Djupa politiska och filosofiska tankar - helt gratis - på Sveriges äldsta dagliga blogg
  Sven tycker till. Färdiga åsikter - helt gratis   Sven Ohlsson
Till presumtiva arbetsgivare:
Jag har rakat mig sedan bilden togs!

 
Alla har vi åsikter. En del skriver insändare, andra dagbok eller dagens trend - en blogg. Här passar jag på att uttrycka mig fritt. Jag skriver om stort och smått, om allmänna frågor eller privata frågor. Jag hoppas att du tycker det är lika roligt att läsa, som jag har tyckt det är att skriva. Och ha överinseende med att trots att detta kanske är Sveriges äldsta "blogg" så är detta nog också en av Sveriges fulaste "bloggar"!

Snart arton år i mänsklighetens tjänst
SVERIGES ÄLDSTA OCH FULASTE DAGLIGA "BLOGG"?

Glöm inte att bokmärka Sven Tycker så att du snabbt kan återvända

Rör inte min kompis

söndag 2015-01-25
Om intelligenta politiker
tyckeri nummer 6464

Romernas flagga
» Att förneka verkligheten: Rumäniens socialminister Rovana Plumbs har varit på besök i vårt Konungarike för att tillsammans med socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér diskutera vad som kan göras åt problemet med tiggande romer. Enligt Rovana Plumbs förekommer det ingen som helst diskriminering i Rumänien. Det måste alltså vara någon annan faktor som gör att tusentals romer från Rumänien lämnar landet för att sätta sig i regn, snö, blåst och kyla i ett gathörn för att förnedra sig och skrapa ihop några kronor i en pappmugg. Faktum är att en av sju romer i Rumänien har aldrig gått i skolan. 30% av romerna i Rumänien kan inte läsa. Mindre än 30% av romerna i Rumänien har ett jobb. 84% av romerna i Rumänien saknar el, avlopp och rinnande rent vatten där dom bor. Men, det förekommer alltså ingen diskriminering? Problemet med alla de tiggande romer som finns överallt i stora delar av Europa kan inte lösas genom att man förbjuder människor att tigga. Det är inte att lösa problemet, det är att dölja problemet. Problemet kan bara lösas genom att man från rumänsk sida erkänner problemet och gör något åt detta. Och detta är inte gjort i en handvändning. Men, det är dags för EU att ställa krav, riktiga KRAV. Och, det är dags för de styrande i Rumänien att erkänna problemet.

Kristdemokraterna
» Dagens korkade politiker: Det händer att man undrar över vilka kompetenskrav vi har på våra politiker. I Lund har man sedan årsskiftet infört en "fruktpeng" till skolorna. Elever upp till årskurs 3 ska få ekologisk frukt bjudet. Ett alldeles utmärkt initiativ som faktiskt kan förbättra skolresultaten eftersom energikicken från frukten är nyttig. Men det tog fyr i helsike hos Kristdemokraten Zoltan Wagner som tycker: - "Politiker ska inte lägga sig i människors privatliv." Du har ju faktiskt humor Zoltan! - "Det handlar inte om illvilja, utan det är en ideologisk fråga" fortsätter Zoltan. Jaha!

» Humorn vinner alltid: Bästa sättet att bekämpa det onda är att göra sig lustig över den. Alltså ännu ett terroristskämt:

- Vet du vad de japanska självmordsbombarnas nya, lättinsmugglade vapen är?

- Nej.

- Kam-i-kasse.

Apple
» Bedragare del 95: Apple-kontona är ofta utsatta för diverse försök till bedrägeri. Här är ett exempel som kom för några dagar sedan. Eftersom jag inte uppdaterat mitt konto kan jag räkna med att det nu är stängt. Jag får väl testa det en dag!

Update Your account ,

Dear Customer
It has come to our attention that your account billing information records are out of date. that requires you to update your billing information , however failure to update your record will result in account termination.

Confirm My Account

it will take you to our secure server to start this process .

Warning : If not confirmed within 24 hours, we will suspend your account

Om något tar kål på Internet så är det alla bedragare och bluffmakare som frodas här. Jag har full förståelse för de som inte vill använda skiten. Med tanke på all skit som inte når fram kan man verkligen undra hur mycket skit som skickas ut.


Rör inte min kompis

lördag 2015-01-24
NATO, Kärnkraft och annan bluff
tyckeri nummer 6463

Skapa fred istället för krig
» Vad ska vi med NATO till: Den svenska militären vill ha mer pengar att leka med. Närmare bestämt vill man ha 4 miljarder extra varje år för att skydda oss från det ryska hotet. Och som ett brev på Posten har kraven på NATO-anslutning poppat upp igen. Och stödet bland svenskarna för en anslutning har ökat. Kanske är det dags att föra debatten på riktigt och upplysa svenskarna om att medlemskap inte är något som ökar vår säkerhet, inte är något som sparar pengar och inte är något som gör oss starkare. Om vi börjar med pengarna. Om militären får som dom vill när det gäller pengar så kommer Sverige att satsa ungefär 1,3% av BNP på militären. Skulle vi ansluta oss till NATO förväntas vi offra 2% av BNP på militären för att hjälpa USA. Det handlar alltså om en i det närmaste fördubbling av dagens militärsatsningarna om vi går med i NATO. Ett medlemskap blir alltså dyrt! Sedan kommer vi till säkerheten. Sverige har varit alliansfria "i generationer". Förra året inträffade något unikt på vår jord, Sverige hade nämligen då lyckats hålla sig utanför krig i 200 år. Och detta gjorde vi just genom att hålla oss utanför krig istället för ansluta oss till militära alliansen och unioner. Av någon oförklarlig anledning firade vi förra året inte dessa 200 år i fred. Fast det var kanske inte oförklarligt. För hade vi firat århundraden av fred så kunde man ju inte samtidigt argumentera för att avskaffa den svenska alliansfriheten och neutraliteten. Är det verkligen någon som tror att sannolikheten för ett ryskt anfall på Sverige minskar om vi blir en aktiv del av "fienden". Om helt plötsligt amerikanska förband stationeras i Sverige? Om amerikanska kärnvapenbestyckade flygplan placeras i Sverige. Om Sverige vid en konflikt ses som en del av hotet? Tror man detta är man mer än lovligt naiv och godtrogen. En svensk anslutning till NATO innebär inte bara att Sverige ska få stöd vid en konflikt av andra NATO-länder. Det innebär också att vi förpliktigar oss att ställa upp med trupper när USA och NATO tycker detta - varhelst i världen. I korthet, en svensk anslutning till NATO kommer att kosta oss många sköna miljarder i kostnader varje år, samtidigt som det minskar vår säkerhet. Ryssland är ingen demokrati. Ryssland är ingen fredlig nation. Ryska trupper (tidigare sovjetiska trupper) har lagt sig i konflikter i många länder. Men, ryska (och sovjetiska) ingrepp sker i länder som Ryssland (Sovjetunionen) anser vara deras egen intressesfär. I Sovjetunionens fall stater inom "Warszawa-pakten". I Rysslands fall stater inom det gamla Sovjetunionen. Det är en annan supermakt (egentligen är Ryssland knappast en supermakt längre), USA, som regelbundet griper in militärt i andra länder runt om i hela världen. Och som NATO-medlemmar riskerar vi att tvingas hjälpa till i dessa konflikter. Håll oss utanför NATO! Läs eminenta Dagens ETC:s bevakning av ämnet här, här och här.

Kärnkraft nej tack
» Jan Björklund är missbelåten: Jag ser att den gamle majorn Jan Björklund är missbelåten. Verkligheten har ju hunnit ikapp vår sista kärnkraftskramare. I Tyskland inser direktören för energikoncernen RWE att kärnkraftsepoken är slut. Han konstaterar att med nuvarande elpriser och rörelsekostnaderna för att producera kärnkraftsel så lönar det sig inte. Och det handlar alltså om gamla kärnkraftsaggregat. För att investera i nytt är det totalstopp som gäller. Verkligheten är ju den att kärnkraften inte har en chans utan kraftiga subventioner från skattebetalarna. Det mesta av kostnaderna för slutförvaringen av det radioaktiva avfallet får vi skattebetalare stå för. Kostnaderna för en olycka får vi skattebetalare stå för. Det är helt enkelt så att kärnkraften är utdömd av marknaden. Även om det ibland görs försök att se optimistiskt på framtiden. Som här där man berättar om att man producerat mer el än någonsin förra året. För i år lär det inte bli lika bra. Oskarshamn går med mångmiljardförluster. Och det meddelades för några veckor sedan att Ringhals ena reaktor kommer att stå still under ett år framåt. Tekniska problem! Verkligheten är den att de svenska kärnkraftsaggregaten är gamla och kräver stora summor i investeringar och underhåll för att kunna fortsätta att drivas. Vilket gör att det blir förluster. Att investera i nytt är inte ekonomiskt försvarbart utan ännu större subventioner från skattebetalarna. Jan Björklund ska nog börja fundera på sin framtid. Kraven från medlemmarna om att Folkpartiet ska förknippas med något annat än Kravskola, NATO och Kärnkraft är stora. Vart har det Socialliberala Folkpartiet tagit vägen? Under Jan Björklund har dessa tankar slängts längst in i skrivbordslådan, sedan har skrivbordet låsts och nyckeln slängts i havet!

» Bedragare del 94: Om dom är bedragare eller inte vet jag inte. Men seriösa är dom verkligen inte. Vi får väl glädjas över att fri öl i varje fall ingår om man nu skulle vilja utnyttja deras programmeringstjänster. I varje fall skriver man så på hemsidan.

Hey There!! Guess what day it is??? Happy Hump Day!!! :)

J here, "Badass In Charge" @Badass Programmers in California..

Badasses don't send salesy emails, so I'll be brief and say that I simply wanted to introduce myself and our Web & mobile app development team at Digital Brand Group (DBG)... Our group recently launched a special services division called "Badass Programmers."

Check us out! http://badassprogrammers.com

Our team is made up of some of the BEST Web & mobile talent you will ever work with, and we're currently accepting new projects ¨C free beer included! :)

If you have any Web / mobile development, UI / UX design needs, or other design / programming related projects brewing, I would LOVE to schedule a call with you to discuss further!

Are you available for a call anytime this week or next?

Please let me know and thank you so much for your time!

J
¡¡
¡¡
¡¡
¡¡
¡¡
¡¡
P.S. You received this email because I thought you would find value in our team, but if you could care less, feel free to unsubscribe here.

Seriösa företag skickar i varje fall inte ut reklammejl på det här viset. Undrar vad som händer om jag väljer att klicka på att avregistrera mig. Förutom då att jag bekräftar för de som skickat ut mejlet att min epostadress verkligen är i aktivt bruk. Släng skiten!


Rör inte min kompis

fredag 2015-01-23
Lätta och svåra frågor
tyckeri nummer 6462

Jan Björklund kaxar upp sig
» Högeralliansens skolklavertramp: Jag har kommenterat Högeralliansens kamp för betygsskolan tidigare. Helt nyligen infördes ju betyg från åk 6, och nu kräver man från HA betyg från åk 4. Detta sker utan att förra ändringen hunnit lägga sig och utvärderas. Kraven går emot båda lärarfacken, Skolverket, Skolöverstyrelsen, elevorganisationer och mängder av experter. Fast, skoltalibanen Jan Björklund har bestämt sig. För honom gäller bara hans idéer. Jag tror att det är här vi kan hitta skälet till Folkpartiets senaste ras i opinionen. Flera väljarundersökningar visar ju att Folkpartiet nu är minsta partiet i Riksdagen och även riskerar att åka ur Riksdagen. Jag kan inte tolka detta på annat sätt än att det traditionella "lärarpartiet" Folkpartiet håller på att förlora sina sista lärare! När jag läser vad till och med högerdebattören Johan Norberg skriver i Metro så blir jag ytterligare övertygad om hur Högeralliansen med Jan Björklund vid rodret har växlat in på fel spår. Johan berättar hur Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra hänvisat till expertisen när hon skulle förklara varför man från Högeralliansen driver frågan trots motståndet från skolvärlden. När hon uppmanas att berätta vilken expertis man förlitar sig på hänvisar hon till sin egen "expert", dvs Moderaternas skoltalesman Tomas Tobé. Han i sin tur hänvisar till Martin Ingvars utredning som tidigare gjorts för den förra Högeralliansregeringen. Men när Johan Norberg läser utredningen hittar han inget stöd för kraven. Snarare har Martin Ingvars kommit fram till att forskningen spretar. Johan Norberg kommer fram till den enda förklaringen till de ihärdiga kraven. Folkpartiet känner sig tvungna att synas i debatten! Kanske skulle man valt någon annan fråga. Fast det är klart, de andra profilfrågorna Kärnkraft och Nato är ju lika korkade! Jag börjar nästan bli övertygad om att satsa pengar på att Jan Björklund blir nästa partiledare att bytas ut, bland de seriösa partierna. Vad som händer med Jimmie Åkesson och Sverigedumokraterna ingår alltså INTE i det vadet.

Inför republik
» Att gotta sig som republikan: Som motståndare till ett otidsenligt monarkisystem sedan barnsbenen så kan man ju inte annat än gotta sig i avslöjandena om Chris och Maddes oförmåga att göra rätt för sig. Redan i går hade jag vissa tyckerier om deras skatteskulder i det USA dom lämnar bakom sig. Knugahuset har officiellt på sin hemsida lämnat en kommentar vad det gäller skulden för fastighetssskatt i New York. I korthet går det ut på att dom inte sköter sina affärer själva utan det gör ett ombud. Och detta har tydligen inte skött sitt jobb och betalt i tid, men har gjort det nu. Och det var ju bra. Då var det inte så positivt som jag trodde, dvs att vägran att betala var ett moraliskt ställningstagande. Fast den gode Chris och Madde glömmer att berätta något om den största skulden som dessutom är äldre. Nog borde en, som det sägs i varje fall, förmögen affärsman ingift i det svenska Knugahuset ha tillräckligt med vett och etikett att sköta sina affärer exemplariskt. Jag tycker mest det ser ut som avancerade försök att slippa betala. Tänk efter en gång till!

Tryckfrihet eller rasism
» Yttrandefrihet eller rasism: SVT har frågat "svenska folket" vad dom tycker om att publicera Muhammed-karikatyrer. Och det visar sig att 59% tycker att det är helt OK att fortsätta publicera karikatyrbilder på profeten Muhammed, bilder som de flesta muslimer finner kränkande. Och det här är en svår fråga. Tryckfriheten är viktig, mycket viktig. Ironi, kritik och karikatyrer är en viktig del av yttrandefriheten och debatten. Men var går gränsen? Min stora tecknarfavorit är Hans Lindström, och ingen kan påstå att hans teckningar är snälla. Så frågan om var gränsen går är mycket svår. Om SVT hade ställt frågan på annat sätt, ska media fortsätta publicera antisemitiska teckningar? Hade svaret blivit det samma då? Var går gränsen mellan befogad kritik och ironi eller rasistiska övergrepp? Vilken av de här båda bilderna är viktig att publicera för att trygga tryckfriheten och vilken är egentligen bara en rasistisk bild?

