Djupa politiska och filosofiska tankar - helt gratis - på Sveriges äldsta dagliga blogg
  Sven tycker till. Färdiga åsikter - helt gratis   Sven Ohlsson
Till presumtiva arbetsgivare:
Jag har rakat mig sedan bilden togs!

 
Alla har vi åsikter. En del skriver insändare, andra dagbok eller gårdagens trend - en blogg. Här passar jag på att uttrycka mig fritt. Jag skriver om stort och smått, om allmänna frågor eller privata frågor. Jag hoppas att du tycker det är lika roligt att läsa, som jag har tyckt det är att skriva. Och ha överinseende med att trots att detta troligen är Sveriges äldsta aktiva "blogg" så är detta nog också en av Sveriges fulaste "bloggar"!

Arton år i mänsklighetens tjänst
SVERIGES ÄLDSTA OCH FULASTE DAGLIGA "BLOGG"?

Glöm inte att bokmärka Sven Tycker så att du snabbt kan återvända

Rör inte min kompis

lördag 2015-04-25
Högeralliansen på väg att spricka
tyckeri nummer 6554

Håll Sverige rent
» Girighetens ansikte: Diskussionen om Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och hans inkomstförhållande har ploppat upp lite då och då. Men Jimmie Åkesson verkar vara något av en teflonpolitiker. Skandaler biter inte på honom. Det normala förhållandet när det gäller de svenska partiordförandena är att när dom får ett "välbetalt" politiskt uppdrag, som regeringsledamot eller en riksdagsplats, så tar man inte ut dubbel lön. Dvs man tar inte ut lön både som partiordförande och för det politiska uppdraget. Det egna partiet får istället behålla lönepengarna för uppdraget som partiordförande. Vi har bara två undantag, Jimmie Åkesson i Sverigedemokraterna och Annie Lööf i Centern. Detta blev ytterligare uppmärksammat när Jimmie Åkesson blev sjukskriven och skulle få sjukpenning, sjuklön från Riksdagen (eftersom sjukpenningtaket är så lågt) och dessutom fick behålla hela lönen som partiordförande från Sverigedemokraterna. Det blev helt enkelt inkomster så höga att vanliga sjuka undrade vad som hände. Slutresultatet blev att Försäkringskassan beslutade att inte betala ut sjukpenning eftersom han ju fick en full heltidslön från Sverigedemokraterna och då ju inte kunde bedömas som helt sjuk. Nu visar det sig att Jimmie Åkesson anser att hans vikarie Mattias Karlsson har alldeles för lite betalt. Så hans lön ska plussas på rejält, retroaktivt! Naturligtvis är debatten om detta ett inslag i maktkampen inom Sverigedemokraterna. Men skandaler där SD:s högsta ledning är inblandade påverkar inte deras väljares förtroende för ledningen. Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson och liknande SD-politiker är äkta teflonpolitiker. Skandaler biter inte på dom. Förhoppningsvis en dag ska de flesta av de som i dag stödjer Sverigedemokraterna inse att partiets ledning är inget annat än makthungriga, giriga och falska rasister långt ute på högerkanten. Eller som någon uttryckte det: "Det har kommit smuts på den där bajskorven".

Ebba Busch Thor
» Höger om marsch: I dag har så Ebba Busch Thor valts till ny ordförande för Kristdemokraterna. Och hon har direkt klart deklarerat att Kristdemokraterna är ett Högerparti. Alf Svensson och Göran Hägglund som närmast kallat partiet ett mittenparti kan därmed anses vara förbrukade. Jag har tidigare kommenterat att t.ex. Peter Althin hotat med att han riskerar att tvingas lämna partiet. Och när jag såg Alf Svensson kommentera valet verkade han mycket orolig över: "vad hon kan tänkas ställa till med". Fast egentligen är det positivt när Kristdemokraterna blir mer ärliga. Det är höger om hos många partier i dagarna, allt i kampen om väljarna med Sverigedemokraterna.

Folkpartiet
» Mer Jan Björklund: Att Högeralliansen är på gång ut genom bakdörren kan vi se av det faktum att Kristdemokraterna och Folkpartiet har sina arrangemang samtidigt och konkurrerar om medieutrymmet. Hade detta varit för några år sedan hade man mycket noga samordnat det hela på order av Fredrik Reinfeldt. Hur som helst har både Kd och Fp Riksting och Riksmöte i helgen. I Folkpartiet kan det inte vara allt för kul i dagarna. Inte för Jan Björklund i varje fall. Enligt Novus mätningar är Jan Björklund den partiledare som har lägst stöd bakom sig. Men skoltalibanen är inte orolig. Han verkar helt okänslig för omvärlden eftersom han upplever att han har ett starkt stöd. Hur som helst har han insett så mycket som att han måste sudda bort stämpeln av "skolan och inget annat" över sig. Nu ska man satsa på ekonomisk politik också. Hahaha!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 56 eller Sanningen kryper fram: Anders Borg har väl under de gångna 8 åren hyllats som geni och guru av det svenska näringslivet och den svenska pressen. Att därför läsa Svenska Dagbladets Andreas Cervenka under rubriken "Lugnet före stormen i lala-landet Sverige" sabla ner vad Anders Borg uträttat de gångna åtta åren känns som ett uppvaknande. Han påpekar att svenskarna i dag är världens näst mest skuldsatta folk. Och det är alltså inte Statens skuld det handlar om! Det är svensken som har skulder på motsvarande 293% av Sveriges BNP. Och detta har skett utan att de med ansvar för den ekonomiska politiken under åtta år gjort något, mer än möjligen blåst på ytterligare. Vi tillhör de som ökat våra skulder mest. Sveriges ekonomi, tillväxt per person under tiden 2008-2014 ligger under noll procent. Det är de här åren "geniet" Anders Borg styrt. Under åren 1995-2007 var tillväxten 3% om året! - "Om några år kan mycket väl svensk ekonomi beskrivas som ett klassiskt fall av en fullt synlig trampmina som bara väntade på en fot. När utländska ekonomer kommer på besök brukar de också göra politikerna uppmärksamma på faran." Och det är alltså under de åtta år som det ekonomiska snillet Anders Borg styrt som detta skett. Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 152: Jag måste ha missat mejlen från Olga som så gärna vill ha kontakt och som tydligen är mycket orolig för mig. Det känns ju tryggt att veta. Eller?

Hello, dearest!

It’s me, Olga from Moscow. How are you doing? Still got no message from you. Write me a few words that you are alright and I will be calm!

I’m looking forward to hearing from you soon. My holenckova.alina@yandex.ru

Men jag har lite funderingar. Varför kommer mejlet från en e-postadress i Argentina? Och varför vill Olga att jag ska kontakta Alina? Jag tror att jag trots allt bestämmer mig för att vara lite skeptisk och göra det rätta med detta mejl som så mycket annat suspekt - slänga skiten i papperskorgen!


Rör inte min kompis

fredag 2015-04-24
Vart är dom på väg
tyckeri nummer 6553

Den gamla Högeralliansen
» HA bekymmer: Jag vill poängtera att med HA menar jag inte Hells Angels, jag menar Högeralliansen! Hur ska det t.ex. gå för Folkpartiet? I valet 2002 fick Folkpartiet 13,4%. I valet 2006 blev det 7.5%. Det resulterade i att Jan Björklund valdes till ny partiledare året efter 2007. I valet 2010 fick Folkpartiet 7,1%. I senaste valet 2014 fick Folkpartiet 5,4%. I flera väljarundersökningar sedan dess har Folkpartiet legat under 4%-spärren i väljarstöd. Man kan inte direkt säga att Skoltalibanen Jan Björklund surfar på någon framgångsvåg just nu. Snarast är det väl så att hans envisa kamp för "pluggskolan" retar upp partiets trognaste supportrar - lärarna. Om Kd och M hinner byta partiledare på kort tid så tror jag att tiden är räknad även för Jan Björklund. Det som räddar honom kvar är att det inte finns någon kandidat att ta över! I Metro skrev i går min favoritliberal (obs ironiskt skrivet) Johan Norberg under rubriken: "FP:s liberalism lika stark som folköl" medan man i nätupplagan valt rubriken: "Folkpartiet låter mer som Supernanny än som liberaler". Lite förenklat kan man läsa ut det som att extremliberalen Johan Norberg inte tycker att Jan Björklunds Folkparti är liberalt längre. I Svenska Dagbladet sätter Göran Eriksson rubriken: "Vad är ett parti som tappar kontakt med resten av landet?" över sin kommentar till det kommande folkpartistisk riksmötet i helgen. Folkpartiet behövs inte längre helt enkelt. Skoltalibanen får skaffa sig ett nytt jobb!

Och egentligen börjar läget i Kristdemokraterna närma sig ett liknande. I helgen väljs Ebba Busch Thor till ny partiledare. Och nu deklarerar flera framträdande kristdemokrater, som advokaten Peter Althin och förra partiledarkandidaten Penilla Gunther, att dom kan komma att lämna Kristdemokraterna om Ebba Busch Thor driver partiet åt höger så som det än så länge framkommit. Kristdemokraterna balanserar ännu mer än Folkpartiet på 4%-spärren och ligger väl nästan oftare under än över. Partiet räddas på valdagen av allmänborgerliga väljare som röstar på Kd för att rädda partiet kvar.

Ett annat exempel på missnöjet inom Högeralliansen är väl bildandet av det nya partiet Borgerlig Framtid som består av gamla företrädare för alla fyra HA-partierna OCH Sverigedemokraterna. Och det faktum att man lockar även från det hållet säger kanske en del om vad det man är ute efter. Färre invandrare, mer pengar till militären samt mindre satsning på social service! Inget nytt under solen alltså!

» Villaägarfrälset: Vilken grupp i vårt samhälle har behandlats mest förmånligt av det svenska samhället under senare år? Jag undrar om det inte är villaägarna och bostadsrättsinnehavarna! Det heter ju att Fastighetsskatten har avskaffats. Nu är den ju inte riktigt avskaffad utan har bara bytt namn och sänkts rejält för villaägare med dyra villor. Ägare av små villor på landet har inte fått någon sänkning. En rejäl sänkning har däremot ägare till stora dyra villor i storstäderna fått. Via ROT- och RUT-bidrag har man fått ombyggnader, nybyggnader och service subventionerat av resten av skattebetalarna. Via ränteavdraget står resten av skattebetalarna för en tredjedel av räntekostnaden på lånet. Ett lån som man i allmänhet inte ens behöver betala genom att det ofta inte finns några amorteringskrav på lånen. Dessa subventioner är det övriga skattebetalare som står för. Dvs hyresgäster som inte själva kan få del av Bidragen. Enligt ekonomer är Fastighetsskatt en av de bästa skatter som kan införas (och finns i de flesta länder). Men ramaskrin om någon vågar yttra sig om ett "återinförande" är öronbedövande. När ROT- och RUT begränsas är ramaskrin lika öronbedövande. Förslagen på att räntebidragen måste begränsas har än så länge mötts av döva öron från Makten. Och, för några dagar sedan framkom att det med största sannolikhet inte blir något av kraven på amortering, dvs att man ska ha en plan på hur lånen ska betalas. Visst är villaägare och bostadsrättsinnehavare vårt stora skattefrälse?


Rör inte min kompis

torsdag 2015-04-23
Upp till kamp för klassamhället
tyckeri nummer 6552

Utbildning för alla
» För mycket kreti och pleti: Uppenbarligen tycker många av våra högskolestudenter att det är alldeles för mycket kreti och pleti på våra Universitet och Högskolor. Kanske tycker dom att dom inte vill umgås med vem som helst och behöva konkurrera om studieplatserna (och sedan jobben) med vilka proletärer som helst. Hur som helst gjorde Moderaternas studentförbund, Moderata studenter, för några dagar sedan ett utspel under rubriken: "Det bör kosta att plugga på universitetet". En avgift på upp till 50.000 kronor per termin tycker dessa Moderata spolingar är rimligt. Om inte mamma och pappa kan betala så kan man ju alltid låna pengarna. Avslöjande tänkt! I går reagerade Centerpartiets studentorganisation, Centerstudenter, på det moderata utspelet. Och man höll inte med: "Bättre att slopa bidrag för studier" är deras infallsvinkel. Dom tycker tydligen också att det är alldeles för mycket pöbel på våra höga lärosäten. Deras resonemang är ungefär detsamma som de moderata resonemangen. Kan inte mamma och pappa hosta upp slantarna så får man väl låna pengar! Även de Socialdemokratiska studenterna, Socialdemokratiska studentförbundet, har reagerat under rubriken: "Högre studier ska inte vara en klassfråga". Likaså Miljöpartiets Gröna studenter tycker att Moderaterna (och Centern) är ute och reser: Utbildning inte bara ett verktyg för jobb. Upp till kamp för bevarande av klyftorna!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 54 eller jag begriper inget: Det är kanske en aning att utmana ödet att skriva så? En del läsare av mina rader här på Sven Tycker har kanske kommit till den slutsatsen för länge sedan? Men, jag tar chansen. Vad det handlar om är de årliga problemen med att få ihop tillräckligt med sjuksköterskor under sommaren. Varje semesterperiod är det samma diskussion om att det inte finns tillräckligt med sjuksköterskor så att man tvingas erbjuda många tusenlappar extra i lön för att få sjuksköterskor att ta semester under andra perioder eller helt enkelt vägra semestrar, eller helt enkelt stänga avdelningar. I den här notisen berättas att man erbjuder upp till 21.000 i extra lön för att inte ta ut hela eller delar av semestern under sommaren. Varför är det så just på sjuksköterskornas arbetsmarknad? Det är ju inte den enda yrkesgrupp där det krävs "oförändrad" bemanning året om. Kan landstingen inte planera? Har sjuksköterskor något speciellt udda semesteravtal? Råder det helt enkelt konstant brist på sjuksköterskor? Är sjuksköterskor bortskämda och ovilliga till kompromisser som ju semesterplaneringen kräver på alla arbetsplatser? Har jag missat något? Jag kan inte förstå varför det är just sjuksköterskornas semester som är ett så stort bekymmer - varje år? Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.

Springtimetröja
» Jag ger mig inte: Bloggen Sven Tycker är väl ett bra exempel på att jag är en man som inte ger mig. I varje fall inte ibland. I 18 år har jag dagligen skrivit ner mina funderingar. I början ganska kortfattat, mer som dagens Twitter-inlägg. Twitter var ju inte uppfunnet, inte ens Bloggen var egentligen uppfunnen. Det som inspirerade mig var något man kallade Dagbok på nätet. Ett annat område där jag väl kan sägas vara envis är när det gäller motionslöpandet. I går på kvällen var jag på en träff för Springtimeveteranerna. Dvs de knappt 20 envisa individer som sprungit motionsloppet Springtime i Helsingborg alla de 34 år som det arrangerats sedan 1981. Och, som har för avsikt att springa igen i år. Det var en riktigt trevlig träff med lite snack, lite information och lite gott att äta. Dessutom fick vi vår personliga "jubileumströja" som vi ska bära under loppet i år som går av stapeln den 9 maj. Den ser ut så här! Träffen hölls på Helsingborgs Idrottsmuséum. Och det är kanske där vi gamla gubbar numera hör hemma? För att ingen ska tror att jag är en motionsfreak, så vill jag påpeka att det inte är så. Jag försöker springa ett par gånger i veckan och har ett antal rundor jag varierar mellan som är mellan 4 km och 12,5 km långa. Ni kan väl hålla tummarna den 9 maj på att jag tar mig i mål på under timmen!

» Bedragare del 151: Äntligen kan jag få mina problem lösta. Jag har svåra alkoholproblem. Jag känner mig nämligen alltid så utanför när andra dricker alkohol. Det smakar ju så förskräckligt illa att man kan ju inte dricka skiten!

Is Alcohol Ruining Your Life?

Rehab Can help You Regain Control Of Your Life!

Search Now

http://www.q2up.com/1c8f8106af46083701647190922c_b5a53455-620114340001/C/

Jag måste få bättre kontroll över mitt liv! Släng mejlet om du får det från "Rehab Help"!


Rör inte min kompis

onsdag 2015-04-22
Mer SD
tyckeri nummer 6551

De sanna Sverigedemokraterna
» Dessa Sverigedemokrater: Det står nu ganska så klart att Sverigedemokraterna kommer att utesluta en grupp medlemmar. I princip handlar det bland annat om ledningen för ungdomsförbundet SDU som inte passar in enligt ledningen. SD är i varje fall bäst i Sverige på en sak - att utesluta medlemmar. Min känsla är att man under sin korta livstid slängt ut lika många medlemmar som övriga svenska riksdagspartier lyckats med under de senaste 50 åren - sammanlagt. Och detta beror naturligtvis inte på att man är hårdare mot avvikare än andra partier. Det beror helt enkelt på att man drar till sig så mycket slödder. Och att man drar till sig så mycket slödder beror på att partiets politik är sådan. Den senaste uteslutningsaktionen beror officiellt på att dessa SD-medlemmar har olämpligt umgänge. De som utesluts har, enligt partiledningen, haft umgänge med representanter för ännu värre grupper. Men egentligen handlar det hela om makten i partiet. De som tillhör den styrande gruppen i partiledningen riskerar inte uteslutning även om dom själva har umgänge, uppför sig eller uttrycker sig på samma sätt som andra som däremot blir uteslutna. Som när Aftonbladet avslöjar att SD:s vikarierande ledare Mattias Karlsson i samband med en ölfestival i Budapest ställer upp och ler ihop med en representant för Österrikes värre nazistgrupper så är kommentaren: - "Alla kan någon gång hamna i sällskap som man inte vill bli sedd i"! Fast den bortförklaringen gäller inte de nu uteslutningsaktuella SDU:arna? Vad det handlar om är helt enkelt en maktkamp. SD kan inte utesluta alla rasistiska och nasseanfrätta slödder ur partiet, för då blir det inga kvar. Ett litet exempel jag ser i dag är SD-politikern i Boden som ställde en enkel fråga i kommunfullmäktige med anledning av den höga otryggheten som Bodenborna kände eftersom Boden var en av Sveriges största mottagningskommuner (av flyktingar alltså). - "Dessa nyanlända har en annan hudfärg, de är annorlunda klädda, de pratar inte samma språk o dessutom har de en annan syn på kvinnor. Gamla törs inte gå ut om kvällarna, ungdomar törs inte motionera som tidigare i våra fina motionsspår. Skall vi ha det så här?" Och det kan man ju verkligen undra, ska vi ha politiker som inte har koll på fakta innan dom kastar ur sig sina smutsiga åsikter? Enligt den undersökning som hänvisades till kände 64% av Bodenborna sig otrygga. Det var bara ett fel. Det var 64% i hela Sverige. I den stora mottagningskommunen med de många annorlunda invandrarna var siffran mycket bättre, bara 45% kände sig osäkra. Kanske känner man sig mer säker i Boden pga alla nya innevånare som rör sig i kommunen? Dra ner ridån!

» Bedragare del 150: Ja, vad säger man? Inte begriper jag mycket av vad Mr Johnson Kwame har att berätta. Antagligen tror han att jag är en "manager" och det handlar om 7½ miljoner dollar. Men i övrigt?

Frågetecken

A ter?leti Manager!

?dv?zlettel,

A nevem Mr. Johnson Kwame. ?n egy bank?r ?s egy region?lis vezet?je a bank itt Gh?n?ban. Sz?ks?gem van a seg?ts?gedre, hogy ?t egy ?sszeget US $ 7,500,000.00 a fi?kba, mint a k?lf?ldi partnerem.

Az alap r?sze ?ltal el?rt nyeres?g bankunk elm?lt 4 ?vben a szakm?ban, ahol ?n vagyok az igazgat?. M?r beny?jtott ?ves jelent?s tavaly a bank sz?khely?n, Accra - Gh?na, ?s nem vett?k ?szre a t?bblet nyeres?g. Azt let?tbe erre azt mondta US $ 7,500,000.00 a let?ti sz?ml?n n?lk?l a kedvezm?nyezett (Anonymous), hogy elker?lhet? legyen nyoma.

Azt nem lehet k?zvetlen?l kapcsol?dik ehhez az alaphoz, mert m?g mindig dolgozik a bank. Teh?t, sz?ks?gem van a seg?ts?gedre, hogy ?t ezt az alapokat a sz?ml?dra orsz?gban a te ?s ?n megosztani. Felaj?nlom 45% -?t az alapok k?lf?ldi partnerem, ?s 55% lesz a sz?momra. Nincs kock?zat, mert ez lesz a bank banki ?tutal?ssal. Sz?val, azt akarom, hogy ?lljon a tulajdonos ezt az alapot, ?gy be egy k?lf?ldi banksz?ml?n, ahol a p?nz?tutal?s, hogy ?n, mint a k?lf?ldi partnerem.

Ha elfogadja ezt a javaslatot, k?sz vagyok menni partneri veled. K?rj?k sz?ves v?laszolni nekem t?bb inform?ci?t, hogyan kell elj?rni.

Menjenek vissza ezen kereszt?l e-mail c?mre: private.jkwame02@yahoo.com.hk

?dv?zlettel,
Mr. Johnson Kwame.

Den här kampanjen verkar i varje fall ha blivit totalt misslyckad. Accra och Ghana kan jag också få fram. Vi slänger skiten, eller vad säger ni?


Rör inte min kompis

tisdag 2015-04-21
Massmorden på Medelhavet
tyckeri nummer 6550

» Massmorden på Medelhavet: Det som just nu sker på Medelhavet är naturligtvis inget annat än massmord. Vem som har skuld till det hela är däremot inte lika självklart. Det är många som har skuld. Naturligtvis har de ansvarslösa människosmugglare som tjänar stora summor pengar på att för ockerpriser skicka ut desperata människor på livsfarliga båtresor. Vi har politiker och makthavare i de länder som flyktingarna kommer från som skapat ett samhälle som människor inte anser sig kunna leva kvar i. Vi har stater i Nordafrika som låter det hela fortgå. I dag kommer de flesta från Libyen som i dag är en stat utan styre, en sönderfallande stat. Sedan USA sett till att störta diktatorn Muammar Khadaffi och sedan lämnat landet åt sitt öde har det bara gått utför. Men även EU (och därmed Sverige) har ett ansvar. Enda sättet att ta sig in i EU för dessa desperata människor är den här vägen. Några legitima vägar in finns inte. Det vill inte EU (och därmed Sverige) tillåta. Och då går det så här! Det är många som har skuld till Massmorden på Medelhavet!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 52 eller Konstens frihet: I lördags berättade jag om den stora sensationen, att jag höll med Höganäs starke moderat kommunalrådet Peter Kovács. I dag skriver hans socialdemokratiska antagonist i Höganäs Bengt Silfverstrand i Helsingborgs Dagblad och håller med. Det handlar alltså om Lars Vilks eget ansvar för sin situation. Diskussionen om hoten mot Lars Vilks handlar inte bara om yttrandefrihet. Det handlar också om vårt personliga ansvar. Det som händer är en del av Lars Vilks konstprojekt. I hans värld står han över lag och moral. Eftersom han kallar sig konstnär anser han att han har rätt att göra precis som han vill. En verklighet som naturligtvis inte ger islamistiska extremister rätt att ta till våld. En som däremot verkar hålla med Lars Vilks är hans kollega bland pajaskonstnärerna, Dan Park. Han skriver i en kommentar till Sven Tycker: - "Alla svenska kvinnor måste omedelbart klä sig i heltäckande sopsäckar så att de stackars muslimerna inte känner sig kränkta". Vi hoppar över resten... Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 149: Ett av dom här bedrägerierna som jag egentligen inte riktigt begriper. Att livet är värt att få hjälp mot depression kan vi kanske hålla med om. Men jag begriper inte det där med "Bing Maps" och att ladda ner fler appar. Jag tycker inte att det verkar leda till något sådant i varje fall.

Deppig

Till: sven@swl.nu;

Hämta fler appar Bing Maps

Get Help for Depression
Life is Worth it!
Find Support to Counter the Blues.

http://www.ebidone.com/1c8c479f5306813801647190922e_7c3f3655-130107010001/C/

Den där länken i slutet har jag ingen som helst aning om vart den leder. Sajten ligger i varje fall nere. Som vanligt, släng skiten om ni inte begriper varför ni fått mejlet.


Rör inte min kompis

måndag 2015-04-20
Det finns alltid flera sanningar
tyckeri nummer 6549

Vänsterpartiet
» Stackars Jan: Jo, det kan vara synd om Jan Björklund! Sug på den meningen! Synd om Jan Björklund? Jo, det är Aftonbladets väljarundersökning som publiceras i dagens tidning som är skyldig. För fjärde månaden i rad ligger Jannes Folkparti under 4%-spärren. Och det är ju alltid trevliga nyheter! I månadens undersökning går man från 3,8% till 3,5%. Men man ska ta de här väljarundersökningarna med både en, två och tre nypor salt. I går publicerades Schipstedt-kollegan Svenska Dagbladet sin väljarundersökning, och i denna sjönk Folkpartiet istället från 5,6% till 5,1%. Det är alltså en rejäl skillnad. Här är det istället Kristdemokraterna som ligger precis under spärren på 3,9% (-0,1). Enligt AB ligger Kd på 4,5% (-0,7). De båda undersökningarna är alltså överens om att Centern är störst av Moderaternas röstboskap. I AB på 7,3% (+1,2) och i SvD på 6,5% (-0,1). Moderaterna är fortfarande ensamma mycket större än sina röstboskap är tillsammans. I AB på 24,7% (+0,8) och i SvD på 24,4% (-0,3). På den andra planhalvan är det Miljöpartiet som är den stora vinnaren i AB:s undersökning där man får 8,9% (+2,3) medan uppgången är mer obetydlig i SvD där Mp får 6,1% (+0,4). Det innebär att i SvD är Vänsterpartiet till och med större på 6,7% (+0,2). Även om man är lika stora i SvD på 6,6% (+0,1) så är man där i varje fall mindre än Mp. Socialdemokraterna är hos SvD den stora förloraren (till Mp tydligen) med 27,4% (-2,4) medan man hos SvD ligger helt stilla på 28,8%. Pajasarna i Sverigedemokraterna får rekordhöga siffror hos AB med 16,3% (+0,3) medan man tappar märkbart hos SvD till 12,5% (-1,4). Sifferälskare på olika håll i det politiska spektret kan alltså alltid hitta något kul i de båda undersökningarna. Dessa görs på lite olika sätt vilket förklarar en del av skillnaden. En annan förklaring är väl att väljarundersökningar faktiskt inte är mer tillförlitliga, men kul att läsa och studera är dom trots detta. Folk läser ju skvallertidningar också, man vet att det är lögn, men det är kittlande att läsa. Samma sak med väljarundersökningar. Vi vet att dom inte är sanning, men det är kittlande att läsa.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 51 eller Ge Upp: Jag såg en liten notis om att högerextrema muslimhatarna i Pegida gjort ett nytt försök att hålla demonstration. I Göteborg den här gången. Enligt den notis jag läste lyckades man samla 6 deltagare till demonstrationen. Dom hade vissa problem att överrösta de cirka 1500 motdemonstranter som samlats. Tycker inte ni precis som jag att det är lika bra att Pegida ger upp. Dom har ingen chans i Sverige! Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 148: Jag har en arbetskamrat som heter Elena, och den första tanken när jag fick ett mejl från en "Elena" var att det var hon som letat upp min privata e-postadress. Men så vällde dom in, mejlen från "Elena". I varje fall 5 mejl dök det upp inom loppet av några timmar. Och då blir det ju inte direkt förtroendeingivande.

Ryska mynt
Good afternoon my dear friend!

I am the beginner in the Internet also was the first attempt to find friends in the Internet. I feel slightly uncertainly. I was registered on this site and found your structure. It is interesting to me to learn you closer. I have overlooked to speak you about myself. My name Elena and I am 26 years. I live in small city of Russia. I hope that it does not frighten you. My opinion has no value for you, but I want that you knew that I have only the good relation to you and your country. I want that you wrote to me on my personal address - icomewyziz@yandex.ru

I shall hope that you write to me very soon. I shall send necessarily to you my some photos when you will write to me! And I also want to see your photos. I sincerely wait for your letter. Do not overlook icomewyziz@yandex.ru

Sincerely yours Elena

Sedan kanske man ska påpeka att 26-åriga småtöser är inget för mig. Jag har kommit upp i den åldern när mogna och livserfarna kvinnor är mycket mer intressanta. Du får klara dig utan mig "Elena"! Med tanke på alla mejl som du uppenbarligen skickat ut så befarar jag att det nog blivit några unga killar (mogna gubbar) som blivit lurade.


Rör inte min kompis

söndag 2015-04-19
Det kanske blir bra
tyckeri nummer 6548

Järnvägsknuten Åstorp
» Järnvägsinvesteringar: Jag har ju regelbundet beklagat mig över bristande investeringar och underhåll av det svenska järnvägsnätet. Hur som helst får jag nu mitt eget lystmäte på den punkten när Trafikverket ska inleda ombyggnaden av bangården här i Åstorp. Åstorp är ju en gammal järnvägsknutpunkt. När jag var liten gick det i princip tåg i sex olika riktningar. Ängelholm - Göteborg - Oslo. Örkelljunga - Markaryd. Hässleholm - Stockholm. Malmö. Helsingborg C. Och slutligen Höganäs - Mölle eller Helsingborg F. Sedan dess har Örkelljungalinjen helt rivits upp. Linjen till Höganäs - Mölle har också rivits upp. Och linjen som ledde till Helsingborgs Färjestation används bara som reservlinje vid trafikproblem. Och sedan går det inga persontåg på Västkustbanan från Malmö och till Göteborg. Återstår gör alltså den s.k. Skånebanan Helsingborg - Åstorp - Hässleholm - Kristianstad. Där får vi ett tåg i timmen, och till detta ett andra tåg i timmen till Helsingborg vardagar och under rusningstid till Hässleholm - Kristianstad. Vad man nu ska göra är att bygga om och modernisera hela bangården här i Åstorp. Dels för att förbättra kvaliteten men också för att möjliggöra en större godstrafik på Västkustbanan när trafiken genom Hallandsåstunneln kommer igång och godstågen slipper ta sig över Hallandsåsen. Samtidigt byggs det som nu kallas Söderåsbanan om för denna trafik och förbereds för den Pågatågstrafik som utlovats om några år mellan Åstorp - Malmö. Det besvär vi nu ska få de kommande månaderna ska förhoppningsvis ge något gott med sig. Men det blir en jobbig tid. Från i morgon 20 april - 4 oktober försvinner all trafik på helgerna och det blir bara ett tåg i timmen på vardagar. Och den 15 juni - 9 augusti försvinner all persontrafik alla dagar. Istället blir det ersättningsbussar under helgerna och under sommaren. Och här tycker jag att Region Skåne / Skånetrafiken verkligen trampar i klaveret. Att det tar längre tid med bussarna och att det kanske inte går lika tätt hela tiden får vi leva med för att en gång så småningom få det bättre. Men, enligt den tidtabell som publicerats än så länge så ska den första förbindelsen på morgonen inte alls ersättas under sommaren. Vilket innebär att min hustru som får åka med just detta tåg en dag i veckan till jobbet inte kommer att kunna ta sig till jobbet. Trots påpekande om detta har Skånetrafiken än så länge inte lovat någon förbättring. Uselt era snåljåpar!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 50 eller En skam för Folkpartiet: Ja, det där med "en skam för Folkpartiet" är inte mina ord, det är citerat från folkpartisten Per Garthon. Det handlar helt enkelt om att Folkpartiet med hjälp av Sverigedemokraterna ska avskaffa den religiöst neutrala skolan. Nu ska det med hjälp av SD drivas igenom psalmsånger och prästpredikan i samband med skolavslutningar. En skam för Folkpartiet skriver Per Garthon. Och jag håller fullständigt med dig. Men att Folkpartiet ska skämmas är ju egentligen ingen nyhet. Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

lördag 2015-04-18
Vad är konst?
tyckeri nummer 6547

Lars Vilks
» Lars Vilks: Helsingborgs Dagblad publicerar i dag under rubriken "Priset för yttrandefriheten" en fyra sidor lång intervju med den s.k. "konstnären" Lars Vilks. När jag läser intervjun gör jag något som jag aldrig tror jag gjort någon gång förut. Jag håller med Höganäs kommuns moderata kommunalråd Peter Kovács! - "Han är som ett barn i en badbalja. Han tycker inte det är kul om det inte skvalpar. Ibland tycker jag han är för provokativ. Han söker uppståndelsen. Det är som han medvetet försökta skapa den situation han befinner sig i nu." Vi har yttrandefrihet i Sverige. Denna omfattas även Lars Vilks av. Men, det finns lagar och juridiska gränser i vårt land. De lagar som gäller, dom gäller även Lars Vilks. Bara för att han kallar sig "konstnär" ger det inte honom rätt att sätta sig över lagen. Det är just detta som Lars Vilks anser. Han anser att hans brytande av lagar och konventioner är en del av hans konstverk. Byggandet av "konstverk" inne på naturskyddade områden där det råder totalt byggnadsförbud är ett konstverk menar han. Eftersom det är just HAN som gör det så står han över lagen och har rätt att stå över lagen. Just det faktum att just HAN står över lagen är en del av själva konstverket. Hade det inte varit olagligt hade det inte varit ett äkta Lars Vilks konstverk heller. Samma sak gäller hans förföljelse av muslimer. Just det faktum att muslimer blir sårade och förbannade är det som gör konstverket till ett äkta Lars Vilks konstverk. Hade dom inte brytt sig hade det varit helt misslyckat. Det är därför som Lars Vilks sedan han retat och sårat muslimer regelbundet bättrar på "konstverket" genom att ställa upp för olika islamofobiska grupper. Då blir muslimer ännu mer sårade och arga och det gör hans "konstverk" ännu mer en äkta Lars Vilks. Det bästa dessa olika islamska grupper som utfärdat dödsdomar och liknande över Lars Vilks hade kunnat göra vore att helt negligera honom. För hade ingen brytt sig så hade hela "konstverket" blivit misslyckat och ett fiasko. Diskussionen om Lars Vilks handlar inte alls om yttrandefrihet. Det handlar om var gränserna går för vad konstnärer har rätt att göra bara för att dom kallar sig konstnärer, och det handlar om var gränser går för vilka islamofobiska uttryck som ska accepteras i yttrandefrihetens namn. Men det handlar inte alls om Yttrandefrihet rent allmänt. Hela jippot, som vi skattebetalare får betala för, är ett medvetet "konstverk" av Lars Vilks. Han har ingen som helst sympati eller medlidande från min sida. Däremot ger det helt självklart inte någon annan rätt att mörda och döda.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 49 eller Sverigedemokraterna: Behöver man skriva något mer i rubriken än Sverigedemokraterna? Bara man nämner namnet så får större delen av svenskarna ett nervöst sammanbrott. Senaste nytt är tydligen att SD:s ungdomsförbund polisanmält moderpartiet! Det här är ett oseriöst politiskt parti som samlat på sig en hel säck full med knäppgökar. Och dessa finns överallt i partiet, från ledningen och ända ner till gräsrötterna. Kan vi hoppas att det är partiets sönderfall som inletts? Jag har mina tvivel, men man kan väl i varje fall få hoppas. Hur som helst så har man inte fallit lika långt ner i gödselkurran som kompisarna i grekiska Gyllene Gryning där en stor grupp av partiets ledning sitter anhållna för allt från mord till stölder. Detta får bli dagens fundering inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

fredag 2014-04-17
Det brukar finnas mer än en sida av en fråga
tyckeri nummer 6546

Fred
» Jan Björklund gråter: Ta mig tusan. Det blev en överenskommelse om pengarna till soldaterna! Sedan extremisterna i Folkpartiet hoppat av förhandlingarna så gick det tydligen att få ihop en överenskommelse om hur mycket pengar våra generaler ska få att leka med. Och tydligen blev det inte heller den utredning om NATO-medlemskap som man från Högeralliansen nu slåss hårt för. Det finns mycket som tyder på att Stefan Löfven känner sig ganska nöjd just nu. I varje fall i den här frågan. Det kvittar hur mycket pengar militärer får, dom får ändå inte tillräckligt. Det finns alltid något ännu mer spännande man kan köpa in och leka med. Och finns det inget nytt kan man ju alltid köpa mer av det man redan har. Från Högerallianspartierna (ja, förutom Folkpartiet alltså) så inser man väl att det inte går att själva i 8 år hålla locket på för att sedan när man i varje fall delvis förlorar makten allt för mycket tycka att det är skandalöst med ett lock på. Egentligen tycker jag att man kunde utrett NATO, för hade den utredningen gjorts seriöst hade den visat att ett medlemskap i NATO skulle försämra säkerhetsläget i närområdet. Det skulle också kostat multum med slantar. Ett medlemskap i NATO innebär ju inte bara att NATO ska hjälpa oss, det innebär också att vi lovar att hjälpa NATO. Och NATO kräver en hel del. Svensk alliansfrihet och neutralitet har hållit oss utanför krig i 200 år. Det har ingen annan lyckats med. Det finns anledning att begrunda detta faktum. Och sedan dra slutsatser av det. Läs vad "Pengarna" tänker hos Veckans Affärer och Public Service.

