870209289 / ES 877

Facebook Rewards-programmet är stolt sponsras av Facebook-ledning. Din kontantpris skall överföras till dig i ditt land, där ditt Facebook-konto registrerades.

Inorder att hävda din kontantpris, vänligen kontakta Facebook Rewards programansvarig på följande e-post: toddjackson1000@outlook.com Du måste fylla i nedanstående formulär:

Ditt namn:
Din nationalitet:
Din nuvarande hemland:
Din ålder:
Ditt Telefonnummer:
Ditt yrke:
Hur länge har du använt facebook ?:

Vänligen fylla i formuläret ovan, och skicka den till programdirektör med nedanstående uppgifter E-post: toddjackson1000@outlook.com

Namn på Facebook belönar programansvarig: Todd Jackson
Avdelning: Cash Release Department.
Position: DIRECTOR, Facebook Rewards-programmet.

När dina uppgifter tas emot i e-post anges ovan, kommer programdirektören kontakta dig med information om hur du kan hämta den prissumma var du än är. Den sammanlagda summan av en miljon dollar ska betalas ut till dig utan någon skyldighet eller förhör.

För din säkerhet, är du uppmanas att hålla din vinnande information konfidentiell, tills du har fått den vinnande pengar. Lämna inte ut ditt vinnande informationen till en tredje part. Detta är en säkerhetsåtgärd för att skydda dig, och för att undvika obefogad missbruk av Facebook bonusprogram.

Än en gång, säger vi grattis från alla ledamöter och personal Facebook Team. Se till att skicka din feedback eller fråge Mr Todd Jackson, på sin e-post: toddjackson1000@outlook.com

Tack för att du använder Facebook.

Hälsningar,

Peter Andreas,
Programsamordnare,
Facebook Rewards Program,
2015. Med ensamrätt.

Fast det är klart, det är lite mystiskt att jag får två mejl. Jag har ju faktiskt bara ett Facebook konto. Kanske man skulle skaffa sig många konto, då ökar ju chansen att vinna nya miljoner nästa år. Släng skiten!


Rör inte min kompis

tisdag 2015-02-24
Jan Björkkludd
tyckeri nummer 6494

Jan Björklund
» Jan Björkkludds fiasko: Vi var nog ganska många som blev förvånade när man från den Rödgröna Socialdemokratiska / Miljöpartistiska regeringen gick med på en kompromiss när det gäller att ytterligare sänka åldern för betyg i skolan. Betygstalibanen Jan Björklund vill ju ha betyg från åk 4 medan skolpersonal, experter, forskare och i princip alla andra tycker att detta är en usel idé. Och så går alltså den Rödgröna regeringen med på en kompromiss där maximalt 100 frivilliga skolor ska få införa betyg från fyran på prov. De Rödgröna motiverade sin kompromiss med att det var bättre med en kompromiss än att förlora en omröstning i Riksdagen. Men det verkar som om hela experimentet är på väg att bli ett präktigt fiasko. Det är tveksamt om man får ihop tillräckligt många frivilliga skolor så att det går att genomföra experimentet för att kunna utvärdera det. I princip är det bara Jan Björklund som vill genomföra sänkt ålder för betygen och så ett antal andra Högerallianspolitiker som känner sig tvingade att rösta för Jan Björkkludds förslag så att han inte bli ledsen. Nu blir han väl ledsen trots detta eftersom experimentet kanske bränner inne helt. Skolorna är helt enkelt mer ansvarstagande än vad Jan Björkkludd är. Kanske är det just detta som den Rödgröna regeringen räknade med när man gick med på kompromissen?

Atombomb
» Storpolitikens lögnare: När det gäller storpolitiken så ska man inte lita på vad politikerna berättar. Ibland ljuger dom omedvetet och ibland ljuger dom fullt medvetet för att motivera sina aktiviteter. Ett mycket typiskt exempel på detta är USA:s motivering för sina attacker mot Irak. Saddam Hussein hade ju mängder av massförstörelsevapen så han måste stoppas - påstod USA. Nu har det i efterhand visat sig att det fanns inga massförstörelsevapen alls - bara olja. Och det visste USA, men man måste ju ha några motiv för sin attack. Man ljög helt enkelt hela världen rakt upp i ansiktet. Och vi trodde på det. Att Ryssland förnekar ryska soldater i Ukraina är ju också en uppenbar lögn. Vilka lögner som sprids från "den andra sidan" i den konflikten vet vi ännu inte. Dom kommer nog att avslöjas så småningom. För avslöjade blir i allmänhet lögnerna så småningom. En sådan lögnare som avslöjats är Israels premiärminister Benjamin Netanyahu som för ett par år sedan i ett anförande inför FN hävdade att Iran bara var något år från att färdigställa en atombomb. Nu har brittiska The Guardian och al-Jazeera genom läckta dokument visat att Benjamin Netanyahu ljög, och att han mycket väl visste att han ljög. Den israeliska säkerhetstjänsten Mossad hade inga som helst bevis för något sådant, snarare tvärtom. Men det passade inte Benjamin Netanyahus agenda. Alltså ljög han - och ingen protesterade. Och ingen frågade om Israels egna atombomber!

» Bedragare del 116: Det här mejlet från Interpol USA begriper jag inte ett skit av. Genom att berätta att det är "Junk E-Mail" ska jag kanske bli nyfiken och öppna bilagan? Är någon SÅ dum?

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION UNITED STATES

Interpol
Junk E-Mail
1 bilaga URGENT REPLY NEEDED~
Our MailScanner believes that the attachment to this message sent to you
From: interpolusa@usa.com
Subject: URGENT REPLY NEEDED FROM INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION UNITED STATES SECTION (IPA)

is Unsolicited Commercial Email (spam). Unless you are sure that this message is incorrectly thought to be spam, please delete this message without opening it. Opening spam messages might allow the spammer to verify your email address.

If you believe that this message has been incorrectly marked as spam, please forward this email to postmaster.

Date: 20150109
pts rule name description
---- ---------------------- --------------------------------------------------
-1.4 ALL_TRUSTED Passed through trusted hosts only via SMTP
0.0 MISSING_MID Missing Message-Id: header
2.1 TVD_PH_SUBJ_URGENT TVD_PH_SUBJ_URGENT
1.8 SUBJ_ALL_CAPS Subject is all capitals
1.6 MISSING_HEADERS Missing To: header
0.7 URG_BIZ BODY: Contains urgent matter
4.2 FORGED_MUA_OUTLOOK Forged mail pretending to be from MS Outlook

Eller man kanske bara vill lära mig hur man ser att det är SPAM. Hur som helst är det dags att slänga skiten nu.


Rör inte min kompis

måndag 2015-02-23
Om pressetik, rasism och annat
tyckeri nummer 6493

Det sovande folket
» Vem kan man lita på: Så är det då dags för nästa exmoderat att offentliggöra sin nya kärlek. Det är nu förre statsministern Fredrik Reinfeldt som meddelat sin hovreporter Niklas Svensson på Expressen att det är hans förra pressekreterare Roberta Alenius som är den nya kärleken. Och det kan väl vara trevligt för både Fredrik (49) och Roberta (36) men jag tycker att det är en privat fråga för dom båda. Men man kan ställa sig ett par andra frågor. Är det farligt att vara politiker? Det är många äktenskap bland politiker som kraschar. Troligtvis är det så att det är ett mycket slitsamt jobb som sätter stora krav på de som tar uppdragen. Och det är lätt hänt att den andra partnern helt enkelt inte orkar med detta. En annan fråga man kan ställa sig är hur det kommer sig att våra tidigare ledande moderata politiker litar så blint på Expressenjournalisten Niklas Svensson att dom båda väljer att offentliggöra sina relationer via Niklas Svensson. Niklas är tydligen stolt: - "De har förtroende för Expressen och för mig" säger han. Är detta ett beröm eller är det tvärtom. Är det kanske bara ett bevis för att Expressen och Niklas Svensson av både Fredrik Reinfeldt och Anders Borg helt enkelt betecknas som Moderata megafoner? Hade jag varit journalist har jag börjat dra öronen åt mig och undrat hur jag egentligen uppfattas och sedan skämts tidigare nämnda öron av mig. Men Expressen och Niklas Svensson resonerar väl på annat sätt - dom är stolta. Läs boken Det sovande folket, det förklarar en del.

» Rasismen i dagliga livet: Vi har rasism i det stora, och vi har rasism i det lilla. På ett par dagar läser jag om ett par exempel som låter som typiska exempel på hur människor drabbas av vanliga människors rasism. Vi läser om skoleleven som ursprungligen kommer från ett land i Afrika och där den privatägda skolans vaktmästare kläcker ur sig "Ska du komma hit och smitta oss med Ebola" till grabben. Och helt riktigt får eleven skadestånd och vaktmästaren söka sig om efter ett annat jobb. Och sedan läser jag om mina kollegor vid Migrationsverkets Förvar i Märsta som tycker att personalen från Kriminalvårdens Transporttjänst är på tok för våldsamma mot en handfängslad 50-årig man som ska utvisas. Till och med mina kollegor vid Migrationsverket reagerade tydligen mot att det blev på tok för våldsamt utan att det fanns skäl till detta. All heder till mina kollegor!

Anna Maria Corazza Bildt
» Att lösa ett problem utan att lösa problemet: EU-Parlamentarikern, Moderaten och f.d. Utrikesministerhustrun Anna Maria Corazza Bildt tycker att det är brådis att skapa ett register över vilken mat flygresenärer har ätit, vem dom satt bredvid på flygplanet och vilken religion man bekänner sig till. Allt för att bekämpa terrorismen - eller snarare islamistisk terrorism. Allt är aktualiserat av händelserna i Paris och København. Att ett sådant register inte hade haft den minsta betydelse för att förhindra dessa båda terrorattentat har ingen betydelse. Det är ändå viktigt tycker damen. Mycket viktigare för att förhindra terrorism är att förhindra utanförskap. Att förhindra att människor hamnar utanför och i desperation vänder sig till den här typen av organisationer. Ett sådant här register hade inte haft den minsta betydelse för mördande i Europa. Varken för att stoppa islamistiska terrorister, nya högerextremister som Anders Behring Breivik eller galningar som mördar bara för mördandets skull och skjuter i skolor. Du löper dessutom mycket större risk att dödas i trafiken än att råka ut för ett terroristdåd! Men i Anna Maria Corazza Bildts värld är det hårdare tag och övervakning som ska lösa problemen. Typisk högerpolitik - som inte löser problemen.

Travhäst
» Bedragare del 115: Ett föredömligt kort försök att lura mig. Det verkar vara en helt säker investering som vi kan göra tillsammans, A. Rhodes och jag. Han lovar ju att den är helt säker!

I have a proposal of mutual benefit for you and I can assure of its safety. If you are interested. My ID will also be sent in due course. Please e-mail me: 3086256207@qq.com

Regards
A. Rhodes

Det ska påpekas att qq.com verkar vara en spelsajt. Så om den där lönande investeringen som är helt säker handlar om spel så är jag tveksam. Den enda säkra vinnaren på en spelsajt är väl kräket som ligger bakom spelsajten? Släng skiten!


Rör inte min kompis

söndag 2015-02-22
Vilket Sverige vill vi ha
tyckeri nummer 6492

Vårt älskade Sverige
» Mer siffror: Som jag sagt tidigare så älskar jag siffror, statistik, opinionsundersökningar och liknande. Dom är perfekta för att bevisa mina egna teser och åsikter. Aftonbladet har presenterat senaste mätningen Sverige Tycker (alltså inte Sven Tycker) som handlar om vad vi tycker är viktigt och vilka partier vi har högst förtroende för inom olika områden. Vi kan se att när det gäller Ekonomin har vårt förtroende för Moderaterna minskat rejält medan det ökat för Socialdemokraterna även om M fortfarande leder med 38% mot 26%. I Miljöfrågor har både Miljöpartiet och Centern som båda är i topp nu tappat i förtroende, nu ligger man på 30% mot 17%. När det gäller Flykting- och invandrarfrågor leder tyvärr fortfarande Sverigedumokraterna med 27% mot Socialdemokraterna med 17%. När det gäller Försvarsfrågor har Socialdemokraterna ökat och Moderaterna minskat och man är nu ifatt, båda ligger på 20%. När det gäller Skolfrågor har förtroendet för Folkpartiet rasat (Jan Björkkludd har all anledning att gråta) och Socialdemokraterna leder nu med 23% mot Folkpartiets 17%. Slutligen kan vi ta Sjukvårdsfrågor där Socialdemokraterna har en liten ökning och leder rejält med 28% mot Moderaterna och Vänsterpartiet som har 13% vardera. Alltid spännande att studera statistik... Den viktigaste frågan anser fortfarande svenskarna vara Sysselsättning och Jobb med Utbildning och Skola på andra plats. Flyktingar och Invandring har dock passerat Sjukvården och ligger nu på tredje plats. Däremot säger undersökningen inget om ifall ökningen beror på ökad kritik mot invandring eller om det handlar om ökat intresse för hur vi tar emot de som kommer hit? Fortfarande gäller regeln att det finns tre sorters lögner: Lögn, Förbannad lögn och Statistik!

Yttrandefrihet
» Yttrandefrihet - till vad: Debatten om yttrandefriheten fortsätter. Alla som känner sig på något sätt betydelsefulla känner sig tvingade att publicera sin egen tolkning av yttrandefriheten. Och här inkluderar jag mig själv... En del av alla de synpunkter som framförs är väl genomtänkta medan andra, i varje fall enligt min syn på saken, är ute och reser en hel del. När t.ex. Alexander Bard går ut och kritiserar Aftonbladets granskning av Flashback och försvarar rätten att kräka ur sig vilken skit som helst får jag funderingar på om det inte är dags att begränsa yttrandefriheten. Eftersom kräket Alexander Bard hyllar rätten att kräka ur sig vad som helst kan jag ju säga vad jag tycker ska ske med honom. Jag hoppas att någon /"censurerat"/ den djävla /"censurerat"/ så att /"censurerat"/ stänker på väggarna! Men det publiceras också mycket väl valda och genomtänkta tankar i ämnet. I gårdagens Aftonbladet skriver Fredrik Virtanen under rubriken: "Vad är bra med att kränka judar, romer och muslimer?". Och han så rätt så rätt. Även om det är tillåtet enligt yttrandefriheten att publicera (nästan) vad som helst så behöver man inte publicera detta. Det ska ju finnas en anledning att publicera. Man behöver inte publicera en bild av Muhammed som rondellhund bara för att det är tillåtet. Man måste inte såra muslimer även om det är tillåtet. Man måste inte publicera en karikatyr på en jude bara för att det är tillåtet. Man måste inte såra en jude bara för att det är tillåtet. Man måste inte publicera kränkande bilder på en fattig rom/zigenare bara för att det är tillåtet. Man måste inte kränka romer bara för att det är tillåtet. Vi har alla ett ansvar för vad vi gör. Det ansvaret gäller även Lars Vilks, Sverigedemokrater och undertecknad bloggare. Är vi kapabla att ta det ansvaret?

