Djupa politiska och filosofiska tankar - helt gratis - på Sveriges äldsta dagliga blogg
  Sven tycker till. Färdiga åsikter - helt gratis   Sven Ohlsson
Till presumtiva arbetsgivare:
Jag har rakat mig sedan bilden togs!

 
Alla har vi åsikter. En del skriver insändare, andra dagbok eller gårdagens trend - en blogg. Här passar jag på att uttrycka mig fritt. Jag skriver om stort och smått, om allmänna frågor eller privata frågor. Jag hoppas att du tycker det är lika roligt att läsa, som jag har tyckt det är att skriva. Och ha överinseende med att trots att detta troligen är Sveriges äldsta aktiva "blogg" så är detta nog också en av Sveriges fulaste "bloggar"!

Arton år i mänsklighetens tjänst
SVERIGES ÄLDSTA OCH FULASTE DAGLIGA "BLOGG"?

Glöm inte att bokmärka Sven Tycker så att du snabbt kan återvända

Rör inte min kompis

torsdag 2015-07-02
Hur tänker en Sverigedemokrat?
tyckeri nummer 6622

» Högmod går före fall
Annie Lööf är populär

Jag ser en liten länk till att Centerledaren Annie Lööf är överlycklig över att hon är den partiledare som har högst förtroende - bland de egna väljarna. Åtminstone enligt en undersökning som Ipsos gjort på uppdrag av Dagens Nyheter. I hastigheten hittar jag inte den ursprungliga DN-artikeln att länka till. Men, det är några veckor sedan har jag för mig. Hur som helst verkar den goda Annie överlycklig. Hon slåss i toppen med Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt (83%) och Miljöpartiets Gustav Fridolin (81%). Själv får Annie Lööf ihop 87%. I den absoluta botten hittar vi alla hennes Högerallianskollegor med Kristdemokraternas Ebba Busch Thor i den absoluta botten med 46%. Moderaternas Anna Kinberg Batra (65%) och Folkpartiets Jan Björklund (74%) får alla stryk av Socialdemokraternas Stefan Löfven med 75%. Men dom kan glädjas över att dom i varje fall klår Miljöpartiets Åsa Romson på 53%. Jimmie Åkesson ligger förvånansvärt lågt trots allt med 79%. Jag trodde alla Sverigedemokrater älskade Jimmie Åkesson. Tänk vad man kan bedra sig!

Apropå Sverigedemokraterna och gårdagens firande av fotbollsgrabbarna i U21-landslaget som blev Europamästare så hade jag en liten fundering i förmiddags på jobbet hur Sverigedemokraterna egentligen känner för ett svenskt landslag som innehåller ett antal sådana där hemska invandrare. Håller dom ändå på Sverige och firar när dom vinner? Gladdes även Sverigedemokrater när ett landslag som representerar Sverige innehåller en massa invandrare går och vinner? Diskussionen på bänkarna i solskenet på jobbet fortsatte sedan med att jag frågade några av mina arbetskamrater (som nästan alla är födda i andra länder) om dom gladdes över den svenska vinsten. Och det var självklart att dom gjorde sade dom, dom kände sig ju alla som svenskar numera. Men när jag sedan frågade hur dom hade känt om det var mot deras forna hemland som Albanien, Montenegro osv som Sverige spelat finalen, då erkände dom att dom hade fått problem med sina känslor. Undrar hur en spaniensvensk känner om Sverige spelat final mot Spanien? Hade dom fått samma problem med känslorna?

» Bedragare del 192:

Vad spännande! Någon har tydligen skickat pengar till mig enligt nå'n bank i Abu Dhabi. Fast dom berättar inte hur mycket, så jag får väl fortsätta att sväva i osäkerhet. Om jag vill veta, så är det faktiskt bara att klicka på en bilaga berättar dom.

Fwd: PI Advice Transaction Alert from EmiratesNBD Bank/Its Subsidiary

EmiratesNBD Smart Banking smartBUSINESonline@emiratesnbd.com

1 bilaga DOC emirates advice.7z

Attention:

Dear Sir/Madam,

We wish to inform you that a payment instruction has been submitted in your favour as shown on the attached PI advice. A Third Party Transfer transaction(s) totaling (see the advice) have been submitted by your customer with Transaction reference as shown requiring your approval. Should you require any assistance, contact customer care number stated in the attached advice.

Emirates bank

Kindly confirm is required to this email.

Thank you and Best Regards,
SmartBUSINESS Customer Service.
Emirates NBD Bank
P.O. Box 777 Deira,
Dubai United Arab Emirates
Phone: +971 600 540040
Fax: +971 4 327 2996

DISCLAIMER:
"This e-mail message including any of its attachments is intended solely for the addressee(s) and may contain privileged information. If you are not the addressee or you have received this email message in error, please notify the sender who will remove your details from its database. You are not authorized to read, copy, disseminate, distribute or use this e-mail message or any attachment to it in any manner and must delete the email and destroy any hard copies of it.This e-mail message does not contain financial instructions or commitments of any kind. Any views expressed in this message are those of the individual sender and do not necessarily reflect the views of Emirates NBD PJSC, or any other related subsidiaries, entities or persons."

Men, jag har efter en tids funderande bestämt mig för att inte klicka på den där bilagan trots min nyfikenhet. Det troliga är att om jag klickat hade mitt anti-virus program fått totalfnatt. Det hade säkert både plingat och dykt upp fönster på skärmen. ".7z" är en komprimerad fil genom komprimeringsprogammet 7-Zip. Det är alltså ingen .doc fil om ni nu trodde det. Det är alltså bara att slänga skiten i papperskorgen som så mycket annat.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-07-01
En blandad skörd från en nationalist
tyckeri nummer 6621

» Protestera mot den israeliska blockaden:

Palestinas flagga
Som man kunde befara har den israeliska militären bordat, stoppat och kidnappat det svenska Ship to Gaza fartyget Marianne. Fartyget var lastat med medicinsk utrustning och solpaneler för att användas av ett sjukhus i Gaza. Men den illegala israeliska blockaden mot befolkningen på Gaza tillät som väntat inte att denna utrustning nådde Gaza. 100 sjömil (det är nästan 200 kilometer) utanför Gazas kust, på internationellt vatten, stoppades fartyget av den israeliska militären och besättningen (och båten med last) fördes till Israel där besättningen (som bland annat består av sex svenskar) fängslades. Så här skriver t.ex. den svenska författaren Kajsa Ekis Ekman: - "Jag mår dåligt. Jag är tillfångatagen och kidnappad under pistolhot på internationellt vatten. Utsatt för förhör och hot under förhör där också min son används som ett medel i hoten. Utfrågas om personliga och privata saker. Jag blir fotograferad i olika sammanhang och anklagad för att gömma saker på min kropp. Jag ruttnar i en fängelsehåla." Så här gör en "demokrati" (Israel) för att straffa befolkningen i en "diktatur". Inte ens sjukvårdsutrustning får föras in i landet, allt för att straffa befolkningen och tvinga dom till underkastelse.

Israels flagga
Fast israelvännerna i vårt land tycker naturligtvis annorlunda. Vi kan samtidigt se hur ett borgerligt mediemonopol sakta tar över. För inte så länge sedan var "min" lokala tidning Helsingborgs Dagblad en oberoende röst. Med en ledarsida utan allt för tydlig politisk styrning, som mycket förenklat, kunde sparka åt alla håll. Men för inte så länge sedan köpte borgerliga Bonnierkoncernen, genom Sydsvenskan, upp Helsingborgs Dagblad. Och nu har ledarsidan förvandlats till en sedvanlig borgerlig megafon, precis som en majoritet av den svenska pressen. Så här skriver t.ex. Erik Svenning på dagens ledarsida i HD. Det är "konfrontation", "närmar sig Israels kust" och "Ship to Gazas insats är att öka motsättningarna och låsa positionerna". Allt är naturligtvis palestiniernas och Ship to Gazas fel medan den israeliska militären är hjältar. Läs som motvikt även vad Dagens ETC skriver. Senaste nytt är att samma borgerliga monopol, dvs Bonnier, är på väg att köpa upp Aftonbladet. Som ju konkurrerar med Bonniers egen Expressen (som tidigare köpt upp Kvällsposten i Sydsverige och Göteborgs Tidningen i Västsverige. Bara nämnt så där apropå ordet monopol...

Håll sverige rent
» Sverigedemokraternas sida:

I dag var det SD:s dag i Almedalen. Egentligen borde man förbigå det hela med tystnad. Men, det kan man ju egentligen inte heller göra. Jimmie Åkessons strategi för dagen var tydligen ett försök att visa att man har andra åsikter än inom invandring. Så man fjäskar lite med Kristdemokraternas väljare inom familjepolitiken och gjorde en del andra mer eller mindre populistiska utspel. Och allt ska naturligtvis betalas genom minskad invandring. Vad SD ju inte riktigt har förstått är ju att invandring inte BARA kostar pengar utan även ger pengar på några års sikt. Med SD:s sätt att räkna ska vi inte heller skaffa barn. Dom kostar ju bara pengar de första 20 åren. Men sedan betalar dom tillbaka till samhället. Samma sak med invandrare. Dom kostar pengar några år innan dom börjar betala tillbaka. T.ex. genom att hjälpa oss att vinna U21-EM i fotbollen i går.

Men jag tänkte istället berätta om Sverigedemokraternas ledande teflonpolitiker, Kent Ekeroth. Mannen som är för god vän med Jimmie Åkesson för att kunna offras för alla sina klavertramp. Aftonbladet berättar i dag om hur Kent Ekeroth, (för delvis våra skattepengar) firar semester hos sin goda kompis, porrkungen och skattesmitaren Berth Milton i hans lyxboende på ön Mauritius ute i Indiska Oceanen. Att ledamoten i Riksdagens Skatteutskott är bästa kompis med en av Sveriges ledande skattesmitare är inget som media ska bry sig om enligt Kent Ekeroth. Att han delvis plockar ut skattepengar för sin resa dit är inget han ens vill prata om. Hur som helst är det uppenbart att Kent Ekeroth i sedvanlig ordning kommer undan. Mannen är indränkt i teflon!

» Sverige är bäst:

Heja Sverige

Det kan man väl få säga en så'n här dag när det svenska U21-landslaget i fotboll vunnit EM-pucklan. Alla är vi en sådan här dag lite nationalister och stolta svenskar. Att sedan spelarna heter allt från Guidetti till Carlgren, från Khalili till Larsson, från Milosevic till Helander, från Baffo till Lewicki, från Thelin till Quaison, från Ishak till Hrgota, från Hiljemark till Nilsson osv gör väl det hela tydligt att Sverige är en lyckad mix av allt. Men där vi alla när det gäller är svenskar. Heja Sverige!

» Bedragare del 191:

Att strö pengar

Som sagt många gånger tidigare. Dom här Google-översättningarna som inte korrekturläses är ofta mycket komiska. Det här är ett av dessa mindre lyckade datoröversatta brev. Det här kom alltså i min mejllåda i dag.

Charles Lån Firm jittree@mua.go.th
on 2015-07-01 14:16

Behöver du en ekonomiskt stöd? CHARLES WILLS Lån kemikaliemyndigheten ut kredit på 3% ränta, behöver du lån för att betala dina räkningar, din skulder eller i affärssyfte? Om ja, sedan kontakta oss idag via e-post:
charlesfinance60@yahoo.com
Vänligen alla svar eller svar ska skickas till. charlesfinance60@yahoo.com

Läs igenom ett antal gånger. Försök sedan att undvika att skratta så att du gör på dig. Finns det verkligen någon som blir lockad av att ta ett lån från någon som skickar ut ett sådant här mejl? Ibland förstår man hur det kan ha blivit som det blev. Men jag kan inte, hur jag än funderar, komma fram till hur översättningsprogrammet lyckats få in "kemikaliemyndigheten" i det här. Men jag har roat mig med att översätta tillbaka det här stycket: - "CHARLES WILLS Lån kemikaliemyndigheten ut kredit på 3% ränta" tillbaka till engelska, och får då: - "CHARLES WILLS Grant Agency of credit at 3 % interest rate". Så det kanske förklarar en del.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-06-30
Den grekiska dokusåpan
tyckeri nummer 6620

» Grexit:

Greklands fflagga
Kapten Euro
Såpan Grekland fortsätter. Oberoende av när man skriver en kommentar i ämnet kan man vara övertygad om att den är inaktuell när man lagt ut det hela på nätet och någon kan läsa mina tyckerier. Men, grunden till de akuta problemen är att Euro-länderna släppt in nya medlemmar som egentligen inte uppfyllt villkoren för att vara medlemmar. Allt för att visa att Euro-valutan är en succé. Grekland är inte det enda exemplet på detta. Grekland har haft en misskött ekonomi och borde aldrig släppts in. När sedan Grekland inte befunnit sig i samma fas i ekonomin som stora delar av övriga länder inom Euro-zonen (med Tyskland i spetsen) så har detta inneburit att den ekonomiska politik (räntor t.ex.) som förts inom Euro-zonen har anpassats till att passa konjunkturläget i Tyskland mm. Effekten har blivit att det förts helt fel politik för Grekland vilket gjort att läget i Grekland försämrats för Grekland av politiken istället för förbättrats. För att "hjälpa" Grekland har landet fått stora lån, med villkor att göra stora nedskärningar i statsbudgeten. Nedskärningar som gjort att ekonomin ytterligare försämrats, som resulterat i nya lån med villkor på ytterligare nedskärningar. Nedskärningar som resulterat i en ännu sämre situation. Osv osv. Den grekiska ekonomin är den snabbast fallande ekonomin i världen. Det enda område i den grekiska statsbudgeten som man från EMU och EU inte krävt enorma nedskärningar i är militära investeringar. Grekland har alltså fortsatt att göra stora inköp av militär utrustning - från Tyskland främst. Utrustning som man inte behövt. Till slut har den grekiska högerregeringen fallit och ersatts av den nuvarande vänsterregeringen ledd av Alexis Tsipras parti Syriza, som ställt nya krav. Tsipras är medveten om att EU inte kan tänka sig att Grekland lämnar Euron. I Eurons stadgar står nämligen att ett land som en gång gått med inte kan lämna. Ett inträde är för evigt! Att låta Grekland lämna är alltså helt omöjligt. Det skulle ju vara att statuera ett exempel - det går trots allt att lämna Euron. Man är inom Euro-ledningen vettskrämda för vad det skulle innebära om man visar att ett medlemskap trots allt inte är för evigt. Det går att lämna. Vem blir de nästa att vilja lämna? Detta är alltså Tsipras medveten om och använder som utpressning för att få igenom bättre villkor som skulle göra att den grekiska ekonomin slutar att störtdyka och kanske har en chans att komma på fötter. Jag tror att enda chansen för Grekland (och Euron) är någon form av skuldavskrivning där man helt enkelt konstaterar att Grekland inte kan betala tillbaka sina skulder. Långivarna får nöja sig med vad som är möjligt. Samtidigt måste man låta den grekiska ekonomin att utvecklas så att staten får in skattepengar igen. Detta sker genom att människor börjar konsumera på nytt så att momsintäkter flyter in. Att folk kan börja jobba så att löneskatter kommer in. Och, att skattesystemet reformeras så att förmögna och höginkomsttagare börjar betala in skatter och inte smiter undan. I annat fall kommer Grekland att "tvingas" vända sig till andra för lån (både Ryssland och Kina har erbjudit sig att låna ut pengar). Eller helt enkelt gå i konkurs! Fast när jag skrivit färdigt, korrekturläst och lagt upp på bloggen så har antagligen allt förändrats.

Annie Lööf - jag vill bestämma
» Kampen om högertiteln:

Kampen om vem som ska leda Högeralliansen kan bli hård. Centerpartiets Annie Lööf anses av allt fler kommentatorer aspirera på att bli ny HA-ledare och därmed ta över denna roll från nya moderatledaren Anna Kinberg Batra som trots allt inte gjort så många glada än. Som jag sagt redan innan så satsar Annie Lööf också starkt på att bli Näringslivets favorit. Och det har hon lyckats med ganska bra. Enligt Dagens Industris barometer leder hon förtroendeligan före Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Anna Kinberg Batra finns inte med i toppen. Annie Lööfs satsning på nyliberalism och en politik för Näringslivets bidragsfrossa har än så länge gett god utdelning. I varje fall när det gäller förtroendet bland Näringslivets toppar. Och ambitionen är helt uppenbart att ta över ledartröjan för Högeralliansen.

Ebba Busch Thohr predikar

En annan som kämpar starkt för att ta över Högertröjan är nya KD-ledaren Ebba Busch Thor. Men hon har nog inga ambitioner att ta över någon ledartröja inom HA. Snarare har hon nog ambitioner att driva Kristdemokraternas politik så långt till höger som möjligt. Troligtvis har hon en förhoppning om att detta ska stoppa det Kristdemokratiska raset. Kristdemokraterna är det enda partiet i den svenska Riksdagen som i varje val under hela detta århundrade (dvs 2002, 2006, 2010 och 2014) har fått sämre siffror än vad man fick i valet innan. Partiet är efter ett ständigt ras helt enkelt på väg ut ur Riksdagen. Redan förra valet räddades partiet med största sannolikhet kvar av stödröstare från andra Högerallianspartier som röstade på Kd för att rädda partiet kvar i Riksdagen. Troligtvis hoppas Ebba Busch Thor på att locka till sig nya väljare från Moderaternas högerflygel (genom allmän högerpolitik) och från Sverigedemokraterna (genom att driva "kravpolitik" med krav på hårda tag mot invandrare). Frågan är dock vart gamla Kd-väljare som trodde på Kd som ett kristet, socialt, humant välfärdsparti ska ta vägen. Många kommer nog att följa Peter Althins exempel och lämna partiet om Ebba Busch Thors kraftiga högersväng fortsätter. Men, åker man ut kommer man att vara saknad av få!


Rör inte min kompis

måndag 2015-06-29
En tågnörd tycker till
tyckeri nummer 6619

» Järnvägsinvesteringar:
Ett gammalt snabbtåg

Vi börjar närma oss allt mer den dag då investeringen i det som kallas Höghastighetsjärnvägen kommer igång. I grunden handlar det om att bygga en separat järnväg från Stockholm - Jönköping där det sedan delar sig i två delar. Dels till Malmö (- København - Hamburg osv) och dels till Göteborg. Nu läser jag att man i Skåne kommit mer eller mindre överens hur det ska byggas i Skåne, även om man inte är helt eniga i alla bitar. Och jag tycker att detta är en helt utmärkt idé. Inte bara för att vi behöver snabbare tåg. Men att bygga nya spår för snabbare tåg lämnar plats på de befintliga spåren för en förbättrad godstrafik och regional persontrafik. Ju fler tåg som ska samsas på samma spår och som inte kör i samma hastighet skapar problem. Bort med de riktigt snabba tågen från dagens spår ger som sagt gott om plats till annan trafik. Investeringen är alltså helt korrekt. Problemet är det inte redan är gjort. Problemet är att beslutsfattarna är så rädda för att låna pengar till investeringar. Problemet är att effektiviteten troligtvis kommer att försämras av krav på fri konkurrens, en massa upphandlingar och tillkrånglade uppdelningar mellan många olika intressenter som alla ska kunna tjäna sin slant på det hela. Sätt fart - NU!

