Djupa politiska och filosofiska tankar - helt gratis - på Sveriges äldsta dagliga blogg
  Sven tycker till. Färdiga åsikter - helt gratis   Sven Ohlsson
Till presumtiva arbetsgivare:
Jag har rakat mig sedan bilden togs!

 
Alla har vi åsikter. En del skriver insändare, andra dagbok eller dagens trend - en blogg. Här passar jag på att uttrycka mig fritt. Jag skriver om stort och smått, om allmänna frågor eller privata frågor. Jag hoppas att du tycker det är lika roligt att läsa, som jag har tyckt det är att skriva. Och ha överinseende med att trots att det är en av Sveriges äldsta "bloggar" så är detta nog också en av Sveriges fulaste "bloggar"!

Sjutton år i mänsklighetens tjänst
SVERIGES ÄLDSTA OCH FULASTE DAGLIGA "BLOGG"?

Glöm inte att bokmärka Sven Tycker så att du snabbt kan återvända

Rör inte min kompis

fredag 2014-12-19
Om politiker i panik
tyckeri nummer 6427

Göran Hägglund funderar över vad han gjort
» Göran Hägglund i panik: Med största sannolikhet får vi ett Extra Val i mars månad och i sedvanlig ordning kommer väl Kristdemokraterna att balansera på kanten och riskera att åka ur Riksdagen. Partiets egentliga stöd, enligt de flesta väljarundersökningar, ligger ju i allmänhet under 4%. Men vid varje val räddas man kvar av stödröstande borgerliga kollegor. Just nu de senaste valen främst av Moderater som inte vill riskera att partiet åker ur, men uppenbart är att Göran Hägglund vill rädda partiet utan dessa stödröstande. Nu senast manifesterat av sitt utspel om flyktingmottagandet genom en debattartikel i Dagens Nyheter med rubriken: - "Så kan vi minska kostnaden för flyktingmottagandet". Uppenbarligen är det just kostnaden som är det svåra problemet. Göran Hägglunds fjäskande för Sverigedemokraterna innehåller i princip tre förslag. Flyktingar, som redan i dag har sämre ekonomi än "socialbidragstagare", ska få sina ersättningar sänkta ytterligare. Flyktingar som bedöms ha asylskäl ska under ytterligare några år leva i ovisshet om vad som ska hända genom tillfälliga uppehållstillstånd. Slutligen ska ansökningsförfarandet snabbas på genom att avskaffa den individuella prövningen och asylsökande från länder som vi bedömer som "säkra" ska få avslag med vändande post. Mycket förenklat kan man säga att Göran Hägglund fått positiva reaktioner från de grupper som bara ser Flyktingmottagande som en kostnad medan de som ser det som en medmänsklig plikt och inser att alla "utgifter" faktiskt inte är en "kostnad" tycker att Göran Hägglund kört i diket. Sverigedemokraterna är naturligtvis lyckliga och lovar att stödja en Högeralliansregering om detta blir hela Högerns linje. Och i Svenska Dagbladet skriver Sanna Rayman Föredömligt inspel från KD och koncentrerar sig på kostnadsbiten. Men det är dags att modifiera den debatten. En asylsökande som inte fått något uppehållstillstånd får i dag 71 kronor om dagen (innan Göran Hägglund sänkt bidraget). Vilket ska räcka till mat och kläder och liknande. Dvs drygt 2.100 kronor i månaden. Dom här pengarna handlas ju av förståeliga skäl upp i affärer. Ett antal av kronorna får statskassan då tillbaka i form av moms. En annan del återvänder till statskassan i form av inkomstskatter osv från de som jobbar i affärerna, fabrikerna, importörerna osv som får jobb genom den konsumtion som sker. Dessa som får jobben får lite mer i inkomst som konsumeras och ger ökade inkomster till staten i form av moms, skatter osv. Dvs inte ens dessa futtiga 71 kronor är en kostnad i längden utan kostnaden är klart lägre. Och det ska påpekas att samma är saken med alla andra "bidrag" som Sjukpenning, A-kassa, Föräldrapenning, Försörjningsstöd, Barnbidrag, Pension eller vad vi nu kan komma på. Jag har tidigare sett Göran Hägglund som den mer mänskliga av de fyra partiledarna till höger. Här sjönk du som en blyvikt till botten Göran!

Blogg 24
» 6 dagar kvar: Vi närmar oss allt mer den riktiga julen och inte bara uppförsbacken dit. Julen är ju en kristen högtid, och bygger väl på att man ska tänka på det kristna budskapet om medmänsklighet och allt det där andra. Jag gissar att det är detta som Göran Hägglund hade i åtanke när han i går gjorde sitt utspel om att flyktingar borde ha sämre ekonomi, otryggare tillvaro och att vi inte har plats med fler nu. Jag hoppas att det verkligen är dessa kristna värderingar om medmänsklighet som motiverar varför flyktingar, som redan i dag har sämre ekonomi än vad socialbidragen ger, ska få sina bidrag sänkta. Varför det gynnar flyktingar som genom att bara få tillfälliga uppehållstillstånd ska få fortsätta att leva i ovisshet. Och att vi i Sverige nu inte kan ta emot fler flyktingar utan dom får stanna i Libanon och andra grannländer i överfyllda flyktingläger. Det måste ju vara det kristna budskapet om medmänsklighet som styrt, och inte alls en rädsla för att partiet riskerar att åka ur Riksdagen vid kommande val så det gäller att börja konkurrera med Sverigedemokraterna. Dom är ju för övrigt de som är mest positiva till Göran Hägglunds utspel. Även om även t.ex. moderata Svenska Dagbladet tyckte det hela var föredömligt. Så här i juletider så måste det ju handla om det kristna budskapet. Alla andra associationer är bara elakt förtal? Detta var mina nittonde jultankar inom ramen för #Blogg 24.

» Bedragare del 72: Räddare i nöden nu när alla julklappar ska betalas? 450.000 € vore ju inte helt fel.

Pacifique Namugungu
fr 2014-12-19 02:28

En äkta Euro

Grattis Vinnare - Ref nr: Sp / 229 / 0-01 / 07 / 5-02 / ES

Din e-post-ID har precis vunnit € 450,000.00 (Furo hundrafemtiotusen Euro.) I Uplift International välgörenhetsprogram. Ref nr: Sp / 229 / 0-01 / 07 / 5-02 / ES. Tur nr: 9/11/13/24/40.

För mer information och ansökningsförfarandet kontakta;

CAPITAL CLAIM AGENCY
Mr. John Carlos.
Email: capitalsinfo@aol.com
Tel: +34-611-330-988 (talar engelska Endast)

Med ditt fullständiga namn, adress, ålder, yrke, telefonnummer

Skicka ditt svar på detta mail: capitalsinfo@aol.com

OBS: Detta är ett internationellt lotteri program, så det här meddelandet anmälan automatiskt översatt från engelska till svenska

Grattis !!!

Fast som vanligt har jag ju lite svårt för att förstå hur någon kan vara så dum att man tror att man ska kunna vinna en massa pengar i ett lotteri som man inte köpt lotter i. Ganska komiskt är att man poängterar att brevet är "google-översatt". Vilket ju märks tydligt. "Furo hundrafemtiotusen Euro" fattar jag inte riktigt hur dom fått till. Är "Furo" någon form av kombination av "Fyra" och "Euro"? Och sedan blir jag ju lite smått förolämpad av att man tror att jag behöver "välgörenhet". Så illa är det trots allt inte - inte ens i julklappstider! Observera att man uppenbarligen måste ansöka om vinsten. Kanske betala in pengar för lotten och sedan inte vinna något? Och bara på engelska!


Rör inte min kompis

torsdag 2014-12-18
Delvis hoppingivande
tyckeri nummer 6426

Fred för alla
» Goda nyheter del 1: Det svenska erkännandet av Palestina verkar få den effekt som Margot Wallström önskade, dvs att det sprids. I går antog EU-Parlamentet en resolution där man "i princip stöder erkännandet av palestinsk självständighet". Resolutionen är inte bindande, men antogs med stor majoritet och visar att otåligheten med det israeliska agerandet mot Palestina är stor. Och att det svenska erkännandet sprider sig. I EU-Parlamentet antogs resolutionen med stort stöd över blockgränserna i motsats till i Sverige där ju fanatiska Israelvänner bland landets högerpolitiker som Annie Lööf och Jan Björklund var så upprörda över beslutet att man kunde tro att världen höll på att gå under. Fast när det gäller Annie Lööf så tror jag faktiskt att upprördheten mest berodde på en rent reflexmässig reaktion, dvs allt som kommer ifrån den Rödgröna Samarbetsregeringen är katastrof! Bara några timmar innan EU-Parlamentets resolution hade EU-Domstolen meddelat att terrorstämplingen av Hamas var juridiskt felaktig. Den baserades inte på någon egen utredning av ärendet utan baserades helt på beskyllningar från Israel och tidningsuppgifter. Men i Israel är förtvivlan stor över händelseutvecklingen. I varje fall inom den extrema högerregering som just nu styr Israel. Israels utrikesminister Avigdor Lieberman kommer att vägra träffa Sveriges utrikesminister Margot Wallström när hon inom kort besöker Israel. Men det beslutet säger tyvärr mer om Avigdor Lieberman än om Margot Wallström. Han är en extrem nationalist med mängder av kontroversiella uttalanden och åsikter bakom sig. Och han är även mycket kontroversiell i Israel där han också ses som en extremist.

Cubas flagga
USA:s flagga
» Goda nyheter del 2: Men gårdagen bjöd på fler goda och hoppingivande uppgifter. Barack Obama deklarerade att USA ska återuppta de diplomatiska förbindelserna med Cuba. Ett förhållande som varit överdrivet frostigt och fientligt i "evigheter". Cuba är ingen demokrati, i varje fall inte i västerländsk betydelse. Det finns massor med politiska fångar på Cuba som fängslats utan rättegång. Fast å andra sidan kan man ju kalla de fångar som USA spärrat in på Guantánamobasen för just politiska fångar också. Det här är ett närmande som hälsas med glädje bland annat hos alla de som vill att utvecklingen ska gå åt rätt håll. Bra Barack Obama, det visar att du är värdig att vara USA:s president. Läs även här.

Blogg 24
» 7 dagar kvar: Om en vecka är vi inne i julen. Det närmar sig med stormsteg. Och sedan är det snart över igen och lugnet kan lägga sig. Fast den där julstämningen med vitt på marken och lyktor som lyser överallt den har fortfarande inte infunnit sig. Visserligen lyser det (och blinkar och har sig) med lyktor och ljusslingor på ett sätt som gör att man nästan bländas när man cyklar hem på kvällen från jobbet. Men julstämning - Nä! Om något har slagit igenom så är det just det faktum att huset helst ska se ut som en riktig julgran. Själv tycker jag att det ibland blir lite väl mycket. Men vad gör man inte för att få till julstämning när vintern fortsätter att dröja. I dag har man återigen "utlovat" rejält med regnande under eftermiddag och kväll. Det blir regnstället på som gäller. Detta är mina artonde funderingar inför julen inom ramen för #Blogg 24.


Rör inte min kompis

onsdag 2014-12-17
Mer förföljelse av SD
tyckeri nummer 6425

» Lämna inte Björn Söder i fred: Protesterna mot Sverigedumokraten Björn Söder sprider sig. Hans totalt vettlösa resonemang om vem som är svensk eller inte är ju inget som kan lämnas utan reaktion. I Riksdagen var Rossana Dinamarca först med påpekandet: - "Du är inte min talman"! Nu har hon fått efterföljare. Jan Lindholm inledde sitt anförande med: - "Riihkabeaivvi sardnideaddji" vilket är "Herr Talman" på nordsamiska. Sedan följde Karin Rågsjö med: - "Shalom herr talman" för att ta några exempel. Se t.ex. här och här. Fast alla uppskattar inte det hela, Urban Ahlin, som är Talman, tycker dock att man ska visa respekt för ämbetet. Fast det påpekandet borde den gode Urban sparat till Björn Söder. Vi kan också konstatera att journalisten Niklas Orrenius nu kommenterat det hela. Och offentliggjort de delar av intervjun med Björn Söder som inte publicerades. Som bland annat handlar om att Björn Söder gillar opera, vilket kanske inte alla gör. Men, kan man verkligen som äkta svensk gilla opera? Det är ju ingen "svensk" musikform. Det är ju en ren import från andra kulturer. Ofta sjunger dom inte ens på svenska! Kan man verkligen som riktig svensk gilla en sådan importerad kulturyttring?