» Bedragare del 93: Föredömligt kort mejl. Behöver du lån? Mejla oss för mer detaljer. Fast om man tänker efter så är det ju taskigt. Det blir ju inte mycket att skratta eller småmysa över.

Stony Brooks Loan Company
--
Do you need a loan? Email Us for more details.

Om man nu behöver ett lån, så tror jag inte att det är Stony Brooks man ska vända sig till. Vill inte etablerade svenska långivare ge ett lån så är det nog allra säkrast att helt enkelt avstå från det där lånet.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-01-22
Terrorismens ansikte
tyckeri nummer 6461

Skapa fred inte krig
» Vad ska vi göra: Unga muslimer som åker till Mellanöstern för att kriga och som kanske återvänder som presumtiva terrorister ställer ett antal frågor på sin spets. Varför? Vad kan vi göra? Från många håll ställs det krav på att införa en lag som förbjuder svenskar att resa och kriga på andra håll i världen. Tyvärr är detta en lösning som mer är enkel än bra. Visst är det tragiskt och även ur säkerhetssynpunkt ytterst olämpligt med de ungdomar som hjärntvättade åker för att kriga för IS eller al-Qaida och sedan återvänder ännu mer hjärntvättade. Aftonbladet argumenterar i dag på ledarplats för "Förbjud svenskar att kriga i Syrien". Samma dag publicerar tidningen en hyllningsartikel om Jan Danielsson som först slogs för Finland under Finska Vinterkriget mot Stalins Ryssland och sedan slogs i Norge för Norge mot Hitlers Tyskland. Den här frågan är mycket mer komplicerad än att det räcker med ett "Förbjud svenskar att kriga". Under 2:a världskriget åkte frivilliga svenskar och slogs för de Allierade (och för Nazityskland) för det dom trodde på. Svenskar har åkt till Spanien för att slåss mot Franco. Svenskar har återvänt till sina fosterländer i Latinamerika för att slåss för demokratin där. Svenska fascister har åkt till Ukraina för att slåss med den reguljära ukrainska armén. Svenskar har med alla säkerhet återvänt till sitt fosterland Syrien för att slåss för demokratin och mot Assads diktatur, inte nödvändigtvis med IS eller al-Qaida. Det finns med största sannolikhet svenskar som slåss för de kurdiska trupper som bekämpar just IS i Syrien och Irak. Det finns ingen så enkel lösning som "Förbjud svenskar att kriga".

Svenska Freds
Vi ska kanske istället ställa oss frågan varför dom åker för att slåss för IS eller al-Qaida? Vad kan vi göra för att dom inte ska göra detta? Eller om dom trots allt åker, vad gör vi när dom återvänder? Hur stor skuld för situationen har USA:s och NATO:s krig mot terrorismen? Läs "Kriget som skapade vad det ville bekämpa" i gårdagens Svenska Dagbladet. Den är skriven av Diana Janse som är ambassadör och leder den svenska ambassaden i Damaskus och bygger på en bok av den amerikanska journalisten Anand Gopal om USA:s och NATO:s krig i Afghanistan. Och vi kan lägga till samma parters insats i Irak. Krig som inte skapat fred och demokrati utan snarare har eldat på krig och terror. Vittnesmålen om hur oskyldiga (och skyldiga) torterats och förnedrats i t.ex. Abu Ghraib i Irak och Guantánamo på Cuba av den amerikanska militären är oräkneliga. För att ta exemplet Guantánamo (som är en amerikansk militärbas som ligger på Cuba) så har sammanlagt 780 personer fängslats där sedan 2002. Dom har alltså inte dömts för något brottsligt och sedan spärrats in. Dom har bara spärrats in som misstänkta. Av dessa sitter fortfarande 122 kvar utan rättegång. 9 har dött och resten har på olika sätt släppts ut. Av dessa 122 som sitter kvar har faktiskt 54 förklarats oskyldiga - men dom sitter kvar. Att dom placerats på Guantánamo på Cuba är just för att där slipper den amerikanska militären lyda under amerikanska lagar - dom kan göra som dom vill. Den behandling som fångar utsatts för är en fantastisk grogrund för viljan att bekämpa detta onda. Alla de oskyldiga dom dött i Irak och Afghanistan i USA:s och NATO:s krigande är också en fantastisk grogrund för viljan att bekämpa detta onda. Jag säger inte att dessa hjärntvättade extrema islamister gör något som vi ska ha förståelse för. Men kanske ska vi inse att vi har en mycket stor skuld själva i att det blivit som det blivit. Och det gör att om vi ska bekämpa detta onda måste vi vara medvetna om detta och därför använda metoder som bygger på denna vetskap. Det är för lätt att säga: - "Vi har oss själva att skylla". Men det ligger nog något i detta. Bekämpa grunden till det onda! Hjälp de som återvänder! Men att förbjuda hjälper inte. Det är en alldeles för trubbig och enkel lösning. Dessutom har vi redan lagar i Sverige numera som gör att den som begått "krigsbrott" i utlandet kan dömas i Sverige.

Den svenska kronan
» Alla kan göra "fel": Jag läser att Svenska Dagbladet klantade till det lite. För att illustrera en artikel om den svenska kronans värde valde man att illustrera med en enkrona. Dock ett mindre väl valt exemplar. Man valde nämligen en bild på det ironiska "konstverk" som copywritern Karl Fredrik Mattsson skapade 2012. Det s.k. "horkarlsmyntet". Bilden på nätet byttes mycket snabbt ut när misstaget upptäcktes! Och när vi nu är inne på det svenska Kungahuset så kanske vi ska berätta om avslöjandet om prinsessan Madeleine och Chris O´Neills skatteskulder i USA. Uppenbarligen har dom inte betalt den fastighetsskatt som man ska i USA. Och det handlar även om andra skatteskulder på sammanlagt 350.000 kronor. Fast jag tror faktiskt att det hela är ett moraliskt ställningstagande från det blåblodiga paret. Man vill inte hjälpa till att finansiera det amerikanska presidentskapet utan anser att USA precis som förebilden Sverige borde vara en monarki. Det handlar också om en demonstration mot Fastighetsskatten som vi ju i Sverige varit duktiga med att "avskaffa". Något som borde gälla även i USA. Det blir ju dyrt om man har stora, fina och dyra bostäder om man ska betala den. Det är inte rättvist! Tyvärr är det nog så att det blir den svenska Kronofogdemyndigheten som får ingripa och kräva in pengarna. Madde och Chris får väl kräva ökning av apanaget så att skulden kan betalas?

Amerikansk guldkant
» Skjutglada amerikaner: Att amerikaner är fixerade vid sina skjutvapen är väl ingen nyhet. För en tid sedan kunde vi läsa om den lilla beppen som satt i kundvagnen och stoppade handen i mammans handväska. Där låg en revolver så han sköt ihjäl sin mamma mitt inne i snabbköpet. Nu läser vi om femåringen som hittade en laddad pistol på sängen. Med denna sköt han ihjäl sin 9 månader gamla lillebror! Fast ansvarig sheriff, Darren White, verkar inte så förvånad eller upprörd: - "Vi är stora anhängare av skjutvapen här. En massa människor äger vapen, och de flesta hanterar dem säkert. Det här var ett fall då allt gick fel". Någon tanke på att det är fel på systemet med skjutvapen överallt verkar inte falla honom in. Det hela betecknas som en "olycka". Det kan väl för f-n inte betecknas som en "olycka" om man låter skarpladdade mordvapen ligga framme i hemmet utan tillsyn?

» Bedragare del 92: Egentligen bara ännu ett i raden av flickor som ärvt en massa pengar och som behöver någon som, mot provision, hjälper till med alla slantarna. 8,6 miljoner Euro handlar det om, och jag ska få 30% som tack för hjälpen. Dessutom för att riktigt sockra budet så ska 10% gå till välgörenhet. Brevet är skickat både på engelska och svenska.

Good day,
My name is Bernita Johnson 18years old,the only daughter to my late parent Mr/Mrs Johnson. I am contacting you because i need you to stand as my guardian in the management of a sum 8.6 million Euro that my late father left for me before he died. Please I am ever ready to offer you 30% for your help,10% will be donated to the orphans like me to help the poor,then you will help me invest the balance for me in your country. Please take me like your daughter or your sister. Thanks and I will give you more details as soon as I hear from you.Reply me on my private email: mrsbernitajohnson888@yahoo.co.jp

Sincerely Yours,
Miss Bernita Johnson
.......................................................

God dag,
Mitt namn är Bernita Johnson 18 år gammal, den enda dottern till min sena förälder Mr / Mrs Johnson. Jag kontaktar dig för att jag måste du stå som min förmyndare i förvaltningen av ett belopp på 8,6 miljoner euro att min sena far lämnade mig innan han dog. Vänligen Jag är alltid redo att erbjuda dig 30% för hjälpen, kommer 10% att doneras till de föräldralösa som mig att hjälpa de fattiga, då du kommer att hjälpa mig att investera balansen för mig i ditt land. Ta mig som din dotter eller din syster. Tack och jag kommer att ge dig mer information så fort jag hör från dig.Reply me on my private email: mrsbernitajohnson888@yahoo.co.jp

Sincerely Yours,
Fröken Bernita Johnson

Och det är här vi kan studera komiken när man låter maskiner översätta. "My late parent", dvs "min avlidna förälder" blir när maskinen ska översätta "min sena förälder" för att ta ett riktigt komiskt exempel. Läs och skratta. Sedan känns namnet Bernita Johnson inte riktigt japanskt? Men epostadressen är ju japansk. Som vanligt, släng skiten i papperskorgen!


Rör inte min kompis

onsdag 2015-01-21
Vårt underbara samhälle
tyckeri nummer 6460

Minska flyget
» Om att (inte) föregå med gott exempel: Det världsekonomiska forumet i Davos inleds i dag. Nu ska omkring 2.500 makthavare (både politiska och ekonomiska) träffas för att diskutera hur dom ska lösa världens problem. Och dom har nog fina ambitioner att lösa problemen på ett så bra sätt som möjligt - bara dom inte själva drabbas av något. Men, det skapar också problem. Davos är bara en liten håla - kommunen Davos är innevånarmässigt mindre än Åstorp. Och när nu alla dessa makthavare ska dit så blir det ju vissa logistiska problem. Jag läser till exempel att på kort tid så ska 1.700 privata flygplan landa på Zürich flygplats. För naturligtvis kan man ju inte, om man är så här viktig, använda sig att vanliga flygplan och trängas med helt vanliga dödliga. På Zürich flygplats finns i varje fall 60 parkeringsplatser för flygplan. Dom andra 1640 får väl flyga hem under tiden! Sedan ska man ju ta sig från Zürich till Davos? Det går helikoptrar i skyttetrafik. Förra året var det 500 som tog helikoptern. Allmänna kommunikationer är naturligtvis helt uteslutet. Men lösa världens miljöproblem ska man nog kunna fixa under dagarnas umgänge. Alla lösningar är tänkbara - bara dom inte går ut över den egna bekvämligheten. Hycklare är vad dom är, inget annat än hycklare!

Sverigedumokraterna kämpar
» Ta i med hårdhandskarna mot fattigdomen: I går kunde jag berätta att Oxfam kommit fram till att nästa år äger den rikaste procenten av jordens befolkning hälften av jordens tillgångar medan de andra 99 procenten äger den andra halvan av tillgångarna. Om klyftorna i samhället är något problem har vi olika synpunkter. I Svenska Dagblad konstaterar Maria Ludvigsson att Fattigdom är problemet, inte olikhet och inser inte att det faktum att en liten grupp förbrukar enorma mängder resurser faktiskt får som effekt att det bli färre resurser över till andra. Detta inser Aftonbladets Daniel Swedin bättre när han skriver Ojämlikheten är en plåga i vår tid. Därför är det med glädje jag noterar att det i varje fall finns några som vill ta i med hårdhandskarna mot fattigdomen. I grannkommunen Klippan motionerar därför Sverigedumokraterna om att förbjuda tiggeri i Klippan. Slipper vi se fattigdomen så finns den ju inte! Nu är det ju alltid svårt med det där att förbjuda tiggeri. Man kan ju inte skriva att just romer inte får tigga. Alltså måste man markera undantagen. Och i Klippan ska det handla om gatumusikanter, påskkärringar, välgörenhetsinsamlingar och annat som ger mer "glans åt Klippans stadsbild" - dvs allt annat förutom romer.

» Bedragare del 91: Jaha, så ska man då bli förmögen igen. Dom här pengarna kan komma väl till användning i den allmänna konkursen. Det enda dom glömmer att berätta är varför jag egentligen ska vinna pengar från Micro$oft. Jag har hur som helst redan fantiserat ihop en mängd användningsområden för alla pengarna.

Micro$oft
MICROSOFT CORPORATIONS®
Cardinal Place
80-100 victoria street
London,SW1E 5JL
United Kingdom

Attn: Email Prize Winner,

We will like to notify and congratulate you on your being selected as one of our winners in our recent 2014 awards draw, please kindly download the attachment file for further details and information on how to claim your winning prize immediately.

Regards,

Owen Sagness
General Manager, Advertising and Online Division, UK.

Fast tyvärr så berättar dom inte hur mycket pengar det handlar om. Jag blir lite misstänksam när det gäller att öppna okända bilagor. Faktum är att jag faktiskt kommit fram till att jag inte klickar på bilagan, och därmed vet jag ju inte hur jag ska göra för att komma åt alla pengarna. Eller det kanske bara är en struntsumma? Lönar sig verkligen alla dessa bedrägerier. Finns det så många som blir lurade att det är mödan värt? Släng skiten i spam-mappen.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-01-20
En del är värda mer än andra
tyckeri nummer 6459

Pengar växer inte på träd för alla
» Tack och adjö: Så har då mångmiljardären Peter Wallenberg avlidit. Och hyllningskören har ingen ände. Han har uppenbarligen varit mycket skicklig på att förvalta allt han ärvde. Jag tänkte inte infoga mig i hyllningskören. Istället tänkte jag nöja mig med två citat. Det första är yttrat av H.M. Kung Carl XVI Gustaf Bernadotte med anledning av nämnda Peter Wallenbergs frånfälle:

- "För kungafamiljen var Peter en nära och trogen vän och lämnar oss med stor saknad."

Nästa citat är ett citat från Peter Wallenberg själv. Aktuellt igen i dag när vi diskuterar yttrandefriheten och censuren. Så här sade Peter Wallenberg när han 1991 såg till att avsätta Svenska Dagbladets chefredaktör Bertil Torekull:

- "Vi ska inte ha en chefredaktör som inte vet att lära journalisterna vilken hand som matar dom."

Kanske är det också ett lämpligt tillfälle här att påminna om det faktum att i dag äger en procent av världens medborgare 48% av vår jords samlade tillgångar. Detta är en ökning med 4 procentenheter sedan 2009. Om inget drastiskt sker så kommer nästa år den här rikaste procenten att äga mer än halva jordklotet. Mer än en miljard människor lever samtidigt på mindre än motsvarande 10 kronor om dagen. Siffrorna är framräknade av hjälporganisationen Oxfam vars ordförande Winnie Byanyima konstaterar: - "Omfattningen av de globala orättvisorna är helt enkelt svindlande." Vi får trösta oss med att vi i Sverige i varje fall tar till krafttag och diskuterar om det inte är dags att införa förbud mot att stå och tigga pengar!