Annars visar ju internationella jämförelser att pressfriheten i Sverige står sig väl. Även om vi tappat senaste året enligt Reportrar utan gränser. Det finns begränsningar även i den svenska yttrandefriheten. Men som sagt, vi har ett eget ansvar. Och där går ägarna bakom tidigare nämnda Flashback över gränsen. För dom handlar det bara om att tjäna pengar. Det egna ansvaret är avskaffat. Att en så'n som Alexander Bard går ut till försvar säger ju allt...

» Bedragare del 114: Bedrägeri typ 2B. Jag är svårt sjuk och dör snart men har inga arvingar. Skulle inte du kunna vara lämplig att ta hand om pengarna? Denna gången är det Hannah Gus som är från Canada men som just nu vistas i Australien - och hon dör alltså snart.

Rest in peace
My name is Hannah Gus from Toronto Canada but currently receiving treatment in Western Australia. I have been diagnosed with swine flu which was not discovered early due to my laziness in taking care of my health. Before this time, I had been disabled because I have cancer of the brain making hearing and speaking very difficult for me. I have decided to donate some of my wealth to a reliable individual that will use this money, ($7 Million Dollars) to help the poor and less privileged ones in the society for the work of humanity, since I don't have any child to inherit the fund, when I’m gone. So if you are willing to accept this offer and do exactly as I will instruct, please get back to me.

Hannah Gus.

Det är några dagar sedan jag fick mejlet, så antagligen har den stackars Hannah hunnit lämna jordelivet nu. Alltså är det ingen idé att kontakta henne. Fast det hade jag nog inte gjort ändå... Jag begriper inte varför hon har sin e-post hos Yahoo i Frankrike? Men hon verkar ju resa runt i världen en del.


Rör inte min kompis

lördag 2015-02-21
Funderingar en lördag
tyckeri nummer 6491

Anna trampar i klaverat igen
» Moderatens nya klavertramp: Statsministerkandidaten och Moderatledaren Anna Kinberg Batra är väl hos många svenskar mest känd för sitt klassiska yttrande: "Stockholmare är smartare än lantisar". Ett yttrande som hon sägs ångra bittert. Om det beror på att hon ångrar att hon sagts så eller om hon ångrar att det blivit känt att hon sagt så nu när han är partiledare vill jag låta vara osagt. Som "moderathatare" kommer jag hur som helst att fortsätta påminna om klavertrampet. Ett klavertramp som i sig själv ju klart visar att hon har fel - det är tvärtom. Hur som helst har Anna Kinberg Batra passat på att återigen bevisa hur fel hon har. I samband med Skid-VM påstod hon i en intervju att: "Det sätter svenska fjällen på kartan"! Något som nog både Falubor (likt min syster) och de som verkligen bor i Fjällen "några" mil längre norrut i landet känner sig förolämpade av. Jag rekommenderar Anna Kinberg Batra att plocka fram sin gamla skolatlas och kolla upp var Falun ligger. Hur som helst kan vi också konstatera att skid-VM är av Hallandsåstunnelkaliber. Arrangemanget var beräknat att kosta 80 miljoner, för tillfället ligger slutnotan på 300 miljoner. Närmare 300% i kostnadsfördyring. Den budgetansvarige lär sitta löst! Det är väl för att i varje fall få in lite slantar för att täcka alla hundratals miljoner i kostnadsfördyring som alla skidåkarna åker omkring och gör reklam för en rysk vodkatillverkare trots att all spritreklam är förbjuden och alkoholen verkligen inte har med idrott att göra. För att återvända till Anna Kinberg Batra, så kan vi alltså konstatera att Lantisar är klart smartare än Stockholmare!

lodjur
» Positiva nyheter för en gångs skull: När jag skriver om miljö så handlar det nästan uteslutande om ilska, kritik eller pessimism. Därför känns det riktigt underbart att för en gångs skull skriva positiva kommentarer. Jag läser i Helsingborgs Dagblad att det vackraste djuret i den svenska faunan fött ungar i Skåne. Vi kan glädjas åt något mycket glädjande, en lodjurshona har spårats i snön med två ungar i Skåne. Lodjuret håller på att etablera sig i Skåne där det finns gott om byte i form av rådjur och hjortar. Något hopp om att få se ett lodjur utanför djurparken ska man dock inte ha. Ett skyggt nattdjur ser man inte så ofta. Vi kan väl glädjas åt detta vackra djur på bild i varje fall. Och, glädjas åt dess etablering i Skåne. Samtidigt läser vi om gott om uttrar i både Bäljaneå och Rönneå i grannkommunen Klippan. Visst är det skönt när man kan sprida positiva nyheter också. Låt oss alla glädjas.

Hand i hand
» Vem har ansvaret: Händelserna i t.ex. Paris och København har satt igång en ny debatt om yttrandefriheten. Vilket ansvar har vi själva? Vilka grupper är värst utsatta? Hur bekämpar vi antisemitismen? Innebär yttrandefrihet även friheten att yttra sig hur som helst? Frågorna som kan ställas är många och svaren är ännu fler. I Helsingborgs Dagblad ställer Heidi Avellan en del frågor och svarar på några av dom. Men jag tycker att hon glömmer några frågor och svar. Samtidigt läser jag hos SVT att muslimer i Norge, för att manifestera sitt stöd till Norges judar, ska bilda en skyddsmur runt Oslos synagoga. - "Vi vill visa att vi har kärlek till judar och att vi tar avstånd från allt det extrema som sker i islams namn. Därför vill vi mötas här och begrava alla fördomar som finns" säger en av muslimerna på plats, Atif Jamil. Och detta ger mig anledning till en fundering. Vi förväntar oss att muslimer i allmänhet ska avstånd från islamistisk terrorismen. Som man gör i samband med den här aktionen i Oslo, och som dom gör om och om igen. Kraven på avståndstagande ploppar upp regelbundet. Nyligen var det en av våra Socialdemokratiska ministrar som framförde denna förhoppning, av omtanke säger jag inget namn. Men, vi kräver inga avståndstagande från judiska grupper från den Israeliska apartheidpolitiken på Västbanken. Och naturligtvis kan vi inte heller kräva detta. Judar som grupp har inget kollektivt ansvar för vad Israel gör. Lika lite som muslimer som grupp har ansvar för vad extrema islamister gör. Men för det senare kräver vi allt som oftast ett avståndstagande, men den som kräver ett judisk avståndstagande från Israels apartheidpolitik hängs offentligt ut för antisemitism. Det finns inget kollektivt ansvar!

» Bedragare del 113: Uppriktigt sagt så fattar jag inte riktigt vad det hela handlar om. Hur som helst dök det här mejlet upp för några dagar sedan, från amerikanska Skatteverket påstår man. Något om något klagomål. Men jag fattar inte vilka som fått klagomålet eller vad det handlar om. Men kanske om jag öppnat bilagan så hade det varit lättare att förstå.

Fortune Cookie
Från: IRS Complaint complaint-copy@irs.gov
Skickat: den 19 februari 2015 11:06
Till: xxxxx@xxx.xx
Ämne: Must read, complaint

2 bilagor: Complaint_IRS_id-12839182.zip, ATT00001.txt

I am received a complaint. Copy of it was sent to the IRS(Internal Revenue Service). There are details of the complaint in attachment.

Men jag har pga ren feghet valt att inte öppna bilagan. Jag vill absolut inte ha med IRS (Internal Revenue Service) att göra. Jag betalar gärna skatt i Sverige, men till USA är jag mindre villig att betala skatt. Jag kan inte heller se någon anledning till att jag skulle göra det. Alltså går skiten i papperskorgen! Tydligen gillar inte IRS heller bluffmejl. Kolla in den här filmen på YouTube som varnar just för bluffmejl. Det är ganska komiskt att dom inte ens kan skriva korrekt engelska: - "I am received a complaint"?


Rör inte min kompis

fredag 2015-02-20
Om gräddfiler
tyckeri nummer 6490

Hans Majestät
» Hans kommer på besök: Jag ser på Intranätet att Migrationsverkets huvudkontor i Norrköping skulle få fint främmande i dag. Hans kommer nämligen på besök. Vår generaldirektör Anders Danielsson kommenterar det hela så här: - "Vi välkomnar Hans besök hos oss på Migrationsverket. Det är bra att vi får möjlighet att visa vad vi jobbar med varje dag, och självklart väldigt roligt att vi kan bidra med kunskap i de här frågorna." Som ni förstår av den bild jag valt så handlar det naturligtvis om att Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf Folke Hubertus Bernadotte ska besöka Migrationsverket. Man ska tydligen visa vad vi på Migrationsverket sysslar med, och det kan ju vara intressant för Knugen att få veta. Och det här har fått mig att fundera lite om ifall vi behandlas lika här i världen. Jag träffar ju i jobbet de som inte får stanna i Sverige. Och en grupp som mycket ofta gör mig upprörd och arg och som får mig att skämmas över svensk lagstiftning är de som vill söka uppehållstillstånd i Sverige som anknytning till övrig familj som redan bor i Sverige. Det kan handla om pappor som utvisas hem till sitt gamla hemland som befinner sig i fullt krig för att där uppsöka den svenska ambassaden och söka att få återvända till Sverige och sin hustru och sina barn. Ett förfarande som mycket väl kan ta mer än ett år. Man straffar alltså små barn som får leva utan sin pappa i mer än ett år. Det kan handla om den unga killen som går andra året på gymnasiet, som talar perfekt svenska men som utvisas till sitt gamla hemland där han riskerar att kallas in för militärtjänstgöring i ett land som står på randen till krig. Allt för att han där ska söka upp den svenska ambassaden för att söka om uppehållstillstånd i Sverige och återförenas med sina föräldrar som redan bor i Sverige - om kanske ett år. Man kan bli förbannad för annat! Jag undrar om Madeleine Thérèse Amelie Josephine Bernadottes make Christopher O'Neill i god tid behövde söka uppehållstillstånd i Sverige på Sveriges ambassad i Washington och sedan väntat ett år på beslut om att få åka till Sverige. Och om han hade låsts in på ett Förvar och utvisats om förfarandet inte var klart innan han reste hit? Och jag undrar om Silvia Renate Sommerlath behövde göra samma förfarande innan hon fick flytta till Sverige. Hur som helst ser jag att besöket varit nyttigt. - "Det är en ära för Migrationsverket. Kungen visar en stor förståelse för våra frågor" är Generaldirektör Anders Danielssons kommentar efter besöket. Hur som helst kommer jag att tänka på en av de många grabbar som ska utvisas, som för ett halvår sedan frågade efter adressen till Kungen. Han var missnöjd med de beslut som fattats och tänkte att det var sista utvägen att vädja till Kungen om hjälp. Jag berättade för honom att det nog inte var så mycket nytta eftersom Kungen inte har någon makt eller något att säga till om. Men han fick gärna adressen. - "Vad har ni honom då till" var hans reaktion. Vad svarar man på det?

Hand
» Om viktig forskning: Jag kan konstatera att canadensiska forskare nu vetenskapligt bevisat att jag tillhör den trevligare delen av mänskligheten! Forskare vid McGill University i Kanada under ledning av professor emeritus Simon Young har nämligen funnit ett starkt samband mellan hur trevliga vi är mot kvinnor och längden på våra fingrar. Män som har ett ringfinger som är längre än pekfingret är i genomsnitt mycket trevligare! Och jag kan konstatera genom att granska både min högerhand och min vänsterhand att jag har tydligt kortare pekfinger än vad mitt ringfinger är. Jag har ännu inte hunnit fråga Ingela, min älskade hustru sedan mer än 28 år, hur hon ser på saken. Men även om hon nu skulle tycka annorlunda så måste hon ju trots allt ge med sig för vetenskapen! En intressant fråga man kan ställa sig är hur någon forskare ens kommer på tanken att studera sambandet? Vill ni läsa mer så kan ni göra det här och här. Själv rekommenderar jag den första länken. Båda länkarna leder nämligen till samma artikel hos Aftonbladet, men på den första slipper ni en automatiskt startade reklamfilm som irriterar. Den här handen tillhör uppenbarligen en människa som är mindre trevlig. Fast det finns en del indicier som talar för att det kanske är en kvinnlig hand. Men man ska inte ha fördomar så jag betecknar den som "Hen".

» Bedragare del 112: Ett litet undantag när det gäller min serie med bedragare. Det handlar inte om e-postbedragare den här gången. Istället startades den här sidan upp när jag öppnade upp en annan sida på webben. Tänk att jag som Chrome-användare kan få 600 kronor bara för att svara på en del frågor.

Webbläsaren Opera
Kära Chrome-användare,

Du är dagens hedersbesökare: torsdag, 19 februari 2015

Vänligen genomför denna korta undersökning och få en gåva till värde av 600 kr.

Det största problemet är att jag inte använder Chrome utan Opera! Alltså är det lite skumt det hela. Det hade varit spännande att se vilka frågor jag skulle svara på? Men jag struntar i det. Fast om jag hade varit Chrome-användare undrar jag hur jag tänkt? Förhoppningsvis hade jag blivit tveksam just genom sättet att uttrycka sig om ersättningen. Du får inga 600 kronor för att svara på frågor. Antagligen hade dom behövt uppgifter om kontot att betala ut pengarna till... Jag vill hur som helst rekommendera det norska alternativet Opera.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-02-19
Funderingar om yttrandefrihet
tyckeri nummer 6489

Penna
» Apropå debatten om yttrandefrihet: Just nu debatteras yttrandefriheten intensivt. Hur viktigt är det att vi alla har rätt att uttrycka vår åsikt, även om åsikten inte stämmer överens med den allmänna åsikten. Får man yttra sig kritiskt om islam? Får man föra fram israelkritiska åsikter? Får man vara elak mot Kungafamiljen? Får man kritisera judendomen? Ska man få framföra anonyma hot mot oliktänkande? Var går gränsen för yttrandefriheten? När har man passerat den gränsen? De flesta av oss är nog överens om att toleransnivån måste vara mycket stor, men det finns en gräns. Ett område där debatten är mycket ensidig är kriget i Ukraina. Här finns bara en syn som är accepterad. Den ukrainska regeringssidan är den goda sidan, helt utan onda inslag. Ryssland är det onda, utan någon inskränkning. Alla åsikter som inte stämmer överens med detta avfärdas som rysk propaganda. Och den svenska rysskräcken sitter i vårt blod sedan århundraden. Naturligtvis är konflikten inte så enkel. Konflikten började med att en ryssvänlig regim i Ukraina störtades och ersattes av en ny regim som från början innehöll stora inslag av nazister / fascister. Ett av denna nya regims första beslut var att minska det ryska språkets betydelse i Ukraina genom att göra ukrainska till det enda officiella språket. Ca 17% av befolkningen i Ukraina är ryssar. Naturligtvis skapade detta en konflikt när en ryssvänlig (marionett?) störtats. I områden där det i stort sett bara bor ryssar, som på Krim som har en nästan uteslutande rysk befolkning och som fram till 1954 var en del av Ryssland och inte Ukraina kände man sig hotade. Att med största sannolikhet en överväldigande majoritet av folket på Krim vill tillhöra Ryssland har i västvärldens ögon ingen betydelse eftersom gränser inte får ändras, allra minst med vapenmakt. Fast det finns förstås undantag till detta som t.ex. Jugoslaviens sönderfall. Främst Kosovos frigörelse från Serbien som underlättades av NATO-bombningar av mål i Serbien. I Rysk (och innan det Sovjetisk) säkerhetspolitik ingår att stater inom den egna maktsfären inte får göra sig fria. För Sovjetunionen visat genom militära ingripanden i Polen, Tjeckoslovakien och Ungern t.ex. Och efter Sovjetunionens sönderfall genom ingripande i gamla f.d. delstater som vill göra sig fria, som Ukraina. Däremot har Moskva nästan alltid låtit bli att ingripa i konflikter utanför vad man upplever som den egna maktsfären. Detta i motsats till USA som skickar militär till konflikter runt om i världen när Washingtons intressen är hotade. Ibland motiverat och med goda resultat. Men tyvärr ofta bara skapande av nya konflikter. Störtandet av Saddam Hussein i Irak har ju inte skapat ett fredligare Irak. Störtandet av Muammar al-Gaddafi i Libyen har inte skapat ett fredligare Libyen.