Den sanna Sverigedemokraten
» Dagens fråga till Sverigedumokraterna: Avslöjandena från USA om hur CIA ljugit och brutit mot lagen genom att tortera fångar (genom t.ex. skendränkningar, ren misshandel osv) har skapat en mindre diskussion i landet. Det finns ju även ansvariga politiker som försvarar tortyren. En sådan var ju Dick Cheney. Undersökningar som gjorts i USA visade att en ganska stor andel av amerikanerna stödde att man använde tortyr för att få fram uppgifter. Men det gällde bara om man sade just "tortyr" när man frågade. Beskrev man istället vad "tortyr" innebar blev acceptansen mycket lägre. Det ska tilläggas att enligt rapporten är det ett privat företag som tjänat stora pengar på att utarbeta tortyrmetoderna till militären! Vad har då detta med Sverigedumokraterna att göra? Jo, ett antal Sverigedumokrater har ju uttryckt sin acceptans för att använda tortyrmetoder. Att inte göra detta vore, hävdade någon, tjänstefel om man behöver uppgifterna. Annars är den allmänna uppfattningen att den som utsätts för tortyr säger det som den som förhör vill höra, inte det som är sant. Dvs, man har ingen nytta av uppgifterna, för man kan inte lita på dom. Alltså förutom det faktum att tortyr är förbjudet av internationella lagar. Och vi kan lägga till att om "den goda sidan" använder tortyr i sin kamp mot "den onda sidan" så är man ju inte längre "den goda sidan"! Man är bara "en annan ond sida". Demokrati kan bara försvaras med demokratiska metoder - annars är det ju inte demokratin vi försvarar utan något helt annat. Min fråga till Sverigedumokraterna är om ni verkligen menar att tortyr är en acceptabel metod att använda? Ska polisen få använda metoder som skendränkning när man förhör misstänkta?

Blogg 24
» 8 dagar kvar: Jag har ju till stor del i mina julfunderingar konstaterat att det är svårt att uppbåda någon julstämning när det är mer höst än vinter. En förklaring till detta kan vi få om vi läser det här. Grönlands istäcke krymper med 277 kubikkilometer varje år! Snart är det mest höst på Grönland också. Och vad gör mänskligheten åt detta? Jo, dom pratar, pratar och pratar ännu mer. Ibland beslutar dom också om optimistiska målsättningar. Men när det kommer till att rent praktiskt verkligen göra något - då är intresset mycket mindre. När det kommer till kritan är bekvämligheten viktigare än miljön. Ett litet exempel är den frenetiska kampen i Stockholm för att få byggt några mil motorväg, det som kallas Förbifart Stockholm. Det blir Sveriges största infrastrukturinvestering. Så mycket pengar går åt att investeringar i kollektivtrafik måste skjutas på framtiden. Och allt detta för några mil motorväg nere i en tunnel som får till effekt att fler väljer bilen och därmed färre väljer kollektivtrafiken. Allt för att minska utsläppen? Eller? God julstämning på er! Detta blir min sjuttonde fundering inom ramen för #Blogg 24.

» Bedragare del 71: I dag tar vi ett rekordkort mejl. Någon har skänkt pengar till mig inför jul. Det är bara att ta kontakt med Siria Larmay.

From: Siria Larmay
Sent: Wednesday, December 17, 2014 9:33 AM
To: notice@domain.org
Subject: Xmas Gift to you?

Money was donated to you. send email to ( r_cockrum009@outlook.com )

Fast vad som händer när jag svarat har jag ingen aning om. Det enda jag vet är att jag inte kommer att få några pengar.


Rör inte min kompis

tisdag 2014-12-16
Effekterna av sandlådan
tyckeri nummer 6424

SD:s partikansli / sandlåda
» Om att skylla på budbäraren: Intervjun med Sverigedemokraternas talman Björn Söder i Dagens Nyheter var väl gårdagens snackis. Tala om att klampa i klaveret! Men Björn Söder gör som alla andra som drabbas av sina klavertramp, han skyller på budbäraren. Det är inte alls han som sagt så, det är den där dumma journalisten Niklas Orrenius som varit taskig mot honom. Visserligen har han fått korrekturläsa intervjun, men han kunde ju inte förstå att folk skulle bli upprörda. Så det var alltså inte riktigt så han menade - så här i efterhand. Men kritiken fortsätter att vara intensiv. På sin blogg konstaterar journalisten och författaren Viggo Cavling t.ex. att "Zlatan är mer svensk är Björn Söder". Detta med hänvisning till Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson som för några år sedan konstaterade att "Zlatan är inte svensk". Jag undrar hur Björn Söder och Mattias Karlsson egentligen definierar Zlatan? Pappan från Bosnien, mamman från Kroatien men född och uppvuxen i Sverige. Han får ju i varje fall spela för svenska landslaget! Jag undrar hur Björn Söder och Mattias Karlsson reagerar när Zlatan gör mål för Sverige? Skäms dom och anser att målet ska ogiltigförklaras? Eller dom tycker att han passar just då? Han säger i varje fall själv att han är svensk. Hur som helst har även Sverigedemokraterna svårt för att veta hur dom ska ställa sig. Dels så säger ju Björn Söder precis vad SD predikar. Men samtidigt får man ju inte reta upp folk för mycket. Richard Jomshof som är SD:s rättspolitisk talesperson och snart partisekreterare tycker dels att Björn Söder har rätt men samtidigt har fel. Lycka till SD! En dag ska ni nog få ihop allt om ni inte trillat ihop tills dess. Att Sverigedemokraterna är en lekstuga visste vi sedan länge, och egentligen ska vi vara tacksamma för att partiets företrädare gör vad dom kan för att bevisa samma sak.

» Sven Tycker om kultur: Nu börjar det stå allt mer klart vad SD:s stöd för Högeralliansens budget får för effekter. Vi har tidigare nämnt saker som att skattesänkningen för pensionärer frös inne. En efterlängtad höjning av underhållsstödet försvann. En efterlängtad förbättring av Sjukförsäkringen skrotades. Vad som äntligen skulle varit en höjning av A-kassan flöt bort. En förbättring av pengarna för underhåll av järnvägen får vi fortsätta drömma om medan vi väntar på ett försenat tåg. Men allt detta tyckte tydligen Sverigedemokraterna var viktiga reformer att strypa bara för att få samma invandringspolitik som det Rödgröna budgetalternativet. Nu ser vi hur det går för kulturen. Anslaget till kulturtidskrifter sänks med 75%. Vilket riskerar att ett stort antal tidningsmagasin helt enkelt nu tvingas lägga ner. Till och med ett antal kulturintresserade Högeralliansare tycker att förslaget är horribelt. Men Sverigedemokraterna är troligen nöjda med nedskärningen. En del av magasinen kan ju vara kritiska mot SD:s rasistiska politik, så det är ju bara bra om dom försvinner. Skriv på!

Stefan Löfven
» Dagens väljarundersökning: TV4 har i dag publicerat den nya undersökning som Novus gjort för dom. Undersökningen har, jämfört med förra månaden, bara två vinnare. Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna. SD får 16,0% (+3,7) och S får 32,0% (+3,4). Alla andra partier tappar. Mest tappar Moderaterna som förlorar 2,1 procentenheter. Totalt tappar Högeralliansen 3,6 procentenheter, dvs ungefär vad Sverigedemokraterna ökar. Man kan ju verkligen undra om det finns något samband mellan dessa siffror? De tre Rödgröna ökar med 0,5 procentenheter och får 45,3% mot Högeralliansens 38,5%. Det kan påpekas att Kd ligger under 4% och Fp ligger precis över gränsen. Läs hos Aftonbladet eller om du orkar med, titta hos TV4.

Blogg 24
» 9 dagar kvar: I dag var det faktiskt lite vinterkänsla på morgonen. Kära hustrun berättade att det var lite halt när hon gick ut för att skicka iväg sonen med skolskjutsen. Fast den vinterkänslan var i stort sett över när jag helt nyligen, någon timme senare, var ute ett kort ärende. Jag upplevde inte halkan som ett bekymmer! Det känns långt kvar till vintern, och prognoserna talar om varmare väder de närmaste dagarna. SMHI:s 10-dagars prognos har allt från +2 till +9 grader (Lille julafton). Som miljöintresserad lägger jag hela skulden på "Den globala uppvärmningen". Även om jag naturligtvis inser att temperaturen varierar år från år. Hur som helst ligger "En vit jul" långt borta. Det blir en grå och trist jul! Att jag jobbar hela julveckan, måndag - fredag (22-26), gör ju inte tillvaron mer jullik. Jag får trösta mig med alla OB-pengarna... Detta är fundering nummer sexton i mitt förtvivlade försök att julblogga varje dag fram till jul i enlighet med #Blogg 24.


Rör inte min kompis

måndag 2014-12-15
Funderingar en måndag
tyckeri nummer 6423

» Kent snackar strunt: Sverigedemokraten Kent Ekeroth ger sig inte. Han är övertygad om att kriminalitet beror på etnicitet. Dvs svenskar begår inte våldsbrott vilket däremot muslimer och annat mörkhyat löst folk gör. Han har därför motionerat om att man ska registrera fångars ursprung. Var dom är födda och var deras föräldrar är födda. Han är nämligen helt övertygad om att kriminalitet ligger i blodet. Det trodde nazisterna i Tyskland också som 1935 införde att judar (m.fl.) skulle registreras speciellt. Kent vet ju allt om kriminalitet av egen erfarenhet. Han är ju mest känd för den s.k. "järnrörsincidenten" som kan ses här eller varför inte det här. Den mannen har god erfarenhet av våldsbrott. Det finns ett försök att titta på vilka det är som hamnar i finkan. Här nere ser ni en form av sammanställning som visar de vanligaste namnen på de som under ett antal år 2009-2013 dömdes till fängelse. Ju större text, desto vanligare. Observera att vi hittar Kent långt ner på vänster halva en bit från mitten, klart vanligare än Ismail och Khalid för att ta några exempel. Annars är det faktiskt så att de försök som gjorts visar att det inte är etnicitet som avgör risken för kriminalitet. Däremot utbildningsnivå, fattigdom och liknande faktorer. Vad Kent Ekeroth bevisar är bara att han är rasist. Och eftersom partiet står bakom hans motion är också partiet Sverigedemokraterna rasister. Punkt, slut!

De vanligaste fångnamnen

Vanligaste fångnamnen i svenska fängelser
Baserat på 53 464 strafftidsbeslut från Kriminalvården mellan 2009-03-01 och 2013-01-14

Centerpartiet
» Dagens citat: Det måste vara dessa kloka ord från vår tidigare statsminister Göran Persson med anledning av att han inte tror att det är någon idé för Stefan Löfven att försöka få ihop någon form av överenskommelse med Annie Lööf och Jan Björklund. - "Det är inte två mittenpartier längre, när man kommer ut i bygderna så träffar man en centerpartistisk rörelse som är som förr, men det som finns här i Stockholm... det är ju partier som ligger till höger om Moderaterna". Så sant, så sant. Du är ju intelligentare än vad jag trodde! Detta har ju jag sagt länge.

SD:s kamp
» När katten är borta dansar råttorna på bordet: Nog är det så man kan tolka alla de nya klavertramp från diverse Sverigedemokrater som poppar upp nu när inte Jimmie Åkesson håller sin brokiga samling i öronen. Det är många Sverigedemokrater som passat på att lufta sina innersta, men ack så vidriga, tankar. En som inte begripit ett dugg är t.ex. Riksdagens vice talman Björn Söder. Han slogs hårt för att få bli vald till vice talman, att traditionerna skulle hållas. Men nu när han valts har han glömt allt. Bland annat det faktum att Talmännen är just talmän och inte längre aktiva politiker som gör provokativa utspel. I en intervju i Dagens Nyheter passar han på att släppa ut rejäla illaluktande rapningar när han deklarerar att Judar och Samer t.ex. inte är Svenskar. Och jag begriper faktiskt inte hur han får ihop det trots att jag läser intervjun flera gånger. "Svensk" är ingen folkgrupp eller liknande. Enligt mitt sätt att se det är man "Svensk" om man bor i Sverige, och det oberoende av etniskt ursprung, som jude, same, indian eller vad vi nu kan komma på. Jag kan sträcka mig till att man juridiskt kan ställa kravet på medborgarskap. Men bor man i Sverige och är svensk medborgare är man svensk - punkt slut! Däremot kanske man inte tillhör samma "folkgrupp" som vi som härstammar från Vikingarna i de skandinaviska länderna och är fyllda av vikingablod. Bor man i Sverige, är svensk medborgare och känner sig som svensk, då är man också svensk. Sen kan man vara same, jude, arab, indian, kines osv. Kraven på att Björn Söder bör lämna sitt uppdrag som talman sprider sig efter hans rejäla klavertramp. Och jag instämmer! Som talman representerar man hela svenska folket, inte bara inskränkta Sverigedumokrater. Det är uppenbart att det var ett felaktigt beslut av Riksdagen att välja Björn Söder till talman. Han har inte begripit ett dugg av vad det handlar om. Jag instämmer med Vänsterpartiets Rossana Dinamarca som gjorde klart i Riksdagen att: - "Du är inte min talman"! Jag förstår allt mer varför SD:s meningsfränder i Danmark och Norge, Danskt Folkeparti och Fremskrittspartiet, inte ens vill ta i Sverigedemokraterna med tång. Se det här inslaget så begriper du. Byt ut Björn Söder! Jag undrar om jag får kalla mig svensk? Precis som de flesta andra "svenskar" så har jag ju anfäder som en gång invandrat till Sverige. Själv har jag ju bland annat blod från Valloner som invandrade till Sverige på 1600-talet.