Julian Assange
» Julian Assange: Skandalen Julian Assange har jag skrivit om många gånger tidigare. Att det är en skandal kan nog alla hålla med om. Sedan är vi kanske inte överens om vad det är som är skandalen? Den stora skandalen, tycker jag, är att det dragit ut på tiden. Det är tragiskt för de kvinnor som gjort anmälan. Är deras anmälan korrekt är det ju direkt skandalöst att inte få avslut på det som hänt. Alla anmälda brott är ju dock inte det brott som anmälts. Och är det så är det ju en skandal att det dragit ut på tiden och kostat Britterna enorma summor pengar (och Ecuador). Det är ju också en skandal att en brottsmisstänkt (dvs inte en dömt brottsling) ska känna sig tvingad till denna tillvaro. Jag har nämligen full förståelse för att Julian Assange inte litar på att inte bli utvisad till USA. Om Washington ryter så lyder Rosenbad. Så är det! Det är alltså skandalöst att den svenska åklagaren inte velat göra det självklara. Det vill säga, om den misstänkte inte infinner sig för förhör så förhör man de misstänkte där han befinner sig. För de eventuella brottsoffrens skull SKA han nämligen förhöras. Och då räcker det inte med flygrädsla eller vad det nu är. Hur som helst blir det nu äntligen både förhör och DNA-provtagning. Just det Julian Assange föreslagit hela tiden. Tydligen leder Julian Assange nu med 1-0 i varje fall. Om han sedan är skyldig eller inte - det har jag inte en aning om. Det finns för många frågetecken. Läst bland annat här och här.

Stefan Löfven grubblar
» Budgeten - återställare eller brutna vallöften: Dom har det faktiskt inte lätt alla Högeralliansstyrda ledarskribenter, alla Högerallianspolitiker och alla andra Högeralliansvänliga kommentatorer. Den Rödgröna budgeten måste ju kritiseras. Annars företräder man ju inte den politiska oppositionen på ett effektivt sätt. Men, vad ska man kritisera? Dels måste man ju kritisera den politiska motståndarens förslag eftersom dom är annorlunda än de egna. Det är ju det politik handlar om - att man har olika idéer om hur samhället ska bli bäst enligt vad man själv anser vara bäst. Då kan man ju som t.ex. Helsingborgs Dagblad kritisera budgeten för att den är en "Återställare". Dvs att förslagen är annorlunda och leder på en annorlunda väg jämfört med den Högeralliansbudget som ju Stefan Löfven tvingats regera på under ett halvår. Sedan kan man kritisera den för att vara "Idélös", dvs den innehåller egentligen ingenting. En annan angreppspunkt är att säga att man "Bryter vallöften". Det innebär att den inte innehåller vallöften som den aktuella Högeralliansaren egentligen tycker är fel. Eftersom förslaget nu inte finns med kan man ju inte kritisera att det finns med, så då får man kritisera att det inte finns med. Man kan också kritisera budgeten för att innehålla allt för mycket av de dumheter som man hade mage att framföra under valrörelsen. Jag vet inte om jag ska tycka att det är avundsvärt att vara Högeralliansare eller jobbigt att vara det? Olika ledarskribenter i olika tidningar har valt olika infallsvinklar. Men, det är väl det politik handlar om. Personligen tycker jag att budgeten innehåller för lite. En del "löften" saknar jag, även om jag har förståelse för att man faktiskt inte kan göra allt första året. Vad ska man då göra resten av åren? Och dessutom måste ju den Rödgröna regeringen acceptera att man är en koalition som inte har majoritet. Och en hel del saknade jag ju redan bland vallöftena.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-04-16
Vår välfärd
tyckeri nummer 6545

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 47 eller vårt mänskliga välfärdssamhälle: Återigen i dag blir det en kort blogg. Jag har tillbringat dagen på Helsingborgs sjukhus. Ankomst klockan 0700 och hemma först 2000. Och vi har blivit fantastiskt väl bemötta. Det är en förmån att få leva i ett modernt välfärdssamhälle där de som jobbar inom "systemet" vill göra sitt bästa. Där alla ställer upp och har tålamod. Tack alla ni politiker som en gång i tiden arbetade för att införa det välfärdssamhälle vi har. Och tack alla ni som i dag jobbar i välfärden. Detta får bli dagens fundering inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-04-15
Budgetdax
tyckeri nummer 6544

Här får du en slant
» Förutsägbara kommentarer: Den Rödgröna regeringen Stefan Löfven har lagt fram sin andra budget. I motsats till den förra budgeten lär den också bli godkänd så att vi får en Rödgrön regering som arbetar efter en Rödgrön budget. Och kommentarerna var faktiskt nästan helt förutsägbara! Moderaterna är oroliga och kritiska. Folkpartiet är oroliga och kritiska. Centern är oroliga och kritiska. Kristdemokraterna är oroliga och kritiska. Sverigedemokraterna är riktigt förbannade eftersom dom genom Decemberöverenskommelsen helt tappat inflytande. Vänsterpartiet tycker att det är i rätt riktning men är inte helt nöjda. Och Miljöpartiet och Socialdemokraterna kan ju inte säga något annat än att dom är nöjda. Helt enligt spelreglerna! Men, det är faktiskt en fråga där jag förvånar mig över reaktioner eller kommentarer. Den Rödgröna regeringen passar inte på att göra något åt ränteavdragen. Dvs att alla skattebetalare ska hjälpa till att betala räntan på dina lån. Som du använt för att köpa hus, köpa bil eller göra en rejäl semesterresa. Och eftersom det är så förmånligt är det många som inte ens amorterar på lånen. Vi svenskar är bland världens mest skuldsatta. Och väldigt många amorterar inte ens sina lån. Det är ju så förmånligt med räntan eftersom alla andra står för en hel del av räntan. Det finns många som tycker att det är dags att använda dessa 30 miljarder kronor till något nyttigare. Bland de som tycker att det är dags är Riksbanken och Finansinspektionen. Vänsterpartiet tycker att det är dags. I radikala Fria Tidningen argumenterar chefredaktören för att det är dags att göra något åt skuldbomben genom att ta sig an ränteavdragen. Men mest överraskad blir jag åt morgondagens krönika från Johan Norberg i Metro, som ju verkligen inte kan beskyllas för vänsteråsikter. Fast han har tyvärr inte skrivit något om det hela under de åtta högeråren... Hur som helst, begränsa räntebidragen! 30 miljarder som det kostar är väl ungefär 2/3-delar av hela Försvarskostnaden. Om man sparar in en del miljarder här så kan ju militären få en del av det. Då kanske Folkpartiet blir glada?

Annie Lööf
» Principer är till för att brytas: En av de etablerade politiker som jag har minst förtroende för är Centerpartiets Annie Lööf. Hon har förvandlat det gamla bonde-, landsbygds- och lantbrukspartiet till ett extremistiskt Marknadsliberalt parti. Men tydligt är att hon ibland inte riktigt tror på Marknadsekonomin och den Fria Konkurrensen. När det verkligen gäller så är det våra skattepengar som ska in, så att de Fria Marknadskrafterna sedan i den Fria Konkurrensens namn kan tjäna slantarna. Annie Lööf har nämligen gjort ett utspel där hon tycker att Staten ska använda mer pengar för att bygga ut bredbandet på landsbygden. Egentligen har Annie Lööf helt rätt, jag tycker att bredbandet är ett samhällsansvar, men sedan ska det vara samhället som gör förtjänsterna också. Inte så att de Fria Marknadskrafterna gör vinsterna och skattebetalarna står för fiolerna. Men, det är bra att Annie Lööf visar att hon inte alltid tror på den Fria Konkurrensen. Det behövs samhällsinsatser. Det hela fick mig att läsa en debattartikel som professorn i samhällskunskap vid Malmö Högskola skrev 2011 när Centerpartiets valberedning lade fram sitt förslag om att Annie Lööf skulle väljas till ny partiledare: - "Annie Lööf är ingen riktig centerpartist" satte han som rubrik. Det innebar en "cementering av den nyliberala strömkantning" som Maud Olofsson inledde hävdade han. Så sant, så sant. Annie Lööf har förvandlat Centerpartiet från ett mittenparti till Sveriges verkliga högerparti. I varje på central nivå! Hur det ser ut på lokal nivå varierar stort. Det är alltid kul att läsa artiklar skrivna för några år sedan om i dag aktuella politiker, som den här. - "Lööf har gjort ställningstaganden angående exempelvis skatter och alkoholmonopolet som placerat henne till höger om partiet. Hon har uttryckt beundran för Margret Thatcher och den libertarianska författaren Ayn Rand." Jag vill påpeka att jag inte räknar in Sverigedemokraterna bland de seriösa politiska partierna, så dom räknas inte in i den här jämförelsen. För övrigt vill jag gratulera Annie Lööf som ju ska få en liten beppe. Som gammal Föräldrapenninghandläggare på Försäkringskassan under många årtionden är sådana besked alltid kopplade till just Föräldrapenninghandläggning. Jag undrar vilket Försäkringskassekontor som får handlägga hennes Föräldrapenning? Hon bor ju med maken i Stockholm, men är samtidigt fortfarande skriven i Värnamo. Och det kan ju vara praktiskt, man får över 10.000 kronor varje månad i kostnadsersättningar.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 46 eller säkerhet är inte lätt: I Metro läser jag en artikel som berättar att säkerhetsföretaget Symantec kommit underfund med att var sjätte app till Android innehåller skadlig kod. Om det är en skrämmande nyhet eller det beror på att Symantec nu vill komma in på Android-marknaden med en virus-app vet jag inte. Men tipsen är spännande. Bland annat står det att man inte ska använda samma lösenord på flera konton. Och man ska byta var tredje månad. Varför kommer dom med råd som är omöjliga? Själv har jag en lista på ungefär 150 olika konton som kräver användarnamn och lösenord. Jag ska alltså varje år plocka ihop cirka 600 olika lösenord - och hålla ordning på dom. Dom ska dessutom inte vara enkla! Dessutom förutsätts man nog att inte skriva upp dom. JAG tänker inte skapa 600 nya lösenord om året, och detta utan att skriva ner dom. Jag tror inte heller att den som kommer med råden följer sina egna råd! Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 147: Jag har blivit utvald till att hamna i ett register över "Ärade personal och chefer", vilket ju kan tyckas vara en ära. Men där är några faktorer som gör att jag känner mig mycket fundersam. Hur som helst lyder mejlet så här:

Distingerad chef
Dear,

You were recently chosen as a potential candidate to represent 2015 Worldwide Branding Registry of Distinguished Professionals and Executives.
We are pleased to inform you that your candidacy was formally approved May 2nd. Congratulations. The Publishing Committee selects potential candidates based not only upon their current standing, but focusing as well on criteria from executive and professional directories, associations, and trade journals. Given your background, the Director believes your profile makes a fitting addition to our publication. There is no fee nor obligation to be listed. As we are working off of secondary sources, we must receive verification from you that your profile is accurate. After receiving verification, we will validate your registry listing within seven business days.
Once finalized, your listing will share prominent registry space with thousands of fellow accomplished individuals across the globe, each representing accomplishments within their own geographical area. To verify your profile and accept the candidacy, please visit here.

Our registration deadline for this year's candidates is May 28th. To ensure you are included, we must receive your verification on or before this date. On behalf of our Committee, I salute your achievement and look forward to welcoming you to our association.
Sincerely,

Benjamin Morisson
Editor in Chief
Worldwide Selection Committee 2015
¡¡
¡¡
If you don't want to receive emails any more, please Unsubscribe

Bara under det senaste dygnet har jag fått samma mejl från Ofelia Owen, Maryann Alvarez, Ralph Fritz, Marylou Mcnair och Velma Sumner vilket känns lite skumt. Det måste dessutom vara mycket gammalt eftersom det står att min kandidatur beviljades den 2 maj! Vilket ju faktiskt är 11½ månad sedan! Jag tror faktiskt att jag struntar i det och slänger resten som antagligen kommer under de närmaste dagarna. Kanske ända fram till 2 maj?


Rör inte min kompis

tisdag 2015-04-14
Kortfattat
tyckeri nummer 6543

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 45 eller Det blir inte mer: Sven Tycker är en daglig blogg, alltså ska den bli daglig hela tiden. Men i dag blir det inte mycket. Jag tillhör den del av befolkningen som har migrän. Besvär som jag haft sedan jag var barn. Den har funnits med som en naturlig del av livet sedan dess även om den medan tiden går ändrar karaktär. Jag är mycket tacksam för att mina anfall inte är så allvarliga. I allmänhet inverkar det inte så mycket på mitt liv utan jag kan fortsätta även om jag kanske behöver ta det lugnt ett litet tag. Dagens anfall från tidigt i morse var dock ett av de värsta på många år. Och hade det inte varit för att jag började jobba först vid lunch och sedan ska vara ledig i tre dagar, samt att alla mina arbetskamrater i dag skulle vara vikarier, så hade jag stannat hemma i sängen hela dagen. Men jag har jobbat en heldag - eller i varje fall varit närvarande på jobbet en heldag. Nu känns det bättre, men nu ska jag sova. God Natt! Detta blir dagens fundering inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

måndag 2015-04-13
Ny vecka
tyckeri nummer 6542

Stackars Stockholm
» Stackars Stockholm: Det pågår en ständig kamp mellan Stockholm och København om vilken stad som ska vara den ledande i Skandinavien / Norden. Den här reklambilden är ett exempel på Stockholms storhetsvansinne. För faktum är att København är den större staden och den internationellt ledande staden. Det är möjligt att stockholmarna (som ju är smartare än lantisar) ser Stockholm som den ledande staden. Men, vi här nere i Skåne ser ju faktiskt København som vår informella huvudstad. Och København är störst. Vi skåningar får acceptera att vi en gång ockuperades av den svenska militären 1658... Hur som helst läser jag om ännu en förlust för Stockholm i kampen mot København. Kastrup i København blir först i Norden med direktflyg med Airbus nya superjumboplan A380. Det är flygbolaget Emirates som nu valt att börja flyga dagligen med A380 mellan Kastrup i København och till Dubai. Och det beror naturligtvis på att Kastrup är navet i Norden. Arlanda missgynnas av att Stockholm dels är mindre och dessutom splittras ju flyget i Stockholm upp på flera flygplatser. Det är Arlanda, och sedan vill man ju förtvivlat ha Bromma kvar. Och till detta Skavsta... Fast överhuvudtaget är flyget en underlig verksamhet. Det är väl inget trafikslag som är så kraftigt subventionerat. Flygresenärerna betalar helt enkelt inte biljettpris efter vad resan skulle kostat egentligen. I dagarna läste jag om hur flygbolagen missbrukar piloterna genom att dessa helt enkelt ibland få betala för att få jobba (och alltså få flygtimmar för att på så sätt lättare få jobb senare). Nyligen avslöjades att gulfstaternas flygbolag är kraftigt subventionerade av sina hemländer. Och samma gäller i viss mån för de olika nationella flygbolagen (som SAS) som hålls flygande med stöd av politikerna. För att inte tala om att flyget slipper betala skatt på flygbränslet. Tänk på det nästa gång du tankar bilen, hade du tagit flyget hade du sluppit bränsleskatten...

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 44 eller Tänk så skönt: För nästan två veckor sedan var den stora skandalen att Telia och SBS inte kunde komma överens. Det blåstes upp stort att Telias TV-kunder inte skulle få titta på SBS-kanaler (Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, Eurosport och TLC) eftersom bolagen inte kunde komma överens om villkoren. På en del håll lät det nästan som att Telia var skyldig till att jorden gick under. Det tog till slut någon vecka, sedan kröp tydligen SBS till korset sedan dom tappat närmare en tredjedel av sina tittare. Ordningen är återställd! Men tidningsrubrikerna är mycket mindre. Jag tvivlar på att kvällspressen nämnt att konflikten är löst. Antagligen säljer den nyheten mindre än katastrofrubrikerna när många svenskar inte skulle få titta på Kanal 5:s dravel. Visst är det spännande att fundera över medias prioriteringar. Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 146: Jaha, så är det då dags för den där stackars änkan som vill bli av med alla sina pengar som hon ärvt efter sin förmögna make. Och nu ska hon snart dö själv, men har inga arvingar. Då är ju just jag den ideala mottagaren av alla pengarna? Tänk så underbart!

Dearest i Herren,

Med all respekt och mänsklighet, var jag tvungen att skriva på ett humanitära området.

Jag är en änka Gloria Anthony åldrande långtidssjukskrivna (cancer). I dag är upptagna till ett privat sjukhus. Jag har några medel jag ärvt från min man, James Anthony, som senare dog i en bilolycka.

När min man levde han deponerade summan av € 2.700.000.00 (två miljoner 700 tusen euro) i en bank. För närvarande är dessa pengar fortfarande i banken.

Min läkare sa att det inte skulle räcka för de kommande 3 månaderna på grund av cancer problem.I behöver någon väldigt ärlig och gudfruktig och organisation som kan använda dessa medel för Guds verk Min sena make lärde att denna fond bör användas för välgörande ändamål, såsom att bygga skolor, hus av barnhem, sjukhus etc.

Jag tog detta beslut, eftersom jag inte har några barn som ska ärva pengarna och jag vill Gud att vara nådig mot mig och accepterar min själ. Med Gud är allting möjligt. Snälla, om du skulle kunna använda dessa medel för Guds verk, vänligt svar.

Jag vill att du ska skicka mig följande information som avses nedan.

Ditt fullständiga namn -----------------------
Ditt land -------------------------
Din adress --------------------------
Din ålder ------------------------------
Din anställning -----------------------
Telefonen ------------------------

Så fort jag får ditt svar ska jag ge er kontakt banken och jag kommer också att fråga dig en skrivelse av myndighet som kommer att visa att du är den aktuella mottagaren av dessa fond.

Hoppas att få ditt svar. Förbli välsignad i Herren.

tack,
Gloria Anthony.

Fast, som jag nog sagt tidigare. Jag har mycket svårt för underliga Google-översättningar. Dom kan vara komiska att läsa men förtroendet blir inte det allra bästa. Intressant med det här mejlet är att det formatterats med någon underlig gammal skrivmaskinstypsnitt. Man kan liksom inte missa det hela. Men jag tror jag avstår från att kontakta Gloria. Jag tror att Herren löser hennes problem. Själv har jag inget förtroende för Herren. Jag slänger skiten i papperskorgen!


Rör inte min kompis

söndag 2015-04-12
Veckan är slut
tyckeri nummer 6541

De sanna Moderaterna
» Dagens prestation: Utan tvekan är det Svenska Dagbladets ledarskribent Tove Lifvendahl som står för dagens verkliga prestation. Under rubriken Låt DÖ dö argumenterar hon för att Högerallianspartierna ska säga upp Decemberöverenskommelsen. Hon tycker tydligen att bryta en överenskommelse är ett mindre allvarligt löftesbrott än att Stefan Löfven i det politiska läge som gäller tvingas bryta några av de vallöften han gett. Men att bryta överenskommelser utan andra argument än att det är bättre för de egna möjligheterna att bedriva opposition är inget större löftesbrott? Men, det är inte denna slutledningsförmåga som jag tycker är den stora prestationen. Ledarkrönikan, som upptar i princip en helsida i dagens Svenska Dagbladet, argumenterar för att Högerallianspartierna ska bryta Decemberöverenskommelsen och istället deklarerar hon: - "Då får ni samla ihop er och förklara att ni är beredda att regera Sverige, med eller utan ett extra val." Dvs i praktiken menar Tove Lifvendahl att det är bättre för Sverige att man styrs av fem högerpartier där Sverigedemokraterna har att avgörande inflytande än att man styrs av en Rödgrön regering som omväxlande söker stöd av Vänsterpartiet eller ett eller flera Högerallianspartier. Allt detta lyckas Tove Lifvendahl argumentera för utan att en enda gång nämna Sverigedemokraterna! Hon lyckas alltså kommentera hur hon vill att Sverige ska styras utan att nämna Sveriges tredje största parti. Det parti som skulle bli allra gladast om Decemberöverenskommelsen bröts. Det parti som skulle få det avgörande inflytandet i Sverige om DÖ dog. Visst är det skickligt, för det kan inte vara omedvetet! Tyvärr är det ju så att ett Extra val troligtvis skulle resultera i en ganska liknande situation som i dag i Sveriges Riksdag, där inget av blocken skulle få majoritet. Vi skulle vara tillbaka i en situation där ett oseriöst pajasparti skulle få ett avgörande inflytande över hur Sverige skulle styras. Men så långt ville inte Tove Lifvendahl tänka. Kanske är det inte Dagens prestation utan snarare Dagens magplask?

Den Sverigedemokratiska sandlådan
» Det fortsatta inbördeskriget: Dagligen matas vi med nya skildringar av hur det interna arbetet i Sverigedemokraterna fungerar. I dag läser jag att partiets säkerhets- och utbildningschef Bengt Malmberg sagt upp sig med omedelbar verkan. - "Snacka om att man blir nerpissad av Richard Jomshof och övriga VU" är hans motivering! Tydligen är fler på väg att säga upp sig. Det där med "demokrati" är något som SD inte begriper ett dugg av. Det som gör mig mest förundrad är att så många svenskar fortsätter att ha förtroende för denna hönsgård. SDU har för avsikt att spendera 100.000 kronor av de pengar man får på att producera en film som ska höja moralen bland de egna. Det framgår inte riktigt vad det ska handla om. Kanske en handbok i hur man sprider rasism och hat utan att kunna bli identifierad? I Helsingborgs Dagblad har vi kunnat läsa lite om bakgrunden till bråket. - "De uppför sig som omogna småbarn" är SD-ledningens benämning på SDU:arna. Det är dock inga problem att vända på resonemanget. Över huvud taget är det nästan komiskt att läsa om alla beskyllningar. Det påminner nästan om en usel spionthriller med stulna USB-minnen och liknande ingredienser. Jag upprepar, hur kan så många svenskar ha förtroende för politiker som uppför sig så här omoget? Fast, ska man tro Sverigedemokraten Paula Bieler så är det mest synd om Sverigedemokraterna själva. Dom får nämligen kritik och det finns ju t.ex. bloggare som skriver elakt om dom... Dock använder vi inte de ord som Sverigedemokraterna blivit synonyma med.

Olof Palme
» Vem mördade Olof Palme: Tyvärr tror jag att vi kommer att få hålla på att ställa den här frågan utan att få ett klart besked ända tills vi dör. Olof Palme var utsatt för ett fruktansvärt hat från många grupper. Vi minns alla t.ex. den pilkastningstavla med en bild på Olof Palme som Moderata Ungdomsförbundet spred. Från många länder var också hatet stort och min övertygelse är att det antingen var ett beställningsjobb från utlandet eller en svensk Olof Palme-hatande knäppgök som utförde mordet. På grund av en usel utredning från början så tror jag tyvärr, som jag sade tidigare, att vi kommer att få dö utan att få klarhet. Men, en av de teorier som jag tror är sannolik är den som aktualiseras av Aftonbladet i dag. Det s.k. Sydafrika-spåret. Den högerextrema apartheidregimen i Sydafrika hatade Olof Palme för hans engagemang för demokrati i landet. Enligt de nya uppgifterna lämnade den ökända sydafrikanska torpeden Eugene de Kock Sverige omedelbart efter mordet. Och även andra uppgifter styrker denna teori. Jag har naturligtvis inga kunskaper i hur teorierna håller i verkligheten, men teorin är rimlig. I motsats till det PKK-spår som var den ursprungliga teorin. PKK hade inget intresse av att mörda Olof Palme, det hade dåtidens Sydafrikanska apartheidregim! Vi hade behövt en Olof Palme i Sverige i dag!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 43 eller vem är skitstövel: I dagens Aftonbladet berättar Katrine Marçal att Skitstövlar käkar upp alla kakor. Skitstövlarna är de fartblinda och bortskämda företagsledare som just nu, i samband med den s.k. SCA-skandalen, avslöjats med fingrarna i syltburken. Skitstövlarna är dessa bortskämda företagsledare som inte förstår att det är något fel när dom på företagets bekostnad tar firmaflyget med familjen till idrottsevenemang i utlandet. När man skickar firmans flygplan för att hämta en glömd plånbok. När man använder mångmiljonbelopp av firmans pengar för att jaga älg med kompisarna. Skitstövlar är de som inte förstår att något är fel. Skitstövlar är de som tror att det ska vara på det här viset. Läs och begrunda! Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

lördag 2015-04-11
December och säkerhet
tyckeri nummer 6540

Svenska Freds
» Olika syn på säkerhetspolitik: Enligt SVT i dag så "hotade ryskt flyg ett amerikanskt plan över Östersjön". Enligt SVT så hotade ett ryskt jaktplan ett amerikanskt spaningsplan över internationellt vatten i Östersjön. Så låter det alltså när svensk "NATO-vänligt" media skildrar händelsen. Om flygplanet inte hade varit amerikanskt utan ryskt hade det inte kallats "spaningsplan" utan det hade kallats "spionplan". Det hade inte kallats att ryskt flyg hotade det amerikanska planet utan det hade istället benämnts som att amerikanskt flyg avvisat det ryska planet. Nu var det ett amerikanskt flyg strax utanför ryskt territorium. Hade det varit ett ryskt plan strax utanför svenskt territorium hade det inte kallats "över internationellt vatten i Östersjön" utan istället kallats "precis utanför svenskt territorium". Hade det varit ett ryskt spaningsplan / spionplan hade det också mycket noggrant påpekats att planet flög utan sina transpondrar påkopplade i brott mot internationella överenskommelser. Men, nu har vi alltså media som är ryskfientligt och NATO-vänligt så då låter nyhetsrapporteringen på detta viset. Vilket som är den sanna bilden kan vi diskutera i all oändlighet. Och troligtvis är ingen (eller båda) versionerna den sanna versionen.

Säg nej till NATO
Vad jag med detta vill ha sagt är att man måste alltid läsa kritiskt. Svensk media i dag är grovt ryskfientligt, något som vi kan fundera över hur befogat eller lämpligt detta är. Genom ordval och vilka nyheter som presenteras (eller inte presenteras) tar media klar ställning i den konflikt som gäller. Enligt en stor grupp politiker verkar ett NATO-medlemskap lösa alla problem som någon sorts quick-fix. Vilket naturligtvis är en grov överdrift. Ett svenskt medlemskap i NATO innebär inte bara att vi skulle få hjälp från NATO vid en eventuell konflikt. Det innebär också att vi förbinder oss att ställa upp för NATO. Vi kommer inte att spara pengar, vi kommer att tvingas höja vår militärbudget mer än vi gör nu. Med medlemskapet gör vi en hel del förbindelser och löften. Och om säkerheten ökar eller minskar lär experterna diskutera i all evighet. Ett Sverige som medlem i NATO upplevs av Ryssland som ett klart större hot än ett neutralt Sverige! Nu verkar hur som helst våra politiker ha enats om ett NATO-light genom ett mer organiserat samarbete med de övriga Nordiska länderna, där ju tre av fem länder redan är NATO-medlemmar. Ryssland har som väntat mottagit beskedet utan entusiasm. Men, en "säkerhetsexpert" verkar tycka att det är bra att reta upp Ryssland! Jag måste verkligen tycka att det är en underlig "expert" som tycker att det är bra att reta upp andra. Däremot är det kanske en bra lösning med ett ökat nordiskt samarbete. Vi är grannar och befinner oss i ungefär samma situation. Men, NATO ska vi nog hålla oss utanför. Svensk neutralitet har hållit oss utanför krig i 200 år - det är världsrekord!

» Decemberöverenskommelsen: Enligt en undersökning som presenterades i Rapport ökar motståndet mot Decemberöverenskommelsen bland Högeralliansväljare kraftigt. I dag tycker fler av dessa att det var fel än det är som tycker det var bra. Tidigare var det tvärtom. En intressant fråga är vad dom hade tänkt sig istället? Samarbete mellan Högeralliansen och Sverigedemokraterna för att få ihop en majoritet? Ett Extraval och sedan samma situation igen? Det hela visar bara att Högeralliansväljare ÄR okunniga!

» Bedragare del 145: Jag kapitulerar snart. Vi har ingen inflation i den svenska ekonomin, men när det gäller "bedrägerikommentarer" som skickas till Sven Tycker på Blogger är inflationen enorm och jag börjar tycka att det så smått blivit outhärdligt. Detta är i skrivande stund det senaste:

Jag är arg
Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Gott Nytt År på er alla":

[url=http://instantloansdirectly.com/]payday loan[/url] best bad credit loans reviews

Publicera
Radera
Markera som skräppost

Det blir alltså att markera som skräppost. Vilket inlägg som "kommentaren" gäller varierar (men just nyårshälsningen är ganska vanlig) och även vilken länk som dom vill ha publicerad varierar. Men det är väl en förhoppning om att kommentarerna inte modereras som gör att det skickas ut så mycket skit. Jag har räknat bakåt, i december förra året kom det 2 "kommenterar" av den här typen. I januari kom det 6 stycken. I februari kom det 8. I mars kom det 32. Och än så länge till i idag den 11:e har det kommit 42 i april. Om denna uppåtgående trend ska fortsätta tvingas jag ju snart stänga av kommentarsmöjligheten. Och det vill jag inte. Någon som har ett tips?