Norges flagga
» Så går det i Norge: I Norge har ju de norska "Moderaterna", alltså Høyre, släppt in det främlingsfientliga Fremskrittspartiet (som är en motsvarighet till Sverigedumokraterna) i en koalitionsregering. Något som verkar ha varit bra för Fremskrittspartiet. Däremot verkar det inte lika bra för Høyre läser jag. Förra året tappade Høyre 3.000 medlemmar, det är ungefär var tionde medlem. Samtidigt har oppositionspartiet Arbeiderpartiet (som är svenska Socialdemokraternas partner) det högsta antalet medlemmar på 14 år. Det är farligt att släppa in de mörka krafterna i värmen. Dom lyser inte upp, dom fördunklar. Høyre säger att dom ska lösa problemet med en medlemsvärvningskampanj. Varför inte sluta anpassa politiken till de främlingsfientliga krafterna?

» Bedragare del 90: Nytt erbjudande om att låna pengar. Att ha usel ekonomi och vara överskuldsatt är inga problem?

Kära Sir / Fru

Detta för att informera dig om att GUARDIAN FINANCIAL SERVICES erbjuder för närvarande lån till dem som är i behov av ett lån; Vi erbjuder lån till låg ränta på 1.5%. Vi förstår att få lån från affärsbanker numera är ett stort problem för kunder som är ekonomiskt i behov av lån. GUARDIAN FINANCIAL SERVICES har ackrediterats för att ge ut lån till både lokala och internationella kunder. Vi har fått förmånen att möta dina finansiella behov. Frågan om dåliga krediter bör inte hindra dig från att få det lån som du behöver. Vi ger ut lån som sträcker sig från 5,000.00 euro till högst 100,000.000.00 euro till personer i behov av ekonomiskt bistånd.

Är du intresserad av att få ett lån? Vänligen lämna följande information nedan;

Lånebelopp behövs ............
Lån varaktighet ................
Syfte med lån ..........

I bekräftelsen till dessa detaljer, kommer vi att skicka en väl beräknade villkor och villkor för det belopp du behöver.

Med vänlig hälsning
Andrew Birrell
Ekonomichef.
GUARDIAN FINANCIAL SERVICES

Vad tror ni, är villkoren så förmånliga? 1,5% ränta? Är det per månad? Strunta i lånen! Var ALLTID skeptisk till mejl som är Google-översatta! Seriösa företagare tar sig råd att översätta seriöst. Jag tror att det här är en "förmedlare" som inte är så seriös.


Rör inte min kompis

måndag 2015-01-19
Vad ska man tro
tyckeri nummer 6458

» Snart tar vi farväl av skoltalibanen: Den nya väljarundersökningen från Aftonbladet måste vara en direkt kalldusch för Jan Björklund och Folkpartiet. Det pekar helt enkelt rakt ner i dyngträsket för Folkpartiet. Enligt denna undersökning är Folkpartiet överlägset minst av alla riksdagspartierna och skulle åkt ur Riksdagen vid ett val med dessa siffror. Vinnarna i den här undersökningen är Socialdemokraterna som får 33,0% (+2,5), Vänsterpartiet som får 5,4% (+1,3), Kristdemokraterna som får 4,9% (+0,7) och Sverigedumokraterna som får 13,6% (+0,4). Förlorarna är Moderaterna som får 24,8% (-3,1), Folkpartiet på 3,5% (-0,7), Miljöpartiet 5,5% (-0,6) och Centern med 6,1% (-0,5). Sammanlagt innebär detta att det Rödgröna blocket får 43,9% (+3,2) och Högeralliansen får 39,3% (-3,6). Man kan inte annat än sitta och mysa. Visserligen hävdar jag alltid att väljarundersökningar ska ta med både en och två nypor salt - men man har ju alltid rätt att njuta när det ser bra ut. En spännande fråga är vad som förklarar Folkpartiets ras? Kan det vara så att det traditionella "lärarpartiet" helt håller på att tappa lärarnas förtroende? Jan Björklund har ju blivit största förespråkaren för betygshetsen i skolan. Nu senast visat i det krav på att betyg skall införas från årskurs 4 som just nu drivs, innan man ens hunnit utvärdera införandet av betyg från åk 6. Ett krav på ökad betygshets som i stort sett alla remissinstanser sagt Nej till. Inklusive båda lärarfacken, elevorganisationer, Skolverket, Skolöverstyrelsen och experter. Men Jan Björklund ger sig inte, för honom gäller Betyg och Betyg. Vi kanske ska börja sätta betyg på politikerna? Hur som helst så ett av de bästa argumenten än så länge för mer betyg är det som Anna Kinberg Batra kom med i en intervju i Svenska Dagbladet för någon dag sedan. Hon hävdade att eftersom de flesta länder som har bättre PISA-resultat i skolan har betyg tidigare i åldern än Sverige så visar detta att mer betyg ger bättre skolresultat. Vad hon höll tyst om var att även de flesta länder med sämre resultat har tidigare betyg. Är det inte dags att erkänna att din insats för den svenska skolan har blivit ett enda stort fiasko Jan Björklund? Gör något annat resten av ditt liv - lämna politiken!
Förstöra skolan med Folkpartiet

» Bedragare del 89: Jag har fått mejl från en Meredith som har kommit underfund med att hon gillar mig och tycker att vi kan byta foto och hålla lite chat-kontakt.

Sven Ohlsson

How do you do!

Is this possible to talk to you?
I am looking for new friends abroad, and I like you.

We can chat and share photos.
See my photo and short info there.

Fast jag tror att jag tvivlar. Jag undrar hur den goda Meredith kommit underfund med att hon gillar mig? Har hon läst min blogg och gillar vad hon läser? Hade hon kunnat svenska hade hon ju skrivit på svenska, men hon har kanske låtit översätta Sven Tycker till engelska med hjälp av Google-translate. Har hon gjort detta så kan jag ju förstå om hon i varje fall uppskattar min humor! Eller också är det min skäggiga nuna hon blivit förälskad i? Fast jag ska erkänna, att har hon dylika böjelser så är hon inget för mig. Jag tror jag sruntar i att klicka på någon länk och kanske få se någon bild.


Rör inte min kompis

söndag 2015-01-18
Sverigedumokratisk dumokrati
tyckeri nummer 6457

Sverigedumokraterna
» Om Sverigedumokrater: Hur illa ställt är det med Jimmie Åkessons spelmissbruk och "pang boom in i väggen-sjuka"? Jag läser en artikel i Expressen där det bland annat spekuleras i hans möjligheter att komma tillbaka. Och man skildrar hur maktstriden börjar blossa upp inom partiet. Mattias Karlsson tog ju över som ledare när Jimmie Åkesson till slut sjukskrev sig. Och han driver partiet i en annan riktning än Jimmie Åkesson. Jimmie Åkesson insåg att SD rent taktiskt måste tona ner de mest extrema åsikterna. Mattias Karlsson har inte samma taktik. Normalt när ordföranden försvinner går vice ordförande in. Det är ju därför man har en vice ordförande! Vice partiledare i Sverigedemokraterna heter Jonas Åkerlund, och han är fortfarande vice... Mattias Karlsson däremot trädde in som "ordförande" utan några formella beslut om detta. Och han arbetar nu intensivt för att plocka in sina egna vänner i ledningen, och att öka det arvode som Jimmie Åkesson hade på 100.000 kr/mån till 110.000 kr/mån. Avsikten är också att höja arvodena till sina vänner när dessa tar över olika poster inom partiet. Vad som också är uppenbart är att medan Mattias Karlsson och hans anhang framhäver Jimmie Åkessons sjukdomsbesvär så berättar representanter för Jimmie Åkessons falang att han sakta men säkert tillfrisknar. Jag vill här påpeka att jag inte försöker göra mig komisk över Jimmie Åkessons sjukdom. Utmattningssyndrom eller att "gå in i väggen" är en mycket allvarlig sjukdom som tyvärr drabbar allt fler i vårt stressade samhälle. Det är viktigt att ta på allvar, att bekämpa så att människor inte drabbas och acceptera att det tar tid att bli bra igen. Samma sak med spelmissbruk. Det är ett mycket allvarligt problem i det nuvarande svenska samhället. Och jag tycker att det är direkt skamligt med all den "falska" reklam för olika spelsajter som vi i dag sköljs över av. Spelmissbruk är på väg att bli ett stort samhällsproblem. Jag föraktar Jimmie Åkesson för de åsikter han står för, men känner starkt för de besvär han drabbats av. Inte ens rasister, nynazister och andra högerextremister förtjänar att drabbas av detta. Däremot gläds jag över den "maktstrid" som jag faktiskt tror är på gång inom Sverigedumokraterna. Jag hoppas att SD går samma väg som alla andra "missnöjespartier" som bjuder på ett enkelt men falskt budskap - dom går under. Slutligen undrar jag om det är en medveten tanke eller ett ingripande från högre makter som gör att artikeln i Expressen hela tiden har en reklambanner för huvudvärkspiller längst ner och som ligger över den undre delen av artikeln. Pillerna behövs verkligen när man läser om Sverigedumokraterna!

Lunds universitet
» Vilken husbonde ska bestämma: Vår skånska landshövding har bekymmer. Den f.d. moderata riksdagsledamoten Margareta Pålsson, som belönades med att utnämnas till Landshövding i Skåne, har fått problem. Jag läser i Helsingborgs Dagblad att åstorpsbon Meta först ville ha husbonden Carl Bildt till styrelseordförande för Lunds universitet. Men han drog sig ur. Då utsågs istället den förra USA-ambassadören och rådgivaren till husbonden Carl Bildt, Jonas Hafström, till hennes kandidat till styrelseordförandeposten. Han har accepterat. Men det passade tydligen inte det skånska näringslivet. Dom har istället valt att lansera en annan kandidat, förre Sony Ericsson vd:n Bert Nordberg, som har fått stöd från bland annat förre rektorn Per Eriksson som är den som formellt nominerat Bert Nordberg. - "Jag har lyssnat på de människorna som säger att Margareta inte har lyssnat på olika förslag" är hans kommentar. Det är inte lätt, är det Moderaterna eller Näringslivet som ska bestämma? För någon annan kan ju inte vara aktuell! Men tänk, jag tycker inte det minsta synd om dig Meta.

» Dagens citat: Sagt av Kristdemokraternas Ungdomsförbunds Sara Skyttedal under årets Folk och Försvars-konferens.

- "Pacifism skrämmer mer än alla kärnvapenstater tillsammans."

Undrar hur det går ihop med det kristna budskapet? Fast historiskt är det så att de flesta krig förts i religionens namn så det kanske inte ska vara så förvånande trots allt.

Apple
» Bedragare del 88: Så är andra igång och vill lura mig. Nu är det på nytt mitt Apple-konto som hotar att bli nedstängt så jag måste omedelbart bekräfta lite faktureringsinformation. Vad tycker ni, ska jag logga in?

Apple@Store.se
Till: sven@swl.nu;

Bäste kund,

Vi märkte ogiltiga inloggning till ditt konto online från en okänd IP-adress. Därför har vi tillfälligt stängt ditt Apple-konto. Vi behöver information från din Apple-konto Av denna anledning, så att tjänsten inte avbryts, inbjuder vi dig att bekräfta och uppdatera din faktureringsinformation idag.

Klicka här för att aktivera ditt konto

Själv har jag efter modigt övervägande bestämt mig för att INTE logga in och lämna några uppgifter om mitt kontokort, eller vad dom nu är ute efter. Jag misstänker att det hela inte har någon betydelse för mitt eventuella Apple-konto. Däremot skulle det nog fått effekt på mitt kontokorts innehåll.


Rör inte min kompis

lördag 2015-01-17
Om EU, FN och annat smått och gott
tyckeri nummer 6456

Europeiska unionen
» Ge Juncker sparken: För några månader sedan valdes Jean-Claude Juncker till EU-Kommissionens ordförande. Ett val som redan då var kontroversiellt, och som blivit ännu mer ifrågasatt sedan dess. Jean-Claude Juncker var premiärminister i Luxemburg 1995-2013 och under åren 1989-2009 även finansminister. Det här var år då Luxemburg verkligen var ett paradis för skattetrixande företag och företagare. Att han fick avgå i Luxemburg var dock resultat av en skandal inom landets säkerhetspolis. Det har dock i efterhand kommit allt fler avslöjanden om hur Luxemburg tecknat mycket avancerade skatteavtal med olika storföretag (Amazon, IKEA osv) där dom slipper betala ens Luxemburgs officiella låga skatter. Testa t.ex. din engelska på den här artikeln från brittiska The Guardian. Luxemburgs upplägg har också fått hård kritik från EU. Men Jean-Claude Juncker ångrar ingenting. Naturligtvis är det totalt olämpligt med en högsta tupp i EU som inte ens själv har förmåga att följa EU:s regler. Alltså instämmer jag i Jonas Sjöstedt krav på att det är dags att kräva Junckers avgång. Det var en skandal att han valdes, och en ännu större skandal att han fortfarande sitter kvar. Kicka Juncker!

Förenta Nationerna
» FN:s Barnkonvention - det är dags nu: I senaste numret av eminenta Dagens ETC tar man upp FN:s Barnkonvention. En konvention som Sverige, liksom i stort sett alla världens andra länder, skrivit under. 194 länder har skrivit under och förbundit sig att följa konventionen. Det är bara USA, Somalia och Sydsudan som inte skrivit under. Att följa konventionen lämnar däremot en hel del att önska - på många håll. Just nu grillas Sverige av FN:s Barnrättskommitté, och vi kan vänta oss en hel del kritik. Det är helt enkelt dags att göra konventionen till lag i Sverige. En viktig och avgörande punkt är Artikel 3 som innebär att det är barnets bästa som skall komma i första hand. När beslut fattas ska det i första hand vara det beslut som är bäst för inblandade barn som ska fattas! Och här bryter Sverige regelbundet mot Barnkonventionen. I mitt arbete träffar jag då och då på ärenden där en av föräldrarna till ett barn vill söka uppehållstillstånd som anknytning till sitt barn. Men enligt svenska regler ska man söka detta uppehållstillstånd från sitt hemland, inte i Sverige när det gäller anknytning. När det gäller "vanligt" uppehållstillstånd får man inte söka från sitt hemland, man måste först ta sig till Sverige för att kunna söka. Och detta innebär att Sverige regelbundet utvisar fäder till sina hemländer för att dom där ska söka om att få återvända till Sverige och sina barn. Sedan ska dom sitta där och vänta på beslutet. Oftast har ju föräldrarna inte skött sina papper på rätt sätt så man kan invända att dom då får ta konsekvenserna av detta. Men, barn ska inte straffas för att vuxna gör fel! Har man sett små barn gråtande ta farväl av pappa så inser man att Sverige bryter mot FN:s Barnkonvention. Det måste till och med vara lättare att handlägga en ansökan om den sökande befinner sig i landet än om hen befinner sig på andra sidan jordklotet. Det är dags att göra FN:s Barnkonvention till lag i Sverige och att verkligen följa konventionen!