Det är dags för ansvariga politiker och beslutsfattare att skaffa sig en helhetssyn på det svenska järnvägsnätet. Att sluta göra det till en lekstuga för olika entreprenörer som var och en gör sin del, men utan fungerande samordning. Att till exempel återföra underhåll av järnvägsnätet till en ansvarig istället för att lägga ut det på anbud till lägstbjudande. I en utredning som lagts fram får Trafikverket hård kritik för dålig kontroll över vart pengarna egentligen går. De flesta är eniga om att ett stort skäl till problemen är det upphandlingsraseri som präglar Trafikverkets verksamhet. Ett ämne som jag har skrivit om på Sven Tycker flera gånger tidigare. Till detta kommer att det tydligen fungerar dåligt på kolossen Trafikverket. Kanske var den tidigare uppdelningen på ett Vägverk, ett Banverk osv inte helt fel. Frågan om privatisering och upphandling är ett svårt bekymmer eftersom Sverige inte får göra det som är bäst för Sverige och dess befolkning eftersom EU i sedvanlig ordning lägger sig i. DEN kolossen rår ingen på förrän den har rasat ihop helt. En utredning av en viss Gunnar Alexandersson, med bakgrund som vice VD för Tågoperatörerna, kom föga överraskande fram till att avreglering och privatisering inte är fel. När den förra Högeralliansregeringen tillsatte honom för utredningen gjordes liknelsen: - "Som att låta SEB:s vd Annika Falkengren utreda bankbonusar". Utredningens slutsats var alltså ingen överraskning. Läs gärna vad tidningen ETC skrev för en tid sedan. Eller läs och lyssna på när SR:s Kaliber granskade det hela, del 1 och del 2. Ta tåget!

» Bedragare del 190:

Så spännande att Scott Kennedy testamenterat motsvarande nästan 190 miljoner kronor till en så anspråkslös gammal gubbe i Sverige som er bloggare. Jag blir nästan rörd över att ryktet om att en så underbar människa som jag är har spritt sig ända till denna starkt troende kristna man. Det är nästan så att jag får tårar i ögonen när jag tänker på allt gott jag skulle kunna göra med slantarna. Så här skriver alltså advokaten.

Notification of Bequest

E-postbedragare
On behalf of the Trustees and Executor of the Estate of Late Scott Kennedy ,I hereby attempt to reach you again. I wish to notify you that late Scott Kennedy made you a beneficiary to his will.He left the sum of twenty three Million two Hundred Thousand Dollars.($23,200,000.00 ) to you in the codicil and last testament to his will.

This may sound strange and unbelievable to you, but it is real and true. Late Scott Kennedy until his death was a very dedicated Christian who loved to give out.

His great philanthropy earned him numerous awards during his life time, Late Scott Kennedy died at the age of 71 years.According to him this money is to support your activities and to help the poor and the needy.

Please fill the information below for re-confirmation and more directives

1.Full Name
2.Telephone number
3.Age
4.contact address/Country
5.occupation

Yours in service,
Mr.Francis Gilbert(Esq.)

Fast det är ju klart. Det känns ju lite oklart att denna goda man aldrig kontaktade mig medan han fortfarande levde. Och var levde han egentligen? Ingenstans i mejlet står var den gode Scott Kennedy levde sina dagar. En sökning på nätet efter namnet leder främst till en amerikansk stå-upp komiker som dog för några år sedan. Men han blev tydligen inte ens 50 år gammal. Ett försök att få en ledtråd genom att kolla var advokatbyrån håller hus gav inte heller något bra resultat. Att en advokat jobbar med en Hotmail-adress är ju verkligen inte förtroendeingivande. Och en sökning på den aktuella advokatbyrån ger bland annat det här svaret! Detta är tydligen Scam typ 419... - "The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc." Roligare än så här blev det alltså inte. Släng skiten i papperskorgen i sedvanlig ordning!


Rör inte min kompis

söndag 2015-06-28
Gotland på gott och ont
tyckeri nummer 6618

» Olof Palme vrider sig i sin grav
Olof Palme

Olof Palme är en av mina politiska idoler. Men han gjorde ett stort misstag i sitt politiska liv - Almedalen! I dag drar hela Almedalen-jippot igång. Det som en gång i tiden började med att Olof Palme på sin semester höll ett tal har utvecklats till landets största kommersiella jippo. Dagens Svenska Dagbladet har en 52-sidig annonsfinansierad bilaga om just Almedalen-jippot. Och den handlar alltså inte om politiker som håller tal för att presentera sin syn på vårt samhälle utan om mer eller mindre kommersiella aktörer som försöker locka in makthavarna i just deras "tält" för att övertyga dom om att deras lösning på av dom skapade problem är just den lösning som hela mänskligheten gått och väntat på under hela de senaste århundradena. Fast det är klart, det är tveksamt om det blir bättre av alla de politiker som invaderar Gotland? En invasion som är högst verklig i motsats till det hot om en förestående rysk invasion som amerikansk krigsindustri och amerikanska Försvarsdepartementet försöker övertyga oss om. Inleder bland partiledarna gör tydligen Centerledaren Annie Lööf som uppenbarligen ska presentera de geniala lösningar för svenskt näringsliv och svensk arbetsmarknad som hon och hennes kollegor inom HA (Högeralliansen) inte lyckades komma fram med under de 8 år man satt vid makten och kunde genomfört dom. Men dom lyckades i varje fall införa en sänkning av arbetsgivaravgiften för ungdomar. En "reform" som numera döms ut av i stort sett alla ekonomer som helt verkningslös mot ungdomsarbetslösheten. Men mycket effektiv för att med mångmiljardbelopp av våra skattepengar subventionera en del av Näringslivet. Men det var väl syftet också. Det nya Bidragssverige! I en debattartikel som Annie Lööf skrivit ihop med arbetsgivarorganisationen Almega visar hon var skåpet ska stå. Dvs mer pengar till arbetsgivarna och mer pengar till de som tjänar lite mer (höjt tak för statlig skatt innebär just det eftersom normala löntagare inte betalar någon statlig skatt redan i dag). Dvs bidragen går till de som redan har det relativt bra förspänt istället för till de som är beroende av stöd.

» Vem är det militära hotet?

Skapa fred istället

1988 var USA:s militärutgifter 557 miljarder dollar medan Sovjetunionens utgifter var 443 miljarder. 2013 hade USA ökat sina utgifter till 640 miljarder (upp 15%) medan Rysslands utgifter sjunkit till 88 miljarder (ner 80%). Fundera sedan över hur många krig som USA under den perioden varit inblandade i (startat upp). Jämför det med hur många krig Sovjet / Ryssland under samma tid varit inblandade i (startat upp). Det är egentligen ganska fascinerande att vi därför helt plötsligt har byggt upp ett läge där Ryssland börjat utpekas som ett enormt stort militärt hot. USA är en någorlunda fungerande demokrati. Men, USA anser sig också ha rätt att militärt lägga sig i konflikter i hela världen så fort man anser att amerikanska intressen kan vara hotade. Ryssland är INTE en demokrati, Putin anser sig ha rätt att göra precis som han för tillfället anser vara lämpligt för honom (och Ryssland). Stater som befinner sig inom vad Ryssland anser vara deras intressesfär har en stark diktatur som granne och som man på olika sätt måste förhålla sig till. Men, Sverige befinner sig inte inom denna intressesfär så hotet mot oss är mycket minimalt. Däremot bygger vi upp en situation där vi istället upplevs som ett hot mot ryska säkerhetsintressen ju mer vi närmar oss till NATO och blir en del av det NATO som Ryssland upplever som ett hot. Tänk på att ett medlemskap i NATO inte bara innebär att vi skulle få hjälp från NATO vid en konflikt. Det innebär också att vi förbinder oss att hjälpa andra NATO-medlemmar (inklusive USA) som hamnar i konflikt. T.ex. genom att upplåta svensk mark för NATO:s upprustning. Den svenska alliansfriheten och neutraliteten har effektivt skyddad svenska intressen i mer än 200 år. Låt dom fortsätta att skydda våra intressen lika många år till!

» Sverigedemokrater bråkar - förvånad?

Sverigedemokrater

Jag ser att Expressen har kommit över några papper som visar hur man centralt inom Sverigedemokraterna oroas över bångstyriga medlemmar runt om i landet. På en karta kan vi t.ex. se i vilka kommuner som det är mer eller mindre akut med att lösa konflikter. Och det här bottnar naturligtvis i att ett suspekt parti med besynnerliga idéer ofta lockar till sig en hel del mer eller mindre suspekta individer. Sverigedemokraterna är i dag ett extremt centralstyrt parti, och då får man problem. På kartan ser jag t.ex. att mitt eget Åstorps grannkommun Bjuv är rödmarkerat. Det innebär att det "krävs åtgärd snarast". Vid förra kommunvalet var Bjuv SD:s bästa kommun, men vid senaste kommunvalet blev man helt utan mandat. Orsaken var att hela partiledningen lämnat SD och bildat eget. Och man tog över alla mandaten i valet. Jag förstår att det "krävs åtgärd snarast". Fast jag vet inte vilken åtgärd man ska vidta eftersom partiet väl inte finns i Bjuv längre. Thorfinn Rumpsmiskare kanske ska göra ett besök i Bjuv?


Rör inte min kompis

lördag 2015-06-27
Tro inte på allt
tyckeri nummer 6617

» Veckans överdrivna hype:

Skapa fred istället
För några dagar sedan fick de svenska krigshetsarna en rejäl vitamininjektion. En suspekt amerikansk tankesmedja som heter CEPA (Center for European Policy Analysis) offentliggjorde en rapport vid namn The coming storm som handlade om att Sverige och Finland borde gå med i NATO. I en bisats berättade man att Ryssland för en tid sedan övat på att invadera bl.a. Gotland. Och svenska media och militära "experter" fick totalparanoja. Uttalandena från olika s.k. "experter" spred sig som en löpeld. Och naturligtvis var slutsatsen att Sverige måste rusta ordentligt och ansluta sig till NATO. Dvs just det syfte som tankesmedjan Cepa hade med sin rapport. Fast det fanns lyckligtvis de som fortsatte att ha båda fötterna på jorden och konstaterade att det hela naturligtvis var ett led i propagandakriget.

Vad är då CEPA för något? CEPA (Center for European Policy Analysis) är en amerikansk tankesmedja med syfte att knyta starkare politiska och ekonomiska band mellan USA och forna Östeuropa. Bland finansiärerna hittar vi en hel del av amerikansk militärindustri (som Lockheed Martin, Sikorsky och Bell Helicopters) och Amerikanska Försvarsdepartementet! Detta förklarar en hel del varför rapporten innehåller det den gör... Den amerikanska tankesmedjan CEPA:s rapport har ju som vi kan förstå ett syfte. Och tittar man på CEPA:s mål och vilka som finansierar det hela förstår man bättre vad syftet är. Detta är helt enkelt den amerikanska krigsindustrin och det amerikanska försvarsdepartementets lydiga instrument.

Säg nej till NATO
Rapporter som den här (som svensk media lydigt sprider vidare) är ett led i propagandakriget. Men verkligheten är ju den att alla stormakter naturligtvis har planer redo för hur man ska göra vid olika händelser. Skulle Sverige ansluta sig till NATO och läget mellan USA och Ryssland skulle ytterligare försämras finns det stora risker för att NATO (dvs USA) skulle placera militär på Gotland för att "skydda" Östersjön och Baltikum. Jag är övertygad om att planerna för detta finns i en skrivbordslåda i Pentagon. Övningar på liknade åtgärder skedde ju för bara några veckor sedan i både Norrland och i Skåne. En sådan åtgärd skulle Ryssland uppfatta som ett hot. Alltså gäller det att vara först och inte låta NATO befästa Gotland. Planer för hur man ska agera vid olika händelser finns hos alla militära makter. Det är inget att hetsa upp sig för.

Däremot ska vi kanske vara oroliga för vilka syften amerikansk militärindustri och amerikanska Försvarsdepartementet har med att sprida den här typen av rykten. Tyvärr är den här typen av inslag i propagandakriget effektiva. Fundera lite på vilka syftena är!

» Sverigedemokrater slåss för väsentligheter:

Jag ser att Sverigedemokraterna börjar intressera sig för väsentligheter. I Stockholm har därför Sverigedemokraterna motionerat om att det borde införas en klädkod under kommunfullmäktiges sammanträden i stadshuset. Tydligen tycker SD-ledamöterna inte att alla folkvalda klär sig tillräckligt snofsigt. Det är tur att jag inte bor i Stockholm och hade blivit invald i kommunfullmäktige där. Jag tvivlar på att jag ens äger några snofsiga kläder som skulle fått godkänt av dessa Sverigedemokrater (eller ens "experten" Camilla Thulin). Jag undrar om SD:s egen partiledare Jimmie Åkesson klädde sig tillräckligt snofsigt när han för ett antal år sedan var aktiv i ordenssällskapet Lidskjalf i Lund och kallade sig Thorfinn Rumpsmiskare?

Sverigedemokraterna älskar Thorfinn Rumpsmiskare

» Bedragare del 189:

Honungsbi
Den här mannen är verkligen ute och reser. Det känns lite skumt att i dag lägga in en kommentar till ett blogginlägg från mars 2013 för att vilja sälja honung. Jag avstår i varje fall från att publicera bloggkommentaren.

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Ett glatt påskbudskap":

How about regional, raw honey?

Also visit my blog post natural healthy concepts reviews

Dessutom har jag min egen hovleverantör av denna underbara naturprodukt, honung. Min arbetskollega Bato är också biodlare och jag är snart själv expert på att skilja mellan olika sorters honung. En underbart god och nyttig naturprodukt som jag redan som barn lärde mig att uppskatta eftersom min morfar var biodlare. Den där skeden med honung jag fick när jag kom på besök var mums! Det får inte förstöras av oseriösa bloggspammare.


Rör inte min kompis

fredag 2015-06-26
Sommardag
tyckeri nummer 6616

» Kärnkraftens kris:

Atomkraft nej tack
Den svenska kärnkraften befinner sig i kris. Vattenfalls och Eons besked om att slutligt stänga ner 4 gamla kärnkraftsreaktorer har skapat panik hos landets kärnkraftskramare med Folkpartiets Jan Björklund i spetsen. Han och dom andra tror nämligen att det inte kostar något att driva ett kärnkraftverk så då kan det ju inte bli för dyrt heller. Därför måste det kännas som ännu en rak höger i planeten när det nu berättas att Vattenfall skruvat ner produktionen i de kärnkraftverk som trots allt är i drift eftersom elen från kärnkraften inte kan konkurrera med billigare el som produceras av de svenska vattenkraftverken och vindkraften. Det är dags för Janne och dom andra kärnkraftskramarna att inse, att den fria marknaden som dom så vackert förespråkar i andra fall, just nu har inlett avvecklingen av svensk kärnkraft. Oskarshamn 2, som det senaste beskedet gällde, har redan stått stilla i flera år eftersom det krävs många sköna miljarder i upprustning för att detta gamla och ganska slitna kärnkraftsaggregat skulle kunna producera el på ett säkert sätt. Eon drog helt enkelt slutsatsen att det blev alldeles för dyrt att fullfölja dessa investeringar. Det är dags för Jan Björklund att inse att det alternativ i folkomröstningen om kärnkraft som en gång hölls, och som innebar en "Avveckling med förnuft" nu har nått till den punkt där förnuftet bestämmer att det är dags för avveckling. Folkomröstningen beslutade också att det inte skulle byggas ny kärnkraft. Och även här säger förnuftet och marknaden samma sak. Det blir för dyrt! De få länder som trots allt bygger nytt gör det med stora subventioner från skattebetalarna. Det lönar sig inte företagsekonomiskt! Det är bara för Jan Björklund att inse detta, eller han har för svårt för att fatta så komplicerade saker som Marknadsekonomiska realiteter?

» Bedragare del 188:

Ibland blir dom komiska. Jag upphör aldrig att fascineras av komiska "google-översättningar". Ibland blir det helt enkelt för komiskt. Hur som helst dök det här erbjudandet upp på morgonen.

Få ut din €50 presentkort för Clas Ohlson!

Clas Ohlson

Bra gjort, Din e-postadress valt!
Hej sven@swl.nu,

Se till att du hävdar din chans att vinna denna kupong. Om du inte gör det, måste vi ge det här en chans att nästa lyckliga vinnaren.

Dagens Draw: sven@swl.nu

Dela dina åsikter och erfarenheter med andra genom att besvara och hämta ut ditt presentkort från clas ohlson!

Fortsätta

Detta är en annons
(eller motsvarande Visakort)

För att avregistrera besök här
PO Box 1960 #22445 Wilmington, DE 19899

Jag undrar varför det var bra gjort av mig att bli utvald? Att det är en annons (om än en oseriös sådan) begriper jag. Men det där med "eller motsvarande Visakort" det begriper jag inte alls. Och varför jag ska åka till USA för att avregistrera mig, det begriper jag verkligen inte. Möjligen skulle det vara för att slå någon på käften som skickar ut det här dravlet. Som jag sagt snart 200 gånger, släng skiten i papperskorgen! Jag gjorde förresten ett försök att vidarebefordra skiten till Clas Ohlson "för kännedom". Men det var inte så lätt, dom har ju inte en e-postadress (för att slippa så'n här skit) utan ett formulär att fylla i. Och att kopiera mejlet var inte så lätt, för det formuläret fick inte innehålla ett antal tecken - som finns i mejlet.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-06-25
Lönedag
tyckeri nummer 6615

» Min kärlek till siffror:
Moderata Kannibalpartiet

Det publiceras ju nya väljarundersökningar flera gånger i veckan. Så man skulle kunna skapa en speciell blogg bara för att kommentera alla dessa. Och med tanke på att dom ofta visar olika resultat så finns det alltid något nytt spännande att kommentera och tycka till om. Nu är det väl några dagar sedan jag sist kommenterade fenomenet väljarundersökningar så jag tänkte tycka till lite om den Ipsos-undersökning som Dagens Nyheter i dag publicerar. Dagens Nyheter gläds främst över att de fyra Högerallianspartierna sammanlagt är en halv procentenhet större än de tre Rödgröna partierna. Å andra sidan skulle Kristdemokraterna åka ur Riksdagen så att det ryker, så i ett val med dessa siffror skulle de Rödgröna ändå bli större i Riksdagen. Att man är störst beror inte heller på ökat stöd, Högeralliansen tappar 1,3 procentenheter från förra månaden. Undersökningens stora förlorare är Centerpartiet som skulle fått 5,4% och tappar 1,4 procentenheter sedan förra månaden och blir därmed till och med mindre än Folkpartiet och skulle blivit Riksdagens minsta parti. Är Annie Lööfs smekmånad över? Näst största förloraren är Kristdemokraterna som, som sagt, åker ur Riksdagen så att det ryker. 2,7% och ett tapp på 0,8 procentenheter. Kan det vara ett resultat av Ebba Busch Thors tydligt markerade högergir? Den stora vinnaren är i sedvanlig ordning Sverigedemokraterna som nu får 15,9% vilket är 1,9 procentenheter upp. Det lönar sig fortfarande att vara populist utan att behöva ta något ansvar. Övriga förändringar är inte så stora. Socialdemokraterna är fortfarande störst med 27,1% (-0,6). Uppenbart är att Stefan Löfvens fega politik inte tas emot med glada miner. Moderaterna får 26,6% (+0,5), dvs ingen större förändring. Vänsterpartiet på 6,4% (-0,4) och Miljöpartiet på 6,5% (-0,2) ligger i stort sett stilla på ungefär samma siffror. Ett halv trappsteg under på 5,8% (+0,4) hittar vi Folkpartiet som alltså numera trots att man ligger på sjätte plats i landet nu är näst störst av HA-partierna. Tystnaden ger uppenbarligen utdelning för Jan Björklund. Feministiskt Initiativ får 2,3% (+0,4) och är alltså nästan lika stora som Kristdemokraterna. Och skulle man räkna in FI till de Rödgröna skulle dessa blir större än Högeralliansen (42,3 - 40,5). Fast å andra sidan ska man då kanske räkna Sverigedemokraterna till högerblocket... Ett annan intressant faktum man kan konstatera är att Moderaterna (26,6%) är i stort sett dubbelt så stora som de tre stödpartierna (Fp+C+Kd) är tillsammans (13,9%). Är det inte dags att lägga ner dessa småpartier som egentligen inte fyller någon annan funktion i svensk politik än att agera stöd till Moderaterna? Man skulle ju spara en hel del pengar på minskad administration!