Rör inte min kompis

fredag 2015-04-10
Inbördeskrig här och där
tyckeri nummer 6539

Sverigedemokraterna
» Sverigedemokraterna - framtidens... Ja, vadå?: Var det någon som såg gårdagens Debatt i SVT där två underliga individer representerande SD-ledningen (Hanna Wigh) och SDU-falangen (Adam Berg) skulle debattera med varandra? Det var i alla fall en upplevelse som var mer komisk än förtydligande! Läget inom Sverigedemokraterna är antingen komiskt eller tragiskt. Vilket som gäller är jag mycket tveksam till. Det är en tragedi att Sveriges tredje största parti fungerar på ett så tragiskt (komiskt) sätt. Har verkligen så många svenskar blivit lurade på det här sättet. Hur som helst leder Sverigedemokraterna överlägset på flera områden. SD är det svenska parti som flest svenskar totalt saknar förtroende för. Man leder också ligan över vilket parti som har flest avhopp. Man leder ligan över vilka som har flest uteslutningar. Sverigedemokraterna är nog överlägset det mest enkelspåriga partiet. Det handlar om främlingsfientlighet / invandringskritik / rasism, och inget annat. Alla frågor slutar i att det är invandringens fel! Till och med den globala uppvärmningen är nog invandringens fel. Fast man saknar egentligen svar på vad det är man vill. Färre icke-svenskar är målet. Men jag har egentligen aldrig sett något förslag på hur detta ska gå till i praktiken. Men det är bara bra att dom bråkar. Fortsätt med det. Kanske kan det göra att fler svenskar inser att detta är en grupp rasister som slåss om vem som ska få sitta närmast köttgrytorna och få arvoden och löner.

Moderaterna
» Det lokala inbördeskriget: Jag har skrivit många gånger om läget inom de lokala Moderaterna i Åstorp och deras ledande företrädare Pontus Pålsson. Sök gärna på bloggen efter tidigare tyckerier i ämnet. Pontus har av personalen på kommunkontoret bedömts som ett arbetsmiljöproblem. Han har, även om han är oppositionsråd, blivit fråntagen nyckeln till kommunkontoret. Ett stort antal tidigare ledande moderatpolitiker i kommunen har hoppat av pga hans uppträdande, arbetsmiljön inom partiet och den interna partidemokratin. I dag kan vi läsa om den polisutredning som pågår mot Pontus Pålsson sedan han efter ett inslag om honom i SVT:s Sydnytt försökt ta reda på vilka tjänstemän i kommunen som talat med media. Det är tragiskt för den lokala demokratin att moderaterna centralt eller regionalt inte tar tag i problemet. Men man vågar tydligen inte göra något. Det faktum att så många lokala moderater hoppat av och själva kommit med kritik visar ju att det inte bara handlar om lokal partipolitik. Det handlar om mer. Men eftersom mamma är en ledande fd moderat riksdagsledamot och i dag är landshövding i Skåne vågar man uppenbarligen inte ingripa. Det är tragiskt, men egentligen kan ju vi på den andra planhalvan sitta och mysa år det interna inbördeskriget. Men det är synd om de som blir utsatta för Pontus Pålssons oförmåga att uppföra sig.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 41 eller åt den som har skall vara givet: SCA-skandalen är väl ett typexempel på att huvudregeln bland det fina folket är att den som har skall ha ännu mer. Resten kan skylla sig själva! Skandalerna har avlöst varandra och kritiken från andra delar av näringslivet beror ju på att bland annat aktieägarna fått stå för fiolerna. Att det är jobbarna ute i företagen som stretar ihop miljonerna har det inte varit lika intressant att redovisa. Och till slut kommer det hela ändå att tystas ner och glömmas. De fina bossarna anser sig alltid ha rätt till mer bara för att dom redan har mer. Detta är dagens tyckeri inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-04-09
Tankar en vårdag
tyckeri nummer 6538

De sanna Sverigedemokraterna
» Man sitter och gottar sig: Inbördeskriget inom Sverigedemokraterna fortsätter att utvecklas. Och vi (den övervägande majoriteten av svenska folket) som tycker direkt illa om Sverigedemokraterna kan ju faktiskt inte göra något annat än att sitta stilla i fåtöljen och gotta oss. Det här är en kamp om makten i ett extremistparti. Något som hör till dagordningen för den här typen av partier. Utåt sett handlar det främst om en kamp om makten mellan grupper som vill hålla en anständig fasad utåt, mot de som vill vara mera uppriktiga med de smutsiga idéer som utgör partiets bas. Men det är inte hela sanningen. För uteslutningarna hotar bara de personer som INTE står partiledningen nära. Befinner man sig tillräckligt nära den innersta cirkeln sitter man säker kring soppgrytan. Exempel på detta just nu är presschefen Henrik Vinge och tidigare har vi haft t.ex. Kent Ekeroth (mannen med järnröret) eller Björn Söder (talmannen utan anständighet). Eller varför inte Jimmie Åkesson själv och hans nidvisa om mordet på Olof Palme. Läs och se mer här, här, här och här och på en mängd andra platser. Det här är en situation som i stort sett alla extremistpartier hamnar i förr eller senare. Det är inte bara en kamp mellan de etablerade SD-politikerna mot SDU-spolingar! Det handlar om mycket mer. Och min gissning står kvar. Detta är början till slutet. Svenska folket kan inte vara så okunniga att man inte inser vad Sverigedemokraterna egentligen står för?

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 40 eller vart är vi på väg: För några dagar sedan meddelades det att TV-licensen ska höjas för första gången på ett antal år. Och på Bloggar, på Twitter och på tidningarnas insändarsidor dök det upp den ena kommentaren efter den andra som berättade att dom minsann inte tittade på SVT:s program så dom vill inte betala heller. Kanske är det istället de här kvalitetsprogrammen dom tittar på? Själv känner jag en enorm tacksamhet över att vi har TV-kanaler som lägger resurser på att producera kvalitet som inte lönar sig kommersiellt, istället för den uppsjö av dravel och skit som de kommersiella kanalerna erbjuder. Ovan nämnda program är ett typiskt exempel på dessa dumheter. Man kan undra vilka som är mest knäppa i bollen, de som producerar, de som tittar eller de som deltar? Tack SVT för kvalitet (för det mesta). Jag betalar med glädje för programmen. Detta är dagens tyckeri inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-04-08
Elaka tankar
tyckeri nummer 6537

Sverigedemokraterna
» Inbördeskriget - version Sverigedemokraterna: Jag har ju haft lite tyckerier över inbördeskrig inom Högerallianspartierna. Och om man som jag har hamnat på den andra planhalvan är det ju alltid riktigt kiff att följa hur "motståndaren" bråkar lite smått internt. Men egentligen är det ju inget mot vad som pågår mer eller mindre hela tiden ännu längre högerut inom Sverigedemokraterna. En kamp som mer eller mindre har pågått sedan partiet skapades. Det är en kamp mellan Jimmie Åkessons version av SD som hela tiden försöker sudda ut de som säger högt och offentligt vad SD egentligen står för och de som säger som dom tycker. Eller en kamp mellan extrema nationalister och snälla invandringskritiska åsikter. Nu senast är det alltså en rejäl utrensning av kretsen kring ungdomsförbundet som tagit makten i Stockholm. Den här kampen med utrensningar kommer att pågå tills "extremisterna" ger upp och skapar ett nytt eget parti. Men då försvinner också SD - tror jag! Jag tror att Sverigedemokraternas höjdpunkt nu är passerad.

Skånetrafiken
» ROT eller gratis kollektivtrafik: Kampen från högerpartierna för att behålla ROT och RUT-bidragen oförändrade fortsätter. Det är ju deras egna väljare som vinner på skattesubventionerna och bidragen. Det mest högljudda argumentet för att bidragen ska vara kvar i oförändrad omfattning är att minskade bidrag kommer att öka svartjobben. Dvs i korthet, om inte skattebetalarna subventionerar det hela så fifflar vi med skatten. Moral? Det vet inte dessa herrar och damer vad det är. Ge oss bidrag eller vi fifflar med skatten! Punkt och slut! Jag tänkte vidareutveckla det här. Om nu bidrag är en förutsättning för att människor inte ska fiffla så kan vi ju lägga in samma tanke inom ett annat område. Kollektivtrafiken. Allra helst i Stockholm verkar man ha stora problem med att få pengarna att räcka, och allt större resurser läggs på att komma åt smitare som inte betalar för sig. Men det finns ju ett sätt att skapa ett system där det inte lönar sig att skattefiffla / smita från betalningen. ROT-bidrag och gratis kollektivtrafik. Om vi avskaffar biljetterna finns det ju inga behov av att smita från betalningen. Visst kostar det pengar, men det gör ju ROT-bidragen också. I dag motsvarar ju ROT-bidragen mer än en tredjedel av hela den svenska försvarsbudgeten. Inför gratis kollektivtrafik så avskaffar vi tjuvåkarna! Och på köpet får vi mindre bilar på vägarna.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 39 eller så får kommunen ta ansvaret: Det visar sig att det inte lönar sig tillräckligt för friskolejätten Academedia, man har bestämt sig för att lägga ner Petersvenskolorna här i Åstorp och i Klippan. Det är inte tillräckligt många elever som väljer friskolealternativet så nu får kommunerna ta sitt ansvar och bereda plats på sina skolor. Så kan det gå. Kan man inte tjäna tillräckligt får någon annan ta över. Detta får bli dagens fundering inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-04-07
Högeralliansen (HA)
tyckeri nummer 6536

Tåg i Åstorp
» Sent ska syndaren vakna del 2: Den Rödgröna regeringen återkommer i vårbudgeten till att anslå mer pengar till järnvägsunderhållet. Det belopp som fanns i höstbudgeten återfinns på nytt i vårbudgeten. Men höstbudgeten röstades ju ner av Högeralliansen med hjälp av Sverigedemokraterna. Istället blev beloppet för järnvägsunderhåll bara det som fanns i Högeralliansens budget. Högeralliansen ville ju anslå mindre pengar än de Rödgröna. Det spännande är Högeralliansens företrädares reaktion på de Rödgröna höjda anslag, man verkar i princip tycka att det är för lite! Visst är det skönt när syndarna vaknar och inser sina tidigare misstag. Och när man sitter i opposition kan man ju alltid presentera lite populistiska överbud! Läs mer här, här och här. En annan intressant reaktion är marknadsfundamentalisterna i Centerns reaktion på funderingarna på att sätta stopp för upphandlingsraseriet och istället låta Trafikverket sköta jobben och inte bara handla upp jobben från lägstbjudande. Det finns troligtvis en fundering på om det inte skulle bli lite bättre kvalitet om upphandlingsraseriet fick en ände!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 38 vem lurade vem: Kritiken mot Anna Kinberg Batras överenskommelse med Stefan Löfven, den s.k. Decemberöverenskommelsen, ökar kraftigt inom Moderaterna. Det anses inom stora grupper inom Moderaterna att Stefan Löfven helt enkelt lurade skjortan av Anna Kinberg Batra. Detta trots hennes påstående om att just Stockholmare är smartare än lantisar. För att i någon mån minska på det interna upproret har Anna Kinberg Batra därför i dag gjort ett utspel där hon kräver besked från den Rödgröna regeringen att dom ska hedra överenskommelsen. Vilket är ganska komiskt. Det finns nog ingen risk att Stefan Löfven INTE skulle följa överenskommelsen. Det finns inget intresse för något Extra val just nu. Det är nog värre med Högeralliansens vilja att följa vad man kommit överens om. Men komiskt är det i varje fall. Läs mer här och här. Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

måndag 2015-04-06 Annandag Påsk
Nu är påsken över
tyckeri nummer 6535

Ge oss fred istället
» Sent ska syndaren vakna: Intensiva och hårda förhandlingar om den kommande militärbudgeten pågår mellan den Rödgröna regeringen och partierna i Högeralliansen (HA). Och det är spännande förhandlingar! De fyra partierna inom HA (HögerAlliansen) har inte kunnat enas, men sysslar nu istället med någon sorts överbudspolitik. Moderaterna tycker att militären behöver 10 miljarder extra, Folkpartiet bjuder över med 17 miljarder. Även Centern och Kristdemokraterna tycker att de Rödgrönas bud på 6,2 miljarder är för lite och för snålt. Men dom har inte lyckats komma överens om hur mycket - men mer i varje fall. Dom här fyra partierna som alltså tycker att Regeringen måste öka anslagen är alltså de fyra partierna som styrt Sverige i 8 år - och då prioriterat skattesänkningar framför militäranslag. Men nu har vi alltså äntligen fått en annan regering med andra prioriteringar så nu måste man därför bjuda över. Något man haft 8 år på sig att göra. Och, man har alltså inte lyckats komma överens inom HA heller. Det skiljer i princip mer mellan de fyra partierna inom HA än det gör gentemot de Rödgröna partierna. Själv tycker jag att det första att göra är att avskaffa yrkesmilitären och återinföra värnplikten. Om militärerna behöver mer pengar eller inte kan jag dock inte själv avgöra. Jag kan ju säga att jag hoppas dom inte behöver mer, och tvivlar på att dom verkligen behöver mer. Om Folkpartiet och Moderaterna tycker att dom behöver en massa nya miljarder så blir jag ännu mer övertygad om att pengarna inte behövs. Men det är spännande att notera att de fyra partier som haft ansvaret i 8 år NU har upptäckt att det behövs mycket mer pengar, men kan inte enas om hur mycket! Det är ju tur att dom blivit utbytta!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 37 eller ännu en milstolpe: Under dagen har en ny milstolpe passerats för bloggen Sven Tycker. Den version av Sven Tycker som publiceras på Blogger passerade under dagen 100.000 besökare. Det är faktiskt här som de flesta läsarna finns (eller i varje fall de flesta registrerade besökarna). Det är lätt att säga att det viktiga är att få "skriva av sig". Men man kan ju inte annat än erkänna att det är roligare ju fler det är som läser. Allra roligast blir det när man dessutom får kommentarer. Nu har hur som helst Blogger passerat 100.000 så det är bara att sikta på nästa 100.000! Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 145: Jag kanske kan vinna 10.000 kronor berättar någon som heter Anita. Något som skulle kunna passa fint så här när sommaren närmar sig. Fast det framgår inte riktigt vad det hela går ut på. Och då blir man ju en aning misstänksam. Hur som helst så har jag haft turen att få en av mina e-postadresser utvald bland 50.000 användare av det här nyhetsbrevet.

Kuvert
vilken är din favorit butik?

ANITA

Hej,

Med stolthet kan vi meddela att du är en av de tre möjliga vinnarna i din region!

Av en slump har valt din e-postadress från cirka 50.000 användare av detta nyhetsbrev.

Utvald E-mail: tycker@swl.nu

Priset är värt att betala 10.000kr på din favorit butik!

För att välja ditt pris,
klicka här

Vi önskar dig lycka till och ta tillfället i akt

Med vänliga hälsningar,
Anita

Ett besök på den hemsida som nämns tyder på att det handlar om att skriva upp sig för ett nyhetsbrev. Fast jag har ju blivit utvald bland användarna av nyhetsbrevet? Det är dessutom inget nyhetsbrev jag vet något om. Men, om dom inte ens kan stava till mitt land så får det vara. Så här står det: "Sign up to our newsletter to get the latest articles, lookbooks, street style & fashion voucher codes direct to your inbox. only available in: Australia, Belgium, Brasil, Denmark, Finland, France, Germany, Italy, Netherlands, Norway, Spain, Sweeden". Det är alltså inte jag som stavar Sweden med totalt tre e. Ni kan dra dit pepparna växer! Släng skiten!


Rör inte min kompis

söndag 2014-04-05 Påskdagen
Alla har samma värde
tyckeri nummer 6534

» Ska man skratta eller gråta: Aftonbladet fortsätter att fråga svenska folket om viktiga och mindre viktiga saker och redovisar vad Sverige Tycker. Senaste undersökningen visade att Victoria Ingrid Alice Désirée Bernadotte är överlägset populärast av alla de blåblodiga. Mer än hälften av svenskarna har henne överst på popularitetslistan. Faktum är att "ingen av dom" kommer på andra plats och efter Carl Gustaf Folke Hubertus Bernadotte kommer i princip ingenting. Det ska observeras att i sedvanligt fjäskeri så har inga av de "äkta" kungligheterna något efternamn, bara titlar, förutom Daniel som avancerat till prins. Däremot de ingifta (och snart ingifta) kallas Fröken Sofia och Herr Christopher med respektive efternamn. Det trevligaste i undersökningen är att det faktiskt är fler (25,7%) som har mycket litet förtroende för kungahuset än som har mycket förtroende för kungahuset (17,8%). Alltid något att glädjas över. Det är bara för Republikanska Föreningen att fortsätta jobba och argumentera för att även Sverige ska avskaffa det medeltida och otidsenliga systemet att landets högsta representant inte utses för sina kvalifikationer utan det avgörs mellan lakanen på ett slott en afton.
Republikanska Föreningen

De sanna moderaterna
» Om människosyn: I Helsingborg har Socialdemokraterna och Vänsterpartiet föreslagit att familjer som har Försörjningsstöd årligen ska få 200 kronor extra per barn i bidrag för att kunna köpa gåvor i samband med t.ex. födelsedagar eller jul. Med tanke på det låga beloppet ett ganska symboliskt bidrag som knappast kan påverka kommunens ekonomi. Men den styrande Blågröna majoriteten gör tummen ner. Och det är det inget att säga om. Politiker måste alltid prioritera. Men argumentationen från det moderata kommunalrådet Anna Jähnke får mig att fundera över människosynen. Det finns ju andra än de som har Försörjningsstöd som också har problem att få ekonomin att gå ihop menar hon: - "De skulle inte få några extrapengar. Det vore väldigt orättvist". För att inte tala om: - "Det är ingen garanti att detta skulle gå till barnen, det är en viktig aspekt. Det ska inte finnas någon tvekan om att hjälpen kommer i rätt händer". I den moderata världen är det ju naturligtvis så att den som får socialbidrag inte är riktigt lika klipsk som andra, så dom köper naturligtvis hellre en massa onyttigt än julklapp till barnen! - "I vissa fall skulle nog föräldrar använda pengarna på annat sätt" kommenterar hon med. Det är bättre med välgörenhet: - "Det finns flera frivilliga organisationer som i jultider samlar in och förmedlar klappar till behövande barn". Ungefär en tredjedel av landets kommuner har olika system för att ge en extra slant i samband med högtider osv. Anna Jähnke uppträder som en äkta moderat - människosynen präglas av en nedlåtande syn på andra mindre bemedlade. Låt dom vara utlämnade till välgörenhet!

Näthat
» Dom ska skämmas: Helsingborgs Dagblad inleder i dag en granskning av näthatet genom att ta upp några exempel på människor som utsatts för detta. Vad är det som får människor att släppa ut sitt hat på ett så vidrigt sätt när dom tror att dom är anonyma? Det handlar om att hota med död, våldtäkt och misshandel. Det handlar om att kläcka ut sig de värsta förolämpningar och svordomar man kan komma på. Och allt detta för att någon har en annan åsikt! Dessa hatare uppträder som om dom är onyktra eller lider av någon psykisk åkomma. Men det visar sig ju när det granskas och när "hatarna" spåras att det ofta är etablerade människor bakom signaturerna. Expressen och Aftonbladet, bland annat, har ju avslöjat att det döljer sig ett antal (främst) etablerade Sverigedemokrater med olika uppdrag för partiet bakom olika anonyma alias. Ibland får man en känsla av att om Sverigedemokraterna skulle utesluta alla medlemmar som sysslar med det här så skulle det inte bli många kvar. Det är något sjukt när man inte kan delta i en debatt utan att hota och förolämpa. Att inte kunna argumentera utan svordomar och besvärjelser. Och allt detta bara för att dom tror att dom kan vara anonyma. Skäms!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 36 eller en fundering om prioriteringar: Vad är det viktigaste som hänt under den senaste veckan? Ska man tro tidningarnas rubriker och läsarnas kommentarer så verkar det viktigaste vara att de som tittar på TV via Telia har förlorat möjligheten att se bland annat Kanal 5 och Eurosport - under en tid! Katastrof! Jorden håller på att gå under? Eller möjligen så är det nyheten att Ingmar Stenmark klarat sig kvar i TV-såpan Let´s Dance? Det är inte många nyheter som kunnat konkurrera om utrymmet i media med dessa livsavgörande händelser! Vi måste vara ett ytterst privilegierat folk som inte har viktigare saker att diskutera! Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100. Läs den fortsatta spännande händelseutvecklingen i morgondagens blogg!


Rör inte min kompis

lördag 2015-04-04 Påskafton
Sveriges äldsta blogg blir myndig
tyckeri nummer 6533

Grattis Sven Tycker
» Sven Tycker blir myndig: I dag fyller Sven Tycker 18 år. Det var alltså den 4 april 1997 som det första tyckeriet på Sven Tycker publicerades, nu är alltså hela projektet myndigt. Det första tyckeriet är faktiskt något som fortfarande har aktualitet. Så här skrev jag den 4 april 1997:

"Jag är en stolt skåning. Men ibland blir man mindre stolt och vill helst glömma sitt ursprung. Ett sådant tillfälle är i dagarna när ett antal skånska töntpolitiker träffats för att skapa en gemensam plattform inför kommande Skåneval. Det är Skånepartister, Centrumdemokrater, Framstegspartister och andra lustigkurrar som träffats. Gemensam nämnare är fri sprit och invandrarfientlighet. Som sagt, ibland skäms man för att vara skåning. Fast det är bara ibland, oftast är jag stolt skauning."

Denna företeelse är ju tyvärr något som så småningom har utvecklats till dagens Sverigedemokrater. En av de politiker som deltog i det här mötet kommer ifrån mitt eget Åstorp och han sitter i dag i Sveriges Riksdag för just Sverigedemokraterna som deras ålderman. Det är inte med någon stolthet jag kan konstatera att ännu tidigare än denna händelse var denna Tony Wiklander och er bloggare aktiva medlemmar i samma socialdemokratiska förening.

Vad var det som fick mig att börja blogga? Egentligen var huvudorsaken att jag vill lära mig att html-koda. Lära mig hur man gjorde en hemsida på Internet. Och så hade jag hört talas om något som kallades "Dagbok på nätet". Så blev SVEN TYCKER skapat! Jag har ärvt ett politiskt intresse av min mamma Alice som sedan jag var barn varit aktiv i kommunpolitiken. Ett engagemang hon fortfarande, trots sina 94 år, hon har kvar. Hon i sin tur har ärvt av min morfar Alix som var fackligt aktiv. Nu har jag alltså i 18 år haft stort nöje i att säga vad jag tycker om olika saker. Både stort och smått. I början var det ganska kortfattat, och det var inte heller dagligt i början. Men sedan dess har det vuxit och kanske till och med blivit lite för mastigt ibland. Hur som helst hoppas jag att i varje fall några av ni som läser det hela också har haft nöje. Själv tycker jag att det är kul i varje fall.

xxxxx

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 35 eller Kolossen EU: Hur många finns det i dag som tycker att Kolossen EU är en god tanke? En hel del tror jag faktiskt! Men hur många finns det i dag som tycker att kolossen EU blivit så bra som det var tänkt? Inte många tror jag! Det är ju tyvärr så att EU:s inneboende vilja att lägga sig i allt och att reglera allt skapar mer problem än det löser. Ett exempel på detta läste jag för några dagar sedan om när det var aktuellt med Regeringens förslag om höjd skatt på bensin och diesel. Ett försök att få bilismen att stå för sina kostnader. Där våra utsläpp måste fortsätta att gå ner. Men sedan kräver EU-Kommissionen att biodrivmedel inte får "överkompenseras". Alltså måste Regeringen samtidigt höja skatten på etanolbränsle och biodiesel för att denna inte ska "gynnas". Så mycket av EU:s regler är så korkade att jag ifrågasätter det förmånliga att ens vara medlemmar. Vi ska vara glada att vi inte införde Euron! Det är väl nästan bara ett par folkpartister som fortfarande argumenterar för detta! Detta är dagens funderingar inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 144: Här är en av dessa "kräk" som ser till att den här serien med "e-postbedragare" kan fortsätta i all evighet. Dom här gör alltså reklam för att dom kan hjälpa mig att skicka ut e-postreklam.

E-post
[SPAM] we can bring you buyers

Louis
Junk E-Mail

Hope you are doing good today!
We are email marketing specialist.
We can increase your client base and bring the buying leads to you!
We can increase your business sales 2-4 times than now.

Pls contact for pricing and proposal in details.

Thanks,
Louis
Technical Director
Contact: carymay@aliyun.com

Fast jag är tveksam om jag får så stort förtroende för det hela - om jag nu vore ute efter professionell hjälp med att skicka ut e-postreklam! Mejlet klassas nämligen direkt som Spam och Junk E-Mail. Och det gäller alla de fem exakt identiska mejl som dykt upp till exakt samma e-postadress under ett par dagar. Det verkar inte vara ett seriöst förslag. Det jobbiga är att tömma skräppostlådan!


Rör inte min kompis

fredag 2015-04-03 Långfredagen
Tankar en lång fredag
tyckeri nummer 6532

Älska din nästa
» Lagstifta mot fattigdom: Kan man lagstifta mot fattigdom? Jo, det verkar många tro! Enligt en undersökning gjord av Aftonbladet så tycker nästan en majoritet av svenskarna att tiggeri ska förbjudas. Men då har dom inte tänkt så långt som näsan räcker ens. Dom verkar ha gått på alla de vidriga myter och lögner som sprids från rasistiskt högerhåll (läs Sverigedemokraterna och andra om möjligt ännu värre grupper). Det är en skam för det Europeiska välfärdsbygget att så många människor väljer att förnedra sig för småsummor. Men dom väljer denna förnedrande verklighet istället för en ännu fattigare verklighet, i Rumänien främst. Läs till exempel vad Stadsmissionen i Stockholm skriver. Vi löser inte problemet med fattigdom och rasism med förbud. Vi flyttar problemet någon annanstans. Det krävs andra lösningar. Och det är lösningar som främst måste ske i hemländerna. Det skulle också vara spännande att se hur "förbudsivrarna" hade tänkt att utforma ett förbud. Ska all form av "tiggeri" förbjudas? Även Röda Korset och Lutherhjälpens insamlingsbössor, gatumusikanten som finansierar sin rundresa i Europa med att spela i gathörn, killen som tappat sitt månadskort och tigger slantar för att ta sig hem? Eller kanske ska godkända svenska organisationer kunna söka polistillstånd för att be om pengar? Eller ska det helt enkelt förbjudas för just romer att tigga pengar. Eller hur hade ni tänkt lösa det juridiska? Tänk lite längre än näsan räcker! För övrigt tycker jag att Scientologer eller liknande grupper som dyker på mig på Stortorget är mycket mer irriterande. För att inte tala om mobilsäljaren som hoppar på mig varje gång jag passerar på Kullagatan! Dom som dyker på mig är mycket mer irriterande än den romska tiggaren som sitter försynt utanför butiken. För försäljarna känner jag ilska, för tiggaren skam. En skam för att vårt samhälle tillåter att människor hamnar i en sådan situation! Läs sedan en gång till vad Stadsmissionen skriver.

Slopa ROT och RUT subventionerna
» Bevara Bidragssamhället: När den Rödgröna regeringen deklarerade att man hade för avsikt att minska bidragen till villaägare och bostadsrättsinnehavare för att bygga till och renovera utbröt bland Högeralliansens politiker rena stämningen av att jorden skulle gå under. Bara ROT-subventionerna kostar alla skattebetalare 17 miljarder på ett år. Det kan jämföras med att hela Försvarsbudgeten ligger på 48 miljarder. Dvs RUT-bidragen kostar ensamma mer än en tredjedel av hela Försvaret. De inbesparade slantarna ska användas för att få fart på byggandet av hyreslägenheter där behoven är enorma. Men i den värld som Högerpolitiker lever i så är det viktigare att få skattesubventioner till att bygga en swimmingpool eller nytt uterum. Man kan till och med få bidrag för att bygga till semesterhusetspanska rivieran! En kostnad som ökar snabbt. Fast det är kul att se Högeralliansen kämpa hårt för att bevara Bidragssamhället!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 34 eller Tidningsabstinens: Långfredag! Pust och stön! Detta är en av de dagar under året då jag drabbas av svårartad abstinens. Morgonen präglas av en irrande blick, en rastlös gång och händer som skakar av abstinens. Det kommer ingen morgontidning! Hur kan något så otidsenligt som att den daglig morgontidning inte ska tryckas några dagar varje år få förekomma i ett modernt samhälle? Just nu ska nämligen de som jobbar med det här vara lediga från jobbet. Allt detta för 2000 år gamla myter. Men det finns många jobb som måste pågå 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, året runt. Jag ska själv börja jobba 1145 och jobbar till 2100. Men någon morgontidning ska jag inte förses med! Det är en svår pina för en läsoman som mig. Jag får räddas av nätet, gamla tidningar och en kvällstidning på förmiddagen. Tyck synd om mig! Detta är dagens tyckeri inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-04-02 Skärtorsdagen
Nu är det påsk
tyckeri nummer 6531

Nej tack till ROT och RUT subventioner
» Dagens citat: Centerpartiets talesman i ekonomisk-politiska frågor, Emil Källström, sade så här i dagarna angående sänkningen av ROT-bidragen: - "Vi vet sedan tidigare att subventioner inte är rätt väg att gå". Den extrema falang av marknadsliberalism som dagens Centerparti står för är naturligtvis motståndare till att samhället via olika typer av bidrag och subventioner försöker påverka medborgarnas beteende på den Fria Marknaden. Fast, jag ska be om ursäkt. Jag har tagit citatet ur sitt sammanhang. Citatet är ordagrant korrekt, och det är yttrat just i dagarna. Men det handlade INTE om ROT- och RUT-bidrag. Det handlade om att satsa pengar på att få igång byggandet av mindre hyreslägenheter och studentbostäder. DEN typen av subventioner är fel enligt Marknadsliberalismens många gurus inom Högern. Däremot är ROT- och RUT-bidrag som främst tillfaller de egna väljarna som redan har sitt på det torra INTE fel. Detta är nämligen goda subventioner och bidrag! Det är inte alltid så lätt det där med bidrag och subventioner. Sådant ska nämligen bara vara riktat till de som har gott om slantar så att dom kan få ännu fler slantar över. De ska inte vara riktat till de som inte har några slantar eftersom dom då kan förledas tro att samhället finns till för dom.

Make love not war
» Senaste inbördeskrigsnytt: Nya inblickar i partiernas interna stridigheter. Jimmie Åkesson berättar i en intervju i Expressen: - "Funnits intressen att destabilisera partiet" apropå vad som hänt inom partiet under hans sjukskrivning. Fast jag vill inte påstå att "stridigheterna" är något som dykt upp under hans frånvaro. Att säga att han återvänder till ett parti fullt av stridigheter är kanske korrekt. Men dom har inte uppkommit under hans frånvaro. Dom finns där sedan partiet skapades. Det handlar helt enkelt om olika syn på hur rumsrena man måste vara. Grundideologin är ungefär den samma. Men Jimmie Åkesson försöker göra partiet rumsrent genom att sudda ut de värsta övertrampen. Men det är en omöjlig uppgift eftersom det är inbyggt i partiets ideologi. Nu senast exemplifierat av alla de avslöjanden som Expressen gjort av hur Sverigedemokrater uttrycker sig på nätet när dom tror att dom är anonyma. Det är en så sjuk syn på våra medmänniskor att jag blir sjuk av att läsa och höra. Ska Sverigedemokraterna rensa ut allt detta drägg blir det ju inget kvar. Men det är ju synd om stackars Jimmie. Jag tror att han ska, för sin egen hälsas skull, lägga den politiska karriären på hyllan.

Men det är inte bara på den högra planhalvan som det råder inbördes gräl. I går såg jag när jag kom hem från jobbet på kvällen delar av en debatt i SVT:s Aktuellt mellan sossarna Göran Greider och Widar Andersson om de danska socialdemokraternas flirtande med de främlingsfientliga krafterna i Danmark. Hur man som svensk socialdemokrat (som Widar Andersson) kan försvara denna kampanj är helt obegripligt. Men det är inte första gången som jag förundrat mig över högersossen Widar Anderssons syn på världen.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 33 eller Ännu en första april: Var det någon som upptäckte att det var första april i går? Jag tyckte det var dåligt med aprilskämt, fast det kanske beror på att jag blev dunderlurad och inte insåg att jag blivit lurad? Hur som helst stod min startsida nästan för det bästa. Den "Dagens fråga" som finns tillgänglig löd: - "Riksdagen föreslår att göra tiggeri till ett vanligt arbete. Arbetsförmedlingen skall samordna rekryteringen av de nya tjänsterna. Detta tros halvera arbetslösheten och skulle då bli den bästa arbetsreformen genom tiderna. Skall du söka till tiggare?" Det jag saknade i underlaget var ifall det då också skulle göras tvingande för arbetslösa att söka jobben för att inte förlora sin A-kassa? Det hade inte förvånat! Detta är dagens tyckeri inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 143: Vad bra att jag kan spåra mitt paket hos DHL! Allra helst eftersom det inte hade skickats än när det här mejlet kom. Sedan finns det ju en del andra frågetecken också. Varför skicka en htm-fil som bilaga? Det gör mig ännu mer misstänksam. Varför skicka mejlet på engelska till mig? Det eventuella paket jag väntar på kommer ju från Sverige?

DHL
TRACK /CONFIRM YOUR DHL PARCEL.