Estlands flagga
» Komik på högsta nivå: Jag läser att Estlands premiärminister Taavi Roivas både vill ha kakan och äta den. Jag kan liksom inte tolka det hela på annat sätt. Enligt intervjun i Veckans Affärer vill han att Estland blir ett nytt Nordiskt land. - "Landet måste bli världsledande vad det gäller personlig och ekonomisk frihet och ett land med samma levnadsstandard och trygghet som andra länder i Norden". Fast som den högerkonservativa politiker han är vill han skapa detta utan Socialdemokratin säger han. I sammanfattning vill han alltså skapa något utan det som skapat det. Det välfärdssamhälle som de nordiska länderna är, som jag tolkar att Taavi Roivas vill skapa, har ju skapats just tack vare en stark arbetarrörelse i alla de nordiska länderna som aktivt under åravis arbetat för att bygga ett samhälle med plats för alla och där vi hjälps åt. De som kan bidrar och de som behöver får stöd. Fast så verkar inte denna högerkonservativa politiker tänka. Egentligen ganska komiskt!

» Bedragare del 87: Jag har haft den stora förmånen av att få mejl från Roseling Paul. Hon flög tydligen nyligen förbi min profil och blev så attraherad att hon måste kontakta mig. Jag undrar vad det är för tjänster han kan tänkas stå till tjänst med?

Sprid kärleken

Hello dear;
Love is the Most beautiful gift of God to a human being. Have you ever imagined a life without love,No, we can't even think of life without love. It would be very dull and boring. Love makes our life worth living. My name is Miss Roselin, i just flew your profile and it's really nice and it got me attracted so i decided to write to you,i will love to know you more, thanks
Roselin Paul

Nåja, hur som helst så struntar jag i Roselin (eller Roseling - buden i mejlet varierar). Jag är lyckligt gift och vill inte byta ut Ingela mot någon som inte ens riktigt vet vad hon heter och som dessutom har så dålig engelska. Fast hon har ju rätt att kärleken är Guds största gåva till mänskligheten!


Rör inte min kompis

fredag 2015-01-16
Om att överreagera
tyckeri nummer 6455

Skapa fred
» Israels överreaktion: I går konstaterade jag att den israeliska överreaktionen på Sveriges beslut att erkänna Palestina nog främst skadar Israel själva. I stort sett alla världens stater har redan erkänt Palestina. Återstår gör främst Västeuropa, Nordamerika och Australien. Och det svenska beslutet att erkänna Palestina har till syfte att få till stånd en utveckling där det dels blir fart på en utveckling mot en fredlig samexistens i Mellanöstern och dels en utveckling där fler EU-länder följer efter med erkännanden. Och det som hänt är att ett stort antal parlament inom EU uppmanat sina regeringar att följa det svenska exemplet. Och även EU centralt har gjort liknande uttalanden. Och detta är naturligtvis det som känns som ett hot för den nuvarande högerextrema regeringen i Israel. Jag har i dag snabbt hittat tre ledande svenska tidningar som på ledarplats kommenterar det israeliska beslutet att vägra att officiellt ta emot Sveriges utrikesminister Margot Wallström vid ett besök i Israel. Svenska Dagbladet sätter som rubrik En turist i verkligheten om Margot Wallström. Men av de tre tidningar jag hittat är man faktiskt ensamma om att kritisera Margot Wallström. I Helsingborgs Dagblad sätter man rubriken Beslut värt en inställd Israelresa och konstaterar att Sverige inte har något att be Israel om ursäkt för. Israel har ju förklarat att förutsättningen för att förbättre de diplomatiska relationerna mellan Israel och Sverige är att Sverige antingen ber om ursäkt eller att Sverige får en ny regering. Nu är det nog snarast så att Israel är på väg att få en ny regering. Det ska ju bli nyval i landet. Och förhoppningsvis blir resultatet en regering som inte är lika högerextrem som den nuvarande utan inser att Israels framtid ligger i att leva i fred med sina grannar. Inte att utplåna sina grannar. Den tredje tidningen, Aftonbladet, sätter som rubrik Israel behöver nog chilla lite. Det blev alltså 2-1 för Margot Wallström mot Avigdor Lieberman. Det måste kännas kymigt för en tidning som Svenska Dagbladet att stå på en högerextremist med korruptionsmisstankar som Avigdor Liebermans sida! För övrigt har jag tillskrivit Folkpartiet officiellt för att få en förklaring till hur, som Jan Björklund hävdar, men ensidigt tar ställning för en part (Palestina) om man erkänner både Israel och Palestina. Men är neutrala om man bara erkänner Israel. Men något svar har inte kommit! Man kan väl inte förklara det?

Dagens ETC
» Högervridningen av pressen: Det är inte så länge sedan som Helsingborgs Dagblad (med NST och LP) tog ett steg åt höger på ledarsidan. HD/NST/LP är Sveriges största morgontidning utanför Stockholm - Göteborg - Malmö. Men nyligen köpte Bonnier, via Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad och då bytte tidningen också politisk färg. Från att ha varit "oberoende" är man nu en Högeralliansmegafon. I mångt och mycket har tidningen förvandlats till att bli en Sydsvenskan med andra lokalsidor. Nu ser jag att i Göteborg har det blivit lite upprörtGöteborgs-Posten. Tidningen som kallar sig "Socialliberal" har plötsligt anställt en ledarskribent som kommer från moderata Svenska Dagbladet och som främst är "Marknadsliberal". Och DET kan vara en stor skillnad. Dvs ännu en tidning som tar ett steg åt höger. Därför kan det vara glädjande att notera att Dagens ETC nu fyllt ett år som dagstidning (dvs måndag-fredag). Ett spännande inslag i den svenska pressvärlden som kan rekommenderas. Ta en prenumeration!

» Humorn vinner alltid: Bästa sättet att bekämpa det onda är att göra sig lustig över den. Alltså kanske ännu ett terroristskämt passar:

- Vilken vara säljer bäst i al-Qaidas matbutik?

- Hjärntvättmedel.

E-post
» Bedragare del 86: Tänk vad hyggligt att dom kollar storleken på mitt e-postutrymme. Fast dom säger inte vilken e-post? Hur som helst är dessa Google-översättningar alltid lika komiska att läsa.

Detta är den helpdesk program som kontrollerar regelbundet storleken på din e-postutrymme sänder denna information. Programmet körs för att säkerställa din inkorg inte blir för stor, vilket gör att du från att ta emot eller skicka ny e-post. Eftersom detta meddelande skickas, du räddade 2.5 gigabyte (GB) eller mer i din inkorg. Vi håller på att uppgradera vår databas och e-postcentralen. Vi återställer all e-post till mer utrymme för nya e-postlagring att skapa.

För att uppgradera din brevlåda: http://upgradeyourweb.honor.es/logg.html

Tack, och ber om ursäkt för besväret.
Help Desk

I mejlet finns också en lång text på holländska. Men där står något helt annat. Och länken leder till någon annan plats. Vad är dom ute efter? Hur som helst kommer mejlet från en Gerard Den Otter med e-post i Nederländerna. Det blir papperskorgen nästa.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-01-15
Vem är en demokrati
tyckeri nummer 6454

Fredsduva
» Försämrat israeliskt anseende: Israels avgående utrikesminister Avigdor Lieberman fortsätter sin ilska över att Sverige erkänt Palestina, precis som vi ju erkänner Israel. I ilskan över att Sverige gjorde precis vad de flesta länder gjorde så började ju extremisten Avigdor Lieberman med att kalla hem Israels ambassadör i Sverige. Nu har han vägrat ta emot Sveriges utrikesminister Margot Wallström när hon haft för avsikt att besöka Israel. Som resultat har Margot Wallström ställt in besöket. Den israeliska markeringen är en mycket grov politisk demonstration mot ett demokratiskt land. Det säger tyvärr mer om Avigdor Lieberman än det gör om Sverige. Fast de mest extrema Israelvännerna inom den svenska politiken jublar naturligtvis. Men detta säger ju tyvärr också mest om just dessa, främst folkpartister. Vad man från delar av den politiska styrelsen i Israel främst är rädda för är att det ska hända som redan hänt. Dvs att det svenska initiativet ska sprida sig inom EU. De politiska parlamenten inom flera ledande EU-länder har ju efter det svenska erkännandet uppmanat sina regeringar att göra det samma. Läs t.ex. Svenska Dagbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Svenska Dagbladet och Sveriges Radio. Tyvärr är det så att det inom vissa kretsar i Israel finns extremister (som Avigdor Lieberman och Israels ambassadör Isaac Bachman) som lider av en svår islamofobi och där man tror att judar står över andra. Precis som det ju inom vissa arabiska grupper finns extrema islamister som har lika farliga åsikter. Enda sättet att mildra dessa konflikter och skapa en god framtid för ALLA är att isolera och markera mot dessa grupper. Och istället skapa ett samhälle där vi alla kan leva tillsammans och därmed få oss att förstå att vi faktiskt är ganska lika alltihopa.

Minska flygandet
» Skippa Ryanair: Jag läser att Ryanair är lite oroliga över att flygresenärerna ska få information om vad flygresorna verkligen kostar. EU-Kommissionen har nämligen avslagit en begäran från Ryanair om att Prisjämföringssajter ska förbjudas att hämta uppgifter från deras offentliga databas om prisuppgifter. Ryanair är tydligen oroliga över att flygresenärerna ska upptäcka att "lågpris" inte alltid innebär så "låga pris". Men, det är egentligen ingen nyhet att Ryanair inte är särdeles seriösa. Och när jag nu skriver om flygande så ser jag att Kastrup i Danmark fortsätter att vara Nordens största flygplats. Det som förvånade mig är att på andra plats kommer Gardemoen i Oslo. Arlanda i Stockholm kommer först på tredje plats...

» Tryckfelsnisse slår till och korrekturläsningen tar semester: Jag upptäckte i morse, när jag tyvärr tvingades följa med på en resa till sjukhuset i Helsingborg innan klockan sju på morgonen, att min lokaltidning Helsingborgs Dagblad, som ju nu köpts upp av Bonniers via Sydsvenskan, nu uppenbarligen bytt namn. I varje fall stod det på tidningshuset (som ska säljas) inte "Helsingborgs Dagblad" mer. Det stod "Ingborgs Dagblad". När jag sedan på eftermiddagen, efter att ha kommit hem efter 8 timmar på en plaststol på sjukhuset, ska kolla vädret de kommande dagarna för att kolla om det ska pisseregna lika mycket även i fortsättningen så ser jag att SMHI avskaffat korrekturläsningen på sin sajt.

Tryckfelsnisse

» Bedragare del 85: Usch ja, det har visst blivit något fel på mina räkningar för mitt Apple-konto. Fast det är klart, jag har ju inget Apple-konto som jag betalar något för. Men det har ingen betydelse menar "Apple Costumer Support".

Account Status Update,
Log in to your Apple ID as soon as possible

Dear Customer
It has come to our attention that your account billing information records are out of date. that requires you to update your billing information ,however Faiure to update your record will result in account termination.

Please follow the link below.

it will take you to our secure server to start this process .

Click here >>

Thanks ,
Apple Costumer Support

Jag förstår inte varför ett så renomerat företag som Apple skickar ut mejl som är så dåligt formgivna och korrekturlästa. Jag tror faktiskt att jag struntar i att klicka på någon länk! Släng skiten!


Rör inte min kompis

onsdag 2015-01-14
Politiska spekulationer
tyckeri nummer 6453

Nya eller gamla Moderaterna
» Hur ska det gå för Moderaterna: Vi har ju fått en ny ordförande i vårt lands näst största parti, Moderaterna. Anna Kinberg Batra har ersatt Fredrik Reinfeldt. Och nu ska det bli spännande vad som händer med den Moderata utvecklingen. Fredrik Reinfeldt skapade ju det "Nya Moderaterna". Moderaterna närstående Svenska Dagbladet spekulerar både på ledarplats och nyhetsplats i dag hur det ska gå nu för det nya moderaterna. Vi kan ju se hur den s.k. Decemberöverenskommelsen fick många gamla betongmoderater till att få morgonkaffet i halsen. Verkligheten för Anna Kinberg Batra är att ett stort antal erfarna (och populära och respekterade) moderater avgått och lämnat ledningen. Istället är det nytt folk som ska ta över. Och lägg sedan till detta gamla betongmoderater som vädrar morgonluft. Fredrik Reinfeldts "nya" moderaterna har accepterats eftersom linjen varit framgångsrik. Men nu när framgångssagan verkar vara över och politiker med mindre framgång i bagaget ska ta över kommer troligtvis upproret att spridas inom partiet. För DET är något vi alltid ska ha i åminnelse. Inom alla partier finns en gradskillnad. Där många gamla erfarna politiker inom partiet håller tyst med sin kritik mot "ny" inriktning så länge det går bra. Men när opinionen vänder - då hoppar dom fram med sina "sanningar". På den här punkten är Moderaterna inte ensamma. Men just nu är det dom som är aktuella. Jag tycker det är spännande att få se vad som kommer att hända med Moderaterna. Jag tror att Anna Kinberg Batra kommer att tvingas till en högervridning tillbaka mot de "gamla moderaterna". Det spännande är vad som kommer att hända med de allmänborgerliga väljare som i dag främst stödjer Moderaterna. Som vid tidigare tidpunkter varit Centerpartister när dom varit störst och Folkpartister under andra perioder. Vart går dom nu? Får vi ett mardrömsscenario om dom går till Sverigedumokraterna? Anna Kinberg Batra får fortsätta ta avstånd från sitt: Stockholmare är smartare än lantisar.

Säg nej till Sverigedemokraterna
» Om att sakna förtroende: Det har hållits partiledardebatt i riksdagen. Tyvärr har jag jobbat under dagen, annars undrar jag om jag nog inte valt att lägga mig på soffan och lyssna på debatten som jag gissar har sänts ut över radion. Och läser man kommentarer så verkar de flesta vara nöjda med debatten. Den har varit klargörande, och liknande omdömen har det fällts. Och det är väl trevligt. Visserligen ska man bli misstänksam när politiker av olika färg säger sig vara nöjda, men av kommentarerna att döma så verkar det vara en riktig beskrivning. Men, så har vi ju Sverigedumokraterna! SD:s vikarierande ordförande, Mattias Karlsson är inte nöjd. Han är nämligen i sedvanlig ordning missnöjd. Han är alltid missnöjd, om det inte handlar om att slänga ut muslimer ur Sverige. För att få lite publicitet, har han därför begärt en misstroendeomröstning om Stefan Löfven. Något som naturligtvis inte har någon möjlighet att gå igenom. Men Sverigedumokraterna behöver all publicitet. Själv undrar jag om man inte kunde hålla en misstroendeomröstning om Mattias Karlsson? Den hade säkert haft mycket större möjlighet att få en majoritet.

Men kanske finns det moderater som hade röstat mot ett misstroende för Sverigedumokraterna. Här hemma i Åstorp har Moderaterna och Sverigedemokraterna i dagarna ingått valteknisk samverkan när det gällde att utse nämndsledamöter. Det innebär alltså att Sverigedumokrater kan komma att sitta och representera Moderaterna - eller tvärtom. Ack ja!