Penna
Vad är det då som får mig till denna långa utläggning. Jo, jag läser en debattartikel i Aftonbladet med rubriken "Moderat stoppade bilder från Odessa". Vad det handlar om är en utställning med bilder från den händelse den 2 maj 2014 när bland annat 42 personer brändes ihjäl i staden Odessa i Ukraina när fackföreningsbyggnaden där stacks i brand. Ytterligare några dog när dom hoppade ut genom fönstren. En av de som överlevde, Oleg Muzyka, har turnerat runt på många håll i världen och visat skakande bilder från katastrofen. Men, Oleg är medlem av ett proryskt parti i Odessa. Så naturligtvis är det han framför lätt att avfärda som rysk propaganda. Nu var utställningen planerad att visas i Helsingborg, arrangerad av ABF och visad på Helsingborgs stadsbibliotek. Och detta var tydligen inte lämpligt. Sedan Helsingborgs moderata kommunalråd Peter Danielsson fått ett brev från en aktiv debattör i Sverigedemokraternas tidning Samtiden (och som karakteriserar Sveriges Radio som "i Moskvas tjänst") så har Peter Danielsson beslutat att utställningen inte får visas. Ty när det gäller kriget i Ukraina får bara en åsikt framföras, och i den världen står Ukraina får allt gott och Ryssland för allt ont. Några synpunkter som säger något annat får inte framföras. Vi kan förstå varför ett antal svenska nazister åkt till Ukraina för att kriga - på den ukrainska regeringssidan. Kriget i Ukraina är inte en konflikt mellan en god och en ond sida. Snarare kanske en konflikt mellan två onda sidor som båda fullständigt skiter i att de flesta människor vill leva i lugn och ro och i fred. Och som kanske struntar i var gränsen egentligen går. Men detta struntar makthavare på alla sidor fullständigt i. För dom gäller den egna makten och inget annat.

» Bedragare del 111: Isabelle berättar att min e-postadress har blivit utvald att delta i en supersnabb undersökning där jag kan vinna presentkort på hela 10.000 kronor hos H&M, Lindex eller Gina Tricot.

Hej!

Din emailadress tycker@swl.nu har blivit utvald bland alla prenumeranter av detta nyhetsbrev. Grattis!

Som utvald mottagare, klicka här!

Detta erbjudande är begränsat och gäller bara för utvalda prenumeranter som deltar i vår 30 sekunders snabbundersökning!

Möjlig vinst: Presentkort på 10.000 kr från H&M, Lindex eller Gina Tricot!

Lycka till!

Ditt Vinnpresentkort-team.

Fast jag tror att jag struntar i det hela. Inte bara för att jag inte handlar hos H&M, Lindex eller Gina Tricot utan också för att jag tvivlar på att en undersökning som tar 30 sekunder är seriös. Och vad det egentligen är för nyhetsbrev hon pratar om begriper jag inte heller. Adressen real-dance.info som det hela kommer från verkar inte heller seriös. Släng skiten!


Rör inte min kompis

onsdag 2015-02-18
Damer, väskor, nazister och centerpartister
tyckeri nummer 6488

Fimpa NU
» Äntligen: Vår socialdemokratiska Folkhälsominister Gabriel Wikström presenterar i en debattartikel i dagens Dagens Nyheter äntligen förslag som bland annat innebär förbud mot rökning på uteserveringar, busshållplatser, tågperronger, lekplatser, idrottsarenor osv. Det är nu 10 år sedan förbudet mot att röka på restauranger infördes, men fortfarande tvingas vi icke-rökare utsättas för stanken regelbundet när vi vistas på offentliga platser. Förslaget innebär också ett förbud mot skyltning med tobaksprodukter, dvs paketen ska ligga dolda i affärerna. Likaså ska förpackningarna vara helt neutrala. Något som redan finns i flera länder. Det jag saknar i förslaget är att cigarettpaketen ska utformas med ett speciellt fack för använda fimpar. Precis som i dag snusdosor har ett fack för använda prillor. Det är uppenbart att tobaken inte bara angriper t.ex. lungorna utan även skadar hjärnkapaciteten. Rökare verkar nämligen inte begripa att fimpen ska slängas i askkoppar och inte på marken. Att man kan stoppa fimpen i själva cigarettpaketet verkar nämligen mycket få rökare ha förstått, detta med tanke på alla fimpar som ligger slängda överallt i naturen. Kanske skulle ett speciellt fack göra att några rökare begriper detta. Bra Gabriel Wikström, nu gäller det bara att en majoritet av våra politiker tycker som du och jag. Fast det finns naturligtvis en del stackare som är totalberoende av nikotinet som hänvisar till "mänskliga rättigheter" och liknande. Jag tycker att hänvisningen håller riktigt bra, dvs mänskliga rättigheter att slippa. Läs vad ofta mycket intelligenta Oisín Cantwell skriver i Aftonbladet. Bra tänkt! Läs även här.

- "Vem f-n vill kyssa en askkopp? Sluta röka!"

Damen med väskan
Statyn
» Upp till kamp: Vi minns väl alla bilden på den ilskna dam som 1985 med sin handväska gick till attack mot marscherande nazister i Växjö. Till 30-års minnet av händelsen har Växjö kommun beställt en staty av konstnären Susanna Arwin att uppföras i Växjö. Men... Kultur- och Fritidsnämndens ordförande, centerpartisten Eva Johansson, har kommit på andra tankar. - "Jag anser att det i den tanken är viktigt att möta oliktänkande med ord och samtal, inte med tillhyggen". Det är för våldsamt helt enkelt! Damen som gick till attack med handväskan hade haft delar av sin familj sittande i Auschwitz, och vi kan nog alla känna den förtvivlan hon känner när hon ser vad som händer. Men det nya beslutet är inte enigt, och det har nu startats en namninsamling till förmån för att statyn ska uppföras. Jag hoppas att denna centerpartist får äta upp sitt motstånd mer än en gång. Skriv på namninsamlingen. Läs mer hos Aftonbladet, Dagens Nyheter och Göteborgs-Posten.

» Bedragare del 110: Tänk att det verkligen finns så generösa människor. Jag ska få en halv miljon brittiska pund som jag kan använda för att hjälpa behövande barn och familjer här i Åstorp. Det känns ju helt underbart att det finns så generösa människor. Jag tror inte att Dean Ward på Acorns organization har något emot om jag bedömer att mina egna barn och min familoj är i behov av den största delen av slantarna.

Acorns organization has chosen you as one of the beneficiary in 2015 to help care for child support for the families in your community. This organization is to help child in any country, you are entitle with 500,000.00 GBP to help child and families.

Acorn organization
For more details contact: a.h4357@gmx.com
103 Oak Tree Lane
Selly Oak Birmingham UK
B29 6HZ

Acorns organization
Care for the child, Support for the family

Fast jag läser att ACORN (Association of Community Organization for Reform Now) lade ner 2010! Men det finns väl alltid någon som blir lurad. Släng skiten! Acorn är förresten en form av nötter, dom som blir lurade kanske?


Rör inte min kompis

tisdag 2015-02-17
Tåg, Borg och Telia
tyckeri nummer 6487

Skånetrafiken
» Sent ska syndarna vakna: Fyra borgerliga regionpolitiker i Skåne, Pontus Lindberg (M), Cristina Glad (FP), Birte Sandberg (C) och Birgitta Södertun (KD), har upptäckt att det finns vissa brister i det skånska järnvägsnätet. Och det är ju bra att dom upptäckt detta nu. Annars har man faktiskt haft makten i Skåne under ett par mandatperioder och även haft makten i hela riket under ett par mandatperioder. Man har alltså haft 8 år på sig att reda ut problemen. Men istället har partikamraterna i Riksdagen precis röstat igenom en ny budget som innehåller färre slantar för underhåll av järnvägsnätet än vad den Rödgröna budgeten för 2015 innehöll. Men, som sagt, sent ska syndaren vakna. Dessa fyra borgerliga politiker vill att Region Skåne ska förskottera pengar till staten (de pengar som partikamraterna i Riksdagen inte ville satsa?) för att investera i underhåll av det skånska järnvägsnätet. För övrigt läser jag att partikamraterna i Stockholm upptäckt att det saknas pengar hos SL, så där ska biljettpriserna upp och trafiken ner. Man behöver alla tillgängliga pengar för att bygga motorvägstunnlar gissar jag!

Anders Borg
Kärleken är evig
Aftonbladet + Expressen
» Medias utslätning: Det pågår en hård konkurrens bland tidningarna om läsarna. Bland kvällstidningarna (dom som kommer ut på förmiddagarna - i motsats till morgontidningarna som kommer ut på natten) har vi i dag två tidningar kvar som ges ut av de två ledande hårt konkurrerande mediakoncernerna i landet. Aftonbladet från den norska mediakoncernen Schipstedt och Expressen (med lokala upplagor i Malmö och Göteborg) som ges ut av den svenska mediajätten Bonniers. Konkurrensen är stenhård, vilket tyvärr ofta leder till att tidningarna blir mer av typ "skvallertidningar" än riktiga "nyhetstidningar". Ge läsarna vad läsarna vill ha! Ofta verkar redaktörerna (och de ännu viktigare säljarna...) tro att det är just skvaller vi vill ha. Men det blir kanske lite väl utslätat när både Aftonbladet och Expressen har som huvudrubrik samtidigt att "Anders Borg skiljer sig - hon är nya kärleken". Exakt samma ordalydelse och exakt samma satsning. I varje fall såg det ut så här under en period under gårdagskvällen. Annars läser vi att det var Anders Borg själv som ringde Expressens Niklas Svensson för att berätta den stora nyheten att han bytt partner till kändisen Dominika Peczynski. - "Grymt skicklig mediehantering av Borg" kommenterar PR-gurun Paul Ronge. Jaha!

» Bedragare del 109: Jaha, så har då Nordea, som är min bank, varit framme igen och betalt mina Telia-fakturor dubbelt. Det sker nämligen via autogiro. Det är ju snällt av Telia att informera mig och inte bara behålla pengarna.

Hallå
Åtkomst till ditt konto är begränsat eftersom vi har märkt att du har betalat din faktura tva ganger på samma gång, och det är på grund av ett tekniskt fel.

När du bekräftar informationen på kortet, kommer vi att återbetala till ditt konto

Telia
Detaljer :
Beställningsnummer : 69-46557432539087
Mobile operator: Telia
Betalas av : Kreditkort
Status : Väntar på återbetalning
Sida återbetalning

Tack för ditt förtroende,
Vi ses snart på www.telia.se

Fast, om jag ska vara ärlig, så är det en del saker jag inte riktigt begriper. Om jag nu betalar fakturan dubbelt, vad finns det för anledning att begränsa tillgången till kontot som straff? Varför inte bara helt enkelt förlänga giltigheten på kontot motsvarande tid och spara in att behöva skicka ny faktura nästa gång? Eller det kan ha att göra med det här med negativ ränta som Riksbanken har infört. Eftersom Telia får för mycket pengar på sitt konto om jag betalar för mycket så får dom betala extra mycket i "straffränta" på sina pengar på kontot. Alltså straffas jag, som ju istället slipper betala ränta på mina pengar på kontot om jag betalar för mycket. Så för att vara snäll mot Telia kommer jag att låta bli att betala fakturan nästa gång så slipper dom straffränta för pengarna på kontot, den tar jag på mig själv istället. På så sätt kanske jag kan få en bonus en annan gång? Vad tror ni om min teori? Släng skiten tycker jag.


Rör inte min kompis

måndag 2015-02-16
Assangefunderingar
tyckeri nummer 6486

Wikileaks
» Det är något som saknas: Enligt medieuppgifter har den brittiska polisens bevakning av Ecuadors ambassad i London fram tills nu kostat motsvarande 126 miljoner kronor. Ambassaden bevakas ständigt av polis för att förhindra att Julian Assange lämnar ambassaden där han tagit sin tillflykt. Julian Assange är misstänkt för sexbrott i Sverige och åklagaren i Sverige vill förhöra honom om detta. Han vägrar dock att åka till Sverige för förhör eftersom han säger sig vara orolig för att då utvisas till USA. Där riskerar han att dömas för publiceringen av många 10.000-tals dokument om USA:s krigföring i Afghanistan som publicerades via Wikileaks. Wikileaks har sina servrar i Sverige pga den svenska yttrandefriheten. Och Julian Assange har sökt om uppehållstillstånd i Sverige för att här kunna stå som ansvarig utgivare, men han har fått Nej. Det som får mig att fundera på om det inte finns mer i ärendet med Julian Assange än utredningen om sexbrott är det faktum att han aldrig förhördes medan han var kvar i Sverige trots att han då kontaktade polisen. Utredningen lades också ner en gång men återupptogs. Han har begärt garantier mot att utlämnas till USA för att återvända till Sverige, men vägrats detta. Han har erbjudit sig att bli förhörd i London, men det vägrar åklagaren. Alltså sitter han där han sitter och brittisk polis har kastat 126 miljoner kronor i Themsen. Det finns något mer i den här affären än vad som är offentligt. Annars hade han fått garantier, hade åklagaren åkt till London eller Londonpolisen skurit ner bevakningen. Det handlar ju trots allt inte om en dömd mördare eller terrorist, det handlar om att förhöra en man om misstänkt sexuellt ofredande.