DHL
Det här meddelandet skickades med hög prioritet.
1 bilaga dhl.htm

Track your Parcel at DHL

Dear Customer

Please find attached your shipment tracking details. Kindly confirm it is yoursand also correct as recently, there was a mix up with our tracking system. Alternatively, use this link to confirm your details.
http://dhl.customerservice.us.pn/

With kind regards,
DHL Express Team.

Inte blir det bättre när jag kolla vart länken leder. Den leder nämligen till en sajt som säljer Domän-namn och liknande! Något säger mig alltså att det är något skumt med det hela. Släng skiten!


Rör inte min kompis

onsdag 2015-04-01 Första april
Sanningar och allvar
tyckeri nummer 6530

Älska alla
» Om tiggeriet: Kan man gradera olika sorters rasistiska tendenser? Vad är värst, hatbrott mot judar, hatbrott mot romer eller hatbrott mot muslimer? Vad är värst, om någon ritar hakkors på en synagoga, bränner upp ett tältläger där romska tiggare bosatt sig eller slår sönder fönstren på en moské? Kan man gradera? Jag tycker inte det! Inget av det är acceptabelt, och alla händelserna är en skam för Sverige och ett stort samhällsproblem. Men i media och hos vissa debattörer verkar just hatbrott mot judar vara ett värre problem än de andra. När något sådant händer "måste något göras", experter från utlandet kallas in och upprördheten håller i sig i veckor. Men när ett romskt tältläger bränns ner blir det en artikel i lokaltidningen. När en rom blir misshandlad kommer det snart att glömmas. Och attackerna mot moskéer får ibland inte ens notiser i tidningar. Att sprida myter om de romska tiggarna får ofta stå oemotsagda. Men att kritisera den israeliska ockupationspolitiken tolkas av vissa mycket snabbt om till hat mot judar som grupp. Vad är det som gör att attacker mot judar ses som något värre än attacker mot romer och muslimer? En skam för Förintelsen under naziståren? Men det är bara ännu ett exempel på hur vi behandlar attackerna olika. Det var inte bara judar som avrättades systematiskt i Nazityskland. Samma behandling utsattes romer för. Men det "glöms bort". Målet var att utrota judar, romer och andra oliktänkande. Eller beror det helt enkelt på att judar trots allt har inflytelserika supportrar och talespersoner i motsats till romer och muslimer? Alla attacker och förföljelse av dessa olika grupper är lika förkastligt, lika skamligt och lika hemskt. Och vi måste motarbeta ALLT.

Folkpartiet
» Nya turer i inbördeskriget: I dag berättar Aftonbladet om turerna inom Folkpartiet. - "Det är ett jävla kuppförsök. Absurt och löjligt" är reaktionen från en folkpartikel på den kritik som dyker upp på många håll inom partiet. Vad det handlar om är ett försök från de sista kvarvarande socialliberalerna i partiet att försöka diskutera "mjuka frågor" istället för den marknadsliberala falang som just nu styr Folkpartiet. Samtidigt anser många att det är dags att byta ut Skoltalibanen Jan Björklund, som förutom att han nu är den Högeralliansledare som suttit längst, också av allt för många förknippas med "hårda tag i skolan" öch en skolpolitik som misslyckats. Det är mer än ett halvår till det landsmöte som Folkpartiet ska hålla i november. Fram tills dess kommer vi att få se mer Björklund-kritik ploppa fram. Vi går en spännande framtid till mötes!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 32 eller Första April: Enligt uppgifter i media ska ett flertal Högerallianspolitiker representerande alla fyra HA-partierna ha träffats i hemlighet. Man förbereder ett gemensamt partiöverskridande uttalande där man beklagar att de kraftiga skattesänkningar som genomförts under regeringsperioden blivit för omfattande och att man nu i efterhand inser att samhällets finanser skadats allvarligt. Detta har gått ut över områden som samhället via skatterna ansvarar för. T.ex. Skolan, Vården, Försvaret, Infrastruktur osv. Skattesänkningarna har blivit allt för omfattande och många av åtgärderna kunde bara motiveras som valfläsk för att "köpa" röster. Gruppen, som går under namnet "HA-gänget som skäms", kommer att göra ett gemensamt uttalande inom de närmaste dagarna. Detta är dagens tankar inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 142: En version av bluffmejlare är de kommentarer som görs på blogginlägg. Har man en blogg är det alltså av vikt att man modererar kommentarerna innan dessa publiceras. Här är ett exempel på denna skit som trillat in till den version av Sven Tycker som finns på Blogger.

[Sven Tycker] Ny kommentar på Funderingar en måndag.

Mary Smith

Mary Smith har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Funderingar en måndag":

Hej Kära människor,

Jag är Mary Smith, Jag skriver detta brev eftersom är mycket tacksam för vad Mrs Clara Morgan gjorde för mig och min familj, när jag trodde att det inte fanns något hopp hon kom och göra min familj känner levande igen genom att leda oss lån med låg ränta på 3% jag trodde aldrig att det fortfarande äkta lån långivare på Internet men till min stora förvåning fick jag mina lån utan att slösa mycket tid, så om du ute efter ett lån för eventuella ekonomiska skäl alls då jag kommer råd du till e-post fru Clara Morgan på VIA (clara_morgan@outlook.com) för mer info

Sven Tycker
Jag önskar er all lycka

Hälsningar
Mary Smith

Publicera
Radera
Markera som skräppost

Just nu är det mycket erbjudande om lån som nätet fylls av. Just den här "kommentaren" trillade in i ett par exemplar nästan samtidigt med olika avsändare. Observera att det handlar om ett blogginlägg som skrevs i december förra året. Släng skiten!


Rör inte min kompis

tisdag 2015-03-31
Om fri konkurrens
tyckeri nummer 6529

De gamla moderaterna
» Det ny bidragsberoende frälset: De senaste två dagarna har Svenska Dagbladets ledarskribent Maria Ludvigsson gått ut i kamp för att skydda det nya bidragsberoende bidragsfrälset. Verksamheter som uppenbarligen inte kan fungera om inte skattebetalarna slänger miljarder över branscherna för att hålla dom vid liv. Upp till kamp för det Fria Näringslivet på en Fri Marknad med Fri Konkurrens kan man (inte) kalla det! Det handlar om upprördhet över att subventionerna för att anställa ungdomar gradvis tas bort. En reform som blivit mycket dyrare än beräknad och som gett mycket sämre resultat än som utlovat. De få nya jobb som eventuellt skapats har kostat mångmiljonbelopp per styck. Den största effekten har snarare varit att konkurrensen snedvridits och att skattebetalarna (dvs du och jag) har förlorat mångmiljardbelopp som gått till det "Fria" Näringslivet. Det handlar om minskningen av ROT-bidragen som kostar oss skattebetalare allt fler miljarder för att istället finansiera byggen av swimmingpooler i Danderyds miljonärskvarter. Man kan till och med få bidrag för att bygga till sommarvillan på franska rivieran! Det handlar om begränsning i subventionerna av fönsterputsningen och städningen av samma miljonärsvilla i Täby och Vellinge. Det är nämligen i just de rika moderatghettona i villakvarteren i Danderyd, Täby, Vellinge, Lomma osv som de flesta av våra skattemiljarder via ROT och RUT hamnar. Läs Maria Ludvigssons försvar av bidragssamhället här och här.

Fria Moderata Studentförbundet
» Om tron på konkurrens på lika villkor: För några dagar sedan berättade jag om Fria Moderata Studentförbundets ordförande Alexandra Ivanov som tyckte att WWF:s Earth Hour var tramseri. Hon tyckte att man som protest istället för att släcka lampor skulle tända lampor. Det är bara att förbruka elen, den är bra. En annan spännande insats från Fria Moderata Studentförbundet är kampen för att konkurrensen på den Fria marknaden inte ska ske på lika villkor. I Linköping har FMS gått ut i kamp för en arbetsgivare som inte vill teckna kollektivavtal. Ska Ingeborgs bageri betala samma löner och förmåner som konkurrenterna skulle man nämligen inte klara sig hävdar man. Då går Fria Moderata Studentförbundet upp till kamp mot Facket, som vill teckna kollektivavtal där, som på andra ställen. Men skulle Ingeborgs bageri tvingas betala OB och liknande ersättningar så kan man inte konkurrera med konkurrenterna. Nu ska jag dock inte vara elak mot Fria Moderata Studentförbundet. Deras kamp för Ingeborgs Bageri handlar naturligtvis inte om att dom inte vill att konkurrens ska ske på lika villkor. Deras kamp handlar om ett hat mot Facket. Allt som har med Facket att göra är farligt. Jag har en liten fundering. När dessa duktiga flickor och pojkar en dag är färdiga med sin utbildning och ska ge sig ut på arbetsmarknaden. Kommer dom då att fortsätta att vara fanatiska motståndare till Facket och inte går med i Facket på arbetsplatsen? Och som en följd av detta naturligtvis tacka nej till de förmåner och försäkringar som Facket förhandlat fram? Det är spännande funderingar.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 31 eller Idrotten som en del av samhället: Här i Nordvästskåne firar en hel del Rögle-supportrar att Rögle Bandyklubb nu återigen tagit steget upp i högsta divisionen - i ishockey. Det är inte första gången, men än så länge har det alltid slutat med degradering igen efter oftast ett år. Men firandet grumlas ju lite av spelaren André Deveauxs vidriga överfall på en motspelare. Innan matchen ens börjat! Nu har Rögle BK tagit sitt ansvar och gett spelaren sparken med omedelbar verkan och han har väl redan återvänt hem till Kanada. Men, så har det dykt upp en diskussion om en polisanmälan för misshandel. Och nu tycker tydligen sportkommentatorerna i t.ex. Aftonbladet och Expressen att sådant som sker inom sporten inte har i domstolar att göra. Vilket naturligtvis är rent struntprat. Om man inte följer sportens regler under match kan man dömas till olika straff som utvisning och avstängning osv. Men självklart finns det en gräns när den allmänna juridiken utanför sportarenan tar över. Ett sådant tillfälle är när man så här uppenbart överfaller en annan människa i syfte att skada - och matchen inte ens börjat. Var tycker Mats Wennerholm och Magnus Nyström att gränsen går? Ska du få ta upp en revolver och skjuta ihjäl en motståndare för att sedan dömas till 10 minuters utvisning och 2 års avstängning? Eller vad tycker ni Mats och Magnus att man ska få göra bara för att man är idrottare utan att landats lagar ska få lägga sig i? Detta är dagens tyckeri inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 141: Vad snälla dom är som har beviljat mig ett Visa-kort helt utan att jag ens behövt söka om det! I stort sett så behöver jag bara berätta om namn och adress så skickar dom kortet. Verkligen generöst. Kortet är värt 10 miljoner dollar, i varje fall försöker man antyda detta. Undrar om det betyder att det är en kredit på 10 miljoner?

Visakort
Your ATM visa card

LUO ATM Card oui.frum@aol.co.uk

Hello:
reconfirm your NAME,ADDRESS,NEXT OF KIN.CELL PHONE NUMBER. for the delivery of your VISA ATM CARD worth of $10.M to Dr.Matooq Saad Bakoosh of UBA BANK,Thanks Regards,Marry uba

Fast efter kontroll i min helt nyinköpta plånbok så ser jag att där är fullt. Jag har redan ett Visa-kort och två Master Card-kort och en sjuhelsikes massa andra kundkort och annat plastskräp. Det finns inga tomma fack. Och jag tänker inte skaffa ny plånbok igen bara för att få plats med ännu ett Visa-kort. Sedan verkar dom inte skicka kortet till mig utan till någon på UBA Bank! Jag struntar i det! Släng skiten!


Rör inte min kompis

måndag 2015-03-30
SD är en skam för Sverige
tyckeri nummer 6528

» Stackars Jimmie-ponken: I lördags konstaterade jag att Jimmie Åkessons supporterskara var missnöjda med fredagens intervju hos Skavlan. Jimmie Åkesson, hans stab och alla hans supportrar hade tydligen räknat med att det skulle bli ett traditionellt snällt och inställsamt samtal som skulle skapa sympati för den stackars sjuka Jimmie Åkesson. Men det sket sig tydligen rejält. Norrmannen var ofin och ställde inte bara snälla frågor utan följde upp frågorna och ställde till och med kritiska frågor. Jimmies (och hans stabs) strategi misslyckades totalt. Själv somnade jag, som jag sagt redan tidigare, mitt i intervjun. Som jag berättade i lördags satte detta igång hela den Sverigedemokratiska gödselspridarhären. Även SVT har utsatts för en mer eller mindre organiserad kritikerkampanj. Det vällde (nåja, mer än 800 i varje fall) in kritiska yttringar till SVT. Men, Skavlan står på sig. Han ställde inte upp på Jimmies planerade kampanj utan är faktiskt journalist. Det kan inte vara lätt alltid att vara sverigedemokrat.
SD älskar Jimmie

Domarens klubba
» Sådan är Sverigedemokraten: I dag berättar Expressen om ett antal Sverigedemokrater som utsetts till nämndemän i olika domstolar och som anonymt på nätet sprider sina vidriga fördomar och sin rasistiska syn på omvärlden. Det är en så vidrig syn på våra medmänniskor och på hur vår värld fungerar att jag inte vill citera äcklet här. Läs ur Expressen här, här, här och här till exempel. Några avgår, andra får sparken och ännu andra förnekar. Bland annat sitter en av dessa sviniga och rasistiska gödselspridare i Migrationsdomstolen och beslutar om flyktingars framtid! Ska SD utesluta alla rasister som sprider dynga så blir det ju inga kvar i partiet. Hela företeelsen skadar förtroende till nämndemannasystemet och kommer att tas som intäkt för att kritisera detta från jurister som anser att dom är de enda som begriper.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 30 eller sätt åt fuskarna: Dagens tyckeri inom ramen för #blogg100 handlar om bidragsfuskandet i vårt samhälle. Det är Brottsförebyggande Rådet som i en debattartikel i Dagens Nyheter pekar på områden där bidragsfuskandet ökar. Allt eftersom samhällets bidrag allt mindre vänder sig till medborgare med särskilda behov utan istället vänder sig till det "Fria Näringslivet" så ökar också fifflandet bland företagen. Och det handlar om stora belopp som företagen lurar oss skattebetalare på. Och, man pekar på ett mycket underligt förhållande. Lagen om underrättelseskyldighet talar om att den som får kännedom om bidragsfuskande på en myndighet är skyldig att meddela andra myndigheter som kan vara berörda. Men den underrättelseskyldigheten gäller bara privatpersoners fusk, inte när företag fuskar! Mycket märkligt! Allt eftersom det är företagen och inte privatpersoner som är de nya bidragsberoende är det dags att ändra lagen. NU!

» Bedragare del 140: Ja, dom där Skype kan man inte lita på. Nu har dom varit inne och fifflat på mitt PayPal-konto. Tydligen har dom försökt lura mig på 40€. Jag är mycket tacksam gentemot PayPal som varnar mig när sån't här skrämmande sker.

Skype
Dear PayPal customer,

An unauthorized account activity was recently detected on your account. You must confirm that you own your paypal account. We believe that the transaction below was made ??without your consent, so please reconfirm your personal information.

Seller's name: Skype LTD
Transaction ID: 0485EITUA40857392

Transaction date: MAR 30, 2015
Transaction amount: 40.00 EUR

PayPal
Your transaction ID: 0485EITUA40857392
Case number: PP-398-484-100-300

We need additional information from you within the next 24 houres. Please log in to your PayPal account clicking the link below.

Click here to resolve this issue

There, you can enter any information regarding this case that will help us fight the reversal on your behalf.

Thanks,

PayPal

Please do not reply to this email. This mailbox is not monitored and you will not receive a response. For assistance, log in to your PayPal account and click the Help link in the top right corner of any PayPal page.

Copyright © 1999-2015 PayPal. All rights reserved.

PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A.
Société en Commandite par Actions
Registered Office: 5th Floor 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
RCS Luxembourg B 23q 349

PPID PP948

Fast jag ska villigt erkänna att jag har mina tvivel på äktheten i det här! Jag tycker mig minnas att PayPal påpekar att dom alltid inleder eventuella mejl med mitt namn. Det har dom glömt i det här mejlet. Nå't är skumt och det är alltså bara ännu en av dessa bluffare. Eller två, eftersom det kommit två exakt likalydande mejl med några timmars mellanrum. En annan tveksamhet är att länken inte leder till PayPal utan till något som kallar sig athroot.com, en kinesisk sajt som sysslar med barngymnastik! Släng skiten!


Rör inte min kompis

söndag 2015-03-29
Äntligen
tyckeri nummer 6527

» Siffernisse njuter: Så har då SR:s Ekoredaktion presenterat sin Svensk Väljaropinion för mars. Detta är en sammanvägning av ett antal olika väljarundersökningar som Ekoredaktionen låter Novus Opinion göra. Denna visar att det står ganska stilla trots allt. Den största förändringen är en ökning för Moderaterna på 0,8 procentenheter. I övrigt är förändringarna ännu mindre. Socialdemokraterna 30,6%, Miljöpartiet 6,7% och Vänsterpartiet 6,1%, samt Feministiskt Initiativ 2,2% vilket ger den rödgröna planhalvan 45,6%. FI skulle dock inte kommit in i Riksdagen. Moderaterna får 24,2%, Centern 5,9%, Folkpartiet 5,2%, Kristdemokraterna 4,0% och Sverigedemokraterna 14,1%. Detta skulle gett den högra planhalvan 39,3% utan SD och 53,4% inkluderande SD. Fast då ligger Kristdemokraterna precis på spärren. Dvs det har inte hänt så mycket sedan förra månaden. Men jag har fyllt lite utrymme i varje fall.

Försämringskassan
» Äntligen, Ättestupan avskaffas: Kan det vara så väl att Ättestupan avskaffas vid nyår? Ättestupan är den regel som gör sjuka människor automatiskt friska när dom varit sjukskrivna en bestämd tid. I varje fall tar sjukpenningen slut och många tvingas till Socialen för att försörja sig. Lagen har länge ihärdigt försvarats av vår förre moderata Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson, men han begriper ju inte riktigt det här. Men nu gör vår nya socialdemokratiska socialförsäkringsminister Annika Strandhäll ett nytt försök att avskaffa dom här orimligheterna. Ett första försök gjordes redan i den Rödgröna regeringens första budget. Men där valde ju Sverigedemokraterna att ställa sig på Högeralliansens sida och röstade för deras budget istället. Alltså föll bland annat löftet att avskaffa Ättestupan. - "Give 'em hell" som SD:s Jimmie Åkesson uttryckte det i sin ordergivning från sjukbädden till sina medlemmar. Dom som skulle få ett helvete var uppenbarligen de långtidssjuka! Från 1 januari 2016 gäller nya försöket. Vi får se om HA och SD vill fortsätta att "Give 'em hell"?

» Bedragare del 139: Hurra! Äntligen är mina ekonomiska bekymmer lösta. Fast om jag ska vara uppriktig så är det nog snarare så att jag får nya bekymmer. Vad gör man egentligen med 1 miljon dollar? Om man plötsligt blir så rik, vilka nya bekymmer får man då? Vill man omedelbart öka förmögenheten och blir olycklig om man inte har två miljoner dollar ett år senare? Så här skriver i varje fall Facebook:

Dollar
Kära Facebook-användare,

Facebook teamet vill informera er och gratulera er för fram som vår 2015 Facebook Rewards vinnare.

Facebook Rewards-programmet görs vartannat år. Du har valts ut slumpmässigt av Facebook-internet oavgjort administratör. Dragningen Administratören är en automatiserad program, som väljer Facebook-användare slumpmässigt.

Du har godkänts för att hävda en total prissumma på $ 1.000.000 (en miljon dollar) Se nedan för dina vinnande information:

Vinnande belopp: $ 1.000.000 USD (en miljon dollar)
Partinummer: TFB 12329317635197437-Feb / 2015
Ref Nummer: TFB 29501870209289 / ES 877

Facebook Rewards-programmet är stolt sponsras av Facebook-ledning. Din kontantpris skall överföras till dig i ditt land, där ditt Facebook-konto registrerades.

Inorder att hävda din kontantpris, vänligen kontakta Facebook Rewards programansvarig på följande e-post: toddjackson1000@outlook.com Du måste fylla i nedanstående formulär:

Facebook
Ditt namn:
Din nationalitet:
Din nuvarande hemland:
Din ålder:
Ditt Telefonnummer:
Ditt yrke:
Hur länge har du använt facebook ?:

Vänligen fylla i formuläret ovan, och skicka den till programdirektör med nedanstående uppgifter
E-post: toddjackson1000@outlook.com

Namn på Facebook belönar programansvarig: Todd Jackson
Avdelning: Cash Release Department.
Position: DIRECTOR, Facebook Rewards-programmet.

När dina uppgifter tas emot i e-post anges ovan, kommer programdirektören kontakta dig med information om hur du kan hämta den prissumma var du än är. Den sammanlagda summan av en miljon dollar ska betalas ut till dig utan någon skyldighet eller förhör.

För din säkerhet, är du uppmanas att hålla din vinnande information konfidentiell, tills du har fått den vinnande pengar. Lämna inte ut ditt vinnande informationen till en tredje part. Detta är en säkerhetsåtgärd för att skydda dig, och för att undvika obefogad missbruk av Facebook bonusprogram.

Än en gång, säger vi grattis från alla ledamöter och personal Facebook Team. Se till att skicka din feedback eller fråge Mr Todd Jackson, på sin e-post: toddjackson1000@outlook.com

Tack för att du använder Facebook.

Hälsningar,

Peter Andreas,
Programsamordnare,
Facebook Rewards Program,
2015. Med ensamrätt.

Fast, jag har mina tvivel! Varför ska dom dela ut 1 miljon dollar till någon? Och varför ska jag hålla tyst? Och dom ska nog skaffa en bättre översättare. Som vanligt, släng skiten!


Rör inte min kompis

lördag 2015-03-28
Om att irritera sig
tyckeri nummer 6526

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 28 eller ställ om klockan: I natt är det åter dags för det dumma påhittet att skruva fram klockan en timme igen. Det som kallas "Sommartid" - och sedan ska dom skruvas tillbaka igen till hösten. Två gånger om året går man runt som en idiot och letar efter instruktioner till hur diverse digitala klockor ska ställas om. Naturligtvis hittar man inte dessa instruktioner. Istället tvingas man experimentera med vilka knappar som ska tryckas in, hållas intryckta eller tryckas på flera gånger och allt detta i en viss ordning. Det normala är man först lyckas ställa om från 24-timmars visning till 12-timmars visning. Sedan brukar man lyckas ställa om datum. Har man tur lyckas man så småningom få rätt tiden, rätta datum och rätta 24-timmars visningen. I värsta fall får man skrota klockan! Och allt detta för att några byråkrater bestämt detta. Jag är övertygad om att dom skrattade tyst för sig själva. Detta är dagens tyckeri inom ramen för utmaningen #blogg100.

Fria Moderata Studentförbundet
» Moderata studenter som glömt studera: I kväll är det dags för det som går under beteckningen Earth Hour. Ett arrangemang från World Wide Fund for Nature - WWF, sedan 2007. Syftet är att få oss att tänka efter när det gäller vår energiförbrukning. Kan vi minska ner den? Kan vi använda energin effektivare? Kan vi producera energin mer miljövänligt? Stora frågor, där tanken alltså är att få oss att fundera på om det inte finns bättre lösningar än de vi har just nu. Men sedan finns det naturligtvis de som inget begriper. På Metro Debatt skriver ordföranden för Fria Moderata Studentförbundet Alexandra Ivanov under rubriken Earth hour är idiotiskt – tänd lyset i stället och propagerar för mer elslöseri. Hon verkar inte ha förstått någonting. Visserligen är det inget som gör mig förvånad när det gäller Fria Moderata Studentförbundet, men lite mer hade jag faktiskt förväntat mig. Är det bara ett bevis för hur Skoltalibanen Jan Björklunds skola totalt misslyckats när studenter fattat så här lite? Du behöver inte släcka ljuset en timme i kväll. Men fundera lite över hur mycket energi du använder, och till vad? Kanske går det att minska ner? Måste alla lampor lysa? Måste TV:n stå på fast ingen tittar på den? Kan man byta glödlampor till mer energisnåla sådana? Ska vi stötta Alexandra Ivanov, för hon får säkert kvarsittning eftersom hon inte läst på ordentligt?

Jimmie Åkesson - nyrakad
» Dagens Sverigedumokrat: Det måste väl trots allt vara självaste Ledaren själv, Jimmie Åkesson. Gårdagens "tycka-synd-om-framträdande" hos Skavlan var ju ägnat att få oss alla att känna sympati för denna stackars sjuka man som offrar sig för sina idéer. Av kommentarerna efter framträdandet så verkar ingen vara nöjd. Själv var jag ju ytterst misstänksam till hur den alltid så inställsamma Fredrik Skavlan skulle kunna förvandla det hela till något annat än en "tycka-synd-om-hyllning" till Jimmie Åkesson. Jag började faktiskt att titta på programmet men måste erkänna att jag somnade en bit in i sändningen. Detta berodde inte BARA på Skavlan och Åkesson utan troligtvis också på en ihärdig förkylning som stjäl den mesta kraften just nu. De som är kritiska till Jimmie Åkessons idéer verkar inte allt för nöjda med "utfrågningen". Men allra mest missnöjda verkar Jimmies egna supportrar vara. Läs kommentarerna från diverse Sverigedumokrater här och fundera sedan över hur dessa egentligen resonerar. - "Skavlan uppträdde som ett svin!" - "Skavlan, skit ner dig!" - "Skandalös och ovärdig behandling!" - "Tänker aldrig någonsin mer titta på Skavlan!" - "Aftonhoran skvallrar om Jimmie!" - "Det var det äckligaste jag sett i TV!" Ja, och så fortsätter det. Sverigedumokrater är som dom alltid har varit - mindre sansade! Jag vill i sedvanlig ordning poängtera att jag inte vill förminska Jimmie Åkessons problem. Utbrändhet och Spelmissbruk är svåra problem som tar lång tid att komma ur, och jag hoppas verkligen inte att Jimmie Åkesson har för bråttom tillbaka för att rädda det interna arbetet i partiet. För sin egen hälsas skull så tror jag faktiskt att han skulle lägga av helt. Av det jag hann se av intervjun innan jag somnade så blev jag styrkt i den åsikten.


Rör inte min kompis

fredag 2015-03-27
Klavertramp, Inbördeskrig och Politik
tyckeri nummer 6525

» Dagens klavertramp: Dagens utmärkelse går till Gert Fylking som hade synpunkter på damfotbollen. Som kommentar till Lina Holmlund som hade problem med att hitta fotbollsskor i damstorlekar skrev Gert Fylking: - "Damfotboll är som V75 med kor"! Eller hela citatet: - "Tycker inte att damfotbollsspelare ska ta ordet kvalitet i sin mun i jämförelsen med dito herrfotboll vare sig det gäller skor eller annat som har med fotboll att göra. Damfotboll är som V75 med kor. Tjoff och snett och inkast". Fast det är inget som förvånar. Gert Fylking har väl inte direkt gjort sig känd för att tänka först och använda de få grå hjärnceller han har. Hans koppling till Kristdemokraterna förklarar kanske lite. Lyckligtvis finns det de som kan tänka också.

Pang pang
» Fortsatt inbördeskrig: En som ångrar sin insats i inbördeskrigen är Kristdemokraten Lars Adaktusson. Enligt Aftonbladet så ångrar han sig bittert att han inte i varje fall accepterade en plats i partistyrelsen när han nu inte fick vad han ville, dvs att i varje fall bli en av vice ordförandena. Bättre lite makt än ingen makt alls verkar vara den nya ledstjärnan. - "Jag hade fel" är det nya citatet. Och det är ju inget nytt, att han har fel alltså! Sedan vidarebefordrar SVT, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Sydsvenskan och Metro alla TT:s telegram i frågan. Svensk media är mycket beroende av TT, Tidningarnas Telegrambyrå. Från det interna Moderatkriget ser jag att det moderata oppositionsrådet Timo Granelin i Vingåker nu bestämt sig för att lämna partiet. Men, han ska visst fortsätta med sina politiska uppdrag som politisk vilde. Bakgrund till det här inslaget av inbördeskrig är Timo Granelins syn på flyktingmottagande. Där han mest yttrar sig som Sverigedemokrat, som han också ville samarbeta med. Och det tyckte, vilket dom ska ha en eloge för, inte resten av moderaterna i Vingåker. Vi ska se att han snart begär inträde i Sverigedemokraterna! Och från det partiets horisont läser jag att det är synd om Jimmy Åkesson. Det tycker i varje fall Özz Nûjen. Och visst är det synd...

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 27 eller ökat intresse för politiken: Ja, man kan väl inte tolka det på annat sätt. Jag ser nämligen att nästan alla politiska partier förra året fick ett ökat antal medlemmar. Detta efter ett antal års nedgång. Sammanlagt ligger ökningen på 40.000 nya medlemmar till våra politiska partier. Mest ökade Feministiskt Initiativ som stod för hälften av ökningen. Men faktum är att alla utom två av riksdagspartierna ökade sina medlemstal förra året. Bra! Det är våra politiker som bestämmer hur vårt samhälle ska se ut (eller som bestämmer om kapitalägarna ska få bestämma...). Och demokratin kräver att vi engagerar oss annars fungerar inte demokratin. Kan ni gissa vilka partier som var undantagen, som faktiskt förra året - ett valår - tappade medlemmar? Moderaterna och Folkpartiet! Hahaha! Detta var dagen tyckeri inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 138: Man kan undra vem som egentligen har blivit lurad. Jag misstänker att det är Bebon Mould Co. i Kina som lurats att köpa en helt värdelös e-postadress. Faktum är att det dykt upp 3 exakt likadana mejl som hänvisar till något som jag skrev för nästan 13 år sedan och som inte handlar ett dugg om gjuterier. Läs gärna PDF-versionen av Torget från tidningen Eter-Aktuellt 7/2002 här. Och sedan är ni nog eniga med mig, det är de stackars kineserna som blivit lurade att köpa värdelösa e-postadresser för att skicka ut sin reklam.

galr jsco@hbems.apppw.com
to 2015-03-26 23:25

Meddelandets avsändare har begärt ett läskvitto. För att skicka ett kvitto, klicka här.

Torget - För Kortvågslyssnaren 7/2002 - ShortWaveListener Now http://www.swl.nu/

Established in 2000, Bebon Mould Co., Ltd is a professional mold designer and maker which are specialized in making plastic injection molds, die-casting molds and molding parts. Because of our good quality, on-time delivery and competitive price, our business scope has covered North America, Europe, especially Germany.

We can manufacture the products like: caps and closures, toys, keyboards, infusion tubes, bottles, telephone shells and etc. If you choose us to be your partner, we can help you to lower 40% mold costs and offer you a full service:

Stackars Bebon
l New product concept and design
l Supply product 2D & 3D drawings
l Rapid prototype making
l Tooling design and 2D/3D drawings
l Tooling optimization and tooling build
l Mold flow analysis and samples testing
l Mass production manufacturing feasibility
l Quality assurance, package solutions and shipping

Bebon Mould owns a series of precision equipments that are applicable for mould design, manufacture, detection and commissioning, among which the numerical control equipment accounts for 90%, such as CNC, EDM, Milling machine, Lathe and so on. 2015-03-27 6:24:47 L 0

http://www.facebook.com/bebonmould.ltd

Bebon Mould has the ability to handle projects of designing and building molds and molded parts of all sizes and complexity. Just contact us and tell us what you need.

Det är bara att slänga all skiten. Tre mejl trillade det in i natt under loppet av en minut. Alla hänvisande till samma länk. Stackars kineser!


Rör inte min kompis

torsdag 2015-03-26
En tågnörd funderar
tyckeri nummer 6524

» Inbördeskriget fortsätter: Kan man annat än fortsätta att mumsa i sig mindre smickrande nyheter från "den andra sidan". Och då menar jag alltså inte några mystiska andar eller liknande utan helt enkelt från de som har en annan syn på hur vårt samhälle bör se ut (läs politiska motståndare). Expressen berättar om den tidigare toppmoderaten som tydligen blivit allt för troende på den egoistiska moderatpolitiken. Han inte bara lurade skattebetalarna på slantar utan även det Moderata partiet. Inte snällt! Sedan läser vi mer om inbördeskrig inom Sverigedemokraterna. "Öppen SD-strid om makten i Göteborg" berättar Aftonbladet om. Det är den sedvanliga kampen mellan snälla och uppriktiga Sverigedemokrater. Bara fortsätt kriga! Slutligen läser vi också i Dagens Nyheter om hur man kan fixa jobb för de egna. Det är väl bra att ställa upp för sina nära? Fast kanske inte på det sättet!