Blogg 24
» 10 dagar kvar: Det blir allt svårare att uppbåda någon julkänsla. Dels handlar det ju om att vi förknippar julen med snö. Och vi är långt ifrån snö. Det regnar! Vädermässigt är det snarast höst och inte vinter. Och detta trots att det nu är mindre än en vecka kvar till Vintersolståndet. Sedan ska det vända heter det. Och det är ju något vi kan hoppas på, för det är bara mörkt, mörkt och mörkt. Och även ute i världen är det mörkt. Julen förknippar vi ju med glädje, medmänsklighet och humanitet. Men just nu känns det som om det är motsatsen som gäller. I USA läser jag att förre vicepresidenten Dick Cheney hyllat de som torterat fångar med yttranden som: - "Förhörsledarna borde hyllas och få medalj". Och i Sverige har företrädare för Sverigedemokraterna gått ut och försvarat användande av tortyr mot fångar. Nu är jag inte kristen, men Julen är en i grunden kristen högtid och man predikar INTE tortyr av andra människor. Tortyr är ALDRIG acceptabelt. Samtidigt nås vi i media av uppgifter om en uppenbarligen muslimsk knäppgök i Sydney som på samma sätt totalt missförstått sin religions budskap. Jag KAN inte få till någon julstämning. Detta är mitt 15:e julblogginlägg i mitt löfte till #Blogg 24.

» Bedragare del 70: Så här i juletider kan det ju vara bra med ett extra lån. Att låna 10.000 dollar kostar bara 55 euro. Och mejlet måste vara statskontrollerat eftersom det kommer från "gov.ar" som väl är Myndigheterna i Argentina.

Dollar

audiencias@avellaneda-ba.gov.ar
lö 2014-12-13 22:02

Good day Sir/Ma,
We are giving out Christmas bonanza loan of the amount of $ 10,000 only and the only cost is 55 euro if you are interested please contact us immediately. Notice that you are to copy and reply with this email : williamsfinancialservice@live.com i await your urgent reply now

God dag Sir / Ma,
Vi ger ut julen bonanza lån på mängden endast $ 10.000 och den enda kostnaden är 55 € om du är intresserad kontakta oss omedelbart. Observera att du skall kopiera svara med denna e-post: williamsfinancialservice@live.com jag väntar på din brådskande svar nu

Fast kanske ändå, man ska vara försiktig. Jag älskar dessa "Google-översättningar". Dom ger så ofta upphov till trevliga skratt som förgyller tillvaron. Fast det är en sak jag inte begriper. Varför ska jag betala kostnaden i euro när jag lånar i dollar? Nå't är skumt. Jag har en misstanke att man får betala kostnaden, 55 euro i förskott, och sedan kommer det inga lånade pengar. Vad tror ni?


Rör inte min kompis

söndag 2014-12-14
Tredje advent
tyckeri nummer 6422

USA:s skamfilade flagga
» Den stora demokratin i väster: Vi har väl alla läst om de avslöjade skandalerna från Amerikanska CIA:s jakt på terrorister efter 11 september. Det visar sig att skandalen faktiskt är ännu värre än vad man tidigare befarat. Det handlar om tortyr av fångar och andra rent juridiskt straffbara handlingar. CIA däremot tycker inte att man gjort några fel. Men verkligheten är ju den att om "Den goda sidan" använder den här typen av vidriga metoder i sin kamp mot "Den onda sidan" så är man ju inte längre "Den goda sidan". Där är man ju bara "En annan ond sida". Att skylla på att man bara lyder order är ingen ursäkt. De goda måste visa att dom verkligen är goda. Det innebär att inte fängsla människor utan juridisk prövning. Det innebär att inte använda tortyr eller tortyrliknande metoder. Den amerikanska reaktionen på de vidriga och odemokratiska händelserna den 11 september 2001 visade ju bara att den amerikanska demokratin också lämnar en hel del övrigt att önska. Fast en del verkar inte tycka på samma sätt. USA:s vicepresident under den aktuella perioden, Dick Cheney, tycker att rapporten är "full av skräp". Fast det var väl inte så mycket annat att vänta från den mannen. En demokrati som vill vara ett demokratiskt föredöme för andra måste hålla sig till demokratiska principer, annars är man ju inget demokratiskt föredöme. USA har en hel del att skämmas för, men tyvärr tror jag inte att någon kommer att dömas för de illegala händelserna. Men USA som nation har mycket att skämmas för.

Det måste gå att leva som grannar i fred
» Nya israeliska övergrepp: En artikel i den eminenta Dagens ETC uppmärksammar mig på en artikel i SIDA:s tidning OmVärlden som berättar om hur Israeliska myndigheter konfiskerat och förstört biståndsprojekt i Palestina som bekostas av bland annat svenska skattepengar. Det handlar bland annat om bevattningsanläggningar som byggts i Palestina för pengar från SIDA och som sedan de israeliska myndigheterna beslagtagit och rivit. Det hela är naturligtvis ett led i den apartheidliknande politik som förs av ockupationsmakten Israel i Palestina där syftet är att göra livet så outhärdligt som möjligt för den palestinska befolkningen så att nya israeliska bosättningar istället kan utvidgas och ta över marken. Allt i syfte att låta Israel slutgiltigt ta över Palestina och inlemma det i Israel och tränga bort den palestinska befolkningen. Det är dags för världen att göra klart för Israel att den nuvarande israeliska politiken inte är acceptabel. Det svenska erkännandet (som är på väg att få efterföljare) är ett led i politiken att göra Israel medvetna om vad som måste göras.

Blogg 24
» 11 dagar kvar: I dag är det den 3:e Advent, och det tredje ljuset i adventsstaken ska tändas. Men någon julstämning kan jag fortfarande inte uppbåda. Av stormen under natten till i går blev det ju inte så mycket. Men det var mest en Höststorm än något annat. Och gårdagen visade sig bli en riktigt underbar höstdag. Det är sådana dagar man grämer sig över att jobba vissa helger. Med arbetstid 0800-2000 är det mörkt när man cyklar till jobbet och lika mörkt när man cyklar hem igen. Men jag har varit ute på rastgården ett par gånger och njutit av en underbar solig höstdag. Men någon julstämning kan jag inte få fram. Detta blev fjortonde jultanken inom #Blogg 24 löftet.

» Bedragare del 69: Inte visste jag att jag väntar på ett paket från Polen. I varje fall verkar FedEx har sin supportavdelning i Polen. Jag visste inte ens att jag väntar på något paket från utlandet alls. Det intressanta är att en arbetskamrat också hade fått mejl om ett paket som inte kunde levereras av FedEx.

FedEx International Ground
sö 2014-12-14 12:30

1 bilaga 00205642.zip

FedEx ®

Dear Sven,

Courier was unable to deliver the parcel to you.
Shipment Label is attached to email.

Yours trully,
Kyle Dailey,
Support Agent.

Hur som helst tror jag att jag avstår från att öppna den bifogade .zip filen. Jag har en lite misstanke om att den innehåller något jag inte vill ha?


Rör inte min kompis

lördag 2014-12-13
Lussedagen
tyckeri nummer 6421

Girighet
» De växande klyftorna: Jag såg i bladet för några dagar sedan att en FN-utvärdering visade att klyftorna i världen ökar. De med höga inkomster och stora förmögenheter kan glädjas åt att inkomsterna och förmögenheterna växer i allt snabbare takt. Klyftorna till de stora grupperna längre ner i samhällsklyftan växer i snabb takt. För de mindre lyckligt lottade står nämligen utvecklingen mer eller mindre stilla. Och det här är inte bara en utveckling som pågår i övriga världen. Även i Sverige drar de verkliga topparna ifrån. Jag kan ta tre exempel som jag läst om på olika håll under de senaste dagarna. Låt oss t.ex. ta SEB:s VD Annika Falkengren som på två år tredubblat sin inkomst och i princip nu är uppe i 30 miljoner kronor. De andra VD:arna i de "konkurrerande" storbankerna ligger inte långt efter. Förutom fantasisummor i löner får man till detta bonusar, optioner osv för att kunna skryta med alla nollorna på inkomstbeskedet. I Svenska Dagbladet läser jag om hur Industrivärden tänker fortsätta med att plussa på sina redan överdrivna arvoden till sina styrelser. Det är fantasisummor så att även dessa farbröder och några tanter kan skryta för grannarna med alla nollorna på bankkontot. Och sedan kan vi läsa om Gunilla Herlitz som fortsätter att lägga under sig makt och plocka ut fantasisummor i inkomster samtidigt som journalister får sparken. Men det måste ju sparas så att det blir pengar över till hennes löneutbetalningar. Gunilla Herlitz är nu VD för Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen och har samtidigt makten över Sydsvenskan som styrelseordförande (och därmed också över Helsingborgs Dagblad). Det är en exceptionell makt över svensk media - och dessutom välbetalt. Girigheten fortsätter att spridas. Om dom skäms? Icke sade Nicke! Dom är stolta över alla nollorna! Som exempel på hur sjukt det är kan vi förstå av den här lilla notisen jag såg. Alla de 918 exemplaren av Porsche 918 Spyder har sålts. Den kostar 5,8 miljoner kronor styck! Och det är onekligen ingen bil man köper för att den är praktiskt. Man köper den för att man vill skryta för grannen och har för mycket pengar. Och alla dom pengarna har man på bekostnad av någon annan. Girighet kallas det!

Minskat flyktingmottagande löser alla problem
» Dagens fråga till Sverigedumokraterna: I en insändare i Helsingborgs Dagblad försökte en Sverigedumokratisk supporter för någon dag sedan förklara varför Sverigedumokraterna röstade emot en sänkt skatt för pensionärerna. Hen hävdar att Sverigedumokraterna i budgetomröstningen inte alls röstade emot pensionärerna. Man röstade emot "Invandringspolitiken" säger hen. Men kära Sverigedumokrater ni röstade ju istället för en annan budget som innebar exakt samma "Invandringspolitik". Om nu båda budgetarna innehöll samma "Invandringspolitik" och detta är den enda fråga som har någon betydelse så vore ju det naturliga att lägga ner rösterna. Varför röstar ni för en budget som enligt ert sätt att se på världen innehåller fel "Invandringspolitik"? Varför kan ni inte erkänna att ni inget begriper och syftet bara var att skapa kaos och visa att ni hade störst spade i sandlådan? Varför inte erkänna att ni tror att alla problem löses bara Sverige tar emot färre flyktingar? Varför inte erkänna att Sverigedumokraterna bara har en tanke bakom pannbenet - Vita, renrasiga svenskar är mer värda än alla andra människor och bara denna elit ska ha rätt att bo i vårt vackra fosterland? Varför inte erkänna att ni är rasister?

Palestinas flagga
» Det svenska exemplet sprider sig: Ännu ett EU-lands parlament har nu genom en omröstning beslutat att uppmana sin regering att erkänna den Palestinska staten. Denna gången är det Parlamentet i Portugal som efter ett initiativ från center-höger majoriteten men med stöd från det Socialistiska partiet beslutat att uppmana den portugisiska regeringen att erkänna Palestina. Av EU:s 28 medlemsländer har 9 länder (inklusive Sverige) erkänt Palestina och Portugal var det femte landet där de folkvalda i Parlamentet nu uppmanat sina regeringar att följa det svenska exemplet. Israelvännerna med Kristdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna i spetsen borde faktiskt be om ursäkt för sina grova beskyllningar om att Sverige med sitt erkännande sällade sig till en liten grupp islamska diktaturer.

Blogg 24
» 12 dagar kvar: Har ni firat Lucia nu på morgonen? Eller alla tankar på Luciafirande blåste bort under natten? Själv tycker jag att stormen Alexander blev lite lugnare än vad man hade skrämts upp till att befara. Lucia har gamla anor i Sverige. Det har både kristna traditioner och förkristna traditioner. Redan på medeltiden inleddes julfastan med slakt av julgrisen. Men namnet kommer från det kristna helgonet Sankta Lucia på Sicilien. Hur som helst hoppas jag att lussefirandet på kvällen innan varken blåste bort eller försvann i fylleri. Detta blir min trettonde tanke i utmaningen från #Blogg 24.


Rör inte min kompis

fredag 2014-12-12
Vem ska ta ansvar
tyckeri nummer 6420

Rollator - fantastisk uppfinning
» Att spara till sin pension: Våra politiker (allra helst från Högeralliansens politikers sida) förespråkar hela tiden att vi måste ta ett eget ansvar. T.ex. för vår kommande pension. Av den anledningen har man sedan länge infört en möjlighet att på skatten göra avdrag för sitt personliga pensionssparande. Upp till 1.000 kronor varje månad kunde man spara till sin pension och slippa skatta för pengarna. I praktiken innebar det att man sköt upp beskattningen. När pensionen senare betalades ut beskattades den istället. Men detta var tydligen alldeles för förmånligt. Först Högeralliansen och sedan de Rödgröna bestämde sig för att ta bort denna möjligheten. Den Rödgröna budget som den Sverigedumokratiska lekstugan förkastade innehöll ett förslag om att man nästa år bara skulle få göra avdrag för 120 kronor i månaden. Nu blev det ju istället en Högeralliansbudget, som innehöll att man bara skulle få göra avdrag för 120 kronor i månaden! Dvs exakt samma försämring. Så för oss som i dag sparar till vår pension på det här sättet gäller det att sluta (eller minska till max 120 kronor/månad) vid årsskiftet. Jag har fortfarande inte sett någon acceptabel motivering för denna försämring, förutom att man vill spara skattepengar. Uppmana till eget ansvar handlar det uppenbarligen inte om i varje fall.