Var och en efter förmåga
» Det går åt rätt håll: I går publicerade Svenska Dagbladet sin senaste väljarundersökning som görs av Sifo. Och överlag ser det bra ut. Enligt denna får Socialdemokraterna 28,9% (-2,1 sedan valet). Moderaterna får 22,1% (-1,2 sedan valet). Fjärde största parti är Miljöpartiet med 7,9% (+1,0 sedan valet) som följs av Vänsterpartiet som får 7,2% (+1,5 sedan valet). Vänsterpartiet är därmed den största vinnaren sedan valet. V har också en mindre ökning sedan förra månaden. Centern är störst av Moderaternas gamla röstboskap, dom får 7,0% (+0,9 sedan valet) medan Folkpartiet får 5,4% (-0,2 sedan valet) och Kristdemokraterna får 4,7% (+0,1 sedan valet). Sverigedumokraterna får 13,0% (+0,1 sedan valet och -0,3 sedan förra månaden). Feministiskt Initiativ, som funderar på att byta till Feministerna, får 2,7% (-0,4 sedan valet). Ett val i dag skulle alltså ge ungefär samma resultat även om V och i viss mån Mp gått upp på S bekostnad och C gått upp på M:s bekostnad medan Fp och Kd i stort sett ligger stilla strax över strecket. Sd har nog nått sin kulmen, och jag tror att inre stridigheter så smått kommer att krympa dom tillbaka till glömska. Däremot verkar alltså den våldsamma debatten inom och om Folkpartiet och Kristdemokraterna inte satt några spår alls i opinionen. Hur ska man tolka detta? Att dom är så betydelselösa att det inte finns någon anledning att bry sig?

» Bedragare del 108: Något missförstånd har det blivit eftersom flickorna tror att jag heter Romeo. Tänk att en gammal gubbe som jag fortfarande får den här typen av spännande erbjudanden.

Kärlek
Hello Romeo!!!
Is romance still left in you? Do you still believe in love and romance? Do you need someone special to feel those wonderful moments of love and care in life?
Then you are the one I am in search of, so are thousands of girls in this website where I have registered at.
I love this site because they believe in love, romance and the sanctity of family life.
Well, don’t you think that these values are the most missed ones in our modern day life?
I am Evgeniya from Russia and I have grown up seeing my parents sharing these above said feelings for each other all through my childhood and teenage, till now.

Fast lite mystiskt är det eftersom jag fått samma mejl från Lily, Esperanza, Darcy, Marta, Maribel, Alexandra, Lillian, Lelia och till och med från en Morgan. Med risk för att jag missat något mejl. Fast hon kallar sig Evgeniya inne i mejlet i alla mejlen. Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv varit lika eftertraktad!


Rör inte min kompis

söndag 2015-02-15
Feldt, Vilks och Bedragare
tyckeri nummer 6485

Sosseros
» Ålder ger klokhet: När fan blir gammal blir han religiös, eller med ålderdom kommer visdom. I Dagens Industri läser jag om förre Finansministern Kjell-Olof Feldts råd till Magdalena Andersson: - "Bryt med principen "krona för krona". Subventionera bygget av nya bostäder och trappa ned ränteavdragen till hushållen. Det finns utrymme för en expansiv finanspolitik". Och han fortsätter med: - "Ökade statliga utgifter för ett bättre transportsystem, fler bostäder och mer miljövänlig energiproduktion faktiskt skapar resurser, inte förbrukar dem". Och han avslutar med: - "Under många år har skatter på framför allt privat konsumtion sänkts för att hålla uppe efterfrågan och sysselsättning. Det borde vara dags att medge att det inte gett avsett resultat". Man börjar nästan tro att Kjell-Olov är äkta Sosse! En som däremot verkligen inte är en äkta Sosse är Stefan Fölster på Reforminstitutet. För de som tror att Reforminstitutet är något som har med reformer att göra så kan vi påpeka att detta är en extrem marknadsliberal tankesmedja finansierad av Stiftelsen Fritt Näringsliv och med mycket starka kopplingar till gammal hederlig Moderat högerpolitik. I den här intervjun i Veckans Affärer sågar han alla tankar på arbetstidsförkortning jäms med fotknölarna och aktualiserar istället Fredrik Reinfeldts gamla tankar på att vi nog ska jobba till 75. Eller, vi ska inte vara tvungna att jobba till 75, men den som slutar innan ska straffas rejält ekonomiskt. Allra gladast åt dessa tankar är nog lågavlönade kvinnor inom servicesektorn som ska vara glada om dom orkar fram till 65. Men Stefan Fölster klarar nog av att sitta på kontorsstolen fram till 75!

Installation av Lars Vilks
» Det handlar inte om yttrandefrihet: Attentatet mot det möte i København där en man sköts ihjäl handlar inte om yttrandefrihet som Anna Dahlberg i Expressen försöker påstå. Lars Vilks är en rasistisk islamofob som kallar sig konstnär. Hade jag uttryckt mig anonymt på gödselspridaren Flashback så hade mitt ordval kanske varit annorlunda, men jag ska försöka att hålla mig på mattan. Jag har, som jag sagt många gånger, inget förtroende alls för Lars Vilks. Redan hans "konstnärliga alster" som byggts i brott mot alla lagar mitt inne i ett naturreservat säger vad den mannen anser om ansvar. Hans islamofobiska konstnärsverksamhet efter detta säger mer. Det handlar inte om yttrandefrihet, det visar hans uppdykande på det ena islamofobiska, rasistiska och högerextrema arrangemanget efter det andra. Sedan innebär detta INTE rätten att döda människor. Den man som utförde attentaten i København är en terrorist som skulle dömts som mördare om han inte redan hade varit ihjälskjuten av polisen. Lars Vilks omfattas också av yttrandefriheten, men han omfattas också av andra lagar om rasistiska brott, lagar om miljövård osv. Han ska kritiseras (och dömas) för detta, men ska verkligen inte hyllas som någon som utnyttjar sin yttrandefrihet. Lika lite som islamistiska extremister ska hyllas för sin yttrandefrihet när dom sprider hat mot judar för att ta ett exempel. Då ska dom dömas för detta, precis som Lars Vilks ska dömas. Senast han dömdes var väl för att ha huggit ner träd inne på Kullabergs naturreservat. Träd han skulle ha för att bygga vidare på sitt s.k. "konstverk" Nimis som han påstår byggts uteslutande av drivved.

» Bedragare del 107: Jag har verkligen inga konton hos Barclays så det verkar ha blivit någon vajsing hos Londonpolisen. Dom måste ha skickat det här mejlet till fel adress. Eller kan det var så att Herrarna Ronald Duncan och Peter F. Tseng av misstag öppnat konton i mitt namn och nu vill rätta till sina misstag? Hur som helst så fick jag nyss det här mejlet från Londonpolisen.

Inspector Dean Price
Metropolitan Police Authority
London United Kingdom.
London UK.

Barclays bank
The Metropolitan Police Authority in London UK writes to inform you of the theft that is going on in Barclays Bank London UK. Where one Mr. Ronald Duncan from Melbourne Australia and his colleague Mr. Peter f. Tseng in attempting to change the ownership of your funds valued $8.5 million dollars to his friend Mr. Peter f. Tseng from USA. This electronic message is to notify you of the change and to confirm if you authorized Mr. Ronald Duncan to effect the change of the ownership of your funds with the Barclays Bank London. You are instructed to visit the bank in London or send an email message to me and copy to Mrs. Katie Owen of the telex department, Barclays Bank London email (banklondon_b@yahoo.com.au) to confirm the change with the management of the Barclays Bank, so that immediate transfer can be effected to the nominated bank account of Mr. Peter f. Tseng with the Citi-Bank New York USA.

With Citi-Bank account number 3450 018200 and routing number 1100001.You are hereby advice to respond within seven bank working days to my office failure which i will give clearance to Barclays Bank, to effect the electronic wire transfer in favor of Mr. Peter f. Tseng.

Best Regards,

Inspector Dean Price
Metropolitan Police Authority
London United Kingdom.

En relativt ny variant på bedrägeriförsök. Som är lika patetiskt som de flesta andra. Jag är TRÖTT PÅ SKITEN. Kan man inte anmäla sig till någon sorts Nix-register och slippa få skit- och piss-mejl! Jag misstänker att enda sättet är att helt slopa e-postadressen och byta till en ny. Det dröjer väl några veckor innan pestspridarna har spårat upp den adressen!


Rör inte min kompis

lördag 2015-02-14
Skolan, Kakao och Nassar
tyckeri nummer 6484

Undervisning
» Nu är det bara Sverige kvar: Den chilenska kongressen har nu fattat beslut om att avskaffa möjligheten för privatägda skolor i Chile som finansieras med hjälp av pengar från skattebetalarna att betala ut verksamhetens överskott till ägarna. Det innebär att Sverige nu är ensamma i hela världen om att tillåta vinstdrivna och skattefinansierade privata skolor. Alltid något vi kan vara ensamma om! Fast det är tveksamt om ifall det är något att vara stolta över. Sverige var tidigare ensamma om möjligheten tillsammans med Chile, där den en gång infördes av högerdiktatorn Pinochet. Privata skolor som drivs av pedagogiska utmaningar och inte vinstintresset är välkomna på många håll i världen. Men skolor som har som mål att maximera överskottet till ägarna, men som vill finansiera detta med skattebetalarnas pengar, är inte välkomna i resten av världen. Är det inte dags även för Sverige att sätta stopp för detta? Som Aftonbladet skriver: - "Skolorna plundras av glada direktörer". Det är många slantar att tjäna på skattefinansierade skolor. Men någonstans ska pengarna sparas in. Det är alltså lägre personaltäthet i privata skolor, det är lägre löner i privata skolor. Men, man måste ju spara in på något för att det ska kunna bli miljonvinster att betala ut till anonyma riskkapitalbolag i olika skatteparadis. Till och med om kommunen betalar ut extra slantar för att kunna höja lärarlönerna så kan man ju låta bli att använda pengarna till detta för att maximera vinsten som jätten Academedia planerade. Det är alltså dags för Sverige att göra precis som exakt alla andra länder i världen gör. Sätt stopp för vinstdrivna skattefinansierade skolor! NU!

» Bedragare del 106: Dagens exempel hittar vi inom kategorin "jag har en massa pengar som jag vill sätta in på ditt konto". Denna gången är det dottern till en kakao-handlare i Elfenbenskusten som tydligen nu vill föra ut pengarna. Fast det framgå inte riktigt varför hon inte kan föra ut dom på vanligt sätt utan måste gå via mig.

Från Fröken Esther Desmond.

Kakao
Hej Kära,

Hoppas detta mail möter dig väl, vänligen tillåta mig att presentera mig själv för er, jag är fröken Esther Desmond Dottern av den sena Mr och Mrs Michael Desmond från Elfenbenskusten. Som var en berömd kakao köpman baserad här i Abidjan den ekonomiska huvudstaden i Elfenbenskusten (Elfenbenskusten). Jag söker för din hjälp för att hjälpa mig att överföra summan av $ (7.500, 000.00USD) som jag ärvt från min sena far till ditt bankkonto.

Jag är villig att erbjuda dig 20% av det totala fond som ett sätt att ersättning efter överföringen för din tid och ansträngning. Alla nödvändiga dokument om denna fond är intakta. För mer information om denna fond och jag kommer lika skicka mina bilder så att du kommer att se och veta vem jag är.

Watling för ditt samarbete.
Tack och må Gud välsigna
Högaktningsfullt.
Esther Desmond.

Vi kanske ska påpeka att ivorianerna vill att landet på alla språk kallas "Côte d'Ivoire", men det har vi svenskar struntat i. Jag kommer också att strunta i att kontakta Esther Desmond (m_dikko40@yahoo.co.jp), vars e-postadress tydligen är i Japan. Jag tror att jag struntar i det hela, Esther får fixa sina slantar på annat sätt. Annars är ju översättningen relativt bra, även om det finns en del frågetecken på några ställen. Det kan inte ha varit en auktoriserad eller professionell översättare som gjort jobbet.

Typisk nasse
» Terroristerna slår till: Polisen i Stockholm har under gårdagskvällen gripit flera terrorister utanför Expressens och Dagens Nyheters redaktioner. Flera personer, både tidigare dömda och sedan tidigare misstänkta för olika våldsdåd, är gripna. Brottsmisstanken den här gången är "förberedelse till grov misshandel och olaga hot mot grupp". Det handlar alltså om ett antal medlemmar av den högerextrema, nazistinfluerade, extremnationalistiska gruppen Svenska motståndsrörelsen om ni inte förstått det. Uppenbart är att dom är missnöjda med att media granskar vad dom sysslar med. Och troligtvis är syftet att skrämma media från att skriva om saker som inte passar dessa spolingars syn på hur vår värld ser ut. Det var samma grupp som på olika platser runt om i Sverige nyligen försökte skrämma olika nyhetsmedia från att rapportera från minneshögtiden för Förintelsens offer. Läs mer hos t.ex. Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Det är verkligen dags att ta i med hårdhandskarna mot denna grupp av terrorister som i dag är det största hotet mot den svenska demokratin och vår yttrandefrihet.

Slopa bidragssamhället
» Va!!!: Er bloggare är läsoman, dvs jag är beroende av att läsa tidningar och tidskrifter. Och om jag inte har något att läsa (helst på papper, men också på nätet) så får jag i princip abstinensbesvär. Mycket av det jag läser bekräftar de åsikter jag redan tidigare hade. Jag läser både tidningar som stämmer överens med min åsikt, men också "motståndarnas" publikationer. Och även där kan man ju ofta hitta texter som bekräftar mina åsikter (mina fördomar...). Men det händer att man blir överraskad också när man läser. - "Men det kan väl ändå inte vara sant?" blir den spontana reaktionen. Ett sådant tillfälle är när jag på Dagens Arenas sajt läser att ROT-avdragen för renoveringsarbeten på bostäder i utlandet har ökat med 155% mellan 2011 till 2014. Det kan väl ändå inte vara sant att man får göra ROT-avdrag i Sverige för byggarbeten som sker på semestervillan på franska rivieran, i Spanien eller på annat håll i utlandet med 51 miljoner kronor? Men det visar sig vara sant. Förra året fick vi svenska skattebetalare subventionera andra svenskars nya swimmingpool, nya badrum, nya uteplats osv i semestervillan någon annanstans inom EU. Det är faktiskt sant! Man kan få bidrag från svenska skattebetalare för att bygga till semestervillan i Spanien! Helt obegripligt! Antagligen kan man få RUT-bidrag av oss svenska skattebetalare för städningen av villan på rivieran också.


Rör inte min kompis

fredag 2015-02-13
Mauds tystnad straffar sig
tyckeri nummer 6483

Maud: har jag gjort bort mig
» Bye bye Maud - eller ta konsekvenserna av dåliga affärer: I dag står det klart att förre Centerledaren, numera "styrelseproffset", Maud Olofsson får sparken från statliga LKAB:s styrelse. En post hon fick av den förra Högeralliansregeringen. Anledningen till att Maud Olofsson sparkas är hennes agerande i samband med avslöjandet om Nuon-skandalen. Vattenfalls fiasko-affär i Nederländerna som kostat Vattenfall (dvs vi svenska skattebetalare) många tiotals miljarder kronor. En affär som gjordes medan Maud Olofsson var ansvarig Näringsminister. Den direkta anledningen till att hon nu får sparken är att hon konsekvent sedan skandalen briserade vägrat att svara på frågor om hon informerade statsminister Fredrik Reinfeldt om affären. Han har hela tiden sagt att han inte fick någon information medan Maud Olofsson konsekvent vägrat svara på frågan. Och när hon kallades till Konstitutionsutskottet för utfrågning vägrade hon att komma. Som det sagts flera gånger från den nuvarande Rödgröna regeringen är det orimligt att nuvarande eller tidigare ministrar som vägrar låta sig utfrågas av KU sedan ska premieras med uppdrag för svenska staten. Det tycker jag låter fullt logiskt. Att höra Maud Olofsson när hon intervjuas av Rapport i dag påstå att hon inte alls begriper varför hon får sparken: - "Jag vet faktiskt inte varför jag får sluta" är ett ganska komiskt uttalande. Om hon inte begriper det, då är hon verkligen inte kompetent att representera svenska folket i gruvjätten LKAB, som i dag meddelade att dom ska säga upp 400 anställda.