Järnvägsknuten Åstorp
Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 26 eller aldrig är vi nöjda: Kritiken mot Trafikverket för bristande underhåll av det svenska järnvägsnätet är ofta högljudd. Och kritiken är i allmänhet helt berättigad. Även om det kanske inte alltid är just Trafikvärket som har skulden. Bristen på pengar ska nog främst skyllas på våra politiker. Den Högeralliansbudget som vår Rödgröna regering tvingas jobba efter (efter att HA fått stöd från SD) innebär ännu mindre pengar. Och det upphandlingsvansinne som politikerna skapat har ju inte heller skapat en bättre situation. Men när dom äntligen gör något - då klagar vi också! Under påskhelgen när så få som möjligt pendlar passar man på i Stockholm. Och då får de som ska besöka Stockholm i Påsk panik. Jag tycker Trafikverket gör helt rätt som passar på med stora jobb när så få som möjligt är beroende av fungerande pendeltåg. Här i Åstorp, där er bloggare bor, har vi en liknande situation - om inte ännu värre. Under nästan ett halvår kommer alla tåg genom Åstorp att vara inställda på helgerna. Och under två månader i sommar kommer det inte att gå några tåg alls. Vi har alltså normalt Pågatåg varje halvtimme till Helsingborg och varje heltimme (halvtimme under rusningstid) till Hässleholm/Kristianstad. Men under nästan ett halvår - nada, inget. Anledningen är att hela bangården i järnvägsknuten Åstorp ska byggas om. Tanken är att godstågen på Västkustbanan Malmö-Göteborg och Pågatågen / Godstågen Helsingborg - Hässleholm ska fungera bättre efter detta. Och så ska Pågatågen Åstorp - Malmö också äntligen komma igång. Dessutom fick jag ett blad i lådan från Trafikverket som berättade om tester av ett nytt signalsystem på linjen Åstorp - Hasslarp. Det ska gå mycket mer tåg än vanligt, och mycket fortare än vanligt. Men ibland får man stå ut med besvär för att det hela ska bli bättre - och det gäller även Stockholmare! Detta är dagens tyckeri från en tågnörd inom ramen för #blogg100.

Satsa på undervisning - inte på business
» Stoppa vinstintresset: Svenska Dagbladet har i en serie artiklar under rubriken Skolresan granskat bland annat den svenska skolan. Och i dagens tidning har man hamnat i England. Under rubriken "Privatisering lyfte krisskola" berättar man om det system som brittiska Labour införde inspirerade av den svenska Friskolereformen. Och artikeln, som handlar om en av de mest framgångsrika av dessa "academies" är en liten hyllning. Men det finns ett par skillnader mellan den svenska Friskolereformen och de brittiska Academies. För det första handlar det i England om rätten att ta över brittiska kommunala skolor som misslyckats. Som visar dåliga resultat! Och den andra skillnaden är ett stopp för vinstdrivna skolor. Det är helt enkelt vinstförbud som gäller. Pengarna från skattebetalarna för att driva skolan ska användas för att göra just det, driva skolan. Inte för att betala ut pengar till ägaren. Effekten har blivit att skolorna drivs av personer och grupper med pedagogiska idéer, som vill skapa en bra skola. Inte av investerare som vill tjäna en hacka på skattebetalarnas bidrag. För verkligheten är den att Sverige är ensamma i världen som tillåter vinstintressena inom de skattefinansierade skolorna. Tidigare var vi ensamma tillsammans med Chile, men dom har nyligen avskaffat vinstmöjligheterna som infördes av diktatorn Pinochet. Något att fundera över för Jan Björklund, Annie Lööf och vännerna!

USA loves Cuba
» USA vs Cuba: Vi har väl alla läst och hört om det uppmjukade förhållandet mellan USA och Cuba. Allt sedan vänsterrebeller med Fidel Castro i spetsen 1959 störtade den USA-vänliga diktatorn Batista, och införde en ny (kommunistisk) diktatur, och ännu mer sedan USA och CIA 1961 försökt invadera Cuba (Grisbukten), har förhållandet varit ytterst ansträngt och Cuba har från USA varit utsatt för en mer eller mindre total bojkott och blockad. Men på senare tid har förhållandet börjat mjukas upp. I dag läser jag i tidningen att USA beslutat att lätta på sanktionerna mot Cuba. Ett tio-tal rederier, handelsbolag och privatpersoner (främst i Panama) som från USA utsatts för total blockad som bestraffning för att dom haft förbindelser med Cuba ska nu slippa dessa sanktioner. Fast det är klart, de flesta företagen har ändå ingen verksamhet längre och privatpersonerna är döda! Men det är ju i varje fall en början.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-03-25
Krig och glädje
tyckeri nummer 6523

Ilska
» Inbördeskrig lite här och var: Visst kan man glädjas när de politiska motståndarna är oeniga. Jag har ju redan tidigare tyckt till om det moderata upproret mot Decemberöverenskommelsen där en stor grupp moderater tycker att Stefan Löfven lurat skjortan av Anna Kinberg Batra. Detta trots hennes åsikt att Stockholmare är smartare än lantisar. Men så smart var hon tydligen inte. Jag läser nu i Expressen att det börjar växa upp kritik mot Jan Björklund som ledare och det planeras för vad som nästan kan betecknas som en kupp. När det gäller Kristdemokraterna har det uppenbarligen blivit ett litet inbördeskrig om hur partiledningen ska se ut under Ebba Busch Thor när hon har valts. Det är en kamp mellan de som vill att KD ska vara ett modern "mittenparti" (representerade av t.ex. avgående ledaren Göran Hägglund) och de som vill förvandla KD till ett ärkekonservativt högerparti (representerade av nya ledaren Ebba Busch Thor). Och detta har skapat en kamp där valberedningen föreslagit Jakob Forssmed som vice partiledare som representant för mittenfalangen. Och det har gjort gamla TV-reportern Lars Adaktusson rejält putt. Han står för en klart mer högerinriktad politik. Får han inte vara vice partiledare så passar det tydligen inte alls. Jag förstår allt mer hur man blivit indoktrinerad av högerpräglad journalistik under många år. Och sedan har vi Sverigedemokraterna... Även här är det en kamp mellan de som vill ta det lugnt och de som vill dra på ordentligt. Jimmie Åkesson har stått för en politik där man försökt rensa ut de som offentligt drivit allt för extrema, reaktionära och rasistiska åsikter. SD är ett rasistiskt parti, men Jimmy Åkesson har försökt måla över de värsta avarterna med Tipp-Ex. Men stora grupper, till mycket stor del företrädda av ungdomsförbundet, står för en mycket mer extrem linje. Och det är här kriget ploppar upp ordentligt. Om något av partierna med inbördes stridigheter "riskerar" att spricka är det Sverigedemokraterna. Och det är riktigt kul att sitta bredvid och lyssna och läsa. Fortsätt kriga!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 25 eller bra tänkt fortsätt med RUT: Jag ser att man från den Rödgröna regeringen hyser planer på att minska ner ROT-avdragen och istället satsa pengarna (det rör sig om 6-7 miljarder kronor) på att få igång byggandet av mindre och billigare hyreslägenheter - studentbostäder t.ex. Det är naturligtvis inte populärt bland de som företräder de väljare som tjänar pengarna på ROT-avdraget. Det är ju inte direkt låginkomsttagare som bor i hyreslägenheter som tjänar slantarna på ROT-avdraget. De flesta miljarderna hamnar hos de moderata väljarna i Danderyds, Vellinges och liknande moderatghettons lyxvillakvarter. ROT-avdraget är (tillsammans med RUT-avdraget) ett system för att subventionera de redan privilegierade. Bra tänkt Magdalena Andersson, fortsätt med RUT. Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100 där vi nu nått kvartsfinalen.

» Fler glada nyheter: Det är tydligen på gång ett förslag som sätter stopp för spelreklam. Tänk vad bra! Jag betalar gärna en liten extra slant för att slippa dessa vidriga reklamsidor och reklambanners som försöker efterlikna seriösa nyhetsartiklar men som bara har till syfte att lura pengarna ifrån oss. Fast som man kan förstå är ju reklambranschen inte så glada, men där handlar det bara om pengar och inte moral. Köp gärna en lott när PRO står och säljer. Dina pengar kommer till en god användning. Men låt dig inte luras av dessa kommersiella spelbolag som smiter från skatter och där den enda säkra vinsten hamnar på någon ägares bankkonto. Bra tänkt!


Rör inte min kompis

tisdag 2015-03-24
Jimmie
tyckeri nummer 6522

De sanna Sverigedemokraterna
» Min fingertoppskänsla sket sig: I söndags tyckte jag till om Jimmie Åkesson. Och gissade bland annat att det utlovade beskedet från honom skulle innebära att han med omtanke om sin hälsa skulle avgå som ordförande för Sverigedemokraterna. Utmattningssyndrom och Spelmissbruk är svåra problem som man inte blir av med i en handvändning. Men, jag hade tydligen totalt fel! Om jag har förstått det hela korrekt så är avsikten att Jimmie Åkesson i det kommande Skavlan-programmet, som tydligen redan är inspelat men som sänds på fredag, ska meddela att han efter sjukskrivningen från 1 april "återgår i arbete". Där sket det sig med min politiska fingertoppskänsla. Att SVT ställer upp som megafon för Jimmie Åkesson har kritiserats från många håll. Själv klarar jag mig i allmänhet ganska bra utan Skavlans inställsamma samtal. Hur som helst har tydligen Jimmie Åkesson bestämt sig för att återta rollen som partiledare. Och på det beskedet kan man ju ha olika synpunkter. På det personliga planet så hoppas jag att Jimmie Åkesson är redo och inte bara känner sig tvingad. Nu börjar nämligen kritiken mot vikarierande ordförande Mattias Karlsson ploppa upp. - "Mattias straffar folk, han ser ner på våra medlemmar. Han kallar dem för byfånar och bonnläppar och att de är ett nödvändigt ont. Hans elitistiska tänk skrämmer mig." är en synpunkt. - "När man går utanför våra stadgar, det är då det blir oacceptabelt. Och det var det som Mattias gjorde när han utnämnde sig själv till vikarierande partiledare, det finns ingenting sådant i vårt parti. Våra medlemmar har valt en vice partiordförande och en andre vice partiordförande just för att de ska axla ansvaret under den sittande ordförandens frånvaro. Men här gick Mattias in och tog även partiorganisationen och körde över Jonas Åkerlund" är en annan synpunkt som jag själv tidigare funderat över. Fast i ett parti av den här typen är inget annat att vänta. Jag tror (och hoppas) att partiets guldålder snart är över. Någon gång måste svenska folket inse att det är en grupp "byfånar"... Försvagad?

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 24, eller hur tänkte du där Mona: I samband med ett möte på Islamic Center i Malmö om hur goda krafter i samhället kan motverka våldsbejakande extremism hade Mona Sahlin en del synpunkter. - "De extrema måste få mothugg av muslimska församlingar. Det måste ske offentligt. Debatten måste höras." Mona Sahlin verkar alltså tycka att muslimska organisationer och muslimska företrädare har ett kollektivt ansvar och en skyldighet att ta avstånd från den våldsbejakande extrema islamismen! Naturligtvis är det positivt att den stora majoriteten av Sveriges (och i övriga världen) muslimer tar avstånd från våldet och terrorismen. Och man gör det också. Men, kan vi utanför ställa sådana krav? Är det inte ett sätt att göra alla muslimer ansvariga för vad vissa gör i islams namn? Tänker Mona Sahlin ställa samma krav på judiska grupper i Sverige att man tar avstånd från Israels rasistiska ockupationspolitik gentemot Palestina? Vi kan varken ställa krav på muslimska grupper eller judiska grupper på något av det. Det är viktigt att markera att alla muslimer har inte kollektivt ansvar för vad vissa muslimer gör i Islams namn. Inte heller är alla judar kollektivt ansvariga för vad staten Israel gör. Det är mycket viktigt att markera. Alla socialdemokrater har inte heller ansvar för att det trillar grodor ur Mona Sahlins mun. Detta är dagens tyckande inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 137: Nytt spännande erbjudande om att tjäna slantar. Tänk så rik man kan bli om man nappar på allt man får.

Канжина Яна Александровна /director@salut.ru/
må 2015-03-23 19:20

I have a business proposal of a mutual benefit for you, contact via my private E-mail fouadhabibyoussef257@hotmail.com for more details

Är det någon som tror att denna ryss som tydligen heter Fouad Habib Youssef verkligen har något erbjudande som DU tjänar på? Jag tvivlar! Enligt min ryska arbetskollega Elena så kommer mejlet tydligen från någon som kallar sig Kanzhina Jana Alexandrovna. Släng skiten!


Rör inte min kompis

måndag 2015-03-23
Kontantupproret
tyckeri nummer 6521

Kontanter
» Fortsättning på kontantupproret: Vad kom först, hönan eller ägget? Jag läser om det juridiska dilemmat om ifall du kan kräva att få betala kontant på sjukhuset. Enligt 5 kap. 1 § andra stycket lagen om Sveriges riksbank framgår att sedlar och mynt som ges ut av Riksbanken är lagliga betalningsmedel. Detta innebär att var och en är skyldig att ta emot sedlar och mynt som betalning. Kan alltså t.ex. ett sjukhus avskaffa möjligheten att betala kontant och bara acceptera kortbetalning (eller faktura)? Ja, det är en delikat fråga som nu ska prövas av Högsta förvaltningsdomstolen (f.d. Regeringsrätten) sedan Kronobergs län beslutat om att inte ta emot kontantbetalning på sjukhus och vårdcentraler. Och dom är inte ensamma om detta. Jag tror detta gäller inom flera landsting. Vad beror besluten på? Det är här frågan om hönan eller ägget kommer in. Gör landstingen (och affärer) dessa inskränkningar för att öka säkerheten för personalen (rånrisk)? Eller gör man det för att man tror att det förenklar? Eller gör man det eftersom det är ett sådant besvär att handskas med kontanter eftersom banker vägrar ta emot / betala ut kontanter? Svår fråga! Kräv att få använda kontanter!

» Bedragare del 136: Kan vi tolka detta som ett försök att locka oss med jättebanken HSBC (en bank som ju just nu har extremt dåligt rykte)? Fast jag tvivlar på att jag har några pengar att vänta från det hållet, jag har nog inte tillräckligt med nollor på mitt konto för att vara intressant för den typen av banker..

HSBC Advising Service
må 2015-03-23 10:19
1 bilaga HSBC2015022~.zip

HSBC Bank
Hämta fler appar Action Items

Dear Sir/Madam,

The payment advice in attached folder is issued at the request of our customer in settlement of your invoice.

Please confirm amount and send receipt to related customer. Yours faithfully,
Global Payments and Cash Management
HSBC

***************************************************************************

This is an auto-generated email, please DO NOT REPLY. Any replies to this
email will be disregarded.

***************************************************************************

Och bilagor som är zip-filer är i princip alltid farliga. Och den där texten om att hämta fler appar? Installerar zip-filen någon spännande app på min dator? Som sagt så många gånger tidigare, släng skiten!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 23 eller vem är medeltida: Min besvikelse är att Margot Wallströms intelligenta yttrande om "medeltida" när det gällde Saudiarabien faktiskt inte var hennes eget intelligenta påhitt. Calle Str... f'låt Bildt var före henne på sin blogg med den karakteristiken på Saudiarabien. Fast han har inte fått någon kritik - kan det bero på att ingen tar honom på allvar längre? En del av kritiken mot Margot Wallström verkar handla om att borgerliga politiker och debattörer måste kritisera en socialdemokratisk minister. I själva verket har hon ju alldeles rätt, och det håller egentligen de flesta kritikerna med om. Saudiarabiens styrelse är medeltida. Faktum är att på Medeltiden var nästan det arabiska samhället mer mänskligt än vårt "västerländska". Detta är mitt tyckeri för dagen inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

söndag 2015-03-22
DÖ och HA
tyckeri nummer 6520

Vänsterpartiet
» Det inställda valet: I dag skulle vi haft Extra val om Sverigedemokraterna hade fått sin vilja igenom. Men så blev det inte, den s.k. Decemberöverenskommelsen (DÖ) kom emellan. En överenskommelse som främst i moderata kretsar i dag inte är allt för populär. - "Stefan Löfven lurade skjortan av Moderatledaren Anna Kinberg Batra under förhandlingarna i julas" är en tolkning som börjar spridas inom allt fler moderata grupper. Och det är ju ett stort beröm åt Stefan Löfven från dessa moderater. Dom verkar ju annars se honom som totalt inkompetent och den där smarta stockholmaren Anna Kinberg Batra som den intelligenta av de två. Men om han nu lurat skjortan av henne så måste det ju vara tvärtom? Hur som helst har jag med stort intresse läst den väljarundersökning som Ipsos gjort för Dagens Nyheter och som publiceras i dag. Vi kan av denna undersökning se att det är fler (31%) som tycker att regeringen gör ett bra jobb än det är som tycker att regeringen gör ett dåligt jobb (27%). Fast flest (39%) tycker att det är varken bra eller dåligt. Och hur har det då gått för de olika partierna? Om jag jämför med valresultatet i september 2014 så har vi två större vinnare. Moderaterna som får 24,8% (+1,5) och Vänsterpartiet som får 6,7% (+1,0). De två stora förlorarna är Centern som får 4,7% (-1,4) och Kristdemokraterna som trillar under spärren och får 3,8% (-0,8) när stödröstande HA-supportrar försvinner. I övrigt är förändringarna minimala. Socialdemokraterna får 30,7% (-0,3) vilket vägs upp av Miljöpartiets 7,2% (+0,3). Folkpartiet ligger ganska stilla på 5,8% (+0,4) och likaså gör Sverigedemokraterna som får 12,8% (-0,1). Utanför har Feministiskt Initiativ tappat en del och får 2,3% (-0,8) när det är tyst. Lite förenklat har det inte hänt så mycket! Vilket Dagens Nyheter förklarar med att Högeralliansoppositionen är så usel. Och på den punkten kan jag hålla med!

Sverigedemokraterna
» Mer om Jimmie Åkesson: I torsdags tyckte jag ju till lite med anledning av att Försäkringskassan kommit fram till att Jimmie Åkesson inte har rätt till någon sjukpenning. Anledningen till detta är att SD-ledaren Jimmie Åkesson får behålla sin heltidslön från Sverigedemokraterna utan begränsning under sin "sjukskrivning". En egen fundering till det här från en mångårig f.d. ”kassatjänsteman” är huruvida Jimmie Åkesson egentligen ska vara berättigad till de 31.000 kronorna från Riksdagen. Dom måste väl egentligen vara villkorade av att det är en ”godkänd sjukskrivning” från Försäkringskassan. Tanken är ju att den sjukskrivna riksdagsmannen ska få sin sjukpenning från Försäkringskassan. Men eftersom taket efter dessa politikers beslut är så lågt så kompenserar arbetsgivaren en del av den stora inkomstförlusten. Men det finns ju ingen sjukpenning, och då kan väl inte Riksdagen kompensera heller? Försäkringskassan har ju kommit fram till att Jimmie Åkesson inte är helt sjuk eftersom han ju får fortsatt en heltidslön. Jag vill i sedvanlig ordning poängtera att jag på inget sätt vill förminska Jimmie Åkessons besvär. Utmattningssyndrom (att gå in i väggen) och Spelmissbruk är svåra problem som tar lång tid att komma ur. Kanske är det detta som är förklaringen till det "avgörande besked som är förestående och som skapar kalabalik". Har Jimmie Åkesson insett att hans personliga hälsa är viktigare än den politiska karriären? Har han tröttnat på alla rasister, nazister och annat löst folk inom SD som inte har vett att hålla inne med sina sjuka idéer och inte sprida dom offentligt?

» Bedragare del 135: Ibland begriper man inte ett dugg! Att det ser obegripligt ut är inget fel hos er. Möjligen hos mig eller hos den som skickat ut skiten. Men så här obegripligt såg det ut när det trillade in i min mejllåda.

Òâ´óÀûʱװÅú·¢£¬·¨¹úʱװÅú·¢£¬Òâ´óÀûÉݳÞÆ·Åú·¢ÉÌ£¬·¨¹úʱװÅú·¢ÉÌ

Krista Helms
sö 2015-03-22 11:22

ÂíÀû°ÂÓÐÏÞ¹«Ë¾ ( Mario Corporation Limited )
À´×ÔÒâ´óÀûÃ×À¼µÄÆ·ÅÆ´úÀí¹«Ë¾£¬Òâ´óÀûÉݳÞÆ·Åú·¢ÉÌ£¬Ö÷Òª´ÓÊÂÉݳÞÆ·¼°Ê±ÉвúÆ·²É¹º¡¢Òâ´óÀûʱװÅú·¢£¬Òâ´óÀûʱÉÐÅú·¢£¬Òâ´óÀûÆ·ÅÆ´úÀí¾­ÓªÈ¨ºÍÍøÉÏÏúÊÛÒµÎñ£¬×¨Òµ¾­ÏúÓë´úÀí¹ú¼Ê¶¥¼¶Æ·ÅÆ£¬°üÀ¨Ê±×°¡¢Æ¤¾ß¡¢ÅäÊΡ¢ÊÖ±í¡£ Òâ´óÀûʱװÅú·¢£¬·¨¹úʱװÅú·¢£¬Òâ´óÀûÉݳÞÆ·Åú·¢ÉÌ£¬·¨¹úʱװÅú·¢ÉÌ¡£ Òâ´óÀûÆ·ÅÆ·ÖÏúƽ̨ - ÁãͶÈë,Áã·çÏÕ,Áã¿â´æ,¸ß»Ø±¨¡£ Á˽âÔ”Ç飺 ΢ÐźÅ: luxyuu QQ: 1420359051

Æ»¹ûAPP: https://itunes.apple.com/it/app/italian-brands-distribution/id879939280?mt=8

µã»÷½øÈë
¡¡

Vad det handlar om har jag alltså ingen aning om. Men kanske handlar det om att försöka kränga kopior av italienska modevaror. Fast det är bara en vild gissning!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 22 eller plundring pågår: I dagens Helsingborgs Dagblad skriver Kent Werne om Owen Jones nya bok The Establishment under rubriken Plundring pågår. En tydlig beskrivning av hur vår värld har byggts ut till att bestå av en grupp längst upp som tar sig rätten att göra som dom vill medan det helst längst ner ska finnas en anonym massa som gör jobbet. Läs artikeln och fundera och läs sedan boken! Detta är dagens tyckeri inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

lördag 2015-03-21
Bankernas girighet
tyckeri nummer 6519

Bankens älskling
» Fortsatt uppror mot giriga banker: För den som läser Sven Tycker regelbundet är det nog ingen nyhet att jag hyser en viss aversion mot våra svenska storbanker. Den girighet som präglar dessa kolosser är direkt motbjudande. Lyckligtvis är ett Folkuppror på gång mot girigheten. Något som verkligen behövs. Däremot måste jag tyvärr villigt erkänna att jag har mina tvivel på om ett uppror kommer att få någon större effekt på dessa girighetens kolosser. Det som just nu diskuteras aktivt är frågan om bankernas kontanthantering. Frågan diskuterades ju för några dagar sedan i Riksdagen eftersom bankernas snart helt obefintliga service inom det området svårt drabbar t.ex. föreningar, affärer, äldre och många andra. Ansvarig minister, finansmarknadsminister Per Bolund, verkar ha som alternativ att helt enkelt lagstiftningsvägen kräva av bankerna att dom måste hantera kontanter. Det är ju detta som är en banks uppgift! Men jag tvivlar på att detta får någon effekt. Bankerna har på tok för mycket pengar och makt så dom kommer att kunna krypa undan. Ett annat exempel på den här girigheten är ju de ersättningar och förmåner som bankernas höjdare roffar åt sig. Och det finns inget som helst intresse från bankernas sida att ta någon hänsyn till sina kunder eller "myndigheter". - "Här bestämmer vi själva" är deras kommentar. En av dessa överbetalda bankdirektörer är Nordeas vd Christian Clausen som varje år i löner och förmåner plockar in vad andra får ägna ett helt yrkesliv till att få ihop. För en tid sedan avslöjades ju hur dessa bortskämda höjdare tillsammans med sina familjemedlemmar använde SCA:s företagsflyg till att flyga på jakt, flyga till idrottsevenemang utomlands eller hämta den kvarglömda plånboken osv. Och Finansinspektionen hade vissa synpunkter på det lämpliga i att t.ex. tidigare nämnda Nordea vd Christian Clausen bjöds på flygtur till älgjakt på arbetstid. Men som sagt, det är helt i sin ordning enligt Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos. Jag utgår ifrån att detta gäller all Nordeas personal? Håll bankupproret levande!

Stockholm - The capital of Scandinavia!
» Kris i Stockholm: Att Stockholmare är smartare än oss lantisar vet vi ju alla sedan den nuvarande Moderatledaren Anna Kinberg Batra hävdade detta för några år sedan. Det citatet har blivit en klassiker! Troligtvis i dag mer upprepat av "lantisar" än av "fjollträskare". Men när det gäller att sköta lokaltrafiken verkar man inte vara smartast där uppe i Kungliga Huvudstaden. Det är en rejäl kris inom det moderatstyrda Stockholms Lokaltrafik. Något som forskare inte riktigt kan förstå hur man kunnat hamna i den nuvarande situationen. Tidigare ansvarige moderata landstingsrådet Christer G. Wennerholm har redan avpolletterats. Och nu är tanken alltså en rejäl höjning av priset för månadskortet samtidigt som trafiken ska minskas ner. Fast om man tror att fler ska resa och köpa biljetterna om man får mindre för mer pengar så tror jag att man bedrar sig rejält. Redan i dag är priset på ett månadskort i Stockholm ett av de högsta om man jämför med andra huvudstäder runt om i världen. Jag tror att de smarta stockholmarna hade mått mycket bättre av att slopa en massa miljarder för att bygga några mils motorvägstunnel och lägga dom pengarna på förbättrad kollektivtrafik. Än så länge är budgeten för Förbifart Stockholm väl lite drygt 30 miljarder kronor. Vad det har slutat på om 10 år när det eventuellt är klart är nog något som ingen vill veta.

» Reform av skatterna: Är det efter Anders Borgs rasering av det svenska skattesystemet dags för en genomgripande reform? I varje fall verkar LO och Saco ha enats om en del huvudprinciper för en skattereform. Mycket förenklat är dom inne på en enhetlig moms på 25%, en skatt på 30% på kapitalinkomster - utan undantag, en slopad värnskatt men istället återinförd gåvo- och förmögenhetsskatt. Det finns många goda tankegångar i deras gemensamma tankar. Inte för att jag håller med om allt, eller kanske tycker annorlunda i en del frågor, men tanken är god. Efter Anders Borgs härjningar på området är det åter dags att bringa ordning och reda. Våra politiker verkar hålla med om behovet men tvivla på att dom ska kunna komma överens. Alltså lär lapptäcket fortsätta att läcka.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 21 eller dagens komik: Jag ser att Knugen är orolig över de dåliga relationerna mellan Sverige och en av vårt klots värsta diktaturer - Saudiarabien. Han oroas väl över att hans jaktkompisar inte ska få sålt sina vapen i Saudiarabien och att hans kompis i form av Saudiarabiens kung ska bli sur på honom också. Eller det beror på att han känner oro när hans kompisar i Saudiarabien är ovänner med de som betalar hans räkningar här hemma? Det hela är riktigt komiskt. Detta är dagens tankar inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

fredag 2015-03-20
Om vi och dom
tyckeri nummer 6518

» Jag väntar på inbjudan: Jag noterar att det nu är klart att invänta en inbjudan till att närvara vid bröllopet mellan Carl Philip Edmund Bertil Bernadottes och Sofia Kristina Hellqvist framåt sommaren. Jag har kollat upp så att jag inte ska jobba den aktuella dagen. Jag utgår ifrån att jag som finansiär av hela spektaklet också blir inbjuden!

xxxxx

Gå med i Republikanska Föreningen.

» Dom giriga är många: Svenska Dagbladets ledarskribent Maria Ludvigsson har läst LO:s inkomstutredning som visar att de som redan har sitt på det torra drar ifrån de lite längre ner på stegen. Löneskillnaderna ökar kraftigt i vårt land helt enkelt. Och det är främst näringslivets bossar som drar ifrån rejält medan det som kallas "byråkratins" maktelit och den "politiska" makteliten inte på samma sätt drar ifrån. Och vad är då Maria Ludvigssons kommentar till denna kartläggning? Jo, hon skriver: - "Löneskillnaderna är snarare för små"! I Maria Ludvigssons idealsamhälle i synnerhet (och högerns i allmänhet) är det nämligen viktigt att det längst ner på skalan finns en stor grupp människor som tjänar så lite att dom knappt kan försörja sig. Det måste helt enkelt i deras idealsamhälle finnas en stor lågavlönad grupp tillgänglig som kan passa upp de som klättrat upp lite högre upp på stegen. Dom ska möjligen via välgörenhet ha så pass mycket stöd att dom inte svälter ihjäl. Men i övrigt ska dom tvingas ta alla tillgängliga sysselsättningar med att passa upp de redan privilegierade så billigt som möjligt. De enda samhällsinsatser som kan accepteras för att möjligen förbättra situationen för denna underklass är skattesubventioner till de som har råd att utnyttja deras service (som RUT- och ROT-bidrag). I högerns idealsamhälle kräver den totala samhällsekonomin att det finns en underbetald underklass längst ner som finns tillgänglig för att passa upp de längst upp.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 20 eller vapenkåta amerikaner: Jag läser en liten notis som berättar att den amerikanska senatorn Brian Birdwell i ett lagförslag vill att studenter i Texas ska ha rätt att bära vapen på skolområdet. I dag är handeldvapen förbjudna inne på college- och universitetsområdena. - "Vi måste låta vuxna personer med licenser ha möjligheten att skydda sig" argumenterar han! Om man inte hade velat gråta så hade man skrattat! Detta är dagens tyckeri inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 134: Det här mejlet kom i går på kvällen. Och jag gick nästan på det! Min första tanke var nämligen att nu har jag för mycket sparat på min webmail så att jag måste gå in och slänga en massa gamla inaktuella mejl. Men sedan läste jag lite mer noggrant och upptäcker att mejlet ju inte kommer från min webmail-leverantör. Och svenskan lämnar ju lite övrigt att önska.

Post som post
Webmail Överskrider begr Uppdatera

System Administrator admin@technicalsupport.se
to 2015-03-19 20:51
Till: me admin@technicalsupport.se;

Kära användare,

På grund av den senaste uppgraderingen av vår databas. Du måste uppdatera dina webmail uppgifter.
För att förhindra förlust av information, måste alla användare att uppdatera sina webmail data med den nya databasservern

Uppdatera här: http ://support.webmail.se

Systemadministratör

Dessutom så är det ju inte det dom vill att jag ska göra heller. Om någon vill att man ska klicka på en länk för att bekräfta uppgifter om kontot så är det bara att slänga det. Alltså släng skiten. Dessutom ska det kanske påpekas att länken man ska klicka på INTE leder till den adress som står skrivet. Det leder åt helt annat håll. Det leder till något skumt företag som vill investera våra slantar. Som sagt - släng skiten.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-03-19
En dag för funderande
tyckeri nummer 6517

Svenska mynt
» Verkligen tänkvärda rader 1: I dag har Riksdagen haft en frågestund om kontanthanteringen i samhället. Dvs det har handlat om bristen på möjligheter för privatpersoner och företag att lämna in eller få ut kontanter från bankerna. Våra giriga banker tjänar nämligen mer pengar på att vi handlar med kort än på att vi handlar med kontanter. Snart finns det inga banker alls som hanterar kontanter. Till det kan man lägga till att Sverige faktiskt är ett av de länder i Europa som har minst antal Bankomater för att ta ut kontanter. Och detta skapar stora problem för de svenskar som av olika anledningar måste använda kontanter eller av olika anledningar väljer att använda kontanter. Det är alltså dags att ställa krav på bankerna att göra det dom finns till för, dvs att hantera våra pengar. I dagens Aftonbladet kräver de båda Vänsterpartisterna Ulla Andersson och Håkan Svenneling under rubriken: - "Gör banker skyldiga att hantera kontanter". Ett ganska självklart krav! Och på SVT skriver företrädare för PRO, SPF Seniorerna, Sveriges Hembygdsförbund, Sveriges Konsumenter, Småföretagarnas Riksförbund, Hela Sverige Ska Leva och Säkerhetsbranschen under rubriken: - "Riksdagen måste tvinga banker ta ansvar för kontanter" och kräver ungefär det samma. Och det är mycket tänkvärda rader som alltså kommer från allt från Vänsterpartiet till Småföretagarnas Riksförbund via Säkerhetsbranschen och PRO. Bara ett citat till: - "Fyra av fem svenskar menar att bankerna bör tillhandahålla kontanter. Det är istället bankernas egenintresse som styr: de tjänar stora summor på kortavgifter och som ägare av kortföretagen". Bankernas girighet är egentligen helt osannolik. Det är nu några månader sedan som jag uppsökte "min" bank Nordeas kontor i Helsingborg för att sätta in en mindre sparad summa kontanter på mitt konto i samma bank. Men det gick alltså inte, dom tar inte emot kontanter. En mycket skamsen bankanställd hänvisade mig till att uppsöka Handelsbanken som fortfarande hanterade kontanter och där, mot en avgift, sätta in mina pengar på mitt konto i Nordea. Kräv av bankerna att dom hanterar de pengar vi har. - "Enligt lag ska människor själva kunna välja betalningsmedel – det är dags att bankerna nu tar sitt ansvar."