Maud Olofsson funderar
» Mer om Mauds dåliga affärer:

I går hade jag ju vissa funderingar på smitaren och förre centerledaren Maud Olofssons affärssinne. Hennes insats som Näringsminister lär väl mest bli ihågkommet för det som kallas Sveriges sämsta affär någonsin. Som hon sedan alltså var för feg för att ställa upp i Konstitutionsutskottet för att berätta om. Maud Olofsson har även andra dåliga affärer på sitt samvete. Jag ser på flera håll att det lilla bokförlaget MDG Publishing nu har tvingats ansöka om företagsrekonstruktion. Förlaget är helt enkelt konkursmässigt. Vad det har med Maud Olofsson att göra? Jo, på hennes initiativ gav förlaget ut en jubileumsbok i samband med drottning Silvias 70-årsdag. En bok som blev ett fiasko och ruinerade bokförlaget. Annars är Maud Olofssons numera mest känd för sitt ordförandeskap i krognäringens lobbyorganisation Visita. Som satsade många sköna miljoner på kampanjer i samband med valet för att rädda Fredrik Reinfeldt kvar vid makten och för att få bevara skattesubventionerna av krognäringen genom sänkt krogmoms, lägre arbetsgivaravgifter för ungdomar och andra former av bidrag från skattebetalarna. Senast man var aktiva var i kampen för att stoppa förslaget om rökförbud i busskurer, på uteserveringar osv. Just nu är man aktiva med kampanjer för att få behålla möjligheterna att hålla personal visstidsanställda i all evighet utan anställningstrygghet men med krav att ligga med mobilen inom räckhåll dygnet runt om arbetsgivaren skulle ringa. Gissa vad jag tycker om Maud Olofsson?


Rör inte min kompis

onsdag 2015-06-24
Smått och gott en onsdag
tyckeri nummer 6614

» Invandringsfakta:
Älska din nästa

Nästa gång nå'n främlingsfientlig invandrarhatare tar upp frågan om att stänga gränserna så påminn om att ungefär 7% av svenskarna i dag bor utomlands. Menar hen att gränserna ska stängas överallt så att alla dessa svenskar ska utvisas tillbaka till Sverige? Människor har alltid rest och flyttat. Folkvandringar har skett så länge mänskligheten funnits till. Eftersom det i dag är lättare att resa än "förr i tiden" är det kanske också fler i dag som flyttar. Men människor har alltid brutit upp från sin "invanda" miljö för att försöka på någon annan plats. Om vi alla tittar i våra egna stamtavlor ska vi se att vi alla har anfäder som en gång i tiden betecknades som "invandrare". Själv har min mammas släktforskning visat att jag härstammar från de valloner som invandrade till Sverige på 1600-talet. Och det finns även lite annat "utländskt" blod som ryskt t.ex. Dessa valloner var viktiga för den svenska järnindustrin. Det samma har gällt andra invandrande grupper, dom har fått stor betydelse för Sveriges utveckling. Och så är det naturligtvis även i dag. Invandrade grupper konsumerar och får fart på ekonomin. Dom skaffar jobb och bidrar till den svenska produktionen. Många startar egna företag för att försörja sig och ger på så sätt alla oss andra i samhället en service som vi kanske inte skulle haft annars. I mitt eget Åstorp finns 4 livsmedelsbutiker. En jätte ICA. En Lidl. Och sedan finns det en liten "asiatisk" och en liten "arabisk" butik, båda drivna av invandrare som ger oss en service som vi inte skulle haft annars. Vem är det som driver cykelservicebutiken? En invandrare! Vilka är det som driver pizzeriorna? Det är bara att fortsätta uppräkningen. Invandringen har stor betydelse för den svenska ekonomin. Och kommer att fortsätta att ha detta. Vi behöver helt enkelt invandringen - i dag, i går och i morgon! Men, jag har varit inne och läst på ett antal Sverigedemokraterna närstående hemsidor. Läser man på dessa så är det inte förvånande att de som läser dessa gödselspridare tror att invandring bara är bekymmer och problem. Alla problem där "icke-svenskar" är inblandade publiceras och sprids. Men bara när det är negativt. Inget om "svenskar" som är problem. Inget om "icke-svenskar" som löser problem. Allt överdrivs i en viss riktning. Och då är det ju självklart att den som läser hatpropagandan tror att det är hela sanningen.

» Dagens komik:

Komik

Som läsoman trillar man ibland över tidningsartiklar som är så osannolika att man börjar undra om det är den 1 april. När jag letade efter något helt annat på nätet trillade jag över den här berättelsen om bostadsbolaget som byggde nya balkonger på hyresfastigheten. Men, man satte inte dit dörrar så att hyresgästerna kunde gå ut på balkongen! Dom har att välja mellan att klättra ut genom fönstret eller helt enkelt konstatera att den där balkongen bara är en synvilla. Tydligen ska det byggas dörrar så fort hyresgästen har flyttat ut så att nyinflyttade kan använda balkongen i varje fall. Kan det vara ett sätt att bli av med misshagliga hyresgäster? Hur som helst tycker jag att det är mycket komiskt. För de som undrar vad en läsoman är, så är det en så'n som jag. Som missbrukar att läsa tidningar. Alldeles för många! Missbrukare helt enkelt.

» Maud som smitare:

Maud Olofsson

Jag läste för några dagar sedan att Konstitutionsutskottet har för avsikt att skärpa reglerna när det gäller närvaroplikten till Konstitutionsutskottets sammanträden. Frågan blev aktuell när förre centerledaren och Näringsministern Maud Olofsson helt enkelt vägrade att komma till KU för att utfrågas om hur det hade gått till när Vattenfall köpte det holländska bolaget Nuon. En affär som resulterade i att det statliga bolaget Vattenfall förlorade många tiotals miljarder kronor. Köpet av Nuon 2009 kostade 89 miljarder och skedde medan Maud Olofsson som Näringsminister var ansvarig. Vattenfalls förluster pga affären är redan minst 40 miljarder, det är ungefär hela vår försvarsbudget. Affären kallas "Sveriges sämsta affär någonsin". När media (och KU) började gräva i historien visade det sig snabbt att antingen ljög Maud Olofsson om hur affären gjorts, eller också ljög dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt. När KU kallade Maud Olofsson till "förhör" vägrade hon att infinna sig. Allt för att antingen skydda sig själv eller skydda sin chef Fredrik Reinfeldt. Slutresultatet blev att KU valde att kritisera Maud(eraten) Olofsson trots allt. Nu är man alltså på väg att skärpa reglerna, och kräva att även ministrar som lämnat sitt jobb ska vara skyldiga att inställa sig om dom kallas för förhör. Några fler smitare som Maud Olofsson ska vi alltså förhoppningsvis slippa.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-06-23
EU som himmelrike?
tyckeri nummer 6613

» EU - Halleluja!
Säg Nej till Euron

Att skriva en blogg handlar ofta om att man på ett eller annat sätt vill försöka påverka andras sätt att tänka, tycka, reagera eller handla. I synnerhet handlar detta om Sven Tycker som ju oftast är ett försök att skriva om politik. - "Färdiga åsikter - helt gratis" har jag ju valt att ha som underrubrik. Ett annat sätt att försöka påverka människor är att skriva debattartiklar eller insändare i olika tidningar. Och nu kanske en del av er börjar förstå vart jag vill komma? Faktum är att jag i dag lyckats få en liten "debattartikel" publicerad i Helsingborgs Dagblad (och därmed också i NST och Landskrona Posten), och även då i Sydsvenskan eftersom HD (med sina editioner NST och LP) och Sydsvenskan i dag är i stort sett identiska tidningar om man undantar det lokala materialet. Det hela är ett svar på en nästan komiskt EU-hyllande debattartikel skriven av en man med namnet Gunnar Barkenhammar med rubriken: "Hellre EU än folkhemmets översåtar". En liten kort debattartikel som i korthet gick ut på att det var bättre att styras från EU än av våra egna politiker. Så här lyder mitt svar:

Säg Nej till Euron
Gunnar Barkenhammar har i onsdagens tidning (17/6) under rubriken: ”Hellre EU än folkhemmets översåtar”, skrivit en hyllningsartikel till EU som är så fantastisk att inte ens EU:s propagandasektion skulle ha kunnat skriva den bättre.

Enligt Gunnar Barkenhammar är det egentligen bara ”de isolerade delarna i samhället” som är emot EU. Uppenbart är att med den synen på vårt samhälle så bor i princip de flesta i ”isolerade delar i samhället” runt om i Europa.

Hans sista slutsats är att det tydligen är dags att knyta den svenska kronan till euron. På den punkten har han faktiskt stöd av ungefär 15 procent av svenska folket. Uppenbart är att resterande 85 procent bor isolerade i små ensligt belägna stugor och har inte insett EU-byråkratins välgörande effekter på våra liv. Själv styrs jag hellre av dem som Gunnar Barkenhammar kallar ”folkhemmets översåtar” i Sverige än ”EU-byråkratin” i Bryssel. Men jag är nog skadad av att leva i ”de isolerade delarna i samhället”. Halleluja!

Vill du läsa den ursprungliga EU-hyllningen så finns den här. Mitt svar finns i Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan. Tyvärr dröjde publiceringen av mitt svar några dagar pga midsommarhelgen. I dag finns det ett svar från Gunnar Barkenhammar till ett par andra som svarat honom snabbare. Jag förstår av den gode Gunnar Barkenhammars svar i dag att jag troligtvis numera kan kalla mig hembygdsfundamentalist. Det är tydligen så som vi som inte insett EU-paradisets kraft ska benämnas. Fast jag tror att jag fortsätter att gärna vara hembygdsfundamentalist som litar på att våra svenska politiker fattar bättre beslut än EU-byråkratin i Bryssel. Och skulle dom fatta fel beslut så kan vi byta ut dom i nästa val!

» Kärnkraften på väg ut:

Kärnkraft är för dyrt

Jag ser att Eon som huvudägare nu föreslår att även Oskarshamn 2 ska stängas ner "i förtid". I praktiken att man inte ska återstarta reaktorn som stått stilla en längre tid. Redan tidigare har man lagt fram förslag om att stänga ner Oskarshamn 1. Precis som Vattenfall meddelat när det gäller Ringhals 1 och 2. I praktiken handlar det om att samtidigt som elpriserna sjunker pga ökad konkurrens från andra energislag så blir det allt dyrare att driva de gamla och relativt små reaktorerna vidare. Det lönar sig helt enkelt inte! Den tråkiga sanningen för alla våra kärnkraftskramare är att kärnkraft inte lönar sig. Det är för dyrt! Samtidigt har man fortfarande efter 50 år inte löst hur vi ska bli av med det farliga kärnavfallet. Att gräva ner det är ju onekligen inte en optimal lösning. Att bygga nya kärnkraftverk är inte ekonomiskt försvarbart. Investeringar i ny kärnkraft skulle kräva enorma subventioner från skattebetalarna, förutom att det går emot resultatet av den folkomröstning om kärnkraften som en gång hållits. Det är dags för våra kärnkraftskramare (som Folkpartisten Jan Björklund och Fackförbundet Metall) att inse att kärnkraftens historia i Sverige är på väg mot sitt slut. Slut, punkt, finito!

» Ska man skratta eller gråta?

Förbjud sexköp

Ibland när man läser notiser och artiklar så är det svårt att veta hur man ska reagera. Ska man skratta eller gråta? Från Italien rapporteras om nya lagar. Redan i dag är prostitution lagligt, under förutsättning att det sker privat. S.k. gatuprostitution eller bordeller är inte tillåtna. Men nu är nya lagar på gång som ska, som det så vackert heter, liberalisera handeln med kroppar. Och som en effekt av dessa nya lagar så ska man även i skolorna lära eleverna i 11-13-års åldern hur man köper sex på ett säkert sätt. 20 timmar om året ska ägnas åt utbildning och kampanjer för att lära barnen om prostitution. Den intressanta frågan är om denna utbildning bara ska handla om hur man köper sex på ett säkert sätt. Eller ska man också lära flickor (och pojkar?) hur man på ett säkert och lönsamt sätt säljer sexuella tjänster? Jag tror att jag väljer att gråta! Man kan undra om det är italienska politiker som blivit lurade på sexmarknaden som vill få bättre ordning så att dom kan ut och köpa sina kn-ll under mer ordnade former?

» Bedragare del 188:

Så är det dags att bli lurad igen. För visst blir man glad när man blivit utvald bland alla prenumeranterna. Sedan är det ju så att om man läser noga så har jag ju inte valts ut att vinna ett presentkort, jag har valts ut att få lov att delta i en undersökning där jag kan vinna ett presentkort.

Hej!

Din emailadress sven@swl.nu har blivit utvald bland alla prenumeranter av detta nyhetsbrev. Grattis!

Som utvald mottagare, klicka här!

Detta erbjudande är begränsat och gäller bara för utvalda prenumeranter som deltar i vår 30 sekunders snabbundersökning!

Möjlig vinst: Presentkort på 10.000 kr från H&M, Lindex eller Gina Tricot!

Lycka till!

Ditt Vinnpresentkort-team.

Tyvärr tror jag inte att den där 30 sekunders snabbundersökningen är något att nappa på. Jag kan nog glömma det där presentkortet hur jag än gör. Dessutom undrar jag vad det är jag prenumererar på? Hur kan jag väljas ut bland prenumeranterna om jag inte är prenumerant? Fast, om jag klickar på länken så kanske jag blir prenumerant på ännu mer skit i mejl-lådan! I sedvanlig ordning, släng skiten!


Rör inte min kompis

måndag 2015-06-22
NATO och högergir
tyckeri nummer 6612

Säg Nej till NATO
Skapa fred
» Veckans lästips: Vill du ha något tänkvärt att läsa? Då rekommenderar jag vad vår gamla Försvarsminister Thage G Peterson skriver på Aftonbladets kultursida. - "Säg nej till Nato" skriver den gode Thage. I 200 år har Sverige lyckats hålla sig utanför krig. Och en starkt bidragande orsak till detta är just det faktum att vi hållit oss alliansfria och neutrala mellan krigen. Och tack vare att vi hållit oss utanför krigen har Sverige också kunnat bli en tillflyktsort för den som behöver fly sitt land under konflikter. Men, just nu vädrar NATO-entusiasterna morgonluft. Genom att ha lyckats måla ut Ryssland som ett stort direkt hot mot oss (med stor hjälp från Putin och Moskva) har man skapat ett ganska stort stöd för en anslutning till NATO. Och ett mycket stort stöd för den smyganslutning till NATO som pågår. Vad alla dessa NATO- (USA-) älskare glömmer att berätta är att en anslutning till NATO ju inte bara innebär att NATO förbinder sig att hjälpa oss. Vi förbinder oss också att hjälpa alla andra NATO-medlemmar. Vi förbinder oss också att kraftigt öka våra militära utgifter. En NATO-anslutning kommer att innebära att vi stort sett måste nästan fördubbla våra militärutgifter. Gissningsvis kommer det att hota svenska jobb eftersom militär utrustning måste anpassas till övriga staters utrustning inom NATO. Vi kan alltså inte, som i dag, utveckla och tillverka vår egen materiel utan kommer troligtvis att främst köpa amerikansk (och kanske tysk) utrustning. Stora exportinkomster kommer att försvinna. Men, det stora argumentet mot en anslutning är naturligtvis att det inte alls ökar vår säkerhet. Snarare tvärtom eftersom vi av "motparten" kommer att uppfattas som ett hot vid en konflikt. Frågan är också i vilken utsträckning Ryssland ska uppfattas som ett hot. Sovjetunionen / Ryssland har i modern tid INTE med militära medel lagt sig i andra länder - utanför vad man själva uppfattat som sin egen maktsfär. För Sovjet övriga länder inom Warszawapakten. För Ryssland övriga f.d. Sovjetrepubliker. Men utanför dessa områden (där alltså Sverige befinner sig) har man aldrig behövt känna sig hotade. Det är istället en annan stormakt som använder sin militära kapacitet i alla möjliga andra länder i alla världsdelar för att tro sig lösa olika konflikter eller bevaka sina egna intressen. Amerikanska invasioner och amerikanska bombningar sker regelbundet runt om i världen. Läs Thage G Petersons rader och fundera. Fundera över vilka argument som egentligen används för NATO-anslutningen och fundera sedan än en gång över hur trovärdiga dessa argument är. Säg Nej till NATO - Säg Ja till alliansfriheten.

Säg Nej till högersvängen
» Högervridningen: Den svenska politiken gör sedan en tid, tyvärr, en rejäl högergir. Att Annie Lööf innebär en rejäl högergir för Centerpartiet är det väl ingen som kan säga emot. Centern är i dag inte längre ett mittenparti utan är nu fast förankrade på den högra planhalvan. Om Fredrik Reinfeldt kan sägas ha drivit Moderaterna mot mitten i många frågor är väl de flesta överens. Om svängen varit reell eller taktiskt kan dock diskuteras. Att valet av Anna Kinberg Batra innebär en högergir tillbaka till de mer invanda högermönstren är väl inte heller någon nyhet. När det gäller Socialdemokraterna så är det väl ingen som vill hävda att Stefan Löfven direkt tillhör Socialdemokratins vänsterflygel - tvärtom. Sverigedemokraternas vidriga framgångar kan ju inte heller sägas vara något annat än en framgång för högerextremismen. Även om Jimmie Åkesson försöker måla över de värsta bevisen på detta så kommer vi inte ifrån att han och de andra i partiets ledning en gång valde att gå med i ett politiskt parti som bestod av nynazister, nyfascister, rasister och annat vidrigt. Och nu senast har vi Kristdemokraternas val av Ebba Busch Thor som ny partiledare. Jämfört med Göran Hägglund är detta val ett rejält "höger om marsch". Nu senast exemplifierat av hennes sparkande av Emma Henriksson som gruppledare i Riksdagen och istället genomdriva en installation av Andreas Carlson som ny gruppledare. För några år sedan skrev han en motion i Riksdagen om införande av samvetsfrihet inom t.ex. sjukvården. Dvs i praktiken att den som valt att arbeta som barnmorska ska ha rätt att vägra arbeta med aborter. Själv undrar jag om det också skulle innebära att jag som valt att arbeta på Migrationsverket ska ha rätt att vägra delta i arbetet med att utvisa människor som inte vill lämna Sverige. Eller om jag när jag jobbade på Försäkringskassan skulle ha haft rätt att vägra dra in sjukpenningen för människor som ansåg sig vara arbetsoförmögna pga sjukdom. För ett drygt halvår sedan försvarade han i en debattartikel i Dagens Nyheter en sådan samvetsfrihet. Och det säger kanske en del att abortmotståndarna en gång välkomnade hans inval i Riksdagen. Som sagt ännu ett tydligt exempel på Kristdemokraternas "höger om marsch".


Rör inte min kompis

söndag 2015-06-21
Fördomar och Privatiseringar
tyckeri nummer 6611

» Dom där utlänningarna: Att utlänningar är överrepresenterade bland kriminella vet vi väl alla... I gårdagens Aftonbladet kan vi läsa en lång uppräkning av utlänningar i fängelser. Ja, det handlar alltså om svenskar som sitter i fängelse i utlandet. Det handlar om allt från mord, narkotikabrott, sexbrott och så vidare runt om i hela världen. Svenska pedofiler i Thailand, svenska fyllkajor i Spanien och svenska bedragare i USA är alla ju inte direkt reklampelare för Sverige. Och kom inte och påstå att jag har fördomar - för det har JAG aldrig!