Älska alla
» Rasismen i verkligheten: Händelsen i Malmö när två unga pojkar uppenbarligen utsattes för mer våld än nöden kräver av ordningsvakter har blivit ett utmärkt exempel på hur rasister och annat löst pack arbetar genom att studera hur dom sprider lögner i olika media. Någon har hört av någon som har hört av någon att grabbarna i själva verket är mycket äldre än vad dom uppger. Någon annan har hört av någon annan som hört av en tredje om hur illa dom uppfört sig på tåget innan dom avhystes från tåget och ordningsvakterna ingrep. Däremot berättar de riktiga ögonvittnena något helt annat. Tydligen handlar det om två vilsna bröder som frenetiskt letar efter sin storebror som dom skiljts från. Helt klart är att man INTE tjuvåker på tåg eller bussar. Varken i Malmö, Göteborg eller Stockholm. Det står också klart att man INTE spottar på andra, varken på ordningsvakter eller tiggare. Och som stor stöddig ordningsvakt så misshandlar man INTE nioåringar. Vilket gör att vi kommer in på ett annat närliggande ämne. Hur vi behandlar andra medmänniskor, t.ex. tiggare. Anser du att man inte ska skänka pengar till tiggare - låt bli att göra det! För någon dag sedan kunde vi läsa om mannen som i sin ilska mot andra människor hällde någon vätska över en tiggare. Ungefär samma dag kunde vi läsa om spolingarna som nu dömts sedan dom skjutit med luftgevär på andra tiggare. Eller SD-politikern som skyller på fyllan när han kläcker ur sig rasismen. För några dagar sedan blev min fru rejält utskälld av en man sedan hon lagt några mynt i en tiggares kopp. Han skrek att hon skulle låta bli att skänka pengar så att "vi blev av med patrasket"! Jag för min del har större aktning för "patrasket" än idioten utan vett som skriker åt andra. Han är klart mer störande än tiggare!

Schweiz flagga
» Dagens citat: - "Jag är arg. Schweiz har ett gott rykte."

Sagt av Schweiz utrikesminister under tiden 2003-2011, Micheline Calmy-Rey, med anledning av de läckta uppgifterna om hur banken HSBC genom anonyma nummerkonton hjälpt tusentals mångmiljonärer (bland annat en hel del svenskar) att gömma undan sina förmögenheter från de egna skattemyndigheterna. Nu ska de schweiziska bankerna utredas tycker hon. Att utreda de schweiziska bankerna verkar inte vara en dum idé. Men "gott rykte"? Inte bland vanligt folk i varje fall. Men möjligen bland rikt folk med rymligt samvete.

» Bedragare del 105: Ett föredömlig kort försök att lura lilla mig. För visst blir jag nyfiken och vill klicka på det där enkla .doc dokumentet som säkert innehåller livsviktig information för mig. Ordet "Congratulations" gör ju naturligtvis att jag får positiva vibrationer i kroppen. Med namnet "Google" får jag sedan ett stort förtroende för det hela.

Google

Google Inc (T.Marciniak@mini.pw.edu.pl)
fr 2015-02-13 05:57
1 bilaga GOOGLE PLUS.doc

--
Dear User,
Congratulations, see attached document for details.

Regards,
Eric Schmidt

Fast jag begriper inte varför någon på "Fakulteten för matematik och informationsvetenskap i Warszawa" ska skicka mejl till mej i Googles namn. Jag har efter moget övervägande bestämt mig för att slänga skiten i papperskorgen efter att ha delat med mig av skumrasket med er kära läsare. Efter närmare funderande och grubblande så trillar det ner en pollett. Det är kanske bara ett examensarbete i "Informationsvetenskap" av någon studerande i Warszawa som vill utröna hur stor andel av de som får mejlet som verkligen klickar på länken till dokumentet? Jag deltar kanske i ett vetenskapligt projekt?


Rör inte min kompis

torsdag 2015-02-12
Privatiseringsextremisterna
tyckeri nummer 6482

Apoteket
» En effekt av avregleringen och privatiseringen: Ett område där privatiseringsivrarna och avregleringsfanatikerna lyckades genomföra sina teorier var inom Apoteksområdet. De flesta Apotek som fanns i landet såldes ut till ett antal olika privata kapitalägare. Och samtidigt blev det mer eller mindre fritt fram att etablera nya apotek. Resultatet har blivit att på mindre orter är det i dag oftast ett privat apoteksföretag som blivit enda alternativet medan det i större städer ligger apotek vägg i vägg med andra apotek. Det finns fler apotek i städernas centrala delar än det finns livsmedelsbutiker. Och dessutom har livsmedelsbutiker fått rätt att sälja de vanliga huvudvärkspillren osv. Har det blivit bättre? Här i Åstorp hade vi tidigare ett Apotek. I dag har vi fortfarande ett apotek, specialiserade på hudvård, skönhetsmedel och annat livsnödvändigt, tillhörande en privat kedja. Häromdagen behövde jag fylla på lagret av mina piller som jag tar när min migrän börjar göra sig gällande. En receptfri medicin med smärtstillande effekt, dock inte av den allra vanligaste sorten. Men, den hade dom inte inne. Det var inte längre någon "lagervara" utan jag hade väl fått beställa hem den. Däremot finns det som sagt gott om hudvårdspreparat, skönhetsmedel och vitamintillskott. Nu hittade jag den dock några dagar senare i Helsingborg på det lilla apotek tillhörande Apoteket AB som finns på järnvägsstationen. Och en kunnig expedit som visste att många med migränbesvär upptäckt att just dessa piller hade god effekt på migränen. Men vi får väl glädjas åt att vi har fått en expert på hudvård, skönhetsmedel och vitaminer i varje fall här hemma. En annan effekt av privatiseringen är tydligen problem att få ut lite mindre vanliga medel på recept där tillgången blivit försämrad. I varje fall för den som inte kan springa runt bland 10 olika apotek i storstaden. Ännu en effekt av privatiseringen och avregleringen är tydligen att antalet fall av förgiftning av bland annat Paracetamol (Alvedon t.ex.) har fördubblats sedan du nu kan köpa pillren "överallt". Man överväger därför att dra i nödbromsen och stoppa försäljningen av tabletter med Paracetamol i livsmedelshandeln. Det fanns dom som varnade för alla dessa effekter redan innan Avregleringsfanatikerna satte igång.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-02-11
Bortskämda spolingar
tyckeri nummer 6481

Pengar
» Jag tackar och bugar: Tänk att få 22 miljoner kronor för att få sparken! Under sådana villkor skulle till och med jag kunna tänka mig att missköta mitt jobb och sedan få sparken. Hela skandalen handlar om hur företagsvärldens toppgubbar blivit fartblinda och bortskämda. Skandalen som avslöjades av Svenska Dagbladet har hur som helst nu fått sitt första offer. SCA:s VD Jan Johansson åker ut i ett försök att rädda SCA:s rykte. Och han gör det med 2 årslöner i "kompensation". Jag såg att det var två årslöner minus bonus. Och det blev tydligen 22 miljoner kronor. Med den lön jag har i dag (inklusive OB och övertid) skulle det ta mig ungefär 59 år att få ihop den summan. Om jag räknar in vad jag kan tänkas få i pension handlar det alltså om vad jag får in under hela min livstid. Detta får denna man i ersättning för att han får sparken efter att ha misskött sitt jobb! Hela flygaffären är inget annat än en enda stor skandal. Och skandalen fortsätter. Fy Fan! Skandalen började med att Industrivärdens ordförande Sverker-Martin Löf förklarade att Bromma flygplats måste vara kvar. Och det framkom snabbt att anledningen till detta var att det var viktigt att dom hade tillgång till flygplatsen så att dom med företagets eget jetplan kunde flyga till jakten, idrottsgalor och annat väsentligt tillsammans med familjen och de bästa kompisarna. Annars läste jag i dag att SAS ordförande förklarat att det vore bäst att bygga ut Arlanda och stänga Bromma!

Varg
» Vem är terroristen: Jag ser att den Värmländska polisens talesman Tommy Lindh betecknat Miljöpartiet som en terroristorganisation. Vilket tyder på en god fantasi. Jag hoppas att han inte ger utlopp för samma fantasi när han offentligt ska uttala sig om Polisens arbete. Jag är inte Miljöpartist, det finns många frågor där jag har helt olika åsikt än vad Miljöpartiet står för. Men terrorister? Där har nog den gode Tommy Lindh trampat i ett rejält klaver. Ett klavertramp som gör att man undrar hur lämplig han är som talesman för en offentlig myndighet. Bakgrunden till beskyllningarna om terrorism är Miljöpartiets syn på alla djurs lika rätt att existera. Det handlar alltså om vargen. Ett djur som är utsatt för ett oresonligt hat från vissa grupper. Oftast grupper beväpnade med ett skjutvapen som dom använder för att jaga. Och vargen är ju som rovdjur en konkurrent om viltet för ett annat rovdjur - människan. Jag läste i en tidning i dag en insändare från någon av dessa varghatare som ansåg att vargen och björnen uteslutande hörde hemma i djurparker. Inte i den fria naturen. Själv tycker jag att människan är mycket farligare, så i så fall är det väl människan som borde hållas inspärrad.

» Bedragare del 104: På kort tid, mindre än en minut, i går dök det upp 7 mejl med den här ordalydelsen:

Apple
Hello,

The following information for your Apple ID was updated on 10/02/2015:

Shipping and/or billing address

If these changes were made in error, or if you believe an unauthorised person accessed your account, please reset your account password immediately by going to iforgot.apple.com.

To review and update your security settings, sign in to appleid.apple.com.

This is an automated message. Please do not reply to this email. If you need additional help, please visit Apple Support.

Thanks,
Apple Customer Support

Så det har jag naturligtvis gjort, dvs uppdaterat mitt lösenord hos Apple så att inte någon obehörig kan få tillgång till mitt konto. Samtidigt meddelade jag vilka andra ställen som jag använder samma lösenord - för säkerhetsskull! Eller, var det inte detta det var tänkt? Har inte människor blivit varnade så mycket numera att sån't här lurendrejeri kan ta slut. Ännu mer misstänksam blir man ju när det väller in exakt samma mejl till samma e-postadress. Kanske ska vi påpeka att länken till iforgot.apple.com i verkligheten leder till något mer än just detta...


Rör inte min kompis

tisdag 2015-02-10
Nazister och Rasister
tyckeri nummer 6480

Dollar
» Sveriges största gödselspridare: Aftonbladet har inlett en granskning av vad som sker på Flashback. Ett tydligen lönsamt debattforum på nätet där i princip vad som helst kan spridas. Från rumsrent till mindre rumsrent. Men ägarna är tydligt medvetna om det mindre rumsrena innehållet eftersom man gör vad man kan för att gömma sig. Aftonbladet har granskat hur utåt sett rumsrena svenskar, när dom tror att dom är anonyma, kan sprida vilken rasistisk och nazistisk smörja som helst. Åsikter som dom när dom konfronteras med dessa inte vill kännas vid eller kan förklara. Det är den Sverigedemokratiska EU-Parlamentarikerns medarbetare i Bryssel som på nätterna hetsar mot judar och muslimer. Det är MP-politikern som på dagtid står upp mot rasismen och på natten sprider rasismen. Det är läkaren som sprider rasism om sina patienter. Men som sagt, stå för sina åsikter, vill man inte. Flashback är vidrigheterna samlade på ett ställe. Men vad är det i det mänskliga sinnet som kan få oss att säga precis vad som helst när vi tror att vi är anonyma? Varför tror vi att man inte har ansvar för sina handlingar.

Säg Nej till Nazisterna
» Fiasko: Gårdagens demonstration med den från Tyskland importerade rasistiska organisationen Pegida blev ett enda stort fiasko. Sydsvenskan berättar om Åtta från Pegida och 5.000 motdemonstranter. Vilket väl inte kan kallas för något annat än just fiasko! Nu är kanske siffran överdriven eftersom det tydligen fanns ytterligare några tiotal sympatisörer som inte ens lyckades ta sig fram till demonstrationen. Förhoppningsvis visar det hela med önskvärd tydlighet att vi inte vill höra talas om dessa rasistiska åsikter i vårt land. Även i Tyskland håller Pegida på att falla sönder inifrån, och efter ett par inledande stora demonstrationer är rörelsen på väg att återvända till en tynande tillvaro på bakgatorna. Gårdagens demonstration i Malmö blev trots mängden motdemonstranter fredlig och lugn. Fast Aftonbladet koncentrerar sig först och främst på den knäppgök som tyckte att visa tuttarna var det bästa sättet att säga vad hon tycker om de rasistiska åsikterna. Men vad gör man inte för att koncentrera diskussionen till kvinnokroppar! Eller det var inte det Jenny Wenhammar var ute efter? Arrangörernas förhoppning om 1.000 Pegida-sympatisörer var i varje fall "något" i överkant. Det blev för många nollor, om man så uttrycker det. Läs gärna den granskning av vilka det egentligen är som ligger bakom Pegida i Sverige som Dagens ETC gjort. Inte blir man förvånad över att hitta nazister, hyllare av Breivik och annat löst pack långt ut på högerkanten. Kan vi hoppas att hela företeelsen dog svältdöden på Stortorget i Malmö den 9 februari 2015 klockan 18.30? Fast jag har ett litet tips till de Pegida-arrangörer som behöver något att skylla fiaskot på. Huvudmålet för Pegida-rörelsen är ju att peka på islamiseringen av vårt samhälle. Man tror att hela vårt land håller på att tas över av islamister. Och motdemonstrationen mot Pegida visar ju att dom har rätt. Islamisterna (motdemonstranterna) är ju så många fler än Nationalisterna (Pegida-demonstranterna) så samhället har redan tagits över. Dom är helt enkelt för sent ute!


Rör inte min kompis

måndag 2015-02-09
Flyktingar
tyckeri nummer 6479

Ta alla i hand
» Flyktingmottagande: Jag såg en lista över de svenska kommuner som tar emot minst antal flyktingar per 1000 innevånare. Och det är ju en spännande lista kan man tycka. Och med tanke på den diskussion som pågår om att mottagandet av flyktingar måste spridas jämnare så tänkte jag titta på hur dessa kommuner styrs. Så det blev lite letande på Internet här och var, på kommuners hemsidor och på Wikipedia med mera. Jag valde de 20 kommuner i landet som har det lägsta flyktingmottagandet och konstaterade att 9 av de 20 hade en Socialdemokratisk kommunstyrelseordförande, 7 hade en Moderat ordförande, 3 hade en Centerpartistisk ordförande och 1 hade en Folkpartistisk. Och det stämmer ju inte med er bloggares teori om att den här debatten egentligen borde diskuteras på Moderaternas partikongress. Men, så gjorde jag en ytterligare lite grundligare granskning, och kunde då konstatera att det senaste valet hade inneburit maktskifte i 7 av de 20 kommunerna. I 6 av kommunerna hade en Moderat ordförande ersatts av en Socialdemokrat och i en kommun hade en Centerpartist sparkats och ersatts av en Socialdemokrat. Före valet för några månader sedan styrdes alltså 13 av de 20 mest egoistiska kommunerna av en Moderat, 4 av en Centerpartist, 2 av en Socialdemokrat och 1 av en Folkpartist. Och nu stämde verkligheten mer med min teori. Puh! Sprid flyktingmottagandet bättre i Sverige - och i Europa!