» Humorn vinner alltid: Bästa sättet att bekämpa det onda är att göra sig lustig över det. Alltså kan ännu ett terroristskämt passa:

- Vet du vilken stad alla terrorister kommer från?

- Nej.

- Bomb-ay.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-01-13
Sverigedumokrater och Rojalister
tyckeri nummer 6452

Jimmie Åkesson
» Sverigedumokraterna sätter rekord: Det har bara gått lite drygt 100 dagar sedan senaste valet. I kommunerna står redan i dag 24 platser tomma i Fullmäktigesalongerna. Av dessa 24 stolar står Sverigedumokraterna för 23! Ett faktum som inte är förvånande. Redan har över 400 politiker hoppat av sina uppdrag i kommuner och landsting. Av dessa är mer än 100 Sverigedumokrater. Långt över deras andel. Och det är faktiskt inte unikt. I förra valet 2010 fick Sverigedumokraterna sammanlagt 612 mandat runt om i landets kommuner. När det var dags för nytt val hade man förlorat kontrollen över 147 av dessa mandat, eller 24% av mandaten. 72 stolar stog helt tomma och 75 av stolarna bemannades av personer som lämnat SD men satt kvar som politiska vildar. Och detta trots ett löfte från Jimmie Åkesson om "inga fler tomma stolar". Det är inte så konstigt att Jimmie inte orkade med mer. Att rösta på Sverigedumokraterna är helt enkelt att med mycket stor sannolikhet kasta bort sin röst till något man inte har en aning om. Läs ännu mer här. Sverigedumokraterna är tyvätt ett oseriöst pajasparti som vi borde skämmas över. Ett litet exempel är min grannkommun Bjuv. Vid valet 2010 blev Bjuv SD:s starkaste fäste. Vid valet 2014 fanns det ingen SD-lista eftersom alla hoppat av.

» Om kungligt svansvifteri: Jag läser att man i Danmark är lite undrande över skillnaden mellan människor och kungligheter. I samband med att stormen Egon blåst igång så stängde man bland annat Storebæltsbroen som går mellan öarna Fyn och Sjælland. Det här är en cirka 12 km lång bro, där halva delen, hängbron går 70 meter upp i luften. Med stormen blåste det helt enkelt för bra att det skulle vara säkert att vistas uppe på bron. Alltså stängdes trafiken. Men plötsligt kom det en poliseskort med den danske kronprinsen Frederik i sin Audi A8, eller "Krone 7" som bilen allmänt är känd som. Och då fick väntande bilar där folk låg och sov flytta sig undan så att Kronprinsen kunde passera och köra över bron. Uppenbarligen är det så att blåblodiga står fastare på marken så att det är ofarligt att vistas uppe på bron även i orkanvindar. Eller också betyder det något annat som vi inte vill ta upp här. Metro, Aftonbladet och Aftonbladet.

Sådan är Monarkin

» Bedragare del 84: Så har vi åter ett av alla dessa lotterier som vi vinner pengar i utan att ens delta. Visst är det underbart?

NEW YEAR COCA COLA EMAIL LOTTERY PROMOTION

Good Day.

This is to inform you that your email address has been selected for this 2015 email Coca Cola promo award and You have Won The email ballot system promotion from our company in Thailand (ASIA) with a cash prize of us$1,000,000 Dollar.

Coca Cola orginalet
So You are advice to immediately to contact your fiduciary agent with Secret pin code: G/M777K47C. for the IMMEDIATE release of your prize.

CONTACT YOUR FIDUCIARY AGENT WITH THE REQUIRED INFORMATION'S BELOW INCLUDING YOUR SECRET PIN CODE.

YOUR FULL NAME:
CONTACT ADDRESS:
MOBILE PHONE:
HOME PHONE:
MARITAL STATUS:
SEX AND AGE:
SECRET PIN CODE:

Please use the above required information's to contact your Agent via email @ Cocacola.infolottery@yahoo.com.hk)

Send an e-mail to your claims office with your contact details as required above.

Regards,

Mr.Saguado Kelvin
Online Co-ordinator
Congratulation once more from CoCa Cola promo.

Fast i sedvanlig ordning så tror jag att jag struntar i att kräva min vinst. Något säger mig att jag inte kommer att få någon miljon dollar, däremot misstänker jag att jag kommer att vara tvungen att betala en hel del slantar. Jag undrar vad det är för hemlig pinkod som dom vill ha?


Rör inte min kompis

måndag 2015-01-12
Euro, varg och ubåtar
tyckeri nummer 6451

Säg Nej till Euron
» Surprise, surprise: Det händer att man läser saker som gör att man blir förvånad när man läser det. I dagens Helsingborgs Dagblad skriver den förre Moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson om Grekland och Euron. Och för att komma från en Moderat politiker måste jag säga att det är ytterst insiktsfullt skrivet. Rubriken är: "Att evigt jaga överskuldsatt är bara destruktivt" och går ut på att det nog trots allt är bäst om Grekland får lämna Euron och sedan skriva av sina skulder. A-M Pålsson utgår ifrån att det vänsterradikala Syriza kommer att vinna det kommande valet i Grekland. Och dom vill omförhandla den grekiska jätteskulden. Man resonerar som A-M Pålsson, dvs det finns inga förutsättningar att kunna betala tillbaka. Precis som företag som blivit så skuldsatta att dom inte kan betala och även i dag privatpersoner kan få sina skulder nedskrivna så måste även länder kunna få detta gjort. Trots påpekanden från officiellt EU-håll om att Euro-medlemskap är "för evigt" och "oåterkalleligt" så instämmer A-M Pålsson i Angela Merkels konstaterande att det nog inte är en realistiskt syn på saken. Dessutom har ju inte Euron blivit den succé som förespråkarna hävdade (och en del fortfarande hävdar). Sanningens ord: - "Fem års krishantering har lärt oss att Euron inte blev den succé som förväntades. Istället har den blivit till ett ekonomiskt och politiskt sänke för hela EU" är ju riktigt insiktsfulla. Det är vad jag har sagt hela tiden, och det känns riktigt underbart att läsa en moderat politiker erkänna detta. Det känns skönt att se att svenska folket säger Nej till Euron, hur mycket än Jan Björklund tycker annorlunda. Han är ganska ensam!

Konferensubåt
» Kan man kalla det konferensubåtar: Det är dags för den årliga Folk och Försvars Rikskonferens. Det är det stora debattforumet varje år för militär- och säkerhetspolitik i vårt avlånga land. Gissa vad som händer precis när det är dags för konferensen? Jo, det avslöjas att militären jagar nya U-båtar i Stockholms skärgård! Dessa ryska budgetubåtar (eller denna gång kanske dom ska kallas konferensubåtar) har en fantastisk pricksäkerhet att dyka upp i svenska farvatten vid taktiskt och strategiskt lämpliga tidpunkter. Jag börjar bli allt mer övertygad om att Putin och alla dom andra krigshetsarna i Moskva vill att Sverige anslår mer pengar till militären, skaffar bättre resurser till vår "Försvarsförmåga" och antagligen också att Sverige formellt ansluter sig till NATO. Jag har svårt att se något annat taktiskt skäl till att välja de tidpunkter för kränkningar som man gör. Det kan inte vara lätt att vara Försvarsminister i vårt f.d. alliansfria land. Ett land som förra året satte nytt världsrekord i att hålla sig utanför krig. Förra året var det nämligen exakt 200 år sedan Sverige senast befann sig i krig. Något som är helt unikt på vårt runda klot. Av för mig helt obegriplig anledning firades detta dock inte. Det var rejält tyst om det istället. Min teori är att ansvariga ju inte gärna kunde uppmärksamma vad vår alliansfrihet kunnat åstadkomma samtidigt som man arbetar intensivt för att avskaffa samma alliansfrihet.

Varg
» Låt vargen leva: Varghatarna har fått panik. Äntligen hade nämligen flera Länsstyrelser gett klartecken till att jaga konkurrenterna om viltet. Ett antal vargar skulle få skjutas. Men, så inträffar skandalen. Förvaltningsrätten beslutar att stoppa vargjakten! Ett helt obegripligt beslut enligt jägarna och andra varghatare. Nu har flera personer och även Länsstyrelsen i Värmland överklagat Förvaltningsrättens beslut. Man har också JO-anmält Förvaltningsrätten för att ha varit oförskämda och lagt sig i när nu äntligen jägarna fått klartecken till vargjakt. - "Respekten för rättsväsendet försvinner" påpekar en representant för jägarkåren. Man har ju förberett jakten med upplogning av vägar och allt. NU skulle äntligen dom djävla vargarna skjutas. Och så stoppas jakten? - "Alla markägare i Värmland har fått en spark i skrevet" påpekar man. Stackare!

» Bedragare del 83: David Marra har skickat ett föredömligt kortfattat meddelande till mig. Han har ett affärsföreslag till mig, så han vill att jag kontaktar honom.

DAVID MARRA marra@yahoo.com.hk
må 2015-01-12 14:14

Hello,
I have a business proposal for you. Kindly get back to me.
Best Regards,
david

Fast jag tvivlar på att jag är intresserad av att göra affärer med någon i Hong Kong! Jag struntar i det hela.


Rör inte min kompis

söndag 2015-01-11
Så här efter stormen
tyckeri nummer 6450

Solen går upp över kyrkan
» En komplimang till kommunismen: Jag läser att Påven Fransiskus bestämt förnekat att han är kommunist. Och det ska nog tolkas som en komplimang till kommunismen. Det är tydligen så att Påvens ihärdiga kritik av ett samhällssystem som tillåter att människor lever i olidlig fattigdom gjort att han av konservativa krafter i USA beskyllts för att vara "Marxist". Och det är ju onekligen ett stort beröm till marxismen om man är marxist om man värnar om de fattiga. Nu hävdar dock Fransiskus att hans "upprepade kritik mot det globala ekonomiska system som utger vårt konsumtionssamhälle" inte baseras på att han är kommunist utan är "istället rotad i evangeliet och upprepats av kyrkan sedan kristendomens första århundraden". Men, som sagt, det är ju en stort beröm för marxismen och kommunismen om dessa konservativa amerikaner och dessutom Påven menar att värna om fattiga är förknippat med just marxism och kommunism. Dessutom tror jag det säger en hel del av hur mycket med kyrkans budskap som egentligen den amerikanska konservativa högerns budskap har. Dom har nog glömt att läsa bibeln!

» Humorn vinner alltid: Bästa sättet att bekämpa det onda är att göra sig lustig över det. Alltså kan kanske ett terroristskämt passa:

- Det är inte klokt vad IS är hetlevrade.

- Ja, med det namnet kunde man ju tro att de skulle hålla sig ganska coola.

De rödgröna
» Mer väljarundersökningar: Som sagt redan i går, nu är väljarundersökningarna igång ordentligt igen. Varje dagstidning med självaktning har något opinionsinstitut som gör en månatlig väljarundersökning till dom. Tyvärr oftast med ganska få tillfrågade svenskar (det blir för dyrt annars), vilket gör att man ska ta decimalerna med både en och två nypor salt. Men en liten fingervisning ger dom i varje fall. Och om man läser flera så kan man alltid hitta något att glädjas åt. I dag kan vi läsa Sifos undersökning som publiceras av Svenska Dagbladet. Denna visar ungefär samma trend som gårdagens Demoskop från Expressen. Nyvalda Anna Kinberg Batra har uppförsbacke! Den stora vinnaren är Socialdemokraterna som sedan förra månaden gått upp 2,3 procentenheter till 33,3%. Övriga vinnare är Centerpartiet på 6,7% (+0,6) och Sverigedemokraterna på 13,4% (+0,5). I övrigt går det nedåt. Moderaterna är den stora förloraren på 23,1% (-1,4) följt av Miljöpartiet 6,7% och Folkpartiet 5,0% som båda tappat 0,7 procentenheter. Vänsterpartiet på 5,6% och Kristdemokraterna ända nere på 3,4% har båda tappat 0,3 procentenheter. Totalt har de tre Rödgröna gått upp 1,3 procentenheter medan Högeralliansen tappat 1,8 procentenheter. Ett valresultat på dessa siffror skulle fortfarande ge högern (alltså Högeralliansen + Sverigedemokraterna) en majoritet i Riksdagen. Med 179 mandat mot 170 mandat för de Rödgröna partierna, men Kristdemokraterna skulle alltså inte vara representerade bland dessa 179 mandat... Inte heller Feministiskt Initiativ har några utsikter till att bli representerade i Riksdagen. När det är tyst om FI går det bakåt för FI som i den här under sökningen får stöd av 1,7% (-0,7).

» Bedragare del 82: Ännu ett av dessa så komiska mejl med "google-översättning". Det här dök upp i går på kvällen. Fast jag tror att Jerry Naana får förklara sig lite bättre.

Komplimang av säsongen!

Jag är Jerry Naana Tetteh, chef för revision i konto avdelning i vår bank. I min avdelning upptäckte vi en övergiven summan av $ 9.400.000 $ på ett konto som tillhör en av våra utländska kunder som är en Gold Trader från ditt land.

Jag vill att du ska stå som stödmottagaren till den avlidna, gick jag för att ge dig 50% som din belöning.

Om du vill göra din osjälviskt tjänande, men mycket givande med 50% av den totala summan, inte ge mig följande information via emai: (jntetteh@outlook.com)

1. Dina fullständiga namn
2. Telefonnummer
3. Komplett adress
4. Din yrke och din ålder.

Jag ska ge dig mer information när du hör av dig till denna e-postadress: jntetteh@outlook.com

Med vänlig hälsning,
Jerry Naana Tetteh

Hur många "Gold Trader" har vi från Sverige? Hur som helst är dom en färre numera tydligen. Jag hoppas ingen blir lurad! Fast om jag läser rätt så vill hen INTE har information om namn osv! Ack ja!


Rör inte min kompis

lördag 2015-01-10
En annan Stockholmare tog över
tyckeri nummer 6449

Anna Kinberg Batra
» Kan det vara en ljus framtid: Så här precis när Fjollträskälskarinnan AKB "Stockholmare är smartare än lantisar" väljs att leda vårt ledande högerparti, Moderaterna, så är ju Expressens väljarundersökning (som görs av Demoskop) inte någon lycklig läsning för henne. De tre Rödgröna partierna får 44,2% (vilket är upp 0,6 sedan valet och upp 2,5 sedan förra månadens mätning) medan de fyra Högerallianspartierna knaprar ihop 38,6% (vilket är ner 0,8 sedan valet och ner 3,1 sedan förra månaden). Uppenbart är att den s.k. Decemberöverenskommelsen varit bra för Stefan Löfven men mindre bra för Anna Kinberg Batra. Socialdemokraterna får 32,3% (+1,3 sedan valet och +5,0 sedan december). Miljöpartiet får 6,6% (-0,3 sedan valet och -1,3 sedan december). Vänsterpartiet får 5,3% (-0,4 sedan valet och -1,1 sedan december). På Högersidan är situationen densamma, det ser inte alls bra ut för de små partierna. Centerpartiet får 5,3%, dvs man är klart mindre än Miljöpartiet och lika stora som Vänsterpartiet. Det är -0,8 både sedan valet och december. Ännu mindre är i dag Folkpartiet på 4,8% (-0,6 sedan valet och -0,7 sedan december). Kristdemokraterna fortsätter att balansera på gränsen och får 4,1% (-0,5 sedan valet och +0,1 sedan december). Moderaterna får 24,4% (+1,1 sedan valet men -1,7 sedan december). Sverigedumokraterna slutligen skrapar ihop 14,4% (+1,5 sedan valet men bara upp 0,9 sedan december). Moderutterna utser ju formellt i dag Anna Kinberg Batra till ny ordförande. Det ska bli spännande att se vilket parti som blir nästa att välja nytt. Folkpartiet? Jan Björklund? Det har ju i stort sett gått nedför sedan han valdes 2007. Om det fortsätter så här riskerar man att åka ut så småningom. Partiet förknippas ju inte med något annat än skolpolitik. Efter att förr i tiden varit förknippade med lärarkåren så försöker ju Folkpartiet i dag driva igenom en mängd skolreformer MOT lärarfacken. Men, jag tror inte Jan Björklund inser allvaret!