» Privatisera mera: När högerpartierna försöker sälja in att allt ska privatiseras brukar argumentet vara att det blir bättre och billigare. Därför tycker jag det var spännande när SVT granskade elnätsavgifterna i de svenska kommunerna. I en del kommuner är det kommunala bolag som driver elnäten och i andra kommuner har elnäten sålts ut till de stora eljättarna. Gissa var det är billigast för konsumenterna? Det handlar om skillnader på tusenlappar mellan de olika kommunerna. Och de stora vinstdrivande jättarna är alltså mycket dyrare. De som har förmånen av att bo i en kommun som behållit ett kommunalt elbolag kan känna sig lyckligt lottade. De stora eljättarna måste ju få pengar över till vinstutdelning till aktieägarna och höga löner och bonusar till ledningen!

» Bedragare del 187: Dom här som skickar kommentarer till bloggen med förhoppning att jag ska publicera reklam för diverse skit är egentligen ganska komiska. Till gårdagens blogginlägg via Blogger kom det under ett par minuter 6 kommentarer med ungefär samma innehåll.

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Midsommar borde handla om kärlek":

[url=http://flagyl-online-buy.net/]Buy Flagyl Online[/url] Priligy Dapoxetine http://lasix-buy-online.net/

Publicera
Radera
Markera som skräppost

Moderera kommentarer för den här bloggen.

Det handlade om att köpa Flagyl eller Metronidazale som jag gissar är samma skit. Naturligtvis publiceras inte skiten. Troligtvis chansar man på att det inte modereras. Nästan varje dag dyker det upp en bunt. Finns det något sätt att slippa detta?


Rör inte min kompis

lördag 2015-06-20 Midsommardagen
Midsommarfunderingar
tyckeri nummer 6610

De nya moderaterna
» Målet uppnått - ökade klyftor: Ett av målen med Fredrik Reinfeldt och Anders Borgs åtta år vid makten var att öka klyftorna i det svenska samhället. Nu sade man ju inte det rakt ut, men målet var i praktiken detta. Medlen för detta har varit olika reformer där bidrag och förmåner som främst utnyttjas av de mindre privilegierade har slopats, sänkts eller kraven har skärpts. Samtidigt har förmåner och bidrag som främst utnyttjas av de mer privilegierade utökats, höjts eller införts. Effekten har blivit den eftersträvade - ökade samhällsklyftor. I dagarna kunde vi läsa i bland annat Aftonbladet, Svenska Dagbladet och hos SVT att Sverige fått allt fler dollarmiljonärer. Antalet har ökat mer i Sverige än i resten av världen. Klyftorna växer i de flesta länder i världen, men mer i Sverige än i de flesta andra länder. Så är i dag t.ex. inkomstklyftorna i Sverige de största i Norden. Allt enligt OECD:s officiella statistik. Om vår rödgröna regering skulle drista sig till att vilja göra något som bromsar denna utveckling utbryter panik inom Högerblocket. Exempelvis när Svenska Dagbladet ska kritisera Decemberöverenskommelsen efter omröstningen av den nya budgeten så är det just åtgärder som minskar klyftor som tas upp först och främst. Att kostnaderna för sjukförsäkring och integration ökar är allvarligt skriver man. Att kostnaderna för RUT och ROT minskar är lika allvarligt. Gissa vilka "bidrag" som främst tillfaller de privilegierade och vilka "bidrag" som dessa privilegierade har minst nytta av? Vad vi har återfått i vårt samhälle är en utbredd barnfattigdom. Något som nästan varit utrotat. Men lite panik får man nog i högerkretsarna när IMF deklarerar att den ökade ojämlikheten hämmar tillväxten. Enligt IMF:s chef Christine Lagarde i veckan så ger en höjning av inkomstandelen till låg- och medelklassen med 1% en ökning av BNP-tillväxten med 0,38%. Om däremot inkomstandelen för de rika ökar med 1% så sjunker BNP med 0,08%. Och det är egentligen ganska självklart. Om låg- och medelklassen får mer pengar konsumerar dom dessa och får fart på ekonomin. Detta kan ske genom t.ex. höjda bidrag, förbättrad sjukförsäkring osv. Om överklassen däremot får mer pengar är det osäkert om dom konsumerar dessa pengar. Dom har redan köpt vad dom behöver köpa. Att sänka marginalskatter, öka bidrag till rika (ROT och RUT...) får ingen effekt på ekonomin. Eller som Bengt Silfverstrand påpekar i veckans ETC Malmö, i den rapport som OECD publicerat konstaterades att den svenska tillväxten skulle varit 7 procentenheter högre om inte inkomstklyftorna ökat under tiden 1990-2010. Skatteinkomsterna skulle varit 300 miljarder högre i dag jämfört med under Göran Perssons tid. Ett exempel på bidrag som främst tillfaller de redan privilegierade är ränteavdragen, som till 85% går till den rikaste halvan av svenska befolkningen medan resterande 15% går till den fattigare halvan av befolkningen. Enkelt uttryckt: Vill vi få fart på ekonomin måste vi minska inkomstklyftorna och se till att de längst ner på inkomsttabellen får mer pengar. Pengar som omedelbart sätts sprätt på och får mer fart på ekonomin. Men högern har alltså haft som mål att öka klyftorna. Och man har lyckats, och då också bromsat den ekonomiska utvecklingen.

» Bedragare del 186: Tycker ni att det låter spännande att få kontakt med Darina? Ja, eller Denny? Fast jag tvivlar på om jag är intresserad. Jag misstänker att det hela slutar med att hon vill ha pengar av mig. Och med tanke på att jag är lyckligt gift så tror jag att jag struntar i erbjudandet.

Hey there, how are you doing?

My name is Darina, and what’s yours?
Hope this letter finds you in a good mood, because I would like to talk to you about something important. I have some interesting information to share with you, and I’m sure you’ll like it when you hear it.
Please, don’t waste time and write me as soon as possible.

My email - denny2stc@rambler.ru

Sincerely yours,
Darina

Dessutom är det väl så att vi ska bojkotta affärer med Ryssland. Och Darina / Denny har ju sin e-post till Ryssland så man kan ju misstänka att det är där hon håller till. Släng skiten!


Rör inte min kompis

fredag 2015-06-19 Midsommarafton
Midsommar borde handla om kärlek
tyckeri nummer 6609

Visa kärlek istället
» Rasismens ansikte: Det står nu klart att den 21-årige Dylann Roof som sköt ihjäl 9 personer i en afroamerikansk kyrka i Charleston i USA:s söder gjorde detta av rasistiska motiv. Han har själv i tidiga förhör uppgett att han begick morden för att starta ett raskrig. Han verkar ha levt i en värld där han trodde på den vita rasens överlägsenhet. På bilder har han ställt upp med symboler för apartheidregimen i Sydafrika och han har uttalat en rädsla för att färgade skulle ta över USA. Förhoppningsvis blir detta ett uppvaknande för amerikaner som inser att det faktiskt är högerextrema och vapenfixerade grupper och enskilda som är det stora hotet mot amerikanens säkerhet. Läs t.ex. vad Aftonbladet, SVT, SVT, Aftonbladet, SVT, Svenska Dagbladet och SVT skriver. Men, USA är inte ensamma om att drabbas av rasistiskt våld. I går kunde vi läsa om att judiska extremister i Israel hade attackerat en kristen kyrka vid Gennesaretsjön. Det är bara den senaste i en lång rad av attacker mot kristna och muslimska platser i Israel som utförts av extrema judar. Från Stockholm läser vi om en man som för tredje gången har gripits för olika attacker mot tiggare i Kista. I Filipstad har för tredje gången på kort tid brandattentat utförts mot flyktingförläggningar. Och som sagt, vilka var det som hade framgångar i det danska valet? Deras meningsfränder i Sverige har också framgångar om än inte lika stora. Varför blir jag inte förvånad när jag läser att Ungern ska bygga ett enormt 3 meter högt taggtrådsstängsel längs hela gränsen mot Serbien för att förhindra att flyktingar kan ta sig in i landet (dvs in i EU). Detta samtidigt som antalet flyktingar från krig och våld just nu är fler i världen än någonsin. De flesta finns kvar i sina hemländer. De flesta som lämnar sina hemländer finns kvar i grannländer. Men en liten del av flyktingarna försöker ta sig till bland annat Europa. Och vi gör allt vi kan för att stoppa dom! Rasismen finns överallt. Ibland mer öppen, ibland mindre öppen. Men den bygger alltid på att vi själva är bättre än alla dom andra som ser annorlunda ut, tror på en annan gud eller pratar ett annat språk.

Danmark
» Det danska valet: Det här ämnet tycker jag att vi förbigår med så stor tystnad som möjligt. Vinnaren är den stora förloraren! Med all säkerhet kommer högerpartiet Venstres Lars Løkke Rasmussen få bilda regering. Detta trots att man alltså är valets stora förlorare. Vid valet 2007 var Venstre Danmarks största parti och dåvarande partiledaren Anders Fogh Rasmussen var statsminister. Vid valet 2011 trillade Venstre ner till att bli Danmarks andra största parti och man förlorade också regeringsmakten till Socialdemokraterna och Helle Thorning-Schmidt. Och, vid årets val trillade Venstre ner till tredje plats, men med största sannolikhet kommer förloraren Lars Løkke Rasmussen från Venstre (som tappade 7,2 procentenheter till 19,5%) att bli ny statsminister. Störst är fortfarande Socialdemokraterna (som ökade 1,5 procentenheter till 26,3), men man förlorade alltså regeringsmakten. Förklaringen till detta ligger i det främlingsfientliga högerpartiet Dansk Folkeparti som blev näst störst i Danmark (upp med 8,8 procentenheter till 21,2%). Rasisternas framgång beror till största sannolikhet på att i stort sett alla partier i Danmark slagits om att ha den mest flyktingfientliga linjen, och alltså gjort rasismen till naturlig. I stort sett ingen har bemött främlingsfientligheten. Själv kommer jag i fortsättningen att bekämpa alla besök av danskar till Skåne. Vi vill inte ha hit slöddret! Att sälja stugor till utlänningar från Danmark borde göras olagligt. Danskar borde inte få passera gränsen till Sverige utan att först få avlägga språkprov och deponera pengar för att betala för kostnaderna som dom åsamkar det svenska samhället. Bevara Skåne skånskt - håll danskslöddret borta!

» Bedragare del 185: Visst är sådana här Google-översättningar komiska. I det här fallet verkar den goda Julia, eller vad hon nu heter, ha använt en mycket gammal version av översättningsprogrammet. Eller hur det nu har gått till? För kvaliteten på översättningen är milt sagt usel.

Flyende dollar

from Juliet
Det är ett nöje att skriva till dig efter övervägande, Eftersom jag inte kan ha Möjlighet in that it dig ansikte against ansikte, at first; VANLIG Jag behöver the aid of din. Jag är Fröken Juliette Paul den enda Dotter av Paul as a Djedge, from Elfenbenskusten. Min far lämnade the sum of $ 6.8Million för mig Vilket he deponeras hos en av banken här i Elfenbenskusten. Jag söker nu för din för att hjälpa the aid of mig to transfer the industry pengar out from the mitt land Elfenbenskusten till ditt konto i utlandet so that vi skulle investera det på any one meningsfullt och lönsam verksamhet i ditt land: Eftersom detta är mitt enda hopp i livet. Jag är att Villig erbjuda dig 20% av den totala fond bara om du kan hjälpa mig ur min nuvarande situation Svara på mina så jag fick kommer att ge dig more information
Med vänlig hälsning,
Julia paul

Sedan har vi ju det här med namnet. Juliet, Juliette och Julia är olika versioner i samma text. En annan sak man kan fundera över är varför en kvinna med alla dessa miljoner skaffar en anonym e-postadress via Yahoo i Japan? E-posten leder dessutom till en Anne Adams! Som i sedvanlig ordning, släng skiten i papperskorgen.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-06-18
Visa mer kärlek
tyckeri nummer 6608

Visa kärlek istället
» Vem är terrorist: Vår skräck för den extrema islamismen får nya effekter. Nu senast har vår socialdemokratiska justitieminister Morgan Johansson bland annat velat göra det olagligt att åka utomlands för att strida för "terroristgrupper". Intressant är att de flesta invändningarna handlar om att det inte räcker! Gunnar Haddad, som är rättspolitisk talesperson för Folkpartiet, verkar inte tycka att det förslag som finns räcker till. Och i Aftonbladet är som vanligt Lena Mellin inte nöjd. Hon är nog aldrig nöjd förrän Socialdemokratin placerat sig till höger om Moderaterna. Och i Svenska Dagbladet läser jag att Magnus Ranstorp också har sina tvivel. Men, jag har inte läst en enda invändning om hur man avgör vad som är "terristgrupp" och det principiellt tveksamma i att göra tankar straffbara. Ja, folkpartiets Gunnar Haddad verkar vilja göra det enkelt för sig genom att tycka att det ska bli straffbart att överhuvudtaget resa utomlands för att strida. Och det är att göra det allt för enkelt för sig - utan att tänka efter. I dag är det olagligt och straffbart att begå krigsbrott utomlands. Dvs om du begår detta utomlands kan du straffas av svensk lag när du återvänder. Nu ska det göras olagligt så att man kan straffas redan innan man ens åkt iväg. Men vad är terroristgrupper? Den kurdiska gerillan PKK ansågs förr vara "terrorister" men betecknas i dag främst som hjältar när dom slåss mot IS i kurdiska områden i Syrien. Ska man straffas om man planerar att åka till Syrien för att ansluta sig till PKK för att bekämpa IS? Om man åker till Ukraina för att slåss mot den ryska "ockupationen". Om det utbryter regelrätta strider mellan Israel och Palestina, ska judar som åker till Israel för att "försvara" Israel och palestinier som åker till Palestina för att "försvara" Palestina straffas för att dom planerar att åka? Svenska frivilliga som stred under 2:a världskriget (på båda sidor), skulle alla kunna ha straffats innan dom ens hade rest? Har vår "islamist- och terrorismskräck" inte fått oss att handla innan vi tänker efter ordentligt? Hur avgör vi vad som är terrororganisationer? Är det just islamska grupper? Tänk efter ett par gånger till!

Nordeas ordförande Björn Wahlroos
» Dom giriga är osams: Jag ser en liten notis som berättar att Nordeas VD Christian Clausen sitter löst. Enligt bland annat Dagens Nyheter så letar Nordeas ordförande Björn Wahlroo$ efter en ny VD. Jag undrar om detta kan bero på hans syn på omvärlden, som innebär att han tycker att 80% av alla är idioter. - "Nu kommer jag nog att stöta mig med vissa men omkring 80 procent av människorna är idioter, åtminstone när det handlar om pengar. Finanssektorn handlar om att flytta pengar från de 80 procenten som saknar idéer till de 20 procent som har det" sade han ju nyligen som jag tyckte till om för en dryg månad sedan. Kan det vara så att Björn Wahlroo$ tycker att Christian Clausen är en av dessa 80% idioter av mänskligheten? Och att han nu vill byta ut honom mot någon ur den minoritet som inte är finansiella idioter? Hur som helst kan man ju tycka att Christian Clausen INTE är en idiot. För inte betalar väl Nordea miljoner varje månad till en idiot? För om man gör det, så är man ju själv en idiot! Eller är det någon som vill säga emot mig? Men som Svenska Dagbladet skriver: - "Det blev en förtroendekris för mycket". Hur som helst ser jag samtidigt att Christian Clausen inte höll med Björn Wahlroos om att 80% är idioter. Kan det vara för att han inte höll med som han ryker?

Emanuel AME Church i Charleston
» Nä, det var inte terrorister - bara rasism: Största nyheten i morse var rapporterna om en attack mot en kyrka i Charleston i South Carolina i USA. Minst nio personer hade skjutits ihjäl av en beväpnad man som sedan flytt från platsen. Sveriges Radio och brittiska BBC och många tidningar tillhörde de som hade händelsen som den största nyheten i morse. Men, mycket snart stod det klart att attacken, som skedde mot en mycket gammal och välkänd afroamerikansk kyrka med en historia som aktiv för svartas rättigheter, hade utförts av en ensam ung, vit, man och helt uppenbart var någon form av hatbrott. Intresset minskade när det uppenbarligen inte var en "traditionell" terroristhandling - dvs utförd av islamistiska extremister. Efter ett tag efterlystes en 21-åring som senare kunde gripas i North Carolina. Men, när det inte var islamistiska terrorister minskade alltså intresset. Vi kan dock hos bland annat Aftonbladet, Sveriges Radio och BBC läsa lite om den misstänkte 21-åringen. Och det står klart att det hela var ett klart rasistiskt massmord. Grabben använde ett vapen han fått av pappa några månader tidigare! En överlevande kvinna berättar att mannen för henne berättat att hon skulle få leva för att kunna berätta att han hade för avsikt: - "to shoot black people". Händelsen pekar än en gång på att rasismen mot svarta fortfarande lever och frodas i USA. En som ökat i mitt anseende är däremot USA:s president Barack Obama som kommenterat det hela med: - "Jag har tvingats kommentera denna typ av händelser allt för många gånger". Han poängterade att det beror på att det är för lätt att skaffa sig ett vapen i USA. Ett verkligen intelligent påpekande - som tyvärr allt för många amerikaner inte begriper.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-06-17
Utrensning, produktutveckling, tryckfel och salut
tyckeri nummer 6607

The big boss Ebba
» Kristen människokärlek: Den 9 juni tyckte jag till om det faktum att nyvalda KD-ledaren Ebba Busch Thor gett partiets gruppledare i Riksdagsgruppen, Emma Henriksson, sparken. Det stod alltså klart att utrensningarna av konkurrenterna satte igång. Nu läser jag att den kristna partigruppen haft möte och valt en ny gruppledare i Riksdagen. Och "the big boss" fick sitt förslag valt, nu är istället Andreas Carlson gruppledare. Fast hälften av ledamöterna var tydligen inte allt för entusiastiska till det nya valet, och hur den interna demokratin fungerar. Hälften av ledamöterna lade nämligen helt enkelt ned sina röster vid valet. - "Det var en markering för Emma. Det är många som tycker att hon gjort ett bra jobb. Samtidigt måste partiledaren få göra sitt val. Det är bara att gilla läget" som någon uttryckte det. Och sedan säger man inte mer ty "the big boss" herself, Ebba Busch Thor, har gett order om att inte prata om voteringen. - "Vi skulle hålla det inom gruppen" som det uttrycktes. Happy days are here again, som man ibland uttrycker det. För övrigt finns det nog något bibelcitat som kan kännas lämpligt. Men jag har läst Bibeln sämre än Ebba Busch Thor har gjort så jag kan inte komma på något.

Spotifys nya logga
» Det kallar jag produktutveckling: Efter flera års arbete och funderande har nu Spotify lanserat sin nya logga. - "Den nya gröna färgen tar för sig bättre och hör bättre hemma i vår nya färgpalett som består av närmare tre dussin färger. Den är mer fräsch och modern och känns också skönare för ögat, särskilt i fullskärmsläge" kommenterar Spotifys designteam utarbetandet av den nya loggan, som tagit flera år. Skillnaden från den gamla är alltså att den har en enda färg, och att denna gröna färg har en annan nyans än den tidigare gröna färgen. - "So much green talk today, thinking about getting a green juice for dinner now. So inspired" är en annan officiell kommentar - ej översatt. Och visst känns det som en viktig produktutveckling? Den här nya underbara gröna färgen känns som något som kommer att fungera fantastiskt under kommande år. Jag tror faktiskt att det är den här nya gröna färgen som kommer att göra att Spotify går vinnande ur striden mot Tidal/Wimp och nya Apple. Den ger en Wow-känsla när man ser den! Jag har själv bestämt mig för att nu överge Wimp och istället använda mig av Spotify för min musikunderhållning. Det är verkligen Wow! Eller...?

