Djupa politiska och filosofiska tankar - helt gratis - på Sveriges äldsta dagliga blogg
  Sven tycker till. Färdiga åsikter - helt gratis   Sven Ohlsson
Till presumtiva arbetsgivare:
Jag har rakat mig sedan bilden togs!

 
Alla har vi åsikter. En del skriver insändare, andra dagbok eller gårdagens trend - en blogg. Här passar jag på att uttrycka mig fritt. Jag skriver om stort och smått, om allmänna frågor eller privata frågor. Jag hoppas att du tycker det är lika roligt att läsa, som jag har tyckt det är att skriva. Och ha överinseende med att trots att detta troligen är Sveriges äldsta aktiva "blogg" så är detta nog också en av Sveriges fulaste "bloggar"!

Arton år i mänsklighetens tjänst
SVERIGES ÄLDSTA OCH FULASTE DAGLIGA "BLOGG"?

Glöm inte att bokmärka Sven Tycker så att du snabbt kan återvända

Rör inte min kompis

fredag 2015-05-29
Framtidsvision och Monarki
tyckeri nummer 6588

Prinsessan Madeleine
» En mindre att försörja: Att er bloggare inte har så mycket till övers för den svenska monarkin är väl ingen sensation för den som läst Sven Tycker lite då och då. Att ha en högsta titel som går i arv och en familj som pga sitt ursprung ska behandlas extra inställsamt och fjäskigt är helt enkelt otidsenligt. Förespråkarna hävdar istället att denna familj ger så mycket PR för Sverige bara genom sin existens att det lönar sig. Och visst är det ett positivt inslag att vi visar att en invandrarfamilj kan nå allra högst upp. Men, det räcker inte som argument för mig. Monarkin är otidsenlig, odemokratisk och helt vettlös. Familjen Bernadotte borde lösgöras från sin tron och få försörja sig själva och göra som dom vill. Vill dom jobba vidare med PR får dom gärna göra det och sälja sina tjänster till de som är villiga att betala för detta. Men ett krav man kan ställa är väl i varje fall att de som betalas av de svenska skattebetalarna för att representera Sverige och som är en del av den svenska successionsordningen verkligen är bosatta i Sverige. Nu har det ju avslöjats att Maddes make Chris O´Neill redan lämnat det för våra skattepengar nyrenoverade lyxboendet i Stockholm för att flytta till London. Och det har meddelats att Madeleine med barn kommer att följa efter. Och jag har inte det minsta emot att Chris & Madde med barn väljer att fly från uppmärksamheten i Sverige. Men då får dom också ta konsekvenserna av detta. Försörj er på annat sätt än våra skattepengar och avsäg er allt som har med monarkin att göra! För ni gör ju inte reklam för Sverige om ni anser det vara bättre att bo i ett annat land. Ty det är väl det som är hela syftet med monarkin - att göra reklam för Sverige. Jag förstår om familjen tycker att det är jobbigt och påfrestande med ständig påpassning som Svensk Gamtidning skrivit. Fast sån't får man naturligtvis inte berätta för Hovet. Gå med i Republikanska Föreningen istället. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Kedjad vid mobilen
» Den moderna framtidsmänniskan: Jag är fullständigt övertygad om att det inte dröjer länge förrän barn i spädbarnsåldern får en "mobiltelefon" inopererad i ena handen. Efter detta kallas vi in en gång om året (en gång i halvåret om man betalar extra för detta) för att få denna uppgraderad eller utbytt till modernare varianter. Redan i dag kan vi se hur en stor del av den svenska mänskligheten helt enkelt inte kan leva utan sin mobiltelefon. Enligt en undersökning som gjorts av Samsung kollar nästan var tredje ungdom i åldern 16-24 sin mobil minst var 10:e minut! I min egen generation (dvs +55...) kollar två tredjedelar mobilen högst en gång i timmen. Så vi kan ju se hur utvecklingen går. När man sitter på ett tåg, i en buss eller bara helt enkelt är ute och går är det intressant att studera hur många som tittar på vad som försiggår runt omkring (en klar minoritet) eller hur många som glor in i skärmen (en klar majoritet). I Samsungs undersökning hävdade 45% av männen och 61% av kvinnorna att de inte skulle kunna leva utan sin mobiltelefon. Om man ska se det som positivt eller negativt vet jag inte, men 76% av männen och 64% av kvinnorna skulle faktiskt valt att avstå från sin mobiltelefon i tre månader för att koncentrera sig på sex med partnern. Det skrämmande är att det är så pass många (nästan var femte svensk) som trots detta gör det motsatta valet. Vart har vi utvecklats? Är det utveckling? Har ni blivit övertygad om att min framtidsvision är trolig? Jag skäms för mänskligheten när jag ser hur nonchalanta människor är mot sina medmänniskor när man prioriterar klösbrädan framför sina medmänniskor.

» Bedragare del 175: Tänk vad skönt! Inga telefonförsäljare som ringer och stör i tid och otid. Det här erbjudandet verkar vara ett mycket bra sätt att slippa de oönskade telefonsamtalen.
Eller?

Nix-registret

Äntligen har även du möjligheten att få vara i lugn och ro!
Direktreklamstopp är en Svensk tjänst som ser till att du inte blir uppringd av taskiga telesäljare.
Aktivera tjänsten redan i dag!

Aktivera tjänsten här

Vad man inte berättar är att det faktiskt kostar 120:- om året att få tjänsten. Som troligtvis är mindre effektiv än att Nix-anmäla sitt telefonnummer. - "Direktreklamstopp erbjuder spärr mot telefonförsäljare – som inte fungerar." beskriver någon det hela som. Länken leder först till något som heter Winoveradeal som sedan länkar vidare. Domänen direktreklamstopp.se ägs av ett estniskt bolag. Jag tycker du ska Nixa din telefon. Mobilen görs nu via nummer 077-228 00 00. Betala inte pengar för något som är gratis utan släng skiten i papperskorgen.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-05-28
Gnälliga tyckerier en torsdag
tyckeri nummer 6587

Romernas flagga
» Det borde vara straffbart att vara diskriminerad och fattig: Vilken är din första tanke när du ser en tiggare? Ilska? Skam? Likgiltighet? Hur som helst har bland annat Moderaterna i Bohuslän kommit på lösningen på problemet. Vi förbjuder det! Tänk vad praktiskt att kunna förbjuda fattigdom och diskriminering. Pang, bom med klubban och problemet är löst? Hur som helst har jag inte riktigt lyckats läsa mig till hur man ska formulera ett förbud. Eller man ska också passa på att förbjuda Rädda Barnen, Röda Korset och Frälsningsarmén att tigga pengar? Eller är det kanske så att bara organiserat tiggeri ska vara tillåtet? Nä, visst nä! Att förbjuda organiserat tiggeri är ju de flesta eniga om. Så vad är det då för tiggeri som ska förbjudas? Ska bara svenskar få tigga? Ska bara polisgodkända organisationer få tigga? Ska "Föreningen Romska tiggare" bli godkänd och få organisera tiggeri? Nä, visst nä, organiserat tiggeri ska ju förbjudas. Hur har dom tänkt lösa det? Ska vi skriva rakt ut i ordningsföreskrifterna att romer är förbjudna att tigga? Det är en skam för vårt välfärdssamhälle (ja hela EU!) att människor väljer att hellre förnedra sig och tigga än det alternativ som finns. Men vi löser inte det problemet med ett "Tiggeriförbud". Vi bara flyttar problemet. Sedan finns det ju dom som tar saken i egna händer. I Borås var det för några dagar sedan en ung kille som tog moppen och körde över Ionut. Och det svinet var inte den förste som visade att det tyvärr finns en hel del svenskar med lägre människovärde och som jag som svensk skäms för. Nu har killen spårats. Fast han var ju bara full och bländad av solen!

Fotboll
» Veckans dumhet: Det internationella fotbollsförbundet FIFA ligger väl ganska risigt till just nu. Nu läser jag att Fotbolls-VM för damer i Kanada, som ju börjar i början av juni, enligt direktiv från FIFA ska heta Fifa Dam-VM och inget annat. - "Fifa har nu beslutat att TV4 måste säga Fifa dam-VM. Bara ’VM i fotboll’ ej tillåtet" berättar TV4 som ska sända det hela. Som en intelligent individ konstaterade, då blir det "Fifa Herr-VM" och inte "Fotbolls-VM" när gubbarna ska sparka boll om VM-titlarna. FIFA ligger som sagt inte allt för bra till just nu. Till och med de juridiska myndigheterna har insett att högsta ledningen inte är något annat än en korrupt mutmaffia. De feta gubbarna i toppen vet garanterat inte vad som är upp eller ner på en fotboll, bara vad som är upp och ner på ett kreditkort... Jag tar för givet att TV4 och norska NRK t.ex. fullständigt skiter i vad mutmaffian som sitter på sina höga stolar och bestämmer kräker ur sig. Lås in och byt ut mutkolvarna!

USA:s flagga
» Amerikanen som vår förebild: Uppskattningsvis 100 barn och ungdomar under 17 år skjuts ihjäl i vapenolyckor i USA varje år. Amerikanens fixering vid rätten att bära med sig skarpladdade vapen är rejält sjuk. I princip hela resten av världen begriper sig inte på amerikanen. Hela det amerikanska samhället verkar bygga på en förväntan att alla bär ett skarpladdat vapen. Tittar man på amerikanska TV-serier som "Cops" osv förstår man detta eftersom det känns som om polisen som stoppar någon för kontroll av körkort utgår ifrån att bilisten ska vara beväpnad. För en svensk känns det sjukt! Det senaste exemplet på detta sjuka samhälle kom för några dagar sedan när tidningarna kunde berätta om 2-åringen i delstaten Virginia som i sovrummet hittade en skarpladdad pistol och skjöt ihjäl sig själv. Fattar amerikaner trögt?

Gammal Coca-cola flaska
» Bedragare del 174: Jag har återigen gått och blivit förmögen. Att ha en e-postadress är ett utmärkt sätt att tro att man blivit förmögen. Nu har jag tydligen vunnit 1 miljon £ i Coca-Cola Sweepstakes Lottery. Och det var ju kiffigt... Synd att jag aldrig har köpt någon lott! Så här skriver i varje fall Guaranty Trust Bank.

Guaranty Trust Bank (UK) Limited
60-62 Margaret Street,
London W1W 8TF, United Kingdom.

Dear Unclaimed Draft Owner,

This is to notify you that, your Bank Draft for (1,000,000 GBP) has finally arrived our bank in South London from the (COCA-COLA SWEEPSTAKES LOTTERY COMMISSION) London UK.
Your Funds transfer shall commerce immediately your responds to this notice is received. Please quote the the transfer codes below while responding to this notice.

Funds Transfer Code: Coke/GTB/1002
Draft Number: GTB/015/0000

Mrs. Beverley Dyson.
Head of Human Resources.
Guaranty Trust Bank (UK) Limited
Transfer Officer

Jag tror att jag gör med det här mejlet som med så många andra bluffmejl - jag slänger skiten i papperskorgen. Annars berättar ju SVT:s Rapport bland annat i dag om ett datavirus som sprids i ett annat bluffmejl som cirkulerar runt. Så ett råd är på sin plats. Klicka ALDRIG på en länk eller bilaga till ett mejl som du inte väntat dig utan att först tänka efter och undersöka. ALDRIG!


Rör inte min kompis

onsdag 2015-05-27
Från Skåne till Norrland via Stockholm
tyckeri nummer 6586

Skåne
» Ännu en avgång: I går kunde jag berätta att Region Skånes regiondirektör Jonas Rastad känt sig tvingad att avgå. Han rekryterades en gång av Högerstyret för att omorganisera sjukvården i Skåne. Och det gjorde han... Jag är tveksam till om det är någon som begriper tanken bakom den omorganisationen. Och DEN avgången kom nog inte helt plötsligt. Det tog nämligen bara någon dag så var en ny regiondirektör rekryterad. Den nya heter Alf Jönsson, och det kan inte bli annat än bättre. Men det var inte den avgången jag tänkte tänka till om. Det står nu nämligen klart att den stölddömde VD:n för Stockholms Lokaltrafik Anders Lindström slutligen känt sig tvingad att avgå. Sex månaders uppsägningslön får han, och sedan är Stockholmarna av med honom. Det ligger nog lite i det som Fredrik Virtanen skriver i Aftonbladet. Han skulle sparkats redan innan för läget inom Stockholms Lokaltrafik. På dom här höga posterna är lönerna höga, och då borde kompetensen också vara hög. Men uppenbarligen är den inte alltid det. Det är tur att jag själv håller mig på golvet.

Nej till EU
» En eloge till EU-kommissionen: Jo, det kändes avigt att skriva så. Som medlem av Folkrörelsen Nej till EU är det kanske inte riktigt vad som förväntas av mig. Jag sitter och bläddrar i magasinet Privata Affärer (det trodde ni inte HELLER om mig?) och läser en liten notis som gör att EU-Kommissionen steg tre snäpp i mitt anseende. Så här skriver Privata Affärer: - "EU-kommissionen uppmanar åter Sverige att gradvis begränsa ränteavdragen för bolån eller höja återkommande fastighetsskatter. Kommissionen uppmanar också Sverige att sätta in åtgärder som ökar takten på amorteringar av bolån." Tänk att jag och EU-kommissionen tycker samma? Det är en sensation och värd att uppmärksammas. Tyvärr är ju våra svenska styrande politiker för fega och det enda man vågar är det sista, öka amorteringarna av bolånen.

» Bedragare del 173: Så är då "Registry of Distinguished Professionals" ute efter mig igen. 15 april fick jag förra gången meddelande om att jag valts ut (se bluff 147). Nu har man skickat ett annat mejl till mig. Jag vet dock inte om det beror på att dom aldrig fick in några uppgifter från mig så att dom försöker igen? Eller också kanske det var så lönande med bluffen att man kör en ny omgång?

Dear Executive / Professional,

We are pleased to inform you that you have been selected to apply and represent professionals from the industry in this year's edition of the registry . Congratulations! Our Research Committee nominates a handful of potential candidates based on many different criteria including their current standing, recent accomplishments, as well as information present on professional registries, directories, associations, and authoritative social networks. Given your background, we believe that you would make a fitting addition to our exclusive network. There is no fee to apply or for inclusion.

As we compile our data from a variety of secondary sources, you must verify your biographical information for candidacy by

complete the application here

If approved, you will be listed alongside thousands of accomplished members in the prestigious Registry of Distinguished Professionals. This year's registration deadline is 6-15-2015, so it's imperative you finalize your application before this date.
Our members experience a wealth of benefits. You will have access to network with an elite group of professionals from nearly every imaginable industry in over 170 countries. This will open up countless opportunities for you, and provide the recognition and exposure you deserve!
We commend you on your achievements thus far, and we look forward to welcoming you to our organization.
Sincerely,
The Membership Division 2015

If you don't want to receive emails any more, please Unsubscribe

Hur som helst har jag sista dygnet fått det här mejlet från i varje fall Phyllis Martin, Clay Phillips och Will Cornelius. Alla helt likalydande men med helt olika e-postadresser. Vi slänger det som vanligt i papperskorgen och svär lite över allt jobb.

» Det var en gång i tiden: En gång i tiden var Sverige en neutral och alliansfri stat. Tanken bakom detta var att Sverige i fredstid inte skulle binda upp sig för någon part, vilket skulle innebära att vid en konflikt skulle Sverige inte automatiskt av andra parter behandlas som en fiende. En effekt av detta är att Sverige satt världsrekord i att hålla oss utanför krig - 200 år. Firandet av detta helt nyligen hölls nästan hemligt, med risk för att svenska folket kanske skulle inse att neutraliteten är en god idé. Sverige tvingades under 2:a Världskriget flera gånger till beslut som moraliskt var tveksamma. Men, genom att hålla oss utanför kriget kunde Sverige också bli en säker tillflyktsort för många flyktingar. Som annars kanske inte haft någonstans att ta vägen. Men, den neutraliteten är snart helt utsuddad. Just nu pågår vad som främst får kallas en enorm NATO-övning i större delen av Norrland. Den enorma ytan och den stora mängden flygplan gör övningen till en av de största militärövningarna i världen på länge. Och syftet är naturligtvis att "provocera" Ryssland och visa att vi är alla redo. Ryssland är ingen demokrati, Ryssland under Putin handlar många gånger på ett direkt föraktfullt sätt. Men att provocera och markera militärt hjälper inte till att lugna ner. Det provocerar fram nya provokationer. Eller som den här tecknaren något ensidigt pekar på. Ryssarna är varit fruktansvärt otaktiska som placerat sitt land mitt bland alla NATO-baser. Är det någon som tror att det lugnar ner situationen? Istället borde man ju göra Putin och ryssarna beroende av oss, få dom att inse att samarbete och integration lönar sig i längden.