Pang bom
» Snabba ryck: Moderaterna väljer ny partiordförande. Och det handlar om snabba ryck. Partistämman pågår mellan 1300-1530, dvs i 2½ timme. En normal ordinarie partistämma handlar om ett antal dagar. Under denna korta tid ska en massa formaliteter klaras av, avgående ordförande ska hålla sitt avskedstal, nyvalda ordföranden ska hålla sitt tacktal och en del val ska göras. Och med tanke på den tid som står till förfogande så handlar det inte om att någon form av partidemokrati ska utövas. Valberedningens ordförande läser upp sitt förslag och ordföranden klubbar valet. Över till nästa! Det handlar inte om diskussion om valen, och det handlar verkligen inte om någon diskussion om partiets politik. Pang bom! Är man rädda för debatt? Är man rädd för att det gamla, mot Decemberöverenskommelsen kritiska gardet, ska få en syl i vädret? Eller har man helt enkelt inte råd att hyra Friends Arena under längre tid. Pang bom!

Det blåser
» En del blir nog glada: Medan stormen viner utanför fönstret finns det kanske anledning att fundera över vädret. Jag läser hos ETC Malmö att medeltemperaturen i Sverige under ett normalt år är 4,7 grader. Rekordåret 1934 var medeltemperaturen 6,73 grader. Men förra året, 2014, blir ett nytt rekordår. Medeltemperaturen beräknas ligga mellan 6,85-6,90 grader. Och vi är inte ensamma. 18 europeiska länder satte under 2014 värmerekord; Belgien, Danmark, Frankrike, Holland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Norge, Polen, Slovakien, Slovenien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike. Kort sagt, det har varit varmt. Sett över året så är det främst våren som satte rekord och i viss mån vintern. Nio av Sveriges tio varmaste år sedan mätningarna började har inträffat under 2000-talet. Undantaget är alltså förra rekordåret - 1934. Och det finns nog de som gläds över värmen också. Själv gör det mig en aning orolig.

Kent Ekeroth
» Sverigedemokrater oroar sig: Har ni hört talas om Kent Ekeroth? Den gode Kent är en Sverigedumokratisk riksdagsledamot. Mest känd är väl Kent för sina insatser vid den s.k. Järnrörsskandalen då han tillsammans med sina partikollegor Erik Almqvist och Christian Westling efter en glad utekväll attackerade komikern Soran Ismail, bland annat beväpnade med järnrör från en byggställning. Alla tre fick efteråt lämna sina politiska uppdrag (där bland annat Kent och Erik satt i riksdagen). Men Kent har återvänt efter en tids "paus". Kent är även välkänd för sitt engagemang för att finansiera de rasistiska och högerextremistiska sajterna Politiskt inkorrekt och Avpixlat. Men jag tänkte här berätta om Kent Ekeroths oro över att vi föder för lite barn (renrasiga svenska barn alltså). - "Att vi behöver föda fler barn i Sverige råder det ingen tvekan om. Sverige har ett snitt på cirka 1.7 barn per kvinna, och det behövs 2.1 för att hålla befolkningen intakt. Notera då att vissa invandrargrupper i Sverige föder långt fler barn än 1.7, vilket innebär att den svenska delen av befolkningen troligen ligger en bit under 1,7." Och fortsätter: - "Vad som händer idag, vilket späs på att en stor invandring, är att svenskarna blir allt färre medan den icke-svenska befolkningen ökar. Med denna utveckling är det bara enkel matematik: Sverige kommer inte vara svenskt i framtiden." För att sedan dra slutsatsen: - "Det behövs incitament, eller snarare möjligheter, för folk att skaffa barn. Vi behöver rikta ekonomiska incitament för att få den svenska delen av befolkningen att föda barn." Visst är han kul? Fast om jag ska vara ärlig så blir jag orolig. Den stora frågan är vilka som ska accepteras att räknas som riktiga svenskar och alltså få "bidrag" för att pippa fram fler barn. Själv är ju Kent ännu mindre äkta svensk än vad jag är. Hans mamma härstammar ju från Kazakstan. Själv har jag ju en rejäl dos Belgiskt (Vallon) blod i kroppen. Och min älskade hustru har danskt blod. Och alla andra har ju också en gång invandrat. Även vår "ursprungsbefolkning" samerna är tydligen inte helt renrasiga och har ju någon gång kommit hit. Men kul är han - även om han mest gör mig orolig.


Rör inte min kompis

fredag 2015-01-09
Björn Söder - suck
tyckeri nummer 6448

Björn Söder
» Björn Söder tar ut riktningen: Eller ska vi kanske snarare säga att Björn Söder virrar som en yr höna? Mannen är en skam för den svenska demokratin! Att en talman i den svenska Riksdagen av Simon Wiesenthal-centret uppmärksammats för att ha gjort ett av förra årets 10 värsta anti-semitiska uttalanden är en skam för Sverige. Att Björn Söder inte tagit konsekvenserna av det hela säger tyvärr allt för mycket om honom och det parti, Sverigedemokraterna, som han representerar. Men han är uppenbarligen ofta en velande virrhöna. Morden i Paris (eller vi ska kalla det terrordådet i Paris) är naturligtvis, enligt Björn Söders sätt att se det, alla muslimers fel. Det här är tyvärr bara ett normalt beteende för muslimer tycks Björn Söder mena. På sin Facebook var han snabb med att kommentera med "Fredens religion visar sitt ansikte." Men när Dagens Nyheter uppmärksammar det hela är han snabbt framme och redigerar. Så står det "Fredens religion visar sitt ansikte?" under en period. Observera att det alltså kommit ett frågetecken istället för en punkt. Men, sedan börjar den gode Björn Söder tydligen fundera ytterligare. Han inser att resten av landet kommer att ännu mer tycka att han inte är något annat än en virrig, velande yrhöna som inte står för vad han säger när det blåser. Så han redigerar på nytt, tillbaka till "Fredens religion visar sitt ansikte." Observera att punkten alltså är tillbaka. Huruvida han sedan dess gjort ytterligare redigeringar vet jag inte. Det kanske har blivit utropstecken under en period? Men det gör inte saken bättre. Björn Söder är en skam för den svenska demokratin. Eftersom han gör alla muslimer till ansvariga för morden i Paris så ska jag kanske erkänna att jag gör alla norrmän ansvariga för Anders Behring Breiviks ännu fler mord på Utøya och i Oslo. För att inte tala om att alla Högerextremister i grannlandet Sverige är ansvariga! Hur vi fredsälskande svenskar ska kunna försvara oss mot dessa mordiska norrmän vet jag inte. Vi ska ha i åtanke att gränsen mellan Norge och Sverige är den längsta landgränsen mellan två länder i hela Europa. Det krävs ökade försvarsanslag och stängning av gränsen så att vi inte får in fler mördande norrmän i vårt land. Vi måste stoppa inflödet av mordiska norrbaggar! Eller vad säger du Björn Söder? Stoppa invandringen från Norge!

» Bedragare del 81: Dagens bedragare kan kallas för fyra stycken. Hur som helst fick jag i går nästan exakt samtidigt under samma minut in fyra olika kommentarer till olika inlägg under förra året på den version av Sven Tycker som finns hos Blogger. Kommentarerna är olika formulerade men har två gemensamma nämnare. Dels kommenterar dom alltså fyra olika inlägg på Sven Tycker som dock alla innehåller "Banker" i rubriken. Och sedan länkar dom alltså alla till samma sajt. Så här låter de fyra:

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Banker, Folkpartiet och MMA":

hello there and thank you for your information – I have certainly picked up something new from right here. I did however expertise some technical issues using this web site, as I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load properly.

I had been wondering if your hosting is OK? Not that I'm complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google and can damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again very soon.

my weblog ... Beats By Dr Dre (beatsbydre-us.u-ch.net)
- - -

Sven Tycker

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Vem kan man lita på - Banker och Sverigedemokrater...":

This design is incredible! You obviously know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost...HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

Also visit my web-site - Cheap Dr Dre Beats
- - -

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Girighet hos bankerna":

Heya i am for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.

Have a look at my web-site; Beats By Dre Cheap
- - -

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Banker, EU och Jimmie":

Every weekend i used to pay a visit this website, because i wish for enjoyment, for the reason that this this web site conations genuinely pleasant funny data too.

Feel free to surf to my web site; Beats By Dre Solo
- - -

Beats by Dr. Dre är alltså hörlurar för de som inte visste detta. Jag har försökt att tänka ut sambandet mellan att sälja hörlurar och "Banker". Men att "Banka öronen av någon" eller liknande går liksom inte ihop med tanke på att det ju bör vara ett samband på engelska.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-01-08
Det finns inga tillräckliga ord
tyckeri nummer 6447

Make love, not war
» Fanatismen får inte segra: Massmorden i Paris på satirtidningen Charlie Hebdos redaktion är ett (av tyvärr många) exempel på att den extrema fanatismen (både religiös och politisk) helt tappar anknytningen till verkligheten. Tyvärr är ju det som hände i Paris i går ingen unik händelse. För oss Nordbor har vi t.ex. Anders Behring Breivik som för 3½ år sedan först sprängde 8 personer till döds i centrala Oslo och sedan for ut och sköt ihjäl 69 helt oskyldiga ungdomar på norska Arbetarpartiets ungdomsskola på ön Utøya. Anders Behring Breivik var en högerextrem fanatiker. För drygt 4 år sedan greps flera personer (bland annat i Sverige) för planer på en terrorattack mot den danska tidningen Jyllands-Posten. Det handlade om islamistiska fanatiker. Den 23 december skrev jag om att den italienska polisen gripit totalt 14 personer som misstänktes för flera grova mord- och terrorplaner i Italien. Det rörde sig om fascistiska fanatiker. I t.ex. Irak och Afghanistan är ju tyvärr terrorattacker som denna i Paris inget ovanligt. Det rör sig där oftast om islamistiska fanatiker. Mycket förenklat kan man säga att när fanatismen går in så går vettet ut. Dvs man förlorar begreppet om proportioner i sina attacker. Just nu är det främst extrema islamistiska fanatiker och högerextrema fanatiker som står för det oproportionerliga våldet. Men vi har haft perioder med andra grupper. Under 70- och 80-talet härjade t.ex. Röda armé-fraktionen eller Baader-Meinhof-ligan, som ju var vänsterextremistiska fanatiker, och som mördade mer än 30 personer. Det är viktigt att vi alla (för vi omfattar mer än 99% av mänskligheten) står upp för rätten att tycka och tro som man vill. För rätten att kritisera. För rätten att helt enkelt uttrycka oss. Om sedan det vi uttrycker eller framför går över en gräns är det samhällets uppgift att vidta åtgärder, inte enskilda fanatiker. Låt oss ta den s.k. konstnären Lars Wilks. Där helt klart hoten mot honom genom det som hänt i Paris nu har aktualiserats. Jag har inget som helst förtroende för Lars Wilks. Han tror att han genom att kalla sig konstnär har rätt att ta sig vilka friheter som helst. Jag anser att hans övergrepp på Kullabergs Naturreservat genom byggena Nimis och Arx är något han ska dömas för och åläggas att plocka ner. Men jag skulle inte få för mig att spränga skiten eller honom i luften. Lars Wilks är en islamofobisk rasist som genom att kalla sig konstnär anser sig kunna ge utlopp för sina islamofobiska tankar. Men då ska han kritiseras i en öppen debatt för sina klavertramp. Våld från extrema fanatiker löser ju inga problem. Även människor som har fel har rätt att uttrycka sin åsikt.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-01-07
Euro
tyckeri nummer 6446

Nej till Euron
» Olika bud: Jag ser att en del verkar tro att det kanske trots allt vore bra för Grekland att lämna Euron. I lördags och måndags hade jag ju vissa funderingar på vad som skulle kunna hända när Grekland har haft sitt nyval, och kanske partier som vill att Grekland lämnar Euron får makten. Då kunde vi bland annat läsa att EU:s officiella talesman hävdat att Euro-medlemskap är för evigt. Har man en gång gått med så är det kört. Men nu läser jag att det bland annat kommit antydningar från Tyskland som går ut på att det kanske skulle kunna få vara möjligt för Grekland att lämna Euron. Och det ska faktiskt blir riktigt spännande att om några månader få veta vem som bestämmer inom EU, dvs EU eller Tyskland. Tänk, jag undrar om inte Tyskland har större makt än EU har? Vi kan också läsa att flera ekonomer inser att Grekland kanske skulle må bättre utanför Euron. Vad det handlar om är att då kan Grekland föra en ekonomisk valutapolitik som passar den situation som gäller i Grekland och inte den ekonomiska valutapolitik som EU:s ledning bestämt ska gälla för hela EU. Befinner sig då Grekland inte i fas med de stora ekonomierna inom Euron så kan detta innebära att Grekland tvingas före en politik som kanske till och med är skadlig och helt tvärt emot. Det är nämligen bland annat detta som skapat krisen i Grekland från början - förutom misskötsel... Vi ser med spänning fram emot nästa sändning.

De sanna Sverigedemokraterna
» Eftertankens kranka blekhet: Vår "eminenta" vice talman, Björn Söder, som ju representerar vårt nationalistiska parti Sverigedemokraterna har fått en internationell utmärkelse. Men av någon, för mig, helt obegriplig anledning så verkar han missnöjd med utmärkelsen. Vad som hänt är att Björn Söder hamnat på en tio-i-topp lista från Människorättsorganisationen Simon Wiesenthal-centret. Och det ska man väl vara stolt över? Denna amerikanska organisation som arbetat mot nazism och antisemitism sedan 1977 utser sedan några år tillbaka en lista över det gångna årets 10 mest antisemitiska händelser. Det är naturligtvis Björn Söders funderingar om svenskar, judar (och samer osv) som gett honom utmärkelsen. Men det känns som om Björn Söder känner sig orättvist behandlad av delvis Simon Wiesenthal-centret, men allra helst av Dagens Nyheter som varit elaka mot honom. Det känns som om Björn Söder tycker att Dagens Nyheters journalist Niklas Orrenius varit taskig mot honom genom att intervjua honom, låta honom förhandsgranska citaten och sedan publicerat vad han sagt. Så kan man inte göra, verkar han tänka. Man måste ju också tänka på vilka konsekvenser det kan bli av vad intervjuoffret säger. Enligt Björn Söders sätt att se på saken så ska tydligen journalister ha i åtanke vilka konsekvenser det kan bli av vad intervjuoffren säger när människor fattar vilken dynga man vräker ur sig. Nä, kära Björn Söder, det är inte det minsta synd om dig! Om utmärkelsen från Simon Wiesenthal-centret är rättvis vet jag inte. Jag är rädd för att det kanske finns ännu fler, ännu värre, uttalanden. Men om en talman i en ledande demokrati som Sverige kläcker ur sig denna sorts dynga så blir det liksom ännu värre. Din position gör nog att platsen på tio-i-topp är berättigad. Se'n hjälper det inte att fundera i efterhand när man förstår konsekvenserna av vad man säger.