Dagens ETC - före sin tid
» Tryckfelsnisse: Även den bästa kan fela, skulle man också kunna satt som rubrik. Tidningen Dagens ETC är en daglig tidning som verkligen är före sin tid. Men i dag blev det nog lite fel när rubriken berättar att det i dag är torsdagen den 17 juni. I min kalender är det fortfarande bara onsdag! Jag skulle väldigt gärna vilja se minen hos den ansvarige rubriksättaren eller redigeraren (eller vem som nu sätter ihop framsidan) när han upptäcker vad som står på framsidan på den tryckta tidningen (och på den publicerade .pdf-versionen). Jag är däremot lite osäker på om jag vill höra hans svavelosande kommentar till det hela. Men det hade kanske också blivit kul att höra? Trots detta lilla missöde tycker jag att du ska testa Dagens ETC - "En röd dagstidning för ett grönare Sverige" som man kallar det. Dagens ETC är den dagstidning i Sverige som ökar mest just nu. Och, det finns en förklaring till detta. Man är helt enkelt före sin tid...!

» Nya saluter: Vår nya lilla prins, Nicolas Paul Gustaf Bernadotte O'Neill, har redan fått sitt landskap i gåva. Hertig av Ångermanland ska det lilla pyret benämnas. 105 skott har i landet skjutits för att fira denna stora händelse. Och vi är ju så stolta! Fast jag har en undran. Varför har han bara fått tre namn? Visst ska väl kungligheter ha fyra namn? Eller har jag missat något? Jag har inte heller sett vilket efternamn han får. Så jag har tagit med båda i min lilla gratulation. Man ska alltid gratta föräldrar som får barn. Men i övrigt gäller vad jag alltid har sagt. Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6. Så kan vi spara på krutet och slipper skjuta saluter och sluta föra väsen runt hela Sverige.

Avskaffa monarkin

AVSKAFFA DEN OTIDSENLIGA MONARKINRör inte min kompis

tisdag 2015-06-16
Vad är kvalitet
tyckeri nummer 6606

Tryckfelsnisse igen
» Public Service och kvalitet: I går skaffade jag mig ju ett enkelt skratt på Svenska Dagbladets bekostnad genom att skratta åt ett litet skrivfel på nätet. Något som naturligtvis händer även den bästa - dvs även denna blogg ibland. Och när korrekturläsarna även denna natt verkar ha haft kafferast så kan jag ju inte låta bli att skanna av denna lilla "notis" på Svenska Dagbladets ledarsida i dag. Högermagasinet Axess är naturligtvis en stor favorit hos ledarskribenterna på Moderattidningen Svenska Dagbladet. Och när Axess i sedvanlig ordning klagar på Public Service (dvs SVT och SR) så blir man lyckliga på SvD. Allt som sänds i SVT och som inte är tydligt högervinklat är enligt Axess typisk vänsterpropaganda. Samtidigt ska inte Public Service (dvs SVT och SR) producera populära program som gör att tittarna/lyssnarna lockas bort från den kommersiella TV:n (och radion) så att dessa inte kan tjäna pengar på att sälja mer reklamtid. Dessa oroliga högerdebattörer som oroas när svenska TV-tittare föredrar att titta på bra, populär och underhållande program hos SVT istället för kommersiell smörja ideligen avbruten av reklam, har ju naturligtvis ett problem när SVT lockar fler tittare än den kommersiella TV:n. Naturligtvis ska Public Service satsa på kvalitet. Populära underhållningsprogram som lockar många tittare kan dock samtidigt vara kvalitet. Det innebär inte att allt som sänds på SVT till exempel håller tillräckligt hög kvalitetsstandard. Alla har rätt att misslyckas ibland - under förutsättning att man lär sig av sina misstag. Och samtidigt har vi inte heller samma smak och syn på vad som är kvalitet. Jag tror till exempel att Jasenko Selimovic på Axess har en annan syn på saken än vad jag har. Har ni förresten sett vad som är fel på den inskannade rubriken? Jag såg det inte själv omedelbart, vilket bevisar vad jag skrev i går, dvs att man läser vad det ska stå och inte vad där står.

ICA
» Dagens komiska miljöinsats: I går fick jag mitt kontoutdrag från ICA Banken. Och man berättar där stolt under rubriken "Nu gör vi ditt kontoutdrag grönare" att från nästa månad kommer man inte att skicka ut kontoutdraget med Posten utan istället finns detta tillgängligt på Internet. Det blir naturligtvis en hel del papper av dessa två blad till alla svenska kunder. Det blir ju trots allt ett försvarligt antal kilo papper varje månad som sparas in. Under förutsättning förstås att inte de flesta kunder själva skriver ut kontoutdrag, bonus, och kunderbjudande själva på skrivaren där hemma istället. I värsta fall blir effekten Noll. Vad jag undrar över är den där 48-sidiga reklamtidningen som bifogas med kontoutdraget - Buffé. Kommer denna att fortsätta att skickas ut? Kanske blir inbesparingen i pappersförbrukning väldigt marginell! Men, det är ju bra att dom i varje fall "tänker" på miljön. Det är ett framsteg.


Rör inte min kompis

måndag 2015-06-15
Vad händer
tyckeri nummer 6605

» Om nyhetsprioriteringar: För ett par dagar sedan såg jag på TV-nyheterna ett kort telegram som berättade om att polishögkvarteret i Dallas, Texas hade attackerats av beväpnade män som öppnat våldsam eld mot byggnaden och sedan efter att ha lämnat efter sig sprängämnen hade kört från platsen. Och sedan såg jag inte mer om händelsen i svensk media. Vad var det som egentligen hände? Min första tanke, efter vad jag skrivit tidigare och sett rapporteras om extrema högeraktivister som engagerat sig för ett självständigt Texas, var att det var en sådan grupp. En del andra tänkte att det kanske var en grupp terrorister från IS / al-Qaida som slog till. Jag konstaterade ganska snabbt att det i varje fall inte var det sistnämnda och knappast det andra heller. Det rapporterades nämligen inget mer om händelsen. Hade det varit islamistiska terrorister så hade nämligen nyhetsrapporteringen varit rejäl. Nu har jag lyckats hitta på BBC vad det verkligen var som hände. Och det var alltså inget uppseendeväckande. Det händer regelbundet i USA. En välbeväpnad man med psykiska problem öppnar eld, och slutar som ihjälskjuten av polisen. Så mycket mer spännande än så var det inte. Det händer hela tiden. Om i stort sett alla har tillgång till vapen så ökar ju risken att det blir skjuta av när det slår slint.

Tryckfelsnisse
» Glöm inte korrekturläsningen, eller ibland går det för fort: Är det någon som vet vad "bostadäder" är för något? Att publicera en tidning är ett mycket stressigt arbete. Att det alltså blir fel ibland är alltså inget att förundras över. Att korrekturläsa är inget nöje. Och dessutom är det så att varje gång man läser en text på nytt så hittar man nya fel. När jag skriver bloggen t.ex. så kontrolläser jag ju texten först en gång. Sedan kör jag ett rättstavningsprogram. Sedan läser jag den färdigt formatterade texten en gång. Ofta kanske även två gånger, innan jag publicerar texten. Ofta kan det vara så att jag några dagar senare läser på nytt och kan mycket väl hitta nya fel. Och jag kan ge mig f-n på att om jag läser några år senare så kan man hitta ännu fler fel. Antagligen är det så enkelt som att man läser vad det ska stå, inte vad det står. Hur som helst hittade jag den här lilla "flash-nyheten" på Svenska Dagbladets startsida. Jag är lite tveksam till vad "bostadäder" är?

Ta lunch
» Stackars chefer: Svenska Dagbladet berättar att tidningen Chef kommit fram till att de svenska cheferna inte tar tillräckligt långa lunchraster. I den undersökning som tidningen gjort bland cheferna så tar en majoritet av cheferna "bara" i snitt 20-40 minuters lunch. Det är bara 16% som tar längre lunch, 40-60 minuter, och knappt någon som tar längre än en timmes lunch. Man konstaterar i artikeln att det är nyttigt att varva ner ordentligt och ta en riktig paus. Alltså en rejäl lunchrast. Och, jag håller med! Under de perioder då jag kunnat styra över min egen lunchrasts längd genom t.ex. flexibel arbetstid så har jag, när jag kunnat, gått/cyklat hem och ätit. Då blir det kanske en timmes paus. Har inte detta varit möjligt, för att jag jobbat på annan ort, så har jag gått ut och tagit en promenad. Men, genom att helt koppla bort arbetet under en period har jag kunnat återvända till jobbet med en ny fräsch hjärna (så fräsch som min hjärna nu kan bli). Alltså har tidningen helt rätt! Det är nyttigt att ta en rejäl lunchrast. Men hur har de flesta som jobbar det? Det är väl en halvtimme som gäller - punkt slut. Våra svenska chefer ska kanske inte klaga utan istället tänka på andra. Dom är inte sämre lottade än alla dom andra, som dom är chefer över. Men, dom ska kanske ha detta i åtanke när dom organiserar jobbet på sin arbetsplats! Längre lunchrast - både för chefen och resten av personalen!


Rör inte min kompis

söndag 2015-06-14
Alla är lika utom vissa som är mer lika
tyckeri nummer 6604

Inför republikj
» Alla behandlas lika: Så har då både vi och Carl Philip överlevt ett kungligt bröllop. Det är vid sådana här tillfällen som det infantila fjanteriet spårar ur totalt. Eller som Sandra Wejbro uttryckte det i Aftonbladet i dag: - "Det är skillnad på respekt och krypande idioti." Vi får väl hoppas att det hela håller livet ut nu. Jag såg siffror som berättade att det inleds ungefär dubbelt så många äktenskap som det sker skilsmässor i Sverige varje år. Att leva den här typen av liv kan inte vara lätt och frestar nog på rejält. Hur som helst har dom ju i varje fall fått gifta sig av kärlek och inte i ett strategiskt resonemangsäktenskap med någon annan kunglighet utsedd av något råd. Jag såg på något ställe en omröstning där man skulle gissa om de tre kungliga äktenskapen skulle hålla. Vickan och Lill-Tjabo låg bra till enligt den här omröstningen medan däremot Madde inte verkade ha så goda förutsättningar. Jag gissar att dessa gissningar beror på hur media skildrar händelserna med bland annat Chris flytt till London och där Madde uppges skola följa efter senare med barnen. Det är ju onekligen lite udda att "flytta utomlands" ensam precis innan det gemensamma barnet ska födas. Men det finns faktiskt en mycket enkel förklaring till detta. Det är nämligen på det viset att om du vill flytta till Sverige så måste du ju söka uppehållstillstånd. Ska du söka uppehållstillstånd genom att söka asyl måste du ta dig till Sverige på olika illegala vägar för att söka uppehållstillståndet från Sverige. Det kan du inte söka från ditt hemland. Om du däremot vill söka uppehållstillstånd som anknytning till någon som bor i Sverige så måste du göra detta på ambassaden i ditt hemland och sedan invänta beslut innan du åker till Sverige. Detta måste ju också gälla Chris! Han har ju blivit kär i en svenska och skaffat barn med henne. Och om han då vill bo i Sverige med henne och deras gemensamma barn så måste han söka uppehållstillstånd i Sverige som anknytning till dessa, och detta ska ske "hemifrån". Det sker inte automatiskt bara för att man gifter sig. Jag har i mitt arbete på Migrationsverkets Förvar träffat flera sådana som ska utvisas från Sverige för att dom på svenska ambassaden i sitt hemland ska söka uppehållstillstånd i Sverige för att få fortsätta bo med sin fru och sina barn. Det var inte så länge sedan vi hade ett par i samma situation som Chris och Madde. Gifta. Ett gemensamt barn. Ännu ett barn på väg. Mamman svenska. Pappan av utländsk härkomst. Hur som helst utvisades han till sitt hemland (i Afrika) efter en tids "förvar" på Migrationsverkets Förvar för att kunna ordna biljetter och andra handlingar. Hemma i sitt gamla hemland ska han sedan söka uppehållstillstånd som anknytning till sin fru och sina barn och vänta kanske ett halvår på att Migrationsverkets utredning ska bli klar. Och det är naturligtvis för att inte riskera att tas av Polisen och låsas in på Migrationsverkets Förvar som Chris lämnat Sverige frivilligt för att söka uppehållstillstånd som anknytning till sin fru och sina barn. Visst tror ni att det är så? För dom behandlas väl alla lika?

Tecken på inflation
» Alltid något att glädjas över: Euroälskarna i vårt land har det inte lätt. Frågan är om det ens finns några kvar? Finns det något politiskt parti i dag som förespråkar att Sverige ska slänga kronorna i Östersjön och istället införa Euro-valutan? Ja, förutom Folkpartiet då naturligtvis. Fast dom räknas inte på riktigt! Hur som helst ser jag att Jan Björklund i varje fall har något att glädjas över. Enligt SCB:s undersökning i maj skulle 15,3% av svenskarna ha röstat Ja om det hölls en folkomröstning om svensk anslutning till Euron. Vid förra undersökningen var det "bara" 13,2% som skulle ha röstat rätt (enligt Jan Björklunds sätt att se det). Med den utvecklingen skulle det finnas en majoritet för ett Ja någon gång 2024 - om Euron finns kvar då?. Antalet som säger Nej Tack har samtidigt minskat från 76,9% till 74,9%. Förändringen är väl ungefär felmarginalen... Nä, det är nog bäst att vi behåller vår Krona istället för att införa fiaskot Euron. Vi ska nog tacka vår lyckliga stjärna för att en majoritet trots allt en gång i tiden tackade Nej. Fast det är ett land som är på gång att byta valuta, Zimbabwe. Den Zimbabwiska dollarn ligger nu på 35.000.000.000.000.000 för en amerikansk dollar. I varje fall för några dagar sedan. Om det tillkommit en nolla sedan dess kan jag inte uttala mig om. Det ska väl utläsas som 35 biljarder om jag inte forskat fel. Miljon är sex nollor, Miljard 9 nollor, Biljon 12 nollor och Biljard 15 nollor. Sedan kommer Triljon, Triljard, Kvadriljon osv. Dom där britterna har lite andra namn...

» Bedragare del 184: Snälla, kan någon berätta vad det står här. Jag begriper inte ett skit! Mer än att det tydligen är ett försök att sälja Viagra eller något sådant. Det hela är skickat som en kommentar till bloggen, men har naturligtvis inte publicerats. Men är dom verkligen så korkade så att dom tror att någon ska klicka på någon av länkarna om dom får se dom i en kommentar till ett blogginlägg om Fredrik Reinfeldt?

Nous sommes des ministres charges de la sante. En fait, et M. http://www.alpstourgolf.com/a-precio-priligyprecio priligy | had no bullets and an out of range target. http://www.fontanotshop.com/a-viagra-venta-palermoviagra | enta palermo someone needed to tell the rebs that, though. Il juge le jugement mais rejuge egalement le dossier. La cocaine n est plus l apanage des grandes villes. http://www.fontanotshop.com/a-costo-celebrexcosto celebrex | he expected to feel dizzy from the altitude. http://www.fontanotshop.com/a-venta-viagra-sin-receta-santiago-chileventa | viagra sin receta santiago chile maybe another time… but this i can tell you. » A l Elysee, l on assure que M. Il explique vouloir donner la parole aux citoyens . http://www.fontanotshop.com/a-costo-celebrexcosto celebrex | he expected to feel dizzy from the altitude. http://www.fontanotshop.com/a-precio-keflexprecio keflex | you’ve barely put a dent into your shrimp.

Vi kan konstatera att dom är dummare än väntat! Eller är det kanske jag som är dum och naiv och inte begriper någonting? Snälla, kan inte någon berätta för mig om syftet!


Rör inte min kompis

lördag 2015-06-13
En dag med dilemmor
tyckeri nummer 6603

Anna Kinberg Batra
» Dagens dilemma - att svara på frågan: Jag hörde Ekots lördagsintervju med moderatledaren Anna Kinberg Batra och jag tyckte nästan synd om den stackaren. Varje gång frågorna hettade till lite blev svaret en lång utläggning - om något annat med koppling till vad frågan egentligen handlade om. Men inget svar på den direkta frågan! Det kunde t.ex. handla om de rika moderatghetton som inte vill ta sin del av kakan när det gäller flyktingmottagande. Det kunde handla om ifall de moderata riksdagsledamöter som var kritiska mot Decemberöverenskommelsen också skulle få rösta för den moderata budgeten i riksdagen. Det kunde handla om ifall inte systemet med tillfälliga uppehållstillstånd innebar att man tyckte att invandrarna inte brukade allvar med att skaffa jobb. Det kunde handla om privata skolors lägre standard. Min högt älskade hustru tyckte man skulle hälla en spann kallt vatten över henne. Men jag förstår Anna Kinberg Batras dilemma. Hon kan ju inte svara på frågan eftersom oberoende av hur hon svarar så skulle det skrämma bort väljare. Alltså blir taktiken att inte svara alls, utan istället svamla på om något annat. Fast det håller inte i längden, det blir ju mest komiskt, som i den här intervjun. Själv har jag också ett dilemma. Hur ofta och hur länge kan jag egentligen påminna om Anna Kinberg Batras ungdomsklavertramp med uttalandet om att "Stockholmare är smartare än lantisar"? Jag är ju medveten om att det egentligen är precis tvärtom. Men, jag tror jag kör på ett tag till...

Alla danskar är inte främlingsfientliga
» Ett annat dilemma - mitt förhållande till Danmark: Som skåning har man ju ett speciellt förhållande till Danmark. Fram till 1658 när den svenska ockupationshären invaderade och sedan påbörjade en blodig utrensning var ju Skåne en viktig del av Danmark. De skånska snapphanarna bedrev länge ett blodigt frihetskrig i protest mot den fula ovanan att flytta nationsgränser med vapenmakt. Något som ju fortfarande inte accepteras - vid utvalda tillfällen typ Ukrainakonflikten. Hur som helst handlar mitt dilemma om hur jag ska förhålla mig till Danmark. Om några dagar är det ju val i Danmark, och just nu slåss de flesta etablerade partierna om att vara så främlingsfientliga som möjligt. Och jag skäms över vårt danska ursprung! I motsats till i Sverige har ju det mest öppet främlingsfientliga och rasistiska partiet, Danskt Folkeparti, redan tidigare släppts in i regeringen av de danska borgerliga partierna. Men även den nuvarande Socialdemokratiskt ledda regeringen har i mångt och mycket tagit efter Danskt Folkepartis politik. Resultatet är att Danskt Folkeparti i Danmark är ännu större än vad Sverigedemokraterna är i Sverige. Danskt flyktingmottagande är minimalt. Och jag skäms över min kärlek till Danmark. Mitt dilemma är alltså hur jag ska göra. Ska jag visa min skam, eller ska jag förtrycka den. Lyckligtvis finns det en opposition även i denna fråga. Den här annonsen från skolelever är ett sådant exempel.