Det omringade RysslandRör inte min kompis

tisdag 2015-05-26
Avgång eller inte
tyckeri nummer 6585

Åstorp - Söderåsstaden
» Pontus ger sig inte: Det är inte första gången jag på Sven Tycker skriver om Moderaten Pontus Pålsson här i Åstorp - mannen utan social förmåga! Jag har skrivit om många av de konflikter han är inblandad i vid ett upprepat antal tillfällen. Hans uppträdande mot kommunens personal har varit så dåligt att han inte fått någon nyckel till kommunkontoret trots att det varit brukligt att oppositionsrådet haft detta. Inte ens internt inom det Moderata partiet lokalt fungerar samarbetet. Ett stort antal ledande Moderatpolitiker har helt enkelt hoppat av. Min interna information har varit uppriktig (det handlar både om f.d. arbetskamrat och andra bekanta). Det hölls bland annat en förtroendeomröstning inom den moderata fullmäktigegruppen. Med undantag för Pontus egen röst så röstade en majoritet av ledamöterna mot fortsatt förtroende. Men han har ju också en röst själv så omröstningen slutade lika, och sedan hade han som ordförande utslagsröst! Alltså blev det fortsatt förtroende, men fortsatta avhopp. Senaste nytt från igår handlar om att Moderaten Pontus Pålsson polisanmälts av en kommunal tjänsteman för ofredande och olaga intrång sedan han försökt tränga sig in i kommunhuset. Detta är alltså bara ett av många inslag. Läs gärna de här gamla inslagen från SVT som handlar om situationen på kommunkontoret med rubriken: "M-topp mobbar kommunanställda". Eller varför inte inslaget samma dag som handlade om situationen inom det Moderata partiet med rubriken: "Man skäms för Pontus Pålsson". Det blir därför ganska komiskt när jag i jakten på gamla mediainslag läser det här inslaget som handlar om att den förra Högerregeringen utsåg Pontus Pålsson till att ingå i den regionala etikprövningsnämnden. Hahaha! Varför gör det Moderata partiet inget regionalt eller centralt för att lösa konflikten? Kan det vara så att en f.d. erfaren Moderat riksdagspolitiker heter Margaretha Pålsson. Hon utsågs för några år sedan till Landshövding i Skåne? Kan det vara moder/son relationen som förhindrar ett regionalt / centralt ingripande i konflikten här i Åstorp?

Region Skåne
» Äntligen avgång: Skånes Regiondirektör Jonas Rastad har slutligen meddelat sin avgång berättar bland annat Aftonbladet, SVT och Sydsvenskan. Detta efter en lång följd av konflikter med personal, politiker och skåningar. Den här JO-anmälan är ett exempel. Hård kritik från revisorerna är ett annat inslag. Nedläggningar och besparingar har blivit stående inslag inom sjukvården. Inte bara i Skåne. Den här sammanställningen berättar bland annat att Jonas Rastad närmast kom från Västerbotten där "halva sjukvården" lades ner, som Eva Franchell uttrycker det i Aftonbladet. Hur som helst kan det inte bli sämre inom den skånska sjukvården sedan Rastad avgått. Jag slutar med att citera Vänsterpartiets representant i Region Skåne (och även sjuksköterska) Agneta Lenander: - "Som sjuksköterska på golvet och med fyra domstolsärenden i bokhyllan hemma, som alla relaterade till Rastads styrning, med den egenhändigt beslutade omorganisationen som vid initieringen endast fanns i Rastads huvud. Så är jag i dag glad."


Rör inte min kompis

måndag 2015-05-25
Om du har en slant över
tyckeri nummer 6584

» Ett tips till dig som har en miljon över: Jag läser en liten notis som berättar att den kanadensiska hotellkedjan Four Seasons nu snart har sitt flygande hotell klart. Det är en Boeing 757 som istället för vanliga sittplatser har 52 säten som kan göras om till sängar. Och sedan alltså lyxig inredning, egen kock osv. Och har du lite drygt en miljon över så kan du nu t.ex. boka en 24-dagars resa från Los Angeles till London. Och för miljonen så mellanlandar man i Hawaii, Bora Bora, Sydney, Bali, Thailand, Mumbai och Istanbul. Se'n får man väl ordna biljetter med Ryanair till Los Angeles och från London för att följa med. Inte direkt för vanligt folk...

» Bedragare del 172: Dagens exempel på skiten som trillar in i mejl-lådan är egentligen inget nytt. Men jag har skrattat så gott åt det hela. Mejlet dök upp som en kommentar till gårdagens blogg och kom faktiskt inom en timme efter det att bloggen hade lagts upp. Och så här lyder den kommentar som dom vill ha publicerad.

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Söndagsfunderingar":

I used to be suggested this website through my cousin. I am now not certain whether or not this put up is written by means of him as nobody else recognise such targeted about my difficulty.
You are amazing! Thank you!

my blog Diabetes Destroyed

Läs den andra meningen några gånger. Är det NÅGON som begriper den? Jag får inte ihop det hela. Så jag roade mig med att låta Google Translate översätta meningen till svenska: - "Jag är nu inte säker på om eller detta sätta inte upp är skriven med hjälp av honom som ingen annan känner igen en sådan riktad om min svårigheter." Visst blir det komiskt. Helt obegripligt är det i varje fall. Jag har i varje fall bestämt mig för att INTE publicera kommentaren och slänger mejlet i papperskorgen efter detta.


Rör inte min kompis

söndag 2015-05-24 Pingstdagen
Söndagsfunderingar
tyckeri nummer 6583

Arbetsfördelningen
» Världens skattefiffel: Skatter är ett spännande ämne att fundera över. Ingen vill betala dom, men alla vill ha del av det som skatterna betalar. Allra mest fascinerande är nog det faktum att ju mer slantar du har desto mindre intresserad är du av att betala någonting. Och, ju mer slantar man har desto större resurser lägger man på att slippa betala. Hos Affärsvärlden läser jag att man uppskattar att motsvarande ungefär 130.000 miljarder kronor göms undan i diverse skatteparadis av privatpersoner, företag och finansverksamheter. Det blir 130.000.000.000.000 kronor! Detta alltså av personer och verksamheter som i allra högsta grad skulle ha råd att betala sina skatter. Det motsvarar USA:s och Kinas totala BNP under ett år. För Sveriges del räknar Skatteverket med att det rör sig om ungefär 400 miljarder kronor. Det motsvarar nästan hälften av den svenska statens totala inkomster under ett år. Men, skatter är ju enbart av ondo? För några dagar sedan hyllade Svenska Dagbladets ledarskribent Maria Ludvigsson en essäsamling från skattekverulanternas högborg på Timbro. Lägre skatt är en överlevnads- och värdighetsfråga har hon satt som rubrik. Och det framgår med tydlighet att det enda man kan göra med skatter, om man är HA-anhängare alltså, är att sänka dom eller avskaffa dom. HA betyder Höger Alliansen inte Hells Angels. Det finns lite skillnad mellan de olika HA i varje fall. Fast varken Maria Ludvigsson eller Timbro-megafonerna vill berätta vilka statsutgifter som ska skäras ner eller avskaffas när inkomsterna minskar! Försvarsbudgeten? ROT- och RUT-bidragen? Investeringar i vägar och järnvägar? Subventioner av flyget? Nä, det är mycket enklare att bara klaga utan att komma med de tråkiga effekterna. Hur som helst läste jag nyligen att EU uppmanade Sverige att höja skatter. EU-Kommissionen uppmanar Sverige att sänka skattesubventionerna till villaägarna genom att sänka ränteavdragen. EU uppmanar också Sverige att höja Fastighetsskatterna. Slutligen uppmanade EU Sverige att ställa krav på att bostadslån ska amorteras. Och ska vi tolka vad som händer så är det enda våra fega politiker vågar göra är att införa ett amorteringskrav. Villaägarna är en röststark grupp, alltså vågar man inte göra något som dom kan blir sura för. Alltså fortsätter de svenska statsfinanserna att gå med underskott. Något man ärvt från Anders Borg som levde efter devisen att det enda man kan göra med skatter är att sänka dom. Detta utan att berätta vilka konsekvenser minskade inkomster får. I Expressen får ledarskribenten Anna Dahlberg ihop det ganska komiskt när hon får till det med att: - "Löfven låter som en klimatförnekare". Vad det handlar om är att hon inte tycker att Stefan Löfven följer råden från EU. Fast hon glömmer råden från EU om att höja Fastighetsbeskattningen. Kanske ska vi kalla Anna Dahlberg för skatteförnekare? Jag börjar bli rejält trött på alla politiker (och professionella tyckare) som bara är ute efter billiga poäng. Att lova sänkt skatt är alltid lätt. Men, sänkt skatt ska betalas på något sätt. Antingen med sänkta utgifter eller med höjning av andra inkomster. Det finns helt enkelt inga genvägar. Att bara fortsätta på Anders Borgs väg, att trycka nya pengar, fungerar inte så länge. Det är dags att inse att Staten behöver inkomster. Det finns många områden som samhället ansvarar för som faktiskt behöver mer pengar. Och det finns ingen Quick-fix, det handlar om att öka inkomsterna. Vissa skatter måste höjas. Och då gäller det att välja skatter där höjd skatt kanske får positiva effekter (tobak, alkohol, bensin osv) eller där skatterna betalas av de som har råd (marginalskatterna, fastighetsskatt, förmögenhetsskatt, arvsskatt osv).

Eurovision Song Contest
» Spektaklet är över: Som svensk ska man naturligtvis fira i dag efter Måns Zelmerlöws triumf i Eurovision Song Contest i natt. Och som skåning ska man kanske jubla lite extra efter skåningen Måns Zelmerlöws insats. Men, jag måste tyvärr erkänna en sak. Jag såg i princip inget av det! Jag tycker att den här "song contest" har utvecklats till så mycket annat än bara en "song contest". Det har blivit ett rent spektakel med det ena usla bidraget efter det andra. Det handlar nästan om allt annat än just "song contest". Helt uppenbart en massa politik, mygel, fusk mm. Någon misstänkte att de flesta länderna medvetet skickar usla bidrag så att dom ska slippa vinna och inte riskera att behöva arrangera ett nytt spektakel nästa år. Ett spektakel som ju MÅSTE överglänsa förra årets i mäktighet, finesser och tekniskt skryt. Läs ett par tankar från Aftonbladet och Expressen t.ex. För att visa på att det här är en internationell tävling så länkar jag till den spanska TV:ns klipp över Måns Zelmerlöws bidrag. Länken fick jag från min kubanska vän Osmani i Kanada som tydligen satt och tittade på spektaklet. Om du gillade Heroes så titta och njut en gång till.

» Bedragare del 171: Jaha, så är det då Fru Bala Ahmed som vill ha hjälp med att investera pengar i ett företag i Sverige. Fast jag vet inte var hon kommer från. Men Federal Inland Revenue Service är väl den Nigerianska skattemyndigheten så vi kan ju gissa att det hela får klassas som ett modernt "Nigeriabrev".

Till: Mrs Bala Ahmed mrsbalaahmed5@outlook.com

Dear Friend

Nigerias flagga
How are you today,
I went through your profile, and I became very impressed about your person, hence I decided to make contact with you. I am Mrs. Bala Ahmed, am a member of Federal Inland Revenue Service (FIRS).
please I want to establish a production company in your country, but since I do not have any relation in your country, and I cannot travel now to avoid suspicious from my commission, I decided to write you, if I can get any information of establishing Production Company in your country and what are the requirements.
Also I want to know if you will work with me to make this a reality
God bless you for your response in advance, and assistance
I look forward to hear from you.
Yours truly
Mrs. Bala Ahmed

En annan liten sak som jag funderar över är varför det inte är min e-postadress som står som mottagare utan Fru Bala Ahmeds adress. Om hon nu har blivit så imponerad över min person, varför skicka ut mejlet till en massa andra också. Vilket ju det sättet att visa mottagaradress tyder på. Jag tror jag gör med detta som med alla tidigare bluffmejl. Jag slänger skiten i papperskorgen!


Rör inte min kompis

lördag 2015-05-23 Pingstafton
Framgångar och motgångar
tyckeri nummer 6582

Håll Sverige rent från rasister
» De tror på fan själv: Egentligen ska man inte vara elak mot alla dessa Sverigedemokrater runt om i landet som förblindade av sina rasistiska fördomar trampar i klaveren. Men, det är viktigt att berätta om vilka rasistiska svin som representerar det här politiska partiet. Dagens Sverigedemokrat får därför bli Bo Mirell i Pajala. Han har i Pajala skrivit en motion till Kommunfullmäktige om att: - "Islamiseringen av Pajala kommun måste upphöra". Han vill att Pajala kommun avvecklar sitt avtal med Migrationsverket. Bo Mirell vill gärna att Pajala får fler innevånare, men: - "Inte genom ett anammande av främmande religioner". - "Islamister ändrar inte på sig. De gör vad som helst i guds namn" är ett annat citat. - "Det här är en annan sorts människor" kan vi fortsätta med. Och så avslutar vi med: - "De tror på fan själv. Det är en helt annan kultur". Är det någon som är förvånad? Det är på den här nivån som den Sverigedemokratiska propagandan håller sig.

Gay
» Irland steg ett par snäpp: Irland har hållit folkomröstning om att godkänna samkönade äktenskap. Mina fördomar har fått sig en rejäl spark i häcken. Hade jag inte läst om opinionsundersökningar inför omröstningen och artiklar om debatten så hade jag tagit för givet att det konservativa katolska irländska samhället helt självklart skulle säga Nej till sådana moderna idéer. Men, det visade sig alltså att jag hade oberättigade fördomar. Alla politiska partier stödde Ja-sidan i folkomröstningen och den katolska kyrkan hade inte en chans. Slutresultatet blev att mer än 60% av irländarna sade Ja och lilla Sven får fundera över sina fördomar. Det blev många som firade i Irland.

Skåne
» Veckans komik: Jag tror att den gångna veckans mest komiska uttalande kommer från socialdemokraten Kristina Persson som är minister för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete. I samband med ett besök i Skåne (antagligen för att förbättra det nordiska samarbetet...) sade hon: - "Ni skåningar borde kanske älska Stockholm mer!" Skulle en skåning älska Stockholm? Hahaha! För att en icke-skåning bättre ska förstå skillnaden mellan dryga 08:or och mänsklighetens prydnad (skåningen alltså) rekommenderas att läsa den här beskrivningen. Att Kristina Persson är född uppe i den norrländska ödemarken bland snö, fjäll, renar och fjällripor kanske kan förklara att hon så totalt har missuppfattat saker och ting. Det här är komik på högsta nivå! Tyvärr får ju vi skåningar acceptera den svenska militära ockupationen av Skåne som pågått sedan 1658.

PS. Det ska kanske påpekas att Kristina Perssons yttrande inte blir lika komiskt om man stoppar in det i sitt sammanhang. Så här berättar HD / SDS om det hela. Men det blir ju inte lika kiff om man gör på det viset. /För er utlänningar som inte kan skånska så betyder "kiff" helt enkelt roligt eller kul/

» Bedragare del 170: Det här är en av alla dessa svin som hjälper till att fylla våra mejl-brevlådor med skräp. I min egen virtuella värld har jag redan avrättat denna Ray på nordkoreanskt vis, dvs med luftvärnsgranater. Fast egentligen går det för fort. Det borde ske på ett mer utdraget vis!

E-post

Cooperation

We can bring you more business and find new customers by our email services.
Just reply back so I can go over options for you.

Thanks,
Ray
Email: erwincon@tom.com

Jag har fått minst 3 exakt identiska mejl med några timmars mellanrum under gårdagen. "Tom.com" leder till en hemsida jag inte begriper ett dugg av. Min kunskap i kinesiska är i stort sett obefintlig. Som sagt tidigare, släng skiten i papperskorgen.