Premiepensionsmyndigheten
Sedan har vi ju ett obligatoriskt pensionssparande via PPM, Premiepensionen. Här avsätts det varje år en del av våra inkomster till ett obligatoriskt sparande. I den heliga valfriheten namn har vi där uppmanats att välja vilka fonder dessa pengar ska placeras i. Fonder som oftast sköts av vinstmaximerande banker och fondfirmor som gärna vill att vi väljer just deras fonder så att dom kan tjäna lite mer pengar på oss. Men det har också skapats en fond där de pengar hamnar som kommer från de som aldrig valde någon fond. Och det har visat sig att just denna fond, AP7 Såfa, blivit bland det mest förmånliga man kan tänka sig. Uppgången de senaste 3 åren på en genomsnittlig globalfond som PPM-sparare valt har varit 21%. Den s.k. "Soffliggarfonden" har ökat med 44% under samma tid. Av de cirka 600 olika fonderna är denna den 4:e bästa. Dom andra nästan 600 fonderna har gått sämre, eller riktigt dåligt. I korthet kan man säga att vi som gjorde ett aktivt val att inte välja, eller inte ens valde alls har gjort en bra affär. Lägg till att avgiften är klart lägre här. I stort kan alla som gjorde aktiva val bland "kommersiella" fonder kan känna sig lurade. Det hade varit mycket bättre att inte låta sig lockas av de fondsäljare som försöker lura oss till dom så att dom kan tjäna en hacka på vår pension.

Men fortfarande fattar jag inte hur våra politiker tänker?

Ett gammalt tåg
» Dagens fråga till Sverigedumokraterna: I dag varslade InfraNord 150 anställda om uppsägning. InfraNord är det största företaget som sysslar med underhåll av det svenska järnvägsnätet. Min fråga till Sverigedumokraterna är om detta var syftet med att stödja en Högeralliansbudget som innebar 5 miljarder kronor mindre till järnvägsunderhåll än den budget som Socialdemokraterna + Miljöpartiet lagt fram. Var syftet med att stödja Högerbudgeten att minska järnvägsunderhållet och göra 150 personer arbetslösa? Varför vill ni inom Sverigedumokraterna försämra tillståndet för det svenska järnvägsnätet? Tycker ni i SD att det är ansvarsfull politik att tycka det är viktigare med sandlåda och kaos än underhåll av järnvägsnätet? Är ni verkligen seriösa inom Sverigedumokraterna?

Canon kan verkligen
» Om den tekniska utvecklingen: Tekniska framsteg är inte alltid framsteg. Jag har helt nyligen tvingats byta ut min gamla hederliga stationära dator. Och det innebar ju att även på denna är jag nu hänvisad till att använda Micro$ofts stolpskott, Windows 8. Ett operativsystem som onekligen gjort livet svårare att leva. Lyckligtvis finns det små extraprogram (jo, jag vet, det heter appar numera) som man kan installera så att det i varje fall delvis ser ut som på den gamla goda tiden. Hur som helst har jag i dag blivit varse ytterligare en anledning till min aversion mot Micro$ofts Windows 8. En av de skrivare jag använder, som jag införskaffade förra året, hade jag problem med att installera. Den gick helt enkelt inte att installera, den ville inte dyka upp som skrivare hur f-n jag än gjorde. Till slut återstod bara det där man drar sig för, dvs att kontakta supporten. Det här är det svar som dök upp (föredömligt snabbt): - "Tyvärr är Selphy CP810 inte kompatibel med Windows 8. Du kan använda den med Windows 7 och tidigare system. Eftersom Windows 8 inte stöds, behöver du kopiera bilddata (JPEG) till ett SD-kort och skriva ut direkt från kortet om du vill skriva ut bilder sparade i din dator." Dvs den här skrivaren var inte ens när jag fick den för ett drygt år sedan kompatibel med det operativsystem som då gällde, och fortfarande finns det inte uppgraderade drivrutiner. Visst är det bra med teknisk utveckling! Vi kan konstatera att de investeringar jag gjort i olika fotopapper och färg till skrivaren är ganska bortkastade. Jag känner en viss tveksamhet till om man i fortsättningen ska välja Canon-produkter. Om Canon kan, det är frågan!

Blogg 24
» 13 dagar kvar: I morgon är det den 13 december, dvs Lucia. Men det är en lördag så i dag på fredagen firas det Lucia på många håll. Förskolor har sina Luciatåg med inbjudna föräldrar. Jag mötte ett helt gäng Luciaklädda och förväntansfulla små töser och pågar på väg att lussa på Åstorps största affär när jag tidigt på förmiddagen var för att göra mina inköp innan regnet kom. Det var nästan lika många mammor (var fanns alla pappor), med mobiler och riktiga kameror redo. Kan man hoppas på att de lite mer vuxna Luciafirandet framåt kvällen håller sig någorlunda nyktert? Tyvärr tvivlar jag! Men risken är ju stor att det hela blåser bort i stormen Alexander. Det känns INTE jul, det känns dyster höst. I dag var det mitt tolfte inlägg i utmaningen #Blogg 24.


Rör inte min kompis

torsdag 2014-12-11
Vad som är viktigt och mindre viktigt
tyckeri nummer 6419

» Nobelfestligheter: Det har varit utdelning av Nobelpris i både Stockholm och Oslo. Och naturligtvis har våra tidningar fyllts av långa initierade och förklarande artiklar om varför de olika pristagarna har fått sina pris. Det har varit riktigt spännande artiklar som fyllt våra tidningar. Eller? Nä, våra kvällstidningar i varje fall har fyllts av bilder och texter som handlar om Sofias, Maddes och Vickans klänningar. Vems som var vackrast, vems som var mest spännande osv. Och vi har fått lära oss att Vickan gjorde ett våldsamt etikettbrott, hon bar nämligen Serafimerordens band mot bar hud - Skandal! Är det detta som är Alfred Nobels minne? Själv såg jag på TV en del av den blott 17-åriga fredspristagaren Malala Yousafzais tal i Oslo och fick tårar i ögonen av glädje över detta välmotiverade pris. DET var mitt minne av årets Nobelfestligheter. Fast jag undrar om tidningarna ens noterade hennes tal. Det handlade istället om att bevaka klänningar! FY FAN!

Malala Yousafzai

Fredspristagaren Malala Yousafzai

Palestinas flagga
» Nytt israeliskt mord: Den palestinska ministern Ziad Abu Ein mördades för någon dag sedan av israelisk militär i samband med en protestaktion. Ziad Abu Ein deltog i en protestaktion på Västbanken som bland annat innefattade plantering av olivträd. Något som uppenbarligen provocerade den israeliska militären som gick till attack. Ziad Abu Ein knuffades och slogs av militären. Och enligt flera vittnen träffades han troligtvis av en tårgaspatron. Han fördes i ambulans från platsen men dog på väg till sjukhuset i Ramallah. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon har uppmanat de israeliska myndigheterna att utreda mordet på Ziad Abu Ein. Marken som protesterna gällde tillhör den palestinska byn Turmus Aya, men byborna har inte tillträde till marken pga en israelisk bosättning som ligger i anslutning. Mordet på den palestinska ministern visar återigen med tydlighet det orimliga med den Israeliska ockupationen av Västbanken med det ständiga byggandet av nya bosättningar där israeler flyttar in och tränger bort de palestinier som redan bor på platsen.

Nej till Euron
» Jan Björklund är inte ensam: SCB har offentliggjort en ny undersökning om vår inställning till Euro-valutan. Och denna nya undersökning av hur vi skulle röstat om det var folkomröstning i dag visar att Jan Björklund faktiskt inte är ensam i sin fascination för detta ganska misslyckade projekt. Om vi hade hållit folkomröstning i dag skulle faktiskt hela 13,2% av svenskarna ha röstat för ett avskaffande av Kronan och införande av Euron i Sverige. Det är alltså mer än Euro-älskaren Jan Björklund som fortfarande tror på projektets välgörande inverkan på Sverige. 76,9% av svenskarna skulle sagt Nej Tack. Jag förstår varför Euro-älskarna inte är så aktiva med att kräva en ny folkomröstning just nu.

Blogg 24
» 14 dagar kvar: Juletid är att översköljas av julemusik. Alla artister med självaktning har väl gjort en julskiva? Tyvärr blir det alldeles för mycket pretentiöst dravel, som ska låta så högtravande som möjligt. Julen handlar väl om kärlek trots allt. Vilken jullåt är då bäst? Elvis Presleys klassiska Blue Christmas? Eller varför inte Sean Banans Gott nytt jul? Fast jag undrar om inte John Lennon & Yoko Onos Happy Xmas (War is over) är den bästa! Den har både julkänslan och till detta ett budskap om kärlek. Vilket ju är just vad julen ska handla om. Lyssna mer på glad musik till julen! Detta blir det elfte inlägget om julen i #Blogg 24:s utmaning.

» Bedragare del 68: I går berättade jag att jag fått mejl från Monika Bemba som hade blivit fascinerad av min profil. Jag utgår ifrån att det handlar om min Internetprofil och inte min fysiska ansiktsprofil. Hur som helst har jag i dag istället fått mejl från tvillingsyrran Blessing Bemba som uppenbarligen stulit Monikas brev och skickat ett eget. Enda skillnaden är att Blessing uppenbarligen inte pratar svenska alls eftersom mejlet vara uteslutande på engelska.

Hi dearest good day,
How are you doing to day and how is the atmosphere around you?
my name is blessing bemba i viewed your profile and become interested to know you better and to become friends with each other, if you do not mind reply me so i will tell you something important about my self which you will need in other to know me better and also attach my photos to your view, remember age distance or color do not matter in real love or and understanding friendship with each other hoping to read from you take a very good care of your self and have a pleasant day.
Please reply me back to my emaill address bembablessing@hotmail.com

Egentligen borde jag ju bli överlycklig över alla dessa flickor som blivit fascinerade av min profil. Men något säger mig att det hela inte är så seriöst.


Rör inte min kompis

onsdag 2014-12-10
Om girighet och sandlådor
tyckeri nummer 6418

Annie Lööf
» Det gäller att vara smart: Den stora höken just nu inom Högeralliansen är partiledaren för det som kallas Centerpartiet, Annie Lööf. Ett parti som enligt en än så länge hemlig strategi ska byta namn till Högerpartiet för att markera att man i dag står till höger om det falska högerparti som kallas Moderaterna. Hur som helst satsar Annie Lööf starkt på att göra ännu större karriär som ledare för Högeralliansen. Om hennes agerande när det gäller hennes boende har något med hårdaste konkurrenten Anna Kinberg Batras klassiska yttrande Stockholmare är smartare än lantisar vet jag dock inte. Hur som helst så äger tydligen Annie Lööf sedan flera år en attraktiv bostadsrätt i Stockholm där bland annat hennes make är skriven. Men Annie Lööf är skriven i en bostad i Värnamo. - "Jag har bott här sedan oktober och har sett henne högst tre gånger", säger grannen. Den intressanta frågan är varför Annie Lööf är skriven i Värnamo istället för hos sin make i Stockholm? Kan det ha med Anna Kinberg Batras "Stockholmare är smartare"? Den goda Anna har ju sagt att hon bittert ångrar uttalandet (inte att det var fel men att hon ångrar det). Kanske vill Annie Lööf markera att hon INTE är Stockholmare utan Lantis? Eller har det rent praktiskt med att hon vill representera smålänningarna politiskt och inte stockholmarna? För det kan ju inte handla om att hon får traktamente när hon är i Stockholm om hon bor på annat håll, det hade hon inte fått om hon var skriven i Stockholm. - "Ja, det stämmer och det har jag gjort helt enligt det regelverk som finns. Jag har möjlighet att begära traktamente de dagar jag är i Stockholm" säger hon. Så elak vill jag inte vara. Jag är säker på att det handlar om att markera mot Anna Kinberg Batras mest kända yttrande!