Sofia Hellqvist
» En republikans dilemma med rojalismen: I dag är det ju kungligt bröllop och hela landets rojalister har högtidsstund. Själv har jag ju som republikan en lite annan syn på det hela. Jag tycker alltså att det är ett sliskigt och överdrivet spektakel betalt med våra skattepengar. I princip borde det vara med Monarkin som med Kyrkan. Dvs bara medlemmar / supportrar betalar avgift (förutom en mindre del för att bevara t.ex. det kulturhistoriska arvet). Vill man stå som ett fån och vifta med en flagga för att nå'n blåblodig hittat på något, så låt dom göra't. Men låt oss andra slippa betala för det hela i varje fall så länge vi dras med den otidsenliga monarkin i motsats till en modern demokratisk republik. Jag tror t.ex. att den stackars Carl Philip Edmund Bertil Bernadotte egentligen hade föredragit att ha sluppit hela ståhejet och sluppit de kungliga bestyren. Bara han hade tillräcklig försörjning för att syssla med det han tycker är roligt så hade han nog som sagt helst sluppit hela den monarkistiska yran. Men som republikan hamnar man ju många gånger i ett dilemma när det gäller de kungliga stackarnas liv. Är det t.ex. renhårigt att påminna om Sofia Kristina Hellqvists bakgrund som utvikningsbrud (se bild)? Är man egentligen bara taskig om man berättar om hennes deltagande i dokusåpan Paradise Hotel? Var går gränsen för vad som är renhårigt eller bara är förföljelse? Eller är det den allmänna inställsamheten och fjäskeriet som är det mest taskiga? Det är faktiskt ett dilemma! Vem är det egentligen mest synd om? Oss som ska finansiera och stå ut med dumheterna, eller de stackare som tvingas ställa upp på fjanterierna och stå och le och vinka på befallning och kanske främst känna sig som en idiot? Jag vill därför i sedvanlig ordning tipsa om medlemskap i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6. Det är mycket mindre än vad det här bröllopet kostade skattebetalarna per sekund.

Avskaffa monarkin

AVSKAFFA DEN OTIDSENLIGA MONARKIN

Miljöpartiet
» Miljöpartiets dilemma - ideologi eller resultat: I dagarna har ju Miljöpartiet sin kongress. Och DET är naturligtvis alltid ett bekymmer för ett regeringsparti som bildat regering i koalition och i minoritet. Det kan ibland vara svårt att förklara för sina medlemmar att man faktiskt inte sitter i majoritet och kan införa allt man vill. Man tvingas alltså att kompromissa. Dilemmat är hur mycket man ska acceptera att kompromissa bort för att i varje fall få igenom lite av det man vill. Sitter man i en minoritetsregering tillsammans med ett annat parti som är mycket större så får man acceptera att man får kompromissa bort en hel del. Var går gränsen? När är bortprioriteringarna så omfattande att medlemmarna inte längre vill vara med? Det här är ett stort dilemma för ett starkt ideologiskt parti som Miljöpartiet. Hur länge accepterar de mest extrema miljömupparna att fråga efter fråga måste bortkompromissas? Att sedan borgerliga ledarsidor och borgerliga politiker myser och gläds för varje fråga som man tvingas kompromissa bort (likt Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Svenska Dagbladet) får dom leva med. Något får man ju glädja högern med. Men Miljöpartiets ledning har ett stort dilemma, var går gränsen?

Sverigedemokraterna
» Dilemmat med svinen: Hur ska man behandla svin? Det blev lite uppmärksamhet när Miljöpartiets Åsa Romson nyligen inte ville ta Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i hand i samband med partiledardebatten i Riksdagen. Och det är ett dilemma. Hur mycket respekt ska man visa en människa som man inte har respekt för? I Aftonbladet kommer Fredrik Virtanen trots allt fram till att Åsa Romson borde ha tagit hans hand. Men det är ett dilemma. Var går gränsen? Hade du tagit Kim Jong-uns hand? Saudiarabiens enväldiga kung Salman bin Abdul Aziz hand? Vladimir Putins hand? IS ledare Abu Musab al-Zarqawis hand? Var går gränsen för vem du helt saknar respekt för och vem du trots allt är tvingad att ta i hand även om ni har olika åsikter? Den gode Jimmie Åkesson hade i dagarna lite svårt att förklara varför han gick med i SD när partiet bestod av folk från Bevara Sverige Svenskt, Nordiska rikspartiet, Nysvenska rörelsen och liknande. Han skyller på att han direkt började arbeta på att förändra partiet. Men om han inte sympatiserade med vidrigheterna, varför gick han då med? Gick han med för att förändra så kunde han ju gått med i vilket parti som helst. Han snackar helt enkelt skit. Se den gamla affischen från SD - det var dom han valde att ansluta sig till. Det är hans vänner som gör sån't här t.ex. När Kroatien för någon dag sedan tog emot Italien tvingades man spela inför tomma läktare efter det att kroatiska sympatisörer uppfört sig vidrigt under första matchen i Italien. Trots detta hade svinen sett till att det inför returmatchen syntes ett tydligt hakkors på planen inför matchen. Nazister och rasister finns lite var som helst, och Jimmie Åkesson valde att gå med i ett parti där de svenska nassarna höll till. DET kommer han inte ifrån. Och det är verkligen ett dilemma om man ska ta honom i hand eller inte?


Rör inte min kompis

fredag 2015-06-12
Den svenska neutraliteten
tyckeri nummer 6602

Skapa fred istället
» Släpp fler bomber: Det är bara några dagar sedan en av världens största militärövningar under senare år har avslutats - över i stort sett hela Norrland. För att ge USA och resten av NATO möjlighet att öva över ett större markområde uppläts i stort sett hela Norrland för NATO att öva på. Och i helgen är det så dags igen. Under de kommande dagarna ska bland annat amerikanska B-52 bombplan (ökända från USA:s terrorbombningar av Vietnam) släppa sina bombmattor över Skåne. På låtsas dock! De stora övningarna Baltops och Saber Strike växer också jämfört med vad som från början rapporterades. Kanske uppnåddes inte tillräckliga provokationer mot Ryssland för att målet skulle uppnås. För det är ju just det som är syftet med den här typen av övningar. Oberoende av om det är NATO eller Ryssland som övar, så är syftet med övningen att provocera och reta motparten. Och jag hörde faktiskt för några dagar sedan någon av de här svenska militärexperterna som brukar få uttala sig i media uttala åsikten att ju argare Ryssland blev - desto bättre var det! Jo, han sade faktiskt så. Ju mer man kan provocera och reta den militära motparten desto bättre är det! Själv har jag lite svårt att förstå resonemanget, om syftet inte är att man vill ha krig. Men det kan väl ändå inte vara detta som är syftet?

» Bedragare del 183: I går var det en försenad leverans på min order, och i dag är det tydligen en ny order som har blivit accepterad. Eller också har dom skickat iväg mejlen i fel ordning? E-postadressen som det hänvisas till är ju helt olika, däremot är länken till den Trojan som tydligen installeras om man klickar på länken placerad på samma ställe.

Order shoh5735@chollian.net

Dear client,
Your order has been accepted.

Order id: 7362449.

Terms of delivery and the date can be found with the auto-generated msword file located at:
http://stenzel-ccr.homepage.t-online.de/payment_n09837462_pdf.zip?id_J8PM5aJ_user_=xxxx@xxx.nu

Tel. / Fax.: (972) 237 25 874.

T-online.de är väl inget speciellt oseriöst. Så en kontroll visar också att det hela nog också är nedplockat redan. Får du ett mejl du inte begriper - släng det! Det är nog inte meningen att du ska begripa heller utan meningen är bara att locka nyfikenheten. Släng skiten!


Rör inte min kompis

torsdag 2015-06-11
Gå med i Amnesty
tyckeri nummer 6601

Amnesty International
» En hyllning till Amnesty: Jag fick nya numret av Amnestys tidning Amnesty Press och blev återigen påmind om att i en konflikt är det sällan en part som är hjälten och en part som är den stora skurken. Dessutom, rent praktiskt, så har dessutom tidningen bytt format till ett mycket behändigare format som direkt innebar att jag redan läst mycket mer i tidningen än vad som är vanligt att jag hinner med. I sin ledare visar Ulf B Andersson på just det jag inledde med, det finns anledning att kritisera båda sidor när det gäller konflikten i Ukraina. Det ryska "angreppet" är inget annat än just detta, ett angrepp. Men, på den andra sidan har det före konfliktens utbrott, och under konflikten, begåtts upprepade övergrepp från extrema nationalistiska och rent nyfascistiska grupper i Ukraina och av officiella ukrainska styrkor. Övergrepp som inte myndígheterna varken velat erkänna, utreda eller förhindra. Den här konflikten är inte så enkel som att en oskyldig hjälte utan anledning överfallits av en stor skurk, som det framställs i västlig (dvs inklusive ledande svensk) media. Och samma gäller t.ex. konflikten Israel vs Palestina. Även om Israel är en rasistisk ockupationsmakt så innebär detta inte att det inte finns grupper på den palestinska sidan som begår övergrepp och skall ha hård kritik. Och det är därför viktigt att en organisation som Amnesty visar på detta. Gå med i Amnesty, ett år kostar 240 kronor.

Saudiarabiens flagga
» Ledig tjänst: Jag läser att det finns lediga jobb i Saudiarabien. Men det är klart, av det man läst om hur man behandlar utländska gästarbetare där, så är det kanske inte lämpligt att söka. Det är kanske bara desperata knegare från andra fattiga asiatiska eller afrikanska länder som behandlas illa och bara utnyttjas och luras. Inte vi från västvärlden. Men, det ska också erkännas att jag inte har det minsta intresse för jobbet som sådant heller. Jag läser nämligen att det är 8 tjänster lediga som bödel i Saudiarabien. Enligt den officiella annonsen så behövs det inga speciella kvalifikationer för arbetet. Detta innebär både halshuggning av dödsdömda och att utföra kroppsstympningar för mindre allvarliga brott. Undrar om det även är bödlarna som utför piskningen när detta är det aktuella straffet, eller om detta är ett speciellt yrke? Det är den här staten som vår utrikesminister Margot Wallström blev hudflängd för att hon kritiserade demokratin i och kallade det för vad det är, en diktatur och straffmetoderna för "medeltida". Dom som kom med kritiken då - mot Margot Wallström - har verkligen en hel del att skämmas för!

» Bedragare del 182: Visst är det så att tanken är att jag ska bli så nyfiken över vad det är för någon order jag gjort som blivit försenad. Alltså ska jag klicka på länken. Det är väl i varje fall tanken. Men jag klickar inte på någon länk.

Re[2]: Order
Info reevebf@pinebelt.net

Dear,

Sorry for the delay.
Promised to send you information:
http://stenzel-ccr.homepage.t-online.de/debtidxxx76563352pdf.zip?id_D5UrqdHB6odT_user_=xxxx@xxx.nu

Intressant är att bara jag kopierade länken för att klistra in här så poppar det upp en varning från Virus-programmet om en Trojan som INTE hämtats hem, så datorn kunde säkert fortsätta att användas. För säkerhetsskull har jag därför bytt ut några siffror i länken mot några kryss. Det är alltså klart att det är mycket olämpligt att klicka på länken! Man blir återigen påmind om vikten av ett Virusprogram som hålls aktuellt.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-06-10
Lööf, Apotek och annat
tyckeri nummer 6600

Annie Lööf
» Dagens citat: Jag läser i Expressen en lång intervju med Centerpartiets Annie Lööf. Och det finns mycket i den som jag gärna skulle vilja tycka till om. Till exempel hennes syn på Föräldraförsäkringen. Men jag avstår... Däremot är det ett citat ur intervjun som egentligen förklarar allt om Centerpartiets utveckling från att vara en parti vars syn på världen präglades av miljötänkande , landsbygdens bevarande och motsvarande frågor till något helt annat. Så här svarar Annie Lööf på frågan om Centerpartiets syn på kärnkraftsavveckling: - "För Centerpartiets del har vi gjort en viktig ideologisk resa. Och det är att det inte är politiken som ska bestämma ett slutdatum för kärnkraften, utan det är marknaden som ska göra detta. Och det är jätteviktigt." Centerpartiet har under först Maud(eraten) Olofsson och senare ännu mer under Annie Lööf gjort en stark ideologisk resa från att vara ett parti som vill styra samhällsutvecklingen mot ett (som dom ser det) bättre samhälle till att istället vara ett extremt marknadsliberalt parti som överlåter allt åt Marknaden. Den som sitter på pengarna sitter också på kunskapen tycker Centerpartiet. Och, om dom inte har kunskapen så ska dom ändå få bestämma så att dom kan tjäna slantarna. Det här är ju faktiskt en mycket viktig ideologisk betoning. Det är Marknaden (dvs den som sitter på pengarna) som ska bestämma samhällsutvecklingen. DET är en mycket viktig betoníng. Politikerna, som vi väljer för att dom ska representera oss och styra samhället i den riktning som befolkningen vill, ska inte lägga sig i samhällsutvecklingen. Den ska överlåtas åt Marknaden (dvs slantarna och kapitalet). Ha det i åtanke! Den här illustrationen som jag skapat någon gång är alltså egentligen inte sann. Jag ber Annie Lööf om ursäkt för att jag ljuger. Annie Lööf vill inte alls bestämma, det vill hon överlåta åt den som sitter på slantarna! Det är en ny och spännande syn på vad demokrati egentligen handlar om.

Apoteken
» Regeringen utreder skönhetsbranschen/apoteken: Jag läser på många håll att vår socialdemokratiska sjukvårdsminister Gabriel Wikström vill utreda de svenska apoteken. Han vill att man ska titta på hur servicen utvecklats sedan de flesta apoteken sålts ut och privatiserats samtidigt som det blivit mer "fritt fram" att etablera nya apotek. Resultatet av den privatisering / liberalisering som skett är att vi fått fler apotek. Men det är egentligen inte nya orter som fått ett nytt apotek. Det är städerna som fått fler apotek att välja mellan. Ibland ligger dom nästan grannar med varandra. Dom har också etablerats i shoppingcentra och liknande. Försäljningen i apoteken har också förändrats. Många apotek är i dag snarare skönhetsbutiker eller säljare av naturpreparat och hälsokost. Läkemedlen finns kvar, men det är mer pengar att tjäna på allt det andra. Här i mitt eget Åstorp hade vi ett apotek tidigare, och det har vi fortfarande - fast tillhörande en privat kedja. Dessutom tror jag att det öppnats ett annat apotek tillhörande en annan kedja i köpcentrat utanför Hyllinge. Är detta positivt eller negativt? Det positiva med det ökade "utbudet" är att det kanske räddar kvar apotek på mindre orter som kanske inte lönat sig med bara läkemedel. Det tråkiga är när service med läkemedel försämras. Det har vittnats om ökad svårighet att få tag på udda receptbelagda läkemedel. Själv kan jag inte längre köpa de smärtstillande piller jag främst använder när jag får migränanfall. Det är en lite "udda" sort, men dom är effektiva. Men det är inte längre en "lagervara" enligt vårt kära privatiserade apotek. Däremot hittade jag dom i det lilla "nödapotek" som Apoteket AB har på järnvägsstationen Knutpunkten i Helsingborg. Expediten kunde också berätta att hon märkt att det var många med migränbesvär som berättat att just dessa smärtstillande piller var effektiva. Till och med apoteksbranschen välkomnar en utredning, även om dom inte alltid ser samma problem som jag (och sjukvårdsministern) ser. Men, sedan finns det de som uppenbarligen inte fattat vad det handlar om. I Aftonbladet kallar Lena Mellin det hela för "Sveriges mest onödiga utredning"! Men den damen har allt mer börjat avskärma sig från det verkliga livet utanför Stockholm. Uppenbarligen har hon dålig koll på vilka utredningar som görs om hon menar att detta är den mest onödiga. Vänsterpartiet värnar istället i första hand om de som bor i glesbygden som har problemen, som inte "Stockholmsmaffian" begriper.

» Fjäskeriet: Det stundar blåblodigt bröllop och ovanpå detta stundar det blåblodig förlossning också. Alltså är det verklig högtidsstund för de inställsamma "gullenutt" reportagen i (nästan) hela den svenska pressen och annan media. Vi överöses med inställsamma artiklar som förbereder oss på dessa underbara evenemang. Egentligen borde man inte bli så upprörd. Det är ju detta som är hela syftet med en kungafamilj, att ställa upp på bilder och le. Trots detta instämmer jag i Republikanska Föreningens kritiska syn på Public Service bevakning av händelserna. Public Service uppgift är att vara en "neutral" bevakare av vad som händer i vårt samhälle. Det finns alltså en gräns för hur "gullenuttigt" hela bevakningen får bli. Många, däribland er egen favoritbloggare, tycker att frågan om monarki eller republik är en viktig principfråga när det gäller demokrati. Monarkin och Kungahusen behöver regelbundna bröllop, födslar och liknande för att hålla sig populära. Skulle det inte hända något förlorar dom ju all legitimitet. Alltså är bröllop, födslar, dop osv ett viktigt propagandainstrument för det rojalistiska samhället. Och då handlar det om att för Public Service att inte bli ett allt för lydigt instrument för denna propagandaoffensiv. Jag vill därför i sedvanlig ordning tipsa om medlemskap i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6. Det är mycket mindre än vad det här bröllopet kostar skattebetalarna per sekund.

Avskaffa monarkin

AVSKAFFA DEN OTIDSENLIGA MONARKINRör inte min kompis

tisdag 2015-06-09
Kvinnokamp
tyckeri nummer 6599

Stork
» Dagens mest korkade citat: - "Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten!" Sagt av den s.k. Hollywoodfrun Anna Anka som tycker att det är mer normalt med amerikanska män som får panik om de är ensamma med sina barn i tjugo minuter. Om citatet är korrekt så är ju faktiskt Anna Anka mer korkad än vad jag redan trodde hon var. Och jag trodde inte att det var möjligt att bli mer korkad än vad hon redan utger sig för att vara. Jag tvivlar på att amerikanska män är så korkade och tafatta som Anna Anka försöker utpeka dom som. Men, en stor eloge till svenska män. Ni är, delvis tack vara en fantastisk svensk föräldraförsäkring, kanske världens bästa pappor. Anna Anka kan stanna på andra sidan vattnet bland resten av knäppgökarna där!

Ett annat gott skratt (men med tragiska tårar i bakgrunden) får jag när jag läser dagens ledare i Svenska Dagbladet författad av Maria Ludvigsson med rubriken: - "Ogilla kvinnolöneläget". Men det är inte rubriken jag ogillar, det är slutsatsen. Marias slutsats är att den svenska föräldraförsäkringen är alldeles för generös så det är dags att skära ner och begränsa! Gå och dra en gammal mossig filt över dig!

Ebba Busch Thor
» Kristdemokraterna rensar ut: Jag ser och hör att Kristdemokraternas nya partiledare Ebba Busch Thor börjat utrensningen av de som tycker annorlunda. Nu har gruppledaren i riksdagen för Kristdemokraterna, Emma Henriksson, fått besked om att hennes tjänster som gruppledare inte längre är önskvärd. Alltså har hon, om än motvilligt, lämnat posten. Hon sitter dock än så länge kvar i Riksdagen och som andra vice partiledare. Ebba Busch Thor har valt att inte alls kommentera det hela. Det står väl någonstans i Bibeln att man ska hålla tyst antar jag. Läst i Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet och hört i Sveriges Radio och sett på SVT.

Och på tal om samarbetssvårigheter så ser jag att vår moderata landshövding Margareta Pålsson blivit osams med sin länsöverdirektör Carl Älfvåg så han får lämna sitt jobb efter bara ett år. Undrar om det kan finnas något i familjen och det där med samarbeten. Jag har ju ett antal gånger kommenterat min hemkommuns ledande moderat, Pontus Pålssons, oförmåga att umgås med andra. Mamma, f.d. moderat riksdagsledamot och nu landshövding har tydligen också problem på den punkten. Fast det är inget jag kommer ihåg från den tid jag träffade henne lite då och då.