Fjäril
» Verkligen tänkvärda rader 2: I gårdagens Aftonbladet skriver Peter Kadhammar en av de mest tänkvärda kolumner jag läst på mycket länge. Det handlar om vems kultur som egentligen är rätt. Eller finns det någon kultur som är "rätt"? Upprinnelsen är att Svenska Afghanistan-kommittén i radion förklarat att dom ska lära afghanerna att tolka Koranen rätt, dvs enligt svenskt sätt att se på saken. - "Vi vet helt enkelt bättre än vildarna i Centralasiens berg. Tolkar de inte Koranen på rätt sätt får väl vi hjälpa dem". Peter undrar om det kanske är dags för kineserna att skicka andliga hjälparbetare till oss för att lära oss ödmjukhet och stillhet så att vi får färre psykiska sjukdomar. Eller skulle kanske de muslimska länderna skicka biståndsarbetare till oss för att lära oss att sluta dricka alkohol vilket skulle ge färre mord, färre splittrade familjer och ett lugnare samhälle. - "Vi ska vara tacksamma för att de kommer hit och berättar vad som är bäst för oss när vi uppenbarligen inte begriper det själva". Det är tänkvärda rader som kanske kan få oss att fundera på om vi i den "civiliserade" västvärlden ALLTID har rätt. Läs vad Peter Kadhammar skriver och fundera några minuter! Fundera sedan lite till!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 19 eller vi är inte alla lika: Jag noterar att Försäkringskassan nu beslutat att inte betala ut någon sjukpenning till Jimmie Åkesson för hans sjukskrivning. Dom tycker nämligen inte att han är berättigad till någon sådan eftersom han får behålla sin lön på 40.000 kronor i månaden från Sverigedemokraterna. Till det får han 31.000 kronor i månaden från Riksdagen som alla riksdagsmän som skulle råka bli sjukskrivna en längre tid. Eftersom nämnda riksdagsmän beslutat att begränsa sjukpenningen för alla så kraftigt så skulle ju riksdagsmännen få en extra kraftigt sänkt inkomst om dom blir sjuka. Alltså kompenserar man dom lite extra. Jimmie Åkesson är dessutom extra välbetald eftersom han får en heltidslön från Riksdagen och en heltidslön från Sverigedemokraterna. Det är inte det normala. Men han klarar sig nog på 71.000 kronor i månaden också! Läs vad Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen och Svenska Dagbladet skriver. Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-03-18
Pessimistiska tongångar
tyckeri nummer 6516

xxxxx
» Hoppet ute: Benjamin Netanyahus valseger i Israel innebär ett stort bakslag för hoppet om en fred i Mellanöstern och hoppet är ute för lång tid framåt. Benjamin Netanyahus sista desperata löfte om att under hans styre kommer det inte att bli någon Palestinsk stat utan istället ska bosättningarna på ockuperad mark fortsätta att byggas ut var kanske det som fällde avgörandet. Det är en skam för det israeliska folket att välja en ledare som så uppenbart står för en rasistisk apartheidliknande politik. Och det bär mig emot att säga det, men det är en skam för judar runt om i världen som under århundraden varit utsatt för så mycket hemskheter att så många av judarna i "deras egen stat" väljer en ledare som står för en så rasistisk politik. Jag förväntar mig att få läsa och höra om judar runt om i världen som nu väljer att ta avstånd från den politik som den israeliska staten står för. Precis som muslimer runt om i världen regelbundet tar avstånd från extrema muslimers agerande är det nu dags för de judar runt om i världen som står för en annan politik att visa att dom gör detta. Det är också dags för den demokratiska världen (inklusive USA) att visa för Israel att denna apartheid-politik inte tolereras. Att kräva även av Israel att följa internationella lagar. Det är inte judars fel att Israels befolkning väljer en rasistisk ledning. Men, det är hela världens ansvar, inklusive världens judar, att ta avstånd från denna politiken. Läs här.

» Sänke eller: Jag noterar att Riksbanken under ledning av Stefan Ingves beslutat sig för att sänka räntan ytterligare. Från -0,10 till -0,25. Man kan undra om det heter sänka, eller om det inte borde heta höja minusräntan? Hur som helst kan vi notera att bankerna när nu Riksbanken gått ner 0,15 procentenheter kommer att sänka de få inlåneräntor som finns med 0,20. Däremot kommer våra låneräntor bara att gå ner med 0,10 och bankerna ökar sina vinster med ytterligare 100 miljarder. Dessutom kommer VD:n och övriga bankdirektörer att få sina löner och ersättningar höjda med 20 miljarder. Utdelningen till ägarna höjs med 90 miljarder. Och alla vi andra fortsätter att vara tacksamma för att vi kan få ett plastkort av banken!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 18 eller dom som lyder: Så noterar vi att ännu en av diktaturerna på den arabiska halvön lyder Saudiarabiens kung. Diktaturen Förenade Arabemiraten har uppenbarligen fått order från kungen i Riyadh och kallar också hem sin ambassadör från Stockholm. Det är bra att det står så tydligt. Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-03-17
Vårt klassamhälle
tyckeri nummer 6515

Girigheten
» Åt den som har skall vara givet: För en tid sedan kommenterade jag den schweiziska skandalbanken HSCB som i en läcka avslöjats för att ha hjälpt tusentals miljonärer och miljardärer runt om att gömma undan sina slantar på anonyma nummerkonton. En av de som granskats var arvtagaren till Tetra Pak Sigrid Rausing. Men det gillade hon inte! Hon har inte alls smitit från skatt berättar hon i ett debattinlägg i Dagens Industri. Det är taskigt och fult av Ekoredaktionen att beskylla henne för något sådant. Hon har ju bara berättat för de brittiska myndigheterna (där hon bor) att hon har en stark anknytning till Sverige, så i Storbritannien ska hon inte betala skatt. I Sverige har hon inga slantar så att hon ska betala skatt. Och i Schweiz... Fast Ekoredaktionens version av det hela är naturligtvis inte riktigt densamma. Vad vi dock kan enas om är att senare års förändringar i samhället har gynnat de som har och missgynnat de som inte har. Avskaffade arvs-, gåvo-, förmögenhets- och fastighetsskatter har gynnat de som redan hade sitt på det torra. Samtidigt har försäkringar som A-kassa, sjukpenning och föräldraförsäkring döpts om till bidrag och kraftigt försämrats. Effekten har alltså blivit att de som inte har missgynnats. Det är dags att låta de som har ta ett större ansvar för vårt gemensamma samhälle. I dag berättar man också att antalet fattigpensionärer har ökat kraftigt. I dag lever 225.000 pensionärer under EU:s relativa fattigdomsgräns. Och våra politiker har medvetet hjälpt till att skapa detta bekymmer genom att låta pensionärer (och sjuka, arbetslösa, föräldralediga osv) betala högre skatt än andra som någon form av bestraffning för att dom blivit gamla (sjuka, förlorat jobbet, skaffat barn osv). Kom ihåg vilka politiker som fattat dom här besluten - dom kallar sig Högeralliansen!

Ebba Busch Thor
» Inkonsekvens: Jag ser att Kristdemokraternas blivande partiledare Ebba Busch Thor fortsatt att sväva på sitt besked i frågan om moralundantag för barnmorskor och abort. När han får frågan i vanlig media gäller fortfarande Kristdemokraternas tidigare officiella ståndpunkt. Men när hon uttalar sig för de grupper där frågan är viktig låter hennes svar annorlunda. Vad det gäller är om barnmorskor t.ex. ska slippa vara engagerade i aborter om dom är motståndare till detta och inte vill. Som en konsekvens borde i så fall jag i mitt arbete på Migrationsverket slippa delta i utvisande av personer som jag tycker det är fel att dom utvisas från Sverige. När jag jobbade på Försäkringskassan skulle jag inte behövt fatta beslut i frågan om Föräldrapenning eller Sjukpenning som jag tyckte var fel i lagen. Eller som biljettkontrollör i kollektivtrafiken slippa kontrollera biljetter om jag tycker att kollektivtrafiken skulle vara gratis. Naturligtvis är det så att om jag har ett arbete så sköter jag det jobbet så som lagen säger, enligt de regler som det beslutats om. Tycker jag det är fel så får jag arbeta politiskt för en förändring eller skaffa mig ett annat jobb. Det är INTE jag som ensam bestämmer reglerna. Varken när det gäller asylansökningar, biljettavgifter, aborter eller sjukförsäkringen. Och det gäller både mig och Ebba Busch Thor!

» Bedragare del 133: Ett föredömligt kort försök att lura mig. Jag har fått ett fax och behöver bara klicka på en länk.

MyFax no-replay@faxandfaxi.com
ti 2015-03-17 17:39

Fax message

http://nagakita.net/FAX.MESSAGE_DATA/incoming_new-fax.html
Sent date: Tue, 17 Mar 2015 16:34:28 +0000

Fast, om jag ska vara uppriktig så begriper jag inte varför någon skickar mig fax på det viset. Det är ingen tjänst som jag registrerat mig för i varje fall. Det hade kunnat vara spännande att klicka på länken och se var man hamnar. Men jag avstår av säkerhetsskäl. Släng skiten!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 17 eller allt går att köpa för pengar: Har man bara slantar så går allt att ordna. Jag läser att Coca-Cola betalt diverse "experter" för att skriva artiklar i hälsotidningar och liknande med budskapet att en miniburk Coke är en alldeles utmärkt snack. Coca-Cola kan däremot inte förstå vad det är som är så speciellt med detta. Det är väl ungefär som när man betalar för produktplacering i TV-program och liknande? Om "experter" och liknande låter sig köpas för att skriva artiklar eller bloggar med ett visst budskap så finns det väl ingen anledning att bli upprörd över det! Coca-Cola får gärna kontakta mig. För en miljon dollar skriver jag gärna ett blogginlägg om mina positiva erfarenheter av Coca-Cola. Hör av er! Detta är dagens insats inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

måndag 2015-03-16
Tåg, Jeltsin och Spam
tyckeri nummer 6514

Järnvägsknuten Åstorp
» Järnvägens kris: Den Rödgröna budgeten gick ju inte igenom. Istället tvingas vår Rödgröna regering arbeta efter en Högeralliansbudget som röstades igenom med hjälp av Sverigedemokraterna. En av effekterna av detta är att den Rödgröna regeringens utlovade höjning av anslagen till underhåll av det svenska järnvägsnätet försvann i effekterna av Anders Borgs skattesänkningar. En effekt av detta är att Trafikverket nu meddelat att man kommer att sluta underhålla ett stort antal svenska järnvägslinjer. Drygt 40-talet järnvägslinjer ska drabbas, antingen av försämrat underhåll eller att underhållet helt och hållet upphör. Och en naturlig effekt av detta är att banan inom kort troligtvis kommer att stängas helt. Detta i sin tur oroar Green Cargo och stora delar av det svenska näringslivet. De bandelar som drabbas är nämligen främst banor med uteslutande godstrafik. Och naturligtvis är detta en präktig skandal! Att inte våra Högerallianspolitiker kryper till korset, ber om ursäkt och lovar att lyda order från Näringslivet begriper jag inte riktigt. Men det är väl i sedvanlig ordning viktigare att fixa till järnvägarna kring Stockholm och göra plats för en ytterligare ökad biltrafik - i Stockholm! Ett annat problem för den svenska järnvägen är det upphandlingsraseri som bland annat tidningen ETC berättat om. Underhållet av det svenska järnvägsnätet är ju utlagt på entreprenad till lägstbjudande. Effekterna av detta är bland annat att på många linjer är det ett företag som sköter det långsiktiga underhållet och ett annat bolag som ska sköta akuta reparationer. Slutresultatet blir sämre underhåll och dyrare räkningar. Det finns också upprepade exempel på hur företagen använt icke färdigutbildad personal för att spara pengar. Detta samtidigt som kostnaderna för att administrera upphandlingar, fakturering och uppföljning kostar mer än eventuella inbesparingar. Uppsplittring och Privatiseringsraseri har skapat ett sämre svenskt järnvägsnät.

Men det finns faktiskt positiva nyheter. Här i Åstorp får vi nu äntligen en upprustning av den s.k. Söderåsbanan som så småningom ska ge oss direkttåg till Malmö på nytt. Någon gång 2020 eller ditåt. Att det hela var utlovat för ungefär 10 år sedan men ständigt flyttats fram pga brist på pengar får vi väl leva med. Vi ska också äntligen få en modernisering av bangården här i järnvägsknuten Åstorp. Det blir ett bekymmer till sommaren när all tågtrafik stoppas under några månader. Men det behövs! En annan positiv nyhet är att vi nu äntligen ska återfå direkta tåg mellan Helsingborg - Stockholm. Fast här får vi också ett bevis på att det svenska järnvägsnätet inte stämmer med behoven. Tågen till Stockholm får helt enkelt inte plats på den enkelspåriga Skånebanan sträckan Helsingborg - Åstorp - Hässleholm utan måste köra omvägen om Göteborg för att kunna ta sig till Stockholm. Sträckan Helsingborg - Åstorp är en av de allra hårdast trafikerade enkelspåriga järnvägslinjerna i Sverige. Här ska förutom Pågatåg var 30:e minut i varje riktning in godstågen Helsingborg - Stockholm - Norra Sverige, Helsingborg - Göteborg - Norge samt lokala godståg. Där är trångt. Och det finns inte ens planer på att bygga dubbelspår. Men det blir väl i varje fall bättre mötesmöjligheter i Åstorp efter ombyggnaden. Det behövs mer pengar! Men dom går till att bygga några mil motorvägstunnel i Stockholm och till att skattesubventionera den svenska flygtrafiken.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 16 eller - ja vadå: Under ett antal dagar har det spekulerats frisk om varför inte Putin visat sig offentligt på nästan 2 veckor. Det har handlat om allt från en kupp till död eller att han varit på BB med sin flickvän. Men i dag dök han tydligen upp igen. Media kan dra en suck av lättnad. Nu har man någon att hacka på och lägga skulden på för allt ont i världen igen. Jag tror att Putin suttit och småmyst och skrattat för sig själv i en soffa på något håll. Mina gissningar är antingen det där med att flickvännen fött barn eller att han helt enkelt gjort en plastikoperation för att se yngre ut. Men hela spekulerandet har varit riktigt komiskt. Detta är dagens fundering inom ramen för utmaningen #blogg100.

» Bedragare del 132: Dagens exempel på skitmejl är det här som kommer från en av de som jag skulle vilja långsamt strypa samtidigt som jag kölhalar, piskar, dränker och allmänt misshandlar. Allt på en gång samtidigt som jag säger: - "Här får du precis vad du förtjänar".

please do not reply directly.

if you want to contact us, please send us an email at wengjiao7598@163.com

Hi,

This is Elizabeth from Bulker Mania. All these years, I have seen thousands of companies growing using the most powerful marketing tool "Email Marketing"!

We at Bulker Mania can help your business reach the next level, we have helped hundred's of businesses go viral and also increase their client base within 30 days.

Kriminella idioter
What we Provide:

We can send unlimited email campaigns for you all over the world
We can send out newsletter's on your behalf to promote your business
We can send out Millions of emails for you.
We have High Quality data! We use our updated database to promote your business.

Advertise your business using the most powerful tool's in the market and see the difference it makes"

What we require:

Subject Line
Your Email Message or the Newsletter

Sit back, relax and watch the clients coming in and your business grow!!!

Basic Pricing:

2 Million bulk emails only for $399
10 Million bulk emails only for $999

please do not reply directly, For a custom package or more information please send us an email at engjiao7598@163.com.
please do not reply directly.

Det här är alltså ett av dessa kräk som skickar ut skiten vi svär över.


Rör inte min kompis

söndag 2015-03-15
Högerbur
tyckeri nummer 6513

Ebba Busch Thor
» Trångt i högerburen: Det verkar nu stå klart att det blir Ebba Busch Thor som tar över i Kristdemokraterna. Detta sedan alla dom andra kandidaterna dragit sig undan. All spänning är alltså bortblåst. Jag hade trott att den f.d. journalisten Lars Adaktusson skulle dyka upp som en Gubben i lådan som kompromisskandidat i sista stund. Men det behövs ju inte. Så var det med min politiska fingertoppskänsla! Jag är också förundrad över att det inte förs något debatt alls om att man väljer en ordförande som inte sitter i Riksdagen. Minns debatten när Stefan Löfven valdes. DÅ var det ju nästan omöjligt att partiordföranden inte kunde delta i Riksdagsdebatterna. Men det är väl inte så noga med småpartier som snart åker ur Riksdagen? För det blir trångt i högerburen nu. Ebba Busch Thor har ju sin bakgrund i ultrakonservativa Livets Ord, och hon karakteriserar själv också Kristdemokraterna som ett högerparti. Vad bakgrunden i Livets Ord innebär berättar Johan Heltne om i den här artikeln. Och Ebba Busch Thor har inte tagit avstånd från alla bisarra idéer från Livets Ord och andra konservativa religiösa grupper. Det blir som sagt trångt i högerburen. Annie Lööf har ju helt klart dragit Centerpartiet rejält åt höger. Om Kristdemokraterna och Centern tidigare kallades Mittenpartier så kan vi ju enas om att detta numera är ett avslutat kapitel. Samtidigt har ju den utveckling mot mitten som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg förde in Moderaterna på fått tvärnit genom valet av Anna Kinberg Batra. Hon driver tillbaka åt höger, och sedan Fredrik och Anders hoppat av har även de gamla högerprofilerna inom partiet vågat yttra sig igen och driva på i sin riktning. Frågan är var vi placerar dagens Folkparti? Kan man placera dom någonstans? Hur som helst är det kanske bara Sverigedemokraterna kvar i mitten!?! För det är som Mittenparti som Ebba Busch Thor placerar in SD. Fråga mig inte hur hon får ihop det? För övrigt kan vi konstatera att det måste vara första gången i svensk politisk historia som moderpartiet har en ordförande som är yngre än ordföranden i ungdomsförbundet!

Margot Wallström
» Sven(ska folket) Tycker: Svenska Dagbladet publicerar i dag sin månatliga väljarundersökning som görs av Sifo. Förändringarna innebär att S vinner medan V och Mp tappar och M vinner medan C, Fp och Kd tappar och Sd har också en mindre ökning. V, Mp och C är alla tre nästan exakt lika stora, med Fp en division lägre och Kd ännu lägre precis balanserande på 4%-strecket. Dvs egentligen inget intressant att berätta. Istället har man gjort lite mer av en delundersökning som visat att förtroendet för Löfven har förändrats av det brutna vapenavtalet med diktaturens Saudiarabien. Enkelt uttryckt kan man konstatera att medan Rödgröna väljare fått större förtroende så har Högeralliansväljare fått lägre förtroende. Tänk så förvånad jag blir. Samma undersökning visar också att Rödgröna väljare föredrar Margot Wallströms utrikespolitik medan HA-väljare står fast vid Calle Str... f'låt Bildts utrikes utsvävningar! En intressant fråga som inte får svar är vad Sverigedemokraternas väljare tycker om att sluta sälja vapen till en muslimsk diktatur? Nästa undersökning kanske? Så här skriver i varje fall Svenska Dagbladet och Expressen.

» Dagens komik eller Heja Calle Bildt: I en liten notis läser jag att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, som om några dagar riskerar att få sparken i det extra val som hålls, nu skyller på oss här uppe i högan nord för att han riskerar att förlora valet: - "Skandinaviska regeringar har lagt flera miljoner dollar på kampanjer som ska få bort mig från makten" hävdar han! Observera att det alltså handlar om regeringar i pluralis, inte bara Margot Wallström. En stor eloge till Carl Bildt som kommenterat: - "Bisarrt att Netanyahu anklagar 'Skandinavien' för att försöka störta honom. Hans största problem är hans egna väljarkår". Håhåjaja!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 15 eller Yttrandefrihet kan innebära mycket: Den s.k. konstnären Lars Vilks har fått ny publicitet. Den mycket kontroversiella islamofobiska organisationen Tryckfrihetssällskapet har nämligen valt att dela ut ett pris till honom för hans insatser för Yttrandefriheten. Av för mig mycket obegriplig anledning har den danska ledamoten av Folketinget Naser Khader från högerpartiet Konservative Folkeparti valt att ställa upp. Annars brukar Trykkefrihedsselskabet i Danmark mest förknippas med det mer öppet rasistiska Dansk Folkeparti. Här i Sverige har man mest haft intimt samarbete med Sverigedemokraterna, när det varit någon aktivitet. I allmänhet är det ganska dött. Fast jag är mest förundrad över att utdelningen fått så mycket publicitet som den fått utan att så mycket poängtera vad det är för organisation som ligger bakom. Ungefär som om Putin skulle dela ut pris till någon för insatser för fred i Ukraina eller liknande. Läs hur som helst vad Aftonbladet, SVT och Svenska Dagbladet skriver. Detta är dagens tankar inom ramen för utmaningen #blogg100.

» Bedragare del 131: Ett av de mera komiska försöken att lura mig. Det är nog inte så många som tror på någon framgångsrik installation av en ny regering i Libyen. Så antalet som vill skriva på ett påstående om att Libyen blivit ett lockande land att investera i kan nog räknas på ena handens fingrar.

State Of Libya Government
sö 2015-03-15 00:35

Libyens flagga
Following the successful transition of a new Libya Government and the announcement of investments in several infrastructure and construction projects, Libya has become a desirable country to invest in. Kindly advise if your company has a GNC license or capability to execute a mutil million contract supply project for the Government of Libya. If your answer is yes, kindly furnish me your response. Thank you and treat very urgent. Due to numerous emails received in my official email, Please for my quick response to your email, send your reply to both private email: aliahmad@libyarepublic.net and Official email: info@haras.gov.ly for my urgent attention

Tijani

USA:s insats att byta ut Muammar al-Gaddafis diktatur mot totalt kaos tillhör inte Vita Husets mera framgångsrika interventioner i världspolitiken. Släng skiten i papperskorgen om du inte vill förlora dina pengar.


Rör inte min kompis

lördag 2015-03-14
Skattefrälset
tyckeri nummer 6512

Rättvisan är blind
» En hund begravd: Så har då Åklagare Marianne Ny äntligen krupit till korset. Efter kritik från Högsta Domstolen, Ecuadors ambassad och Sven Tycker så har alltså Marianne Ny nu bestämt sig för att åka till London och förhöra Julian Assange om de brott han är misstänkt för. I snart fem år har åklagaren av okänd anledning tyckt att prestigen är viktigare än att rättvisan får sin rätta gång. Eller också finns det något som vi andra inte får veta. Att Marianne Ny nu kryper till korset beror dock troligen inte alls på kritik från andra håll utan snarast på att en del av brotten kommer att preskriberas inom kort. Det här är en präktig skandal. Om Julian Assange är oskyldig till det han anklagas för är det en skandal att det tagit så här lång tid. Och om han är skyldig är skandalen att det kommer att bli mycket svårare att få honom dömd när det gått så här lång tid sedan brotten. Jag har under mitt läsande i media i frågan än så länge inte hittat någon som tycker att Marianne Ny handlagt den här frågan på ett lämpligt sätt. Skillnaderna handlar om graden i kritiken. Läs vad Dagens Nyheter skriver, vad Dagens Juridik skriver, vad Helsingborgs Dagblad skriver och vad Aftonbladet skriver här, här och här. Här är mer än en hund begravd!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 14 eller P-maffian under press: Vad är då P-maffian? Ja, det har ingenting med preventivmedel att göra! Istället handlar det om Privatiseringsmaffian. De krafter och kapital som strävar efter att privatisera all verksamhet som det är möjligt att tjäna pengar på. Det är dom som t.ex. för några dagar sedan var upprörda över att statliga Jernhusen (som är dom som äger våra järnvägsstationer t.ex.) vunnit upphandlingen av vem som skulle handha reklamen på just våra järnvägsstationer. Invändningen var att Jernhusen inte gjorde tillräckligt stort överskott på verksamheten så att dom som ville tjäna mer pengar inte kunde lämna ett konkurrenskraftigt anbud. Jernhusen skapades när man splittrade upp gamla hederliga SJ i olika bolag för husen, spåren, persontågen, godstågen osv, som alla ska gå med överskott till statskassan. Och även ta bra betalt av dom andra nystartade bolagen så att överskottet blir större.

Nu läser jag att alla de privata bolag som tjänar slantar på våra skattepengar numera är oroliga över att det skrivs kritiskt om privatiseringsivern. Det finns ju de som inte tror på att privatisering bara innebär guld och gröna skogar. Alltså har man skapat propagandasajten Vi gör skillnad som ska berätta om guldet och de gröna skogarna. För det finns ju inga problem med privatiseringar enligt Mytpolisen. Det är som sagt bara myter. Dom börjar tydligen kännas att det brinner i rumpan när företeelsen börjar granskas.

Och i Svenska Dagbladet läser jag att Svenskt Näringsliv är förtvivlade över att Stockholm och Malmö har infört en möjlighet för de fackliga organisationerna att granska de företag som i upphandlingar vill driva kommunal verksamhet på kommersiell bas. Och det är ju hemskt att facket får rätt att granska hur seriösa de företag är som genom upphandlingar vill tjäna slantar på våra skattepengar. Usch så hemskt! Eller kanske inte så dumt att facket kan hjälpa till att i varje fall sålla ut de oseriösa. För det kan väl bara vara dom som är oroliga över att granskas. Men jag förstår att de välbetalda höjdarna inom Svenskt Näringsliv måste göra något för att förtjäna sina slantar - t.ex. låta en sekreterare skriva en debattartikel som dom skriver under. Dom tjänar ju ganska mycket bättre än sina fackliga motparter. Detta är dagens funderingar inom ramen för #blogg100.

Gamla hederliga Svenska handelsbanken
» Dom skrattar hela vägen till banken: Detta är ju ett klassiskt uttryck, och det får ju en ännu tydligare betydelse när det handlar om de uppblåsta och fartblinda bankdirektörernas frosseri. Något som jag ju tyckt till om vid flera tillfällen. Och då får jag egentligen inte med alla utsvävningarna ändå. Just nu är det väl Handelsbanken som leder excessligan. Något som dom nog är stolta över! En av arkitekterna bakom alla utsvävningar inom Handelsbanken är VD:n för det Handelsbanken närstående Industrivärden, Anders Nyrén. Det har funnits lite slantar över för en mindre löneökning till honom också på senare år. Hans fasta årslön (före bonusarna) har på 6 år ökat från 6 miljoner till 10 miljoner, dvs 65%. Något bättre än vad man haft förmåga till när det gäller dom som på golvet jobbar ihop hans lön! Se'n finns det ju ett litet pensionsavtal. Om han väljer att gå i pension vid 60 får han behålla 70% av lönen tills 65. Dvs 6,7 miljoner om året. Och efter 65 får han fortsatt 60% av lönen tills han kolar vippen av välstånd. Skulle han leva som normalt till kanske 85 så har han fått ut sammanlagt nästan 140 miljoner i pension. Han lär inte ha några problem att fördriva tiden...

En som har börjat planera för sin pension är pappa Fredrik Lundberg som bestämt sig för att skänka döttrarna lite slantar. Närmare bestämt får de båda döttrarna Louise Lindh och Katarina Martinsson aktier för 6 miljarder att dela på. Och det var ju snällt! Det är ju tur att Sverige är ett av få länder som inte har någon förmögenhets-, gåvo- eller arvsskatt som den franske nationalekonomen Thomas Piketty påpekade i gårdagens Skavlan. Där väl egentligen det mest komiska var hans försök att få norrmannen Bjørn Kjos (Norwegian ni vet...) att berätta hur mycket pengar han egentligen ägde. Men det ville han inte göra - Jag fick nästan intrycket att han skämdes för hur mycket slantar han slapp betala skatt för. Något speciellt förtroendeingivande intryck gjorde han i varje fall inte - Bjørn Kjos alltså!

En annan som uppenbarligen har för mycket pengar är oljemiljardären Lukas Lundin. Han har tjänat några dollar, kronor och rubel på att vara kompis med de styrande i Ryssland. Då måste man ju också göra något med alla slantarna. Så varför inte då en egen lyxkryssare att leka med på fritiden. Den fula båten kräver tydligen bara en besättning på 22 personer. Men det måste ju finnas någon som bevakar så att champagnen håller sig kall också. Det stora problemet är väl att hitta en kajplats till den? För betala skatter är det väl inte att tänka på!

Andra som tjänar bra är t.ex. högdjuren på Ericsson. Under de sista fem åren har koncernledningen tjänat en miljard kronor (1.000.000.000 kronor). Bara VD:n Hans Vestberg tjänade förra året 55 miljoner. Inte så konstigt att man får sparka 2.200 anställda i Sverige. Det vore ju f-n om pengarna på lönekontot inte räcker till! Bäst att sparka några till!


Rör inte min kompis

fredag 2015-03-13 - Fredagen den 13:e
Allmänt gnällande
tyckeri nummer 6511

De nya Moderaterna
» Moderata kapitalpartiet: Moderata Svammelpartiet fortsätter sin ensamma kamp mot väderkvarnarna. Jag menar då alltså deras kamp på uppdrag av Wallenberg och storkapitalet för att vi skulle fortsatt att sälja krigsvapen till diktaturens Saudiarabien. Nu senast har Moderaternas gruppledare i Riksdagen, Jessica Polfjärd, KU-anmält regeringens handläggning av avtalet. Eftersom Marcus Wallenberg och de andra kapitalhöjdarna, som hellre tjänar slantar än har moral, ser vinstmarginalen naggas i kanten så måste ju de Nya Moderaterna lyda. Och då är allt naturligtvis Margot Wallströms fel. Hon får väl å sin sida glädjas åt att kommentarerna från många håll utanför Sverige är mycket positiva. Läs t.ex. vad brittiska The Guardian skriver eller från Bloomberg. De positiva reaktionerna från runt om i världen är mycket mer förstående än de Moderata mer förutsägbara reaktionerna. Vad många glömmer är att Saudiarabien nyligen bytt ledarskap till en mycket mer hårdför "kung", vilket nog förklarar Saudiarabiens hårda reaktion. Även EU:s utrikeschef Federica Mogherini står på Margot Wallströms sida. Men svenska Moderater har nog återgått till att ha det svenska storkapitalet som uppdragsgivare. Lycka till!

Captain Euro
» Senaste nytt från fiaskot EU: Jag ser i några små notiser att Island nu meddelat att dom inte längre är en kandidat till att bli medlemmar av Europeiska Unionen. Man tänker inte heller återuppta några förhandlingar med EU om medlemskap i Unionen. Den folkliga opinionen på Island är mycket kritisk till medlemskapet, och allt eftersom tiden gått har man insett att EU inte är den ljuva framtidsdrömmen utan istället riskerar att bli en sjunkande skepp. Ett exempel på detta är den fiaskoartade utvecklingen av valutan Euro. Trots intensiva stödköp och andra åtgärder för att pumpa in pengar i systemet så går det utför. Inom kort har Euron sjunkit till samma nivå som den amerikanska dollarn. I dag står Euron i 1:0495 dollar. Den enda nation som troligtvis tjänat på Euron är Tyskland. I övrigt har valutan snarare blivit ett sänke för ekonomin. Och vi ska i Sverige nog tacka vår lyckliga stjärna för att vi sade Nej. Ett folkligt klarspråk som i stort sett alla de politiska partierna i Sverige i dag accepterat. Och frågan om en svensk anslutning till Euron är i princip död. Det är väl bara Folkpartiet som driver frågan - men det är väl ingen som tar dom på allvar längre. Varken i den frågan eller i andra...

Lars Vilks
» Dagens komik: Jag läser att de båda folkpartistiska riksdagsledamöterna Christer Nylander och Bengt Eliasson föreslagit att Riksdagen ska bjuda in Lars Vilks för att prata om Yttrandefrihet. Och det är ju onekligen ett spännande och nydanande förslag. Tillsammans med islamofoben Lars Vilks kan man ju också t.ex. bjuda in en representant för sajten Avpixlat att prata om tolerans. Eller varför inte försöka bättra på förhållandet med Saudiarabien genom att bjuda in landets nya kung Salman bin Abdulaziz Al Saud för att prata om religionsfrihet. Eller varför inte Nordkoreas älskade ledare Kim Jong Il för att prata om demokrati. En annan spännande föredragshållare i Riksdagen vore Rysslands Förbundspresident Vladimir Putin som kunde prata om nationers självbestämmande. Eller också kunde man anordna en studiecirkel i "läs på först" inom Folkpartiets riksdagsgrupp.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 13 - eller Fredagen den 13:e: I dag får väl sägas vara en högtidsdag för vidskepelse. Otur på fredagen den 13:e, att inte gå under stegar, svarta katter och alla andra dumheter. Men egentligen är ju vidskepelsen mycket mer spridd. Vad är inte alla religioner och tron på diverse gudar annat än vidskepelse? Scientologer, Schamaner och allt annat strunt som används för att lura människor. För mig får människor gärna tro på Gud, Allah eller Bramaputra eller vad man vill kalla "guden" eller "anden". Det är upp till vem som helst. Så länge man inte utnyttjas (vilket sker allt för ofta), så kan man kanske till och med känna en trygg säkerhet och lugn av tron. Så länge man håller det för sig själv och inte försöker tvinga på eller lura på andra samma dumheter så lägger jag mig inte i heller. Men vi kommer inte ifrån att allt egentligen bara är vidskepelse. Precis som Fredagen den trettonde! Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-03-12
Korta funderingar en solig dag
tyckeri nummer 6510

Israels flagga
» Israels verkliga problem: Om några dagar är det val i Israel. Ett val där Israels nuvarande premiärminister Benjamin Netanyahu förtvivlat gjort allt han kunnat för att få att handla om annat än inrikesfrågor. I en artikel i Svenska Dagbladet läser jag om hur bostadsbristen i Israel i dag är katastrofal. Enda chansen för många att få en bostad är att flytta till bosättningar på ockuperad mark i Palestina. Det byggs mer där än inne i det egentliga Israel. Något man kan fundera på om ifall det är en medveten politik. Sedan Netanyahu kommit till makten 2009 och fram till i dag har antalet bosättare på ockuperad mark ökat med 23%. Innevånarantalet i det riktiga Israel har bara ökat med 10%. Det finns i dag 600.000 bosättare på illegalt ockuperad mark på Västbanken och Jerusalem. Ju fler, desto svårare att skapa en långvarig fredsöverenskommelse som kan fungera. Israel är också att av de länder i "västvärlden" med störst andel fattiga (20%). Mer än var tredje barn i Israel bedöms som leva i fattiga familjer. Dessa stora grupper innehåller både ultra-ortodoxa judar och araber bosatta i Israel. Kan vi hoppas på ett skifte i Israel?