Rör inte min kompis

fredag 2015-05-22
Vem provocerar vem?
tyckeri nummer 6581

Skapa fred - inte provokation
» Vem markerar för vem: Just nu ska det göras en stor militärövning i Östersjön där stora NATO-styrkor ska delta - och stora svenska militära styrkor. Detta är bara en av flera stora militärövningar där Sverige upplåter svenskt territorium för NATO att öva. Snart är det dags för en jätteövning i Norrland där Sverige upplåtit större delen av Norrland för NATO att öva sina flygstyrkor. I samarbete med "neutrala" svenska styrkor. Jag läser på flera håll att det positiva med NATO:s militärövning i Östersjön och Baltikum och runt Rysslands gränser är att man med detta markerar för Ryssland att NATO (och tydligen även Sverige) finns här. Det är alltså positivt att NATO "markerar" sin närvaro. Samtidigt markerade Ryssland sin närvaro i Östersjön i dagarna genom att flyga fram och tillbaka med två bombplan över internationellt vatten. Något som fick Sverige att skicka upp Gripen-plan och det hela presenterades i media och av kommentatorer som en "provokation". Och det är möjligt att det är just detta som var meningen. Men är inte NATO-övningar precis utanför ryskt territorium exakt samma "markering" eller "provokation"? Jag har inget som helst förtroende för den ryska diktaturens agerande mot sina närmaste grannar som tidigare varit en del av den ryska maktsfären. Men en fredlig och vänskaplig utveckling stöds inte av nya provokationer. Varken från Rysslands eller NATO:s sida. Om man försöker sätta sig in i hur man resonerar i Moskva så kanske man ser att man där känner sig hotade av en "motpart" (dvs NATO) som allt mer flyttar fram sina positioner allt närmare de ryska gränserna. Hur snart hela Ryssland är omringat av NATO-trupper. Och DET hjälper inte en fredlig utveckling. Bara se hur USA reagerade på när Sovjetunionen på 60-talet placerade militär utrustning utanför USA:s gränser på Kuba. Då var det USA som kände sig hotade och det var på väg att bli en blodig konflikt om inte Sovjetunionen hade dragit sig tillbaka. I dag är det Ryssland som känner sig hotade. Även om Ryssland är en diktatur så kanske man måste försöka sätta sig in hur man i Moskva funderar och inte provocera mer än nödvändigt.

Jag pissar på er
» En inblick: Slipsnissar är ett eget fint släkte som ofta vill framställa sig själva som något förmer än oss andra. Nordeas ordförande Björn Wahlroos påpekande om att: - "Omkring 80 procent av människorna är idioter" vilket gav slutsatsen att: - "Finanssektorn handlar om att flytta pengar från de 80 procenten som saknar idéer till de 20 procent som har det" förklarar lite hur man tänker i de här grupperna. Och det är ju så som slipsnissar i allmänhet jobbar. Lura pengar av den stora massan för att själva stoppa slantarna i sina egna fickor! Vi har nu på kort tid kunnat läsa om hur flera storbanker dömts till mångmiljonbelopp i böter för sin låneverksamhet. Och vi har kunnat läsa om hur andra storbankers fondbolag nu riskerar att få betala andra mångmiljonbelopp i skadestånd för att man lurats med sina fondavgifter. Att banker ligger dåligt till när det gäller vårt förtroende är alltså inget som förvånar. Överhuvudtaget kan man i stort sett aldrig lita på slipsnissar. Men det är faktiskt med förvåning jag läser en liten notis i Svenska Dagbladet som berättar om att man hittat buggningsutrustning i det Handelsbanken närstående investmentbolaget Industrivärdens styrelserum. Enligt spekulationerna "kan det ha varit Industrivärdens nye styrelseordförande Fredrik Lundberg, Handelsbankens styrelseordförande, AMF, Robur eller AP-fonderna som låg bakom den hemliga avlyssningen." Visst är det härligt att få en inblick i hur våra slipsnissar jobbar? Dom är i varje fall inte mina förebilder! Den här bilden jag valt som illustration kanske beskriver lite av hur jag tänker...

» Bedragare del 169: Ibland blir det inte så jättebra när man ska översätta. När jag läste det här erbjudandet och läser det sista dom vill ha uppgift om: - "Ogiltigt antal mobil", då blir jag fundersam. Varför vill dom veta hur många ogiltiga mobiler jag har? Men, sedan läser jag texten på engelska: "Invalid number of mobile" och blir ännu mer fundersam. Är även den engelska texten en Google-översättning från något annat? Eller är det helt enkelt bara så att dom som skrivit ihop texten inte kan engelska så bra? Så här skriver man i varje fall. Och för ovanlighetens skull både på svenska och engelska.

Behöver ett lån för att köpa en bil eller betala några räkningar och starta ett nytt företag? Om du är intresserad kontakt oss att: robert.firm212@gmail.com information

Mobiltelefon

Då ..

Ditt Namn:
Lånebelopp:
Varaktighet lån:
Land:
Ålder:
Kön:
Ogiltigt antal mobil:

all e-postsvar: robert.firm212@gmail.com

- - - - - - - - - - - -

Do Need a loan to buy a car or pay some bills and start a new business? If interested contact us to: robert.firm212@gmail.com with information

Mobiltelefon

Then ..

Your Name:
Loan amount:
Duration of loan:
Country:
Age:
Sex:
Invalid number of mobile:

All e-mail reply: robert.firm212@gmail.com

Hur som helst så trots mitt mycket låga förtroende för bankväsendet och finansmarknaden så tror jag att jag trots allt vänder mig dit om jag vill låna slantar. I varje fall vänder jag mig inte till anonyma "företag" som på dålig engelska / svenska via e-post vill lura mig att låna pengar. Jag slänger skiten i papperskorgen.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-05-21
Pengar, rojalism, centerpartister och tandborstar
tyckeri nummer 6580

» Pengarna styr: Jag läser att läkemedelsjätten Glaxo Smith Klines är missbelåtna med beslutet om att sätta stopp för försäljningen av Paracetamol-tabletter på andra ställen än apotek. Glaxo Smith Klines ligger bakom både Panodil och Alvedon och förlorar alltså en hel del slantar på att förhoppningsvis förbrukningen av Paracetamol minskar lite. Tyvärr har ju missbruket av tabletterna ökat sedan försäljningen släpptes "fri". Jag läser dessutom att Handeln som grupp jublar över att Glaxo Smith Klines överklagar Läkemedelsverkets beslut. Dom förlorar ju också pengar om vi knaprar mindre piller. Läs här och här. Och var försiktiga med att knapra smärtstillande piller. Även om dom är receptfria så är dom inte ofarliga. Jag vet av egen erfarenhet hur lätt det är att helt enkelt bli beroende av pillren. Att komma ur ett missbruk är däremot inte lätt!

Monumentet i Kvidinge
» Rojalisternas höjdpunkt: Snart är det ju dags för alla våra på rojalister att ha sin högtidsstund. Det är ju snart dags för bröllop mellan STCC-avåkaren Carl Philip Edmund Bertil Bernadotte och Paradise Hotel-bruttan Sofia Kristina Hellqvist. Och sådant är viktigt! Inte för att Carl Philip kör STCC eller för att Sofia ens presterat någonting. Nä, det stora intresset beror på att Carl Philip har blått blod i ådrorna. Så nu ska det festas ordentligt för våra skattepengar. Speciellt influgen stjärn-DJ, kockar av stjärnstatus - och vi får nog inte veta allt. Kanske får vi veta allt det fantastiska om vi läser den här boken. Den MÅSTE ju finnas i alla bokhyllor. Ja, förutom min alltså. Det räcker med övrig medias sliskigt inställsamma bevakning av det hela. En intressant fråga är hur dom egentligen ska hinna med något annat än att flytta runt. Det finns visst i varje fall minst 5 olika bostäder i landet för dom. Det är ju tur att det inte råder bostadsbrist i landet. Jag vill därför som vanligt tipsa om medlemskap i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6. Det är mycket mindre än vad bröllopet kostar per sekund. Om någon undrar vad det här pampiga monumentet har här att göra så ska jag berätta varför jag valt denna bilden som illustration. Det här monumentet står nämligen några kilometer från min bostad, i Kvidinge här i Åstorps kommun. Här trillade nämligen den 28 maj 1810 kronprins Karl August av hästen och dog. Och sedan var det slut på den kungaätten. Istället importerades en fransk marskalk vid namn Jean Baptist Bernadotte till Sverige. På den tiden måste man ju ha en kung - demokrati var inte uppfunnet! Och sedan har det fortsatt fram till i dag. Dom där franska Bernadottarna är kungar i Sverige just pga av vad som hände där det här monumentet står.

Avskaffa monarkin

AVSKAFFA DEN OTIDSENLIGA MONARKIN

» Centern på gång: Jag möttes av ett par aktiva Centerpartister tidigt i morse när jag skulle cykla till jobbet. Dom delade ut en liten pappkasse med centerpropaganda (och ett äpple...). Jag tog emot en liten kasse under förutsättning att jag fick lov att omedelbart stoppa ner den i ryggsäcken så att jag slapp att skylta med deras kasse. Och det fick jag! Materialet handlade i korthet om att ifall t.ex. ett privat litet städföretag städar min åldriga mammas hem med hjälp av bidrag från skattebetalarna så är detta bra för sysselsättningen. Men om däremot en offentligt anställd gör samma jobb så är det inte bra för sysselsättningen utan bara konstgjorda anställningar som förorsakar skattehöjningar. Ja, nu skrev man naturligtvis inte exakt så, men det är ju effekten av det hela. Men det var ett gott äpple som dom bjöd på. Det var dessutom med stor glädje jag konstaterade att det var ett RÖTT äpple, och inte ett GRÖNT äpple. Ibland kan till och med Centern välja rätt!

Håll Centern kort

Hur som helst kan vi konstatera att mitt eget Åstorp styrs för tredje mandatperioden i sträck av ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Centern. Men jag hörde i dag att lika bra fungerar det inte i det gamla moderatghettot Båstad här i Skåne. Båstad har ju slutat vara ett moderatghetto sedan ett lokalt parti, Bjärepartiet, tagit över en hel del väljare från ett maktfullkomligt Moderatparti. Nu har det tydligen blivit klart hur Båstad ska styras efter det Extraval som fått hållas sedan ytterst klantiga valförrättare trampat mer i klaveret än lovligt. Och effekten blir att det lokala Bjärepartiet ska styra i minoritet. Dock ska det tydligen vara ett visst samarbete med bland annat Socialdemokraterna. Däremot var man tydligen ytterst missbelåtna med Centerns uppträdande. - "Det känner vi som ett svek" är Bjärepartiets kommentar till deras uppträdande. - "Jag har varit med i många år och träffat Centerpartister, och varit med i det här, och dessa Centerpartisterna i dag, dom känner jag inte igen. Det var en klar besvikelse" är Socialdemokraternas kommentar. Och det kan ligga något i det. Dagens Centerpartister är inte riktigt att kännas igen...

» Bedragare del 168: Vad tycker ni? Ska jag nappa på erbjudandet om att helt gratis få en Oral-B eltandborste och testa för att sedan få behålla den? Det är ju ett väldigt förmånligt erbjudande. Tänk att få en gratis eltandborste. Och, eftersom dom bara behöver 6 till frivilliga så måste jag ju skynda på och behöver inte tänka efter!

Testa Oral-B eltandborste och behäll den!

DET HÄR FÅR DU
Oral-B bästsäljare
Redo för 30 min. användning
7600 varv per minut
2 x uppladdningsbara batterier
Dockningsstation med laddare

Hjälp oss testa produkten. 24 frivilliga har redan registrerat sig, vi behöver bara 6 frivilliga till.

Fast det ska erkännas, jag tycker att erbjudandet är lite för bra för att vara sant. Det står dessutom faktiskt ingenstans att det är gratis! Skulle alltså vara spännande att få veta vad det kostar? Men, jag har dåligt förtroende för de som inte kan stava rätt. Det heter "behåll", inte "behäll"! Eller kanske behäll är något annat? Hur som helst så är företaget Behäll AB någon sorts reklambyrå i Katrineholm. Släng skiten i papperskorgen!


Rör inte min kompis

onsdag 2015-05-20
Spola ner SD och bedragarna
tyckeri nummer 6579

» Stackars Jimmie: Jag läser att Jimmie Åkesson måste betala tillbaka 64.000 kronor till Skattebetalarna. Det handlar om det sjukpenningtillägg han fått från Riksdagen efter den 29 januari. Under sin sjukskrivning fick ju Jimmie Åkesson behålla sin lön från Sverigedemokraterna på 40.000 kronor i månaden. Detta fick Försäkringskassan att bestämma att om han får behålla en heltidslön så kan han ju inte vara heltidssjukskriven. Alltså beslutade FK att dra in sjukpenningen. Detta beslut fick Jimmie Åkesson den 29 januari, så därför får han betala tillbaka det sjukpenningtillägg han fått från Riksdagen från den 30 januari. Totalt 64.000 kronor. Dvs egentligen småsummor för personer med dessa inkomster. Vi får bara hoppas att han inte spelat bort pengarna. Men även om han gjort det så ska det nog gå snabbt att skrapa ihop pengarna. För de som inte vet vad sjukpenningtillägg är, så kan jag berätta att eftersom våra politiker bestämt att det ska vara ett tak i sjukpenning från Försäkringskassan (för tillfället 27.812) så har dom bestämt att om dom själva blir sjuka så ska arbetsgivaren kompensera dom för inkomstförluster över taket. Om du jobbar och blir sjuk så ersätter alltså Försäkringskassan inte inkomster över 27.812 kronor i månaden. Det har våra politiker bestämt. Dom tror nämligen att sjuka egentligen är lata. Men riksdagspolitiker som blir sjuka är verkligen sjuka. Så därför ska dom kompenseras även för inkomster över taket. Och stackars Jimmie får nu betala tillbaka slantarna. Men, som sagt, det ska nog gå bra. Även om han spelat bort pengarna så ska det nog gå snabbt att skrapa ihop pengarna.

VI älskar INTE Jimmie

» Alla sätt är bra - utom dom dåliga: Med jämna mellanrum trampar Sverigedemokratiska sympatisörer rejält i klaveret. Ett sådant exempel är den Sverigedemokratiska motionen i Sjöbo där man vill att kommunen ska köpa upp alla tomma byggnader i kommunen som kan komma i fråga för en flyktingförläggning. Allt i syfte att förhindra att en sådan hamnar i Sjöbo. Sverigedemokrater är rasister som tror att vita, renrasiga svenskar är något mycket finare än allt annat. Någon tanke på att vi alla måste ta vårt ansvar finns inte i dessa inskränkta hjärnor. Alla, från Sjöbo och Vellinge i Sverige till Danmark och Norge i Europa måste ta sitt ansvar. Vad Sverigedemokraterna inte vill inse är att de flesta människor som är på flykt från krig och våld befinner sig på flykt inom sitt eget hemland. Och, de flesta som lämnat landet finns i ett grannland. Så har till exempel Syriens grannland Libanon (med 4 miljoner innevånare) ensamma tagit emot mer än 1 miljon flyktingar - dvs fler än hela Europa mäktat med. Jävla Sverigedemokrater, ni har en vidrig egoistisk människosyn! Läs det här och fundera lite längre än näsan räcker!

Solidaritet

» Bedragare del 167: Jag har sagt det förr, och det tål att upprepas. Google-översatta brev kan vara riktigt komiska. Denna 22-årig dam vid namn Delphine får klara sig utan mig. Min preferens handlar inte om unga flickor. Jag har nu kommit upp så mycket i åldern att för mig är det mogna kvinnor som gäller.

Jag är Delphine en dam på 22 år gammal, jag behöver verkligen din assistent att flytta till dig i ditt land och överföra min arvedel till ett bankkonto som du kan ge, så att jag kan komma över till dig, fortsätta min utbildning, kommer du ställa in en investering för mig med detta mitt ärvda pengar, så att jag kan vara att leva fredligt i ditt land. Det belopp som skall överföras är United State of America Dollar Tio miljoner femhundratusen

Jag ärvde dessa pengar från min far som har dött nu, det var folk som förgiftade och dödade min far, är detta vad han sa till mig före sin död och min mor hade dött när jag var ett barn, jag är det enda barnet av min förälder .

Om redo att hjälpa från detta problem, komma tillbaka till mig för mer information om min avsikt att förklaras. 20% ska bli din, om du hjälpa mig med framgång

Tack på förhand
Delphine

Så, kära Delphine, jag blir inte lockad av ditt försök att lura mig. Jag hoppas ingen blir lurad. Jag slänger i varje fall mejlet i papperskorgen och hoppas att alla andra gör samma sak.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-05-19
Bedragarna bara väller in
tyckeri nummer 6578

» Bedragare del 166: Ett nytt försök att lura mig på mitt PayPal-konto. Man påpekar också att det är andra gången man påpekar för mig att det är ett negativt saldo på mitt PayPal-konto. En kontroll av mitt konto visar dock att där är 82,09 USD tillgängligt.

Dear,

PayPal

This is the second notice that your Paypal account has a negative balance. The credit card we have on file for your PayPal service was declined when we attempted to bill you on 19/04/2015 for your most recent service.

You must update your billing information immediately in order to avoid any interruption to your services. Once your credit card information is updated, you will be charged immediately, as soon as payment is received. You can update your credit card simply by download the form attached in email.

We appreciate your attention to this matter.

PayPal

Dom kan alltså i sedvanlig ordning "dra åt helvete". Jag tänker inte ens öppna den bifogade filen: attention of information.shtml. Fast min nyfikenhet att ta reda på vad den innehåller är stor. Jag har dock bestämt mig för att strunta i det och slänga mejlet i papperskorgen.