Den Sverigedumokratiska sandlådan
» Dagens fråga till Sverigedumokraterna: Ert "taktiska" drag att rösta mot era egna prioriteringar i Riksdagen i syfte att skapa lekstuga och kaos fick många effekter. T.ex. blir det nu ingen höjning av Arbetslöshetsförsäkringen (det är alltså en försäkring och inte ett bidrag som era nya vänner i Moderaterna alltid säger), vilket inte skett på mer än 10 år så det var verkligen dags. Det blir inte heller någon sänkt skatt för pensionärerna som ni själva lovat. Och det blir mindre pengar till järnvägsunderhåll, vilket ni väl också hade lovat. Närmare bestämt blir det 1,2 miljarder mindre. Tycker ni att detta tyder på att Sverigedumokraterna är ett seriöst politiskt parti som de andra politiska partierna ska prata med och förhandla med? Hur stor är er stolthet över denna nya sandlåda? Vad tycker ni sedan om de andra partiernas agerande i Skåne? I Region Skåne planerade nämligen ni Sverigedumokrater att göra på liknande sätt som i Riksdagen. Ni vägrade att berätta i förväg hur ni skulle rösta när fyra olika budgetar stod mot varandra. S - V - SD - HA. Genom att taktiskt, bland annat i komplicerade omröstningar, rösta på SD:s budget i en omröstning fick den styrande S-ledda majoriteten till slut igenom sin egen budget med vissa kompletteringar från både Vänstern och Högeralliansen. Fast det här var en taktik som inte var sanktionerad från Socialdemokraterna centralt. Min fråga till Sverigedumokraterna är: Tycker ni att detta agerande i Region Skåne är ett exempel på god politisk ton, eller är det ett exempel på att Sandlådan sprider sig? Vad tycker ni Sverigedumokrater?

Anders Borg tar sig för pannan
» Att smida medan järnet är varmt: Anders Borg passar på att smida medans järnen är varma. Han passar på att ta välbetalda uppdrag medan han är aktuell och attraktiv. För visst är det jättebehändigt för stora företag att få plocka in i styrelsen en man (eller kvinna...) som sitter inne med mängder av information. Information som inte är allmänt känd och som företagen kan ha stor nytta av. Sedan finns det kanske dom som tycker att en hel del av den information som en precis avgången finansminister sitter inne med är så känslig att det finns anledning att fundera på om det är lämpligt att på så kort tid hoppa från den "ena sidan" till "den andra sidan". Men vad gör man inte för att få ett jobb? Att arbeta står ju över allt annat. Och inte kan en avgående Finansminister som så ihärdigt hyllat arbetet, och arbetat för att bestraffa den som inte jobbar, själv välja att t.ex. ta ett karensår som många anser att höga politiker borde ta efter att dom lämnat sina politiska uppdrag. Bra Anders! Det viktigaste av allt är att jobba och tjäna riktigt mycket kosing. Moral måste man då få lov att göra avkall på. Läs vad Veckans Affärer skriver. Jag tror Kinnevik och Millicom m.fl. dragit en vinstlott. Tänk så mycket "inside information" som Anders Borg sitter inne med. Både om hur samhällets planer ser ut och vad konkurrenter kanske har i fickan. Även om styrelsearvodet är högt så kommer det garanterat att betala sig. Bra tänkt Borg!

Blogg 24
» 15 dagar kvar: Det är den 10 december och det är väl dags att försöka uppbåda lite julstämning trots allt. Julpyntet är uppe, adventsstakar lyser och vi ska inte prata om i affärerna där det riktigt pyser ut jul ur alla munnar. MEN, så tittar jag ut genom fönstret! Det blåser halv storm, regnet slår mot fönstret och ute stretar människor fram under paraplyer i förtvivlade försök att inte bli allt för genomsura de få minuter man tvingas vara utomhus. Det är INTE vinter, det är INTE snart jul. Det är HÖST! Och då inte den ljuvliga höstdag med klarblå himmel och ljuvlig härlig syrerik luft som man kan njuta av. Det är vidrig, blåsig, regnig höst - trots att det är den 10 december. Detta blir då mitt tionde julfunderande inom ramen för #Blogg 24.

» Bedragare del 67: Visst blir man lite misstänksam när någon har "sett min profil" men inte kan berätta var och dessutom måste skriva på två olika språk för säkerhets skull?

Hej käraste bra dag,
Hur gör du för att dagen och hur är stämningen runt omkring dig?

mitt namn är monika Bemba jag sett din profil och bli intresserad av att känna dig bättre och bli vänner med varandra, om ni inte har något emot svar mig så jag kommer att berätta något viktigt om mig själv som du behöver i andra för att känna mig bättre och även bifoga mina bilder till din uppfattning, minns ålders avstånd eller färg spelar ingen roll i verkliga kärlek eller och förståelse vänskap med varandra i hopp om att läsa från dig ta mycket väl hand om dig själv och ha en trevlig dag.
Vänligen svara mig tillbaka till min emaill adress ( monikabemba@yahoo.com )

....................................................................................

Hi dearest good day,
How are you doing to day and how is the atmosphere around you? my name is monika bemba i viewed your profile and become interested to know you better and to become friends with each other, if you do not mind reply me so i will tell you something important about my self which you will need in other to know me better and also attach my photos to your view, remember age distance or color do not matter in real love or and understanding friendship with each other hoping to read from you take a very good care of your self and have a pleasant day.
Please reply me back to my emaill address ( monikabemba@yahoo.com )

Jag tror jag struntar i Monika Bemba. Visst är redan engelskan lite underlig? Jag får intrycket att både engelskan och svenskan är google-översättningar. Hon har förresten för säkerhets skulle skickat samma mejl till mig två gånger med några minuters skillnad. Undrar hur många som fått mejlet?


Rör inte min kompis

tisdag 2014-12-09
Jag saknar svar från Sverigedumokraterna
tyckeri nummer 6417

Den sanna Sverigedumokraten
» Dagens fråga till Sverigedumokraterna: Enligt Sverigedumokraterna är ju "färre invandrare" lösningen på vårt fosterlands alla problem. Jag har förtvivlat försökt att hitta en mer praktiskt lösning på detta i den Sverigedumokratiska propagandan utan att lyckas. Det vill säga, HUR ska det bli färre invandrare? Jag utgår ifrån att Sverigedumokraterna inte tror att dom kan förhindra att det blir färre flyktingar i världen utan istället är Sverigedumokraternas tanke att dessa flyktingar inte ska komma till just Sverige utan åka till något annat land. Av den Sverigedumokratiska retoriken kan vi utläsa att man inte anser att Sverige har råd med den mängd flyktingar som tar sig till Sverige för att få skydd. Kanske är det så att Grekland är det Sverigedumokratiska mönsterexemplet? I Svenska Dagbladet läser jag den här artikeln om situationen för de 10.000-tals syriska flyktingar som är fast i Grekland. Ett land som har ett så dåligt mottagande av flyktingar att Sverige valt att inte ens sända asylsökande tillbaka till Grekland enligt Dublinkonventionen, som säger att det första landet är det land som ansvarar för asylutredningen. Men mottagandet i Grekland är alltså så dåligt att Sverige inte anser det vara värdigt att skicka tillbaka människor dit. Är det detta som är det Sverigedumokratiska idealsamhället? Är det på detta vis vi ska göra i Sverige för att få ner antalet flyktingar som söker sig till Sverige? Snälla Sverigedumokrater svara!

Blogg 24
» 16 dagar kvar: Jag läste i bladet om prästen som berättade för de små 7-åriga barnen att "Tomten finns inte"! Och sådana sanningar ska man inte berätta för små oskyldiga barn. Det tog fyr i helsike bland föräldrar och andra ansvarsfulla vuxna som kände ansvar för alla de gråtande barnen. Barnen får ju hela sin uppväxt förstörd om dom får veta att Tomten INTE är en mystisk farbror som bor vid Nordpolen och sedan på Julafton åker runt till alla barn på hela jordklotet med sin släde dragen av renar, utan i själva verket är pappa som klätt ut sig. Tänk så hemskt! Gubben är ju inte värdig att vara präst. Berättar man andra sagor från predikstolen så kan han gott berätta dom andra sagorna också. Detta blev min nionde fundering i serien med jultankar i #Blogg 24 utmaningen.

» Bedragare del 66: Precis när vi är halvvägs mellan lönerna och pengarna börjar tryta på lönekontot så kommer en räddning i nöden.

Phong (Le Trong Phong)
ti 2014-12-09 08:51

Behöver du en garanterad Xmas lån? Michael Burrows Lån Agency ger out lån 3% ränta, behöver du lån för att betala dina räkningar, ditt skulder eller i affärssyfte? Om ja, då kontakta dem idag via E-post: burrowsloancare12@yahoo.com
Vänligen alla svar eller svar ska skickas till. burrowsloancare12@yahoo.com

För visst får du ett stort förtroende för Le Trong Phong och hans Michael Burrows Lån Agency? Verkligen en räddare i nöden! Undrar om man först måste betala in en administrationsavgift innan man får lånet? Eller det är någon annan hake? 3% ränta är kanske veckoräntan? Släng skiten i papperskorgen om du också får möget!


Rör inte min kompis

måndag 2014-12-08
Tankar
tyckeri nummer 6416

Palestina
» Erkännande av Palestina: När den nya svenska rödgröna regeringen deklarerade att Sverige skulle erkänna Palestina utbröt rena kaoset bland svenska Israelvänner inom t.ex. Folkpartiet, Kristdemokraterna och de andra Högerallianspartierna. Beslutet var en uppenbar skandal och Sverige sällade sig till en liten grupp islamistiska diktaturer menade man. Israel blev så ilskna att man valde att kalla hem sin ambassadör. Snart stod det dock klart att de flesta länder i världen faktiskt redan hade erkänt Palestina. Det var i stort sett bara de flesta länder i Västeuropa och Nordamerika som återstod. Det svenska erkännandet har istället satt fart på processen inom EU. De valda parlamenten i Storbritannien, Irland, Spanien och Frankrike har alla med stor majoritet röstat för att uppmana respektive regeringar att erkänna Palestina. Nu läser jag att Belgien troligtvis kommer att bli nästa land att följa det svenska exemplet. I artikeln menar man att förutom ovan nämnda länder kanske även Portugal, Österrike, Danmark, Finland, Grekland, Italien och Luxemburg är på gång. Sedan återstår det inte så många länder. Inte sedan en stor del av EU:s länder förhoppningsvis följer det svenska exemplet. Ett exempel som var mycket väl valt. Sedan får Jan Björklund bli hur förbannad han vill. Utvecklingen har satt igång!

Moderaterna
» SD:s närmaste vänner: Jag läser en undersökning som gjorts om vad svenskarna tycker om Sverigedumokraternas påhitt att rösta på en budget man inte stödjer just med syfte att skapa kaos och tvinga fram att regeringen skulle avgå. Och att Sverigedumokrater tyckte att det var bra förvånar kanske ingen. 88% av deras väljare tyckte det var mycket bra eller bra medan bara 1% tyckte det var dåligt. Och att Rödgröna väljare tyckte tvärtom kanske inte heller förvånar. 1% av Socialdemokraterna tyckte det var bra, 1% av Miljöpartisterna tyckte det var bra och 3% av Vänsterpartisterna tyckte det var bra. Dvs i stort sett felmarginalen. Mest spännande är istället synen hos Högeralliansväljarna. Vi kan se att i tre av de fyra partierna tyckte många fler att det var dåligt än som tyckte det var bra. Av Folkpartisterna tyckte 15% att det var bra medan 45% tyckte det var dåligt. Av Kristdemokraterna tyckte 11% att det var bra och 23% att det var dåligt. Och av Centerpartisterna tyckte 10% att det var bra och 34% att det var dåligt. Intressant är siffrorna för Moderaterna. 23% tyckte det var bra och 24% att det var dåligt. Undrar om det säger mest om Sverigedumokraterna eller om Moderaterna? Läs här.

Håll Sverige rent från Sverigedemokraterna
» Dagens fråga till Sverigedumokraterna: När er partiledare Jimmie Åkessons en gång gick med i det som i dag är Sverigedumokraterna var partiet ett öppet nynazistiskt parti med Hitlerhälsningar som fullt accepterade handlingar på partimöten. Han gjorde alltså ett medvetet val att ansluta sig till en organisation som sysslade med sådant. Anser ni att detta tyder på en ansvarsfull partiledare? Titta på det här klippet där er partiledare sjunger om mordet på Olof Palme. - "Lisbeth såg pistolen blänka, Sha la la la laa, la la la laa. Strax därefter blev hon änka, Sha la la la laa, la la la laa. Skottet brann, blodet rann, Olof Palme - han försvann! Olof Palme gick på bio, Sha la la la laa, la la la laa." Anser ni att detta tyder på en ansvarsfull partiledare? Det känns vidrigt att skriva ner texten, men ibland måste verkligheten skildras för att det ska förstås vad som gäller. Som sagt, anser ni att detta tyder på en ansvarsfull partiledare, värdig att få politiskt ansvar i vårt land?

Blogg 24
» 17 dagar kvar: Har ni köpt era julklappar? När man ibland ser folk på inköpsrunda börjar man undra vad som är det viktiga. Är det känslan av att få glädja någon genom att skänka något? Eller är det känslan av att överglänsa någon annan genom att köpa en dyrare julklapp än grannen? Tänk på att det är mottagaren som ska glädjas, inte du själv! Detta är mitt åttonde blogginlägg i utmaningen #Blogg 24. Visst får nu julkänslor?