Finlands flagga
» Finnar är bortskämda: Ja, det verkar i varje fall vara Anders Borgs slutsats efter att ha granskat den finska ekonomin. - "Finländarna jobbar för lite och har för höga löner" är hans slutsats. Och det kanske stämmer, dom sitter där i sin förbaskade sauna eller på sitt jaktpass och uppbär samtidigt fantasilöner. Observera att vi alltså talar om finnar, inte om svenska näringslivspampar och bankdirektörer!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 12 eller dagens citat: Visst blir man glad när de höga gubbarna och gummorna visar hur väl dom känner vårt samhälle.

- "Jag skulle kunna säga att undersköterskorna i Sverige ligger ganska högt"

Sagt av Svenskt Näringslivs VD Carola Lemne med anledning av att svenska undersköterskor anser sig vara värdediskriminerade genom sina låga löner. Carola Lemne själv får 490.000 kronor - i månaden - i lön. Tjo och tjim på bankkontot! Detta är dagens fundering inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 130: Det är ju spännande att få mejl från Phoenix Zhang-Shin som antagligen härstammar från Kina men uppenbarligen har sin affärsverksamhet på de brittiska öarna. Fast jag får inte riktigt klarhet i texten, vad det är han egentligen vill ha sagt.

Soptunna
1 bilaga documents-id323.zip

Good Afternoon,

Please find attached notice regarding carriers pre-filing for an additional General Rate Increase for effective date of April 9, 2015. Please note, we are advising you of this filing in order to comply with FMC regulations. However, we feel it is unlikely that the carriers will be successful in implementing this increase, especially since the March 9th GRI has already been postponed to March 17th. We will continue to keep you updated as we receive additional information pertaining to these filed rate increases.

Phoenix Zhang-Shin
Director
P & J International Ltd
Calverley House, 55 Calverley Road
Tunbridge Wells, Kent, UK TN1 2TU
Tel: 0044 1892 525588
Fax: 0044 1892 522277
Mob: 0044 7771802252

This email and any attachments are confidential and solely for the use of the intended recipient. They may contain material protected by legal, professional or other privilege. All correspondence with and communication with us is governed by and subject to our Standard Terms and Conditions of Sale (March 2010) (Our STCs), a copy of which has been provided to you and which is available on request or on our web-site. Acknowledging receipt of and replying to this email constitutes acceptance of our STCs.

Förutom då naturligtvis att jag ska öppna den bifogade zip-filen. Något som jag efter en lång tids funderande har bestämt mig för att inte göra. Han får nog skriva ett mer övertygande mejl först. Släng skiten! För övrigt ber jag om ursäkt för att jag sprider hans mejl vidare trots förbehållet att jag ska hålla det för mig själv. Phoenix får väl stämma mig?


Rör inte min kompis

onsdag 2015-03-11
Girighetens senaste ansikte
tyckeri nummer 6509

Bankernas girighet
» Girighetens ansikte: Handelsbanken får en ny styrelseordförande. Och han ska ju ha lön. Nordeas ordförande Björn Nalle Wahlroos får 2,6 miljoner kronor för sitt uppdrag. Hans konkurrent Anders Sundström i Swedbank får lite mer, 2,7 miljoner kronor. Men dom får båda stryk av SEB:s Marcus Wallenberg som får 2,8 miljoner. Men det är ju ungefär det samma. Det ska påpekas att vara styrelseordförande är inte ett heltidsarbete. De här gubbarna har fler uppdrag som ger ytterligare miljoner. Nu skulle alltså Handelsbankens nya ordförande Pär Boman lönesättas. Slutresultatet blir 11,2 miljoner kronor! Inte illa pinkat! Dvs han får ett antal miljoner mer än vad hans tre konkurrenter får tillsammans. Och dom är ju inte direkt underbetalda. Hur gör man då för att motivera det hela? Jo, det här är avancerat mixtrande för att komma fram till en så'n här förmånlig lösning. Pär Boman var nämligen tidigare anställd som VD för Handelsbanken. Och där var lönen just 11,2 miljoner. Egentligen ganska dassig lön om man ska vara uppriktig. Mindre än en miljon i månaden! Nu slutar han sitt heltidsjobb som VD för att istället "bara" vara ordförande i styrelsen. Och det finns ju regler om uppsägningslön när man slutar sitt jobb. Och det är här som de avancerade turerna drar igång. I avtalet står att om han blir uppsagd från jobbet har han rätt till att behålla lönen i två år. Detta är anledningen till att han nu får behålla lönen i två år. Fast uppsagd, det har han inte blivit enligt avgående ordförande Anders Nyrén! Det ska påpekas att bakgrunden till dessa avancerade turer är avslöjandena om hur Industrivärlden och SCA:s höga snubbar varit lite väl frikostiga med att ut och flyga med firmans privatplan när det var dags för jakt, idrottstävlingar eller hämta plånböcker. Fast det finns visst dom som tycker att det hela är rimligt. Pensionsjätten Alecta kommenterar med: - "Vår uppfattning är att detta gagnar alla Handelsbankens aktieägare". Något som nog de flesta inte håller med om. Men det är ju så att de 11,2 miljonerna inte är hela sanningen. Det sätts ju av en hel del miljoner till pensionen också - hos Alecta kanske... När det handlar om girighet är svenska näringslivets snubbar snabbt framme. DÅ finns det pengar! Vidriga girigbukar är vad dom är!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 11 eller det finns gränser: Jag såg i går på TV:n intervjun med Alexandra Pascalidou där hon beskrev den förföljelse, det hat och alla de vidrigheter hon utsatts för under sina många år som programledare för Ring P1. Och det var ingen tvekan om den skam jag känner för mänskligheten i allmänhet och svensken i synnerhet efter att ha hört och läst om detta. Vad är det som gör att vi kan uppföra oss hur vidrigt som helst mot andra människor? Det får mig att ytterligare fundera över det citat från tidningen GP:s nya chef för ledarredaktionen, Alice Teodorescu, som jag stal från den chat jag tidigare citerade från: - "Jag är för yttrandefrihet utan men". Jag håller inte med Alice Teodorescu. Jag är också för yttrandefrihet, men jag anser att det finns "men". Det är inte acceptabelt att vräka ur sig precis vad som helst. Det finns gränser! Det finns "men" när det gäller yttrandefriheten. Det är något som vi alla måste inse, även Alice Teodorescu. Detta är dagens fundering inom ramen för utmaningen #blogg100.

» Bedragare del 129: Tänk, jag har blivit nominerad! Fast jag fattar inte till vad, om jag ska vara uppriktig.

Raymond Buxton

You have been Nominated Contact: raymondbuxton77@gmail.com
---
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.

Vilken tur att mejlet har testats av Avast. Jag begriper dock inte varför, för jag använder inte Avast! Jag tror att jag avstår från att ta kontakt med Raymond Buxton hur som helst. Annars hade det ju varit spännande att få veta vad jag blivit nominerad till. "Årets klantaschle" om jag hade svarat kanske?


Rör inte min kompis

tisdag 2015-03-10
Hjältar och motsatsen
tyckeri nummer 6508

Margot Wallström
» All heder åt Margot Wallström: Redan tidigare har Margot Wallström varit en av de i den Rödgröna regeringen som jag haft stort förtroende för. Och efter det som hänt de senaste dagarna har mitt förtroende för henne stigit ytterligare. Erkännandet av Palestina var ett helt korrekt beslut. Israels ilska efter detta säger allt om Israels syn på sitt förhållande till palestinierna. Kritiken av Saudiarabien var helt korrekt. Kungadömet Saudiarabien är en av världens värsta diktaturer. Det är en skam att ha ett militärt samarbete med denna skamstat. Att de styrande i Saudiarabien inte tålde kritiken säger allt om hur diktaturen ser på yttrandefrihet. Det var bra att slutresultatet blev att det militära avtalet slängs i papperskorgen. Bra Margot Wallström, du är min idol!

Anders Borg
» Ett av Anders Borgs fiaskon: Ett av Högeralliansens paradnummer i skattesänkarivern är den sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar. Syftet var att detta skulle skapa nya jobb för ungdomar. Förhoppningen var upp mot 40.000 nya jobb för ungdomar. De utvärderingar som gjorts visar att siffran varit mindre än en fjärdedel. 6.000 - 10.000 nya ungdomsjobb visar granskningar som bland annat Statliga Institutet för arbetsmarknadspolitisk och utbildningspolitisk utvärdering gjorde för ett par år sedan. Sedan dess har utvärderingar visat ännu sämre resultat. Däremot har det blivit dyrt! IFAU:s utvärdering visade att kostnaden per år låg på 17 miljarder kronor. Det vill säga omkring 1,6 miljoner kronor per jobb. I dag är kostnaden uppe i 19 miljarder och som sagt utfallet sämre. Nu läser jag om en rapport som Fackförbundet Handels gjort. Enligt Handels utvärderingar har andelen ungdomar som är anställda inom handeln minskat(!) sedan skattesänkningen genomfördes. Enligt statistiken, som tas fram gemensamt av fack och arbetsgivare, var 28% av de anställda inom partihandeln mellan 18-26 år 2007. I dag har siffran sjunkit till 21%. Den sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar är inget annat än ett fiasko för Anders Borg och har som största effekt inneburit en rejäl gåva till de svenska arbetsgivarna så att dom kan ytterligare öka sina vinster. Samtidigt som den svenska samhällsservicen har fått många miljarder mindre att använda för samhällsservice som skola, sjukvård och annan omsorg. Man kunde t.ex. haft 19 miljarder att använda till att anställa flera inom vård och skola. Men för Anders Borg och Högeralliansen var det viktigare att skänka pengar till Näringslivet. Inte ens militären fick pengar, det var viktigare att sänka skatter!

» Bedragare del 128: Jag vet inte om det är ett led i en rutin som gällt ända sedan jag började jobba i ungdomen. Dvs att arbetsgivarna tar kontakt med mig istället för att jag söker jobben. Men så har det faktiskt varit regelbundet under hela min yrkeskarriär. Så här inställsamt skriver i varje fall det här reklambolaget som tror att jag ska gå på deras bluff.

If you have
- excellent administrative skills
- knowledge of Microsoft Office
- a keen eye for details

If you
- present yourself well
- can understand and execute instructions

If you are
- a team player with the ability to work independently
- organized
- reliable and punctual person
- determined to work hard and succeed

Then We need you in Our Advertising Company!

Please email us for details of the job: Rocky@jobsinits.com

Mycket förenklat så har jag under min yrkeskarriär påbörjat en anställning tio gånger sedan jag började med att ha riktiga sommarjobb. Fem gånger har jag sökt ett ledigt jobb, fyra gånger har en arbetsgivare kontaktat mig och undrat om jag inte skulle kunna tänka mig att jobba för dom. Den tionde gången var det personalen som uppmanade mig att söka mig till dom. Nu ska det dock erkännas att det hela låter mer skrytsamt än vad verkligheten är. Fyra av mina jobb har varit sommarjobb där jag jobbat två somrar i rad på två ställen. Och dom har då alltså kontaktat mig den andra sommaren och undrat om jag ville komma tillbaka även den andra sommaren. En gång handlar om olika län på en myndighet som var uppdelad i olika län, men där mitt "hemlän" undrat om jag inte vill flytta till dom istället. Och den fjärde gången handlade om ett akut sjukvikariat där man fick mitt telefonnummer från grannkommunen där jag precis avslutat ett annat vikariat. Men man får ju försöka känna sig stolt när man har chansen. Det är ju inte så ofta det förekommer.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 10 eller dagens skratt: Jag ser att EU-pampen Jean-Claude Juncker, som är Europeiska kommissionens ordförande, tycker att EU borde skaffa en egen militär. Det framgår inte i den rapportering som skett om det bara innefattar EU-soldater. Eller om det ska finnas ett EU-flygvapen, en EU-flotta och kanske egna EU-kärnvapen? Det handlar nog, för enkelhetens skull, om att inte så många andra tar hans tankar på allvar. Över huvud taget så kan man inte ta fifflaren från Luxemburg på allvar. På tal om EU så ser jag att EU har en målsättning om att om några år ska 50% av EU-medborgarna tycka att EU är bra. Observera alltså att man har en målsättning om att hälften av medborgarna ska tycka om dom. Någonstans så säger det en hel del om EU-pamparnas förhållande till sina egna medborgare om dom flesta inte tycker om tanken. Detta är min tionde fundering inom ramen för #blogg100.


Rör inte min kompis

måndag 2015-03-09
Nu är det klart
tyckeri nummer 6507

Margot Wallström
» Nu är det inte längre någon tvekan: Under en tid har det debatterats flitigt om Sverige ska förlänga det militära avtalet med Saudiarabien. Det självklara beslutet har varit att bryta avtalet. Sverige ska naturligtvis inte ha militära samarbeten med en av världens grymmaste diktaturer. Vi skulle aldrig ha tecknat avtalet från första början, men nu är det inte längre någon tvekan, Saudiarabien har i dag själva sett till så att det är helt omöjligt att förlänga avtalet. I dag skulle Margot Wallström ha hållit tal inför Arabförbundets möte i Kairo som speciellt inbjuden hederstalare. Men det blev inget av med det. Efter krav från Saudiarabien, som uppenbarligen inte tål kritik, stoppades Margot Wallström från att ens släppas in. Det är en så grov förolämpning från diktaturens prinsar att Margot Wallström och Sverige faktiskt ska känna sig stolta. Släng nu alla planer på fortsatt militära avtal med Saudiarabien i papperskorgen. Något som de flesta nu verkar vara eniga om. Enda undantaget på den politiska sidan verkar vara Moderaterna, där deras talesman rent reflexmässigt lägger all skuld på Margot Wallström för konflikten. I hennes värld verkar Saudiarabiens prinsar vara idolerna. Dra något gammalt över dig Karin. Det är dags att säga upp avtalet. Här är talet som diktaturens prinsar inte tål. Jag kan förresten berätta att det debattinlägg från 31 näringslivshöjdare som nyligen krävde ett fortsatt avtal med diktaturens Saudiarabien var författat av Wallenberg. Det är väl dom som har mest pengar att tjäna på fortsatt export av krigsmaterial till diktaturen. Och för dom luktar ju inte pengar. Undrar hur många av dom andra 30 som ångrar sig i dag?

Vem får slantarna
» I dag kom den: Så kom den då till slut. Listan över lönerna bland arbetsgivarorganisationernas pampar. För några veckor sedan var ju Svenska Dagbladet upprörda över hur höga löner de fackliga topparna hade. Det var ju faktiskt flera stycken som hade löner på över 100.000 kronor i månaden. När jag läste de upprörda raderna undrade jag när granskningen kom om lönerna bland motpartens toppar. Och den har dröjt, men i dag kom den äntligen. Och gissa, dom lönerna låg rejält mycket högre! Fast dom spretar. I den allra värsta botten ligger det statliga Arbetsgivarverkets högsta höns med en månadslön på bara 106.000. Och det fanns ju faktiskt ett par fackbossar som tjänar mer. Men sedan stiger det bland arbetsgivarna. I den allra översta toppen ligger Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne. Nästan en halv miljon kronor - i månaden. För att göra det enkelt så får jag jobba i ungefär 20 år för att få ihop hennes årslön. - "Min lön baseras på marknadsmässiga principer..." är hennes motivering. Min gamla skolkompis Jonas Milton på Almega ligger bara trea med sina 205.000 kronor i månaden. - "Jag jämför mig inte med någon annan. Det finns många som tjänar betydligt lägre och högre än mig" är den gode Jonas motivering. Och det kan jag hålla med om. Det finns en handfull som tjänar mer (och naturligtvis jämför sig Jonas aldrig med dom när han löneförhandlar) och sedan finns det ett antal miljoner som tjänar mindre. Och det finns ju ingen anledning att jämföra sig med dom heller. Och sedan fanns det dom som vägrade lämna ut lönen... Kan undra om dom skämdes?

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 9 - eller dagens citat: Detta är stulet från Svenska Dagbladets kulturbilaga under söndagen:

Snarare än att skänka livet mening, tar arbetet mening från livet!

Ett yttrande som nog i vårt samhälle ska ses som lätt ironiskt... Detta ska ses som dagens fundering inom ramen för #blogg100 utmaningen.

» Det är skillnad på kreti och pleti: I går var det Kvinnodagen. En dag som har som mål att vi alla ska behandlas lika och ha samma förutsättningar. Och det är en viktig sak att uppmärksamma. Aftonbladet uppmärksammade Kvinnodagen bland annat med att uppmärksamma 10 kvinnor som håller på att ta över vårt samhälle. Det är förebilder som entreprenören Ida Backlund, skidåkaren Stina Nilsson, artisten Seinabe Sey, allkonstnären Bianca Kronlöf, entreprenören Eliza Kücükaslan, friidrottaren Irene Ekelund, artisten Zara Larsson, ministern Aida Hadžialic, partiledaren Anna Kinberg Batra. Och kronprinsessan Victoria! Om syftet med artikeln var att argumentera för att behandla alla lika, så lyckas man mycket tydligt visa att det finns mer att göra. Och förutom Kvinnodagen så finns det kanske en Republikansk dag att instifta. 9 av de 10 kvinnorna som håller på att ta över vårt land presenteras med förnamn, efternamn och yrke medan den tionde presenteras med sin ärvda titel och förnamn. Alla de som intervjuats har fått frågan: - "Vad vill du uppnå med ditt yrke?" där dom får förklara varför dom valt vad dom valt och vad dom vill uppnå. Den sista som intervjuats har istället fått den underdåniga frågan: - "Hur ser kronprinsessan på sin roll?" Hon har ju inte valt eller valts utan helt enkelt bara fötts. Det där med att uppnå ett samhälle där alla har samma förutsättningar verkar ha en liten bit till innan vi har uppnått det.

Så utses en statschef i monarkin


Monarkiumgänge
Det får mig förresten att komma ihåg en debattartikel i en tidning som jag läste nyligen och som argumenterade för hur bra monarkin är jämfört med ett republikanskt styrelseskick. Argumentationen byggde på att flera länder hade haft en president som misskött sig och som därför tvingats avgå. Som monarki slapp man det! Själv tycker jag snarare att det är ett argument för det republikanska styrelseskicket. Om den utsedda presidenten missköter sig så får han helt enkelt sparken senast vid nästa val och blir ersatt i demokratisk väg. En monark som missköter sig sitter kvar i orubbat bo. Han kan ju inte avsättas eller ersättas i ett demokratiskt val.

Det är dags att ersätta den otidsenliga monarkin med ett modernt styrelseskick. Vickan är säkert tillräckligt intelligent för att kunna försörja sig ändå. Börja med att gå med i Republikanska Föreningen. Det kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.


Rör inte min kompis

söndag 2015-03-08
Bidragsfusk på hög nivå
tyckeri nummer 6506

Föräldrapenning
» Fusk med föräldraförsäkringen: I en debattartikel i Aftonbladet berättar en representant för det svenska Näringslivet om hur det fuskas med Föräldraförsäkringen. Det är Elisabeth Thand Ringqvist, som är Vd för Företagarna, som berättar att åtta av tio företagare plockar ut skattepengar via Föräldraförsäkringen som dom inte har rätt i. Uppenbarligen är fusket med våra "bidrag" väl spritt inom småföretagarna. Nu vill jag poängtera att det inte är jag som tycker att Föräldraförsäkringen (och Sjukförsäkringen eller Arbetslöshetsförsäkringen) är ett "bidrag". Det är Elisabeth Thand Ringqvists kollegor inom Arbetsgivarvärlden och bland supportrarna inom den Borgerliga politiska världen som hävdar detta. Själv tycker jag det är en "Försäkring" och inte ett "Bidrag". Men jag tycker att Bidragsfusk är lika illa som Försäkringsfusk! Vad det handlar om är att Småföretagare har svårt för att ta ut sin Föräldraledighet eftersom dom inte helt kan lämna arbetet med sina företag. Och jag inser problemet. Men jag tycker ju verkligen inte att lösningen är att man ska ta ut hel Föräldraersättning men trots detta fortsätta att jobba en del i sitt företag. Man får helt enkelt ta ut deltid! Man har åtta år på sig, och det finns en förälder till. Lösningen är verkligen inte att fuska! Eller att som Elisabeth Thand Ringqvist tycker, dvs att det ska göras tillåtet att jobba deltid i sitt företag och fortsätta ta ut hel ersättning. T.ex. ta ut hela veckans ersättning på 5 dagar och sedan sköta jobbet under helgen. Föräldrapenningen är en ersättning för inkomstförlusten. Man kan alltså inte som företagare fortsätta att ha inkomsten och ändå ta ut Föräldrapenningen! Det är fördelar och det är nackdelar att driva egna företag. Men lösningen är inte att fuska!

Bya Bya FA
» De nya Nya Moderaterna: Jag ser att kritiken mot toppstyrningen i de gamla Nya Moderaterna bubblar upp allt mer. I de gamla Nya Moderaterna var det FA - Fredrik (Reinfeldt) och Anders (Borg) som bestämde och som allt kretsade kring. Men ingen vågade framföra kritik mot toppstyrningen eftersom duon är så framgångsrik. Men nu när båda gått till nya utmaningar och till och med nya sängkamrater så vågar kritiken bubbla upp. De gamla Nya Moderaterna hade helt enkelt somnat och blivit en förvaltare. Dom var ju inte ens "Moderater" längre. Så NU ska det bli spännande och se vart de nya Nya Moderaterna tar vägen!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 8: Hur många av tidningsläsarna läser egentligen ledarsidan? Hur stor betydelse har det vad ledarsidan egentligen tycker? Jag har ju nämnt det tidigare att den tidigare ganska socialliberala GP fått en ny "boss" på ledarsidan. Den klart marknadsliberala (i motsats till socialliberala) Alice Teodorescu tar ju över tidningens tyckerier. Det är utbyte på stolarna. Jag har roat mig med att läsa den chat med tidningens läsare som hon genomfört. Och det är två citat som jag reagerat på: - "Jag är för yttrandefrihet utan men" och "Man ska aldrig lita på media". Jag undrar om hon funderat igenom sina svar eller skulle vilja komplettera? Jag tror också på Yttrandefrihet. Men, jag tror på en del "men". Det finns en gräns för yttrandefriheten. Det finns "men"! "Jag tycker att Alice Teodorescu är en jxxxx fxxxx som ser ut som en hxxx och som man borde vxxxxxx och sedan hxxxxx på ett kxxx"! Ni förstår vad jag menar, yttrandefriheten är viktig, men det finns "men". Tycker du verkligen inte det Alice? Fast jag håller med, man ska inte lita på media... Hur som helst är det tur att jag inte bor i Göteborg. Fast vi kan konstatera att även min lokaltidning (Helsingborgs Dagblad / NST / LP) har tagit ett steg till höger på ledarsidan helt nyligen sedan Bonnier tagit över från lokala ägare. Hur man ser på det i Stockholm kan vi läsa i Aftonbladet som den äkta Fjollträskare man är tycker att även Göteborg hör till landsorten. I Stockholm är allt utanför Kungliga Huvudstaden landsort medan resten av Sverige tycker att det är allt utanför Stockholm, Göteborg och Malmö. Detta är dagens tankar inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 127: Dom där "kommentarerna" som dyker upp hos Blogger kan vara irriterande. En del försöker i varje fall få mig att tro att det är en seriös kommentar. Men en del andra chansar tydligen på att kommentarerna inte modereras alls. Den här listan på länkar till ryska porrsajter dök upp för några dagar sedan.

Naken donna
Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Sätt fart Torstensson":

[url=http://moscow.relaxportal.biz/eng/]relax moscow safe-deposit acquit [/url]
[url=http://www.beauties-students.ru/news.php]beauties moscow escort[/url]
[url=http://www.escort-20minutes.ru/index.php]20 minutes the man moscow[/url]

/Och så fortsätter det med totalt ett 30-tal länkar till vad som ser ut som ryska porrsajter hela högen/

Publicera
Radera
Markera som skräppost

Släng skiten, det gjorde jag.


Rör inte min kompis

lördag 2015-03-07
Girighetens gubbar
tyckeri nummer 6505

Skrota vapnen
» Pengar luktar inte - dom stinker: I en mycket uppmärksammad debattartikel med rubriken "Sveriges trovärdighet som handelspartner står på spel" gick på fredagen 31 svenska näringslivsdirektörer upp till kamp för möjligheten att fortsätta tjäna mer pengar på att sälja vapen till diktaturens Saudiarabien. Vi måste ju stå fast vid våra avtal hävdas det. Under nästa vecka kommer en ny debattartikel som går till storms mot eventuella blockader mot handeln med Ryssland. Fast tydligen har man börjat dra öronen åt sig lite. Jacob Wallenberg har gått ut och poängterat att det inte bara handlar om vapenförsäljning. H&M har mycket snabbt gått ut och tagit avstånd från sin egen huvudägare Stefan Perssons underskrift (här, här, här och här). Organisationen Sveriges Konsumenter undrar hur SEB:s Annika Falkengrens underskrift går ihop med bankens "uppförandekod för vapenexport att man inte ska exportera vapen till länder som kränker mänskliga rättigheter". Saudiarabien är en av världens grymmaste diktaturer. Och till och med Liberala ungdomsförbundet påpekar att: - "Export av krigsmateriel är inte frihandel". Jag undrar hur många av de 31 direktörerna som ångrar sig? Det har också framförts frågor om vem som egentligen har skrivit debattartikeln. DN vill inte berätta!

Giriga finanssnubbar
» Bubblan som sprack: Svenska Dagbladet uppmärksammade i fredags att det då var exakt 15 år sedan som Stockholmsbörsen stod som högst innan den s.k. IT-bubblan sprack. Den dagen var fyra av de sju högst värderade bolagen på börsen verksamma inom IT-sektorn. Sedan sprack bubblan och många snabbt förmögna var plötsligt inte längre förmögna. Det försvann många hundratals miljarder. På ett par år hade börsvärdet halverats, och det tog i princip 7 år innan Stockholmsbörsen hade återhämtat sig. Och nu är vi uppenbarligen på väg in i en ny bubbla. I dag är tre av de sju högst värderade bolagen på Stockholmsbörsen banker. På tre år har det totala börsvärdet på Stockholmsbörsen fördubblats. På sex år har börsvärdet fyrdubblats. Är vi inne i en ny finansbubbla? Gissa vem som får rädda bankerna nästa gång dom kraschar?

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 7: Vem kan man lita på? En fungerande demokrati kräver också att det finns media som vi litar på. Varje år i samband med Mediadagarna presenteras en årlig Förtroendebarometer där vi får veta vilka media och institutioner som vi litar mest på (och minst på). Och det är utan konkurrens Public Service som vi har förtroende för. Även om siffrorna även här har sjunkit lite smått. Sämre ligger de kommersiella TV-kanalerna till. SR får siffran 71 och SVT får 67 medan TV4 nu är nere i 30. Dvs mindre än hälften av Public Service, och skillnaden ökar. 2007 var det 70-45 mellan SVT och TV4! TV3 får 11 procent! Dom vill nog helst inte vara med, det säger ju allt om kalkonkanalerna som fyller sin sändningstid med rappakalja och mög. När det gäller tryckt media ligger vår lokala morgontidning (49) och Dagens Nyheter (47) sämre till än Public Service, men trots allt bättre till än den kommersiella TV:n. Kvällspressen ligger i botten och konkurrerar med TV3. Även om Aftonbladet (16) trots allt ligger mindre risigt till än Expressen (11). En media som fyller sin uppgift och som vi litar på är en förutsättning för en fungerande demokrati. Och tydligen är det Public Service vi får sätta vår förhoppning till. Detta är dagens fundering inom utmaningen #blogg100.

» Bedragare del 126: Det har tydligen blivit något problem med mina betalningar för filmtjänsten Netflix. Hur som helst är Netflix uppenbarligen i varje fall mycket tacksamma för att jag använder deras tjänst.

Netflix
Hej!

Vi vill tacka dig för att du använder Netflix.
Tyvärr har vår ekonomiavdelning upptäckt att det inte gick att debitera ert konto.

För att du ska kunna fortsätta använda våra tjänster utan avbrott måste du uppdatera dina faktureringsuppgifter.
Vänligen besök denna sida för att fortsätta använda Netflix.

Hela processen tar 2-3 minuter.
Tack för din tid.
Det är tråkigt att du lämnar oss.

Det stora problemet är att jag faktiskt inte är Netflix-kund. Jag kommer alltså inte att bry mig om att ägna de där 2-3 minuterna åt att berätta för bedragarna vilken kontokort jag har så att dom kan hjälpa mig att tömma mitt konto. Fast så här precis efter månadsskiftet är där ändå redan tomt... Jag ägnar istället ännu fler minuter åt att berätta för er att slänga skiten i papperskorgen om ni också får det.


Rör inte min kompis

fredag 2015-03-06
Tagga ner lite
tyckeri nummer 6504

Alderan Shekarabi
» Stoppa slöseriet med skattepengarna: Jag såg en upprörd Jan Björklund på SVT i går på kvällen. Han debatterade den utredning som den Rödgröna regeringen tillsammans med Vänsterpartiet tillsatt för att utreda vilka begränsningar i vinstuttag som eventuellt kan behöva införas. En utredning som fått en del att få rejäla utbrott. En del utbrott så grova att till och med Jan Björklund blev tvungen att ta avstånd. Läs t.ex. Annie Lööf och Vårdföretagen som i princip tror att världen kommer att gå under om möjligheten att plocka ut obegränsad vinst från skattepengarna till ägarna begränsas. Civilminister Ardalan Shekarabi gjorde ett synnerligen behärskat och kunnigt intryck i motsats till Jan Björkkludds utbrott. Faktum är att det finns starka skäl till att titta på begränsningar i privata företags möjligheter att dela ut våra skattepengar som dom vill till sina ägare. Vi har haft flera exempel på hur bolagen fifflat undan vinsterna till utlandet utan att skatta för pengarna samtidigt som vi haft ett antal vårdskandaler. Verkligheten är att det svenska systemet är nästan världsunikt. Sverige är i dag t.ex. det enda landet i världen där kommersiella skolföretag får plocka ut vinst till ägarna från skattefinansierade skolor. Och det är inte heller ovanligt med begränsningar när det gäller skattefinansierad vård och omsorg t.ex. Det finns stora skäl att införa begränsningar. Tyvärr tror jag inte att utredningen kommer att utmynna i tillräckliga begränsningar!

Feminism
» Att prioritera: För några dagar sedan kommenterade jag att Svenska Dagbladets Näringslivsbilaga hade varit upprörda över hur höga löner de fackliga ledarna har. Några av dom kom ju upp i över 100.000 i månaden! Jag saknade då en granskning av motparternas löner. Dvs hur höga lönerna var för de högsta hönsen hos Arbetsgivarorganisationer och Branschorganisationer. Jag räknade då med att det skulle komma en granskning av det också - men det har det inte gjort. Kanske beror detta på att dom inte har så höga löner? Eller så har dom ännu högre löner, men detta reagerar inte SvD:s Näringslivsredaktion på? I går hade man istället granskat kvinnorepresentationen i styrelserna, både i börsbolagen och i statliga och kommunala bolag. Allra sämst är läget i de privata aktiebolagen. 18% av ledamöterna är kvinnor och 47% av bolagen saknar helt kvinnlig representation. Även i statliga bolag är kvinnorepresentationen 18% men bara nästan 8% saknar kvinnlig representation. I de kommunala bolagen är 29% kvinnor och 12% av bolagen saknar helt kvinnlig representation. Bäst är läget i landstingsägda bolag där 44% av ledamöterna i styrelserna faktiskt är kvinnor och i mindre än 4% av bolagen saknas det helt kvinnor. Vad väljer då Svenska Dagbladet som rubrik i den tryckta tidningen? Jo: - "Kvinnobrist i kommunala bolagsstyrelser"! Att läget är sämre i de statliga bolagen och ännu sämre i privata bolag var tydligen inte tillräckligt rubrikskapande. Det ska påpekas att läget har blivit bättre de senaste 10 åren, och allra bäst är förbättringen inom kommunerna!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 6: Jag såg en debatt i går på SVT mellan Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg och Sverigedemokraternas riksdagsledamot Paula Bieler och som handlade om SD:s inte alls rumsrena, men mer eller mindre officiella svans. Paula Bieler tog helt avstånd från alla dessa SD:are som sprider både den ena och den andra vidrigheten på Internet - och på andra håll. Dom har inget med SD att göra hävdar hon! Fast hon har lite svårt att svara på riksdagsledamöter och partistyrelseledamöter som Kent Ekeroths engagemang i olika gödselspridare som t.ex. Avpixlat. Det finns fortfarande ett arv från Jimmie Åkesson, ett försök att fila bort den mest extrema delen av partiet. Den propagandan ska inte synas ovanför ytan i offentligheten. Och flera SD:are har rensats ut - om dom inte finns för nära partiets inre ledning. Kent Ekeroth vågar man sig t.ex. inte på. Demokrati kräver yttrandefrihet. Men Yttrandefrihet kräver också ansvar! Jag tycker inte riktigt att Paula Bieler lyckades försvara ett rumsrent Sverigedemokraterna! Detta ingår i utmaningen #blogg100.