Rör inte min kompis

måndag 2015-06-08
Kärnkraft och pillerkraft
tyckeri nummer 6598

Kärnkraft lönar sig inte
» Skattepengar till kärnkraften: Jag hörde i går på TV att Metalls förbundsordförande Anders Ferbe tillsammans med en del andra i ett debattinlägg i Dagens Nyheter oroas över avveckling av den svenska kärnkraften och man kommer tydligen fram till slutsatsen att Sverige måste skattesubventionera kärnkraften eftersom den inte lönar sig annars. Det bottnar naturligtvis i de besked som kommit från flera av de svenska kraftföretagen om att det nu är dags att stänga ner flera av kärnkraftsreaktorerna. Fast Fackförbundet Metall och deras vänner på Näringslivssidan verkar inte ha läst på ordentligt. Kraftföretagen har påpekat att nedläggningen INTE beror på skattepålagor eller subventioner av konkurrerande energislag. Den kommande nedläggningen beror helt enkelt på att de aktuella aggregaten är så dyra att driva att dom helt enkelt inte lönar sig - oberoende av skattepålagor och liknande. Och då hjälper det inte ens om Metall och Näringslivet vill skattesubventionera kärnkraften. Faktum är att kärnkraften har spelat ut sin roll. De nuvarande aggregaten börjar bli för gamla och dyra i drift och kostar på tok för mycket i underhåll. Och att bygga nytt? DET blir dyrt - på tok för dyrt. Jag läser förresten att Vattenfall och E.On ska samarbeta om att lägga ner kärnkraft. I Tyskland har man fått driftstillståndet indraget för fyra kärnkraftverk och erfarenheterna från dessa nedläggningar kan vara bra att ha i Sverige när den svenska kärnkraften läggs ner. Jag såg för någon dag sedan en notis som berättar att just nu är vindkraften den näst största energikällan i Sverige efter vattenkraften. Verkligheten är den att 8 av våra 10 kärnkraftsaggregat står stilla. Både pga sedan länge planerade driftsavbrott pga underhåll och dels pga inte inplanerade driftsavbrott pga tekniska bekymmer. Annars är Sverige i teorin världens mest kärnkraftstäta land. Det finns inget land i hela världen som, likt Sverige, har mer än ett aggregat per miljon innevånare. Men, det är alltså i teorin. Åtta av dom 10 står alltså stilla. Och frågan är om alla någonsin kommer att starta igen. Det är för dyrt!

Rasism och populism
» Kent Ekeroths skattebekymmer: Jag ser att Sverigedemokraten Kent Ekeroth har skattebekymmer. Han måste nu senast den 26 juli betala in nästan en kvarts miljon kronor för slantar som gått till hatsajten Avpixlat via Kent Ekeroths privata bankkonton. Det rör sig både om upptaxering och skattetillägg som SD:aren Kent Ekeroth för betala för "man lämnar en oriktig uppgift eller inte lämnar tillräckligt många uppgifter". Kent Ekeroth vill inte kommentera? Nä, det begriper jag! Men det är väl egentligen bara bra att få betala in lite mer skatt och säkra det svenska samhällets fortlevnad?

Fjong utan Viagra
» Bedragare del 181: Jag undrar om det här "Viagris" har något med grisar att göra? Viagra har jag hört talas om, så det är väl en lite mer svinig kopia av detta välkända piller som man döpt till Viagris. Hur som helst är jag inte intresserad.

Hej Sven

Behöver ditt förhållande en extra kick? Prova gratis här

Viagris är för tillfället ett av USA:s mest använda naturliga preparat för att få mer energi i sexlivet. Produkten innehåller över 10 testade och effektivt fungerande ingredienser som ger dig en betydlig spark i sängen. Bli den man du alltid önskat - prova gratis redan idag, du betalar bara för frakten!

Prova gratis här:

Man hänvisar i mejlet, som kommer från några som kallar sig Nice Deal på Amaliegade i København, till att det här är det mest använda preparatet i USA. Vilket jag tvivlar starkt på. Jag tror jag avstår från deras tjänster och slänger deras erbjudande i papperskorgen. Om jag nu äntligen ska få bli den man jag alltid önskat så inbegriper detta inte att bli sparkad i sängen. Dylika övningar kan andra få syssla med. Den valda illustrationen handlar om att få fjong utan piller.


Rör inte min kompis

söndag 2015-06-07
Dom är sig lika
tyckeri nummer 6597

De nya egoisterna
» Egoism eller solidaritet: I fredags tyckte jag till på några rader om det faktum att man från den Rödgröna regeringen planerar att på något sätt "tvinga" kommunerna (alla kommuner) att hjälpa till med flyktingmottagandet. Något som naturligtvis inte mottogs med glädje av de, främst Moderatstyrda rikemansghetton, som arbetat hårt för att slippa få in annorlunda människor bland Porscharna, BMW:na, Mercedesarna och de andra ännu finare attributen. I moderatghettot Nacka kommenterar det moderata kommunalrådet Mats Gerdau tankarna med: - "Ett tramsigt icke-förslag". Nacka tillhör följdriktigt en av de kommuner som tar emot minst antal flyktingar i förhållande till kommunens storlek. I den absoluta botten ligger de tre kommunerna Kävlinge, Höganäs och Täby. Den gemensamma nämnaren mellan dessa tre kommuners högsta kommunalråd, Pia Almström, Péter Kovács och Leif Gripestam, är att dom alla tre representerar tidigare nämnda egoismens bevararparti - Moderaterna. De tre svenska kommuner som istället är generösast är Sorsele, Fagersta och Lessebo. Här heter kommunalråden Kjell Öjeryd, Marino Wallsten och Monica Widnemark. Den gemensamma nämnaren för dessa tre är att dom INTE är Moderater, istället är det en Vänsterpartist och två Socialdemokrater. Det är alltså inget att förvåna sig om Moderaterna värjer sig allt vad dom kan. Där styr egoismen! Egoismen har alltid varit deras valspråk, och egoismen kommer alltid att fortsätta vara deras valspråk.
Solidaritet

» Ska man skratta, gråta eller bli förbannad: Skildringen av vad som sker i Nordkorea är något som ofta gör mig upprörd. Nyheter från Nordkorea framställs väldigt ofta som något komiskt och skrattretande. Nyheterna, som ofta kommer från grannen Sydkorea, får media att skildra Nordkorea som något man kan skratta åt. Men så är det inte. Man kan inte alls skratta åt Nordkorea. Nordkorea har utvecklats till en tragisk och skrämmande modern form av enväldig monarki, som först och främst är ett stort hot mot landets egen befolkning. Det är inte komiskt att landets enväldiga härskare Kim Jong-un är så tjock av excesser i livet att han måste ha läkarvård i Kina. Det är inte komiskt att man avrättar personer som fallit i onåd med luftvärnseld. Samtidigt ska vi inte heller tro på allt som sprids från fienden i syd. Nordkorea är en diktatur som styrs av en enväldig monark. Men det är inget att skratta åt det som sker i landet. Det är allvarligt! Nordkorea är ett av de mest grymma diktaturerna på vår jord. En annan är t.ex. Saudiarabien som straffar oliktänkande på löpande band. I dag hörde vi om bloggaren som förutom fängelse, böter osv dömts till 1000 piskrapp. Saudiarabien tillhör också de länder som avrättar flest medborgare. Allt från knarkbrott till häxeri och fel åsikter. Skillnaden är att Saudiarabien är allierade med världens "största demokrati" och tillåts mörda tusentals människor i grannlandet Jemen i ständiga bombräder utan att vi protesterar som vi gör mot Rysslands inblandning i Ukraina. Nordkorea är inget att skratta åt - det är allvar!

» Bedragare del 180: Vad heter hon egentligen? Först presenterar hon sig som "Veronika", men säger att jag gärna får kalla henne för "kitty". Sedan undertecknar hon med "Katty"? Kan hon inte bestämma sig?

Love
Hello, My Dear Friend!
How is your day going? I’m Veronika, but you can call me kitty if you like. :-) What’s your name by the way?
I know you’ve been visiting this website quite often. And I was going to chat with you the other day but you suddenly went offline.
What do you think about us spending some time here talking to each other? I would be glad to hear from you.
My email: morriskeenan410@yahoo.com

Best wishes,
Katty

Sedan undrar jag vad det är för en webbsida som jag har besökt och där hon ville chatta med mig? Jag besöker inga "chattsajter"! Alltså måste det vara något skumt. Och det finns det ju en hel del andra indikatorer på också. Släng skiten i papperskorgen. Det kommer att sluta med att du blir lurad om du tar kontakt!


Rör inte min kompis

lördag 2015-06-06 Sveriges Nationaldag
Var en stolt svensk
tyckeri nummer 6596

Den stolta svenska fanan
» Hipp hipp hurra - jag är en stolt svensk: I dag är jag i sedvanlig ordning en stolt svensk. Det är ju vår Nationaldag i dag. Det är i dag som vi ska vara stolta över vad det här landet förmått prestera. Det handlar inte alls om, som den allt mer reaktionära Herman Lindqvist skriver om, kalla kårar hos vänstern och om alla problem som står framför oss. Den mannen låter allt mer som en Sverigedemokrat. För vi ska vara stolta över vad vi förmått prestera i det här landet. Tack vara arbetarrörelsens kamp för demokrati och att skapa en social välfärdsstat har Sverige nått långt. Och vi är ett föredöme för många andra. Det här samhället, som vi ska vara stolta över, har skapats trots motstånd från Herman Lindqvist gelikar. Men, det finns också saker vi ska skämmas för i vårt välfärdssamhälle. I dag kan vi läsa om kräket som attackerade två tiggare med en frätande vätska. DU är en skam för det Sverige vi är stolta över! DU borde slängas ut! DU är inte värdig att bo i det här välfärdssamhället. Vill du inte skänka pengar till tiggare slipper du göra detta. Det är bara att passera förbi. Var stolt över Sverige. Var stolt över det välfärdssamhälle vi skapat. Var stolt över denna stat som hållit sig utanför krig i mer än 200 år. Som visat att det går att skapa detta samhälle.

För övrigt tycker jag fortfarande att Sveriges Nationaldag skulle firats i Midsommar. Det är då vi spontant verkligen är stolta svenskar. I dag är vi stolta svenskar bara för att någon bestämt att vi ska vara detta just i dag.

Begränsa bullret
» En av mina favoriter: En av mina verkliga favoritkolumnister i svensk press är Johan Norberg som skriver i Metro. Inte för att jag håller med honom, men för att han är så kul att läsa. I allmänhet är hans extremliberala synpunkter så långt åt skogen ute på högerkanten att det största nöjet med att läsa är skratten man får. Men att läsa honom är, nästan, alltid kul. Senaste kolumnen i torsdags har rubriken Låt oss bestämma om vi ska bo i buller. I korthet handlar kolumnen om att riksdagen är på väg att liberalisera byggkraven så att det ska få lov att byggas bostäder där bullernivån inomhus blir upp till 69 db. Och Johan är upprörd över att experter är kritiska och påpekar att det inte är hälsosamt att leva i buller. Johan Norberg tycker istället att det är helt uppåt väggarna att ha bullerregler. Vill folk bo i buller så låt dom bo där. Han minns själv hur glad han var över att i sin ungdom bo vid en vältrafikerad huvudled. Varför ska man ha sådana dumma saker som bullerregler. Då kan man ju inte bygga var som helst! Vill folk bo i buller så låt dom göra detta! Jag kan tänka mig att Johan Norberg med tanke på detta inte vill stänga Bromma flygplats. Vill folk bo i flygbullret under flygplanens inflygningsrutt så ska dom väl få lov att göra detta. För att inte tala om vindkraft. Visst bullrar vindmöllor, men det är egentligen bara bra för välbefinnandet. Johan är garanterat inte kritisk till vindkraft heller. Däremot antagligen mot solpaneler för dom är ju helt ljudlösa! Jag älskar Johan Norberg - inte hans åsikter, men att han sprider dom ändå trots hur korkade dom är!

Begränsa mobilanvändningen
» Populism eller seriöst: För någon dag sedan tyckte Stefan Löfven i en intervju i radion att han ville göra det möjligt för skolorna att i förebyggande syfte beslagta mobiler i klassrummen. En fråga som gör mig lite splittrad. Mobiltelefonens insteg i vårt samhälle är verkligen både på gott och ont. Det sätt som vi använder dessa petmojänger på är på väg att skapa ett samhälle som är sämre än det vore utan. Jag läser i Lärarnas Tidning att på 13 år har pojkar i årskurs 5 minskat sin fysiska aktivitet med en fjärdedel. Och det är med största sannolikhet de smarta mobilerna som har huvudskuld till detta. Barn (och ungdomar och vuxna...) har kommit att bli så absorberade av sina skärmar att man glömmer att röra sig. I dag sitter man på rasten och fibblar med sin skärm. På min tid spelade vi boll, lekte pjätt osv. Vi rörde oss, det gör man inte i dag i tillräcklig omfattning. Och dom vanorna som barn följer med upp i åldern. Men, det var alltså mobilerna under lektionerna. Redan i dag har skolan rätt att ingripa om mobilen stör lektionen. Frågan handlar om att beslagta mobilen i förebyggande syfte. När jag läser att Jan Björklund välkomnar förslaget med: - "Detta är ju det lagförslag som jag lade fram för ett år sedan" så blir jag tveksam. När jag sedan ser att Lärarförbundet "menar att Stefan Löfven överdriver mobilernas betydelse för ordningen i klassrummen" så blir jag ännu mer tveksam. Är förslaget bara ett populistiskt försök eller är mobilerna ett seriöst problem i undervisningen, som skolorna inte redan har möjligheter att ingripa mot? Jag vet inte, men av tidigare erfarenhet så litar jag mer på Lärarförbundet än på Skoltalibanen Jan Björklund. Mobiltelefonerna börjar bli ett stort problem i samhället, men om skolorna inte har verktygen redan för att stävja problemen i skolan det är jag tveksam till. Lär dig leva utan att titta på den där infantila skärmen varje minut!

» Bedragare del 179: Tänk så lyckligt lottad man kan vara. Jag har nått finalomgången i någonting jag inte har anmält mig till eller deltagit i. Kan man ha mer tur här i samhället? Jag ser ju i listan är det är just jag som har nått denna framgång.

Bilträngsel

Grattis!

Vi har nöjet att meddela att du har nått finalomgången i din region, du har chansen att vinna ett presentkort på bensin hos OKQ8, Preem eller Statoil på 10.000 kr!

1. Jan Engman
2. Sven Ohlsson
3. Birgitta Emanuelsson

Kontrollera att ditt namn finns med i listan ovan, delta sedan i vår korta undersökning för att ha chansen att vinna presentkortet.

Klicka här för att ha chansen att vinna!

Lycka till!

Teamet vinn-presentkort.se

Fast, det är klart. Med tanke på att jag inte har någon bil, aldrig har haft någon (förutom Dinky Toys och liknande) och aldrig haft körkort så måste jag säga att jag är ganska ointresserad. Vad jag är intresserad av är dock att få veta vem som sålt mitt namn och min e-postadress utan min kännedom. Men det är bara att konstatera att våra namn och adresser cirkulerar runt fritt ute i den digitala atmosfären. Jag slänger dock mejlet!


Rör inte min kompis

fredag 2015-06-05
Tankar i slutet av veckan
tyckeri nummer 6595

Arbeta skapar frihet
» Tänk så synd det är om dom: Jag ser att landets rika och välmående M-kommuner är förtvivlade och rasar: - "För jävligt" tycker man det är i de rika Danderyd och Täby, att Stefan Löfven planerar att förändra den s.k. Robin Hood-skatten. Den innebär att rika välmående kommuner med innevånare med höga inkomster, och som den vägen kan hålla låga skatter eftersom skatteinkomsterna automatiskt blir högre och utgifterna lägre, får solidariskt bidra till andra kommuner vars innevånare har låga inkomster men kommunen får högre utgifter. Och det är naturligtvis helt uppåt väggarna fel att den som har ska vara solidarisk mot den som inte har. Har nu kommunen skapat ett samhälle med stora dyra villor och rika (moderatröstande) innevånare så får väl de andra grannkommunerna, där de som passar upp till låga löner bor, skylla sig själva! Svenska Dagbladets Göran Eriksson uttrycker det i sin "analys" i dag som: "Jaktsäsong på M-kommuner". Och till råga på allt vill man samtidigt minska bidragssamhällets flöde (via ROT och RUT) till just dessa rika Moderatstyrda kommuner. Livet är SÅ orättvist - tycker dom. Och sedan blir det ju verkligen inte bättre när det samtidigt inom Löfven-regeringen finns planer på att mottagandet av flyktingar måste spridas bättre mellan de svenska kommunerna. För samtidigt är det ju så att det är just dessa rika välmående M-kommuner som stänger gränserna för att hjälpa till med flyktingmottagande. I regeringen finns det därför planer på att tvinga dessa stackars rika och välmående kommuner att göra sin insats. Men som M-pampen Lars-Ingvar Ljungman i skånska moderatghettot Vellinge uttrycker det: - "Bostadsbrist stoppar mottagandet". Om nu Vellinge och Danderyd osv bara har byggt 10-miljoners villor i kommunen så kan man ju inte ta emot flyktingar i dom. Dom får väl bo i hyresghettona i Södertälje och Malmö, där passar dom bättre. För själva vill vi inte bygga vanliga hyreslägenheter, då finns det ju risk att det flyttar hit vilket kreti och pleti som helst. Det är bättre med några nya lyxvillor. Dom som bor där har ju mycket högre inkomster så dom betalar in lite mer skatt så vi slipper höja skatter. Eller som Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi uttrycker det: - "Kommuntvång löser ingenting". Det är ju så synd om dom som inte har plats. Fast när det gäller att fördela flyktingmottagandet inom Europa så får vi nog ta till lite hårdare metoder för att få de EU-stater som vägrar att även dom får dra sitt strå till stacken. Men inte här, vi vill väl inte ha vilka som helst boende i vår fina kommun!

Cykel av den gamla sorten
» Va' bra - men...: Jag ser i bladet och såg på TV:n att man nu invigt den s.k. Kattegattleden. Det ska nu vara möjligt att cykla hela vägen mellan Helsingborg - Göteborg på separata cykelvägar. Det är ju jättetrevligt för de som vill ut på cykelsemester. Samtidigt är det ju fullt möjligt att utnyttja cykelleden för mer lokala cykeltransporter också. Det är 37 mil cykelväg som passerar 3 län och 10 olika kommuner och som tagit 10 år att genomföra. En bra tanke! Men? Skulle jag eller min hustru komma på den urbota dumma idén att cykla från vår bostad i Åstorp till hennes arbetsplats i grannkommunen Bjuv (sträckan är ungefär 9 km) så är det förenat med livsfara. Eller kanske min arbetskollega som bor i Bjuv och kanske skulle vilja cykla till vår arbetsplats i Åstorp. Inne i Åstorp finns det cykelväg, den tar slut där bebyggelsen slutar. Sedan är det, oberoende av vilken väg vi skulle välja, att slåss om utrymmet med bilar som verkar tro att det är Le Man racingbana. Och sedan finns det cykelväg igen när man kommer till bebyggelsen i Bjuv. Men däremellan - förenat med livsfara att cykla! Fast det är väl viktigare med stora prestigeprojekt för turister än för helt vanliga cyklister?

Skåne
Kommungränser kan vara höga murar. För att inte tala om länsgränser. En gång i tiden var ju Skåne uppdelat på två län; Kristianstads Län och Malmöhus Län. Skapat 1719 för att makten i Stockholm ville splittra det annars för starka skånska inflytandet i Sverige. Sammanslagna 1996 till Skåne län. Innan detta fanns det alltså två olika Länstrafikbolag för de båda skånska länen. Kristianstads Läns trafikbolag körde de s.k. Kustpilen-tågen mellan Kristianstad - Hässleholm - Åstorp - Helsingborg. Och sedan körde Malmöhuslän sina Pågatåg Melsingborg - Bjuv. Men den korta järnvägssträckan på 6 km mellan Bjuv - Åstorp, över länsgränsen, hade ingen trafik. Pågatågen stannade och vände i Bjuv och Kustpilentågen körde en annan väg Åstorp - Helsingborg direkt utan uppehåll. De båda grannkommunerna Bjuv - Åstorp (där det alltså är 6 km fågelvägen mellan centrum) hade inga som helst direkta allmänna kommunikationer. 1996 slogs som sagt länen ihop och murarna började suddas ut. Men cykelväg mellan Åstorp - Bjuv? Nä, så långt har man inte kommit.