Rör inte min kompis

söndag 2014-12-07
Om svensk politik
tyckeri nummer 6415

Vänsterpartiet
» Djupa politiska funderingar: På den politiska kartan så är det inte bara människor som byter åsikt på den politiska skalan. Även de politiska partierna gör förflyttningar (eller glidningar) på den politiska skalan. En gång i tiden var jag Socialdemokrat, kanske en radikal sådan uppvuxen i SSU. I dag är jag istället Vänsterpartist. På frågan varför jag bytt parti brukar jag säga att det inte är jag som bytt parti, det är partierna som bytt ställning. Helt klart är att Socialdemokraterna i dag är mindre vänster och mer mitten än vad dom var på t.ex. Olof Palmes tid. Samtidigt har även Vänsterpartiet lämnat de mer extrema vänsteråsikterna från Kommunisttiden bakom sig och dragit sig närmare vad som tidigare var en radikal Socialdemokrati. Och samma förflyttning har skett på den andra planhalvan. Medan Moderaterna gjort ihärdiga försök under Fredrik Reinfeldt att lämna den mer extrema Högerpolitiken bakom sig och försökt ge sken av att vara mer av ett Mittenparti så har istället Centerpartiet under först Maud Olofsson och sedan ännu mer under Annie Lööf taget flera kliv åt Höger. I mycket kan man i dag nästan placera Centerpartiet till höger om Moderaterna. Det Centerparti som en gång kunde samarbeta med Socialdemokraterna har under Annie Lööf blivit den värsta höken som den gamla Centerpartisten Börje Hörnlund uttrycker det. Detta är faktorer som man hela tiden måste ha i åtanke när man funderar över den politiska verkligheten. Partiledarens betydelse är stor. Inte bara för den eventuella utstrålning och det förtroende han ger. Utan också därför att hen driver partiet i en viss riktning. Inte bara genom sina egna åsikter utan även av taktiska skäl och genom att välja medarbetare. Fredrik Reinfeldts positionering av Moderaterna mot mitten var till stor del taktisk. Läser man hans bok Det sovande folket så ser man var han egentligen stod politiskt. Positioneringen mot mitten accepterades av gräsrötterna eftersom det gav effekt på röstetalen. Spännande ska bli att se vart Anna Kinberg Batra, hon med Stockholmare är smartare än lantisar, ska driva partiet. Någon förändring av Centerns högervridning lär vi inte se på länge. Detta trots att partiet ju faktiskt är historiskt mycket litet och gräsrötterna ute i landet ofta står på en helt annan plats på skalan lokalt.

De sanna Sverigedemokraterna
» Vänner säger mycket: Av vännerna känner man grupperna. En gång i tiden valde dagens Sverigedumokratiska ledare, som Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson, att gå med i ett öppet nynazistiskt parti med Nazisymboler på väggarna och Hitlerhälsningar på dagordningen. Jimmie är en intelligent man och insåg efter en tid att det inte fanns en chans att "bli stora" om den fasaden fortsatte att vara tydlig. Alltså inleddes operation ommålning. Officiellt gäller i dag vad man kallar "Nolltolerans" mot den typen av yttringar i partiet. Många trogna medlemmar som visat upp den typen av handlingar och yttrandet utåt har uteslutits - om dom inte varit allt för nära ledningen. Men eftersom de nazistiska och fascistiska idéerna ligger i blodet fortsätter det med regelbundenhet att dyka upp nya skandaler. Men kommer vi ihåg just detta, att nazismen och fascismen tillsammans med rasismen ligger i partiets blod, så förstår vi varför sådant händer hela tiden. Och som sagt, en stor del av dagens ledare valde för några år sedan att gå med i partiet när det var öppet nynazistiskt. Nu ser jag att den högerextrema aktivistgruppen Nordisk ungdom deklarerat att dom ska kampanja för sina meningsfränder i Sverigedumokraterna. En del SD:are välkomnar detta men den ansvarige ledningen inser att det innebär att den anständiga målarputsen då riskerar att suddas bort.

» Dagens skratt: Jag läser i bladet att Carola Häggkvist kallat sig socialist. - "Egentligen är jag ju socialist" kläckte hon ur sig efter att ha ritat ett "anarkist-A". Troligtvis utan att veta vad hon snackade om. Komik på högsta nivå!

Blogg 24
» 18 dagar kvar: I dag är det andra advent och jag hoppas att ni alla kommit ihåg att tända två ljus i adventsstaken. Egentligen är det fascinerande att så många som är totalt ointresserade av det kristna budskapet trots detta håller så hårt på samma traditioner. Här i familjen bakas det just nu pepparkakor för fullt. Med diskussion om hur många stora kakor som får plats på brickan, vilka fler formar som ska användas osv. Fast godast av allt är förstås att äta pepparkakorna. Gör julen till en högtid där familjegemenskapen är det viktigaste. Där glädjen är viktig. Låt inte sån't här hända. Här styr INTE medmänskligheten! Detta är mitt sjunde inlägg i #Blogg 24 utmaningen.


Rör inte min kompis

lördag 2014-12-06
Bekämpa främlingshatet
tyckeri nummer 6414

Säg Nej till SD
» Dagens fråga till Sverigedumokraterna: Ni säger att ni vill göra det kommande Extravalet till en folkomröstning om invandringen. Och jag har förstått att ni vill att Sverige ska ta emot färre flyktingar. Och att detta är den viktigaste frågan för ert parti. Men det där "färre invandrare", vad innebär det? Ska det sättas upp ett maximalt antal som får komma hit? Hur ska ni sedan uppnå detta? Ska det anställas en mängd passpoliser som bevakar våra gränser och helt enkelt stoppar alla utan svenskt pass eller beviljat visum som vill komma in i landet när taket uppnåtts? Eller ska vi kraftigt skärpa reglerna för vilka som får rätt att stanna och sedan hyra stora jumbojet och flyga ut de som får Nej för att dumpa dessa någonstans? I Damaskus? I Beirut? Eller kanske bara i København? När det gäller Libanon (det är där Beirut ligger) så finns det där redan mer än 1 miljon flyktingar, vilket gör att mer än var fjärde person i landet i dag är en flykting. Snälla Sverigedumokraterna, berätta för mig hur ni har tänkt att uppnå det där "färre invandrare"? Ska "färre invandrare" också gälla arbetskraftsinvandrare? T.ex. danskar som pendlar över Sundet för att jobba i Skåne? Eller andra EU-medborgare som kommer hit för att arbeta, gäller det dom också? Eller det gäller bara lite mer mörkhyade som kanske, ve och fasa, är muslimer? Och då inbegriper det förstås romer från EU-landet Rumänien? Snälla, berätta HUR det ska genomföras? För det har ni väl tänkt ut och har ett färdigt förslag på? Ska det fastställas ett visst maxantal som sedan står fast? Eller ska maxantalet vara beroende av hur många som kommer? T.ex. bara hälften ska få stanna? Hur har ni tänkt? Eller har ni tänkt alls?

Rör inte min kompis
» Rasismens ansikte: Sven Tycker kommer under den närmaste tiden fram till Extravalet i mars nästa år garanterat att handla en hel del om Sverigedumokraterna och det fula tryne som rasismen innebär. Den här händelsen har jag nämnt tidigare. Det handlar om mannen som stal en läsplatta på sin dotters dagis. Sedan gick han till en tiggerska och skänkte den till henne. Efter detta ringde han till polisen och uppgav att han sett tiggerskan stjäla läsplattan. Till all lycka för tiggerskan så fanns det en övervakningskamera som kunde visa att hon fått läsplattan av mannen istället för, som han försökte ljuga om, att hon hade stulit den. Mycket tyder på att kvinnan räddades av att det fanns en övervakningskamera som visade att hennes version var den sanna och mannens version var en ren lögn i syfte att komma åt kvinnan med uppenbara rasistiska motiv. Ett tydligt exempel på den rasism som finns i vårt samhälle. Mycket tyder på att en domstol med största sannolikhet trott mer på mannen än på den kvinnliga tiggaren om det inte funnits filmbevis. Det finns stor risk för att hon dömts för stöld. Ta tydlig ställning mot rasismen!

Blogg 24
» 19 dagar kvar: Allt går att sälja med mördande reklam brukar man ju säga. Och jag tror att det är ett ganska sant påstående. Som dessutom blir allt mer riktigt allt eftersom tiden går och reklamknepen blir allt mer genomarbetade. Så här i juletid skulle man ibland vilja lägga till att allt går att sälja bara man kopplar det till julen. Då behövs knappast någon mördande reklam ens. Det som får mig till dessa tankar är att jag såg att det fanns flytande tvål i pumpflaska med pepparkaksdoft! Jag älskar pepparkakor, och vissa sorters pepparkakor kan jag sitta och äta som godis. Undrar egentligen hur pass bra för tänder, mage och vikt detta är? Men jag är tveksam till om jag vill gå omkring och dofta pepparkakor om händerna efter att ha tvättat händerna? Detta är mina sjätte tankar om julen i #Blogg 24 utmaningen.


Rör inte min kompis

fredag 2014-12-05
Ännu mer om sandlådan
tyckeri nummer 6413

De sanna Sverigedemokraterna
» Rapport från sandlådan: Det som händer i den svenska politiken är ganska pinsamt. Att ett rasistiskt parti med nazistiska rötter bara för att ställa till oreda röstar på en budget man inte sympatiserar med säger mycket om detta parti. Nu blir det ingen sänkt skatt för pensionärer. Nu blir det inga förbättringar för arbetslösa. Det blir inte heller några förbättringar för sjuka. Men detta får Sverigedumokraterna ta ansvar för. Ännu mer pinsamt är hur Högeralliansen utnyttjar det hela. Folkpartisten Jan Björklund behöver tvätta öronen enligt Miljöpartiets Gustav Fridolin. Den f.d. majoren hävdade att Gustav Fridolin tyckt att Högeralliansen borde ta över med stöd av Sverigedumokraterna vilket han förnekar. Jag har själv något ironiskt hävdat något liknande men tvivlar på att Gustav Fridolin skulle säga så. Men i t.ex. moderatälskande Svenska Dagbladet argumenteras det faktiskt för liknande tankar. Jag säger som Magdalena Andersson, Sverigedumokraterna är att nyfascistiskt parti. Fast det håller förstås inte SD med om, dom är ju bara snälla pojkar och flickor som vill allas bästa? Sverigedumokraterna är själva verket inget annat än en ljugande, rasistisk och nyfascistisk samling idioter. Läs gärna när Dagens ETC i dag granskat SD:s siffertrixande utan anknytning till sanningen. SD:s Mattias Karlsson visste när han uttalade sig i TV inte vad han pratade om. Statistiken visar t.ex. en allt större acceptans för mottagande av invandrare och flyktingar. Allt fler inser att den solidaritet och medmänsklighet vi visar inte alls kostar alla dessa miljarder som SD hävdar. Snarare är det så att invandringen går med vinst. Det skapas arbete som i sin tur genererar konsumtion. Allt detta ger skatteinkomster och andra former av inkomster för vårt land. Det finns fler exempel på hur Sverigedumokraterna sprider lögner. Exempel: SD talar ständigt om kriminella invandrare. 96% av infödda svenskar är inte kriminella och 93% av invandrare är inte kriminella. Men om man plockar bort faktorer som social status, boende och inkomstnivå så finns det ingen mätbar skillnad. Själv är jag t.ex. övertygad om att andelen kriminella bland svenskar i Thailand är klart högre än bland invandrare som grupp i Sverige. Jag skäms! Det ligger något i Svenska Dagbladets Andreas Cervenkas rader Lekstugan vi inte har råd med från dagens Näringslivsbilaga. Men när vi har politiker, representerade av Sverigedumokraterna, som tror att Riksdagen är en form av sandlåda, så går det så här.

» Skoltalibanens senaste fiasko: Det står inte riktigt bra till i den svenska skolan. De s.k. PISA-resultaten var ju ingen nådig läsning. Och för några dagar sedan publicerade OECD en utvärdering av den svenska skolan. Och det fungerar inte! Det är uppenbart att det för Sverige faktiskt världsunika systemet med vinstmaximerande skolföretag som driver skolor finansierade med skattepengar inte ger en bra skola. Även om det kanske ger bra vinst för de som investerat pengar, så ger det inte en bra skola. Det svenska systemet med "fritt skolval" har gett en uppdelad skola där varken de "duktiga" eller de "dåliga" presterar bra. Båda grupperna drabbas av den segregerade skolan. Men Skoltalibanen Jan Björklund är nog fortfarande ganska nöjd. Alla problem löses med mer betyg och mer byråkrati - tror han!