Starkast av allt är kärleken
» Bedragare del 80: Tammy, som skickat mig detta kortfattade mejl, verkar ha slarvat med källforskningen. Om det är en vänlighet, eller något annat, att erbjuda en romantisk och tillgiven rysk kvinna vet jag inte. Men jag har varit förlovad med Ingela sedan mer än 36 år och vi är ju faktiskt lyckligt gifta sedan mer än 28 år och har inga som helst önskemål eller funderingar på att ändra på detta. Så här låter hur som helst erbjudandet.

Are you searching for a spiritual and loving girlfriend that might become your future wife?

Do you want to have a wife that knows how to look and act like a lady?

Then come here to choose an affectionate and romantic Russian lady.

Jag tror faktiskt att jag struntar i det. Totalt!


Rör inte min kompis

tisdag 2015-01-06 Trettondagen
Äntligen slut på helgerna
tyckeri nummer 6445

Palestinas flagga
» Israelisk ockupationspolitik: Palestiniernas lednings beslut att söka medlemskap i Internationella brottmålsdomstolen (ICC) har skapat en rejäl ilska (och oro) inom det israeliska styret. Ett av de "straff" palestinierna ska få är att man drar in deras skattepengar. Dvs man vägrar att betala ut de skattepengar man som ockupationsmakt är skyldiga att betala ut till den palestinska myndigheten, som inte har egen beskattningsrätt. Att frysa pengarna anses dock av många vara ett krigsbrott. Och nu visar det sig att till och med USA är kritiska mot det israeliska beslutet att hålla inne palestiniernas pengar. Troligtvis är det så att även USA inser att Israel kraftigt förlorar prestige på beslutet eftersom allt fler inser den översittarattityd som den Israeliska ockupationen av Palestina handlar om. Uppenbart är att Israels vänner är pessimister, bland annat visat av den här ledaren från Dagens Nyheter. Som dock inser att det aldrig blir någon fred utan förhandlingar, och på den punkten måste Israel ge med sig. Israel är dock just nu på väg mot nytt Parlamentsval. Ett val som naturligtvis till mycket stor del präglas av konflikten. I detta val, som andra val, är de extrema ortodoxa bosättarna en viktig grupp. Men jag läser att Utrikesminister Avigdor Liebermans parti Israel vårt hem har varit inblandade i skumraskaffärer. Det har påträffats motsvarande 60 miljoner kronor på ledande partiföreträdares bankkonton. Pengar som inte borde finnas där! Ett avslöjande som naturligtvis är en del av valrörelsen. Och krigandet fortsätter! Både i stort och i smått. För några dagar sedan berättade bland annat Svenska Dagbladet om hur israeliska bosättare på ockuperad mark kastat sten på en amerikansk diplomatisk delegations bilar. Dom var i området för att inspektera beskyllningar från palestinier om att israeliska bosättare rivit upp deras olivträd. En sak är säker, bosättarrörelsen är inte fredsälskare i varje fall.

Hemskheter
» Amerikaner har dåligt minne: Jag ser att man på andra sidan Atlanten är oroliga över amerikanernas minnesförmåga. Jag har alltid gått och trott att när det gäller utvecklingen av säkra kortbetalningar för att ersätta kontanta riktiga pengar så ligger amerikanerna två steg före oss halvciviliserade nordbor. Ack vad jag tydligen har missförstått det hela. Jag ser nu att man hur som helst ska börja införa chip på bankkorten i USA och inte bara magnetremsor. Men man är oroliga för amerikanens förmåga att komma ihåg en eller ett par fyrsiffriga pinkoder så några sådana ska inte införas. I dag är det magnetremsa och namnteckning som gäller! I fortsättningen är det chip och namnteckning som ska gälla... - "Chip- och signaturkorten var en sådan stor förändring att vi inte ville göra det ännu svårare än det redan blir" är en kommentar från en representant från bankvärlden. Usch ja! Det enklaste hade varit att avskaffa krav på betalning helt. Då hade man sluppit alla problem - eller?

Försäkringskassan
» Bra metoder är inte alltid bra: Ibland blir man lite fundersam. Jag läser att Inspektionen för socialförsäkringen, ISF (som är en statlig myndighet) har kommit fram till att Försäkringskassans utredningar och möten med sjukskrivna får till effekt att sjukskrivningarna blir längre! - "ISF anser att Försäkringskassans utredningar fördröjer återgången till arbete och förlänger sjukskrivningen och anser att Försäkringskassan ska vara återhållsam med utredningar tidigt i sjukskrivningen" säger man i korthet. Och, detta var ju verkligen inte vad man förväntade sig att höra. I varje fall inte om man läser den allmänna debatten. Försäkringskassan håller naturligtvis inte riktigt med. Men läser man vad Försäkringskassan säger så står det klart att dom också inser problemet. Läser man vad dom säger så handlar det om att man måste vara noga med att se vilka ärenden där "insatser" får något positiv effekt och inte bara förlänger sjukskrivningarna.

» Bedragare del 79: Kort och koncist. Jag har den stora lyckan att vinna i deras reklam kan man väl för enkelheten säga. Det är bara att öppna bilagan. Som jag tycker mest ser ut som ett Word-dokument med reklam för G-Wallet av namnet att döma.

Google

Google Inc webmaster@googlemail.com
ti 2015-01-06 02:10
1 bilaga G-WALLET PROMO..doc

Dear User,
You have emerged one of the winners in our promotion, see attached document for details.

Regards,
Felix Schmidt

Jag tror faktiskt att jag avstår från att öppna bilagan. Som jag gissar, antingen innehåller jäkelskap eller också är det helt enkelt bara ett "sofistikerat" sätt att skicka ut reklam för G-Wallet! Fast jag tvivlar på att Google vill sjunka så här lågt för att skicka ut reklam för sin egen betalmetod, Google Wallet. Så antingen är det någon som får procent på att skaffa kunder, eller också något ännu skummare. Hur som helst, släng skiten!


Rör inte min kompis

måndag 2015-01-05
Om demokrati här och där
tyckeri nummer 6444

Kapten Euro
» Olika tolkning av demokrati: I lördags hade jag lite tyckeri om läget i Grekland, som ju i motsats till oss i Sverige får ett nyval till Parlamentet. Formellt handlar detta om att man inte kan enas om att välja ny president, men grundkonflikten handlar egentligen om den ekonomiska politiken för att komma ur den ekonomiska kris som Grekland befinner sig i. Det finns många faktorer som ligger till grund för Greklands kris, En av dessa är att landet tvingats föra en ekonomisk politik som försämrat ekonomin istället för att förbättra den eftersom man måste föra samma ekonomiska politik som alla andra Euro-länder. Det blev för Grekland fel! Sedan har "stödåtgärderna" för att rätta upp de problem som skapades snarare skapat ännu större problem. Nu finns det krafter i Grekland som tycker att Grekland ska lämna Euron så att man kan föra en egen ekonomisk politik lämplig för det ekonomiska läge som gäller just då i Grekland. Men på den punkten har man från EU nu gjort klart att det kan Grekland glömma. En gång Euron - alltid Euron. - "Ett euromedlemskap är oåterkalleligt" konstaterade EU-kommissionens talesperson Annika Breidthardt i ett uttalande i dag. Detta uttalande är något som vi länder som inte infört Euron ska hålla i minne. Så länge vi har kvar vår egen valuta har vi också kvar valfriheten. Har vi en gång valt att avskaffa vår demokrati och valfrihet så har vi gjort detta "för evigt". - "Ett euromedlemskap är oåterkalleligt". Avskaffar vi vår egen valuta avskaffar vi också var valfrihet och demokrati.

Den gamla Högeralliansen är fortfarande lycklig
» HA vill bevisa att dom fortfarande finns: Jag vill poängtera att jag med "HA" inte menar Hells Angels utan Högeralliansen! Kritiken, främst från gamla betongmoderater, om att det som kallas "Decemberöverenskommelsen" innebär en Högerallianskapitulation fortsätter att vara intensiv. Nu senast läser jag att gammelmoderaten Anders Björck varnar för att överenskommelsen kan få hela Högeralliansen att spricka. Kritiken från Högeralliansens sida mot Decemberöverenskommelsen kommer främst från "Gammelmoderater", eller ska vi kalla dom "Betongmoderater"? Dom oroas troligtvis av att överenskommelsen ska drabba Moderaternas möjligheter att styra över Högeralliansen i framtiden. Många ledande företrädare för främst de mindre stödpartierna inom Högeralliansen vill att Decemberöverenskommelsen ska bli en möjlighet för småpartierna att skapa en egen profil med t.ex. egna budgetalternativ. Kanske är det så att flera företrädare för de små stödpartierna inom Högeralliansen inser att man måste visa en egen profil för att kunna överleva. Men det finns också krafter inom Högerallianssamarbetet som vill poängtera att man fortfarande är en opposition mot den Rödgröna Regeringen och att man är dessutom är eniga. Detta ska då tydligen ske genom att lägga fram gemensamma förslag som ligger utanför Statsbudgeten och sedan hoppas på samarbete med Sverigedemokraterna för att få igenom dessa. Jag ser fram emot att få höra debatten på Moderaternas extrastämma där Anna Kinberg Batra ska väljas till ordförande. Vågar man ha någon intern debatt? Jag vill poängtera att jag konsekvent kallar Högeralliansen för just Högeralliansen. Själva skäms man tydligen för begreppet "Höger" och kallar det bara "Alliansen". Men det säger ju inte ett dugg om vad det handlar om. "Alliansen" kan vara ett samarbete mellan vilka som helst. Högeralliansen talar om vad det handlar om. En allians mellan högerpartier!

Utbildning
» Friskolornas egenskapade frihet: Friskolor verkar ofta göra precis som dom vill. Nu läser jag att Friskolorna enligt lagen är förbundna att rapportera in gymnasiebetygen till kommunerna. Detta för att dom ska finnas arkiverade säkert på något ställe. Men, mer än var femte friskola har inte gjort detta de senaste åren. Resultatet har blivit att flera elever, främst som gått på skolor som lagts ner / gått i konkurs, har fått problem. Deras betyg finns ju ingenstans längre. Dom kan helt enkelt inte ens bevisa att dom har gått ut Gymnasiet! Uppenbart är att många friskolor gör som dom vill. Och fortsätter Friskolorna att strunta i lagen och göra som dom vill (dom är ju friskolor...) så kommer allt fler elever att drabbas av samma problem. Det är dags att se till så att även dessa följer lagarna! Utnyttjar man lagarna ska man också följa lagarna!


Rör inte min kompis

söndag 2015-01-04
En kort söndag
tyckeri nummer 6443

Spårvagn på besök i Åstorp
» Kampen mot kollektivtrafiken: Högerallianspartiernas kamp för att öka bilismen i vår Huvudstad fortsätter ihärdigt. Kampen för att få igång Sveriges dyraste infrastruktursatsning, Förbifart Stockholm, fortsätter med oförminskad kraft. Alla medel är tillåtna för att få genomfört 30-miljardersprojektet med syfte att öka bilismen i Stockholm. Det handlar alltså en några mil lång motorvägstunnel till enorma kostnader. Och som bygger på felaktiga siffror. En annan metod är att göra det dyrt att åka kollektivt. Jag läste nyligen att Pricerunner granskat busspriserna i 32 av världens huvudstäder. Stockholm är dyrast av dom alla! Allt för att öka bilismen och minska kollektivresandet verkar vara mottot för Högeralliansen. Mindre bra tänkt! För bättre vägar och dyrare kollektivtrafik leder ju till just det - mer bilism. Och nya kollektivinvesteringar vill man skjuta på framtiden. Men bygga mer enorm dyr motorväg...

» Bedragare del 78: Så är då den stackars gråtande Fatima från Filippinerna, vars pappa har dött, framme och mejlar mig. Jag blir så full av tårar! Nu har hon 4,5 miljoner Euro som hon vill investera i mitt land. Och hon har haft den ofantliga välviljan att välja ut just mig.

Dear resectful,

My name is Fatima Evangelio the only daughter to late Engineer Policarpio Evangelio who died of cardiac arrest few days after the "supper typhoon Yolanda" that hits the Philippines last year killing my lovely mum and my Dad's entire assets.

I write this message with tears ,to know if you could assist me invest in your country, the sum of 4.5million Euro, my late father deposited in one of the prominent banks in France for investment purposes.

More details shall be confided to you as soon as i receive a favorable response. I have also attached some flood pictures for more understanding.

Yours faithfully,
Fatima.
Email: fatima@polconstruction.net

Jag blir så full av tårar av denna tragiska skildring att jag inte ens vill titta på de tragiska översvämningsbilder som bifogats för att visa på katastrofen. Jag blir så ledsen över att det kanske finns dom som blir lurade. Jag förstår inte varför hon har pengarna i Frankrike, skickar mejlet från Tyskland och sedan vill investera i Sverige. Skrivande på engelska! Mejlet kom från en tysk e-postadress, men hon vill ha svaret till en annan adress.


Rör inte min kompis

lördag 2015-01-03
Egoismens prägel
tyckeri nummer 6442

Greklands flagga
» Kursändring i Grekland: Det är inte bara vi i Sverige som har haft parlamentariska bekymmer. Vi fick nu inget Extraval till slut, inte nu i varje fall. Däremot blir det nyval i Grekland. Det grekiska parlamentet misslyckades med att välja en ny president så nu har premiärminister Antonis Samaras upplöst parlamentet och utlyst nytt val till den 25 januari. Den politiska krisen i Grekland beror till stor del på de kraftiga åtstramningar som landet tvingats på från EU för att kunna få lån från EU och IMF. Åtstramningar som egentligen förvärrar krisen. Och den ursprungliga ekonomiska krisen förorsakades också till stor del av just EU och Euro-anslutningen. Medan Grekland egentligen hade behövt en expansiv politik tvingades man föra en restriktiv politik som alla andra EU-länder. Effekten blev att krisen förvärrades och det stöd man då fick från EU innebar också krav på ytterligare besparingar. Besparingar som ytterligare skadat ekonomin. Mycket tyder på att vänsterpartiet Syriza kommer att få stora framgångar i det kommande valet. Och i EU-borgen sitter man oroligt och undrar hur det ska gå. Överhuvudtaget har vänsterpartier stora framgångar i södra Europa. Detta i motsats till i de norra delarna av kontinenten där det snarare är högerpopulistiska partier som har vissa framgångar. Läs i SvD, AB och HD. Eller mer i HD och ännu mer hos SvD.