Rör inte min kompis

måndag 2015-05-18
Sex, våld och bedragare
tyckeri nummer 6577

Pornografi
» Obegripligt: Att skriva blogg handlar ju om att ha åsikter. Eller i varje fall vilja framföra något. Jag sticker inte under stol med att Sven Tycker i allmänhet är en politisk blogg. Jag framför politiska åsikter, och att mina preferenser ligger åt vänster är det väl ingen läsare som kan ha missat. Ibland tycker jag som dom flesta människor, och ibland har jag en annan åsikt än majoriteten. Men, jag vill gärna argumentera för min åsikt. Detta innebär inte att jag inte förstår varför andra tycker annorlunda. Att ha en politisk åsikt handlar mycket sällan om att ha rätt eller fel. Det handlar om att ha olika prioriteringar, att se annorlunda på vilket som är viktigt eller oviktigt. Att vilja åstadkomma olika effekter och resultat. Att ha olika mål. Att jag tycker på något speciellt sätt innebär inte att jag tycker att bara jag har rätt och "alla andra" har fel. Jag kan i allmänhet se varför och även acceptera att andra har en annan åsikt. Förstå varför dom har denna. Och, kanske till och med acceptera att dom har denna annorlunda åsikt? Men, det finns ett område där jag inte kan förstå hur andra människor tycker på ett visst sätt. Det handlar om frågan om prostitution och sexköp. Jag tycker att det svenska systemet som inte accepterar prostitution och som förbjuder sexköp är helt rätt. Som alltså gör den som KÖPER sexuella tjänster till den kriminella. Jag kan helt enkelt inte begripa hur någon kan ha någon annan åsikt. Och när jag läser om länder där sexhandel är helt legalt och "accepterat" blir jag upprörd. Hur kan någon acceptera något sådant? Sex är något intimt och personligt mellan två (eller flera) människor på jämbördig basis. Som båda (eller alla...) själva väljer detta därför att dom vill göra detta. Jag skiter fullständigt i om det är en han och en hon. Om det är en han och en annan han. Om det är en hon och en annan hon. Eller om det är två han och tre hon, eller... Så länge dom alla själva vill detta struntar jag fullständigt i hur dom gör det. Även om jag inte begriper hur dom kan vilja detta. När jag därför läser om ett EU-projekt som ska titta på frågan om sexhandel där de svenska representanterna är motståndare till det svenska systemet som alltså gör sexköp illegalt blir jag uppriktigt sagt förbannad. Hur kan någon människa tycka att sexköp ska vara tillåtet? Här har jag ingen som helst förståelse och acceptans.

Kampen om rätten att döda
» Dessa skjutgalna amerikaner: Förra lördagen tyckte jag till om rädslan för en militärkupp i Texas! Det hela baserat på att det skulle hållas en stor militärövning i flera delstater i USA och detta hade fått ett antal "vapengalna" texasbor att befara att avsikten var att med militära medel låta de federala myndigheterna från Washington ta över delstaten Texas. Detta i syfte att skärpa reglerna för vapeninnehav i Texas. En av de knäppgökar som uppenbarligen trodde på tramserierna var skådespelaren Chuck Norris. Hur som helst hade kanske idén inte varit helt fel. Skottlossning mellan flera MC-gäng på restaurangen Twin Peaks i Waco i Texas resulterade i att 9 personer dödades och många fler fick föras till sjukhus. Bråket började på toaletten! Närmare 200 personer har nu omhändertagits in av polisen. Men man kan befara att dödandet inte tagit slut utan med tanke på alla skjutvapen som är i omlopp så kommer hämnden att vara nära - flera gånger om. Men den slutsats amerikanen i allmänhet kommer att dra är nog att det gäller att beväpna sig så att man kan försvara sig! Annars är det en del människorättsaktivister i USA som funderar på polisens trots allt ganska vänliga ingripande mot de i huvudsak vita MC-killarna. Hur hade ingripandet varit om det varit 200 svarta ungdomar som bråkat i Baltimore? Kan det vara så att ingripandet blivit mer "resolut"? Själv funderar jag på massmedias bevakning av händelsen. Det är ju inte största rubrikerna och undergångsstämpeln som gäller. Snarare behandlas nyheten som lite av "kuriosa". Om det varit 2 muslimer som förorsakat 9 personers död? "Terrorattack" i största fontstorlek och extraupplaga?

» Bedragare del 165: Inte visste jag att det fanns "service fees" på PayPal? Men det kanske gäller om man väljer någon specialtjänst. Hur som helst har jag aldrig valt några extratjänster så jag har en mycket stark misstanke att det hela är någon form av bedrägeri. Närmare bestämt tror jag att sannolikheten för detta ligger på cirka 102%!

Dear member,

PayPal

The credit card we have on file for your PayPal service was declined when we attempted to bill you on 12/05/2015 for your most recent service fees.

For this reason, your service could be suspended.

You must update your billing information immediately in order to avoid any interruption to your services. Once your credit card information is updated, you will be charged immediately, as soon as payment is received. You can update your credit card simply by download the form attached in email

Thanks.
Libby Barr
Managing Director, Customer Service

Jag tror därför att jag avstår från att klicka på bilagan med namn: Doc-PayPal-Proof.shtml. Den får gå till de sälla jaktmarkerna i lådan för skräp, mög och skit. För den som undrar så påpekar PayPal alltid att dom alltid inleder sina mejl med ditt namn. INTE "dear member". Släng alltså skiten!


Rör inte min kompis

söndag 2015-05-17
Norges nationaldag
tyckeri nummer 6576

Slopa Bidragssamhället
» Fortsatt kamp för bidragssamhället: Den fortsatta kampen för att bevara Bidragssamhället tar sig allt mer komiska uttryck. För några dagar sedan kunde man läsa att hantverkare runt om i landet hade börjat skicka in verktyg till Finansdepartementet för att få behålla sina skattesubventioner oförändrade. Regeringen vill ju sänka villaägarnas skattesubventioner, det s.k. ROT-bidraget från 50% till 30%. En marknad beroende av skattesubventioner kan ju inte vara fel eftersom den stora förkämpen för en Fri Marknad (Annie Lööf) vill bevara Bidragssamhället inom det aktuella området. I dag läser jag en liten sammanställning som Helsingborgs Dagblad gjort över var man utnyttjar ROT-avdrag. Moderatghettot Båstad ligger överlägset högst i Skåne med i snitt 6.467 kronor i bidrag per kommuninnevånare, det är ungefär 100 miljoner kronor. Lägst i Skåne ligger mitt eget Åstorp med i snitt 1.291 kronor per kommuninnevånare, dvs ungefär 20 miljoner kronor. Båstad och Åstorp är ungefär jämnstora även om Åstorp numera är lite större. Det är mängder med miljarder som alla svenska skattebetalare bjuder våra villaägare på. Man kan förstå varför villaägarna vill ha kvar Bidragssamhället! Statens kostnad för ROT- och RUT-subventionerna är cirka 20 miljarder. Detta kan jämföras med att kostnaden för Invandring och Flyktingmottagande är mindre, 18 miljarder. Det är ungefär hälften av vad den svenska Föräldraförsäkringen kostar (39 miljarder) eller vår totala avgift till EU (40 miljarder). Och det är inte heller långt ifrån halva kostnaden för det svenska Försvaret (48 miljarder). Det är alltså inga småsmulor.

Vänster för framtiden
» Framgångar för Vänsterpartiet: Jag tänkte jag skulle välja en lite udda rubrik för att presentera den senaste väljarundersökningen från Sifo, presenterad i dag av Svenska Dagbladet. Man skulle också kunna välja rubriken: "Det Rödgröna blocket fortsatt störst". Men den vanligaste rubriken är nog: "Fiasko för Socialdemokraterna". Hur som helst är Vänsterpartiet med 7,5% (+1,8) och Sverigedemokraterna med 14,7% (+1,8) de största vinnarna sedan senaste valet. Även Miljöpartiet med 8,2% (+1,3), Moderaterna med 24,4% (+1,1) och Centerpartiet med 7,2% (+1,1) kan känna sig nöjda jämfört med förra valet. Folkpartiet får 5,7% (+0,3) får väl också vara nöjda eftersom Jan Björklund i varje fall inte tappat väljare. På minussidan hittar vi både Feministiskt Initiativ på 2,3% (-0,8) och Kristdemokraterna på 3,2% (-1,6) under 4%-spärren och alltså utanför Riksdagen. Riktigt illa har det gått för Stefan Löfvens Socialdemokraterna som får 25,9% (-5,1). Kanske dags att försöka föra en Socialdemokratisk politik i fortsättningen och visa att man inte bara är ännu ett Mittenparti bland alla de andra?

» Vi struntar i det: I dag är det tydligen lysning inför bröllopet mellan Carl Philip Edmund Bertil Bernadotte (mest känd för att ha fötts i "rätt" familj och för att köra av banan med bilen) och Sofia Kristina Hellqvist (mest känd för deltagande i TV-såpan Paradise Hotel och för sitt förhållande med tidigare nämnda Carl Philip). Vi struntar i det! Jag rekommenderar medlemskap i Republikanska Föreningen. Detta kostar 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

AVSKAFFA DEN OTIDSENLIGA MONARKIN

» Bedragare del 164: Ännu ett spännande försök att lura lilla oskyldiga mig. Men Erica Bermudez gör ett par misstag som gör att jag inte blir lurad. För det första handlar det om American Express. Jag har inget American Express-kort! Så det skulle verkligen vara en sensation om det förekommit misstänkta aktiviteter på detta obefintliga kort. Sedan kan vi notera att det inte finns någon som använder e-postadressen kkekdvra@swl.nu!

till: kkekdvra@swl.nu;

Mitt American Express-kort

Irregular check card activity
American Express

Dear Customer,
We detected irregular card activity on your American Express Check Card on 29 April, 2015.

As the Primary Contact, you must verify your credit card activity before you can continue using your card, and upon verification, we will remove any restrictions placed on your card.

To review your account as soon as possible please click on the link below.

http://hanaadmin.in/americaexpcess/online.html

Thank you for your Card Membership.

-------------
American Express Customer Care

Fraud Department:
Erica Bermudez
Level III Security Officer

Det är alltså bara att göra med detta bedrägeriförsök som med alla dom andra. Släng möget i papperskorgen.


Rör inte min kompis

lördag 2015-05-16
Äntligen helg
tyckeri nummer 6575

Festung Europa
» Mer om den Europeiska fästningen: I torsdags hade jag lite funderingar om vilket ansvar Europa har för den katastrof som sker på Medelhavet. Vi gör allt vi kan för att förhindra att människor på flykt legalt kan ta sig till Europa. Till slut återstår bara de illegala flyktingsmugglarna. Några legala vägar finns inte, vi gör vad vi kan för att stänga dessa vägar. Jag tog då som exempel bloggaren Ananta Bijoy Das från Bangladesh som bjudits in av Svenska PEN för att berätta om yttrandefrihet. Men Sverige vägrade inresevisum, det fanns ju risk för att han skulle söka asyl när han kommit till Sverige. Någon legal väg att komma till Sverige ska inte finnas. Hade han velat komma till Sverige hade det bara återstått illegala flyktingsmugglare. Nu var detta inte aktuellt eftersom Ananta Bijoy Das istället mördades några dagar senare i Bangladesh. Nu läser jag om ett annat exempel på hur Festung Europa fungerar. Nu handlar det om den syriska teatergruppen Al-Ashar Theatre som sökte visum för att uppträda vid Scenkonstbiennalen i Malmö i slutet av månaden. Vad händer när gruppen söker visum för att besöka Sverige? Jo, svaret blir Nej! Det finns ju risk för att dom, om dom på legal väg kommit till Sverige, hade sökt asyl resonerar ambassaden. Ni får stanna i Syrien (eller Jordanien dit dom åkt för att söka om visum). Några legala vägar att ta sig till Sverige ska inte finnas. Antagligen för att se till att de illegala flyktingsmugglarna har nya kunder. Läs även i Sydsvenskan förutom HD och KvP. Upp till kamp för Festung Europa!

Fartblindhet och mutor
» Mer om dom fartblinda i toppen: Om man följer med i media så får man mer eller mindre dagligen nya exempel på hur topparna i näringslivet och samhället i övrigt drabbats av fartblindhet. Bara för att man sitter i toppen så blir man bortskämd med den ena "förmånen" efter den andra. Som helst ska serveras gratis! Just nu kan vi t.ex. fundera över centerpartisten Eskil Erlandsson som är en av de "höjdare" som SCA bjöd på exklusiv vildsvinsjakt i Tyskland. Mängder med höjdare inom affärsvärlden (och tydligen vissa politiker också) bjöds till Tyskland för exklusiv vildsvinsjakt. Kostnaden för deltagandet ligger kring 20.000 kronor. Och betalades naturligtvis av SCA. Och uppenbarligen har ingen av de som bjudits funderat över varför dom bjuds. Man har helt enkelt blivit så bortskämda och fartblinda att denna typ av "mutor" ses som helt självklara. - "If you scratch my back I'll scratch yours" som det så vackert heter på utrikiska. HÄR finns det kosing tillgängligt när det anses behövas. Och, som sagt, höjdarna har blivit så fartblinda att det hela ses som helt naturligt och okontroversiellt. - "Det är väl inget underligt att kompisarna bjuder mig på något som kostar 20.000 kronor - jag kan nog betala tillbaka på ett eller annat sätt en annan gång"!

Förenta Nationerna
» Dagens komik: Dagens komik måste vara det faktum att Saudiarabien aspirerar på att få leda FN:s människorättsråd! Jo, skratta inte, det är faktiskt sant att Saudiarabien vill ta över ordförandeklubban i FN:s människorättsråd. I dag leds rådet av Tyskland, men det är dags att utse ny ledning och Saudiarabien arbetar nu hårt för att värva röster (köpa röster med billig olja...?). Troligtvis kommer Nordkorea att tilldelas viceordförandeposten medan även Libyen och Ryssland kommer att väljas in att leda FN-rådet.

» Bedragare del 163: Nya chanser att tjäna rejält med pengar. Det kan vara spännande att veta vad Amy Rhodes har för erbjudande? För visst måste vi ha förtroende för Sgt Amy där borta i Sydkorea där hon försöker bevara freden på den koreanska halvön.

Dear Sir/Madam,

I hope this finds you well.

This message is not intended to cause any form of embarrassment or intrusion in whatever form. I’ll be brief here and hope to hear from you soon. I’m Sgt. Amy Rhodes of the United States Army on Active Duty and based in Camp Red Cloud. I'm stationed in Uijeongbu, South Korea to keep peace around the Korean Peninsula. I have a proposal of mutual benefit for you and I can assure of its safety. It does not require your funding and I will be glad to discuss more of this in my next message, if you are interested. My ID will also be sent in due course.

Thank you for your time.

Regards,

A. Rhodes

Men visst är det så att det tyvärr med största sannolikhet handlar om nya spännande sätt att lura mig på pengar. Om jag varit snabb med att kontakta "henne" hade jag kanske hunnit få veta vad affärerna gick ut på. Men jag har struntat i det, så jag slänger skiten i papperskorgen istället.


Rör inte min kompis

fredag 2015-05-15
Det fartblinda bidragssamhället
tyckeri nummer 6574

Sluta subventionera flygtrafiken
» Upp till kamp för bidragssamhället: Det där med "Bidragssamhälle" är ett spännande ämne. Något som jag väl nämnt några gånger?! Vissa bidrag (de som går till mindre bemedlade alltså) är negativa och skadliga, medan de som går till Näringslivet alltid är positiva. Nu senast ser jag att Kristianstads kommun tycker att skattebetalarnas pengar ska bäst användas för att subventionera flygtrafiken vid det som så vackert heter Kristianstad/Österlen Airport. Närmare en kvarts miljon av skattebetalarnas pengar ska användas för att hålla flygplatsen vid liv över sommaren. Förutom flygbolaget som trafikerar flygplatsen är det tydligen främst den lokala golfklubben som behöver flygplatsen. Golfklubben ska nämligen också gå in med pengar. Själv tycker jag som sagt att skattepengar kan användas till annat än att ytterligare subventionera flygtrafiken.