Förstöra skolan med Folkpartiet

Fredsduva
» Erkänna Palestina: När Stefan Löfven deklarerade att Sverige skulle erkänna Palestina utbröt rena kalabaliken bland Israelvännerna i vårt land. Det framställdes som om Sverige hade sällat sig till en liten grupp islamska diktaturer som var de enda som redan erkänt Palestina. Dessutom skulle det vara en ren krigsförklaring mot Israel, som ju också kallade hem sin ambassadör. Nu visade det sig snabbt att de flesta stater i världen (mer än 135) redan hade erkänt Palestina. I stort sett hela världen, förutom de flesta Västeuropeiska stater och USA, hade erkänt Palestina. Sedan det svenska deklarerandet om erkännande har först det demokratiskt valda parlamentet i Storbritannien, sedan på Irland, följt av det spanska parlamentet och nu senast det franska parlamentet i omröstningar med mycket stor majoritet uppmanat sina respektive regeringar att följa det svenska exemplet och erkänna Palestina. Stefan Löfvens föredöme har fått en god spridning, och det visar att beslutet var helt korrekt.
Stater som erkänt Palestina

Blogg 24
» 20 dagar kvar: Julen handlar som jag sagt tidigare mycket om att äta gott. I onsdags avslutade mitt team på jobbet arbetsdagen med att käka en jultallrik med det traditionella innehållet. Med det undantag att det tyvärr saknades prinskorvar! Hur kan man sälja en jultallrik som inte innehåller prinskorvar? Nästa dag, i går, var det istället dags för lite gott julfika hos min yngsta sons fritids. Alla fyra ungdomarna hade själva, med hjälp av personalen, bakat goda kakor. Och på eftermiddagen efter stängning satt vi föräldrar, personal och fyra lyckliga ungdomar och käkade lite gott och pratade och hade trevligt. Och det är väl just det här som julen ska handla om - att ha trevligt. Detta är mitt femte julblogginlägg i utmaningen #Blogg 24.


Rör inte min kompis

torsdag 2014-12-04
Mer om den Sverigedumokratiska sandlådan
tyckeri nummer 6412

Kinberg vet bäst Batra
» Vems är skulden: Det är nästan komiskt att det nästan verkar vara en gemensam strategi från Högeralliansens partier och Sverigedemokraterna att skylla Riksdagens lekstuga på att Miljöpartiet släppts in i Regeringen av Stefan Löfven. Jag undrar hur de Högerallianspolitiker på kommunal- och landstingsnivå som själva samarbetat med Miljöpartiet känner sig när Mp utpekas som så extrema och hemska. Annars verkar Högeralliansens huvudsakliga strategi vara att lägga skulden till att det inte fungerade för S + Mp regeringen vara att Stefan Löfven inte velat samarbete över blockgränsen. Detta medan Stefan Löfven istället hävdar att han försökt få till stånd ett samarbete men bara nåtts av kalla handen. Och jag vet ju vem jag tror på! Redan när den nya Rödgröna Samarbetsregeringen bildades utelämnades Vänsterpartiet mycket tydligt just för att det skulle vara möjligt med ett samarbete över blockgränsen. Men det gjordes klart från Högerallianspartierna att dom inte var intresserade av att bryta upp blockpolitiken och Högeralliansen. Och samma svar har kommit varje gång frågan kommit upp. Nu senast kvällen innan budgetomröstningen då Stefan Löfven bjöd in Högerallianspartierna till överläggningar. Men intresset från Högeralliansledarna var Noll! Och då gick det som det gick. Men alla Högeralliansledarna fortsätter att lägga skulden på Stefan Löfven för bristande intresse för samarbete. Uppenbart är att den enda formen av samarbete som kunnat accepteras från Högeralliansen är om Stefan Löfven ställer sig bakom Högeralliansens gemensamma politik? Hur som helst ser jag på Veckans Affärer klara bevis för vem som talar sanning om det uteblivna samarbetet eller vem som ljuger. Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra gör i en intervju med Veckans Affärer klart att något blocköverskridande samarbete kan det inte bli tal om. Det är uppenbart att Stefan Löfven kunde stångat pannan blodig i sina försök att få till stånd någon form av samarbete - det hade inte varit möjligt. För övrigt undrar jag vart Göran Hägglund tagit vägen? Det är bara Annie Lööf, Jan Björklund och hon Stockholmsälskarinnan som uttalar sig. Att hon ska väljas till M-ordförande verkar vara klart redan innan det sker.

» Dagens skratt: Det var nog det jag gav upp när jag i går läste Svenska Dagbladets intervju med SCA:s styrelseordförande Sverker Martin-Löf. Det handlar naturligtvis om SvD:s flera avslöjande artiklar om hur SCA, trots sina försök med en miljöprofil, avslöjats utnyttja ett eget lyxutrustat affärsflygplan för mängder av flygresor för VD (med hustru) och andra i ledningen. Det är många miljoner som kostas på dessa flygresor som säkert hade kunnat göras med reguljärflyg om det inte känts så bra med en "pittförlängare" som tidningen Expressen uttryckte det. Så här lät en del av intervjun:

Minska flyget
Händer det att den chef som är ute och flyger i tjänsten och tar med en medföljande kombinerar en tjänsteresa och en semester över en helg?
Jag kan inte gå in på det, jag känner inte till det. Det kan väl förekomma om man är ledig.

I vilken utsträckning använder du själv SCA:s flygplan?
Helt enligt policyn.

När du som ordförande flyger, vem attesterar dina reseräkningar?
Det går till revisorerna och sen så attesteras de av ordföranden i revisionsutskottet.

Händer det att du har medföljande ombord enligt den här policyn som du beskrev?
Ja, det kan hända.

Hur ofta då?
Det kommer jag inte ihåg på rak arm.

Själv förstår jag mycket väl varför Näringslivets höjdare slåss så hårt för att få behålla Bromma. Det är ju deras privatflygplats!

Israels flagga
» Även Israel: Det är inte bara i Sverige som vi går mot nyval. Även Israel är på väg dit. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har avskedat två av sina ministrar och utlyst nyval till Knesset, den israeliska riksdagen. Anledningen är protester mot en planerad ändring av den israeliska författningen som skulle gjort Israel till en rent judisk stat. Efter krav från ultrahögern, ortodoxa extrema nationalister och bosättarrörelsen skulle det skrivas in i Författningen att Israel skulle vara en rent judisk stat. En förändring som skulle skrivit in i författningen att araber (och kristna) skulle förvandlats till en andra klassens medborgare även på papperet. Det blev för mycket för flera medlemmar av regeringen, som fick sparken. Och nu blir det alltså nyval även där. Förhoppningsvis ger resultatet en bättre möjlighet till en fredlig utveckling om flera av de ultranationalister som i dag sitter i regeringen kan bytas ut. Men jag tvivlar. Se t.ex. Aftonbladet, Dagens Nyheter eller Metro.

Blogg 24
» 21 dagar kvar: Vad är tanken med Julen? Är det för att Affärsmännen ska kunna tjäna mer pengar? Naturligtvis inte! Är det för att vi ska proppa i oss ännu mer mat? Självklart inte! En del hävdar att det handlar någon som går under namnet Jesus som gjorde något, och dom som tror på detta ska naturligtvis fortsätta göra detta. Förhoppningsvis handlar det för de flesta av oss om att umgås med familjen, att känna glädje, att visa medmänsklighet och solidaritet och att kanske vila upp sig lite. Detta är den stora glädjen med julhelgen. Men en dag som denna känns det lite smått att Julen ska vara en glädjens och solidaritetens högtid. Just i dessa dagar när ett politiskt parti med sina rötter i nazismen berättar att dom har för avsikt att göra det kommande extravalet till en folkomröstning om Sverige ska visa medmänsklighet mot människor som hamnat under hot. Jag träffar i mitt arbete en del av de som inte får lov att stanna i Sverige. Och om gränsen dras på den nivån som jag ser ibland så skäms jag öronen av mig över att det finns ett politiskt parti i vårt land som vill dra nivån ännu lägre ner. Samtidigt arbetar jag ihop med många medmänniskor som för ett antal år sedan kommit till Sverige som flyktingar eller för att arbeta. Och ser vilken nytta alla dessa kan göra för vårt land. Invandringen är inte som Sverigedemokraterna vill hävda bara en enda stor kostnad. Det är ett inflöde av nya resurser till vårt land. Julen känns som något smått när Rasister använder vår folkvalda riksdag som en sandlåda. Jag skäms som svensk! Detta är mitt fjärde blogginlägg i utmaningen #Blogg 24.

» Bedragare del 65: Jag har fått ett erbjudande om en bra transaktion från en Quan Han någonstans. Det handlar tydligen om någon form av investering på 8.370.000 dollar. Men med tanke på min personliga ekonomi så lär jag bara kunna stå för nollorna i investeringen.

Hello,

Compliments of the day to you and I believe all is well. My name is Mr. Quan Han and I work in bank of china. I have a transaction that I believe will be of mutual benefits to both of us. It involves an investment portfolio worth(eight million,three hundred and seventy thousand USD) which I like to acquire with your help and assistance.
Yours sincerely,
Quan Han.

Som jag sagt tidigare så är jag förundrad över att den här typen av bedrägerier lönar sig. Finns det verkligen idioter som det går att lura på pengar med den här sortens lurendrejeri.


Rör inte min kompis

onsdag 2014-12-03
Den svenska lekstugan
tyckeri nummer 6411

» Skicka räkningen till Sverigedumokraterna: Det står nu klart att Sverigedumokraternas lekstuga kommer att resultera i ett nytt val i mars månad. Ett val som riskerar att inte lösa några problem, men som kommer att kosta en hel del slantar. Eftersom detta nya val beror på att Sverigedumokraterna tror att Riksdagen är en lekstuga istället för att vara seriösa så är det dags att skicka räkningen för valet till Sverigedumokraternas partikansli. Rösta bort dessa vidriga pajasar från den svenska Riksdagen.

Håll Sverige retn från Sverigedumokraterna
» Lekstuga: Jag såg i går på kvällen Sverigedumokraternas vikarierande ordförande Mattias Karlsson försöka förklara varför man har för avsikt att rösta på en budget som är sämre än den man inte ska rösta på och ännu sämre än den man vill rösta på. Det är som vanligt invandringen som Sverigedumokraterna är helt insnöade på. Och i den frågan är både Högeralliansens och den Rödgröna budgeten identiska. I rent ekonomiska frågor som pensionärernas skatt, A-kassan, Sjukförsäkringen osv så ligger den Rödgröna närmare deras egen än Högeralliansens. Men nu ska man tydligen rösta på Högeralliansen för att ställa till så mycket röra som möjligt istället för den budget som ligger närmast. Frågan är om inte ett nyval är det bästa och att svenska folket då inser att Sverigedumokraterna inte är seriösa. Dom är helt insnöade på sin rasistiska invandringspolitik. Vad dom har för avsikt att göra är att stoppa sänkt skatt för pensionärer, förbättrad A-kassa till arbetslösa och förbättrade villkor för sjuka. Släng Sverigedumokraterna i papperskorgen där dom hör hemma!

Blogg 24
» 22 dagar kvar: I dag är det meningen att jag ska äta min första julmiddag. Det blir på jobbet där vi kommit överens i teamet om att avsluta arbetet med en god jultallrik. Och detta är väl något fascinerande med julhelgen. Vårt frossande i mat! Det skulle vara spännande att få se en utredning av hur många kilo en genomsnittlig svensk går upp i vikt under december månad. Det hela måste vara klart mätbart i varje fall. Men det är, om jag förstått det rätt, en mycket gammal sedvänja att vräka i sig mat under julhelgen. I motsats till de flesta andra jultraditionerna inte införd av kommersiella intressen. Men det ska medges att det har utnyttjats av dessa. Detta är mitt tredje inlägg i mitt löfte till #Blogg 24 att blogga (om julen) varje dag fram till Julafton.

TV
» Reklamens välgörande: Myndigheten för radio och tv har lagt fram en utredning över hur den ändring av Radio- och tv-lagen som kom 2008 har påverkat vårt TV-tittande. Den nya lagen innebar ökade möjligheter till reklamavbrott. Och slutsatsen är att vi tydligen inte har påverkats av att vi utsätts för mer reklamtid och mindre programtid! Man konstaterar att vi i allmänhet är negativa till reklamen men inser att den är nödvändig för att finansiera programmen. Man säger också att vårt beteende vid reklamavbrotten inte har förändrats. Så uppenbart är att vi i princip lika stor utsträckning som tidigare passar på att sätta på kaffet, gå och kissa, göra rent kattoan, gå ut med soporna, natta barnen, diska, läsa i tidningen, zappa till någon annan kanal (vilket i allmänhet inte fungerar till andra kommersiella kanaler eftersom man uppenbarligen samordnar reklamavbrotten till samma perioder) eller helt enkelt stänger av ögon och öron när reklamen kommer. Själv tycker jag mig ha märkt att jag tittar mindre på de kommersiella kanalerna och mer på SVT än tidigare. Eftersom det inte beror på ökad reklammängd så måste detta ju istället bero på att programmen helt enkelt blivit sämre!