» Bedragare del 178: Det har sina faror att köpa upp adresser från lite skumma leverantörer. Risken är ju stor att man betalar för helt värdelösa adresser. Sannolikheten för att jag kan vara intresserad av något amerikanskt program för att betala studieskulder är ju verkligen väldigt liten. "StudentLoanForgiveness Team" kan känna sig lurade. Jag tänker inte ringa dom för att få hjälp med att bli av med mina studieskulder!

Penna
Hello,

Please call 888-634-9403 now to take advantage
of the new President' s program for students who
are no longer in school but still have studentdebt.

It' s very fast and easy to apply!

Call us now at 888-634-9403

Regards,

StudentLoanForgiveness Team
888-634-9403
(M-F 9am - 9pm EST)

Det kvittar om det både är snabbt och billigt. Jag tror inte ens att om jag varit en amerikanskt student med studieskulder att detta hade varit den mest förmånliga metoden att bli av med dessa studieskulder.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-06-04
Så kan man också se det
tyckeri nummer 6594

» En siffernisse slår till: SCB har publicerat sin senaste väljarundersökning, en undersökning som har lite större underlag än de olika tidningarnas månatliga små undersökningar. Och därmed också, förhoppningsvis, även lite större tillförlitlighet. Hur som helst gav den följande resultat:
Statistiska centralbyrån
Socialdemokraterna 30,3% (-0,7)
Moderaterna 25,2% (+1,9)
Sverigedemokraterna 14,5% (+1,6)
Vänsterpartiet 6,5% (+0,8)
Centerpartiet 6,4% (+0,3)
Miljöpartiet 6,4% (-0,5)
Folkpartiet 4,9% (-0,5)
Kristdemokraterna 3,8% (-0,8)
Förändringen som redovisas är alltså jämfört med senaste valet i september 2014. Den stora vinnaren är som vi kan se Moderaterna och Sverigedemokraterna och i viss mån Vänsterpartiet. Centern är för övrigt det enda ytterligare parti som ökat. De stora förlorarna är Kristdemokraterna och Socialdemokraterna och i viss mån Miljöpartiet och Folkpartiet.

Sedan har jag roat mig med att fördela riksdagsmandaten efter dessa siffror som om dessa istället skulle varit siffror för ett Extra val som genomförts nu. Vi skulle då fått följande riksdagsfördelning istället:

Vänster för framtiden
Socialdemokraterna 112 mandat (-1)
Moderaterna 93 mandat (+9)
Sverigedemokraterna 54 mandat (+5)
Vänsterpartiet 24 mandat (+3)
Centerpartiet 24 mandat (+2)
Miljöpartiet 24 mandat (-1)
Folkpartiet 18 mandat (-1)
Detta skulle gett de tre Rödgröna partierna 160 mandat (+1), Högeralliansen 135 mandat (-6) och Sverigedemokraterna 54 mandat (+5). Kristdemokraterna skulle ju åkt ut! De tre Rödgröna partiernas övertag över Högeralliansen skulle alltså ha ökat ytterligare. Visst är siffror spännande? Kanske är det läge för Stefan Löfven att ta lite mod till sig och inte sitta och fega på sin kammare. Det är genom att våga man får framgång. Att vara feg leder ingen vart. En partiledare som borde låsa in sig på sin kammare och fundera är Jan Björklund. Det här är historiskt låga siffror för Folkpartiet och kanske är det dags att passa på att ge upp och lämna över rodret till någon annan. Kristdemokraternas val av Ebba Busch Thor har än så länge inte inneburit något lyft. Nu kan detta beror på att hon väl just nu är upptagen ganska mycket med annat så att det är tyst om henne. Å andra sidan är det kanske tur för partiet att hennes reaktionära syn på omvärlden inte får så stor spridning...


Rör inte min kompis

onsdag 2015-06-03
Medieverkligheten
tyckeri nummer 6593

Den fria pennan
» Den svenska journalistkåren: Tycker ni att svensk media är Stockholmsfixerad? I så fall har ni helt rätt i denna misstanke. Institutet för mediestudier har via Journalistförbundets medlemsregister granskat var Sveriges journalister bor. Det visar sig då att var tredje svensk journalist bor i Stockholms stad, nästan varannan bor i Stockholms län och på finare Södermalm i Stockholm är var 100:e innevånare journalist. I mitt eget Åstorp bor visst 2 journalister, vilket gör en tiondels promille av innevånarna. Snittet i Sverige är 1,4 promille (och på Södermalm i Stockholm alltså 1%). Men vi åstorpare ska kanske vara lyckliga trots detta, det finns 11 kommuner i landet där det inte bor en enda journalist. Det kan också konstateras att journalisterna bor koncentrerat i vissa "finare" områden. I invandrarkvarteren, arbetarkvarteren osv får man leta efter dom. Där det bor många Moderater, Folkpartister (och Miljöpartister), där bor det också många journalister. Där det bor Socialdemokrater och Vänsterpartister, där bor det inte så mycket journalister. Syns detta i mediebevakningen? Visst f-n gör det så! Svensk media är Stockholmsfixerad, svensk media är storstadsfixerad, svensk media ägnar sig åt ämnen som väletablerade vill läsa om. Svensk media är högervriden! Jag roade mig med att studera hur journalisterna bor runt omkring där jag bor, och jämfört detta med hur utrymmet i vår lokala morgontidning HD/NST är fördelat. De fem kommunerna Åstorp, Bjuv, Klippan, Perstorp och Örkelljunga (för enkelhetens skull kallade Söderåskommunerna) delar på två sidor dagligen i tidningen. I dessa fem kommuner bor sammanlagt 63.595 innevånare. Av dessa är 10 journalister. Lilla Båstad med totalt 14.419 innevånare (dvs Båstad är mindre än tre av de fem Söderåskommunerna) har en egen sida i tidningen. Men så bor här också 12 journalister, dvs fler än sammanlagt i de andra fem mindre Söderåskommunerna i NV Skåne. Höganäs som har 25.298 innevånare (dvs drygt 40% av mina fem gemensamma Söderåskommuner) har ensamma lika mycket utrymme i tidningen som dessa, dvs två sidor. Men så bor här också 28 journalister, dvs tre gånger så många som i de fem Söderåskommunerna sammanlagt! Mycket enkelt kan man säga att ju fler journalister, desto mer utrymme i tidningen. Innevånartalet är inte lika betydelsefullt. Slutresultatet är att boende i de mindre bortprioriterade kommunerna slutar läsa tidningen. Vi kan också dra slutsatsen att de prioriterade Höganäs och Båstad är klara Moderatdominerade kommuner medan de fem Söderåskommunerna är främst arbetardominerade kommuner. Institutet för mediestudiers granskning säger en hel del. Men nästa vecka är resultatet bortglömt. Varför ska journalisterna granska sig själva kritiskt? Det är bäst att glömma bort det hela och fortsätta i de gamla hjulspåren. Borgerligt dominerad media som är fixerade vid Stockholm i synnerhet och storstäderna i allmänhet!

» Ett steg framåt: Riksdagens Konstitutionsutskott har valt att helt eniga pricka ett antal ministrar. Och mediauppståndelsen har varit stor. Allra helst i borgerlig media (dvs i stort sett hela Mediasverige) har det uppmärksammats att Konstitutionsutskottet var enigt. Fast då med den lämpliga slutsatsen att då måste ju ministrarna verkligen ha misskött sig rejält. Jag vill uppmärksamma en annan sak. Dvs att ledamöter i Konstitutionsutskottet som representerar regeringspartierna har valt att bortse från partipolitik och istället skött sitt jobb. Detta i motsats till vad som hänt under de senaste åtta åren med Högeralliansregering. Högeralliansens representanter i Konstitutionsutskottet har valt att prioritera partilojaliteten istället för sitt jobb. Gamla Högeralliansministrar valde till och med att vägra komma till KU för utfrågning utan att prickas (Maud Olofsson). All heder åt de Rödgröna ledamöterna i Konstitutionsutskottet som skött sitt jobb istället för partilojaliteten. Läs här vad det är man prickat för. Den biten har också kommit bort...


Rör inte min kompis

tisdag 2015-06-02
Pappa är viktigast
tyckeri nummer 6592

Barnledig pappa
» Vems är föräldrapenningen: Socialdemokraterna har ju på sin kongress helt nyligen fattat principbeslutet om att dela Föräldrapenningen jämnt mellan mamman och pappan. Och som ett nytt steg på väg till detta ska man införa en tredje månad som reserveras till pappan (eller mamman...). Dvs som inte kan överlåtas till den andra föräldern. Och det har utbrutit ny panik hos de som i sin konservativa iver vill hålla mamman kvar vid spisen. Dom menar att det är förmyndarfasoner att inte låta föräldrarna själva bestämma. Så det finns alltså anledning att ställa just denna fråga: - Vems är föräldrapenningdagarna? Är dom mammans, men om pappan tvunget vill och mamman låter det ske så kan även pappa få några dagar? Eller är dom föräldrarnas gemensamma dagar som dom får fördela som dom vill? Eller, skrämmande tanke, är dom kanske barnets dagar? Sverige har en mycket generös Föräldraförsäkring. Och vi har sedan många år haft ett system där först en månad, sedan två månader och alltså nu snart tre månader är reserverade till vardera föräldern. Resterande dagar har sedan kunnat fördelas som föräldrarna vill. Systemet med det som lite konservativt ofta går under namnet "Pappadagar", har gjort att papporna i Sverige utnyttjar en allt större del av Föräldraförsäkringen. Systemet med att reservera en del av dagarna till pappan (eller mamman) har skapat ett samhälle där föräldrarna delar allt mer av ansvaret för umgänget med barnet. Och att bygga ut systemet med reserverade dagar är alltså att ytterligare markera att Föräldraledigheten är föräldrarnas gemensammma ansvar. Och tycker jag, det är barnets dagar. Barnet har rätt till både sin mamma och pappa. Alltså är det viktigt att markera detta för föräldrarna. Det är barnets rätt att umgås med både sin mamma och pappa - lika mycket! Jag anser personligen att dagarna borde delas i tre lika delar. En del är mammans, en del som är pappans och en del som är gemensamma och som kan utnyttjas av den av föräldrarna som beroende på omständigheterna behöver utnyttja mer. Det kan bero på arbetsförhållande och liknande vem som behöver flest dagar. Den pappa som inte utnyttjar "sin halva" av föräldraledigheten gör ett stort misstag. Dagarna med den lilla beppen när hen är liten har man tillbaka i årtionden efteråt! Jag har ägnat en stor del av mina mer än 30 år som anställd vid Försäkringskassan åt just Föräldraförsäkringen. Under de 40 år som gått sedan jag anställdes har utvecklingen kommit långt. Och vi ska till stor del tacka just det faktum att en ökad andel av Föräldrapenningdagarna är reserverade till pappan (och mamman) för detta. En sådan utveckling är alltså positiv. Sedan får konservativa frihetspuritaner tycka vad dom vill. Är den här gamla kampanjen med Hoa-Hoa den bästa samhällskampanjen någonsin?

Free Dawit Isaak
» Glöm inte Dawit Isaak: I dag har Dawit Isaak, den svensk / eritreanske journalisten, suttit fängslad i Eritrea i 5000 dagar. Detta utan en ordentlig rättegång, utan seriösa anklagelser, utsatts för upprepad tortyr och detta bara för att han drivit en regimkritisk tidning. Det är dags att låta något konkret ske. Den tysta diplomatin har inte lett någon vart. Det är dags att på allvar ställa upp för pressfriheten. Kräv av våra "kollegor" inom EU att man KRÄVER av den Eritreanska diktaturen att frige honom - NU, annars...

Dollarsedel
» Häpp, Häpp Sepp: Så har då FIFA:s mutskandal krupit allt för nära Sepp Blatter. Vad som skulle skett långt tidigare har äntligen skett. Sepp Blatter har bestämt sig för att avgå, trots att han valdes om för bara några dagar sedan. Mutskandalen som avslöjades för några dagar sedan var inte oväntad. Snacket i kulisserna om hur korrumperad FIFA-ledningen var har varit utbredd. Så det var väl ingen som blev överraskad när ett antal ledamöter nyligen anhölls. Tyvärr är ju hela idrottsbranschen förvandlad till en pengakarusell som snurrar på i en allt högre takt. Tyvärr tror jag inte att skandalen innebär någon vändpunkt. Möjligtvis en tillfällig inbromsning. Men Sepp Blatter har i varje fall gjort sitt.

» Bedragare del 177: Ibland kan dom här lurendrejarna vara komiska. Har den här Henriette inte tänkt längre än näsan räcker? Det blir ju ganska uppenbart att det hela är en bluff när man utlovar Coop-presentkort i dollar! Så här skrev hon i varje fall.

Coop
Kuponger från Coop

Besvara Coopundersökningen!
Hämta ut ditt presentkort på 25 $ från Coop!

Är du redo för specialerbjudanden- och rabatter på Coop? Kommer du att handla på nätet eller i butik? Dela dina åsikter och erfarenheter med andra genom att besvara och hämta ut ditt presentkort från Coop!

Allt du behöver göra är att besvara en kort undersökning!

Börja nu!

Den här gången tipsade jag (via Facebook) Coop om bluffen. Och dom svarade ganska snabbt: - "Hej, det här är inte från Coop. Tack för info som går till våra jurister. Det är svårt att komma åt sånt här, men vi gör det vi kan. Som konsument kan man göra anmälning via Konsumentombudsmannen om man vill." Det ska påpekas att alla tre länkarna i mejlet leder till någonstans hos Gadgetmail.de!


Rör inte min kompis

måndag 2015-06-01
Nu är det sommar
tyckeri nummer 6591

Svenska Akademien
» Dagens citat: I Svenska Dagbladet läser jag att Adam Svanell har lärt sig av vecka 22 hur det gick till när PK-eliten infiltrerade Svenska Akademien. I dag lämnar nämligen Peter Englund, efter sex år, sitt uppdrag som ständig sekreterare i Svenska Akademien. Så ständigt var det med det! Hur som helst avslutar Adam Svanell sina lärdomar av detta med följande stycke: - "I början av sin sekreterarperiod framstod Englund som hela Sveriges lumparkompis - en rekorderlig MÖP som berättade skrönor om dunkfyllor med grabbarna. Men ju längre tiden gick, desto tydligare blev det att det var en täckmantel. Fram trädde en suspekt mjukis som talade om känslor, poserade med pelargoner, släppte in 'hen' i SAOL och uteblev från ceremonier bara för att han råkat få barn samma dag. I slutändan var han alltså bara ännu en infiltratör från PK-eliten, detta Hornstullbaserade maktnätverk av kommunistfeministbögar som kontrollerar medierna och styr världen." Jag undrar om jag överdriver min egen betydelse om jag också hänför mig till den avskyvärda gruppen "kommunistfeministbögar som kontrollerar medierna och styr världen"? Antagligen är jag inte tillräckligt kulturell i min egen framtoning för att få lov att ansluta mig dit - inte ens som stödmedlem! Men jag är kanske trots allt inte en "kommunistfeministbög"?

» Idrottshjältar som föredömen: Jag vet inte om jag ska säga att jag är förvånad, eller om jag ska säga att det förvånar mig inte? Hur som helst så är faktiskt mitt förtroende för idrottsstjärnor inte det största. Det brittiska fotbollslaget Leicester i Premier League är tydligen på träningsläger i Thailand. Men, tydligen har några Leicesterspelare fått åka hem igen i förväg. Tre av spelarna har på en video avslöjats hur dom förolämpar några "glädjeflickor" under en "sexorgie" på en nattklubb. Det gick tydligen lite för långt... Fast det verkar inte vara så allvarligt att dom överhuvudtaget nyttjat prostituerade? Hur som helst är detta inte första gången brittiska PL-spelare är inblandade i sexskandaler. Det är bara några månader sedan en spelare i Manchester United tjuvfilmades när han "roade" sig med en flicka inne på en toalett. Men britter är inte ensamma. Det är bara en vecka sedan det avslöjades hur spelare i Sri Lankas kvinnolandslag i cricket tvingats utföra sexuella tjänster åt ledare för att få behålla sina platser i landslaget. Idrott fostrar - heter det! Det är möjligt, men om det fostrar positivt kan man verkligen fundera. Idrottare är uppenbarligen inga förebilder i varje fall.

Pengarna växer
» Om ekonomiska förväntningar: Jag besvarade en enkät i dag som skickades ut av börsspekulanternas magasin Privata Affärer . Och sån't kan ju alltid vara spännande, om inte annat så för att studera hur tankarna går inom det här klientelet. Jag fick bland annat ha synpunkter på vad jag trodde om höjd Förmögenhetsskatt, Höjd Arvs- och Gåvoskatt eller kanske sänkta Ränteavdrag. Fast mina svar var kanske inte alltid exakt det dom hade önskat sig... Ibland så kanske jag inte riktigt menade samma sak som dom hade tänkt sig. Ibland var det helt enkelt så uppenbart att man förutsatte synpunkter i en viss riktning - något annat var liksom inte ens tänkbart eller möjligt att svara. Så förutsatte till exempel enkäten att Stockholms Börsen skulle fortsätta upp. I en av frågorna skulle man gissa hur man trodde att Stockholms Börsen hade utvecklats när året var slut. Det intressanta var att frågan var hur mycket Börsen skulle gå upp. Något alternativ som skulle innebära att Börsen skulle gå ner var inte aktuellt och inte ens möjligt att svara. Något sådant kan man ju inte tänka sig. Det handlade om hur mycket Börsen skulle gå upp - punkt slut. Tänk vad synd om aktiespekulanterna om börsen skulle gå ner en gång! Det är nästan så att dom nog skulle tro att jorden gick under?

Det fullständiga arkivet över Svens tyckerier sedan 1997

Besök gärna Sven Tycker på Wordpress

Besök görna Sven Tycker på Blogger
Dagens Måne
Läs Dagens ETC
Byt till ETC-el
Skånes Fria
Fria Tidningen
Expo
Stöd Arbetarrörelsens Internationella arbete
Autism & Asperger Förbundet
Sveriges DX-Förbund, om du vill veta mer om kortvågsradio
Netroots - Socialdemokraterna
Infoo.se-Svenska webbkatalogen

bloggtopplista
BloggRegistret.se
Blogglista.se
Politik
Politik bloggar
Reggad på Commo.se
Hör gärna av dig till:
tycker@swl.nu.
eXTReMe Tracker

Lokala länkar:

Åstorps kommun

Åstorps Hembygdsförening

Nyvångs Gruvmuseum

Kvidinge Sockens Hembygdsförening

Åstorps Fotoklubb

Söderåsens Natur

IS Skanne

Åstorpsortens Ryttarförening

Åstorps Cykelklubb

Björnekulla Brottarklubb

Smaker från Söderåsen

Spettkaksbageriet i Åstorp

Skånehill Gård

Dymöllans Ålrökeri

Söderåsens Forsgård

Tomarps Kungsgård

Sånnagården

Tingvalla

Galleri Hultman

Hotell & Restaurang Rosenberg

Skåneleden

Björnekulla Fruktindustri

Godbiten Konditori

Kroglyckans

-


Fåglarna kvittrar

Vill du läsa gamla återanvända åsikter?

Sven tycker april-maj 2015 Sven tycker - Arkivet    

Sven Ohlsson den 21 april 2007
Och dom fortsätter att kvittra