Karta över Västbanken
» Viktigt statsbesök: I dagarna kommer Palestinas president till Sverige på ett officiellt besök. Han har bjudits in av Statsminister Stefan Löfven, och det hela är naturligtvis en markering om att både Israel och Palestina ska behandlas som jämbördiga parter. Och Sveriges utrikesminister Margot Wallström ville ju också göra ett officiellt besök i Israel för att markera att vi vill behandla båda parterna som just jämbördiga parter. Det besöket i Israel fick dock ställas in eftersom Israels Utrikesminister Avigdor Lieberman vägrade ta emot Margot Wallström. Och Israel är också mycket kritiska till att president Mahmud Abbas kommer till Sverige. Så kritiska att Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman på Svenska Dagbladets debattsida skrivit ett debattinlägg där han tycker att Palestinas president ska stanna hemma och kapitulera inför Israels krav istället för att åka runt i världen. På Dagens Nyheters ledarsida listades för någon dag sedan de fem stora olösta frågorna för att kunna lösa konflikten. 1993 slöts det s.k. Osloavtalet där Palestinierna erkände staten Israel innanför de gränser som rådde före sexdagarskriget. Dvs att ockupationen av Golanhöjderna från Syrien, Västbanken och Gaza skulle upphöra. Det som skett sedan dess är att Israel lämnat Gaza, men håller området i ett skruvstäd och förbjuder normal import och export t.ex. På Västbanken och Golanhöjderna har mängder av bosättningar byggts på mark som tillhör Palestinierna. I dag bor mer än en halv miljon israeler på ockuperad mark. Något som är ett brott mot internationella lagar som förbjuder att man flyttar in sin egen befolkning (och samtidigt tränger bort den ursprungliga befolkningen) på ockuperad mark. Och det finns inga som helst tecken på att Israel är villiga till att stoppa den ständiga utbyggnaden av bosättningar. När nu president Mahmud Abbas kommer till Sverige finns det anledning att kritisera den palestinska myndigheten för många saker. Men den stora bromsklossen för en fred är Israels vägran att stoppa bosättningspolitiken som ju längre den pågår gör en Palestinsk stat allt mer omöjlig. Vilket naturligtvis är den israeliska taktiken.

» Dagens visdomsord: - "Det är ont om begåvat folk, men man kan ju inte vara överallt." Kan det sägas mer tydligt?

» Bedragare del 103: Så har nu ännu en attraktiv ryska fattat tycke för en gammal utsliten gubbe från Sverige. Om vi ska tolka det hela som ett inlägg i det nya Kalla kriget, som ett ryskt invasionsförsök eller något annat lurt vet jag inte. Men så här skriver Natalia:

Hello Darling!!!

I am Natalia from Russia, a confident, able girl from Russia with lots of self-esteem and immense desire to find my love and soul mate?

Hjärta
I am longing for a strong and loving person, so that I can feel protected and loved in his arms and sleep peacefully placing my head on his shoulder.
Do you need that loving girl whom you would like to talk to about all those things which men like and think?
Well I am there to listen as I too like your boyish things, rather I feel attracted to those with much of those interesting masculine whims and fancies!!!
I am hot when you want it the most. I am calm when I feel you like it that way. I am a person who can adjust towards various situations in life.

Actually, most of us (Russian girls) are a perfect mix of both sides of this feminine nature. I am sure you won’t get bored.
So come on join us here at this website where you will find thousands of hot and beautiful girls (like me!!! Do you think I am?).

Just click here dear!!!

Fast om hon verkligen heter Natalia är tveksamt. Jag fick nämligen två mejl mer eller mindre samtidigt med samma innehåll. Fast det ena kom från en Valarie och det andra från en Ingrid. Kanske heter hon Valarie Ingrid Natalia? Eller något annat. Hur som helst, släng skiten i papperskorgen!


Rör inte min kompis

söndag 2015-02-08
Det är synd om Jan Björklund
tyckeri nummer 6478

Jan Björklund kaxar upp sig
» Stackars Jan: Jag läser att Jan Björklund anser sig vara utsatt för ett drev. Fast då vet han nog inte vad han pratar om. Om någon politiker varit utsatt för ett drev på senare år är det Håkan Juholt som förföljdes av media och politiska motståndare samtidigt som hans egna partikamrater verkligen hade ett drev mot honom och totalt förrådde honom. DET var ett drev. Att kalla den kritik som Jan Björklund utsätts för, för ett drev, är att övervärdera bloggen Sven Tyckers betydelse. Att jag på bloggen bedriver ett drev mot denna misslyckade folkpartikel innebär inte att han i allmänhet utsätts för ett drev. Allvarlig kritik sprids däremot mot Skoltalibanen Jan Björklund som med sin betygshetsande kravskola trampat i klaveret vid upprepade tillfällen och där den plötsligt uppdykande kravliberalismen inom Flyktingpolitiken inte stämmer överens med en äkta socialliberal flyktingpolitik. Men så var lappkastet uppenbarligen inte alls förankrat i partiet heller. Läs gärna intervjun i Aftonbladet. Den innehåller en hel del komiska bortförklaringar. Detta blogginlägg är ett led i drevet mot Jan Björklund. Men han läser det inte själv så det vet han inte om. Det är inte synd om Jan Björklund!

Utslätad nyhetsrapportering
» Vart är journalistiken på väg: Aftonbladets chefredaktör Jan Helin ägnar sin söndagskrönika åt att fundera över hur den oberoende journalistiken ska överleva. Samtidigt som vi alla vill att den oberoende journalistik ska överleva så ska den också finansieras. Och detta är en svår fråga. Jan Helins tankar kommer just nu som ett svar på den ganska våldsamma kritik som förekommit både internt och externt mot Aftonbladets planer på en speciell avdelning för "betalt innehåll" eller "sponsrat innehåll" eller på engelska "branded kontent" eller på förenklad svenska "betalda reklamartiklar". Jan Helin lovar att det ska tydligt framgå att artiklarna är sponsrade eller betalda. Antagligen lika tydligt som det framkommer att löpsedlarna på nätet om "Han vann 5 miljoner" är en annons från något spelbolag. Det står "Annons" längst upp i ett specialdesignat typsnitt som har extra tunn skrift och i en teckenstorlek klart mindre än vanlig löptext. Dessa lurendrejeriannonser" är lika irriterande som när man möts av en annons som täcker hela skärmen så fort man loggar in på en sajt. En annons man måste klicka bort för att inte tvingas glo på den i 15 sekunder. Men som sagt, journalistiken måste ju betalas... Ett annat fenomen är den utlokaliserade och utslätade journalistiken. Tidningen Metro produceras ju idag nästan uteslutande av TT med TT-telegram. Men det är inte bara Metro som är beroende av TT. Det är alla tidningar. TT betyder ju Tidningarnas Telegrambyrå. Men nog går det lite för fort när det bara är TT-telegram. Se på den här skärmdumpen. Den tog jag i morse när jag tittade på mina Internetlöpsedlar för Metro och Sydsvenskan (och andra tidningar) via min startsida Superstart. Metro och Sydsvenskan var exakt likadana med exakt samma TT-telegram. Utslätning som sagt!

» Bedragare del 102: Är det någon som vet vad: - "Åtkomst till ditt konto är begränsat till följande nästa" betyder? Jag kan inte luska ut detta. Hur mycket jag än försöker så kan jag inte komma på vad Google-translate hade som ursprung när man fick ihop den meningen. Hur som helst så försöker någon inbilla mig att mina autogiron till Telia dragits två gånger. Alla mina fakturor till Telia betalas nämligen via Autogiro.

Telia
Hej,
Åtkomst till ditt konto är begränsat till följande nästa

Vi märkte att du har betalat din faktura två gånger

Din fil nr° : "00927188/2701"

För att bekräfta din återbetalning Logga in nu »

Hälsningar,

Annars såg jag på Telias hemsida att man för ett par dagar sedan varnade för bluffmejl som försökte lura oss att logga in och lämna uppgifter som vi nog inte ska lämna ut. Uppenbarligen är det en lönande verksamhet att lura oss med bluffmejl eftersom dom fortsätter att trilla in varje dag med någon nytt försök att lura oss. Släng dom i papperskorgen.


Rör inte min kompis

lördag 2015-02-07
Höj Arbetslöshetsersättningen
tyckeri nummer 6477

» Dagens argument: I kampen för att förhindra att arbetslösa kan få en rimlig A-kassa är alla medel tillåtna för högerkrafterna. En del argument blir dock lite komiska. Expressen publicerar i högerkampen i dag en ledare med rubriken Cancervård ska gå före a-kassa. Det har man ju ha alldeles rätt i. Cancervård ska verkligen också gå före RUT-bidrag för att få städningen där hemma subventionerad av skattebetalarna för att ta ett annat exempel. Vi kan fortsätta med att Cancervård ska gå före ROT-bidrag för att bygga swimmingpool på tomten. Eller Cancervård ska gå före sänkt Fastighetsskatt för förmögna villaägare i Danderyd. Eller Cancervård ska gå före Jobbskatteavdrag. Eller... Argumentationen kan dras in absurdum. Faktum är att vi har råd med båda delar, men det handlar helt riktigt om prioriteringar. Höjd A-kassa går däremot före fortsatta skattesubventioner av lyxliv genom ROT och RUT. Till och med ett antal Moderater verkar äntligen ha insett detta. Men enigheten inom partiet verkar obefintlig. Den ena Moderaten säger en sak och en annan säger något annat. Däremot verkar en majoritet ha insett att det är dags att göra något åt A-kassan. Att Högeralliansen håller på att falla ihop är inget att förvånas över, men partierna kan väl hålla ihop internt? Just nu är ju den interna debatten riktigt livlig inom alla fyra Högerallianspartier. Det är ett friskhetstecken för demokratin att den sammansvetsade Högeralliansen luckras upp. Politiskt samarbete och politiska kompromisser är något som är nödvändigt i en demokrati. Kompromisserna ska ske efter att väljarna sagt sitt och talat om vad dom vill prioritera. Inte innan väljarna sagt sitt. Då kan man lika gärna avskaffa partierna.
Om klassklyftor

Kosovos flagga
Cyperns flagga
» Dagens citat: - "Det är ett svar på Rysslands agerande i öst, att de flyttar gränser genom att använda våld." Sagt av Jens Stoltenberg, NATOS generalsekreterare, med anledning av att NATO flyttar fram militära resurser ännu närmare runt Ryssland. Något som Ryssland själva tolkar som ett ökat hot mot Rysslands säkerhet. Men, det där med att "flytta gränser genom våld". Är det någon som kommer ihåg hur staten Kosovo bildades för några år sedan? Jag har ett svagt minne av NATO-bombningar av Serbien för att Kosovo skulle frigöras från Serbien? Minns jag fel? "Flytta gränser genom att använda våld"? Eller? Eller Cypern? En militärkupp gjordes på ön med stöd av NATO-landet Grekland med målet en anslutning av Cypern till Grekland, det s.k. "Enosis". Detta resulterade i en militär intervention av det andra NATO-landet Turkiet som "ockuperade" en del av ön för att "skydda" turkcyprioter från att införlivas med NATO-kollegan Grekland. "Flytta gränser genom tvång"? Eller?

Folkpartiet
» Fortsatt förälskelse i statistik: Jag fortsätter att njuta av statistik i allmänhet och väljarundersökningar i synnerhet. Den väljarundersökning som Expressen publicerade i dagarna är ju ganska trevlig att läsa, i varje fall delvis. Om man jämför med senaste valet 2014 så är de tre stora vinnarna Sverigedemokraterna på 14,0% (+1,1), Moderaterna på 24,3% (+1,0) och Vänsterpartiet på 6,5% (+0,8). Den stora förloraren är Folkpartiet på 4,5% (-0,9). Socialdemokraterna får 30,6% (-0,4), Miljöpartiet får oförändrat 6,9%, Centern tappar till 5,8% (-0,3) och Kristdemokraterna står i princip stilla på 4,7% (+0,1). Totalt ökar de Rödgröna sitt försprång till 43,9% (+0,3) mot Högeralliansens 39,2% (-0,2). Lite kan man väl få glädjas? Folkpartiet har tappat var femte väljare sedan valet. Fortsätter detta slipper vi dom i fortsättningen.


Rör inte min kompis

fredag 2015-02-06
Om prostitution
tyckeri nummer 6476

Spärra in horkarlarna
» Sexköpslagen är ett föredöme: Jag såg i går på TV en debatt i SVT:s Debatt mellan Centerns Hanna Wagenius och Rosanna Dinamarca från Vänsterpartiet. Debatten handlade om Sexköpslagen, som ju gör det olagligt att köpa sex. Och den här lagen har under många år varit ett hatobjekt för Centerns Hanna Wagenius. Redan 2009 skrev hon en motion om att lagen skulle avskaffas och att sexköp skulle göras lagligt. Läs t.ex. det här blogginlägget från 2009 eller det här om en annan debatt från 2011. Hanna Wagenius, som är ordförande för Centerns Ungdomsförbund, har som sagt under en lång tid fört en intensiv kampanj för att legalisera sexköp. En tanke som är fullständigt absurd. Det är bara ett av många exempel på hur extremisterna inom bland annat Centerns Ungdomsförbund med sin extremliberalism fullständigt tappat kontakten med verkligheten. Debatten i TV var föranledd av en rapport som tagits fram på uppdrag av RFSU och som är tveksam till om den svenska lagen haft så stora positiva effekter som man önskat. Oenigheten om hur man ska tolka rapporten är dock total. Det här debattinlägget från en grupp jurister är ett exempel på motsatt åsikt. RFSU:s utvärdering visar att lagen inte haft alla de positiva effekter som man önskat. Men den visar inte att lagen inte haft några positiva effekter. Snarare är det så att den pekar på områden där man kanske måste förbättra lagen. Den berättar inte heller hur mycket av effekterna (och uteblivna effekter) som beror på lagen och hur mycket av effekterna som beror på förändringar i samhället. Att delar av prostitutionen flyttat till Internet beror kanske inte på Sexköpslagen utan på Internets utveckling? Att legalisera prostitution är en helt horribel tanke. De som har dom tankarna borde fundera en gång till och då placera in sig själv eller någon vän eller anhörig i gruppen som tvingas sälja sex. Fortsätt spärra in horkarlarna!