Girighet
» Dom fartblinda i toppen: För några dagar sedan avslöjades ju hur SL:s (Stockholms Lokaltrafik) VD Anders Lindström ertappats med att försöka snatta en korthållare i en butik på Hongkongs flygplats. Hans förklaring till det hela var att han tänkt köpa korthållaren när han stoppade den i fickan, men att han sedan glömt av denna när han gick ut ur butiken. Får jag ställa en enkel fråga till "alla läsare" av Sven Tycker? Hur ofta händer det att ni stoppar varor ni har för avsikt att handla i en butik i fickan för att sedan ta upp dom ur fickan när ni kommer till kassan? Jag själv skulle inte ens komma på den tanken. Varor jag ska handla bär jag i handen. Att ens tänka tanken att stoppa dom i fickan är ju faktiskt rent absurt. Om Anders Lindström inte begriper sådant är han inte lämplig att sitta i toppen för en verksamhet av den här storleken. Det hela är snarare ett typiskt exempel på den fartblindhet som präglar de höga gubbarna. Dom sitter så högt upp i hierarkin att dom helt naturligt utan att ens tänka efter tar sig rättigheter som är helt orimliga. Just nu granskas Anders Lindström extra. Det framkommer då att han förra året i tjänsten åkte taxi för 67.000. VD:n för Stockholms Lokaltrafik som har fribiljett på SL, har rätt till tjänstebil tycker det är helt naturligt att ta taxi på skattebetalarnas bekostnad om han behöver förflytta sig några kilometer i Stockholm. Så bra tycker han tydligen att kollektivtrafiken fungerar i Stockholm! Det handlar helt enkelt om den fartblindhet som drabbat de överbetalda gubbarna på de höga stolarna. Tidigare avslöjande av hur t.ex. SCA:s höga direktörer använt företagets privatflyg för att hämta en kvarglömd plånbok ett annat exempel. Man tänker inte ens före, fartblindheten har gjort att man tar de egna excesserna för naturliga. Det är snart dags för revolution!


Rör inte min kompis

torsdag 2015-05-14 Kristi Himmelsfärdsdag
Tankar en helgdag
tyckeri nummer 6573

Vi är inte rasister
» Medmänsklighet eller främlingsrädsla: Miljöpartiets Åsa Romson fick berättigad kritik för hennes mindre genomtänkta likhetstecken mellan Nazisternas förintelseläger och den flyktingkatastrof som utspelas i Medelhavet. Men, jag börjar undra vilka baktankar som finns hos en hel del av kritikerna. Kan man överhuvudtaget gradera olika typer av helveten? Nazismens medvetna försök att utrota judar och romer är något så hemskt att det är svårt att förstå hur människor kunde se på och låta det fortsätta. Hur mycket visste eller förstod man att det verkligen pågick? Festung Europa kostar många människoliv, och detta utan att vi andra bryr oss eller orkar protestera. Vi väljer istället att blunda och skydda vårt eget. Alla de som dör på Medelhavet är en liten del i detta. De åtgärder som EU genomfört var att minska patrulleringen på Medelhavet för att man inte skulle hitta för många flyktingar som man skulle tvingas ta i land. Och nu senast vill EU få klartecken från FN för att bomba de båtar som används av flyktingarna. Uppenbarligen inte främst för att rädda liv, utan för att förhindra flyktingarna från att ta sig över Medelhavet. För att införa legala vägar till Europa är man inte intresserade av. Det handlar om att bygga upp en fästning kring Europa för att stoppa så många som möjligt. Och då återstår bara de livsfarliga vägarna. Och vi blundar! Ett litet exempel på detta är bloggaren Ananta Bijoy Das från Bangladesh. Han var inbjuden av Svenska PEN för en dryg vecka sedan för att hålla en föreläsning i Stockholm om yttrandefrihet. Men, han vägrades av Sverige att få inresevisum eftersom man misstänkte att han sedan skulle söka asyl i Sverige. Några legala vägar att ta sig in innanför muren runt Europa ska naturligtvis inte finnas. Det fanns som sagt risk för att han skulle vilja stanna i Sverige. Och att hålla ett föredrag om yttrandefrihet för svenska journalister var inte "angeläget nog" för att motivera att han skulle få resa till Sverige. Ett par dagar senare mördades Ananta Bijoy Das i Bangladesh. Festung Europa kostade ännu ett liv. Och vi blundar! Det ligger lite i Åsa Romson liknelser, att vi låter mördandet ske och väljer istället att blunda. Jag är istället övertygad om att kritiken mot Åsa Romson har många andra dimensioner. Alla främlingsfientliga krafter i Sverige ser en chans att ta poäng. Kritiken handlar inte om det bristande omdömet att trots allt inte se skillnader, utan det handlar om kritik mot att ens kritisera Festung Europas ansvar för döden på Medelhavet. Och sedan finns det naturligtvis den allmänna chansen för Högerallianspolitiker att ta politiska poäng!

Frågan om vårt ansvar att ta hand om de som flyr från död, fattigdom och förföljelse är partisplittrande i många partier. Nyligen fick ju Anna Kinberg Batra och den Moderata partiledningen hård kritik från Moderata Ungdomsförbundet när man valde att närma sig Sverigedemokraterna. Med uppenbart mål att så småningom utöka samarbetet. Nu läser jag om den interna kritiken inom Folkpartiet mot partiets liknande utveckling. Det är viktigt att vi i Sverige, och de andra europeiska länder som tar sitt ansvar, att kräva av resten av Europa att ta sin del av ansvaret. Och i Sverige är det viktigt att ALLA kommuner tar sitt ansvar. Det är inte acceptabelt att vi låter vissa smita undan. Men det är inte heller acceptabelt att vi själva deltar i bevarandet av Festung Europa. Även om andra har mycket mer att skämmas över har vi också en hel del skam att fundera över. Vi blundar medan det sker!

Vem har erkänt Palestina
» Var är upprördheten: När den nya svenska Socialdemokratiskt ledda regeringen meddelade att Sverige skulle erkänna Palestina höll många företrädare för de Borgerliga partierna nästan på att få hjärtstillestånd av upprördhet. Det var ju ett rent skandalöst beslut! Och om jag inte minns fel var det flera upprörda på den högra planhalvan som krävde Margot Wallströms avgång. Nu ser jag i bland annat Aftonbladet och Dagens Nyheter i små notiser att Vatikanstaten nu också ska erkänna Palestina. Jag har inte ens sett att det rapporterats på alla håll, och där det nämnts har det varit i form av små notiser. Faktum är ju att de flesta stater i världen har erkänt Palestina. Det är det normala förhållandet. Jag väntar på upprörda kommentarer. För det kan väl inte vara så att upprördheten inte handlade om sakfrågan utan egentligen bara var en förevändning för att kritisera Margot Wallström och Stefan Löfven.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-05-13
Snart är det vår
tyckeri nummer 6572

Inför cykelavdrag
» Utöka bidragssamhället: Jag läser att för varje kilometer som jag cyklar så sparar samhället 1:40 kronor. Och för varje kilometer man kör bil så kostar det samhället 1:50 kronor. Nu ska jag snart cykla till jobbet när jag skriver detta. Det är 4 kilometer enkel resa. Dvs 8 km x 1:40 = 11:20 varje dag jag jobbar som jag sparar till samhället. Detta i motsats till de 12:- kronor som en bilresa hade kostat samhället. Jag kräver härmed del av dessa 23:20 som samhället sparar in genom att jag cyklar istället för att jag kör bil till jobbet. Med tanke på alla andra varianter på skatteavdrag som införts för att köpa röster kräver jag härmed att det införs ett Regelmässigt Trampavdrag. Har vi ROT och RUT kan vi ha RET-avdrag också. Det kan lämpligen sättas till 10:- kronor per kilometer man förbinder sig att cykla. Maxtaket kan sättas vid 25.000 kronor precis som RUT-bidraget. Ställ upp i kampen för Bidragssamhället!

» Avskaffa kungatramset: I dag fyllde Lill-Tjabo, Carl Philip Edmund Bertil Bernadotte, år. Och det är väl kul för honom. Själv struntar jag ganska mycket i det. Men, inte tillräckligt mycket för att undvika att nämna det på bloggen! Och snart ska den lyckosten gifta sig med sin egen Paradise Hotel favorit Sofia Kristina Hellqvist. Och det är väl trevligt för de båda. Och Knugen har ju nu bestämt sig för att Sofia ska kunna titulera sig prinsessa. Och det är väl trevligt... Själv tycker jag, som jag sagt många gånger tidigare att vi avskaffar hela tramset. Gå med i Republikanska Föreningen.

Avskaffa monarkinRör inte min kompis

tisdag 2015-05-12
Bidragssamhället och idioterna
tyckeri nummer 6571

Upp till kamp för bidragssamhället
» Upp till kamp för bidragssamhället: Att "Bidragssamhället" är något negativt blir vi ständigt itutade av Högerpolitiker och företrädare för Kapitalet / Näringslivet. Det ska dock poängteras att det bara är "Bidrag" till enskilda medborgare av typ Sjukförsäkring, Föräldraförsäkring, Arbetslöshetsförsäkring och andra s.k. Trygghetsförsäkringar som är negativa. När bidragen istället betalas ut till Företag och Näringsliv, då är "Bidragssamhället" något livsavgörande för den fria svenska företagsamhetens överlevnad. Jag ser nu att Svensk Handel ger sig ut till kamp för att dom ska få fortsatt bidrag från skattebetalarna för att anställa ungdomar. Bara för att en person är under en viss ålder när hen anställs kräver man att skattebetalarna ställer upp med bidrag. Det handlar alltså om den nedsatta arbetsgivaravgiften för ungdomar. Ett "bidrag" som visat sig kosta mångmiljardbelopp utan att ge så många nya jobb. Men för Svensk Handel är uppenbarligen "Bidragssamhället" avgörande för deras framtid. Ett annat område där det "Fria Näringslivet" går ut till kamp för att få behålla "Bidragssamhället" är de s.k. ROT- och RUT-bidragen. Regeringen vill ju sänka ROT-bidraget från 50% till 30% och maxtaket i RUT-bidraget från 50.000 kronor till 25.000 kronor. I korthet går kritiken ut på att om inte byggindustrin skattesubventioneras så vägrar man att betala in sina skatter. Det är ungefär som om vi som går och handlar i livsmedelsaffärer kräver bidrag från staten för att inte snatta i affären. Eller om inte staten subventionerar bensinen så kör jag för fort. Som sagt - UPP TILL KAMP FÖR BIDRAGSSAMHÄLLET!

Björn Wahlroos
» Vi är alla idioter: Ja, i varje fall är det vad Nordeas ordförande Björn Wahlroos tycker. I samband med ett framträdande i förra veckan tyckte Nordeas ordförande Björn Wahlroos att 80% av alla människor är idioter när det handlar om pengar. Så här sade han: - "Nu kommer jag nog att stöta mig med vissa men omkring 80 procent av människorna är idioter, åtminstone när det handlar om pengar. Finanssektorn handlar om att flytta pengar från de 80 procenten som saknar idéer till de 20 procent som har det". Jag gissar att Björn Wahlroos räknar större delen av sina kunder till dessa 80% idioter. Detta medan han själv ingår i de återstående 20%. För det är ju ungefär så han arbetar. Enligt hans sätt att se det handlar finanssektorn om att flytta pengarna från de 80% idioterna till de 20% giriga utsugare som han själv är en del av. Enligt danska finans.dk tjänar Björn Wahlroos i år cirka 150 miljoner kronor. Det är mer slantar än jag och andra idioter kommer att handskas med totalt under våra liv. Och som ordförande för Nordea måste han ha ytterligare löneökning, detta eftersom jobbet blivit mer komplicerat. Och det kan jag förstå med alla de idioter han måste omge sig med. Själv ställer jag mig en del frågor. Om nu Nordeas ordförande tycker att jag är en idiot, ska jag fortsätta göda honom genom att vara kund i den bank som uppenbarligen anser att kunderna är idioter? En gång i tiden valde jag att bli kund i det som i dag är Nordea eftersom den dåvarande banken inte hade som övergripande mål att göda sina aktieägare utan målet var att tillhandahålla banktjänster. Sedan dess har ju banken privatiserats och tagits över av en grupp människor som anser att kunderna är idioter i motsats till dom själva som är så intelligenta att dom förtjänar att bli överbetalda girigbukar på bekostnad av oss andra idioter. Banken är ju inte ens längre en komplett bank. Senast jag besökte mitt bankkontor ville jag sätta in en summa kontanter på mitt eget konto i banken. Den något förlägna banktjänstekvinnan fick dock hänvisa mig till en konkurrents bankkontor eftersom bankens kontor i Helsingborg inte handskades med kontanta pengar längre. Men jag är ju bara en idiot som vill använda pengar ibland och inte bara kort som gör geniet Björn Wahlroos ännu lite mer rikare. Kära Nordea, det är snart slut med mig som kund. Anser ni att jag är en idiot får ni fortsätta göra det - men utan mig som kund. Läs mer här och här och här.

» Bedragare del 162: Ständigt får man reda på nya saker. Jag har på senare tid börjat bli orolig för mitt minne. Jag kommer helt enkelt inte ihåg allt jag vill komma ihåg. Och jag förklarar detta med åldern och en begynnande Alzheimer. Och det är väl detta som förklarar att jag inte kommer ihåg att jag var en Netflix-användare. Det var ju snällt av dom att påminna mig om detta.

Netflix

Hej!

Vi vill tacka dig för att du använder Netflix. Tyvärr har vår ekonomiavdelning upptäckt att det inte gick att debitera ert konto.

För att du ska kunna fortsätta använda våra tjänster utan avbrott måste du uppdatera dina faktureringsuppgifter. Vänligen besök denna sida för att fortsätta använda Netflix.

Hela processen tar 2-3 minuter.
Tack för din tid.
Det är tråkigt att du lämnar oss.

Man blir ju lite orolig när betalningar inte fungerar. Fast jag tror att jag låter bli att meddela dom mina kontouppgifter eller vad dom nu är ute efter. Företag registrerade i Luxemburg känns inte seriösa. Och enligt mejlet hör man tydligen hemma i Luxemburg. I min värld är det bara oseriösa fiffelföretag som registrerar sig där. Jag slänger skiten!


Rör inte min kompis

måndag 2015-05-11
Det är fult att mobba
tyckeri nummer 6570

» Dagens citat: Äntligen är förra veckan över. Jag har lärt mig att man ska verkligen inte göra förhastade löften. Förra måndagen gjorde jag ju det överilade löftet att inte mobba Jan Björklund mer - under den veckan. Nu är äntligen den veckan avklarad så att jag kan ge mig på den jäkeln igen! Dagens citat får bli det här: - "Jan Björklund har gjort storverk genom sitt reformarbete under åren 2006 till 2014"! HAHAhaha!!! Det har sagts av Per Thullberg som tidigare var chef för Skolverket men nu blivit nybliven medlem i Folkpartiet. Och om ni inte har förstått det så handlar det alltså om partikamraten Jan "Skoltalibanen" Björklunds insatser inom det svenska skolväsendet. Tänk att det fortfarande finns sådana komiker i vårt avlånga land!

Folkpartiet och skolanRör inte min kompis

söndag 2015-05-10
Glada nyheter
tyckeri nummer 6569

Svenskarnas parti
» Dagens goda nyhet: I går kommenterade jag ju Fraser Nelson från den brittiska högertidskriften Spectator som i Svenska Dagbladet under rubriken "Nyfascismen kvävdes i Storbritannien" argumenterade för att man skulle göra eftergifter till den främlingsfientliga extremhögern. På så sätt tog man död på den ännu värre nynazismen och nyfascismen. I Storbritannien hade de etablerade partierna tagit efter UKIP:s främlingsfientliga politik. Och han menade att man skulle göra eftergifter till Sverigedemokraterna i Sverige. Nu visar det sig att det nazistiska Svenskarnas parti ska lägga av ändå. Partiets ledare Stefan Jacobsson har i dag meddelat att man lägger ner verksamheten. Partiet gjorde helt enkelt fiasko i förra årets val. Av målsättningens 10.000 röster blev det bara 4.000 och inte ett enda mandat i någon kommun. Visst finns det anledning att fira. Hipp hipp hurra! Det fungerade utan att anpassa sig!

USA:s flagga
» Skulden till mycket: Den forna CIA-chefen Michael Morell erkänner nu att uppgifterna om att Saddam Hussein hade tillgång till massförstörelsevapen var helt grundlösa. Den amerikanska underrättelsetjänsten CIA har begått mängder av katastrofala misstag som istället har stärkt terrornätverk som al-Qaida. Misstag som ledde USA in krig i Irak, som eldat på konflikten i Afghanistan och kanske också skapat katastrofen i Syrien och även IS "framgångar". Men dom är fortfarande de stora idolerna som ska rädda världen!


Rör inte min kompis

lördag 2015-05-09
Höger om marsch
tyckeri nummer 6568

Säg Nej till nazisterna
» Höger om marsch: I Svenska Dagbladet gavs i veckan på ledarplats utrymme för Fraser Nelson från den brittiska högertidskriften Spectator för att argumentera för att det bästa vore att samarbeta med de högerextrema rasistpartierna. Under rubriken "Nyfascismen kvävdes i Storbritannien" berättar han om sin syn på vad som hänt i Storbritannien. Det är, enligt Fraser Nelson, viktigt att låta högerextremisternas kritiska syn på invandringen få genomslag i de andra partiernas politik. Då stoppar man nämligen den ännu värre extrema nyfascismen / nynazismen. Fast det verkar inte riktigt fungera för att få stopp på den rasistiska högerextremismen. I Storbritannien representerade av SD:s kollegor i UKIP - United Kingdom Independence Party. Partiet vars partiledare Nigel Farage nyligen vägrade ställa upp på en intervju med en svensk journalist med påpekandet - "Jag pratar inte med utlänningar"! Det som knäckte UKIP var inte eftergifterna inom invandringspolitiken, det var det brittiska valsystemet. Partiets stöd ligger ungefär där Sverigedemokraterna ligger i Sverige. Men det gav bara ett mandat i det brittiska parlamentet. Inte ens partiledaren Nigel Farage blev invald - han avgick. De ännu värre nynassarna och liknande har inte större stöd i Sverige än i Storbritannien. Att anpassa sin politik till vad främlingsfientliga rasister tycker innebär inte att dessa partier krymper - det innebär bara att deras politik genomförs.