Scania
» Pengar luktar: Nyligen avslöjades att EU-kommissionen har inlett en undersökning av en olaglig kartell mellan lastbilstillverkarna Volvo, Scania, Daimler, Iveco, MAN och Renault. Utredningen handlar om avslöjanden av att lastbilsföretagen under tiden 1997-2011 skapat en kartell med syfte att hindra utvecklingen av ny teknik för att minska utsläppen. Syftet var helt enkelt att bromsa utvecklingen så länge den inte var lönsam rent kommersiellt. Det hela har avslöjats av MAN för att dom ska slippa eventuella kommande böter. Yttrandet att Pengar luktar får ju faktiskt en dubbel betydelse i det här fallet. Och naturligtvis är det en skam att stora ledande svenska företag medverkat i en kartell med ett sådant här syfte. Det är en SKAM! Vi får hoppas att EU-kommissionen får fram tillräckliga bevis och att företagen döms till så kraftiga böter att kartellen inte har lönat sig i slutändan. Det kanske kan få andra företag att tänka efter en andra gång. Fri konkurrens? Pyttsan! Som skåning skäms man lite extra. För ni vet väl alla att namnet Scania kommer från Skåne. Det är det latinska (och engelska) namnet på Skåne. Och namnet kommer från lastbilstillverkaren Scania i Malmö som en gång slogs ihop med Vabis i Södertälje till Scania-Vabis som sedan förkortades till Scania. Det vill säga lastbilarna heter egentligen Skåne!

Moderatar gillar de med pengar
» Det nya Bidragssverige: När Moderata politiker och andra företrädare för Högeralliansen tjatar om "Bidragssamhället" så är det viktigt att tänka på vad det är dom pratar om. Dom där bidragen dom pratar om i förklenande ordval är i allmänhet i själva verket försäkringar som man på olika sätt betalar in en premie för, för att sedan få utbetalning när det behövs. Det handlar om Sjukförsäkringen, Arbetslöshetsförsäkringen och så vidare. Men för att få det hela att låta förnedrande och få sjuka och arbetslösa att skämmas så föredrar dessa politiker att kalla det för bidrag istället för försäkring. Det är alltså inte Bídrag, det är Försäkringar. Men det finns ett annat Bidragssamhälle i Sverige. I Moderatghettot Danderyd beräknas varje familj i genomsnitt få drygt 8.000 kronor i bidrag varje månad från alla oss andra skattebetalare. Det är enkelt uttryckt 100.000 på ett år. Det rör sig om bidrag för att bygga till villan i form av ROT-avdrag, bidrag för att anställa någon att klippa gräsmattan och städa villan i form av RUT-avdrag. Och det rör sig om skattebidrag för att betala räntan på huslånet i form av avdrag på skatten för räntan. Det är detta Bidragssamhälle man går till val för att bevara samtidigt som Sjukförsäkring och Arbetslöshetsförsäkringen begränsas. Tänk på detta nästa gång Moderaterna pratar om Bidragssamhälle.


Rör inte min kompis

fredag 2015-01-02
Så är vi då inne i ett nytt år
tyckeri nummer 6441

» Allt våld är fel: Jag ser att Sverigedemokraternas Ungdomsförbunds vice ordförande William Hahne har varit ute och festat på nyårsafton. Och han uppger då att han blev helt oprovocerat slagen av en invandrare så att blodvite uppstod. Han var också mycket snabb med att Twittra om händelsen med dokumenterande bilder. Det ska erkännas att det finns de som hyser visst misstroende mot den uppgivna händelsen. Något som jag naturligtvis inte har en aning om. Men, helt klart är att ALLT våld är fel. Själv tycker jag det ser konstigt ut på de båda bilder som publicerats. På bild ett rinner blodet från en skada över vänster öga. På bild två är det hela spegelvänt och han har ett jack över höger öga. Men någon av bilderna har väl spegelvänts? Men jag tar inte ställning. Jag vet ingenting. William Hahne tillhör den grupp inom SDU som ligger lite risigt till i förhållande till SD:s partiledning. En sökning på nätet gav mig t.ex. följande citat från honom: - "Den här utvecklingen är tyvärr symptomatisk för det sjuka, feminiserade samhälle vi lever i - de etablerade partierna och media kommer antagligen inte att vara nöjda förrän Försvarsmakten börjar spotta ur sig genuscertifierade, kramgoa soldater värdiga Miljöpartiets ickevåldsförsvar". Och det visar kanske lite vad det är för en person. Jag ser också att det varit en liten diskussion om William Hahnes förhållande till sanningen. Uppenbarligen är William Hahne militär, närmare bestämt fallskärmsjägare. Och det har varit en akademisk diskussion huruvida han hade rätt att kalla sig just Fallskärmsjägare när han gjorde det. En diskussion som jag, om jag ska vara ärlig, inte begriper ett dugg av. Däremot är mitt förtroende för Fallskärmsjägare överhuvudtaget mycket lågt. Jag gjorde min militärtjänst vid S2 i Karlsborg. Och där låg även Fallskärmsjägarskolan. Och min erfarenhet av dessa "idioter" är nog att dom hade mer muskler än hjärnsubstans. Men, som sagt, våld löser aldrig några problem. Det skapar bara ännu mer problem. Man ska ALDRIG använda våld mot någon pga politisk åsikt eller religion. Sedan må det handla om attacker på moskéer eller synagogor eller att slå på SDU:are!
SDU:s syn på svenskhet

Moderaterna har gjort sitt
» Moderat inbördeskrig: Vårt lokala lilla Moderata inbördeskrig fortsätter. Jag ser i dag i morgontidningen att min gamla arbetskollega Mats Kongstad nu valt att avsäga sig sitt uppdrag i Kommunfullmäktige här i Åstorp. - "Med anledning av min brist på förtroende för den moderata kommunfullmäktigegruppens ledarskap avsäger jag mig härmed uppdraget som ledamot av kommunfullmäktige i Åstorps kommun" heter det i Mats avskedsbrev till Fullmäktige. Det hela är naturligtvis ännu ett steg i konflikten mellan Moderaternas starke man i Åstorp, Pontus Pålsson, och de flesta andra. Han har blivit fråntagen nyckeln till Kommunkontoret pga upprepade konflikter med personalen. Hans uppträdande där har blivit klassat som ett arbetsmiljöproblem. Flera ledande Moderater har redan tidigare hoppat av politiken. Men, den förtroendeomröstning i Fullmäktigegruppen som hölls vann hann. Omröstningen slutade 3-3 (där hans egen röst var en av de tre som röstade för förtroende). Som ordförande hade han sedan utslagsröst... Det tråkiga är att den Moderata regionledningen inte vågar ta i konflikten, men det finns ju skäl till detta!

miljöpartiet
» Mobba Miljöpartiet: Det är uppenbart att man från Högeralliansen på senare tid har utsett Miljöpartiet till främsta mobbobjekt. Senast manifesterat av Jan Björklund som i dagarna deklarerat att Högeralliansen gärna hade släppt fram en ren Socialdemokratisk regering, bara man kickat ut Miljöpartiet. Och detta är ju inte första uttalandet från företrädare för Högeralliansen som går ut på att Miljöpartiet är det värsta som finns. Jag har till och med sett uttalanden från ledande företrädare för Högerallianspartier som lätt kunnat tolkas som att hellre samarbete med Sverigedemokraterna än med Miljöpartiet. Jag förstår inte denna taktik! Och jag undrar vad det hela egentligen beror på. Om man bara letar efter någon syndabock, eller om det finns någon praktisk politik bakom. Det närmaste jag kommit är Miljöpartiets motstånd mot byggande av några mil motorväg i en tunnel under delar av Stockholm. Ett projekt som är så dyrt att det stjäler många miljarder från andra infrastruktursatsningar och som bygger på felaktiga trafiksiffror. Men Förbifart Stockholm har blivit ett prestigeprojekt för Högeralliansen (och andra bilismälskare) i Stockholm. Kan det vara Miljöpartiets försök att stoppa projektet tillsammans med kravet på att löftet att lägga ner Bromma flygplats äntligen ska infrias som ligger bakom? Jag kan inte komma på något annat. Men jag undrar hur alla de Högeralliansföreträdare känner sig som redan förra mandatperioden och även denna regionalt och lokalt samarbetar med Miljöpartiet? Har dom hyst en djävul vid sin barm? Hur som helst ser jag att Gustav Fridolin också har lite svårt att förstå. Själv har jag ofta lite svårt att förstå mig på Jan Björklund!


Rör inte min kompis

torsdag 2015-01-01 Nyårsdagen
Ett helt nytt oförstört år
tyckeri nummer 6440

Våt stolta flagga
» Kan fakta bita: En förutsättning för att vi ska kunna fatta korrekta politiska beslut är att vi har tillgång till korrekt information. Vad får mig till att skriva ner denna självklarhet? Jo, tankesmedjan Forus har låtit Novus undersöka vilka kunskaper svenska folket har om invandringen, och vad vi anser om denna. Forus undersökning visar tydligt att de som är kritiska till invandringen och flyktingmottagandet och vill minska denna tror att invandringen är mycket större än vad den är i själva verket. Dom tror också att arbetslösheten är större bland invandrare än vad den i själva verket är. Dvs deras främlingsfientlighet beror på att dom har fel uppfattning om verkligheten. Mycket förenklat tror vi att fler invandrar till Sverige än som verkligen gör detta. Vi tror också att färre utvandrar från Sverige än vad som i verkligheten gör detta. Det visar sig också att de som är främlingsfientliga också tror att färre än 40% av de utlandsfödda arbetar. I själva verket är det 63% som gör detta. Bästa metoden att bekämpa Sverigedumokraterna och Rasismen är uppenbarligen att presentera fakta! Läs vad Dagens Nyheter tycker under rubriken - "Många missförstånd i myternas Mecka". Det kan också vara viktigt att påpeka, som historieprofessorn Dick Harrison gör i Svenska Dagbladet, - "Invandrarna är en vinst för Sverige"! Dick Harrison konstaterar att det är just under de perioder i historien då Sverige tagit emot stora grupper invandrare som Sverige också utvecklats som mest. - "Invandringens långsiktiga följdverkningar bör lyftas fram och hyllas. Invandringen har gett Sverige en demografisk, kulturell och ekonomisk nettovinst som svårligen kan överskattas" konstaterar han. Tyvärr tror jag inte att denna typ av fakta biter på Sverigedumokrater och andra som bara tror att invandrare är en kostnad. På dom biter ingenting.

Palestina
» Dra Israel inför domstol: Den israeliska ilskan över att President Mahmud Abbas meddelat att Palestina har för avsikt att ansluta sig till den Internationella brottmålstribunalen ICC fortsätter att sprida sig i Israel. På Israeliskt håll inser man nämligen att man riskerar att dömas flera gånger om för sitt agerande på ockuperad palestinsk mark, som ju är i brott mot alla internationella lagar. - "President Mahmud Abbas beslut att ansluta Palestina till den internationella brottmålstribunalen ICC kommer att bestraffas hårt" säger talesmän för den regerande högerregeringen i Israel. Även i USA är man bekymrade. Samtidigt som man inser att den Israeliska politiken på ockuperad mark är brott mot internationella lagar och kan bli dyr för israeliska företag, israelisk militär och israeliska myndigheter så finns det ett starkt stöd för Israel inom främst det Republikanska partiet. Men man inser också att Israel i verkligheten inte är intresserade av några seriösa förhandlingar om en fredlig lösning på konflikten. Det är nu dags för resten av världen att göra klart för Israel att det inte finns några alternativ till seriösa fredsförhandlingar, som slutar med att Israel måste lämna ockuperad mark tillbaka till Palestinierna.

Moderata Kannibalpartiet
» Kil i blockpolitiken: Vilken effekt får Decemberöverenskommelsen på Blockpolitiken? Den allmänna reaktionen har väl varit att överenskommelsen cementerar blockpolitiken. Men, det finns också de som tror annorlunda. När nu Högeralliansen "lovat" att inte försöka driva igenom sin egen gemensamma budget så kan det ju finnas en öppning för de olika partierna att lägga fram egna budgetar för att på så sätt poängtera sin egen särart och profil, och visa att Högeralliansen faktiskt är fyra olika partier. Inte ett enda parti som tycker likadant i alla frågor. Flera företrädare för de tre mindre partierna i Högeralliansblocket har deklarerat att det kanske är dags att peka på skillnaderna innan de mindre partiernas identitet helt har försvunnit. Och flera statsvetare är inne på att det nu finns en chans för Stefan Löfven att passa på att slå in en kil mellan Högerallianspartierna. Något som oroar andra företrädare för partierna i Högerblocket. Men, faktum är att en allt för kraftig cementering av Högerblocket riskerar att slutgiltigt helt sudda ut de mindre partiernas identitet. Partiernas analyser av valresultatet pekar på detta problem. Kanske är det dags att välja spår. Antingen förklara för partisympatisörerna (och väljarna...) att Högeralliansen faktiskt är fyra olika partier som samarbetar. Eller också fortsätter man på den inslagna vägen och fortsätter att använda Cement, Plastic Padding, Superlim, Karlssons klister och andra metoder för att hålla ihop Högeralliansen tills målet har uppnåtts - det finns bara ett parti kvar!

Det fullständiga arkivet över Svens tyckerier sedan 1997

Besök gärna Sven Tycker på Wordpress

Besök görna Sven Tycker på Blogger
Dagens Måne
Läs Dagens ETC
Byt till ETC-el
Skånes Fria
Fria Tidningen
Expo
Stöd Arbetarrörelsens Internationella arbete
Autism & Asperger Förbundet
Sveriges DX-Förbund, om du vill veta mer om kortvågsradio
Netroots - Socialdemokraterna
Infoo.se-Svenska webbkatalogen

bloggtopplista
BloggRegistret.se
Blogglista.se
Bloggparaden
Politik
Politik bloggar
Reggad på Commo.se
Hör gärna av dig till:
tycker@swl.nu.
eXTReMe Tracker

Lokala länkar:

Åstorps kommun

Åstorps Hembygdsförening

Nyvångs Gruvmuseum

Kvidinge Sockens Hembygdsförening

Åstorps Fotoklubb

Söderåsens Natur

IS Skanne

Åstorpsortens Ryttarförening

Åstorps Cykelklubb

Björnekulla Brottarklubb

Smaker från Söderåsen

Spettkaksbageriet i Åstorp

Skånehill Gård

Dymöllans Ålrökeri

Söderåsens Forsgård

Tomarps Kungsgård

Sånnagården

Tingvalla

Galleri Hultman

Hotell & Restaurang Rosenberg

Skåneleden

Björnekulla Fruktindustri

Godbiten Konditori

Kroglyckans

-


Fåglarna kvittrar

Vill du läsa gamla återanvända åsikter?

Sven tycker oktober-december 2014 Sven tycker - Arkivet    

Sven Ohlsson den 21 april 2007
Och dom fortsätter att kvittra