Romernas flagga
» Den svenska anti-ziganismen: Natten till i dag utsattes en romsk förening i Malmö för ett brandattentat. Ett attentat som är lika skrämmande och vidrigt som när liknande attentat utförs mot muslimska mötesplatser eller judiska mötesplatser. Rasismen från vissa grupper i Sverige (och på andra håll i världen) är skrämmande. Tyvärr är det så att rasismen mot romer ofta inte tas på allvar. Det sätt som vi behandlar de romska tiggare som sitter på marken runt om i landet (och runt om i Europa) är ett exempel på detta. Och förföljelsen och rasismen mot romer är ingen ny företeelse. När vi sörjer alla de judar som mördades under Förintelsen i Nazityskland glömmer vi ofta bort att romer utsattes för exakt samma metodiska utrotning av Nazisterna. Och även om jag tror att vi i Sverige trots allt inte tillhör de värsta länderna så har vi inte mycket att skryta om. Förhållandena i Sverige har gjort att många romer inte litar på myndigheter. Men jag hör också regelbundet i jobbet berättelser från olika länder på Balkan om hur det är att leva som rom där. Rumänien är inte ensamma om ett vidrigt sätt att behandla människor. Vi har mycket att skämmas för! Och jag förstår att man väljer en tillvaro i Sverige som inte är acceptabel. Denna är trots allt bättre - eller snarare mindre vidrig - än att stanna "hemma".

» Bedragare del 101: I förrgår dök det under några minuter upp ett antal exakt likadana mejl som berättade att det var problem med mitt Visa/Master kort. Fast man gjorde ett stort misstag när man försökte lura lilla mig. Jag är inte kund hos Swedbank!

Swedbank
Kära medlemmar Swedbank ,
Ditt konto har slumpmässigt pekar i vlrt system en del av vlr rutinmässiga säkerhetsltgärder. Detta är en ltgärd för att se till att en man är den enda som har tillglng till och användning av ditt konto och garantera säkerheten. Vi kräver att alla flaggade konton kontrollera sin information pl fil med oss. För att bekräfta din information pl den här glngen, besök vlr säkra server webbformulär genom att klicka pl länken nedan.

Klicka Här För Att Kontrollera Ditt Kreditkort online

Tack för att du använder vlra tjänster!
Tjänste Faktureringar

Dessutom är det ju alltid lite komiskt och misstänksamt när man inte kan skriva mejlen på riktig svenska. Blir verkligen människor lurade av komiska Google-translate mejl? Och inte blir det bättre när dom inte klarar av att skriva bokstaven "å". Släng skiten i papperskorgen!


Rör inte min kompis

torsdag 2015-02-05
Monarki, Björklund och bidragsberoende Moderatghetton
tyckeri nummer 6475

Monarkifri zon
» Media och Monarkin: Vid ett par tillfällen har jag under de senaste veckorna tyckt till om det svenska Knugahuset och dess kontakter med Media. Nu senast om "Prinsessan" Madeleines mindre lyckade förmåga att handskas med media och att ställa upp för intervjuer. Bonniers "hovexpert" Sten Hedin förklarar detta med det enkla faktum att Madeleine är blyg! - "Hon gillar inte strålkastarljuset" förklarar han. Och detta är inte alls osannolikt. Hade jag hamnat i samma situation hade jag troligtvis reagerat på ungefär samma sätt. Det måste vara ett hemskt liv att vara ständigt påpassad av kameror och journalister, att aldrig kunna göra något privat. Men som Aftonbladets Lena Mellin konstaterar: - "Man behöver inte vara prinsessa om man inte vill"! Kanske skulle Madde ta sig själv i kragen, stega upp till mamma och pappa och deklarera att hon abdikerar. Hon vill inte vara prinsessa, hertiginna eller på något sätt Kunglig längre. Hon avsäger sig alla de rojalistiska förmånerna och plikterna och övergår till att vara en helt vanlig rödblodig svensk som försörjer sig och sin familj på hederligt arbete. Ta modet till dig Madeleine och säg som det är. Det är inte lätt, men det behövs bara göras en gång. Sedan är det slut på dumheterna för dig i varje fall. Att Hovet inte är så bra på att hantera Media när det handlar om något annat än inställsamma och meningslösa frågor är ingen nyhet. Därför förvånar det mig inte när man konstaterar att: - "Seriösa journalister bojkottas av hovet". Hela den kungliga institutionen har gjort sitt för länge sedan. Jag tycker du ska betala in avgiften till Republikanska Föreningen och begära ditt utträde ur Monarkin!

Folkpartiet och skolan
» Jan Björkkludd nära gråt: Skoltalibanen Jan Björklund har drabbats av en ny motgång. Hans fixering vid krav och betyg, och skolfrågor i allmänhet, är ett sänke för Folkpartiet. En gång i tiden förknippades Folkpartiet med lärare. Lokalt här i min hemkommun var Folkpartiet nästan uteslutande representerade av lärare. Men fixeringen verkar bli ett sänke för Jan Björklund och Folkpartiet. Kravet på betyg från klass 4 har inte ens totalt stöd inom partiet. En rundringning bland partiets länsförbundsordförande visar att en fjärdedel vågar säga ett klart Nej till Folkpartiets eget förslag. Och i dag står det klart att all kritik från en enig expertiskår mot förslaget om betyg från fyran till och med fått Sverigedemokraterna att börja tvivla på Jan Björklunds klokhet. Och det krävs en enig Högerallians med stöd av Sverigedemokraterna för att få igenom kravet. Kanske kan man hoppas på att Jan Björklunds förslag fälls. Sveriges Radio har med anledning av alla krav från olika håll om att Jan Björklund ska kasta in handduken ringt runt och frågat efter hur stark ställningen egentligen är i partiet. SR kommer fram till att ställningen trots allt är ganska stark. Men om jag tolkar det hela rätt så beror den relativt starka ställningen inte på stort stöd utan på att det helt enkelt inte finns något alternativ. Och det låter ju bra. Har man tur har han lyckats krympa Folkpartiet till nästa val så mycket att vi slipper dom i fortsättningen!

Säg Nej till Sverigedemokraterna
» Nästa Sverigedumokrat att klanta till det: Oftast när Sverigedumokrater har trampat i klaveret så är jag inte så förvånad. Från det hållet kan man förvänta sig vilka dumheter som helst. Hela ideologin bygger på att man inget har begripit! Men någon enstaka gång så blir till och med jag förvånad över den totala bristen på fungerande grå hjärnsubstans. I dag kan vi läsa om den av Sverigedemokraterna utsedda nämndemannen som kommenterade mediauppgifter om en gruppvåldtäkt i norska Bergen med: "Varenda svensk sossekärrings högsta dröm" och fortsatte med: - "Bättre än i arslet"! Denna av Sverigedemokraterna utsedda nämndemannen, som alltså i domstolar ska delta i att döma i rättegångar heter Leon Rhodin. Något saknas! Expressen och Dagens Nyheter. Till och med företrädare för Sverigedumokraterna känner viss tveksamhet: - "Det framstår som helt olämpligt, så här uttrycker man sig inte om man har förtroendeuppdrag. Men vi har ännu inte kommit i kontakt med personen".

Moderaterna
» Även Moderatghetton får ta sitt ansvar: I går hade jag lite tyckerier angående Skånekommunen Östra Göinges Moderata kommunalråd Patric Åbergs tankar om att de svenska kommunerna måste fördela ansvaret för flyktingmottagandet mer rättvist. Östra Göinge är en av de kommuner som tagit störst ansvar. Detta medan andra kommuner är mycket duktigare på att smita undan. I går stod det klart att några mindre svenska kommuner som tagit ett stort ansvar skulle slippa detta i fortsättningen. Och i dag står det klart att man från Regeringens sida vill tvinga de rikare kommuner som idag smiter undan att ta ansvar i fortsättningen. Fast detta är naturligtvis inte så populärt hos dessa rika, ofta moderatstyrda kommuner. En intressant synpunkt kommer från Moderatghettot Danderyds moderata kommunalråd Olle Reichenberg: - "Min uppfattning är att jag tror att det är mycket bättre att styra genom morot än genom piska" är hans argument för att Danderyd inte ska tvingas till något dom inte vill. Något förenklat tycker han att rika Danderyd ska kunna köpa sig fria från att få in en massa kreti och pleti i kommunen som inte omedelbart tjänar en massa pengar som kan ge Danderyd mer skattepengar. Risken finns ju att de rika miljonärerna ska behöva träffa en mängd konstiga fattiga människor. Dom ska dom bara behöva träffa när dom får städningen och bygget av poolen subventionerad av alla oss andra skattebetalare av inresta knegare. Danderyd är ju landets största bidragsmottagare av ROT- och RUT-bidrag. Men det är en sorts bidragsberoendet som ses som något positivt.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-02-04
Om FN, Sverige, Norge och Kungligheter
tyckeri nummer 6474

Förenta Nationerna
» Sverige får hård kritik: FN:s barnrättskommitté kritiserar Sverige för att inte följa FN:s Barnkonvention. - "Det är hårdare kritik än vad jag väntade mig" kommenterar UNICEF:s programchef Christina Heilborn. Och jag kan inte annat än hålla med om kritiken. Jag ser exempel på brott mot FN:s Barnkonvention regelbundet i mitt arbete. Senast i dag när jag tog farväl av en man från ett land i Afrika som tvångsutvisas till sitt hemland för att han därifrån ska söka om uppehållstillstånd i Sverige som anknytning till sin fru och barn. Frun har ett barn och är gravid med ett andra barn. Men nu skickas pappan alltså till sitt hemland där tanken är att han ska ansöka om att få återvända till sin fru och barn i Sverige. Men den handläggningen tar tid, sex månader? Åtta månader? Ett år? Under den tiden föder hans fru deras andra barn. Det ska påpekas att mannen inte är kriminell, han har bara inte följt de svenska procedurerna på rätt sätt. Och för detta straffar vi hans barn som får vara utan sin pappa. Det är INTE i enlighet med FN:s Barnkonvention. Kritiken som kommit i dag är alltså helt korrekt!

Säg Nej till Sverigedemokraterna
» Fortsatt bråk inom Sverigedumokraterna: Jag läser att den ansvarige utgivaren till den SD närstående webbsajten Avpixlat, Mats Dagerlind, hotar Sverigedemokraterna med Kronofogden eftersom han inte anser att han fått betalt för texter som han skrivit för SD:s medlemstidning SD-Kuriren och lovats betalning för. Det hela ska nog tolkas som en ilsken protest mot att SD vill distansera sig från Avpixlat och istället satsa på tidskriften Samtiden som jag berättade om i går. Det här är en typ av bråk som brukar dyka upp när oenigheten och maktstrider börjar växa inom organisationen som en föraning om kommande rejäl splittring. Jag börjar faktiskt allt mer tro att Sverigedumokraterna kommer att dö splittringsdöden inom en inte helt avlägsen framtid, som i stort sett alla andra toppstyrda missnöjesorganisationer brukar drabbas av.

Romernas flagga
» Norge - egoismens förebild: Jag har redan tidigare berättat att Norges motsvarighet till Sverigedemokraterna, Fremskrittspartiet, drivit igenom en lag som ska göra det olagligt att tigga pengar. I Norge har ju Moderaternas broderparti Høyre valt att bilda regering tillsammans med Fremskrittspartiet, och det är denna kombination som skapat underlag för en sådan lag. Nu vill man även göra det kriminellt att hjälpa tiggare! En naturligtvis direkt rasistisk lag, riktad mot romer. En folkgrupp som runt om i Europa fortfarande utsätts för en grym diskriminering och rasism. Det är så man skäms över att det heter "vårt broderland" om Norge. Ett folk som låter sig styras av politiker med den här agendan är inte värda att kallas "mina bröder"! Läs mer hos Aftonbladet, Dagens Nyheter, Aftonbladet, Sveriges Radio och hos Skiftet.

Moderaterna
» Prata med de egna kompisarna: Jag ser på TV att Östra Göinges moderata kommunalråd Patric Åberg gläds åt att Migrationsverket förklarat att det inte blir några fler asylboende i Östra Göinge. Kommunen finns på en lista på 14 kommuner som tagit ett mycket stort ansvar och tagit emot många fler flyktingar än vad de flesta kommuner förmått. Och nu vill Migrationsverket fördela ansvaret på fler kommuner. Ett bra beslut från Migrationsverket. - "Jag ser att vi måste få en bättre fördelning i landet. Det handlar om att Östra Göinge har tagit emot väldigt många på kort tid, vi måste tillbaka till den volymen vi hade innan". Ett uttalande som jag helt håller med moderaten Patric Åberg i. Den gode Moderaten har sagt liknande saker många gånger, dvs att ansvaret måste fördelas mycket jämnare. Fast Patric Åberg kunde ju tagit upp frågan på Moderaternas kongress! Det är till stor del en hel del Moderatghetton som utmärker sig av att vara stora och rika men inte ta något ansvar alls. Men det har han kanske gjort, tagit upp frågan där? Men någon effekt verkar det i varje fall inte ha haft. Om alla Sveriges kommuner tog lika stort ansvar skulle vi inte ha några problem. Om alla Europas länder tagit sitt ansvar hade det verkligen inte funnits några problem - om det nu verkligen finns så stora problem?

» De ouppnåeliga: Att Kungligheter står över alla andra är inget nytt. "Konung av Guds nåde" ska väl tolkas som att Kungadömet är tillsatt av Gud och står precis under Gud och långt över alla vi andra dödliga. Nyligen exemplifierat av den oförskämda SVT-journalisten Rolf Fredriksson som hade dumheten att ställa något annat än inställsamma snälla frågor typ: - "Och vad tycker Prinsessan om vädret?" Nu läser jag om att Sveriges Radio Gävleborgs högste chef Leif Eriksson är ilsk över att hertiginnan av Helsingland och Gävleborg vägrar och aldrig ställer upp för en intervju för Radio Gävleborg. När "Prinsessan Madeleine" föddes fick hon Hälsingland och Gästrikland av pappa som sitt eget lilla hertigdöme, och till det kan vi lägga att "prins Daniel" ju kommer från länet. Men som sagt, vid varje förfrågan så finns det aldrig tid till en intervju. Ouppnåeliga som sagt!

Inför republikRör inte min kompis

tisdag 2015-02-03
Slantarna vinner alltid
tyckeri nummer 6473

Pengar luktar inte
» Pengar luktar inte: Adblock Plus är det mest populära programmet i världen för att blockera / stoppa bannerannonser när man surfar runt på Internet. En bra tanke kan tyckas. Nu läser jag i en liten notis i Svenska Dagbladet att Financial Times avslöjat att jättar som Google, Amazon och Microsoft betalt ut pengar till bolaget bakom Adblock för att programmet inte skulle blockera just deras annonser! Du har helt enkelt noll koll på vad som händer på Internet. I går skrev jag på Facebook en kommentar på min systers inlägg som handlade om tåg och tågförbindelser. Cirka 10 sekunder efter detta dök det upp en annons på Facebook för modelltåg! För några veckor sedan sökte jag via Google efter köksstolar. När jag strax efter var på Facebook, vad möts jag av? Jo en annons från Jysk om matrumsmöbler! "DOM" vet precis ALLT om oss. Övervakningen av vad vi gör är utan maskor. Tro inte att du kan lura DOM! På annat håll läste jag om den unga mannen från Bangladesh som skapat en sajt som hjälpte till att flyga billigare. Tricket bygger på att flygbiljetternas pris bygger på tillgång och efterfrågan. Det innebär att en flygning New York - Paris kan vara dyrare än en flygning New York - Stockholm även om den senare resan bygger på att man byter flyg i Paris. Den unga mannens sajt bygger på att hitta sådana billigare resor som innehåller planbyte men man hoppar av flyget och flyger inte med den sista biten. Billigare biljett, men flygbolagen flyger med tomma stolar och förlorar pengar. Nu har flygbolag och biljettsäljare stämt den unga mannen på mångmiljonbelopp för att dom förlorar pengar på hans sajt. Har man köpt en biljett så har man tydligen förbundit sig att flyga också. Som sagt, pengar luktar inte!