Håll Sverige rent
» Högeranpassningen: Att våra fyra borgerliga Högerallianspartier genom olika partiledarbyten samtidigt passar på att ta ett eller flera steg åt höger är väl ingen nyhet för de som följer med i vad som händer. Det är egentligen spännande att notera att kvinnliga partiledare nu styr sina partier åt höger. Ebba Busch Thors högervridning av Kristdemokraterna är kanske mest ärlig. Annie Lööfs högerstyrning av Centerpartiet är ingen nyhet. Och det är nu också uppenbart att Anna Kinberg Batra allt mer suddar ut Fredrik Reinfeldts försök att göra Moderaterna till ett mittenparti. Senast ut är anpassningen till SD:s invandringsbegränsande politik. Ordvalet för att motivera tillfälliga uppehållstillstånd och hårdare krav rent allmänt visar en tydlig eftergift åt de främlingsfientliga krafter som vill framställa flyktingar som lycksökare. Det är fascinerande att den starkaste interna kritiken mot förändringen kommer från ungdomsförbundet MUF. Men Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna är mycket stolta över att dom lyckats driva Högeralliansen i "rätt" riktning. Höger om marsch som sagt!

Säg Nej till högerextremisterna
» Högerextremister förökar sig till döds: Det vanliga sättet för högerextrema och populistiska partier att dö är att man blir så osams inom partiet att det till slut spricker och dör ut. Är det detta som håller på att ske i Frankrike till exempel? Partiet Nationella Fronten bildades en gång av Jean-Marie Le Pen. I dag är det dottern Marine Le Pen som styr partiet, och helt nyligen uteslöt hon efter en lång konflikt sin egen pappa ur partiet. Det blev naturligtvis inte papsen glad över. I en intervju i radiokanalen Europe 1 säger han att han skäms över att dottern, som nu alltså leder partiet, har samma namn som han som ju grundade partiet. Han uppmanar henne att byta efternamn! Min enda syn på saken är att dom kan fortsätta bråka tills partiet spricker sönder! Här hemma i Sverige är ju situationen liknande med ständiga uteslutande av medlemmar ur Sverigedemokraterna. En dag tror jag att partiet spricker sönder. Eller i varje fall hoppas jag det...

USA:s karta
» Militärkupp på gång i USA: Amerikaner är ett lustigt folk. Jag läser att vissa Texas-bor har blivit oroliga pga en stor militärövning som planeras i 7 delstater i sydvästra USA, bland annat Texas. En del verklighetsfrämmande pajasar på högerkanten har börjat sprida konspirationsrykten om att militärövningen bara är en förevändning för den federala regeringen att ta makten i Texas för att avskaffa deras rätt till att springa omkring med skarpladdade vapen. En av knäppgökarna är skådespelaren Chuck Norris. Men den federala militären förnekar konspirationsteorierna. Från det skjutgalna USA rapporterades nyligen om den lilla 3-åringen som sköt ihjäl sitt mindre syskon sedan han hittat ett skarpladdat vapen som låg framme. Vidare så läste vi för ett tag sedan om den 72-årige vite frivilligpolisen som sköt ihjäl en obeväpnad svart man. Han framförde dock att han var ledsen, han trodde att den skarpladdade pistolen egentligen bara var en elpistol! Frivilligpolisens utbildning verkar inte så lång... Och så läste vi i Aftonbladet om mannen som sköt ihjäl tre andra ungdomar efter ett bråk om en parkeringsplats. Men, det är viktigt att ha rätt till ett skjutvapen så att man kan skjuta ihjäl inbrottstjuven. Lite spill i form av andra som dör av misstag får man leva med. Själv funderar jag på om vi skulle börja sprida motsvarande konspirationsteorier om den jättemilitärövning som ska hållas i norra Sverige tillsammans med NATO. NATO är jättetacksamma för möjligheten att få stora ytor att flyga över. Och så kan dom ju passa på att ockupera Sverige. Tror ni inte det?


Rör inte min kompis

fredag 2015-05-08
Banker, Britter, Barn och annat
tyckeri nummer 6567

Giriga banker
» Vem litar på banken: Enligt en undersökning som jag läser om i Svenska Dagbladet är förtroendet för de svenska bankerna lågt. Och det är kanske inget som vi förvånas över. Den girighet som präglar bankväsendet kan väl knappast överträffas på något annat område inom den legala marknaden. Kan banken tjäna mer slantar, så missar man inte chansen. Om kunden får betala gör inget. Så länge direktörerna kan öka sina mångmiljonlöner och miljonbonusar så finns det inget som heter moral. "Avskaffandet" av kontanterna är en liten del i detta. Bankerna tjänar inga pengar på att hantera kontanter, alltså undviker man dessa. Däremot är kortbetalningar en lönande affär för bankerna, alltså "tvingas" vi till detta. Ibland är bankverksamheten inte ens legal. Vi minns väl alla skandalen med den schweiziska banken HSBC som hjälpte tusentals miljonärer och miljardärer att smita undan från skatter. Banken tjänade pengar och kunderna tjänade pengar - och resten av världens medborgare förlorade pengar. Läs från hela världen om detta här, här, här, här och här. Fast så illa som i Moldavien ligger inte de svenska bankerna till. Där har en åttondel av hela landets Bruttonationalprodukt försvunnit i en bankhärva. Motsvarande en miljard dollar av det lilla landets totala BNP på 8 miljarder är borta (dvs ligger i någon annans byxficka). Det är som om de svenska bankerna skulle försnilla 400 miljarder kronor. Och riktigt så illa ligger man inte till - än. Apropå bankerna så fick jag ett gott skratt i morse när jag läste Svenska Dagbladets ledarsida. Den moderata tidningens ledarskribent Maria Ludvigsson verkar ha fått total hjärtsnörp när hon läste att organisationen Företagarna vill att det instiftas en statlig bank som kan ge företagslån. Företagarna tycker inte att konkurrensen på bankmarknaden fungerar som den borde. Alltså borde det finnas en statlig bank som hjälper företagen när dagens giriga affärsbanker inte tycker att överskottet är tillräckligt. Och stackars Maria Ludvigsson får som sagt hjärtsnörp. - "Statlig bank för ökad konkurrens?" Man kan riktigt se framför sig hur Maria fått morgonkaffet i halsen när hon läser vad Företagarna föreslagit. Till och med ansvariga på bankerna vågar ibland erkänna att bankerna lurar sina kunder. Fast vi ska kanske vara ärliga. Bankmannen som skrivit boken "Fly bank fällan" vågar inte stå för vad han skrivit. Då får han sparken! Men har några tips på hur vi ska agera för att inte bli allt för lurade. Några som inte blivit lurade är dom här 15 som har mer pengar än dom kan göra av med. Om dom tar kontakt med mig så ska jag ge dom några tips. Första tipset är att betala in skatter så mycket som möjligt så kan samhället använda slantarna till att göra livet mer uthärdligt för resten av medborgarna.

Storbritannien
» Ett udda valsystem: Det visade sig att opinionsinstituten inte var riktigt helt rätt ute inför det brittiska valet. Dom hade kort sagt fel. Och det blir nog till att under en tid fundera vidare på olika redaktioner. Nu gav det brittiska valet till resultat att David Cameron kan sitta kvar med egen majoritet. Fast det brittiska valsystemet med majoritetsvalkretsar ger lite udda siffror. Den som får flest röster i valkretsen tar ju enda mandatet. Ett parti som kommer tvåa i alla landets valkretsar (650 stycken) skulle inte få ett enda mandat. Detta medan ett parti som vinner en valkrets men inte får fler röster i hela landet skulle få ett mandat. Nu gav tydligen valet följande resultat. Conservatives fick 331 mandat, Labour 232, Scottish National Party 56, Liberal Democrats 8, Democratic Unionist Party 8, Sinn Fein 4, Plaid Cymru 3, Social Democratic & Labour Party 3, Ulster Unionist Party 2, UKIP 1 och Green Party 1. Dvs totalt 11 partier. En del partier är rikstäckande och andra är regionala. Vi har partier från Wales, från Skottland och flera från Nordirland. Skulle vi istället göra en lista över väljarstöd skulle det se ut så här. Conservatives 36,9%, Labour 30,4%, UKIP 12,6%, Liberal Democrats 7,9%, Scottish National Party 4,7% och Green Party 3,8%. Resten. Democratic Unionist Party, Sinn Fein, Plaid Cymru, Ulster Unionist Party och Social Democratic & Labour Party har bara fått 0,6-0,3%. Det här gör att partierna fått betala olika mycket för varje mandat. Mest har UKIP betalat som för sitt enda mandat betalat 12,6% av väljarna. Green Party har betalat 3,8% per mandat och Liberal Democrats 0,99% per mandat. Bäst utdelning har Democratic Unionist Party och Scottish National Party som betalt ca 0,08% per mandat. Conservatives fick betala 0,11% per mandat medan Labour fått betala lite mer, 0,13% per mandat. Det brittiska valsystemet med enmansvalkretsar kan ge underliga resultat. Det gynnar stora partier och lokala partier och missgynnar lite mindre rikstäckande partier.

Rädda Barnen
» Sverige kommer femma: Jag läser i dag om Rädda Barnens Mammaindex som visar i vilket land läget är bäst att leva i för mammor och nyfödda barn. Och det visar sig vara ännu en framgång för den Nordiska samhällsmodellen med en offentligt väl utbyggd skattefinansierad samhällsservice. De fem Nordiska länderna lägger beslag på de fem översta platserna. 1/ Norge, 2/ Finland, 3/ Island, 4/ Danmark och 5/ Sverige. Man kan ju undra varför Sverige numera kommer sist av de Nordiska länderna? I botten hittar vi 177/ Centralafrikanska Republiken, 178/ DR Kongo (Kongo-Kinshasa) och 179/ Somalia. Vi kan notera att världens rikaste nation, USA, kommer först på 33:e plats. Men vi kan ju fundera lite till varför Sverige numera ligger sist i Norden på ännu en lista? Läs den kompletta rapporten hos Rädda Barnen.

Är golf en sport
» Tror du att jag vinner: Aftonbladets sportbilaga Sportbladet fyller 15 år och firar detta med en tävling där man kan vinna en rosa moppe (man fyller ju moppe-år och bilagan trycks på rosa papper). Tävlingen går ut på att skapa en "15 bästa lista". Jag har efter modigt övervägande och efter samråd med min dotter bestämt mig för att delta i denna tävling. Min lista heter: - "15 Tråkigaste Sporterna"! De 15 är följande: 1. Golf, 2. Hästpolo, 3. Curling, 4. Speedway, 5. Cricket, 6. Konståkning, 7. Konstsim, 8. Simhopp, 9. Boxning, 10. Brottning, 11. Gång, 12. Dressyr, 13. Agility, 14. Segling och 15. Ishockey. Vad tror ni? Kommer jag att koras till vinnare av en urtjusig rosa moppe? Och, om jag nu skulle vinna denna moppe, kommer jag att skaffa moppekort (det framgår inte om det är en klass I eller klass II och jag begriper inte sån't) eller sälja moppen? Tror ni Aftonbladet ens väljer att publicera min lista?


Rör inte min kompis

torsdag 2015-05-07
Stockholm special
tyckeri nummer 6566

Stockholms Lokaltrafik
» Så kan det gå: Stockholms Lokaltrafik (SL) har bland världens dyraste biljetter. Trots detta är ekonomin usel. Ett led att reda bot på detta var att förra året avpolletera den förre moderata ordföranden Christer G. Wennerholm. Nu hjälpte detta inte mot den ekonomiska krisen, nästa bud är nu att höja priserna och försämra trafiken. Troligtvis har någon ekonomisk guru kommit på att om man gör detta så blir det färre som köper kort och biljetter så att ekonomin blir bättre? Dessutom blir det fler som tar bilen så att man får in mer pengar i form av Trängselskatt. På så sätt kan jätteprojekt som Förbifart Stockholm bättre motiveras. Ett annat sätt som SL kämpar för att få in mer pengar på är en intensiv jakt på plankare. Det finns tydligen en del stockholmaren som är för snåla och inte tycker att dom ska betala för sig. Jakten på dessa plankare är intensiv i Stockholmstrafiken. Det kan därför kännas lite snopet när SL:s VD Anders Lindström i går greps på Hongkongs flygplats för snatteri. Han är nu tills vidare avstängd från sitt jobb som VD. Anders Lindström är precis som Christer G. Wennerholm gammal moderat och gammal militär. Så kan det gå! Var övertygade om att fortsättning följer.

Stockholms Läns Landsting
» Om hur prestigeprojekt kan kosta många miljarder: Vi ute i landsorten är ju inte så insatta i ämnet. Men tydligen håller Stockholm på med att bygga ett nytt prestigesjukhus, Nya Karolinska. Ett projekt som gör att slantarna rullar ordentligt. Ursprungligen skulle det hela inte kosta mer än 14,5 miljarder kronor. Nu pekar det istället på ytterligare 10 miljarder. Och om jag förstår rapporteringen rätt så var detta känt redan när avtalet om bygget skrevs - med enda anbudsgivaren. Det hela är en ekonomisk skandal av stora mått. Där de stora vinnarna är de privata företag som är inblandade och som fått igenom ytterst förmånliga avtal med Stockholms landsting. Miljarderna har rullat, till företagens aktieägare. Svenska Dagbladet berättar om det socialdemokratiska nya oppositionslandstingsrådet Ilija Batljan som när han första gången såg avtalen fick hjärtsnörp. På ett par veckor förhandlade han ner kostnaden för Stockholms skattebetalare med totalt 7,8 miljarder kronor. Det kanske ska läggas till alla de kritiska röster som hävdar att bygget kommer att försämra läget för Stockholms sjukhus. Det blir färre sjukhussängar för vanliga sjuka... Men som en viss annan moderatpolitiker sade en gång: "Stockholmare är smartare än lantisar"!

» Bedragare del 161: Jag har alltid trott att Skype var en gratistjänst. Men, tydligen inte, eftersom dom drar pengar från PayPal. Så det är ju skönt att PayPal kontaktar mig när något skumt sker.

Dear PayPal customer,

An unauthorized account activity was recently detected on your account. You must confirm that you own your paypal account. We believe that the transaction below was made without your consent, so please reconfirm your personal information.

Skype
Seller's name: Skype LTD
Transaction ID: 9402WRI3085726402

Transaction date: MAY 07, 2015
Transaction amount: 44.00 EUR
Your transaction ID: 9402WRI3085726402
Case number: PP-014-431-562-839

We need additional information from you within the next 24 houres. Please log in to your PayPal account clicking the link below.

Click here to resolve this issue

There, you can enter any information regarding this case that will help us fight the reversal on your behalf.

Thanks,

PayPal

Please do not reply to this email. This mailbox is not monitored and you will not receive a response. For assistance, log in to your PayPal account and click the Help link in the top right corner of any PayPal page.

Copyright © 1999-2015 PayPal. All rights reserved.

PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A.
Société en Commandite par Actions
Registered Office: 5th Floor 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
RCS Luxembourg B 23q 349

PPID PP948

Fast det är klart, om Skype är inblandade så måste det vara något skumt. För jag använder inte Skype. Dessutom är det lite underligt att man vill att jag ska klicka på något som leder till något som heter ichigaiya.com. En sajt som tydligen innehåller en hel del skumt. I sedvanlig ordning, släng skiten!