Rör inte min kompis

tisdag 2014-12-02
Bevara oss Alliansfria
tyckeri nummer 6410

Bevara vår Alliansfrihet
» Lönar sig ansvar: I går presenterade SCB sin stora väljarundersökning. En undersökning som görs två gånger om året och som innehåller ett mycket större underlag än de olika undersökningar som olika institut gör för olika tidningar. Detta gör att den naturligtvis är mer tillförlitlig än de andra undersökningarna. Den här undersökningen har två vinnare. Socialdemokraterna som får 32,2%, vilket är en ökning med 1,2 procentenheter sedan valet. Moderaterna som får 24,2%, vilket är en ökning med 0,9 procentenheter sedan förra valet. I övrigt är det bara ett parti som har någon ökning, Miljöpartiet på 7,2% (+0,3). Vi kan alltså se att vår Rödgröna Samarbetsregering faktiskt haft framgångar sedan valet i opinionen. Och med tanke på att stödpartiet Vänsterpartiet står stilla på 5,7% så kan man nog säga att minoritetsregeringen haft framgångar i opinionen. Förlorar gör nämligen alla de Blå stödpartierna. Mest förlorar Kristdemokraterna som skulle trillat ur Riksdagen på sina 3,7% (-0,9). Förenklat kan man säga att de Moderata stödröstarna återvänt. Kd:s förluster motsvaras ju av M:s vinster. Även de andra röstboskapen, Centern på 6,0% och Folkpartiet på 5,3% gör marginella förluster med 0,1 procentenhet vardera. Den andra stora förloraren är istället Sverigedemokraterna som får 12,4% (-0,5). Förenklat kan vi alltså konstatera att de Rödgröna har framgångar och de Blå har motgångar. Kanske finns det de som trots allt uppskattar att Stefan Löfven i varje fall försöker ta ansvar. Och gnället från Höger lönar sig inte. Slutligen kan vi förhoppningsvis konstatera att Sverigedemokraterna har passerat sin topp. Och förhoppningsvis är hotet att rösta Nej till sänkt skatt för pensionärer, bättre A-kassa, bättre förhållande för sjuka, bättre satsning på järnvägen och försök att bromsa privatiseringshysterin inte heller lönsamt. I dag ska vi ju få svar på frågan om partiets löjliga utpressning ska resultera i en dyr och meningslös budgetkonflikt. Och i så fall får väl det gemensamma Blå Högerblocket ta det fulla ansvaret. Dom har ju då visat att dom har majoritet.

Blogg 24
» 23 dagar kvar: Vi har nu kommit ännu en dag närmare julen. Affärsmännen arbetar hårt för att rädda årets bokföring. Under gårdagskvällen roade jag mig med att räkna hur många av reklaminslagen på TV:n som nämnde julen medan jag tittade på TV:n. Och jag kan vara ärlig när jag säger att det faktiskt fanns reklaminslag som INTE gjorde någon antydan till julen. Man blev lite förundrad och undrade om det kunde vara ett rent misstag! Fast i övrigt är det svårt att få upp någon julstämning om jag inte försöker mycket starkt. Det har visserligen blivit kallt, det är mörkt när jag cyklar till jobbet på morgonen. Men det behövs snö också för att jag ska få upp julstämningen. Och om jag ska vara uppriktig, så hoppas jag att denna dröjer. Detta är mitt andra blogginlägg i #Blogg 24 utmaningen. Och min tanke är lite att jag kanske på det här viset kan uppbåda lite julstämning.

Den glada vindkraften
» Ny kris för Jan Björklund: Den f.d. majoren Jan Björklund har väl inte haft någon större framgång med anknytningen till sanningen. Hans fixering vid kärnkraftens välsignelse, något som han väl snart är ensam om, fick honom ju nyligen till att tvingas gå ut och be om ursäkt för att han har noll koll på verkligheten utan istället sitter och ljuger öppet. Bland annat hävdade han i sin iver att nedvärdera vindkraften att det blåser minst när energin behövs mest, dvs på vintern. Nu är ju verkligheten den att det är precis tvärtom, det blåser mest just då! Se'n påstod han att Vattenfall just nu sitter som bäst och planerar för ny kärnkraft. Dagen efter meddelade Vattenfall att man stoppat alla planer på utökning och utbytt ny kärnkraft i garderoben. Och inte blev väl den gode Janne lyckligare när det i går offentliggjordes av den tyska kraftjätten E.On att dom ska göra sig av med sina investeringar i kärnkraft (t.ex. delägare i Oskarshamn) och istället satsa på småskalig elproduktion typ sol och vind. Kanske dags för Jan Björklund att gömma sig i samma garderop där Vattenfall och E.On stoppat sina kärnkraftsplaner? Det ska bli spännande att se hur länge Jan Björklund kan hålla ut. Det kan inte vara lätt!


Rör inte min kompis

måndag 2014-12-01
Alliansfrihet istället för NATO-uppkoppling
tyckeri nummer 6409

Kämpa för fred
» Bevara vår alliansfrihet: Tydligen var den senaste uppblåsta u-båtsjakten inte riktigt lyckad trots allt. Mer pengar fick man, men tydligen har man än så länge misslyckats med att skapa tillräcklig opinion för NATO-anslutningen. Även om stödet för ett NATO-medlemskap har ökat så säger faktiskt fortfarande en majoritet Nej till NATO. I varje fall i den opinionsundersökning som Svenska Dagbladet presenterar i dag. Rekordmånga 40% säger Ja, men en majoritet 42% inser fortfarande att alliansfriheten är det som gynnar oss bäst. Detta trots den kanonad av NATO-propaganda som vi överösts med den senaste tiden. Det största stödet för att avskaffa den alliansfrihet som gett oss fred i unika 200 år finns bland Moderater och Folkpartister medan det största motståndet finns kvar bland Vänsterpartister och Miljöpartister. Men debatten och propagandan för ett NATO-medlemskap är just nu intensiv. I år har Sverige hållit sig utanför krig i 200 år, något som är unikt på vår jord. Och detta har vi gjort genom att hålla oss alliansfria i fred så att vi kunnat vara neutrala när det blivit krig. Däremot har vi som neutrala utanför kriget kunnat göra stora insatser för drabbade grannländer. T.ex. alla danskar, norrmän, finnar eller t.ex. judar som kunde få en tillflykt i Sverige under Nazitysklands härjningar. Håll emot propagandakampanjen, bevara den svenska alliansfriheten! Jag är fortfarande förundrad över att vi inte firat våra 200 år i fred. Det vore ju verkligen något att fira, men istället har det ju faktiskt förbigåtts med ganska rejäl tystnad officiellt. Skäms man över det? Vill man tysta ner det för att det inte ska vara ett argument i NATO-debatten?

Bevara Alliansfriheten
Moderaterna, genom bland annat deras försvarspolitiska talesman Hans Wallmark, är dock aktiv i sin argumentation för att avskaffa vår alliansfrihet. Det gäller ju att smida medans järnet är varmt! - "I säkerhetspolitiken får man inte vara en vindflöjel. Vi kan inte låta opinionsundersökningar vara avgörande. Det är mer långsiktigt än så." konstaterar vår Socialdemokratiska Försvarsminister Peter Hultqvist mycket intelligent. Men Moderaterna (och Folkpartiet) vill naturligtvis spinna på just nu när det är aktuellt. De oidentifierade ubåtarna (eller vad det nu är) är naturligtvis ryska - och inte alls budgetubåtar. Ryska militärflyg som kränker svenskt luftrum gör naturligtvis detta medvetet för att provocera. När amerikanskt, polskt eller franskt flyg gör samma sak är detta naturligtvis rena misstag. Detta har ju också hänt på senare tid, men det får mindre publicitet. Sverige är alliansfria, och borde vara neutrala och inte som nu halva NATO-medlemmar. Omvärlden ser oss inte som neutrala, omvärlden ser oss som en del av den ena parten. Sverige ska kämpa för demokrati i världen, och på den punkten kan vi inte vara neutrala. Men det innebär inte att vår militär ska ta ställning redan innan en konflikt har utbrutit. Bevara den svenska alliansfriheten. Den har gett oss fred i 200 år, låt den ge oss ytterligare 200 år av fred.

#Blogg 24
» 24 dagar kvar: Så är vi då inne i december. NU börjar upptakten inför julen, och för mig nedräkningen. Jag deltar i utmaningen #Blogg 24 som innebär att blogga dagligen under december fram till Julafton. Något som väl inte ska behöva bli något allt för stort problem med tanke på att Sven Tycker publicerat blogginlägg dagligen i mer än 17 år nu. Hur som helst ska det handla om julen. Som jag sade tycker jag det börjar NU. I går hade vi Julskyltning och Julmarknad här i Åstorp. Något som traditionellt sker första advent. Men det finns dom som börjar julen långt innan detta. Affärsmännen! Kan man tjäna en hacka så gäller det att börja tidigt så att man hinner krama ur så mycket som möjligt under en så lång tid som möjligt. Julmusten började redan säljas i slutet av oktober. Tomtar och annat har vi blivit påtvingade under en lång tid, bara för att ta ett par exempel. Kan man tjäna pengar så gäller det att börja tidigt så att man hinner krama ur så mycket som möjligt. För det är väl det som Julen egentligen handlar om - att tjäna pengar? Eller?

» Bedragare del 64: Återigen har IMF pengar att överlämna till mig. Och återigen handlar det tydligen om korruption och liknande i olika länder som har gjort att utbetalningen har dröjt. Jämfört med gårdagens exempel så kan vi i varje fall konstatera att dagens förklaring är lite mer mångordig.

IMF Global Debt Settlement Committee
Our Ref: IMF/PYMS/INTER-14
UNO/WBF LM-05-371/LM-11-371

FOR YOUR URGENT ATTENTION

The IMF Global Debt Committee in conjunction with World Bank has received your pending payment, with international payment voucher number (WB-11014-05) amounting to (Eight Million Five Hundred Thousand United State Dollars). Your name was shortlisted among others whose international payment has long been overdue for payment.

With reference number UN/IMF/WBF 05014/05, this amount has been scheduled for immediate release via our committees authorized corresponding bank overseas. The IMF was alarmed on its recent findings on global banking inside practices, perpetuated and instigated by unauthorized banking officials. This unprofessional activity in some banks has resulted in international wire delays, permanent frozen of funds and seizures. In other to resolve this crises, the IMF in conjunction with various foreign Governments and financial agencies has audited and authorized release and payment of 291 frozen assets and funds to victims.

Due to the corrupt and inefficient Banking Systems in some countries involved, the Payments are to be supervised by the 'IMF' Officials through our corresponding Bank Overseas. According to the number of applicants at hand, half of the victims are from the United States. You are hereby warned not to communicate or duplicate this message to any ongoing communication between you and any individual or bank in connection with your lost for any reason whatsoever, this is to avoid conflict with ongoing criminal investigation.

You are advised to reconfirm to this committee the following details, to enable us issue irrevocable payment order to our authorized paying bank.

Your full name
Your office or home address
Your personal/reachable telephone
Your age/ocupation

We shall feed you with further modalities as soon as we hear from you. Meanwhile, you should communicate the above requested details via our official email (imf.investigations@europe.com)

Yours Faithfully
Hon. Tom Woods
(Chairman) IMF Global Debt Committee
London, United Kingdom

Om det nu är mina miljoner alla miljonerna, varför behöver man veta mitt namn? Mejlet borde väl snarare ha inletts med "Dear Sven" och sedan fortsatt med att berätta att dom har problem med att betala ut mina pengar men kunnat förklara vad det var för pengar. Finns det verkligen människor som fortfarande blir lurade av dessa bluffare?

Det fullständiga arkivet över Svens tyckerier sedan 1997

Besök gärna Sven Tycker på Wordpress

Besök görna Sven Tycker på Blogger
Dagens Måne
Läs Dagens ETC
Byt till ETC-el
Skånes Fria
Fria Tidningen
Expo
Stöd Arbetarrörelsens Internationella arbete
Autism & Asperger Förbundet
Sveriges DX-Förbund, om du vill veta mer om kortvågsradio
Netroots - Socialdemokraterna
Infoo.se-Svenska webbkatalogen

bloggtopplista
BloggRegistret.se
Blogglista.se
Bloggparaden
Politik
Politik bloggar
Reggad på Commo.se
Hör gärna av dig till:
tycker@swl.nu.
eXTReMe Tracker

Lokala länkar:

Åstorps kommun

Åstorps Hembygdsförening

Nyvångs Gruvmuseum

Kvidinge Sockens Hembygdsförening

Åstorps Fotoklubb

Söderåsens Natur

IS Skanne

Åstorpsortens Ryttarförening

Åstorps Cykelklubb

Björnekulla Brottarklubb

Smaker från Söderåsen

Spettkaksbageriet i Åstorp

Skånehill Gård

Dymöllans Ålrökeri

Söderåsens Forsgård

Tomarps Kungsgård

Sånnagården

Tingvalla

Galleri Hultman

Hotell & Restaurang Rosenberg

Skåneleden

Björnekulla Fruktindustri

Godbiten Konditori

Kroglyckans

-


Fåglarna kvittrar

Vill du läsa gamla återanvända åsikter?

Sven tycker oktober-november 2014 Sven tycker - Arkivet    

Sven Ohlsson den 21 april 2007
Och dom fortsätter att kvittra