» Långt mellan M och SD: Jag ser att den Sverigedemokratiska tidskriften Samtiden ska få en ny politisk redaktör och ansvarig utgivare. Han heter visst Markus Jonsson. Han var tidigare pressekreterare för moderaten Sten Nordin och innan dess ledarskribent på Moderattidningarna Barometern och Östgöta Correspondenten. Det är ibland inte så långt mellan Moderaterna och Sverigedumokraterna!

» Bedragare del 100: Visst är det ett jubileum, men det är ju trots allt inte så mycket att fira. Jag har hur som helst valts ut som kandidat för att bli representerad i "2015 Worldwide Branding Registry of Distinguished Professionals and Executives", och det måste jag väl vara smickrad över? Vad det är vet jag inte, men jag lät Google translate översätta det till: "Global Branding kansli Ärade personal och chefer", och det säger ju mycket.

Dear,

You were recently chosen as a potential candidate to represent 2015 Worldwide Branding Registry of Distinguished Professionals and Executives.
We are pleased to inform you that your candidacy was formally approved January 2nd. Congratulations. The Publishing Committee selects potential candidates based not only upon their current standing, but focusing as well on criteria from executive and professional directories, associations, and trade journals.
Given your background, the Director believes your profile makes a fitting addition to our publication. There is no fee nor obligation to be listed. As we are working off of secondary sources, we must receive verification from you that your profile is accurate. After receiving verification, we will validate your registry listing within seven business days.
Once finalized, your listing will share prominent registry space with thousands of fellow accomplished individuals across the globe, each representing accomplishments within their own geographical area.
To verify your profile and accept the candidacy, please visit here.

Our registration deadline for this year's candidates is January 31st. To ensure you are included, we must receive your verification on or before this date. On behalf of our Committee, I salute your achievement and look forward to welcoming you to our association.
Sincerely,

Benjamin Morisson
Editor in Chief
Worldwide Selection Committee 2015

Intressant är att jag fått det här mejlet minst 7 gånger sedan första gången den 19 januari. Alla mejlen kommer från olika personer: Carmela Wilcox, Gerard Woody, Ollie Keys, Lon Mueller, Marina Jordan, Monroe Beck och Cruz Burns. Och alla mejlen har samma datum för sista svarsdag, dvs 31 januari. Och detta trots att ett par av mejlen inte kommit förrän nu i februari. Alla verkar ha samma adress som länken leder till i Ryssland. Men den sidan ligger nere! Totalt meningslöst skit alltså. Jag får nog glömma att hamna i något register över "Ärade personal och chefer".


Rör inte min kompis

måndag 2015-02-02
Kyrkan och Folkpartiet
tyckeri nummer 6472

Björnekulla kyrka - vacker utan skolavslutning
» HA + SD = Sant: Så verkar då Högerallianspartierna och Sverigedemokraterna ha funnit varandra igen. Nu handlar det om ifall skolan ska vara "neutral" i religiösa frågor eller om den svenska skolan ska vara en Kristen skola. Diskussionen handlar om ifall skolan ska ha rätt att hålla arrangemang med obligatorisk närvaro som hålls i kyrkan och innehåller religiösa inslag. Det verkar nu vara klart att Högerallianspartierna kommer att lägga fram ett förslag om att skolan ska kunna hålla skolavslutning i kyrkan och vara en kristen högtid med kristna inslag. Och förslaget kommer att få stöd från Sverigedemokraterna som ser det som ett utmärkt tillfälle att tvinga muslimska barn till kyrkan så att dom får ett kristet budskap istället. Kyrkan är naturligtvis glada över att få lov att predika för de små barnen. Skolans uppgift är att informera om samhället. Dvs skolan ska naturligtvis kunna besöka kyrkan precis som man kanske besöker en moské eller ett tempel. Men jag är glad att mina barn är så pass vuxna att jag nu inte ska tvingas gå till kyrkan och lyssna på människor som berättar sagor för vuxna. Det kvittar om det är en kyrka, moské eller tempel. Men som sagt, i den här frågan har HA och SD funnit varandra! Här i Åstorp har skolavslutningen traditionellt inte hållits i kyrkan i modern tid. All heder åt Åstorp så jag förutsätter att man inte kommer att införa det heller. Trots att vi har en vacker kyrka som bilden visar.

Nyfödd liten beppe
» Väldigt kymigt, men beröm till Folkpartiet: Jo, det känns mycket kymigt att dessa dagar då jag satsat hårt på att kritisera Folkpartiet i allmänhet och Jan Björklund i synnerhet att istället ge beröm till Folkpartiet och Jan Björklund. Men, det står nu klart att Folkpartiet kommer att stödja ett regeringsförslag som går ut på att avskaffa Vårdnadsbidraget. Ett meningslöst och skadligt bidrag som Kristdemokraterna drivit igenom. Men nu ser jag hos Sveriges Radio, Veckans Affärer, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet och hos SVT att Jan Björklund deklarerat att Folkpartiet kommer att stödja ett kommande förslag från den Rödgröna regeringen om att avskaffa bidraget. Vårdnadsbidraget är ett bidrag som betalas ut till mammor för att dom ska stanna hemma och städa och passa upp mannen (och att ta hand om barnen istället för att dessa ska få komma till en förskola och träffa andra barn). Folkpartiet ska verkligen ha en eloge för att man nu säger Nej till stolligheterna. Partiet var tvingat att acceptera Kristdemokraternas hjärtefråga för att hålla ihop Högeralliansregeringen, men känner sig väl nu mogna att stå för sina egna åsikter. Kristdemokraterna är naturligtvis ledsna. Men hos Socialdemokraterna och andra partier till vänster är naturligtvis mungiporna mer uppåt. Än en gång, bra Folkpartiet! Vårdnadsbidraget (som inte ska förväxlas med Vårdbidraget) har varit omdebatterat hela tiden. Vårdbidrag är det bidrag föräldrar till funktionshindrade barn kan få för att kompensera för omkostnader och lägre inkomster.


Rör inte min kompis

söndag 2015-02-01
Jan Björklund, Facket och Militären
tyckeri nummer 6471

Kan man lita på Jan Björklund
» Är Jan Björklund dum i huv'et: Jo, man kan verkligen undra om mannen har alla cellerna igång. I kampen för att få genomföra betyg från 4:e klass så hänvisar man ju just nu till en utredning som gjordes 1935! Det är tydligen den enda forskning som finns som stödjer Kravjans betygshets. Nu läser jag en intervju med Jan Björklund i Svenska Dagbladets Näringslivsbilaga. Han klagar där på "privilegierade" Fack. - "Brist på utländsk konkurrens i byggbranschen har gett fackförbunden väldiga privilegier" hävdar han. Tydligen tycker han att det är fackets fel att de stora byggbolagen dominerar inom kommunerna. - "Vi har haft en oligopolliknande situation i Sverige med några få väldigt stora byggföretag. Många kommuner agerar också så att upphandlingar i praktiken konstrueras så att det bara är de där tre stora svenska företagen kommer i fråga. Vi behöver få mer konkurrens, fler mindre svenska – men också utländska – företag som sticker upp." Fast att kritisera Näringslivet vågar han inte. När det gäller stora byggprojekt så är det nog mest privata uppköpare och där dominerar nog de "tre stora" lika mycket som inom kommunala byggprojekt. Och när det gäller mindre projekt så inte tycker jag mig se att det är de stora som dominerar. Att de stora dominerar kanske beror på att det är dom som är intresserade av stora byggprojekt? När det gäller utländsk konkurrens så är inte bristande konkurrens det stora problemet, det stora problemet är underbetalda utländska byggjobbare som tvingas jobba med bristande säkerhet. Känner Jan Björklund att det bränns under fötterna och vill prata om något annat än misslyckad kravskola, kritiserade invandringsförslag och så vidare? I så fall fortsätter han att trampa i klaveret. Läs intervjun med Jan Björkkludd, men försök att inte skratta allt för mycket åt denna totalt verklighetsfrämmande klant! Det är dags att byta jobb nu Jan!

Vänsterpartiet
» Fler underbara väljarundersökningar: I dag publicerar Sveriges Radio den sammanvägning av ett stort antal olika väljarundersökningar som Novus gör under namnet Svensk väljaropinion. Och denna visar att alla de Rödgröna partierna ökar och alla Högerpartierna minskar. Kan det vara roligare läsning? Sedan förra månaden ligger nu Socialdemokraterna på 31,6% (+0,4), Moderaterna på 23,8% (-0,9), Sverigedemokraterna på 14,1% (-0,1), Miljöpartiet 6,8% (+0,1), Vänsterpartiet 5,9% (+0,3), Centern 5,8% (-0,2), Folkpartiet 5,0% (-0,1), Kristdemokraterna 3,9% (-0), Feministiskt Initiativ 2,2% (+0,4). Detta ger de tre Rödgröna 44,3% mot Högeralliansens 38,5%. Men, KD skulle åkt ut. Fast om vi ska vara ärliga så är ju förändringarna mycket små. Den enda tydliga förändringen är Moderaternas tapp. Men trenden är ju trots allt kul!

Skapa fred
» Fredsälskare: Svenska Dagbladet ägnar i dag ett helt uppslag åt att berätta om den amerikanska militära upprustningen. Och man verkar väldigt imponerade av alla de fina (och dyra) militära leksakerna på gång. Att USA är världens största krigsmakt är väl inget som förvånar. I den senaste amerikanska budgeten är anslaget till militären sammanlagt 585 miljarder dollar (det är 4.009.000.000.000 kronor). Den totala svenska statsbudgeten är på 870 miljarder, dvs 22% av den amerikanska militärbudgeten. Mycket förenklat kan man säga att den amerikanska militärbudgeten under ett år skulle kunna finansiera alla de Nordiska ländernas totala budget under ett år. Det land som ligger på andra plats när det gäller militära utgifter är Kina. Deras militära kostnader är en femtedel av USA:s militära kostnader. Svenska Dagbladet verkar mycket imponerade av de sofistikerade vapensystem som ska köpas. T.ex. ska USA om några år köpa in nya hangarfartyg. Dessa kostar omkring 100 miljarder styck. Den svenska statsbudgeten skulle räcka till 8,7 fartyg - USA ska köpa 10 stycken. Det ska köpas nya jaktplan, F35. Varje plan kostar en miljard kronor. Dvs den svenska statsbudgeten skulle räckt till 870 plan. USA ska köpa mer än 3.000 plan. Och så fortsätter det. Bland Kongressens beslut är inköp av nya Abrams M1 stridsvagnar för 120 miljoner dollar - stridsvagnar som Pentagon säger att dom inte behöver. Men politikerna planerar kanske för nya krig som Pentagon inte är informerade om. Ibland finns det pengar. Tänk vad bara 10% av alla dessa miljarder (10% är 400 miljarder kronor) kunde gjort för att bekämpa fattigdom, svält och sjukdomar i världen. Men det är uppenbarligen bättre att köpa mer vapen. Det är mycket bättre för industrin!

» Bedragare del 99: I dag tänkte jag ta ett exempel på alla dessa herrar i Mellanöstern som söker jobb. I dag är det Muhammad Ali i Dubai som tror att han är den perfekta mannen för mitt företag. Själv är jag dock tveksam.

Dear Respectful Manager:

Good Day

With this letter and resume, I would like to extend my interest in a position that fully utilizes my professional skills and personal abilities.
I am conscientious in my personal and professional life. I take pride in my work, and myself and derive considerable satisfaction from doing an assignment well. I cope well with high-stress situations and can manage a variety of projects simultaneously. My specific proficiencies include Finance and Accounts. I am seeking a position that offers challenge, responsibility and opportunity.
I believe my background provides the skills you require for this position. I would welcome the opportunity for a personal interview to further discuss my qualifications.

Spam

Very truly yours,
Muhammad Ali
Cell # 971-56-3370517
Fax (Dubai) 971-4-3437546
E-Mail: muh_786@hotmail.com
Enclosure: Resume

Unsubscribe me from this list

Och så finns det en Word-bilaga som heter Muhammad Ali.doc som jag av någon helt oförklarlig anledning inte har öppnat för att kontrollera! Jag är faktiskt lite undrande till vem eller vad det är som luras. Är detta seriösa jobbsökande som lurats att köpa en massa värdelösa adresser att skicka jobbsökarmejl till? Eller är det jag som ska bli bedragen om jag på något sätt hör av mig till Muhammad Ali? Eller innehåller bilagan mindre önskat innehåll? Ja, jag vet faktiskt inte var bedrägeriet ligger. En intressant notering är att jag kan "unsubscribe" från listan! Vilken lista? Har jag hamnat på någon lista som Arbetsförmedlingen i Dubai har?

Det fullständiga arkivet över Svens tyckerier sedan 1997

Besök gärna Sven Tycker på Wordpress

Besök görna Sven Tycker på Blogger
Dagens Måne
Läs Dagens ETC
Byt till ETC-el
Skånes Fria
Fria Tidningen
Expo
Stöd Arbetarrörelsens Internationella arbete
Autism & Asperger Förbundet
Sveriges DX-Förbund, om du vill veta mer om kortvågsradio
Netroots - Socialdemokraterna
Infoo.se-Svenska webbkatalogen

bloggtopplista
BloggRegistret.se
Blogglista.se
Bloggparaden
Politik
Politik bloggar
Reggad på Commo.se
Hör gärna av dig till:
tycker@swl.nu.
eXTReMe Tracker

Lokala länkar:

Åstorps kommun

Åstorps Hembygdsförening

Nyvångs Gruvmuseum

Kvidinge Sockens Hembygdsförening

Åstorps Fotoklubb

Söderåsens Natur

IS Skanne

Åstorpsortens Ryttarförening

Åstorps Cykelklubb

Björnekulla Brottarklubb

Smaker från Söderåsen

Spettkaksbageriet i Åstorp

Skånehill Gård

Dymöllans Ålrökeri

Söderåsens Forsgård

Tomarps Kungsgård

Sånnagården

Tingvalla

Galleri Hultman

Hotell & Restaurang Rosenberg

Skåneleden

Björnekulla Fruktindustri

Godbiten Konditori

Kroglyckans

-


Fåglarna kvittrar

Vill du läsa gamla återanvända åsikter?

Sven tycker januari 2015 Sven tycker - Arkivet    

Sven Ohlsson den 21 april 2007
Och dom fortsätter att kvittra