Rör inte min kompis

onsdag 2015-05-06
Låt hela Sverige leva
tyckeri nummer 6565

Slopa ROT och RUT bidragen
» Katastrofen med det sänkta RUT-bidraget: Regeringen har ju i sin nya budget utlovat en sänkning av maxtaket i RUT-bidragen från 50.000 till 25.000 kronor om året. Och bland Bidragssamhällets stormtrupper inom HA (Högeralliansen) har detta ju utpekats som en dödsstöt för bidraget och en katastrof för sysselsättningen i vårt land. Nu visar en utvärdering som TT låtit Skatteverket göra att det är totalt ca 11.000 svenskar som förra året köpte RUT-tjänster för mer än 25.000. Detta är cirka 2% av alla de som under förra året utnyttjade bidraget. Tidigare utvärderingar har visat att ju högre inkomst, desto mer RUT-bidrag. Och det har också visat sig att det är i de rika moderatghettona runt storstäderna som RUT-bidragen är störst. En sänkning av maxtaket drabbar alltså ingen fattig. Det drabbar människor med redan för mycket pengar men som blivit bidragsberoende! Och situationen för ROT-bidraget är det samma. I vår lokala gratistidning Söderåsen ser jag en liten sammanställning av ROT-pengar i kommunerna häromkring. I Båstad var det 2.642 personer som fick mer än 40 miljoner i bidrag. I Bjuv var det 1.305 personer som fick mindre än 15 miljoner och i mitt eget Åstorp var det 1.293 personer som fick drygt 16 miljoner i bidrag. Och då ska vi alltså komma ihåg att kommunerna är ungefär lika stora men Åstorp är störst och Båstad är minst. Moderatghettot Båstad får alltså ensamma långt mer än bjuvsingar och åstorpare får sammanlagt - trots att det bor färre människor där. Åstorparna och Bjuvsingarna får i snitt en tusenlapp vardera medan båstadborna i snitt får 2.800 kronor. Men det hela betalas av hyresgästerna i Bjuv och Åstorp... Begränsa Bidragssamhället, slopa ROT och RUT helt!

Hela Sverige ska leva
» Hurra för Centerpartiet: Hur f-n tänker han nu är kanske den första spontana tanken? Har Sven Tycker blivit hackad är kanske den andra tanken några får? Men det är faktiskt jag som skriver detta utan att ha utsatts för några former av hot eller liknande. Av helt fri vilja! Det är Centerpartiets Eskil Erlandsson som upptäckt att det just nu pågår en omfattande centralisering av den svenska offentliga administrationen. Försäkringskassan, Skatteverket, Arbetsförmedlingen och så vidare har redan, eller kommer att lämna landsbygden. Det som händer är helt enkelt att statliga jobb flyttar till städerna. Som Eskil Erlandsson påpekar så ökar hyreskostnaderna pga detta. Möjligheterna för de som bor ute i landet och som vill jobba inom offentlig verksamhet att få jobb minskar, samtidigt som man får svårt att rekrytera personal i storstäderna. Bostadsbristen i storstäderna ökar, bokostnaderna ökar samtidigt som människor på mindre orter ute i landet inte kan få jobb. Och det här är en utveckling som pågått länge, oberoende av färg på regeringen. Låt hela landet leva och stoppa uppbyggnaden av Stockholmsbubblan!

Dagens komik
» Dagens komik: I dag lade Anna Kinberg Batra och Moderaterna fram sitt förslag till vårbudget. De 15 förslagen kostar cirka 3 miljarder och är "fullt finansierade" hävdar man. Och det är här den stora komiken kommer. De mesta pengarna kommer nämligen från "underskattade" skatteintäkter. Man kan se framför sig en trollkarl som viftar med en pinne och så ger energiskatten en halv miljard mer än tidigare beräknad, och så ger inkomstskatten en miljard mer än tidigare beräknat och så ger... En annan komisk del är att det moderata förslaget innebär ökade anslag till järnvägsunderhåll. En av de saker som skiljde mellan Högeralliansens höstbudget (som ju vann med hjälp av Sverigedemokraterna) och den Rödgröna höstbudgeten var att Högeralliansen ville anslå MINDRE pengar till järnvägsunderhåll. Komik? Hur som helst är ju ingen sämre än att man kan ändra sig.

Göran Hägglund undrar vad som hände
» Den nya högerfaran: Ebba Busch Thors rejäla högergir börjar nu ge tydliga effekter. I dag berättar advokaten Peter Althin i en debattartikel i Svenska Dagbladet att: - "KD är inte längre mitt parti". Peter Althin har varit medlem i Kristdemokraterna i 20 år, och under hälften av den tiden suttit i partistyrelsen och även suttit i Riksdagen. Men nu har partiets högervridning blivit för långt gången. Peter Althin är en av de som lämnar Ebba Busch Thors högergir åt sitt öde. Ett exempel på denna högergir är förslaget om fördubblat jobbskatteavdrag till vissa. Tanken och filosofin bakom är nämligen den att den som är långtidsarbetslös egentligen bara är lat. Om hen lockas med att få slippa betala en del av inkomstskatten så kommer hen att ta sig i kragen och skaffa ett jobb. Arbetslösa är bara lata, sjuka är bara lata. Med hjälp av piska och morot så kan man få dom att ta sig i kragen och börja jobba igen. En äkta högerpolitik alltså! Göran Hägglund undrar nog vad som hände?


Rör inte min kompis

tisdag 2015-05-05
Tankar
tyckeri nummer 6564

De sanna Sverigedemokraterna
» Håll SD ute i kylan: Samtidigt som moderata Svenska Dagbladet ger plats för ett debattinlägg på en helsida från de båda Sverigedemokraterna Jimmie Åkesson och Oscar Sjöstedt fortsätter man sin kampanj mot Decemberöverenskommelsen, som i tidningen numera konsekvent kallas DÖ. Dagens ledarsida inleds med ett citat från Dagens Industri: - "DÖ är odemokratisk, riskerar att skapa permanenta svaga regeringar och ökat politikerförakt. Och skada ekonomin.". Det är uppenbart att kampen mot Decemberöverenskommelsen är intensiv inom högern. Enligt en undersökning gjord av Dagens Nyheter har stödet bland väljarna för att isolera Sverigedemokraterna minskat. En majoritet av Moderaternas, Centerns och Kristdemokraternas väljare vill att HA samarbetar med SD i de frågor där det är förmånligt. Och inom Näringslivet är motståndet mot Decemberöverenskommelsen starkt. Lite rasism skadar väl inte kan man tycka? Då är det viktigare att den politik som förs i landet gynnar de som har - på bekostnad av de som inte har. Min personliga gissning är att Decemberöverenskommelsen (alltså kallad DÖ av motståndarna) inte överlever det här året. Det ska påpekas att det debattinlägg som SD fått publicerat i SvD inte med ett ord nämner minskad invandring eller liknande. Vilket i sig är en stor sensation. Uppenbart ingår det hela i partiets försök att sudda ut det "dåliga ryktet". Intressant ska bli att se deras väljares reaktion på detta?

Förenta Nationerna
» En svensk och en fransk hjälte: En del personer får till slut nog och bestämmer sig för att berätta om skandaler som dom egentligen inte får lov att berätta om. Men när skandaler tystas ner av ansvariga, då är det viktigt att det finns "visselblåsare". För några dagar sedan stängdes den svenska FN-mannen Anders Kompass av från sitt arbete på Förenta Nationerna sedan han fått nog och berättat för den franska åklagaren om den hemligstämplade FN-utredning som visat på att franska FN-soldater i Centralafrikanska Republiken begått sexövergrepp mot barn. En skandal som det var uppenbart att den ansvariga FN-ledningen ville tysta ner. Nu har den franska myndigheten formellt tackat Anders Kompass för att han informerade den franska åklagaren om den interna FN-rapporten. Anders Kompass är en hjälte och de FN-ansvariga som ligger bakom nedtystande och avstängning är de som egentligen borde vara avstängda för all framtid från FN-arbete. En annan hjälte är den franske journalisten Edouard Perrin som för en tid sedan avslöjade hur Luxemburgs skatteverk hjälpt hundratals internationella företag med avancerad skatteplanering. Han har i Luxemburg åtalats för att han avslöjade skandalen. Något som naturligtvis är en skandal i skandalen. Kritiken från många håll mot åtalet har varit intensiv, men Luxemburgs finansminister försvarar åtalet. Ett försvar som är ännu en skandal. Edouard Perrin är en hjälte och de som borde åtalas och fällas är de som gav fifflarna stöd och bar sig åt. Visselblåsare är viktiga, sedan må dom heta Anders Kompass, Edouard Perrin eller Edward Snowden. Tack för att ni finns!

» Bedragare del 160: Natalia har tydligen missat mig på någon chat med några minuters marginal. Känns lite taskigt att själv har missat denna underbara kvinna. Kan det ha varit när jag surfat runt på diverse porrsajter? Eller när jag kollat utvecklingen på Stockholmsbörsen? Eller är det någon annan som kapat min dator och surfar runt på olika kontaktsajter? Hur som helst skriver Natalia så här:

Hjärta

hello!

how are you today? What is your name?
my name is Natalia, You frequently are on this site?
I today wanted to talk to you in a chat, but you have already left a chat, I think that in the near future we with you shall talk, how you consider?
You have yahoo or hotmail ID? if you write to me, ok?
I shall wait from you the letter with impatience

My email frau.ryabina@yandex.ru

Natalia

Det mest mystiska är att jag under kort tid fick tre mejl från Natalia. Men hon har olika mejladresser. Frau Ryabina i Ryssland, Viacheslav Moseyckin i Ryssland och Inga Merzelikina också i Ryssland. De tre mejlen kommer också från olika adresser. Kan det röra sig om tre olika Natalia som råkar formulera sig exakt lika? Nä, jag tror att det är något skumt. Släng skiten!


Rör inte min kompis

måndag 2015-05-04
Stackars Jan Björklund
tyckeri nummer 6563

Kärnkraften är slut
» Synd om Jan Björklund: Jag känner mig lite som en som mobbar Jan Björklund. Det känns nästan lite orättvist. Man ska ju inte sparka på en som redan ligger. Sparka uppåt borde vara ledstjärnan, inte att sparka nedåt. Jag lovar därför att jag efter dagens tankar inte ska nämna Jan Björklund på hela resterande del av veckan. Jag lovar! Hur som helst har ju Jan Björklund inte haft någon bra vecka under förra veckan. Vattenfall meddelade ju för några dagar sedan att man skulle stänga två av reaktorerna i Ringhals i förtid. Inte för att politikerna bestämt något sådant utan därför att dom är så gamla och uttjänta att dom inte lönar sig längre. Ett sådan besked var ju inte direkt vad en kärnkraftskramare som Jan Björklund eftersträvade. Enligt honom berodde naturligtvis beslutet på att den Rödgröna regeringen gjort det omöjligt att driva kärnkraften pga ofantliga skattehöjningar på kärnkraften. Hela händelseutvecklingen hotar överenskommelsen med regeringen. Enligt Jan Björklund var beslutet "ett mycket olyckligt beslut för Sverige" och innebar en förtida avveckling av kärnkraften. Det kan därför inte ha varit kul för Jan Björklund att läsa att Vattenfall några dagar senare lämnade beskedet att beslutet om stängning av de två reaktorerna i Ringhals inte hade ett dugg med förändringar i skatterna att göra. Reaktorerna är helt enkelt uttjänta och olönsamma och hade fått stängas oberoende av vad den Rödgröna regeringen hittade på. Jag tror att Jan Björklund satt på sin kammare och grät några tårar för sig själv. Och inte kan det ha blivit bättre när SOM-Institutets undersökning av vår syn på kärnkraften visade att motståndet är fortsatt stort. Det blev nog ytterligare några Björkkludd-tårar när han läste den undersökningen. Men, som sagt, nu lovar jag att inte mobba Jan Björklund mer - den här veckan. Stäng ner kärnkraften, den är både farlig och dyr - för dyr!

Vänsterpartiet
» Det går upp och det går ner: Hittar man inget annat att skriva om så finns det alltid någon ny väljarundersökning att roa sig med. Och i dessa finns det alltid något trevligt att hitta om man bara letar. Det är fascinerande att man kan hålla sysselsättningen uppe inom branschen på ett så säkert sätt. Det måste vara en av våra mest säkra anställningar man kan ha att jobba med väljarundersökningar? Senast ut är Sveriges Radio som ju inte gör en egen undersökning utan istället låter Novus göra en sammanvägning av ett antal av alla de andra undersökningarna och kallar detta Svensk väljaropinion. Den stora förloraren i aprilundersökningen är Socialdemokraterna som tappat 2,4 procentenheter till 27,5%. I stort sett alla de andra partierna har marginella ökningar. Undantaget är Kristdemokraterna som är fast under 4%-spärren, nu med 3,8%. Övriga partier har mer eller mindre stora ökningar. Moderaterna får 25,1%, Sverigedemokraterna 14,7%, Miljöpartiet 7,4%, Vänsterpartiet 6,7%, Centerpartiet 6,0% och Folkpartiet 5,5%. Det vill säga, det händer inte så mycket. Det Rödgröna blocket är fortfarande större än Högeralliansen. Och Feministiskt Initiativ ligger tryggt förankrade bara halvvägs upp till 4%-spärren på 2,2%. Men, en dag händer nog något. Den som kan förutsäga vad är duktig!

» Bedragare del 159: Usch så hemskt, det har gjorts upprepade försök att logga in med felaktiga lösenord från ett antal olika datorer på mitt webbmejl konto. Något sådant kan man naturligtvis inte tillåta fortsätta ske. Så det är ju bäst att skicka ett svarsmejl till "webmaster" och berätta om mitt namn, mitt användarnamn och mitt lösenord!

Windows Administrator webmaster@chalapathiengg.ac.in
må 2015-05-04 00:57

Dear Web User,
We have recently determined that different computers have logged into your account and multiple password failures were present before the login.
As a result of this, your account has been limited. We value the safety of our web-mail user and for these reasons your account has been selected carefully from a huge list as a subject of review.
To start using your web-mail account again, you are being required to re-confirm your personal login details by clicking REPLY to this notice and provide the below information's to show that you are the rightful owner of this web-mail account.

*Username:
*Login Pass-word:
*Confirm Login Pass-word:
*E-mail Owner Name:

Once done, your account access will be fully restored.
Warning!!! Account owner that refuses to re-confirm his/her account after 48 hours of receiving this notice will lose his/her account permanently.
(c) 2014 Web-mail, Powered by IMAP Service Server.
Administrator.

Eller kanske inte? Det där kontot i Indien är inget jag kommer ihåg att jag har. Så egentligen är detta ett ganska komiskt försök att få tag på webbmejl adresser och lösenord till dessa så att man kan logga in på kontona för att ta över dom och använda dom till mindre kul saker. Släng skiten!


Rör inte min kompis

söndag 2015-05-03 Internationella Pressfrihetsdagen
Skratt och gråt
tyckeri nummer 6562

» Vill ni få ett gott skratt: Ta i så fall en kort titt på det här klippet som visar hur de tre Högeralliansledarna Anna Kinberg Batra, Annie Lööf och Jan Björklund hälsade den nya kollegan i kvartetten, Ebba Busch Thor, välkommen till gemenskapen. Det känns lite som om alla kunniga PR-snillen inom Högeralliansen gått på tidig semester. Den här hälsningen är ju så usel och komisk att jag undrar om inte till och med er bloggare hade kunnat göra det bättre. Antagligen är det just det faktum att denna är så usel som ligger bakom Ebba Busch Thors ganska framträdande kritik av sina allianskolleger de första dagarna. Behöver ni komma på bättre humör en dag, så ta en extra titt och försök låta bli att skratta.

Folkpartiet
» Stackars Jan Björklund: Jag ser att Folkpartiet förra helgen konstaterade att man var alldeles för små som parti. Detta ska förändras med en kampanj som ska gå under namnet "Uppdrag Hela landet". En kampanj som ska lyfta partiet i hela landet, från söder till norr. Fast, tyvärr, så är ju Folkpartiet ett litet parti och resurserna är små. I Satsningen ska bara 39 av landets 290 kommuner ingå! Av dessa ligger nästan var tredje i Stockholm, som tillhör partiets starkaste fäste. Det är nästan så att jag tycker synd om Jan Björklund. Fast bara nästan...

» Dagens citat: "Det värsta med att 80 pers äger hälften av världens rikedomar är att vi ändå är besatta av de som tigger på gatorna."
Sagt av Per Björklund som är chefredaktör för Fria Tidningen. Det är ytterst tänkvärda ord. Vi är mer upprörda över att människor saknar pengar än att en mycket liten grupp har mer pengar än vad dom kan göra av med.


Rör inte min kompis

lördag 2015-05-02
Hur blir man lycklig
tyckeri nummer 6561

Norden
» Vem är lycklig: Man kan tolka det här som en framgång för den Nordiska generella välfärdsmodellen. Columbia University's Earth Institute publicerar varje år sin World Happiness Report. Den försöker berätta i vilka länder innevånarna är lyckligast. Och på tio-i-topp hittar vi faktiskt alla de fem nordiska länderna. Men, allra överst i topp hittar vi Schweiz. Sedan följer Island, Danmark, Norge, Kanada, Finland, Nederländerna, Sverige, Nya Zeeland och Australien i nämnd ordning. Sverige ligger alltså i den nordiska botten på total åttonde plats. Om vi jämför med situationen för ett par år sedan är det islänningarna som är den stora kometen. 2013 låg Island på 9:e plats och nu alltså 2:a. För de övriga Nordiska länderna gäller att Danmark trillat ner från 1:a plats till 3:e plats, Norge trillat ner från 2:a plats till 4:e plats, Finland stigit två platser från 8:e till 6:e plats och Sverige slutligen trillat tre platser från 5:e till 8:e plats. För övrigt har Österrike trillat ur listan medan Nya Zeeland är nya. Men som sagt, Island är kometen och Sverige är sänket. Fast vi nordbor ska trots allt känna oss stolta över vad vi uppnått. Ett stort tack till alla de progressiva politiker som kämpat för att försöka skapa ett gott välfärdssamhälle för alla - ofta under stort motstånd från de som sitter på pengarna. Det här hade inte uppnåtts utan ett starkt stöd från folket - t.ex. på 1 Maj. Sedan återstår naturligtvis den spännande frågan hur man mäter det här med lycka?