Blogger
» Bedragare del 125: Till min Blogg Sven Tycker på Blogger dyker det ibland upp kommenterar som bara är försök att få publicerat reklam. Alla har lite konstigt formulerat, men mycket anonymt, beröm till ett inlägg. Men eftersom det är på engelska så förstår man omedelbart, utan att direkt läsa texten, att man inte har läst blogginlägget utan det är någon robot som skickar ut skiten. Detta är den senaste.

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Älska din nästa":

If an individual decides to ppurchase their gear online they will bbe able tto choose among maany diferent brands and shop around until they find the bestt deal. Rip It has expanded their line to include two Protottype senior leawgue baseball bats. This piece of equipment can save the player from very serious injury.

Also visit my webpage - Sports Shirts

Publicera
Radera
Markera som skräppost

Efter modigt övervägande under ett par dagar har jag bestämt mig för att markera denna kommentar som Skräppost. Jag ställer mig starkt tvivlande till att innehavaren av sajten "Sports Shirts" har läst min Blogg. Dessutom tycker jag att "Hr Anonym" ska träna på rättstavning. Någon som begriper får gärna berätta för mig vad som är tanken med de mycket underliga stavfelen i texten. Handlar det om något försök att undvika Spam-filter?


Rör inte min kompis

torsdag 2015-03-05
Skåne, Banker och Carola
tyckeri nummer 6503

Skånepepparkakor
» Lite väl snällt: Skånska är ett vackert språk. En av dess stora styrkor är alla de underbara och härliga egna ord som finns i språket. Därför blir jag lite förundrad (förolämpad) när man utnyttjat vårt vackra språk för att fjäska in sig hos moderatledaren Anna Kinberg Batra. Helsingborgs Dagblad (och gissar jag samtidigt Sydsvenskan) ägnar i dag en helsida åt Anna Kinberg Batras besök i Malmö. Där hon ju bland annat besökte synagogan i Malmö för att där få chansen att lägga skulden för attackerna mot synagogan på Socialdemokraterna i Malmö. Men sedan försöker man sig på ett lite lättare inslag också och ställer tre frågor till Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra. Och, för att vara snälla så får hon två rätt av tre. Men, detta är något som jag verkligen vill ifrågasätta. Det är där jag kommer in på det vackra skånska språket. Ordet "fubbick" är ett av dessa underbara skånska ord. En fubbick är en idiot! Moderater är t.ex. typiska fubbickar! Men Anna Kinberg Batra får rätt för översättningen - "Speciella typer, skulle jag vilja säga, malmöitiska typer..." Att inte reportern känner sig direkt förolämpad och ger klart FEL för att kalla fubbick för en speciell person förstår jag inte. Dvs att kalla malmöiter för idioter, det begriper jag verkligen inte. Anna Kinberg Batra hade ett rätt (att Skånes högsta hus är Turning Torso i Malmö). Dom andra svaren var helt fel. Grovt fel. Att sedan inte heller reportern har mer än ett rätt tyder på att han tydligen också härstammar från Fjollträsk. Läs mer om Skåne och skånska.

» Det finns ett bättre alternativ: Jag ser att Flygbussarna AB är så glada och stolta över att kunna starta upp en ny busslinje som ska gå var 20:e minut direkt mellan Bromma flygplats och Arlanda flygplats. Det ska gå så mycket enklare då att byta flyg i Stockholm - om man kommer in på en flygplats och sedan ska flyga vidare från den andra flygplatsen. Fast jag har en ännu smartare lösning än en lösning som ska ge en bussavgång var 20:e minut. Den lösningen innebär att alla flygningarna till och från Stockholm använder samma flygplats. Det är helt enkelt dags att lägga ner Bromma flygplats, något som har varit utlovat i årtionden. Börja avveckla Bromma - NU!

Nordea
» Ny banktjänst: Jag ser att bankerna börjar se en ny affärsidé vid horisonten. Den ursprungliga tanken med en bank är ju att låna in pengar från de som har detta (och betala en ränta som tack för lånet) och sedan låna ut pengarna till de som behöver pengar (och ta ut en ränta som betalning för tjänsten). Genom att sätta utlåningsräntan högre än inlåningsräntan uppstod det ett överskott som användes för omkostnader och vinst till ägaren. Sedan dess har verksamheten förenklats något. Man behöver inte låna in pengar för att låna ut. Man "skapar" nämligen egna nya pengar som man kan ta betalt för att låna ut även om man inte lånar in pengar. Och nu, är ännu en affärsidé på gång. De låga räntorna har ju gjort att man i dag inte får någon ränta på pengarna om man "lånar" dom till banken. Däremot är "räntevinsten" på lånen som bankerna ger rekordhög. Dvs bankerna tjänar mer pengar än någonsin på lånen. Men bankerna har en ny affärsidé på gång. Istället för att som förr betala för att få låna våra pengar (så att dom kan låna ut dom med vinst) som är man nu på gång att istället ta betalt för den nya tjänsten att förvara pengarna till oss. För att vi ska slippa ligga obekvämt på en madrass full med sedlar som prasslar så betalar vi vår bank en viss procent för att dom förvarar pengarna till oss. Det här har tidigare kallats negativ ränta, men det uttrycket låter så negativt tycker bankerna. Dom kommer istället att kalla det för Förvaringsavgift! Det börjar än så länge i Danmark och det är främst företag som berörs. Men ni ska se att snart är det även privatpersoner som får betala för den nya tjänsten!

København
» Var ska man bo: Enligt konsultföretaget Mercer är Wien den bästa staden att bo i på vår jord. Följt av Zürich och Auckland, München, Vancouver, Düsseldorf, Frankfurt, Geneve och på nionde plats København i Danmark. Man får gå längre ner på listan för att hitta den svenska prydnaden Fjollträsk... f'låt jag menar Stockholm. Vår kungliga huvudstad delar 19:e platsen med Luxemburg. Kanske inte så mycket att vara glada över där uppe i 08-land. Utklassade av vår skånska informella huvudstad, København. Å andra sidan så delar Helsingfors och Oslo på 31:a platsen. Tydligen är detta en lista som kontinuerligt uppdateras, så jag förstår inte hur det kommer sig att Sveriges Radio publicerar den just nu. Den kompletta listan hittar du här. I botten på den 230 städer långa listan hittar vi Bagdad. En bra insats av USA som räddat staden...

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 5: Är bloggläsare bara snuskhumrar? Jo, man kan undra detta när jag studerar besöksstatistik för Sven Tycker. Ett av de allra vanligaste sökorden, som legat med på topplistan i mer än 10 år, är "Carola Häggkvist naken". Det är fascinerande att det fortfarande finns människor varenda dag som ger sig ut på nätet och letar efter nakenbilder på Carola. Den 22 augusti 2006 skrev jag ett inlägg med rubriken Carola Häggkvist naken. Inlägget handlade om det faktum att jag fått besökare som sökt efter just detta. Då förorsakat av att jag ett antal år tidigare samma dag skrivit om Carola Häggkvist och samtidigt pratat om den "nakna sanningen". Resultatet blev att Google placerade Sven Tycker högt upp på sökningen "Carola Häggkvist naken". Och i dag får jag upp till tiotalet besökare till inlägget från 2006 med denna rubriken varje dag! Tyvärr lär dom bli rejält besvikna eftersom där inte finns en enda bild på Carola, allra minst utan kläder. Detta är dagens inlägg inom ramen för utmaningen #blogg100.

Microsoft
» Bedragare del 124: Föredömligt kort. Bara för att jag varit så ofantligt vänlig att använda mig av Internet tycker alltså Microsoft Office att jag ska belönas med motsvarande nästan 7,5 miljoner kronor. Han är generös han den där Gates!

F Y I

Din e-ID har valts ut av Microsoft Office för att ta emot ett totalt belopp på "$900,000.00" för aktiv användning av Internet, att hävda skicka ditt namn, mobilnummer och land

Kan man låta bli att skicka in namn, mobilnummer och nation? Så enkelt att bli mångmiljonär! Finns det verkligen människor som går på en så'n här bluff? Är det inte lite väl uppenbart att det hela inte är seriöst. Visst är Bill Gates ibland en generös man, men inte på det här viset. Som sagt tidigare, släng skiten!


Rör inte min kompis

onsdag 2015-03-04
Privilegiet att vara pappa
tyckeri nummer 6502

Idealpappan
» Att vara pappa är ett privilegium: Förra året fyllde den svenska Föräldraförsäkringen 40 år. Och även om det är en bit kvar till ett jämlikt uttag mellan mamman och pappan så har vi ju faktiskt kommit en bra bit fram till dags datum. I en artikel i Fackförbundet ST:s tidning Publikt läser jag att om papporna 1974 tog ut 0,5% av föräldrapenningen så hade detta 1984 ökat till 4,8%, 1994 var det 10,8%, 2004 var det 18,7% och 2013, som är sista året med siffror, så var vi uppe i 24,2%. Det går alltså framåt. Själv förstår jag inte de pappor som inte utnyttjar möjligheten så mycket som möjligt att umgås med sina barn, att lära känna dessa och låta dom lära känna dig. Däremot tror jag aldrig att vi kommer att komma till en situation där fördelningen är 50-50. Det är ganska naturligt att mamman utnyttjar dagar i början. Visst går det att lösa amning osv på annat sätt, men vi kommer nog aldrig ifrån att mamman utnyttjar mer än pappan. Den ideala föräldrapenningen anser jag vara utformad som att en tredjedelen är mammans, en tredjedel är pappans och den sista tredjedelen kan man fördela fritt. I ett förhållande kanske det är mamman som är lämpligast att stanna hemma mest och i ett annat förhållande är det pappan. Det kan beror på hälsotillstånd, det kan bero på arbetsförhållande och det kan helt enkelt bero på intresse. Men det är inget som säger att det ska vara mamman som tar den sista tredjedelen. Det kan lika gärna vara pappan. Men förhållandena i olika förhållanden kan vara olika så att olika lösningar passar olika. Alltså är jag inte mogen till någon radikal 50/50 fördelning i lagen. Men de pappor som missar chansen gör ett stort misstag. Jag jobbade bland annat 75% under många år. Och om jag nu inte fattat så många kloka beslut i mitt liv så tillhör detta i varje fall de kloka besluten. Så, stå på er pappor! Kräv er rätt till föräldraledigheten! Ni ångrar er inte!

Revolver
» Ännu en terrorattack: Nä, det var det faktiskt inte. Bara normalt mördande. Hur som helst läser jag i en liten notis i Expressen att två personer sköts ihjäl och ytterligare 5 skottskadades på en nattklubb utanför Los Angeles. Kan ni tänka er mediebevakningen om den "skyldige" varit en islamistisk IS-sympatisör som skjutit ihjäl två personer i USA? Men nu var det inte detta utan "bara" en gänguppgörelse. Alltså en liten notis istället bara. Sån't är ju helt normalt!

Barack Obama
» Underliga vänner: Israels premiärminister riskerar att förlora nyvalet i Israel så han har flyttat valrörelsen till Washington i USA. Alltså höll Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ett tal i den amerikanska kongressen. Ett tal som hölls på inbjudan av det Republikanska partiet. USA:s president, Demokraten Barack Obama, har hela tiden varit motståndare till att Benjamin Netanyahu flyttat in den israeliska valrörelsen i USA:s kongress. Och dessutom ett tal som var mycket kritisk till USA:s politik. Vad det mycket enkelt handlar om är att Israel inte litar på USA:s förhandlingar med Iran. Israel hävdar att Iran är långt komna i sin strävan att skaffa sig kärnvapen. Och man har inget som helst förtroende för USA:s förhandlingar. Vad Benjamin Netanyahu glömmer att berätta är om Israels egna kärnvapen. De flesta experter har också litet förtroende för de israeliska slutsatserna som nog mer handlar om den israeliska valrörelsen. Läs vad Aftonbladet och Wolfgang Hansson skriver. Eller vad Svenska Dagbladet skriver och även här. Även Helsingborgs Dagblad skriver flera gånger om konflikten. Jag tror jag håller med Anders Lindberg i Aftonbladet, vad Israel verkligen behöver är en ny regering.

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 4: Hur många läser bloggar? Varför läser man bloggar? Jag har försökt att titta på besöksstatistiken och försöka få ett svar på dessa frågor. Men jag kan inte riktigt komma fram till ett enkelt svar. Nu fuskar jag ju lite som lägger upp Sven Tycker på flera plattformar. En del läser här en del där osv. Totalt säger statistiken att det kanske är 100 eller 200 läsare varje dag, det varierar ju. Hur många läser aktivt och hur många konstaterar helt enkelt direkt att det här var inte för mig? Det är en spännande fundering. Min dröm hade varit att en dag fått prata med ALLA som besökt Sven Tycker och fått veta vad dom egentligen tyckte. Varför dom besökt Sven Tycker? Hur som helst är detta en ny fundering i #blogg100 utmaningen. som går ut på att blogga dagligen i 100 dagar.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-03-03
Feminism som förebild
tyckeri nummer 6501

Feminism
» Säg Nej till dödsstraff: Jag är en mycket stark motståndare till dödsstraffet. Ingen människa, och jag upprepar INGEN, har rätt att ta någon annans liv. Men, det finns tillfällen när jag får tvivel på om min åsikt är ovillkorlig. Jag har dock lyckats stå emot än så länge. Fast, det är jobbigt ibland. Ett sådant tillfälle är den händelse i Indien som egentligen inträffade för cirka två år sedan. En ung kvinna, Jyoti Singh, våldtogs och misshandlades av fem män och en 17-åring. Flickan dog efter några veckor på sjukhus av sina skador, och händelsen fick stor uppmärksamhet. Till slut dömdes fyra av de inblandade till döden genom hängning. En av männen, Mukesh Singh, som var chaufför i den buss där våldtäkten ägde rum, nekar till att han deltog i våldtäkten. Men han berättar i en intervju att han tycker att kvinnor som ger sig ut på nätterna bara har sig själva att skylla om dom drar till sig uppmärksamhet. - "En tjej är mycket mer ansvarig för våldtäkten än en kille" säger han i en intervju med BBC. Man kan ju faktiskt som snart 63-årig gubbe bli rabiat feminist för mindre. Och, som sagt, mina tvivel på dödsstraffets välsignelser får sig verkligen en törn när jag läser det här. Jag skäms över mänskligheten, jag skäms över manligheten, jag skäms! Läs här vad India Today skriver.

Min mamma med Håkan Juholt
Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 3: Varför väljer man att blogga? Varför har jag börjat blogga? Ja, jag har redan innan förklarat mer praktiskt varför jag började. Men vad är det hos mig som har gjort att jag under så här lång tid har trivts med att tycka till om allt möjligt. Det är naturligtvis ett politiskt intresse som ligger bakom. Bloggen Sven Tycker är ju ett klart politiskt ställningstagande. Det går inte att förneka. Det här är ett politiskt intresse som jag ärvt av min mamma. Det har varit helt naturligt för mig sedan jag var barn att hon varit på politiska möten. Och hon i sin tur har ärvt sitt intresse från min morfar som var fackligt mycket engagerad. Min i dag 94-åriga mamma har naturligtvis avvecklat det mesta. Men hon följer fortfarande med, har sina åsikter klara och lägger ner en del av sin fritid på Hembygdsföreningen. När jag var barn var hon bland annat ordförande i det som då hette Barnavårdsnämnd, hon var många år ordförande i Skolstyrelsen här i Åstorp och får väl sägas vara en av de kvinnliga pionjärerna genom många års arbete i Kommunstyrelsen. Ett arv som jag känner stolthet över. Även om jag aldrig kommit längre än Kommunfullmäktigeuppdrag på bakre stolar och uppdrag i Fritidsnämnd och Skolstyrelse. Men jag har lärt mig att det är viktigt att bry sig politiskt. Att ju fler som engagerar sig politiskt desto bättre fungerar demokratin. Det är därför jag bloggar! Just nu som en del i #blogg100 utmaningen. På bilden ses mamma i samspråk med Håkan Juholt för ett par år sedan.

» Bedragare del 123: Dagens mejl kom för ett par dagar sedan från en Luna Holmgren som berättar att jag kan få ett presentkort värt €50 bara genom att svara på en snabbundersökning. Tänk så generöst!

Få ett Coop-presentkort värt €50 från din favoritbutik
Slutför vår snabbundersökning för att se om du kvalificerar dig

Coop-presentkort
Coop Presentkort

Presentkortet är en av flera belöningar.
BÖRJA HÄR
Avanmälan från detta nyhetsbrev | Se online versionen | Rapportera problem
Trots den noggranna sammansättningen av detta e-mail, är "Online Customer Service" under inga omständigheter ansvarig för eventuella skador orsakade, direkt eller indirekt som en konsekvens av eventuelle misstag eller missförstånd angående utskicket. Detta gäller allt innehåll skrivet av "Online Customer Service" eller annat innehåll som tillhandahållits från tredje part som ett resultat av detta utskick.

Vi bearbetar med högsta omsorg alla dina uppgifter för genomförandet av ditt (företags) abonnemangsavtal. Vi vill hålla dig informerad om nya uppdateringar gällande "Online Customer Service" och annan information gällande utvalda företag.

Ytterligare information avseende de platser där dina personliga detaljer utnyttjas och bearbetas kan hittas i vår sekretesspolicy. Våra leveransvillkor gäller för alla våra Villkor. Klagomål angående innehållet i vårt nyhetsbrev, frågor gällande ditt abonnemang eller andra allmänna förfrågningar kan skicka till luna@mailing-base.com

Du får detta e-postmeddelande för att du registrerade dig på med e-postadress: xxxx@swl.nu

Fast jag kan inte förstå varför dom inte betalar ut i svenska kronor? Och sedan är där så mycket reservationer, för att inte tala om att det kan bli andra ersättningar också. Det är ju bra att dom reserverar sig för alla skador som kan uppstår pga missförstånd!? Jag kan också klart deklarera att jag har sannerligen inte registrerat mig hos dom här. Observera att på bilden är presentkortet på 350 kronor. I texten är det på €50 - vilket är mer än 450 kronor. Undrar vem som stjäl den mellanskillnaden? Släng skiten!


Rör inte min kompis

måndag 2015-03-02
Älska din nästa
tyckeri nummer 6500

Skapa fred
» Terrorister slår till igen: I en liten notis i Sydsvenskan läser jag att tre personer dödats på en pizzeria nära Jyväskylä. Ungefär samtidigt läser jag att i Tyrone i Missouri i USA har 6 personer skjutits ihjäl av en man som sedan tagit sitt eget liv. De här små notiserna är vad jag hittat i svensk media, CNN berättar lite mer. Nu var det uppenbarligen mer normala knäppgökar, inte islamistiska terroristknäppgökar som utförde morden. För hade det varit detta hade rubrikerna och mediebevakningen blivit något helt annat. Kommentatorer och Experter hade uttalat sig om vad som måste göras och vad som gått fel i samhället. Den "stora planen" hade sökts. Vi hade fått kommentarer från politiker, händelsen hade bevakats i flera dagar i media. Men nu var det som sagt bara "vanliga" knäppgökar så nu behövs inga experter för att uttala sig om vad som måste göras. Men, det hade kanske varit mycket viktigare för den allmänna säkerheten att göra något åt alla dessa "knäppgökar" som mår så dåligt att den här typen av katastrofer inträffar om och om och om igen utan att andra än de närmast sörjande känner upprördhet. Terrorister (islamister, högerextremister eller vad dom nu är) är ett hot och ett bekymmer. Men människor som mår dåligt är ett ännu större hot och bekymmer.

Sveriges flagga
» Myter om invandringen - del 2: Enligt myten pågår det en massinvandring till Sverige som innebär att om några årtionden kommer svenskar att vara i minoritet i vårt land. Hur sant är då detta? Först ska vi kanske konstatera att det är omöjligt att säga vem som är "svensk". Vad krävs för att vara "svensk"? Är man svensk om man är född i Sverige? Eller måste båda föräldrarna också vara födda i Sverige? Hur många generationer bakåt måste man ha bott i Sverige för att vara svensk? Måste man vara blond? Är samer svenskar? Är vi skåningar svenskar - vi bodde ju i Danmark till 1658? Räcker det att man "känner sig svensk"? Jag härstammar från Valloner från Belgien som invandrade till Sverige i början på 1600-talet. Dom blev alltså "svenskar" innan skåningarna blev det! Hur som helst har en rapport från SCB visat att Sveriges befolkning beräknas uppgå till drygt 11,6 miljoner år 2060. Av dom räknar man med att 18 procent eller drygt två miljoner antas vara födda utanför Sverige. Det innebär att 82% är födda i Sverige. I dag är den siffran cirka 15 procent födda i utlandet och 85% födda i Sverige. Vem är svensk? Blond? Talar svenska? Känner sig som svensk? Härstammar från "svenskar" i minst 5 generation bakåt?

» Bedragare del 122: Dagens mejl från Gloria Mackkenzie är föredömligt kort. Min donation är redo, jag behöver bara kontakta Gloria!

Your donation is ready for processing for further information contact gloriamackenzie098@gmail.com

Fast jag vet inte riktigt vad Recyourself har med det hela att göra. Det är nämligen därifrån hon påstår att hon skickar sitt mejl. Nå'n form av musiktjänst. Nätet är stort! Jag tror tyvärr att jag kastar mejlet i papperskorgen. Hon kanske inte vill donera pengar till mig utan tycker att jag ska donera pengar till henne?

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 2: Som jag sade i går så deltar jag från 1 mars i #blogg100 utmaningen på Facebook. Blogga dagligen i 100 dagar! Och det är kanske ingen större utmaning för Sven Tycker som snart varit daglig i 18 år. Men min tanke är att så långt som möjligt försöka förklara varför jag (och många andra) bloggar. Det är nämligen inte, om ni nu trodde det, bara för att vi är exhibitionister. I går förklarade jag ju varför jag började med bloggandet. I april 1997 skrev jag det första inlägget i det som skulle bli bloggen Sven Tycker. Men uttrycket "Blogg" var inte uppfunnit. Enligt Wikipedia skapades uttrycket "weblog" i december samma år. Och någon gång 1999 började man använda den förkortade formen "Blog". Men, då hade jag alltså hållit på i flera år under epitetet "Dagbok på nätet". Och sedan har det alltså fortsatt.


Rör inte min kompis

söndag 2015-03-01
#blogg100
tyckeri nummer 6499

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 1: I dag hoppar Sven Tycker på ett nytt tåg. Det är dags för en ny utmaning i form av #blogg100. En utmaning på Facebook som i princip går ut på att blogga varje dag i 100 dagar. Och egentligen är det ju ingen större utmaning för Sven Tycker eftersom den varit daglig i snart 18 år. I morgon är det tyckeri nummer 6500. Men det är ju faktiskt lite missvisande. Det allra första blogginlägget på Sven Tycker skrevs den 4 april 1997. Begreppet "Blogg" fanns inte, i varje fall hade jag inte hört talas om det. Jag behövde lära mig att skapa en hemsida. Jag behövde helt enkelt träna på html-kodning eftersom jag skulle lägga ut information om kortvågslyssning / DX-ing på nätet. Och jag hade hört talas om något som kallades "Dagbok på nätet". Alltså skev jag några rader om vad jag tyckte under en rubrik "Sven Tycker". I början var det inte dagligt. Och i maj hände det också att jag lade upp flera "tyckerier" samma dag. Och det kunde vara långa perioder av inaktivitet. Men från juli 1997 började det hela finna sin form med dagliga inlägg och ibland flera olika ämnen samma dag. Sedan dess har det mest växt. Lite ändringar i layout och längre inlägg. Och det som gäller är också att tyckerierna publiceras på mer professionella bloggplattformar parallellt. Ursprungligen var tanken att jag vill ha lite olika ämnen på de olika plattformarna. Aftonbladet hade bland annat under en tid ett Bloggverktyg som jag använde. I dag fungerar bloggandet i praktiken så att hos Wordpress får varje ämne sitt eget inlägg och publiceras oftast kontinuerligt under dagen. Här på "orginalet" publiceras det hela när det är klart för dagen. Men det är ju egentligen inte en "äkta" bloggpublicering. Allt är en enda enkel html-kodad sida. Inga möjligheter till kommentarer osv. Av den anledningen läggs för enkelheten en kopia av dagens tyckeri ut på bloggverktyget Blogger också. Där det ju då också finns möjligheter till kommentarer osv. Egentligen skulle jag ju ha slopat allt utom kanske Wordpress. Men av nostalgiskäl vill jag behålla det gamla orginalet. Och det blir ju faktiskt fler läsare när det finns på fler ställen. Det verkar som vissa hittar Blogger enklast och andra hittar Wordpress enklast. Och det finns ju inga "lagar och föreskrifter" om vad som är tillåtet. Alltså gör jag som jag vill. Välkomna att läsa!

Försäkringskassans skam
» På tiden: Tydligen är det dags för ett av Reinfeldt-regimens större klavertramp att avskaffas. Ättestupan i sjukförsäkringen är på väg att avskaffas. Den Moderata tron att sjuka människor egentligen bara är lata var det som präglade införandet av det som kallades "den bortre tidsgränsen". Teorin var att om människor var långtidssjuka så blev dom plötsligt arbetsföra om man drog in sjukpenningen. Tyvärr var det ju inte så. Långtidssjuka var helt enkelt "Lång Tids Sjuka"! Och istället för att plötsligt bli arbetsföra och börja jobba när sjukpenningen drogs in så ställdes dom utan inkomst. Fick leva på sin partner, sina barn eller socialbidrag. Nu verkar den stora utredningen av Socialförsäkringen ha kommit överens om att dumheterna som infördes 1 juli 2008 ska avskaffas. Den som är sjuk och oförmögen att jobba ska naturligtvis ha rätt till sjukpenning. Även om det tar mer än 2,5 år att bli frisk!

De Rödgröna partierna
» Det politiska läget: Det går inte att tycka till om varenda väljarundersökning som görs i vårt fosterland. Man får välja ut de som innehåller glada budskap och de som har lite större tillförlitlighet. För som jag sagt upprepade gånger så är siffror och statistik alltid lika spännande. Hur som helst så låter SR:s Ekoredaktion Novus Opinion varje månad göra en sammanvägning av ett antal olika väljarundersökningar från olika tidningar. Och nu har man alltså presenterat Svensk Väljaropinion för februari. Och det går att hitta en hel del glädjeämnen även här. Läget mellan blocken är i princip oförändrat, de Rödgröna har ökat till 44,3% (+0,1) medan Högeralliansen ligger oförändrat på 38,5%. Däremot sker det förändringar inom blocken. Sverigedemokraternas uppgång är också över och det vänder ner till 13,9% (-0,2). Inom det Rödgröna blocket tappar Socialdemokraterna till 30,3% (-1,2) medan främst Vänsterpartiet ökar till 6,9% (+0,9) men även Miljöpartiet ökar till 7,1% (+0,4). Båda partierna är nu var för sig större än alla de Borgerliga stödpartierna och tillsammans är man större än Sverigedemokraterna. Inom Högeralliansen tappar två av partierna, Moderaterna får 23,1% (-0,7) och Folkpartiet får rekordlåga 4,7% (-0,2). Kristdemokraterna har en mindre uppgång till 4,4% (+0,4) medan Centern får 6,3% (+0,5) och allt mer placerar sig i en grupp för sig medan Folkpartiet halkar ner mot strecket tillsammans med Kristdemokraterna. Det kan slutligen sägas att Feministiskt Initiativ har en smärre uppgång till 2,3% (+0,1), vilket dock får betecknas som inom felmarginalen. Partiet är dock helt beroende av att det får publicitet, och mellan valen får man inte det. Vi kan alltså dra slutsatsen att den Rödgröna minoritetsregeringen håller sina ställningar, men supportrarna vill ha en lite radikalare politik än vad Stefan Löfven tycker sig vilja föra. En spännande sak är att både Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter valt exakt samma rubrik till sina kommentarer: "V drar iväg och FP tappar väljarstöd"! Har dom också börjat samordna det redaktionella?

» Bedragare del 121: Fler Nigeria-brev! Om jag förstått det hela rätt så har man fått 5,2 miljoner dollar över som Peter Olu vill skicka till mig via kurirpost. Fast jag får inte berätta för kurirerna vad det är i paketet - som är väl förseglat. Vidare framgår det inte riktigt varför man ska skicka pengarna till just mig. Kom dom inte på något bra skäl?

OFFICE OF THE NATIONAL SECURITY ADVISER
TO THE PRESIDENT FEDERAL REPUBLIC OF NIGERIA
GET BACK TO ME AT YOUR EARLIEST CONVINIENCE
Attention,
I am Lt. Gen. Peter Olu, National Security Adviser to the New President Dr Goodluck E. Jonathan Federal Republic of Nigeria. I decided to contact you because of the prevailing security report reaching my office and the intense nature of policy in Nigeria. This is to inform you about our plan to send your fund to you via cash delivery. This system will be easier for you and for us. We are going to send your contract part payment of US5.2 Million to you via diplomatic courier service.
Note: The money is coming on two security proof boxes. The boxes are sealed with synthetic nylon seal and padded with machine. This fund was brought to us from America; it was meant for our Local AFEM market. But since the money was not used, I will use my position as the National Security Adviser to the President to send this fund to you. The boxes are coming with a Diplomatic agent who will accompany the boxes to your house address. All you need to do now is to send to me

Nigerias flagga
1. Full Name: .........
2. Telephone Numbers: ...........
3. Your Age: ........
4. Your Sex: ...........
5. Your Occupation: ............
6. Your Country: ............
7. City: ...........
8. Your Home Address: ................
9. Marital Status: ................
10.Your identity such as, international passport or driver license........................
The Diplomatic attached will travel with it. He will call you immediately he arrives your airport. I hope you understand me.
I will let you know by the special grace of God when the boxes are airlifted. Note: The diplomatic does not know the original contents of the boxes. What l declared to them as the contents is Sensitive Photographic Film Material. I did not declare money to them please. If they call you and ask you the contents please tell them the same thing Ok, I will let you know how far I have gone with the arrangement. I will secure the Diplomatic immunity clearance certificate that will be tagged on the boxes to make it stand as a diplomatic consignment.
This clearance will make it pass every custom checkpoint all over the world without hitch. Confirm the receipt of this message and send the requirements to me immediately you receive this message. If you need more information about this, I will give you the details how to contact the diplomat for more information on how to carry out the plan. I need you response because the boxes are schedule to leave as soon as we hear from you. Reply me immediately you receive this message via Email (pete.olu@aol.com ) Call me on my direct PH/FAX: ( 234-7011830698:Fax:234-12270511) Best Regards,
Lt. Gen. Peter Olu

Det skulle vara spännande att veta om det verkligen kommer några mystiska figurer och vill lämna över ett par lådor som jag måste betala pengar för att lösa ut till exempel. Eller det bara kommer ett telefonsamtal där jag måste betala deras biljett så att dom kan ta sig till mig. Eller något annat. Vi slänger det här också tycker jag.

Det fullständiga arkivet över Svens tyckerier sedan 1997

Besök gärna Sven Tycker på Wordpress

Besök görna Sven Tycker på Blogger
Dagens Måne
Läs Dagens ETC
Byt till ETC-el
Skånes Fria
Fria Tidningen
Expo
Stöd Arbetarrörelsens Internationella arbete
Autism & Asperger Förbundet
Sveriges DX-Förbund, om du vill veta mer om kortvågsradio
Netroots - Socialdemokraterna
Infoo.se-Svenska webbkatalogen

bloggtopplista
BloggRegistret.se
Blogglista.se
Bloggparaden
Politik
Politik bloggar
Reggad på Commo.se
Hör gärna av dig till:
tycker@swl.nu.
eXTReMe Tracker

Lokala länkar:

Åstorps kommun

Åstorps Hembygdsförening

Nyvångs Gruvmuseum

Kvidinge Sockens Hembygdsförening

Åstorps Fotoklubb

Söderåsens Natur

IS Skanne

Åstorpsortens Ryttarförening

Åstorps Cykelklubb

Björnekulla Brottarklubb

Smaker från Söderåsen

Spettkaksbageriet i Åstorp

Skånehill Gård

Dymöllans Ålrökeri

Söderåsens Forsgård

Tomarps Kungsgård

Sånnagården

Tingvalla

Galleri Hultman

Hotell & Restaurang Rosenberg

Skåneleden

Björnekulla Fruktindustri

Godbiten Konditori

Kroglyckans

-


Fåglarna kvittrar

Vill du läsa gamla återanvända åsikter?

Sven tycker januari-februari 2015 Sven tycker - Arkivet    

Sven Ohlsson den 21 april 2007
Och dom fortsätter att kvittra