Försäkringskassan
» Den sjunde myten om sjukfrånvaron: I Svenska Dagbladet läser jag ett debattinlägg från en tidigare sakkunnig i Högeralliansens finansdepartement, Jan Lidhard, som verkligen förklarar varför HA (Högeralliansen) så intensivt jagade och straffade sjuka människor. Efter att jag har jobbat mer än 30 år på Försäkringskassan och träffat mängder med sjuka och sjukskrivna människor under åren så kanske det första jag ska göra är att påpeka att det finns inga generella lösningar på problemet med sjukskrivningar. Men, när man läser Jan Lidhards "sex myter" så förstår jag varför HA:s lösning på problemet med långa sjukskrivningar var att helt enkelt förbjuda dom. Dra in sjukpenningen så blir dom nog snart friska! Jan Lidhards sex myter är förenklat dom här: 1/ Problemet handlar om sjukdom, istället handlar det om att folk är lata. 2/ Problemet handlar om sjuka personer, istället handlar det om att folk är lata. 3/ Stanna hemma när du är sjuk och börja arbeta när du är frisk, släpa dig istället till jobbet även om du har 40 graders feber. 4/ Långtidssjuka ska rehabiliteras, istället ska dom kastas på sophögen. 5/ Försäkringskassan är en viktig aktör för att få personer tillbaka i arbete, istället är Försäkringskassans uppgift att kasta ut de sjuka på sophögen. 6/ Företaghälsovårdens är en viktig resurs för minskad sjukfrånvaro, istället har Företagshälsovården arbetsgivarens uppdrag att gallra ut vilka sjuka och skadade som kan vara lönsamma även i fortsättningen eller vilka som bara ska kastas ut på sophögen. En sjunde myt som präglat Jan Lidhard och hans uppdragsgivare inom Högeralliansen men som han glömt att berätta om är: 7/ Sjuka är inte sjuka, dom är bara lata. Det ska kanske påpekas att kommentarerna till Jan Lidhards sex myter är mina - inte Jan Lidhards. Däremot är texten 1-6 i fetstil något som Jan Lidhard kallar myter och alltså inte sanning. Den sjunde myten är den myt som präglat Jan Lidhard och Högeralliansens arbete. Det stora problemet som de flesta gör när det handlar om att hjälpa de som drabbats av sjukdomar eller skador som tar lång tid att rehabilitera är att inte inse att det inte finns bara en lösning. För en del handlar sjukdomen eller skadan helt enkelt om att dom faktiskt aldrig kommer att kunna återgå i ett normalt arbete. Då handlar det istället om att skapa ett drägligt liv även i fortsättningen med en dräglig inkomst för dessa. För andra handlar det om att man kanske inte kan återgå till det gamla jobbet. Men, med hjälp i form av hjälpmedel, utbildning och annat stöd kanske kan dom få ett annat arbete. För andra handlar det om att det krävs hjälp och stöd för att kanske återgå i det gamla jobbet. Och för andra slutligen handlar det kanske helt enkelt om att man gett upp. Man kan kanske inte återgå i arbete, inte pga av det inte går utan för att man helt enkelt inte orkar / vill ta sig igenom den kamp det innebär. För alla gäller att det måste få ta den tid det tar. Att man måste få det stöd det krävs. Och, att man under den här tiden måste ha en rimlig försörjning. Samtidigt måste man ställa krav, men också hjälpa till att klara kraven. Högeralliansens lösning (som uppenbarligen baserats på Jan Lidhards tro på de sex myterna) handlar ju enbart om att kasta ut dom på sophögen efter en fastställd tid. Då hade det gått så långt att de sjuka uppenbarligen aldrig skulle bli lönsamma igen. Och är man inte lönsam så är det ju sophögen som gäller. Förhoppningsvis har vi nu fått en politisk styrning i landet som har en annan syn på saken. En syn som inte bara baseras på lönsamhet utan också på mänsklighet. Jan Lidhard har uppenbarligen en annan människosyn än mig. Och det är tydligt att hans beslutsfattare i Högeralliansregeringen präglats av tron på att detta bara var myter när Ättestupan i sjukförsäkringen skapades.

» Bedragare del 158: Ännu en lycksökare som tror att jag ska lockas av alla slantarna. För visst stockar sig gråten och tårarna kommer i ögonen när man läser denna desperata kvinna som vill bli av med sina pengar.

Slantarna fladdrar

GOD MORGON,

Tack för den uppmärksamhet som ger dig min käraste önskan, Jag vill låta dig veta att jag inte var fel person skickar detta meddelande. Min brinnande önskan har alltid varit att möta en anonym person så att den senare leder sociala åtgärder genom en stiftelse. Dock skulle jag förstå din förvåning på väg att gå.
Mitt namn är Brigitte MEYER, född 27 mars 1944 kanadensiska medborgarskap men som för närvarande medicinsk observation på sjukhus finns i USA. Jag var tvungen att kontakta dig på detta sätt eftersom jag vill ta dig att donera ett belopp av 2.000.000€ för att hjälpa människor i nöd, göra glad fattiga familjer, föräldralösa barn, hjälpa unga företagare som söker finansiering för att odla sina sektorer av din omgivning.
Mitt yrkesliv har varit en riktig turism så mycket som jag alltid har bott från mitt land. Först till Kuwait, där jag arbetade inom oljeindustrin i två år. Då var jag i Republiken Benin år 2001 där jag genomfört flera fastighetsbolag, ingenjör är i detta land som är så inbjudande att jag har upplevt sann lycka, att äktenskapet med en kanadensisk som också arbetat i detta land.
Tyvärr hade vi inte en chans att få barn. Efter fem (05) år tillsammans förlorade min man sitt liv efter en lång tids sjukdom. Så stannade jag igen ensam med en Butler till mitt förfogande och en hund tills denna cancer Vienna begränsa mitt liv. Det blir nästan fyra år som jag kämpar mot denna sjukdom och medicin kan inte längre inget efter resultaten av läkarundersökningen att mina dagar är numrerade enligt undersökningen av min behandlande läkare. Jag hade blockerat denna viktiga summa i en av bankerna Benins för ett byggprojekt. Jag kommer vara riggad till dig anförtrott pengar till min donation finansierat projekt. Jag tog dig att acceptera detta eftersom det är en gåva från en döende kvinna och utan att fråga något i gengäld. Vänligen svara så snart som möjligt till min e-postadress här :
"brigittem260@gmail.com"

Mrs. Brigitte MEYER

Fast, som sagt så många gånger. Det hela kommer att sluta med att du själv blir av med alla pengarna. Jag fortsätter att förundra mig över att så många uppenbarligen fortfarande går på bluffen. För uppenbarligen lönar det sig eftersom bedragarna fortsätter. Det kostar inte så mycket att formulera ett tårdrypande brev, översätta detta via Google Translate och skicka ut några miljoner mejl. Men sedan måse man ju bearbeta och jobba med de stackare som låter sig luras? Lite jobb krävs det ju trots allt. Släng skiten - eller svara från någon anonym Hotmail-adress och låt kräken få jobba lite.


Rör inte min kompis

fredag 2015-05-01 Första Maj
Första Maj
tyckeri nummer 6560

Demonstrera
» 1 Maj: Första maj är arbetarrörelsen högtidsdag. Så är det över hela världen. Ursprunget är den s.k. Haymarketmassakern i Chicago 1886. Det är i dag man överallt i världen har chansen att säga vad man tycker. Själv kunde jag dock inte delta eftersom jag enligt schemat skulle jobba. Även detta måste man göra. Jag ser av nyhetsrapporteringen att Stefan Löfven vill spåra upp de ungdomar som varken jobbar eller söker jobb. Dvs ungdomar som inte ens finns med i arbetslöshetsstatistiken. Jonas Sjöstedt vill reformera Arbetsrättslagstiftningen med målet att sätta stopp för arbetsgivarnas missbruk av arbetskraften. Jag såg att Ebba Busch Thor ägnade sitt 1 Maj-tal (!) åt att klaga på Folkpartiet. Mer om detta på annat håll. Själv skulle jag först och främst ställt mig under en paroll som krävde att vi skulle visa solidaritet med andra människor utan att kräva något i gengäld!

Ebba Busch Thor
» Inget att vara stolta över: När Kristdemokrater ska skryta över vad dom uppnått i regeringsställning så brukar det vara tre saker man tar upp. Avskaffande av Fastighetsskatten, Vårdnadsbidraget och privatiseringen av Apoteken. Är detta något att vara stolta över? När det gäller Fastighetsskatten så har man inte alls avskaffat Fastighetsskatten. Vad som skett är att den sänkts rejält för de med dyra villor i städerna. För ägare av mindre villor på landsbygden är den oförändrad. Och sedan har man bytt namn på det hela. För övrigt anser de flesta ekonomer att Fastighetsskatt är en perfekt skatt eftersom man inte kan smita från den lika lätt, och man anser att den borde "återinföras". När det gäller "privatiseringen av apoteken" så har det i dagarna blivit klart att Läkemedelsverket stoppar försäljningen av de vanliga huvudvärkspillren i handeln utanför apoteksverksamheten. Missbruket av Paracetamol har ökat kraftigt och effekterna av detta är svåra. I ett försök att mildra effekterna av Kristdemokraternas genomförande stoppas alltså försäljningen i livsmedelsaffärer. Inte mycket att skryta över alltså, snarare att skämmas över och hålla tyst om. Slutligen har vi Vårdnadsbidraget. Jag läser i dag att Kristdemokraterna kommit på kollisionskurs med Folkpartiet när det gäller en utökning av Bidragssamhället genom en utvidgning av Vårdnadsbidraget. Folkpartister är: - "liberaler som hamnat snett" enligt Anna Busch Thor. Vårdnadsbidraget är alltså det bidrag vi som förvärvsarbetar får använda våra skattepengar till att betala till den som väljer att inte arbeta. "Hemmafrubidrag" kallar en del det. Jag tycker verkligen att Ebba Busch Thor ska vara tyst med att "skryta" över vad man uppnått. Man borde ställa sig i ett hörn och skämmas istället! För övrigt såg jag en debattartikel i Aftonbladet i dag där Kd:s gruppledare i Riksdagen, Emma Henriksson, frenetiskt förnekade att Kristdemokraterna vill förändra abortlagen. Hon skriver till och med att: "Påståendet om att KD vill införa en samvetsklausul är felaktigt". Vilket ju onekligen är ett spännande påstående sedan jag hört Ebba Busch Thor säga ungefär motsatsen. Fast hon har kanske inte partiet bakom sig? Eller kanske är det så att budskapet är olika beroende på vem man vänder sig till? Fast jag tror faktiskt att förklaringen är att det är en lek med ord. Kd vill inte införa en samvetsklausul, men barnmorskor som inte vill ska slippa aborter. Det är ju ungefär som att avskaffa Fastighetsskatten men ändå bara ändra den, göra den orättvisare och sedan byta namn på den.

» Bedragare del 157: Vi satt på jobbet i dag i en paus och diskuterade hur lycklig man blir av pengar och vad man skulle göra om man helt plötsligt fick en massa pengar. Och vi var väl ganska eniga om att man inte blir lycklig av pengar - men det underlättar! Så det här mejlet som väntade mig när jag kom hem efter jobbet och läste igenom min e-post som trillat in under dagen, var ju ganska passande.

Dear sven@swl.nu ,

Hej , Jag är Barrister Ray P. Kennedy från London, Storbritannien, Jag är en praktiserande jurist, En av mina klienter dog år 2008 men han lämnade bakom summan av nio miljoner, fem hundra tusen brittiska pund deponeras i ett finansiellt institut men tyvärr han inte specificera sin arvtagare före sin plötsliga död. Alla mina försök att spåra sina familjemedlemmar har visat sig misslyckad eftersom han inte skriva ett testamente före sin död. Den brittiska arv lag tillåter någon Bank att konfiskera den avlidnes fond, Incase fonden är kvar outtagna för över en period på 19månader efter döden av kontot ägaren. Den bank där denna fond deponeras har kontaktat mig för att ge arvtagare, så att de kommer släppa denna fond till arvingen men Jag är ännu inte rekommendera någon som arvtagareu. Detta är anledningen till att jag har kontaktat dig så att jag lagligt kommer att rekommendera er som arvtagare eftersom du har samma efternamn med den avlidne. Enligt den brittiska arvsrätt, Det åligger advokaten att ange arvinge till den avlidne och jag är den personliga advokat till den avlidne. Därför har jag alla rättigheter att rekommendera någon som arvtagare och banken kommer att släppa fonden till person. Jag har alla rättsliga dokumentationer att slutföra denna transaktion framgångsrikt utan problem med regeringen i Storbritannien och i ditt land, denna transaktion är 100% riskfritt, Jag kommer att styra och leda dig på vad du ska göra vid en given tidpunkt, När fonden överförs till ditt konto som jag kommer att uppsöka dig i ditt land, då kommer vi att dela de medel som i andelen 40% för dig, 40% för mig och 20% kommer att doneras till välgörenhetsorganisationer. Detta arv fordringar kommer att vara rättsligt klar, allt jag behöver från dig är din totala samarbete och ärlighet. Du kommer att hålla denna transaktion hemligt tills den fonden har bekräftats i ditt konto, om du är intresserad att arbeta med mig vänligt fram nedan information: Ditt fullstandiga namn: Din mobil eller mobiltelefon nummer: Din telefon (Office och Home) nummer: Ditt faxnummer: Ditt yrke: Din alder: Din nationalitet: Anmarkning: Jag oversatter till svenska och jag tror att det inte ar tillrackligt bra, forstar du engelska? om du kan skriva engelska, kan du svara pa engelska for enkel kommunikation, jag ser fram emot ditt snabba svar. kontakta mig via min e-postadress:- ray.kennedy@mynet.com Vanliga halsningar, Barrister Ray P. Kennedy

Fast, som jag sagt upprepade gånger tidigare, Google-översättningar är ofta extremt komiska att läsa. Finns det verkligen människor som går på den här typen av bluffar? Får man verkligen vara så naiv? När ni får skiten, släng den omedelbart! Dessutom fattar jag inte varför advokaten ska ha 40% av pengarna om nu den avlidna gubben också heter Ohlsson. Mitt förslag är att jag tar 75%, att 20% går till välgörenhetsorganisationer medan advokaten får resterande 5% för sina omkostnader. Men det är ju trevligt med "vanliga hälsningar". Det hade varit taskigare om dom varit ovanliga! Nä, som sagt innan, släng skiten!

Det fullständiga arkivet över Svens tyckerier sedan 1997

Besök gärna Sven Tycker på Wordpress

Besök görna Sven Tycker på Blogger
Dagens Måne
Läs Dagens ETC
Byt till ETC-el
Skånes Fria
Fria Tidningen
Expo
Stöd Arbetarrörelsens Internationella arbete
Autism & Asperger Förbundet
Sveriges DX-Förbund, om du vill veta mer om kortvågsradio
Netroots - Socialdemokraterna
Infoo.se-Svenska webbkatalogen

bloggtopplista
BloggRegistret.se
Blogglista.se
Bloggparaden
Politik
Politik bloggar
Reggad på Commo.se
Hör gärna av dig till:
tycker@swl.nu.
eXTReMe Tracker

Lokala länkar:

Åstorps kommun

Åstorps Hembygdsförening

Nyvångs Gruvmuseum

Kvidinge Sockens Hembygdsförening

Åstorps Fotoklubb

Söderåsens Natur

IS Skanne

Åstorpsortens Ryttarförening

Åstorps Cykelklubb

Björnekulla Brottarklubb

Smaker från Söderåsen

Spettkaksbageriet i Åstorp

Skånehill Gård

Dymöllans Ålrökeri

Söderåsens Forsgård

Tomarps Kungsgård

Sånnagården

Tingvalla

Galleri Hultman

Hotell & Restaurang Rosenberg

Skåneleden

Björnekulla Fruktindustri

Godbiten Konditori

Kroglyckans

-


Fåglarna kvittrar

Vill du läsa gamla återanvända åsikter?

Sven tycker april 2015 Sven tycker - Arkivet    

Sven Ohlsson den 21 april 2007
Och dom fortsätter att kvittra